Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Още "бабички" :

Пхахахахах е още един пример за покъртителното образование в България:

"Само левът ни остана, ще ни вземат знамето, ще ни вземат кирилицата" ебаси 😂

Пичове, няма български лев отдавна. Ние сме във валутен борд. Още от 1999 г, 1 евро е 1.9558 лева... Даже имотите отдавна се продават в евра, нищо, че още не сме официално в еврозоната. Обаче като пътувате до Гърция или когато бай Гошо ви праща пари от Дойчланд, трябва да обменяте валута и да плащате такси. Демек, имаме всички негативи на еврозоната в момента, само че ни липсват доста от позитивите, точно заради индивиди като този на клипчето. 

Ама все тая. Колкото и да циврите, конвергентният доклад ще е положителен и от 1 януари 2026 г ще сме официални членки на Еврозоната, засилвайки европейската ни интеграция. 

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 387,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 6 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Пхахахахах е още един пример за покъртителното образование в България:

"Само левът ни остана, ще ни вземат знамето, ще ни вземат кирилицата" ебаси 😂

Пичове, няма български лев отдавна. Ние сме във валутен борд. Още от 1999 г, 1 евро е 1.9558 лева... Даже имотите отдавна се продават в евра, нищо, че още не сме официално в еврозоната. Обаче като пътувате до Гърция или когато бай Гошо ви праща пари от Дойчланд, трябва да обменяте валута и да плащате такси. Демек, имаме всички негативи на еврозоната в момента, само че ни липсват доста от позитивите, точно заради индивиди като този на клипчето. 

Ама все тая. Колкото и да циврите, конвергентният доклад ще е положителен и от 1 януари 2026 г ще сме официални членки на Еврозоната, засилвайки европейската ни интеграция. 

Валутният борд не е като в еврозоната. Абе, вие мало.умни ли сте?  Колко пъти ще ви се обясни?

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

ЕС спонсорира българските медии, за да отразяват положителната светлина на ЕС.

Това как се нарича?

самата  партия герб е  германски проект на фондация зайдел

къде ли спи  разузнаването  и  вътрешна сигурност

преди 15 часа, communismatic написа:

Taя жалка опорка винаги ми е била адски смешна. Първо, тия хора, които работят в Германия, те не са отишли там, понеже са германофили или заради немската политика, а просто защото желаят най-доброто за тяхното семейство. Имам доста такива познати, преди една седмица бях на бал на един такъв авер, който когато запя "Я кажи ми облаче, ле, бяло!", дъщеря му се разплака... понеже и тя скоро ще емигрира в посока Швеция. И той е в Германия, взе вече и съпругата си, дъщеря му и тя заминава... остана само малката, която сега завършва, ама най-вероятно и тя ще поеме на Запад. Помня, че преди няколко месеца го питах, как са нещата в Швабия, той ми каза, че от няколко години насам хич не са добре, ама явно не смята скоро да се връща.

А защо отишли за по-добър живот в Германия, а не в Русия, като Путин е толкова велик? Твоите приятели и познати са същите безмозъчни амеби като всички останали русофили. Те не осъзнават ли, че точно немската политика им позволява да живеят този по-висок стандард на живот? Защо Цар Путин Велики не може да го осигури на неговото население? 

Всички русофилчета са еднакви. Нямам търпение още повече от възрастните да си заминат следващите няколко десетилетия, че да се отървем от руската утайка и да почне да се оправя държавата. 

преди 22 минути, АСПЕКТ написа:

Валутният борд не е като в еврозоната. Абе, вие мало.умни ли сте?  Колко пъти ще ви се обясни?

Хайде обясни ми как не е, като на практика в момента плащаш в евра? Само че трябва да обменяш валута, нали? Какви са негативните на еврозоната? Знаеш ли ги, или само повтаряш опорките на копейкин и друзья? 

преди 7 минути, HelpMeGetOut1 написа:

А защо отишли за по-добър живот в Германия, а не в Русия, като Путин е толкова велик? Твоите приятели и познати са същите безмозъчни амеби като всички останали русофили. Те не осъзнават ли, че точно немската политика им позволява да живеят този по-висок стандард на живот? Защо Цар Путин Велики не може да го осигури на неговото население? 

Всички русофилчета са еднакви. Нямам търпение още повече от възрастните да си заминат следващите няколко десетилетие, че да се отървем от руската утайка и да почне да се оправя държавата. 

Ти си един абсолютен фашист.

преди 9 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Нямам търпение още повече от възрастните да си заминат следващите няколко десетилетие, че да се отървем от руската утайка и да почне да се оправя държавата. 

Викаш... ще разчитаме на младото поколение, което не са "руски утайки", че да тръгнат нещата. Говорим за ония, дето по цял ден киснат в Тик-Ток и буквално не стават и за чеп за зеле. ОК, ще започне държавата, да се оправя. Сигурен съм...

преди 9 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Твоите приятели и познати са същите безмозъчни амеби като всички останали русофили.

Така е, да. Доказа го току що...

преди 2 минути, asp1re написа:

Ти си един абсолютен фашист.

"Фашист" не мисля, че е най-доброто определение, което може да се използва за да го опишем. 

преди 16 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Всички русофилчета са еднакви. Нямам търпение още повече от възрастните да си заминат следващите няколко десетилетие, че да се отървем от руската утайка и да почне да се оправя държавата. 

Хайде обясни ми как не е, като на практика в момента плащаш в евра? Само че трябва да обменяш валута, нали? Какви са негативните на еврозоната? Знаеш ли ги, или само повтаряш опорките на копейкин и друзья? 

преди 16 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Хайде обясни ми, защо има различни нива на инфлация през 2022 година след ембаргото на руска газ?

Нали една валута, една политика, силна и могъща валута. Защо има различни нива на инфлация?

332cc11a017e8346189b975d9e5cc126e0b77ef8

Тоя па... Кво ембарго? Прекалено сложни въпроси му задаваш на момчето. Той щом смята, че след като "възрастните" измрели и нещата щели да тръгнат тук с 300... То... има ли изобщо смисъл, да му се задават подобни въпроси. Момчето направо си е на Мелмак.

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Хайде обясни ми, защо има различни нива на инфлация през 2022 година след ембаргото на руска газ?

Нали една валута, една политика, силна и могъща валута. Защо има различни нива на инфлация?

332cc11a017e8346189b975d9e5cc126e0b77ef8

А защо в държавите с евро, инфлацията е по-ниска от държавите без евро 🤔

Сам се опроверга и точно, че еврото не води до по-високи цени. 

преди 4 минути, communismatic написа:

Тоя па... Кво ембарго? Прекалено сложни въпроси му задаваш на момчето. Той щом смята, че след като "възрастните" измрели и нещата щели да тръгнат тук с 300... То... има ли изобщо смисъл, да му се задават подобни въпроси. Момчето направо си е на Мелмак.

Просто ми е любопитно защо в Германия или в Италия е 8 процента инфлацията, а в Естония е 20 процента.

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

А защо в държавите с евро, инфлацията е по-ниска от държавите без евро 🤔

Сам се опроверга и точно, че еврото не води до по-високи цени. 

Да, САЩ има висока инфлация и мисли да приеме еврото. Също така и Швейцария ще си махне франковете и ще приеме най-могъщата валута в света - еврото. Тези 2 държави са ярък пример за инфлация и гадна монитарна политика. Защото нямат евро.

преди 1 минута, HelpMeGetOut1 написа:

А защо в държавите с евро, инфлацията е по-ниска от държавите без евро

За Хърватия ли говориш? Там дето имат таван на цените на 50 стоки?

Много демократично.

https://www.ecb.europa.eu/ecb-and-you/explainers/tell-me-more/html/voting-rotation.bg.html

Държавите от еврозоната са разделени на групи в зависимост от размера на техните икономики и финансови сектори.

Управителите на държавите, заемащи от първо до пето място (понастоящем – Германия, Франция, Италия, Испания и Нидерландия), общо имат четири права на глас.

Всички останали държави (15 на брой от присъединяването на Хърватия на 1 януари 2023 г.) общо притежават 11 права на глас.

преди 23 минути, communismatic написа:

За Хърватия ли говориш? Там дето имат таван на цените на 50 стоки?

m9uxxzl1pw3f1.jpeg.33ef132ab0bbf261cc4fe94e4aa44904.jpeg

Щом е толкова зле в Хърватия, защо мнозинството подкрепят еврото, след като го въведоха? 

Като гледам всяка държава в еврозоната си харесва еврото. 

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Държавите от еврозоната са разделени на групи в зависимост от размера на техните икономики и финансови сектори.

Е, то това се знае от време оно. Ние като влезем в еврозоната ще бъдем буквално на задната седалка, т.е. нищо няма да зависи от нас. Да не говорим, че Германия даже си издейства и някакви правомощия, да плаща по-малък членски внос към бюджета на ЕС.

преди 1 минута, communismatic написа:

Е, то това се знае от време оно. Ние като влезем в еврозоната ще бъдем буквално на задната седалка, т.е. нищо няма да зависи от нас. Да не говорим, че Германия даже си издейства и някакви правомощия, да плаща по-малък членски внос към бюджета на ЕС.

Ми, да. Франция и Германия си правят, каквото си искат. Ротационна система. Разделят на категории. Тези с по-големите икономики си правят каквото си искат.

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Щом е толкова зле в Хърватия, защо мнозинството подкрепят еврото, след като го въведоха? 

Кой го "измерва" това "мнозинство"? Щото, извинявай, ама... в България процентите изобщо не са 43% за тия, които са "За" еврото. Имай предвид, че работата ми е свързана с адски много комуникация с адски много хора... То това е най-фрапиращото у нас, между другото. Че ще влезем в еврозоната, при положение, че поне 70% от населението е негативно настроено към нея. А мантрата "имаме политически партии, които представляват населението ни" е куха опорка, при положение, че у нас на избори никой не гласува. Огромната част от вота у нас е купен, корпоративен или административен. Аз самият съм пример за това, не гласувам от години.

Ако ЕЦБ реши, сиреч Германия или Франция реши да увеличат лихвения процент, за тях ще е положително, но може и е фатално за Естония, която е в рецесия или за България, която от години е на дъното на ЕС по икономика.

преди 2 минути, communismatic написа:

Кой го "измерва" това "мнозинство"? Щото, извинявай, ама... в България процентите изобщо не са 43% за тия, които са "За" еврото. Имай предвид, че работата ми е свързана с адски много комуникация с адски много хора... То това е най-фрапиращото у нас, между другото. Че ще влезем в еврозоната, при положение, че поне 70% от населението е негативно настроено към нея. А мантрата "имаме политически партии, които представляват населението ни" е куха опорка, при положение, че у нас на избори никой не гласува. Огромната част от вота у нас е купен, корпоративен или административен. Аз самият съм пример за това, не гласувам от години.

Твоите анекдоти нищо не значат. Мнозинството гласуват за проевропейски партии. То даже този протест за запазване на българския левЪ беше смешен, няколко стотин чичаци, лелки и пияндурници след 5 шишета водка ми играят на революционери. Хайде моля ви се... 

Мнозинството гласуват за проевропейски партии.

Кви "проевропейски" партии? ПП-ДБ и ГЕРБ? Тях ли визираш? И какво позитивно виждаш от членството ни в ЕС? Конкретно?

То даже този протест за запазване на българския левЪ беше смешен, няколко стотин чичаци, лелки и пияндурници след 5 шишета водка ми играят на революционери.

Я ми дай пример с по-масова акция?

преди 2 минути, communismatic написа:

Кви "проевропейски" партии? ПП-ДБ и ГЕРБ? Тях ли визираш? И какво позитивно виждаш от членството ни в ЕС? Конкретно?

Факта, че всеки (включително орките) може да пътува свободно в ЕС? Ти сам даде за пример орки, които заминаха в Германия за по-добър живот (нищо, че подкрепят Путин)... Това без ЕС някакви необразовани бачкатори да живеят в Германия как щеше да стане? Твоята рода се възползва от всички привилегии на ЕС, ама го отричате, защото кратуните ви са набутани в Телеграм групите.

А и благодарение на ЕС, българският паспорт е един от най-силните в света. Благодарение на ЕС, все повече големи компании инвестират в България и БВП-то се вдигна многократно. Да не забравяме колко пари получихме от еврофондове за инфраструктурата (това, че доста от тях бяха откраднати си е друг въпрос и е вина на нашите управляващи). 

Не мога да ги разбера тия орки - работят в ЕС, получават заплати в Евро, имат други роднини орки, които работят в ЕС, ама питат "какво позитивно виждаш от членството ни в ЕС"? Твоята рода защо замина в държава от ЕС за по-добър живот, вместо да кандидатства за работна виза за РуZия? 

европейската инфлация е фалшифицирана  колкото турската сме около 80 %

но измислиха  ковит

напечатаха пари

и наложиха лимит за покупка на захар олио и брашно

преди 5 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Това без ЕС някакви необразовани бачкатори да живеят в Германия как щеше да стане?

Т.е. влизаме в ЕС за да може да работим като берачи на ягоди в чужбина? Това ли е мантрата вече?

А и благодарение на ЕС, българският паспорт е един от най-силните в света.

Аха. Добре... 😆

Благодарение на ЕС, все повече големи компании инвестират в България и БВП-то се вдигна многократно.

Кви инвестиции и какво БВП, ти нормален ли си изобщо? България през цялото време от 2007-ма насам не е отлепила от дъното на ЕС за разлика от Румъния, дето беше много по-назад от нас, а сега е доста-доста по-напред...

Твоята рода защо замина в държава от ЕС за по-добър живот, вместо да кандидатства за работна виза за РуZия? 

Първо, те не са ми "рода", а "авери" и второ... отидоха в Германия (конкретно за тоя, за който питаш), понеже както се вижда и с просто око... изключително много ПОЗИТИВИ трупаме от членството на България в ЕС. Та, затова... 

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. влизаме в ЕС за да може да работим като берачи на ягоди в чужбина? Това ли е мантрата вече?

Аха. Добре... 😆

Кви инвестиции и какво БВП, ти нормален ли си изобщо? България през цялото време от 2007-ма насам не е отлепила от дъното на ЕС за разлика от Румъния, дето беше много по-назад от нас, а сега е доста-доста по-напред...

Първо, те не са ми "рода", а "авери" и второ... отидоха в Германия (конкретно за тоя, за който питаш), понеже както се вижда и с просто око... изключително много ПОЗИТИВИ трупаме от членството на България в ЕС. Та, затова... 

И без членството ни в ЕС как щеше да замине в Германия твоя" авер"? Като толкова пеят "Облаче ле бяло" и реват, защо не останаха? Леко ми се струват като национални предатели. 

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Като толкова пеят "Облаче ле бяло" и реват, защо не останаха?

Обясних ти... Понеже България въпреки членството си в ЕС не е просперирала и грам. Пак да повторя - да не мислиш, че някой отива там, понеже се кефи на политиката на Урсула фон дер Лайен? Те отиват там, понеже заплатите тук са ниски... Аз наистина не проумявам, как човек може да живее що годе добре със заплата под 3 000 лева. Честно... И то ако няма семейство. Най-добрият ми приятел е завършил "Земеделска техника" в РУ с пълно отличие... в момента работи в агроинститута в Генерал Тошево/Петлешково за минимална заплата. Даже не я и знам колко е в момента...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.