Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 4 минути, communismatic написа:

Обясних ти... Понеже България въпреки членството си в ЕС не е просперирала и грам. Пак да повторя - да не мислиш, че някой отива там, понеже се кефи на политиката на Урсула фон дер Лайен? Те отиват там, понеже заплатите тук са ниски... Аз наистина не проумявам, как човек може да живее що годе добре със заплата под 3 000 лева. Честно... И то ако няма семейство. Най-добрият ми приятел е завършил "Земеделска техника" в РУ с пълно отличие... в момента работи в агроинститута в Генерал Тошево/Петлешково за минимална заплата. Даже не я и знам колко е в момента...

И викаш, че е по-добре да я няма опцията да отидеш в ЕС за по-добри пари и България пак да е бедна? Ние преди да влезем в ЕС много ли бяхме богати със заплати от 100 долара на месец? 

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 387,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

примерно франция няма как да има 10 % инфлация при положение че има 110% дълг

изпуснали са една единица  отпред  за инфлацията 

печатна  грешка

неволна

и незначителна 

ние няма как да имаме 20 % инфлация  при положение че имаме  40 % дълг и 20 % дефицт и 30 % неизпълнение на доходите от ддс

преди 1 минута, HelpMeGetOut1 написа:

И викаш, че е по-добре да я няма опцията да отидеш в ЕС за по-добри пари и България пак да е бедна?

Оф... вие направо сте като някакви деца. Дори не сте и в състояние, да се аргументирате. Това ли ти е членството в Европейският съюз, бе!? Затова ли искаше да влизаме? За да ни даде поле за изява на Запад?! Ти нормален ли си изобщо... Поредният си, който дори не знае, що трябва да бъдем част от ЕС, че и в еврозоната...

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ние преди да влезем в ЕС много ли бяхме богати със заплати от 100 долара на месец? 

Това и на Госта го писах. Кво значение има каква заплата получаваш? Важното е какво може да се събере в потребителската кошница...? Разбра ли или да пробвам по по-елементарен начин?

България трябвало да бъде част от ЕС, щото така по-лесно ще ходим да лепим плочки в Швабия... Боже мили!

може да ползвате изкуствения интелект

да разкрие фалшификацията на ецб  и бнб  за  инфлацията

математиката е  точна наука 

преди 1 минута, Banesc написа:

може да ползвате изкуствения интелект

да разкрие фалшификацията на ецб  и бнб  за  инфлацията

математиката е  точна наука 

Имам смътното подозрение, че скоро ше ти отговори нешо от сорта:  "Запри са ве, ей... Знам те къде живееш!"

Между другото, по-фрапиращо е, как хора, които са върли антикомунисти са привърженици на ЕСССР. Скоро под диктата на Брюксел ще си затрием и ТЕЦ-овете, та това естествено ще се отрази и на цените на електроенергия, но оправданието на умнокрасивите ще бъде със "свободният пазар". Това ми даде като аргумент Госта, на въпроса, що сме започнали ударно да внасяме ток отвън.

преди 8 минути, communismatic написа:

Скоро под диктата на Брюксел ще си затрием и ТЕЦ-овете,

На Ковачки ли? Той ли ти плаща?

преди 2 минути, БаалБек написа:

На Ковачки ли? Той ли ти плаща?

Toй да, чакам и той да ми плаща сметките за ток като ги спрем... Само твоите не знам кой ще ги плаща. Дано родителите ти да са живи и здрави дълги години, че иначе... лошо.

преди 3 минути, communismatic написа:

Toй да, чакам и той да ми плаща сметките за ток като ги спрем

Като окраде държавата ще има пари. Ще ти плаща, но трябва стриктно да му изпълняваш задачите, които ти е възложил тук.

Ама нещо се дъниш и може да те отреже.

току-що, БаалБек написа:

Ама нещо се дъниш и може да те отреже

Ми, все ме цитираш избесняла, така, че надали така се "дъня", както ти твърдиш... Довечера не си ли на работа? Отивай да се приготвяш...

преди 44 минути, communismatic написа:

Обясних ти... Понеже България въпреки членството си в ЕС не е просперирала и грам. Пак да повторя - да не мислиш, че някой отива там, понеже се кефи на политиката на Урсула фон дер Лайен? Те отиват там, понеже заплатите тук са ниски... Аз наистина не проумявам, как човек може да живее що годе добре със заплата под 3 000 лева. Честно... И то ако няма семейство. Най-добрият ми приятел е завършил "Земеделска техника" в РУ с пълно отличие... в момента работи в агроинститута в Генерал Тошево/Петлешково за минимална заплата. Даже не я и знам колко е в момента...

А ние не проумяваме защо не поеха със сълзи на очи след "Облаче ле бяло" към РФ, Беларус? Защо към тази презряна Германия?

току-що, parmobil написа:

А ние не проумяваме защо не поеха със сълзи на очи след "Облаче ле бяло" към РФ, Беларус? Защо към тази презряна Германия?

Защото много сме просперирали под крилото на Европейският съюз, вече отговорих на този въпрос. Така го разглеждат евроатлантиците от форума - просперитета на България под крилото на ЕС било... повече възможности за развитие извън граница, т.е. да ходим да им берем ягоди и "банани" (яко)...

преди 47 минути, communismatic написа:

Между другото, по-фрапиращо е, как хора, които са върли антикомунисти са привърженици на ЕСССР. Скоро под диктата на Брюксел ще си затрием и ТЕЦ-овете, та това естествено ще се отрази и на цените на електроенергия, но оправданието на умнокрасивите ще бъде със "свободният пазар". Това ми даде като аргумент Госта, на въпроса, що сме започнали ударно да внасяме ток отвън.

Да бе да, "диктат от Брюксел", това е общоевропейска стратегия за намаляване на въглеродните емисии, която България доброволно е подписала! Да, това ще засегне икономики като нашата, но ЕС ни предлага фондове и преходни механизми!

Тецовете ни са стари и неподдържани, произвеждат електроенергия, която е вредна за земята и не отговарят на въглеродните квоти! Бъдещето е в зелената енергия!

Ако искаме истинска независимост, трябва да се освободим от въглищата,а  не да ги браним/пазим като "съветски паметник"! 😂

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

Само да питам... американските танкери с втечнен газ, дето пътуват месеци наред от началото на СВО-то до сега... те не замърсяват ли природата? Щото доколкото си спомням... това беше точно политика на Брюксел, и по-специално на Урсула Фон Дер Лайен? Поредното доказателство, че нямате изобщо никакви понятие от нещата... Опазване на околната среда, глупости на търкалета...

преди 27 минути, Staff. написа:

Да бе да, "диктат от Брюксел", това е общоевропейска стратегия за намаляване на въглеродните емисии, която България доброволно е подписала! Да, това ще засегне икономики като нашата, но ЕС ни предлага фондове и преходни механизми!

Тецовете ни са стари и неподдържани, произвеждат електроенергия, която е вредна за земята и не отговарят на въглеродните квоти! Бъдещето е в зелената енергия!

Ако искаме истинска независимост, трябва да се освободим от въглищата,а  не да ги браним/пазим като "съветски паметник"! 😂

Това за Германия не важи, само за България. Нали така?

https://www.investor.bg/a/518-energetika/408307-proizvodstvoto-na-elektroenergiya-ot-vaglishta-v-germaniya-se-pokachva-do-ednogodishen-vrah

d82958756a5b2b23dc2edcd94772b3a5-4264795

преди 27 минути, Staff. написа:

Относно зелената енергия, Урсула защо ползва частни самолетни полети?

https://safenews.bg/naglost-ursula-e-letyala-na-chastni-samoleti-80-pati-vapreki-zelenata-politika-na-ek/

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен продължава често да използва частни самолети въпреки препоръките на ЕС.

За последните три години тя е наемала за командировките си частни самолети 80 пъти. Миналата година например тя е използвала частен самолет, нает специално за нейните пътувания, 23 пъти, показва проверка на Der Spiegel.

Според германското списание само няколко от 27-те еврокомисари понякога летят с частен самолет, като през 2023 г. са извършени общо 29 такива полета. Така пътуванията на Фон дер Лайен представляват почти 80% от тези полети.

преди 8 минути, communismatic написа:

Само да питам... американските танкери с втечнен газ, дето пътуват месеци наред от началото на СВО-то до сега... те не замърсяват ли природата? Щото доколкото си спомням... това беше точно политика на Брюксел, и по-специално на Урсула Фон Дер Лайен? Поредното доказателство, че нямате изобщо никакви понятие от нещата... Опазване на околната среда, глупости на търкалета...

Да, много се пази природата. Като изпращат европейския боклук в България, за да го изгарят в България.

Друга държава, която много пази природата.

https://banker.bg/2021/08/05/v-kuveit-gori-nai-goliamoto-grobishte-za-stari-gumi-v-sveta/

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Това за Германия не важи, само за България. Нали така?

https://www.investor.bg/a/518-energetika/408307-proizvodstvoto-na-elektroenergiya-ot-vaglishta-v-germaniya-se-pokachva-do-ednogodishen-vrah

d82958756a5b2b23dc2edcd94772b3a5-4264795

Не мога да ти отговоря за Германия! Основно защото не ме интересува Германия и сега нямам време да се запознавам с добиването на електроенергия в Германия.... Нашите тецове са стари, вредни са за околната среда и водите и не отговарят на европейските стандарти. Може да произвеждат ток, но цената която плащаме за това производство е висока!!! 

По-добре да инвестираме в бъдещи технологии за производство на зелена енергия.... там предимствата са много повече отколкото недостатъците! 

преди 1 минута, Staff. написа:

Нашите тецове са стари, вредни са за околната среда и водите и не отговарят на европейските стандарти.

Добре, бе. Те вредят много на околната среда, кажи ми що взимаме тогава американски танкери с втечнен газ? Те не замърсяват ли природата?

преди 2 минути, Staff. написа:

Не мога да ти отговоря за Германия! Основно защото не ме интересува Германия и сега нямам време да се запознавам с добиването на електроенергия в Германия.... Нашите тецове са стари, вредни са за околната среда и водите и не отговарят на европейските стандарти. Може да произвеждат ток, но цената която плащаме за това производство е висока!!! 

трябва да те разочаровам 

ИИ ми каза че тецовете няма да се затворят

италианския боклук на мафията няма къде да се гори 

следователно и държавните чантажии няма да получат комисионни 

преди 4 минути, Staff. написа:

По-добре да инвестираме в бъдещи технологии за производство на зелена енергия.... там предимствата са много повече отколкото недостатъците! 

Не те интересува, но немски ботуш те рита. 4 Райх, те си правят каквото си искат. Никаква зелена енергия.

Франция се отказа от тази простотия.

преди 48 минути, communismatic написа:

Само да питам... американските танкери с втечнен газ, дето пътуват месеци наред от началото на СВО-то до сега... те не замърсяват ли природата?

преди 36 минути, communismatic написа:

Добре, бе. Те вредят много на околната среда, кажи ми що взимаме тогава американски танкери с втечнен газ? Те не замърсяват ли природата?

Гледам много напираш и питаш по два пъти. Предполага се, че Ковачки ти е дал графика за измерване и сравнение на годишна база.

Плясни я тук да видим кой колко замърсява и какви са последствията за България?

:diving:

току-що, БаалБек написа:

Плясни я тук да видим кой колко замърсява и какви са последствията за България?

Т.е. на теб ти трябва "графика" и "статистика" за това, дали един танкер, дето пътува цял месец от Америка до Европа замърсява околната среда? 😆😆😆😆😆😆

Тая... абсолютно всеки път ме изненадва с това колко е умна... 😆😆😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Т.е. на теб ти трябва "графика" и "статистика" за това, дали един танкер, дето пътува цял месец от Америка до Европа замърсява околната среда? 😆😆😆😆😆😆

Тая... абсолютно всеки път ме изненадва с това колко е умна... 😆😆😆

И какво доказа с това? Интелектуалния ти недоимък? Или че си изграден от противоречия?

Графика липсва или Ковачки още не ти е дал картбланш? 

Е тогава, защо пишеш нещо, което не можеш дори да го защитиш?

преди 58 минути, communismatic написа:

американските танкери с втечнен газ, дето пътуват месеци наред от началото на СВО-то до сега... те не замърсяват ли природата?

:popcorn2:

преди 2 минути, БаалБек написа:

Интелектуалния ти недоимък?

Интелектуален недоимък имаш ти, даже го доказваш абсолютно всеки път щом тръгнеш, да спориш по някоя тема... Аз наистина не разбирам, каква е логиката, да тръгваш все на дискусии с мен, при положение, че дори и ти ще разбереш, че само ще си блъскаш главата в стената и пак ще те гавря и ще виеш на умряло седмици наред.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Е тогава, защо пишеш нещо, което не можеш дори да го защитиш?

Тия които умеят, да мислят, веднага разбраха, какво имам предвид. Факта, че ти не си разбрала, не говори добре за здравословното ти състояние... Доколкото си спомням, при последният опит за дискусия, даже нямаше и понятие как се изчислява статистиката за "БВП на човек от населението", иначе и там ми искаше данни и т.н. 😆

Това е положението... Живота е много тежък за определени хора. 

преди 5 минути, communismatic написа:

Тая... абсолютно всеки път ме изненадва с това колко е умна...

Всичко е наред.... Слушала е предишния председател на Конгреса. Той се изказа много умно относно природния газ, а водещият кимна удобрително с глава за да подсили ефекта върху стадото гледали го на живо или след това на запис. Лошото е, че твърде много хора в САЩ и по света са му и повярвали...

преди 1 минута, maxthon написа:

Всичко е наред.... Слушала е предишния председател на Конгреса. Той се изказа много умно относно природния газ, а водещият кимна удобрително с глава за да подсили ефекта върху стадото гледали го на живо или след това на запис. Лошото е, че твърде много хора в САЩ и по света са му и повярвали...

По-лошото е, че твърде много хора и у нас вярват на тия глупости.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.