Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

току-що, communismatic написа:

Извинявай, коя държава те освободи от османския гнет? 

България!

А Русия ни обявиха война и ни окупираха!

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 387k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

Изказване на "възрожденец" на протеста против еврото! Има съмнения, че е бил К.К.

Приятели по площадите и ти, Карбовски! Изхвърлете всички евра, дето имате, за да се спасим от новото робство! В противен случай еврозоната ще ни коли така, както и турчин не ни е клал, питайте Гечев. Той ако не знае, кой?

Еврата ги хвърляйте в чувала във фонтана, аз ще рискувам живота си, но ще ви спася от тях.

преди 23 минути, communismatic написа:

Извинявай, коя държава те освободи от османския гнет? 

Ние сами си платихме за освобождението и то много скъпо. И след това руснаците ни ебаха мамицата с комунизма и бяхме техни роби, след като ни избиха интелигенцията, откъснаха ни връзките с развитите държави и се опитаха да затрият историята ни. 

Хайде моля ти се... 

преди 18 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ние сами си платихме за освобождението и то много скъпо. И след това руснаците ни ебаха мамицата с комунизма и бяхме техни роби, след като ни избиха интелигенцията, откъснаха ни връзките с развитите държави и се опитаха да затрият историята ни. 

Хайде моля ти се... 

Ти хубаво си го цитирал, ама той едва ли ще ти отговори! Отговаря само когато е пиян, днес май не е пил и затова само чете без да пише! :lol6:

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

на 1.06.2025 г. в 22:33, ivottoshev написа:

Една приятелка вчера ми прати тази снимка. Снимано е от хотел в Сапарева баня, а това отсреща са соларни панели, поставени на мястото на изсечена гора:

Няма налично описание на снимката.

Що така непрекъснато се излагате, особено с елементарни за проверка съчинения?
Или съзнателно лъжеш, или разпространяваш лъжливи твърдения, на които си се доверил.

Кога точно са отсечени горите? През последните 20-тина години няма следа от гори на това място:

2008-11-05
image.png

2011-11-21
image.png

2014-08-27
image.png

2020-08-14
image.png

2022-10-18
image.png

2025-04-28
image.png

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Ние сами си платихме за освобождението и то много скъпо.

Как си платихме освобождението? Конкретно? 

току-що, communismatic написа:

Казали са ти да не влизаш в диалог с мен?  😀 То е ясно за всички, че освен да се излагаш друго не правиш, така че.....😂

преди 2 минути, communismatic написа:

Ако не с Гугъл, информирай се с Yandex:

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Окупационен_дълг_на_България_към_Русия

"Окупационният дълг на България към Русия е задължение на българската държава да компенсира руската хазна за издръжката на окупационните войски и администрацията от периода на Временното руско управление. Дългът е регламентиран от Берлинския договор (член 22) и фиксиран с финансова конвенция от юни 1883 година на 10 618 250 рубли[1] (около 28 000 000 златни лева[2]). След Съединението от 1885 година Княжество България поема и задълженията на Източна Румелия към Русия, с което окупационният дълг набъбва двойно

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Мойто момче, аз съм много добре информиран, ти наясно ли си тия пари, за какво са дадени? 

преди 5 минути, Staff. написа:

Казали са ти да не влизаш в диалог с мен?

Ми той въпроса не беше към теб, ама карай... 

на 22.02.2025 г. в 11:43, АСПЕКТ написа:

От 90те години досега в Гърция все същото си е приложението. Хиперинфлация.

А в България все същото...стабилен лев...

hiperinflatsiq.png

преди 1 минута, communismatic написа:

Мойто момче, аз съм много добре информиран, ти наясно ли си тия пари, за какво са дадени? 

Тази вечер не си в кондиция със себе си? 😃 Тежък махмурлук предполагам? 😂

Ми той въпроса не беше към теб, ама карай... 

Аха, цапни още сто грама за да захапиш, че изоставаш! 😂

преди 37 минути, Staff. написа:

Тази вечер не си в кондиция със себе си?

Тази вечер - може. Не ми е на кеф напоследък. По-лошо е когато вечно не си в кондиция. Нали?

HelpMeGetOut1, наясно ли си тия пари за какво са дадени? Да или не? Нали уж беше супер информиран по въпроса?

преди 15 минути, communismatic написа:

Тази вечер - може. Не ми е на кеф напоследък. По-лошо е когато вечно не си в кондиция. Нали?

HelpMeGetOut1, наясно ли си тия пари за какво са дадени? Да или не? Нали уж беше супер информиран по въпроса?

Да, тия пари дадохме за собственото си освобождение, руснаците след това ни окупираха под тяхно робство. 

преди 4 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Да, тия пари дадохме за собственото си освобождение, руснаците след това ни окупираха под тяхно робство. 

Т.е. окупационен дълг значи пари срещу освобождение? Правилно ли разбирам? Вие направо тук сте избирани с конкурс, честно... 

преди 7 часа, communismatic написа:

Т.е. окупационен дълг значи пари срещу освобождение? Правилно ли разбирам? Вие направо тук сте избирани с конкурс, честно... 

Колкото и да отричаш, "Освободителите" ни източват златния резерв, а години по-късно държавата три пъти фалира, което другарите от БКП така хубаво се опитват да скрият... 

преди 13 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Колкото и да отричаш, "Освободителите" ни източват златния резерв, а години по-късно държавата три пъти фалира, което другарите от БКП така хубаво се опитват да скрият... 

Пак да питам. Окупационен дълг означава да си платиш, че Русия те е освободила? Ти сериозно ли? 

Пак да питам. Окупационен дълг означава да си платиш, че Русия те е освободила? Ти сериозно ли? 

Ти сериозно ли не схващаш, че РуZия не ни освободи, а просто станахме техни роби, като ни източват хазната и след това ни натресоха комунизма? Егати освободителите... 

преди 26 минути, HelpMeGetOut1 написа:

А, твоите англичани бомбардират София и слагат на децата близалки бомбички.

Убиват деца.

И идеята на твоята Англия е да бъде заседено картофи, след като се унищожи България до основи.

преди 7 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ти сериозно ли не схващаш, че РуZия не ни освободи, а просто станахме техни роби, като ни източват хазната и след това ни натресоха комунизма? Егати освободителите... 

Ми, след 1990 година пък САЩ ни натресоха тяхната си форма на управление. НПО, грантове,... паради на децата на дъгата, кастрация на деца,... педофили.

преди 23 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Пропагандата която разпространяват говори, че ни били Асвабадили.😂 Тоест, ватата се е назобрир с пропаганда и държи на нея! 🙂

След години сигурно и в Украйна ще говорят, че Путин е освободил от злите нацисти Украйна... Може като Северна Корея да принуждават украинците да су кланят пред статуята на Путин!

преди 4 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Виж сега. За човек, който очевидно няма никакво понятие, какво твърди и защо го твърди... да ми пише "Ти сериозно ли не схващаш..." е доста смешно, да не кажа жалко. И там е работата, че това не е само по тая тема, то това си е по принцип.
"Окупационен дълг" България плаща на Руската империя, не защото са я освободили, а защото след като войната приключва тук има руска армия и администрация, която трябва да се издържа по някакъв начин. Извинявай, ама не може тия хора, да идват на наша територия и да проливат кръв за нас, а на всичкото отгоре и те да се самоизхранват дори и когато войната приключва. Най-малкото ще е доста нагло от наша страна. Руската армия по това време се води като наша окупаторка, понеже ние по това време все още изграждаме нашата държава и те са като чуждо тяло на нашата земя. Това обаче не значи, че те ни били "окупирали" или прочее някакви глупости, щото... не знам, дали знаеш... ама позицията и политиката на нашите управляващи от 1878-а до 1944-а изобщо не говори ние да сме били руски роби. Ама... това са дискусии с теб, които са тотално излишни. Ти дори елементарни исторически факти не знаеш, кво ще си губя времето за по-сериозни теми.

преди 3 часа, Staff. написа:

Пропагандата която разпространяват говори, че ни били Асвабадили.

Джокович да говори за "пропаганда"... Майко мила...

преди 4 минути, communismatic написа:

Джокович да говори за "пропаганда"... Майко мила...

:bye1:

От теб се уча.... 😂

току-що, Staff. написа:

:bye1:

От теб се уча.... 😂

Ми обори ме с аргументи като се учиш? Стиска ли ти? Ако искаш... питай Chat GPT, ясно е, че сам няма да можеш...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.