Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 10 минути, Staff. написа:

Не им е харесвало! Тогава са нямали алтернатива...!

Сега има избор. Електроенергия от вятър, слънце, вода... и то чиста. Без замърсяване, възобновяват се нанесените вреди след време! ТЕЦ-овете нищо не възобновяват, те само вредят и унищожават! 

Думата филтър нищо не значи за тебе?

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 387,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Ми това оборудване вече не е ставало за нищо, щото нали СИВ вече го е нямало. Как точно "червените другари" са ограбили нещо, което вече е било съсипано и ненужно? Примерно имаш стара кола, която вече не е в движение и предавайки я за скрап ти я съсипваш? Правилно ли съм те разбрал?

Червените другари не са сменяни в ръководствата на заводите след 1989 г. Те си бяха същите. Затова ми е весело как онзи комунизматичен простак ми разказва как е било, а даже не е ходел сам по това време. Но чакам вашите обективни наблюдения как е било в заводите. Защото май се оказва, че само двама-трима имат хабер за нещата, а другото са запалянковци.

току-що, parmobil написа:

Затова ми е весело как онзи комунизматичен простак ми разказва как е било, а даже не е ходел сам по това време.

Недей така, много се обиждам от теб... 😆

току-що, parmobil написа:

Защото май се оказва, че само двама-трима имат хабер за нещата, а другото са запалянковци.

Супер, кво стана с отговора ми относно намесата пак на Русия в поредната тема, по която ние размишляваме? Ти болен ли си на темата "Русия"? Щото вече се е случвало и да лъжеш относно някои цени на някои РУСКИ стоки... Деазнам... има логика. : )))

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Думата филтър нищо не значи за тебе?

За теб значи ли нещо, че: ТЕЦ-овете работят с въглища?

Въглищата, газта, петрола са ресурс, който рано или късно ще се изчерпа! Това не е вечен и надежден източник/ресурс за добиване на електроенергия! Рано или късно трябва да се замени с нещо надеждно и щадящо нас и природата, земята, бъдещето....!!!

Колкото по-рано преминем на възобновяеми източници, толкова по-добре за нас и децата!

преди 17 минути, БаалБек написа:

Именно, НЕ...

Пак не си разбрал. А цитатът ти е от тук: https://horata.bg/zarnenite-bosove-naj-obichat-da-zhanat-subsidii/

И това, което се опитваш да внушиш от цитата ( "Отговорът се крие в лъвския пай на европейските субсидии, които се отпускат")  не върви.

Ето кой определя субсидиите къде да отидат!!!

BG-strategiq-zemedelie.png

BG-strategiq.png

ОТНОВО ИЗЛЪГА

@communismatic e 

ЛЪЖЕЦ!

Свърши ЕС !!  През 2026г. този съюз Приключва !  Онези гламавите Невестулки да започват да си нагласят машините и да си печатат предишните си национални валути ! 

България остава с лева ! 

Отиваме в БРИКС  и тогава вече ще си Разгърнем селското стопанство и животновъдството !

Можете да започвате отсега да си гризете  галошите от яд - Това е Положението ! 

Паралелната ви вселена няма да ви помогне да заглушите Реалността ! 

кукуриго джаз сте всички Невестулки ! :D

преди 3 минути, communismatic написа:

Недей така, много се обиждам от теб... 😆

Супер, кво стана с отговора ми относно намесата пак на Русия в поредната тема, по която ние размишляваме? Ти болен ли си на темата "Русия"? Щото вече се е случвало и да лъжеш относно някои цени на някои РУСКИ стоки... Деазнам... има логика. : )))

Ми чакам да ми споделиш за руски икономически подем, дето твоите "стотин" познати ти разказват, но не би. И разговор на най-високо държавно ниво ти показах, но ти се правеше, че Мишустин и Чемезов са случайни граждани. Запалянко и левак!

преди 10 минути, parmobil написа:

Червените другари не са сменяни в ръководствата на заводите след 1989 г. Те си бяха същите. Затова ми е весело как онзи комунизматичен простак ми разказва как е било, а даже не е ходел сам по това време. Но чакам вашите обективни наблюдения как е било в заводите. Защото май се оказва, че само двама-трима имат хабер за нещата, а другото са запалянковци.

Пак не обясни как заводите са съсипани и разграбени от "червените другари", след като твърдиш че  причината е разпадането на СИВ? Как така хем е виновен СИВ, хем "червените другари"?

преди 4 минути, Inana.. написа:

Свърши ЕС !!  През 2026г. този съюз Приключва !  Онези гламавите Невестулки да започват да си нагласят машините и да си печатат предишните си национални валути ! 

България остава с лева ! 

Отиваме в БРИКС  и тогава вече ще си Разгърнем селското стопанство и животновъдството !

Овце ли ще доиш? :laughing5:

преди 12 минути, Inana.. написа:

България остава с лева ! 

kaто гледан още не са ти надули плондера

преди 12 минути, communismatic написа:

АХАХАХАХАХАХА... Тоя верно пак смени темата... 😆😆😆

Аз не съм сменял нищо. Ти по никакъв начин не ми обясни защо твоите родолюбиви приятели не са потърсили хаир в РФ. Само ми обяснявашм, че в ЕС е лошо, но защо твоите  познати не си търсят хляба в РФ ...... тишина.

преди 3 минути, parmobil написа:

Аз не съм сменял нищо. Ти по никакъв начин не ми обясни защо твоите родолюбиви приятели не са потърсили хаир в РФ. Само ми обяснявашм, че в ЕС е лошо, но защо твоите  познати не си търсят хляба в РФ ...... тишина.

Ми, извинявай, ама при положение, че това изобщо не беше темата на разговора, в който ти се включи... малко е смешно, да ми държиш сметка, що не съм отговорил на това и онова. Въпроса беше, защо под крилото на ЕС ние продължаваме да затъваме. Ти директно зави към Русия, понеже си имаш проблеми. Затова директно ти зададох въпроса "КВО ОБЩО ИМА РУСИЯ С ТЕМАТА?". Отговор не получих.
Баси жалкото човече... Буквално отговаря само на въпроси, на които му отърва. Аз за първи път виждам подобно чудо!? 😆

преди 10 минути, parmobil написа:

Казах че аз ще ти отговоря, веднага след като ми кажеш как червените другари са съсипали нещо, което вече е било съсипано, но.... тишина 

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Пак не обясни как заводите са съсипани и разграбени от "червените другари", след като твърдиш че  причината е разпадането на СИВ? Как така хем е виновен СИВ, хем "червените другари"?

Кое пак не е ясно? Имаш завод. Имаш планова икономика. Произвеждаш нещо по план. Даже преизпълняваш петилетката с година по-рано. Ама има ли нужда страната от нещо ? СИВ има ли нужда от нещо ? Не, няма, ама се е задължил да изкупува това непотребно изделие. Идва 1989 г. и ни се казва - ние  няма да купуваме нещо , запаметяващи у-ва ( а ние имаме да си най-модерното майката завод), не ви искаме зеленчуците и консервите, не искаме нищо, което сте ни продавали.

Оказа се, че и на Запад никой не иска. Но в заводите има машини, а към тях има интерес. И т.н.

преди 2 минути, parmobil написа:

Кое пак не е ясно? Имаш завод. Имаш планова икономика. Произвеждаш нещо по план. Даже преизпълняваш петилетката с година по-рано. Ама има ли нужда страната от нещо ? СИВ има ли нужда от нещо ? Не, няма, ама се е задължил да изкупува това непотребно изделие. Идва 1989 г. и ни се казва - ние  няма да купуваме нещо , запаметяващи у-ва ( а ние имаме да си най-модерното майката завод), не ви искаме зеленчуците и консервите, не искаме нищо, което сте ни продавали.

Оказа се, че и на Запад никой не иска. Но в заводите има машини, а към тях има интерес. И т.н.

Имало машини, които вече не били нужни никому, но този който ги предал за скрап ги е съсипал? А какво да ги прави? Да продължава да произвежда с тях продукция, която не може да пласира?

преди 20 минути, communismatic написа:

Ми, извинявай, ама при положение, че това изобщо не беше темата на разговора, в който ти се включи... малко е смешно, да ми държиш сметка, що не съм отговорил на това и онова. Въпроса беше, защо под крилото на ЕС ние продължаваме да затъваме. Ти директно зави към Русия, понеже си имаш проблеми. Затова директно ти зададох въпроса "КВО ОБЩО ИМА РУСИЯ С ТЕМАТА?". Отговор не получих.
Баси жалкото човече... Буквално отговаря само на въпроси, на които му отърва. Аз за първи път виждам подобно чудо!? 😆

В същата тази тема ти ни информира за твоите познати, които си изпращал с "облаче ле бяло". И аз най-коректно те попитах защо не си търсят препитание в в РФ, а са хукнали към Германия. Но ти не щеш да отговоришш.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Имало машини, които вече не били нужни никому, но този който ги предал за скрап ги е съсипал? А какво да ги прави? Да продължава да произвежда с тях продукция, която не може да пласира?

Не видях да се продават на реална себестойност. А имах възможност да гледам на много места.

Едните продаваха на "наши" , а другите просто търсеха да се отърват и в простотията си даваха неща на безценица

преди 1 минута, parmobil написа:

В същата тази тема ти ни информира за твоите познати, които си изпращал с "облаче ле бяло". И аз най-коректно те попитах защо не си търсят препитание в в РФ, а са хукнали към Германия. Но ти не щеш да отговоришш

Пич, отмий малко срама, бе!? Имай малко чувство за достойнство, по дяволите... 😆
Аз отговарях на поста на HelpMeGetOut1, който навърза путинизма с работата в Германия... Ти се включи, естествено тотално неразбрал, за какво става дума, ама това не попречи, да задаваш по 400 малоумни въпроса, само и само да си "в играта". Казвам ти сериозно, иди се гръмни... Направо се метни от някой мост, поне роднините ти да изпитат малко облекчение.

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса тая година? Или пак да сменим темата, че така ти е най-удобно? Какво общо има Русия с това, че младите ни отиват на работа в чужбина?

преди 7 минути, parmobil написа:

Не видях да се продават на реална себестойност. А имах възможност да гледам на много места.

Едните продаваха на "наши" , а другите просто търсеха да се отърват и в простотията си даваха неща на безценица

В това ли се изразявало съсипването на завод? В продажбата на машини, които произвеждат никому ненужна продукция? А какво да правят с тях? Да си ги държат за музейни експонати? 

Радев: На някои им се зловиди всичко родно, дори и азбуката. Има и такива, които се плашат от гласа на народа

https://glasove.com/media/2025/06/01/169342/1010x570.jpg?_=1748811212
  • 01 Юни 2025
  • 360
  • 9

Подвигът на Ботев и неговите четници е сигнал от миналото, който трябва да събуди всеки българин и да ни напомни, че можем да бъдем по-достойни и по-дръзки. Примирението и безразличието към националната съдба е политическа посредственост, заяви президентът във Враца по случай отбелязването на 149 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

https://glasove.com/media/2025/06/01/169349/original.jpg?_=1748811041

Скъпи съотечественици,

Събрали сме се да склоним глава пред Ботев и неговите четници. Да отдадем почит към загиналите за нашата свобода.

За мен това не е само церемония на признателност, а морална проверка. Пред паметника на поета днес всички се питаме: достойни ли сме за неговата саможертва? Какво правим със завещаната ни свобода? С идеалите? С онази България, за която се жертваха онези достойни люде, чиито имена четем на зарята? Нека отговорът да си го дадем сами. Но трябва да знаем, че днес едни пренаписват историята, други недолюбват вярата, заради която се бориха нашите възрожденци, на някои се зловиди всичко родно. Дори азбуката. Има и такива, които се плашат от гласа на народа.

Затова зарята не е време за патос. Не е повод за гордост с чужди подвизи. Когато оркестърът свири заря, през и пред нас протича оня сигнал от миналото, който трябва да събуди всеки българин. Да ни напомни, че можем да бъдем по-достойни, по-дръзки, по-непримирими, по-обединени.

Ботев и героите доказаха, че няма българска обреченост! Има българска храброст, българска жертвоготовност, български талант. Примирението, безразличието към националната съдба днес е политическа посредственост. Ботев е въплъщение на таланта: вулканичен, жертвоготовен, вдъхновен. Такива хора възродиха и опазиха свободна и суверенна България.

И, вярвам, че всички ние, техните наследници, няма да допуснем никой да посегне и да погуби делото им.

Искрена благодарност към всички вас, които тази вечер изпълниха площада с ясното послание, че трябва да помним, защото историята недвусмислено е показала, че нация без памет няма бъдеще. Поздравления за всички, които приеха делото и го завършиха по блестящ начин за обновяването на паметника, за да може той да стои и за следващите поколения. Да ни напомня за Ботев и делото му и да знаем всички, че България може и ще бъде силна, просперираща, модерна европейска държава, когато всички ние заедно следваме неговите идеали.

Поклон и вечна памет на героите!

Да живее България!

https://glasove.com/media/2025/06/01/169348/original.jpg?_=1748811005

https://glasove.com/media/2025/06/01/169344/original.jpg?_=1748810995

https://glasove.com/media/2025/06/01/169346/original.jpg?_=1748811005

https://glasove.com/media/2025/06/01/169345/original.jpg?_=1748811004

https://glasove.com/media/2025/06/01/169343/original.jpg?_=1748810995

• Автор

ЕВАЛА НА СМЕЛИЯ НИ ПРЕЗИДЕНТ, който подкрепи протеста, браво на Костадинов и Александър Сиди, браво на партия Меч, Величие и прочие, които не останаха безучастни към придошлите като река проблеми на българския народ.Срам и позор за Боко и Шиши, и за киселата изсъхнала стара ябълка Киселова, която се противопостави на президента и на инакомислещите .Надяваме се да не потънем като народ, а да оцелеем и да запазим своята идентичност.

преди 10 часа, parmobil написа:

Колкото и пъти да прочета, пак не виждам да си отговорил защо твоите познати ходят в Германия, а не в РФ?

Германците от последните няколко поколения са мързеливи за работа и си докарват роби да им работят. Иначе много карат колела, ама работа да вършат, като имат роби, не пипат.

преди 8 часа, Staff. написа:

За теб значи ли нещо, че: ТЕЦ-овете работят с въглища?

Въглищата, газта, петрола са ресурс, който рано или късно ще се изчерпа! Това не е вечен и надежден източник/ресурс за добиване на електроенергия! Рано или късно трябва да се замени с нещо надеждно и щадящо нас и природата, земята, бъдещето....!!!

Колкото по-рано преминем на възобновяеми източници, толкова по-добре за нас и децата!

Значи ще сменяш процесията. Тирът иска бензин и замърсява средата. Може да сложиш на тира ти 3 слънчеви панела и една перка, за да подкараш тира, докато Мъск, Урсула си правят густото с чартерни полети.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Германците от последните няколко поколения са мързеливи за работа и си докарват роби да им работят. Иначе много карат колела, ама работа да вършат, като имат роби, не пипат.

А, и преди са били такива. Неможещи, мързеливи и завистливи.

преди 8 часа, Inana.. написа:

България остава с лева ! 

Вие от години ревете, че ЕС ще умре, ама още си е жив и ще се разраства все повече и повече. 

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Като българите са толкова могъщ народ, защо "робуват" на лошите колоездачи немци, вместо да си оправят държавата? 

Ама хайде, всичко да им дойде наговото, да получават заплата в Евро и после да се подчиняват на Путин. 

преди 8 часа, Без умствен капацитет написа:

kaто гледан още не са ти надули плондера

Какво й е на плондера или ще спасява България от загиване? 😎

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.