Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 4 минути, attj написа:

България откакто е държава - все е в Европа.

И в Азия е била. Имало е даже 3 Българии.

mceclip1-6357a22c26dde.png

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 386,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

току-що, АСПЕКТ написа:

И в Азия е била. Имало е даже 3 Българии.

mceclip1-6357a22c26dde.png

Тук съм съгласен, само едно се чудя - показваш 6 (шест) държави, пишеш 3 (три)?

Отделно, че Дунавска България не е от 679 година.

преди 4 часа, BANKATA написа:

Хванал си се за едни "голи цифри" без грам да осъзнаваш от къде идват и защо.

Правилно, да. Пълна измишльотина са твърденията, че в България заплатите на лекарите са ниски, апаратурата е остаряла, няма дори линейки, а има дори и криза на кадри... Наскоро даже в НС имаше скандал по този случай. Не знам... разбрал ли си, може и да не си. Все пак си знаем възможностите.
12.05.2024 г.

Цитат

У нас не достигат близо 17 000 медицински сестри, сочи доклада на Съвета по икономически анализи към Министерския съвет.

ПП: Ще те разочаровам и за друго. България не е на последно място по заделени пари за здравеопазване.

Мхм. ОК...

Цитат

По процент от БВП, отделен за здравеопазване спрямо останалите държави членки на ЕС, България е на последно място. Това заяви председателят на Българският лекарски съюз Иван Маджаров, цитиран от БГНЕС.

По думите му страната заделя око 4-4,5% от БВП за здравеопазване. Той поясни, че това е на половината от средноевропейското ниво. Според него въпреки това достъпността, която се осигурява на българските граждани и възможността да се използват съвременните достижения на медицината не са лоши.

Като ти казвам че си невеж не си измислям.

Супер. Ти като не си невеж, чакам от 24 часа някъде, да ми обясниш, как навърза никаквото финансиране на здравеопазването с това, че то било "на ниво"... Толкова ли ти е сложен въпроса? Да пробвам с картинки, ако трябва?

А бре, нещо съм объркан. Ние не влязохме ли в клуба на богатите и нямаше ли да ни се вдигат пенсии, заплати... Нали уж щеше да ни залее невиждана благодат? Нещо май ни излъгàха, щото като гледам какво се случва с държавите в този клуб...

Френският премиер: С всяка секунда дългът на Франция расте с 5000 евро.

Цитат

Франсоа Байру очаква „празна година“ за 2026 г. „Това е година, в която вече няма да увеличаваме обезщетенията или ставките на заплатите

:offtopic_s:

преди 5 часа, АСПЕКТ написа:

Не само здравеопазването, но и цялото правителство.

Защото не са предоставили на населението качествен и здравословен живот. 

Лесен достъп до питейна чиста вода, достъп до здравословна храна и то на добри цени, добра материална база в болницата с цел предотвратяване на бъдещи болести,  качествен, компетентен млад персонал в тези болници...  Чист въздух и по-малко стрес. И още, още.

В момента мръсен въздух, стрес, остаряла база в болницата, пенсионери лекар, мръсна или никаква питейна вода, алкохол и цигари евтини. Наркотици евтини. Няма данък захар. Както е в повечето страни с цел да се намали количеството на обработена захар.

Скъпа качествена здравословна храна, ако въобще в има.

"Japanese Hospital's Food. I Gave Birth In Japan, And These Are A Few Examples Of Meals That I Got While I Was At The Hospital"

image.thumb.jpeg.7e6c558409d0db33ed60f2b27f45afb7.jpeg

преди 6 минути, ivottoshev написа:

А бре, нещо съм объркан. Ние не влязохме ли в клуба на богатите и нямаше ли да ни се вдигат пенсии, заплати... Нали уж щеше да ни залее невиждана благодат? Нещо май ни излъгàха, щото като гледам какво се случва с държавите в този клуб...

Френският премиер: С всяка секунда дългът на Франция расте с 5000 евро.

Тиктака, часовникът на задълженията

Schuldenuhr Deutschland, USA, Europa, Welt - boerse.de

преди 2 часа, communismatic написа:

Правилно, да. Пълна измишльотина са твърденията, че в България заплатите на лекарите са ниски, апаратурата е остаряла, няма дори линейки, а има дори и криза на кадри... Наскоро даже в НС имаше скандал по този случай. Не знам... разбрал ли си, може и да не си. Все пак си знаем възможностите.
12.05.2024 г.

Мхм. ОК...

Супер. Ти като не си невеж, чакам от 24 часа някъде, да ми обясниш, как навърза никаквото финансиране на здравеопазването с това, че то било "на ниво"... Толкова ли ти е сложен въпроса? Да пробвам с картинки, ако трябва?

Колко са ниски заплатите на лекарите?

Ще кажеш или и по този въпрос ще подвиеш опашка и ще спамиш?

преди 2 часа, BANKATA написа:

Колко са ниски заплатите на лекарите?

Ще кажеш или и по този въпрос ще подвиеш опашка и ще спамиш?

Отговор ще получа ли най-сетне? 

Чудя се, защо есср не се разшири в Северна Африка в страните с преобладаваща пустиня. Там има много територии със съвсем минимално и дори никакво постоянно население. Тъкмо ще могат да си практикуват пороците и извращенията, без да пречат никому. Може да напечатат малко ессвро за камили и бедуини.

преди 1 час, communismatic написа:

Отговор ще получа ли най-сетне? 

А аз? Ай ще ви е** и червените тарикати. Като искате дискисии се научете и вие да отговаряте на въпроси.

На колко ми ми отговори последните 3 дни тарикате евтин?

Лично аз отдавна съм свикнал с Еврото,   а Кокич ме определяше за комсомолец и комуне.     Неговата майка е била комсомолка през 1952 година.    Дано е жив и здрав,  че съвсем се изгуби.    Сега няма кой да ни рекламира психиатричния интернат в Мосейково в Русия.    Само там лекували лудите с първак.    

А аз? Ай ще ви е** и червените тарикати. Като искате дискисии се научете и вие да отговаряте на въпроси.

На колко ми ми отговори последните 3 дни тарикате евтин?

Иване, с тия евтини номерца, няма как да минеш метър пред мен. Или ми отговаряй на въпроса, който съм ти го задал преди повече от 24 часа или изобщо ми се махай от главата. Баси недостойните хора. Като видят зор, веднага се почва едно увъртане, едно задаване на тъпи въпроси. Кажи, че няма тема, по която да си компетентен и поне да не ти отговаряме на постовете изобщо. Кво ни занимаваш с проблемите си...

преди 6 часа, communismatic написа:

Иване, с тия евтини номерца, няма как да минеш метър пред мен. Или ми отговаряй на въпроса, който съм ти го задал преди повече от 24 часа или изобщо ми се махай от главата. Баси недостойните хора. Като видят зор, веднага се почва едно увъртане, едно задаване на тъпи въпроси. Кажи, че няма тема, по която да си компетентен и поне да не ти отговаряме на постовете изобщо. Кво ни занимаваш с проблемите си...

В грешка си ти, кмунягите сте известни с евтини номера понеже не блестите с акъл.

Редовният ти номер е да пишеш някакви неща без да ги подкряпяш с факти. 

Редовният ти номер е всеки път като опре ножО до колал да отговаряш с глупости и протакваш.

Общи приказки от сутрин до вечер.

Не струваш!

преди 9 часа, Sliderum2 написа:

Чудя се, защо есср не се разшири в Северна Африка в страните с преобладаваща пустиня.

Това че е пустиня не означава че там няма природни богатства, обект на желания от "демократичният" Запад.

Те вече разсипаха Либия. От "най-добра държава за живеене в Африка", намесата им докара либийците до десетнайста ръка хора, а природните им богатства (петрол, газ, злато и тн.) в момента са в ръцете на американски и европейски фирми.

Знаеш ли обаче защо най-големият русофоб в Европа е Бабоеб Макарон? Ми щото франсетата бяха свикнали да цоцат на безценица уран, злато и други природни ресурси от бившите си колонии ЦАР, Судан и тн., но се намеси Вагнер (да, същите руски "готвачи с лопати" от бойните полета в Укрия) и кранчето на франсетата спря. Няма и година след това външният дълг на Франция вече е поне 116% от техният БВП, а Бабоебчо мечтае за отмъщение.   

В грешка си ти, кмунягите сте известни с евтини номера понеже не блестите с акъл.

За акъл по-добре да не говориш... Ти специално. 😆

Напротив, постнах ти официална статистика, която ти отрече. Попитах те, каква е връзката между никаквото финансиране и твърдението ти, че здравеопазването ни било "на ниво". Отговор не съм получил и до момента, въпроса ти беше зададен преди цели два дни. Очевадно е, че не можеш, да отговориш. Ако искаш... прави като Джокович и Баалбек, използвай Chat GPT, Фейсбук, Свободна Европа. Поне да отмиеш срама. Другият вариант е да задаваш тъпи въпроси по 200 пъти.

Гаврата очевидно ще продължи.

преди 12 часа, Sliderum2 написа:

Чудя се, защо есср не се разшири в Северна Африка в страните с преобладаваща пустиня. Там има много територии със съвсем минимално и дори никакво постоянно население. Тъкмо ще могат да си практикуват пороците и извращенията, без да пречат никому. Може да напечатат малко ессвро за камили и бедуини.

Защото Африка идва в ЕССР. Особено във Франция.

Редовният ти номер е всеки път като опре ножО до колал да отговаряш с глупости и протакваш.

Общи приказки от сутрин до вечер.

Не струваш!

Вий пък много блестите с акъл. Евтини кур.венски номера.

преди 1 час, communismatic написа:

За акъл по-добре да не говориш... Ти специално. 😆

Напротив, постнах ти официална статистика, която ти отрече. Попитах те, каква е връзката между никаквото финансиране и твърдението ти, че здравеопазването ни било "на ниво". Отговор не съм получил и до момента, въпроса ти беше зададен преди цели два дни. Очевадно е, че не можеш, да отговориш. Ако искаш... прави като Джокович и Баалбек, използвай Chat GPT, Фейсбук, Свободна Европа. Поне да отмиеш срама. Другият вариант е да задаваш тъпи въпроси по 200 пъти.

Гаврата очевидно ще продължи.

Да и ти обясних защо сме на дъното.

Това че не го приемаш не мой проблем.

Сега ти ще ми отговориш ли на въпроса ?

преди 6 минути, BANKATA написа:

Да и ти обясних защо сме на дъното.

Oбяснил си, че здравеопазването ни е на ниво, въпреки най-ниското финансиране в целият Европейски съюз? Верно? Я дай да видя къде... Искам точно да ми покажеш, къде си го обяснил.

преди 6 минути, BANKATA написа:

Сега ти ще ми отговориш ли на въпроса ?

Няма проблем. Оня ден даже и протестираха. Не знам, разбра ли? Може и да не си... Знаем се, все пак.

Цитат

Ако те решат да спрат работа, това може да застраши животи. От години заплатите им са далеч под средните в страната, протестират, но нищо не се променя. Опитът с градския транспорт в София обаче показа, че правителството намира пари, за да вдига блокади. Идва ли стачка на медицинските специалисти?

Светлана Аврамова има две висши образования. В момента се преквалифицира, защото мечтата ѝ е да бъде медицинска сестра. За нея това е изключително трудна, отговорна и много интересна професия.

Но за да може да го прави, докато издържа семейство с две деца и изплаща ипотека, се налага да работи на три места.

"Изключително тежко е, аз имам най-много по един ден почивка в седмицата", казва тя.

Едно от работните ѝ места е в централна реанимация в столична болница, където основната ѝ брутна заплата е 1400 лв.

"Това е нечовешко", добавя Аврамова. "Заплащането е унизително".

1400 лева бруто. Един прост мияч на чинии в провинциален град взима повече от нея.

Жорко, включи се и ти в темата. И ти си страшен капацитет. Поне да се смея и на двамцата ви.

преди 7 минути, communismatic написа:

Oбяснил си, че здравеопазването ни е на ниво, въпреки най-ниското финансиране в целият Европейски съюз? Верно? Я дай да видя къде... Искам точно да ми покажеш, къде си го обяснил.

Няма проблем. Оня ден даже и протестираха. Не знам, разбра ли? Може и да не си... Знаем се, все пак.

1400 лева бруто. Един прост мияч на чинии в провинциален град взима повече от нея.

Жорко, включи се и ти в темата. И ти си страшен капацитет. Поне да се смея и на двамцата ви.

1. Въпроса ми беше съвсем друг.

2. Мед сестра в Пирогов взима 4000 лева. (За тях знам от първа ръка).

В държавата с най ниско БВП нормално да се взимат най-ниски заплати.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Въпроса ми беше съвсем друг.

Извинявай, тая година ще получа ли отговор на въпроса си? Ако искаш, задавай пак малоумни въпроси още 20 години и 3 месеца. Как навърза никаквото финансиране с тъпото си твърдение, което няма как да защитиш по никакъв начин, че здравеопазването ни е на ниво? Да пробвам с картинка, пак да питам? Ако искаш, да ти го нарисувам?

преди 4 минути, BANKATA написа:

2. Мед сестра в Пирогов взима 4000 лева. (За тях знам от първа ръка).

Аха, медсестра в Пирогов. Ние говорим за здравеопазването из цяла България. Отново показваш чудовищното си неумение, да четеш с разбиране. Нищо... има време. До 2056-та вероятно ще стигнеш до правилният отговор. Аз не бързам. Поне ми е забавно.

преди 7 минути, BANKATA написа:

В държавата с най ниско БВП нормално да се взимат най-ниски заплати.

Аха. Ама как това се навързва с теорията ти за здравеопазването, което било "на ниво". Пак да си задам въпроса.

Изключителна дискусия... 😆

току-що, communismatic написа:

Извинявай, тая година ще получа ли отговор на въпроса си? Ако искаш, задавай пак малоумни въпроси още 20 години и 3 месеца. Как навърза никаквото финансиране с тъпото си твърдение, което няма как да защитиш по никакъв начин, че здравеопазването ни е на ниво? Да пробвам с картинка, пак да питам? Ако искаш, да ти го нарисувам?

Аха, медсестра в Пирогов. Ние говорим за здравеопазването из цяла България. Отново показваш чудовищното си неумение, да четеш с разбиране. Нищо... има време. До 2056-та вероятно ще стигнеш до правилният отговор. Аз не бързам. Поне ми е забавно.

Аха. Ама как това се навързва с теорията ти за здравеопазването, което било "на ниво". Пак да си задам въпроса.

Изключителна дискусия... 😆

Трелю направо ми напиши какво искаш да ти напиша.

Кое не ти харесва в отговора ми?

ПП: ти продължаваш да не ми отговаряш на въпроа от вчера. До кога така?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.