Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 7 часа, communismatic написа:

Аз не съм се отплеснал на никъде, ти за пореден път показваш тоталното си неумение, да четеш с разбиране. Цитирах ти статистика, в която черно на бяло се казва, че българското здравеопазване е от най-нискобюджетните, което тотално не кореспондира с простотиите ти, че било "на ниво". То ти поначало само глупости пишеш, ама това е отделна тема. 

Изобщо няма да ти цитирам данни за кризата на кадри в този сектор и прочее... То тезата, която защитаваш е толкова нелепа, че няма накъде.

Тотално си невеж и грам идея нямаш как да използваш кютурицата която стои на рамената ти.

ПП питах един преди ще взема и теб да те питам. Каква е превенцията срещу инфаркт и инсулт и как влияе лошата материална база?

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 386,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 6 минути, BANKATA написа:

Тотално си невеж и грам идея нямаш как да използваш кютурицата която стои на рамената ти.

ПП питах един преди ше взема и теб да те питам. Каква е превенцията срещу инфаркт и инсулт и как влияе лошата материална база?

Извинявай, смяташ ли, да ми отговориш на въпроса? Или пак ще сменяме темата?

преди 32 минути, communismatic написа:

Извинявай, смяташ ли, да ми отговориш на въпроса? Или пак ще сменяме темата?

Смехурко, отговорих ти няколко пъти. Проблемите с разбирабето или към някой начален учител или към доктор. Аман от изтрещящяли хора.

Ако си в прединфарктно състояние и не отидеш на лекар, к'о правим? Здравеопазването в България виновно нали?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Смехурко, отговорих ти няколко пъти.

Верно? Отговорил си? Хората у нас не спортували и не си правили профилактични прегледи? И това е причината за високата смъртност у нас и че сме антирекордьори по всички класации... Това е положението. Аз пак да повторя... Не съм и очаквал някакъв по-различен опит за диалог с теб. Винаги защитаваш някакви мега малоумни тези, и когато те наврат където ти е мястото, се почва едно усукване, едно задаване на тъпи въпроси по втръсване. Питам те, как се навързва всичко това с факта, че здравеопазването ни е най-нискобюджетното. КОНКРЕТНО...

преди 4 минути, BANKATA написа:

Ако си в прединфарктно състояние и не отидеш на лекар, к'о правим?

Правим това, че звъним на 112 и понеже няма линейки човека си отива още преди да е дошъл лекар. Това правим. Това се дължи на липсата на финансиране от държавата. Най-елементарното обяснение, за което всеки с две мозъчни гънки би се досетил. Друго има ли? Още излагация? Давай... поне ме забавляваш...

КАжи сега победихте ли Путин ?

Еврото е лесно - хопа тропа и догодина ще запеете друга песен

ПП

Линейката дойде, федлшера измери кръвното налягане на баща ми и каза всичко е точно нека си полежи

След това го закарахме в Исул и му източиха 1.5 л кръв от стомаха. Здравеопазване а ?

Скрии се някъде бе учениче.

преди 1 минута, communismatic написа:

Верно? Отговорил си? Хората у нас не спортували и не си правили профилактични прегледи? И това е причината за високата смъртност у нас и че сме антирекордьори по всички класации... Това е положението. Аз пак да повторя... Не съм и очаквал някакъв по-различен опит за диалог с теб. Винаги защитаваш някакви мега малоумни тези, и когато те наврат където ти е мястото, се почва едно усукване, едно задаване на тъпи въпроси по втръсване. Питам те, как се навързва всичко това с факта, че здравеопазването ни е най-нискобюджетното. КОНКРЕТНО...

Правим това, че звъним на 112 и понеже няма линейки човека си отива още преди да е дошъл лекар. Това правим. Това се дължи на липсата на финансиране от държавата. Най-елементарното обяснение, за което всеки с две мозъчни гънки би се досетил. Друго има ли? Още излагация? Давай... поне ме забавляваш...

За трети път ти казвам, ДА. И до сега само лаеш и нищо смислено не си написал. 

Един въпрос ти зададох не посмя да ми отговориш?

България е на първо място по сърдечносъдови заболявания. Пак питам, обясни ми на какво се дължи това ?

преди 5 минути, BANKATA написа:

Един въпрос ти зададох не посмя да ми отговориш?

Да, де. То и аз ти зададох още от снощи, само дето ти така и не смееш, да отговориш, понеже явно почна, да осъзнаваш, че гаврата ще придобие вече чудовищни размери. Не, че ти е за първи път, ама...

И до сега само лаеш и нищо смислено не си написал. 

Нищо, да. Звучи страхотно от човек, който твърди съвсем сериозно, че здравеопазването ни било "на ниво"...

България е на първо място по сърдечносъдови заболявания. Пак питам, обясни ми на какво се дължи това ?

На абсолютно същото, за което ти твърдиш, че в момента хранителните продукти издържали по-дълго, понеже хигиената била по-висока. Това беше другото ти уникално тъпо умозаключение. Почна вече и самичък, да си вкарваш автоголовете... Още по-забавно ще става.

преди 13 минути, kiro 2025 написа:

Линейката дойде, федлшера измери кръвното налягане на баща ми и каза всичко е точно нека си полежи

Дядо ми почина преди няколко месеца, трябваше да му се прелива кръв. Викнахме "Бърза помощ", естествено, не свършиха абсолютно никаква работа... Измериха му кръвното, хапче... "Всичко е наред!". 

Тоя тотално е издухал гарнитурата, завалията... Иначе е забавен, признавам. Вярва си яко. 

преди 14 минути, communismatic написа:

На абсолютно същото, за което ти твърдиш, че в момента хранителните продукти издържали по-дълго, понеже хигиената била по-висока. Това беше другото ти уникално тъпо умозаключение. Почна вече и самичък, да си вкарваш автоголовете... Още по-забавно ще става.

Като типично комуне сега започна и с лъжите. Винаги сте били жалки.

Никога не съм го твърдял това за храните а само за млякото ако не се лъжа.

ПП: кажи защо за пореден път бягаш и не искаш да отговориш на простичък въпрос?

преди 7 минути, BANKATA написа:

Никога не съм го твърдял това за храните а само за млякото ако не се лъжа.

Т.е. аз лъжа, понеже ти си твърдил само за млякото... ама ако ти не се лъжеш. 😆😆😆

Уникален... Признал съм го! Уникален! 😆

преди 7 минути, BANKATA написа:

кажи защо за пореден път бягаш и не искаш да отговориш на простичък въпрос?

Отговорих ти. То се иска малко и да можеш, да осмислиш написаното. А сега ти ми отговори на моя, щото ти задавам тоя въпрос още от снощи. И пак да повторя - едното няма нищо общо с другото. Подобно заключение, можеш, да направиш само ти.

Давай. Гаврата да продължава с пълна сила. Как беше? "Днес ще бъде един ден, който ти винаги ще помниш!" 😆

преди 53 минути, BANKATA написа:

Смехурко, отговорих ти няколко пъти. Проблемите с разбирабето или към някой начален учител или към доктор. Аман от изтрещящяли хора.

Ако си в прединфарктно състояние и не отидеш на лекар, к'о правим? Здравеопазването в България виновно нали?

Не само здравеопазването, но и цялото правителство.

Защото не са предоставили на населението качествен и здравословен живот. 

Лесен достъп до питейна чиста вода, достъп до здравословна храна и то на добри цени, добра материална база в болницата с цел предотвратяване на бъдещи болести,  качествен, компетентен млад персонал в тези болници...  Чист въздух и по-малко стрес. И още, още.

В момента мръсен въздух, стрес, остаряла база в болницата, пенсионери лекар, мръсна или никаква питейна вода, алкохол и цигари евтини. Наркотици евтини. Няма данък захар. Както е в повечето страни с цел да се намали количеството на обработена захар.

Скъпа качествена здравословна храна, ако въобще в има.

преди 13 минути, communismatic написа:

Т.е. аз лъжа, понеже ти си твърдил само за млякото... ама ако ти не се лъжеш. 😆😆😆

Уникален... Признал съм го! Уникален! 😆

Отговорих ти. То се иска малко и да можеш, да осмислиш написаното. А сега ти ми отговори на моя, щото ти задавам тоя въпрос още от снощи. И пак да повторя - едното няма нищо общо с другото. Подобно заключение, можеш, да направиш само ти.

Давай. Гаврата да продължава с пълна сила. Как беше? "Днес ще бъде един ден, който ти винаги ще помниш!" 😆

Отговори като истинските бот и трол.

Като ти казвам че си невеж не си измислям.

Хванал си се за едни "голи цифри" без грам да осъзнаваш от къде идват и защо.

ПП: Ще те разочаровам и за друго. България не е на последно място по заделени пари за здравеопазване.

преди 37 минути, BANKATA написа:

Отговори като истинските бот и трол.

Като ти казвам че си невеж не си измислям.

Хванал си се за едни "голи цифри" без грам да осъзнаваш от къде идват и защо.

ПП: Ще те разочаровам и за друго. България не е на последно място по заделени пари за здравеопазване.

Здравеопазването в България е трагедия. Една болница е Харков, където в момента я бомбардират, е 100 пъти по-добре. Даже цялата Украйна е по-добре в момента от България.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Не само здравеопазването, но и цялото правителство.

Защото не са предоставили на населението качествен и здравословен живот. 

Лесен достъп до питейна чиста вода, достъп до здравословна храна и то на добри цени, добра материална база в болницата с цел предотвратяване на бъдещи болести,  качествен, компетентен млад персонал в тези болници...  Чист въздух и по-малко стрес. И още, още.

В момента мръсен въздух, стрес, остаряла база в болницата, пенсионери лекар, мръсна или никаква питейна вода, алкохол и цигари евтини. Няма данък захар. Както е в повечето страни с цел да се намали количеството на обработена захар.

Би ли споделил каква част от населението нямат достъп до чиста питейна вода? За храната не е толкова просто, може би някаква народопсихология, не знам. Аз също ям боклуци въпреки пе знам че са вредни. Сигурен съм че и останалите "умни" в темата също.

Даже цялата Украйна е по-добре в момента от България.

И от Русия!

преди 2 минути, BANKATA написа:

Би ли споделил каква част от населението нямат достъп до чиста питейна вода? За храната не е толкова просто, може би някаква народопсихология, не знам. Аз също ям боклуци въпреки пе знам че са вредни. Сигурен съм че и останалите "умни" в темата също.

И от Русия!

Не само питейна вода, няма и канализация. Нормални човешки ресурси. Пълна трагедия е България.

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Що не знаеш ли какво е английска закуска? Пражени бекон, наденица, пражени яйца, боб и не знам си какво...

После ядат пражена риба и пражени картофи. На всичкото отгоре имат и пауза да ядат сладко с чай. Чай вътре със сметана.

Смешно - прАжен ти е мозъка!

Преди да говориш за Fish & Chips - провери кое какво означава! За американцитеи българите- "чипс" означава "тънко нарязани картофи"

1280px-Kartoffelchips-1.thumb.jpg.da2b785d2171c0678172e837e5d3efb9.jpg

В  Англия на това се казва "crispy - хрупкав".

Ангрийския чипс се прави от бланширани картофи, нарязани "на пръчици, които се пекат.

Рибата е панирана бяла риба- не прАжена цаца.

преди 16 минути, jhoro написа:

Смешно - прАжен ти е мозъка!

Преди да говориш за Fish & Chips - провери кое какво означава! За американцитеи българите- "чипс" означава "тънко нарязани картофи"

1280px-Kartoffelchips-1.thumb.jpg.da2b785d2171c0678172e837e5d3efb9.jpg

В  Англия на това се казва "crispy - хрупкав".

Ангрийския чипс се прави от бланширани картофи, нарязани "на пръчици, които се пекат.

Либерал, розово пони. Що говориш простотии? Казах намалете си дозата.

Вече вредите и на хората около вас.

Това не е ли пражено?

преди 1 час, kiro 2025 написа:

След това го закарахме в Исул и му източиха 1.5 л кръв от стомаха. Здравеопазване а ?

Има просто обяснение, но никой не си признава! Повечето лекапи са прекалено тясно специализирани- кардиолог си гледа сърцето, уролога - бъбреците и около тях, и телата нататък!

Наличието на кръв в стомаха предполага язва, но трябва консултация с .гастроентеролог.

Защото кръвозагубата пречи на работата на сърцето - даже и да е здраво 

Либерал, розово пони. Що говориш простотии? Казах намалете си дозата.

Аз пък ти казвам - не се обаждай за неща, от които не разбираш!

преди 7 минути, jhoro написа:

Има просто обяснение, но никой не си признава! Повечето лекапи са прекалено тясно специализирани- кардиолог си гледа сърцето, уролога - бъбреците и около тях, и телата нататък!

Наличието на кръв в стомаха предполага язва, но трябва консултация с .гастроентеролог.

Защото кръвозагубата пречи на работата на сърцето - даже и да е здраво 

То плува в олио, не било пражено. 

току-що, АСПЕКТ написа:

То плува в олио, не било пражено. 

Ти не знаеш къде е Острова - взел си да обясняваш .. Направо се разкарай!

Пп. Технологията на приготвяна е пЪржене -  няма прАжене! Аман от неграмотни селяни.

преди 59 минути, jhoro написа:

Алоуууууу, англичанина!

"Рибата и пържените картофи са много популярна британска хранителна комбинация, включваща панирана и изпържена в маслена баня риба и пържени картофи. "

https://bg.wikipedia.org/wiki/Риба_и_пържени_картофи

преди 1 час, jhoro написа:

И като е панирана, не е пържена ли?

току-що, M.Николов написа:

Алоуууууу, англичанина!

Алоуууууу - неграмотника, я си гледай селото!

Какво ми цитираш сайт, където всеки може да редактира?

преди 2 часа, attj написа:

Не е черен хумор това      Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Не виждам тук мегдан за подигравки. Женицата се е опитала да се пошегува с фактът че вече сме точно 18г в евросъюза, демек наистина един вид сме навършили пълнолетие. 

преди 28 минути, jhoro написа:

Ти не знаеш къде е Острова - взел си да обясняваш .. Направо се разкарай!

Пп. Технологията на приготвяна е пЪржене -  няма прАжене! Аман от неграмотни селяни.

Всички сме от село, както казваше Тодор Колев. Какво лошо има да си от село. От там ти идва млякото, сиренето, яйцата... Пража е диалектна форма.

Явно за диалекти не си чувал.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.