Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 1 час, badr написа:

...

... Може би защото ние сме малък, но пък за сметка на това рядко прост народ, та се качваме на тоя влак.

"Ние сме малък, но за сметка на това - много прост народ"

Мисля, че за пръв път го чух преди години от Иван Христов или Андрей Арнаудов. Но ако лафът е твой, поднасям извиненията си.

• Отговори 12k
  • Прегледи 415,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 1 час, БаалБек написа:

suverenitet-lev.png

По времето на Жан Виденов - левът изобщо не ме интересуваше.

Курсът беше твърд и постоянен - 1 долар = 100 цента!

преди 24 минути, Belefor написа:

Ти това от опит ли го знаеш?

Питай потребителя, който го е написал:

преди 1 час, badr написа:

На кого му е през шмайзера за някакви украинци, когато си прост плащаш с задника си.

Та какво искаше да кажеш? :newspaper:

преди 22 минути, jhoro написа:

По времето на Жан Виденов - левът изобщо не ме интересуваше.

...

Мен ме интересуваше. Вече съм го писал (няма да го оформям като цитат, самоцитирането винаги ми е изглеждало, като симптом при определени диагнози... но не съм и толко гламав да го пиша пак)...

1996/97, когато България контролираше собствената си парична политика, доларът стигна 3000 лева, заплатите - 5-6-7$, а пенсиите - цели 2-3 долара... кило-две сирене. За кратко, но достатъчно време, за да се изчистят кредитите на избраните и спестяванията на останалите.

С въпросната заплата изхранвах 4-членно семейство + че се опитвах да помагам на трима пенсионери (родителите ми, светла им памет + още един) с въпросните пенсии. Идея си нямате колко кухо "звучи" финансовият патриотизъм на хора, които не са минали, за човек минал през това.

преди 1 минута, lebel написа:

Мен ме интересуваше. Вече съм го писал (няма да го оформям като цитат, самоцитирането винаги ми е звучало като симптом при определени диагнози... но не съм и толко гламав да го пиша пак)...

1996/97, когато България контролираше собствената си парична политика, доларът стигна 3000 лева, заплатите - 5-6-7$, а пенсиите - цели 2-3 долара... кило-две сирене. За кратко, но достатъчно време, за да се изчистят кредитите на избраните и спестяванията на останалите.

С въпросната заплата изхранвах 4-членно семейство + че се опитвах да помагам на трима пенсионери (родителите ми, светла им памет + още един) с въпросните пенсии. Идея си нямате колко кухо "звучи" финансовият патриотизъм на хора, които не са минали, за човек минал през това.

Само ти си минал през това, което впрочем беше организирано и изпълнено абсолютно нарочно, за да отърват народа от спестяванията му.

преди 9 минути, Sliderum2 написа:

Само ти си минал през това, което впрочем беше организирано и изпълнено абсолютно нарочно, за да отърват народа от спестяванията му.

А мен ме отърваха от един кредит! Спестявания нямаше!

преди 1 час, БаалБек написа:

Евроатлантиците помнят историята на Европа, за разлика от други, които се подиграват. За справка - историята на Хитлер и идването му на власт в Германия. После всички са чели и учили какво се е случило. И тогава е имало такива реплики "На кого му е през шмайзера за някакви чехи, западна Бохемия и северна Моравия, когато си прост плащаш с задника си."

И какво за Хитлер? САЩ са го спонсорирали? САЩ са имали план за Германия? Какво точно за Хитлер? 

преди 8 минути, BANKATA написа:

Какво очаквате от човек завършил в МАсква? Да доведе просперитет ли?

Дали беше организирано, може би да.

Друго си е Банкя.

преди 52 минути, Sliderum2 написа:

Като изключим разните комунизматици, аспекти и останалите словоблудстващи на тема "Преди да се родя и след това", опитвайки се да пунтират Ивайло Петров, естествено неуспешно, останалите са твърде интересен конгломерат. Но не мисля да си губя времето, да го анализирам.

Що касае "нарочно"-то, трее си завършен малумник, за да твърдиш (твърдиш, не тролиш), че е неволно.

преди 1 час, jhoro написа:

Баси олигарха. "... малцина са избраните"

Никога не съм теглил кредит. Себa у несретника.

преди 10 минути, lebel написа:

Баси олигарха. "... малцина са избраните"

Никога не съм теглил кредит. Себa у несретника.

На сляпото врабче - Господ му прави гнездото!

преди 1 час, jhoro написа:

Комарджия?

преди 8 минути, parmobil написа:

Колежка на жена ми изплати апартамент с "джобни". При вноска около 100 лв, тя в един момент получаваше 150 000 лв. заплата.

Цените са били други.    Държавно ведомствено жилище през 1995 година  74 кв. м.    се продаваше в левове за около    2000 USD.   Сега пазарната му цена е поне 120 000 Евро.  Нали догонваме демокрацията. 

преди 2 минути, attj написа:

Цените са били други.    Държавно ведомствено жилище през 1995 година  74 кв. м.    се продаваше в левове за около    2000 USD.   Сега пазарната му цена е поне 120 000 Евро.  Нали догонваме демокрацията. 

Цеата на жилищата особенно в София винаги е била висока.

преди 4 минути, attj написа:

Разбира се, че са други. Аз казвам как с една заплата се покриваха хиляди левове.

преди 1 минута, parmobil написа:

Разбира се, че са други. Аз казвам как с една заплата се покриваха хиляди левове.

100 USD  през 1995 година още бяха като мечтано месечно възнаграждение в България.     Един долар беше около 70 лв.  После при Виденов тотално се промени пейзажа.  Някои са се възползвали.

преди 20 минути, BANKATA написа:

Цеата на жилищата особенно в София винаги е била висока.

Млад си.    При бай Тошо жителството беше проблем.    Двустайните жилища все не достигаха.    Обаче струваха по 10-15 000 лв също като в другите градове.  Уж планово ги строяха.   

Абе днеска взели 3.2 милиарда заем. В евро. Краткосрочен - 10 годишен.

Как е - забогатяваме а :) 

Има още 21 пъти по толкова да вземем и край .

преди 16 минути, attj написа:

100 USD  през 1995 година още бяха като мечтано месечно възнаграждение в България.     Един долар беше около 70 лв.  После при Виденов тотално се промени пейзажа.  Някои са се възползвали.

Тук не става дума за спекула и машинации. Издърпал си заем 20-30-50 000 лв. И изведнъж заплатата ти става над 100 000 лв. Втори път няма да се случи.

Уж обвиняваха Виденов за всичко свързано с кредитните милионери?  Някои пък изкярили да си изплатят жилище.    Не всички са били губещи.     Така излиза.   

преди 5 минути, attj написа:

Уж обвиняваха Виденов за всичко свързано с кредитните милионери?  Някои пък изкярили да си изплатят жилище.    Не всички са били губещи.     Така излиза.   

Под спекула и машинации не визирах обикновените хора.

преди 41 минути, attj написа:

Млад си.    При бай Тошо жителството беше проблем.    Двустайните жилища все не достигаха.    Обаче струваха по 10-15 000 лв също като в другите градове.  Уж планово ги строяха.   

Евтини, евтини, ако се купеше с кредит се изплащаше 20+ години.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Евтини, евтини, ако се купеше с кредит се изплащаше 20+ години.

През 80-те години при Тато  наемът за две стаи и кухня беше около 200 лв -  колкото тогавашна месечна заплата.    Хората са искали кредит за жилище  - за да го изплащат.     Сега някои живеят все под наем и искат само да получават повече пари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.