Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Пак тръгна по тъча... Маймуняка твърди, че по соца по-малко хора са почивали в сравнение със сега, а това е пълна лъжа!

Ти пък задълба за условията и "комфорта", на които никой не обръщаше особено внимание тогава. Еднакво щастливи бяхме и да сме в палатка, бунгало или хотел/почивна станция! 

А ти направо включи "на задна"!

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 387,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 1 минута, jhoro написа:

А ти направо включи "на задна"!

Така да е, не ми се спори за глупости и не смятам да задълбавам, за да ви правя компания в словоблудството и лъжите!

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Колкото и да се пънеш като магаре на мост, всеки живял по това време ще ти каже каквото и аз, че си лъжец!

Стига се гърчи, истината е една!

Защо не даде инфо, да не се срамуваш?

преди 30 минути, jhoro написа:

Пропуска малката подробност - едни ходеха всяка година в почивните станции, а повечето - на 2-3 години, в "лагери" в дървени бараки - бунгала.

Ми то и сега едни ходят на хотел, а другите... на втора работа, щото иначе не им достигат парите за режийни разноски. Тея "другите" не могат и да си помислят за каквато и да е двуседмична почивка/екскурзия 

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Ми то и сега едни ходят на хотел, а другите... на втора работа, щото иначе не им достигат парите за режийни разноски. Тея "другите" не могат и да си помислят за каквато и да е двуседмична почивка/екскурзия 

Aуууу, а нали уж минказвахте, че в България много добре се живяло, а сега пък, че се мизерствало... явно реалността е такава, каквато искате да е...

преди 9 минути, цър-вул написа:

Оппааа, кое текезе е имало почивна база? Можеби правешкото...

Моите баба и дядо (а и повечето на тяхната възраст от селото) не бяха виждали море на живо!

От ТКЗС-то ходеха само "На нивата".

Това го казвам за @Joss Bomon и @ivottoshev

преди 3 часа, BANKATA написа:

Дори и на нашеро море в момента почиват повече българи отколкото през соца.

В кой смисъл почиват. Да не си поп да ги спяваш, че знаеш?

преди 19 минути, jhoro написа:

Моите баба и дядо (а и повечето на тяхната възраст от селото) не бяха виждали море на живо!

Да и моите баба и дядо мнооого рядко ходеха на море, но пък за сметка на това след като съм бил лятото с наш'те на море, баба и дядо всяка есен ни взимаха с братовчедите за две седмици на планина. Кеф ти Велиниград, кеф ти Говедарци, кеф ти Черни Осъм, кеф ти Вършец...

Баба ми беше чистачка в един техникум в София, а дядо ми беше огняр на същият този техникум. За тези от ТКЗС-то нямам инфо.

преди 1 час, BANKATA написа:

Израстнал съм в Дупница и София.

Да ти обяснявам ли колко автомобила имаше по улиците или ти сам ще се сетиш?

Аз, па във Варна и в Силистра. Не ме интересува София или Дупница. Всеки си знае града.

преди 24 минути, ivottoshev написа:

Да и моите баба и дядо мнооого рядко ходеха на море

дядо ми  и баба ми бяха комунисти и никога не са ходели на море

не им е било нужно

предпочитаха да си седят в къщи и да си гледат животните и  градината

докато  сестра ми от проваленото поколение набор  60-80

даже и сега ходи всяка  година и харчи хиляди левове  за  море дрехи и цветя.

може да се каже че това и е смисъла на живота

каквото изкара  там да го прахоса .

преди 2 часа, jhoro написа:

Щом казваш "е било" - значи нямаш  спомени и по-добре да мълчиш!

- "къща на село и в града". Ако в селото е "родната" къща, а в града някоя панелка - повечето хора ги имаха, но това не беше повод за гордост.

- "работа" имаше всеки - не се допускаха безработни- но от работа до папатаработа има голяма разлика!

- "кола" - ако е имало направена вноска, чакал е 5-10 години и е успял да събере парите! Като се махне вноската от 1500 лева- после трябваха още 3500-5000 лева. Това са 18-25 заплати, без да се харчи!

Детството винажиъе безгрижно, но ... никой не е стоял навън до полунощ! 8 - 8 и половина и... по леглата!

Ти може и да си се прибирал в 8, някакъв зубър сигурно, без приятели.

Повечето сме се прибирали след 22 часа.

преди 57 минути, jhoro написа:

Вий сте били е.баси и семейството. Ти в 20 часа прибираш. Твоите родители не са виждали море. И чий го дириш в България, щом не си българин?

Демокрация и Евроинтеграция докараха българите да ходят на почивка на Бяло море вместо на Черно море.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Аз, па във Варна и в Силистра. Не ме интересува София или Дупница. Всеки си знае града.

Едва ли е били по-различно.

преди 6 минути, BANKATA написа:

Едва ли е били по-различно.

Ми, като те слушам, явно е било различно. Всякаш някакви паралелни Вселени. Различни свята, единият е излишен. Явно този на София.

преди 2 часа, Rudy M. написа:

А, значи "демократизмът" е виновен и за водораслите, така ли?... :lol6: 

А бе, що преди да напишете някоя глупост, не помислите поне малко?...

Ми, кой да е виновен? Сега дават власт на про.стака и на мутрите.

преди 8 минути, attj написа:

Демокрация и Евроинтеграция докараха българите да ходят на почивка на Бяло море вместо на Черно море.

Не, ходим си където ни харесва!

А не където партията иска.

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

Ти може и да си се прибирал в 8, някакъв зубър сигурно, без приятели.

Повечето сме се прибирали след 22 часа.

Вий сте били е.баси и семейството. Ти в 20 часа прибираш. Твоите родители не са виждали море. И чий го дириш в България, щом не си българин?

Ти мислиш ли изобщо???

Написал съм ясно 

преди 1 час, jhoro написа:

Моите баба и дядо не бяха виждали море на живо

не родители!

Колкото до прибиране и лягане -зависи на каква възраст си бил!

преди 4 минути, BANKATA написа:

Не, ходим си където ни харесва!

А не където партията иска.

Дъщеря ми семейно посетиха за 7 нощувки района на Кавала.    За луксозна вила на брега на морето  нощувката е 230 Евро на вечер.  За 4 души.    5 стаи около 130 кв. м.   Сега внуците ми само за Гърция говорят.    Във Варна те живеят и там им е различно.  Сега пак ги водят на плаж - у дома и наоколо.   За седмица само  като време в Гърция   -  около 5000 лв сега  не всеки може да си позволи.

преди 26 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, като те слушам, явно е било различно. Всякаш някакви паралелни Вселени. Различни свята, единият е излишен. Явно този на София.

Зaeби тия глупости, софийския ти комплекс го изяснихме отдавна... разкажи за казармата, за казармата разкажи.

А докато си припомниш, поздрав...

даже и  казвам че тия  лайнари във варна ходят  на тоалетна в морето и да не ходи и въпреки това ходи

тва си някакво психично отклонение да се ходи  на море

освен това чернобилската  вода там се излива 

преди 18 минути, jhoro написа:

Ти мислиш ли изобщо???

...

Ше ме разплачеш...

едит: бех тръгнал да му пиша нещо по тоя повод... нешо свързано с еманацията на адекватността, ма си викам, шо да ти отнемам таа радост и... и се върнах.

преди 16 минути, Banesc54 написа:

даже и  казвам че тия  лайнари във варна ходят  на тоалетна в морето и да не ходи и въпреки това ходи

тва си някакво психично отклонение да се ходи  на море

освен това чернобилската  вода там се излива 

Гроздето кисело викаш, а? 

Друго си е на Долна диканя :biggrin:

преди 11 минути, teo-glavata написа:

Гроздето кисело викаш, а? 

Друго си е на Долна диканя :biggrin:

много глупав човек трябва  да си да ходиш на море

ако толкова ти се ходи на море купуваш един апартамент там и пържиш цаца на туристите 

преди 10 минути, Banesc54 написа:

много глупав човек трябва  да си да ходиш на море

Що? А и не ходя, а се придвижвам с ел. скутерчето или със ситроенчето до морето

преди 12 минути, Banesc54 написа:

ако толкова ти се ходи на море купуваш един апартамент там и пържиш цаца на туристите

Имам 4 апартамента, живея в къща с 1,8 дка двор, на 300 м (по права линия) от плажа. Цаца (ако има, щото в момента няма прясна) пържа за себе си. За туристите, и в "Texas" и в "Dalaas" предлагам доста по изискани рибни неща

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.