Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

А бре дéца, ако след 1-ви януари ида в банката и им дам да ми обменят една стотинка, те няма как да ми дадат половин евроцент и ше трябва да ми дадат цял, нали?

Т'ва ми звучи като успешен бизнес план. Ше ставам милионерче на гърба на държавата :idea:

• Отговори 12k
  • Прегледи 415,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 1 минута, ivottoshev написа:

А бре дéца, ако след 1-ви януари ида в банката и им дам да ми обменят една стотинка, те няма как да ми дадат половин евроцент и ше трябва да ми дадат цял, нали?

Т'ва ми звучи като успешен бизнес план. Ше ставам милионерче на гърба на държавата :idea:

Откъде толкова монети - по 1 стотинка?

преди 10 минути, jhoro написа:

Откъде толкова монети - по 1 стотинка?

Човек е толкоз голям, колкото са големи мечтите му. Не прекършвай моите мечти, плийс :help:

преди 1 час, Belefor написа:

Колко пъти си ходил в ЮАР, че да кажеш, че е дупка?

Всяка държава по света има плюсове и минуси. Няма такава държава, където всичко да е хубаво или всичко да е лошо.

За България - природата е уникална и живота е спокоен. Има много неща за посещения за туризъм. Имаме планини и море. Единствено мога да посоча ниско заплащане на труда.

За Англия - природа - близко до нулата. Климат - отвратителен. Имат няколко замъка, дворци и манастири. Нивото на заплащане е високо, но и живота е скъп.

Хората емигрират в различни държави по различни причини. Всеки си знае за него си защо и какво.

Ти въобще бил ли си в Англия или допреди да заминеш за една от най-опасните дупки в света ЮАР, не си излизал от родното село? Бил ли си въобще в Шотландия или Северен Уелс? Там има много по-магическа природа, каквато никога няма да намериш в България. 

Въобще бил ли си в Азия? Нашата природа не е нищо специално и ще го разбереш, след като посетиш Хималайте. Има причина защо в България няма туристи от чужбина, нищо, че граничим с Турция и Гърция. В Англия почти никой не знае България,  а ако знае, ще е, заради слънчака или българските престъпни групи. Ама не и за посредствената ни природа, която е пълна с боклуци, заради ганьовци като теб.

Иначе за ЮАР на всеки му е ясно, че е една от най-опасните държави в света, толкова са зле убийствата там, че масово имат решетки на прозорците. Да не говорим, че още се усещат ефектите от апартидата, като голяма част от населението няма пари за ядене и има режим на тока.

преди 1 час, ivottoshev написа:

100 пъти по 1 стотина вече ще ти я таксуват като 0,51. Мисля. Или 100 пъти по 1 стотинка е 50 евроцента. 1 лев е 0,5 евро цента.

Само, ако имаш 1 стотинка, една единствена 1 стотинка, тогава става 1 евро цента.

Най-близката възможна монета. Това е теоретично. В реалност едва ли ще стане.

преди 27 минути, nikssi написа:

image.png.3eca8d90efa30e70cde1e71ffc0968eb.png

Плякарник! Пляк, пляк, пляк....

Ко искаш да знайш тва нашите ши гу патентован и тогава като потекът парите да не питаш от къде? :grimace:

преди 15 минути, kiro 2025 написа:

Стафчо направо ще станем втори Люксембург

а  Монако ще ни завижда

Люксембург е намерил номерът на китайка. Елате всички големи компании в Люксембург, тука няма да плащате високи данъци. Примерно Найк 40 млрд щатски долара печалба на година, бута някакъв процент, да кажем 40 процента в Люксеmбург от печалбата си. Може пък и в Ирландия. Още по-добре, както прави Google.  И така 500 млн евро данъци си пестят. Най-малко.

Този номер го правят и Microsoft, и Apple, и Макдоналдс,Нетфлик, Амазон,... всички в Люксембург.

Само будалите и обикновения човек го хакат с данъци до припадък. Големите риби не плащат данъци.

току-що, ivottoshev написа:

Човек е толкоз голям, колкото са големи мечтите му. Не прекършвай моите мечти, плийс :help:

Споко - няма да ти чупя хатъра!

Даже ще ти събера монети, макар че ... аз такива не взимам в магазините - когато ми връщат ресто.

току-що, АСПЕКТ написа:

100 пъти по 1 стотина вече ще ти я таксуват като 0,51. Мисля. Или 100 пъти по 1 стотинка е 50 евроцента. 1 лев е 0,5 евро цента.

Арееее ... нова математика!!!

Това 0,5 евро цента всъщност е половин цент!

преди 29 минути, jhoro написа:

Даже ще ти събера монети, макар че ... аз такива не взимам в магазините - когато ми връщат ресто.

Амос и говорим за нова математика.

Е, то шивачките работиха за милиминки. Сега сигурно още е така. В Русе. И в София също.

10 милиминки са 1 стотинка. Или беше 100? Там някъде. Знам им всичките мръсотии на българските шефове. Всякакви тъпотии и олигофрении.

преди 29 минути, jhoro написа:

преди 43 минути, АСПЕКТ написа:

И в София също.

Чак пък и в София, една касиерка във Фантастико взима вече 3000 лв.

преди 11 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Чак пък и в София, една касиерка във Фантастико взима вече 3000 лв.

Отново приказки от 1001 нощи.

https://yox.bg/заплати/заплата-в-ван-холдинг

Каква е заплатата в Фантастико?

Средната заплата в Фантастико е 1,260 лв.

Максимална 2,406 лв

току-що, The Lone Star написа:

Няма ли на монетите да си пише стотинки, а не евроцента?

Ето новите монети

new-grafika-bg-evrocenta-bnb.jpg.08969709f55d07921abcb134547a353a.jpg

току-що, АСПЕКТ написа:

Отново приказки от 1001 нощи.

https://yox.bg/заплати/заплата-в-ван-холдинг

Каква е заплатата в Фантастико?

Средната заплата в Фантастико е 1,260 лв.

Максимална 2,406 лв

Ето инфо за Фантастико - От 2060 лева стартова заплата до над 3000 лева възнаграждения в супермаркетите на „Фантастико" advertorial icon

А ето и за Lidl

image.png.4c104eb8db38818ab90a63c35477637d.png

Нашия от Манчестър пак изплиска легена

3000 и нагоре взима главната счетоводителка на централното Фантастико - която случайно познавам :)

Нема нужда от AI 

Традиционно на най високата заплата е някаква роднина на шефа която нищо не върши :)

Това всеки орал и копал по частните големи фирми го знаят

Аз съм минал през 3 броя

ПП

Вервайте ви казвам - за 800 дни ще станем по добре от Испания и Ванката ще проговори на немски

преди 1 минута, kiro 2025 написа:

Нашия от Манчестър пак изплиска легена

3000 и нагоре взима главната счетоводителка на централното Фантастико - която случайно познавам :)

Искаш ли продробни сведения кой колко взима на ръка в най-успешния частен бизнес в София 

Нема нужда от AI 

Това е сега!

След като влезем в еврозоната заплатите ще се повишат!

Абе Стафчо

Повръщат - ама пари назад не връщат.

Само дечко като тебе се хваща на тия балони

Заплатата се договаря като се хващаш за първи път с работодателя - пазарлък и надлъгване

Валидно е тука, валидно е по целия свят

ПП

Когато на чичко паричко му писне - закрива фирмата и открива друга 

преди 9 минути, Staff. написа:

Това е сега!

След като влезем в еврозоната заплатите ще се повишат!

Както и услугите, и цените.

току-що, АСПЕКТ написа:

Както и услугите, и цените.

Ако има кой да плаща!

преди 50 минути, jhoro написа:

Тук е включена и сумата, която държавата си взима под формата на данъци и осигуровки. Мен ми е чудно с колко пари чисто остава тази касиерка след като ѝ дадат заплатата.

• Автор
преди 22 часа, БаалБек написа:

horata-evroto.png

Единственото полезно нещо, което копейката Карбовски е свършил, че е събрал основните тези на пропагандата срещу членството на България в еврозоната в тези 11 човека!!!

Техните опорни точки са добре подбрани, за да създават страх и омраза:

1. Хиперинфлация, обедняване, масова безработица и масова емиграция

2. По-високи дългове, гръцка криза, „разграбване на националните богатства“, продаване на АЕЦ „Козлодуй“

3. Цифрово евро и тотален контрол – „това е възможност парите да бъдат програмируеми и потребителското поведение да бъде следено и направлявано от един централен орган, който няма да е в нашата страна, който ще е във Франкфурт“, „всяка една транзакция, всяко едно решение ще бъде директно проследявано“, „отнемане на демократични права“

4. Загуба на суверенитет – „българските пари изчезват, но робството няма да е турско“, „България се връща във времената на Османската империя и ще имаме османската лира за наша валута“, „вместо на Цариград ще плащаме данък в Брюксел“, „Брюксел ще решава какво да правим с парите си“, „Европейска централна банка е един грамаден колхоз, който може да Ви замрази парите, когато пожелае“

5. Война с Русия - „срещу православен народ, ядрена сила“, „цяла Европа започва да се милитаризира с бързи темпове и да трупа дългове за война“, „колко струва валутата на Съюз от държави, които отиват да палят война с Русия?“.

А тези, които им вярват се оприличават така:

BAN-profil.png

ПРОПУСНА ДА СПОМЕНЕШ един велик български щангист Кубрат Пулев-също е срещу еврото, и изглевда доста добре човекът.

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

... Като половин жива кокошка, която снася половин яйце...

Толкова деликатно поднесох задачата и пак има засегнати сякаш лично. Колко ли щяха (друга задача) да бъдат засегнатите (те си личат по възмущението от "допускането", че половин кокошка може да снася... или пък искат да видят как се снася половин яйце), ако бях използвал някое от другите представяния на тази древна задачка... примерно... "Една забавна задача за кокошки и некокоши мозъци". Не, не, не ме разбирайте погрешно. Всъщност, причината да "пускам" всяка година тази задачка не са възможните грешни отговори на задачата (които никога не липсват), а точно удоволствието, което изпитвам, когато чета/слушам споровете около "физиологията на кокошия организъм".

spacer.png

Благодаря Ви! Удоволствието беше мое! 

Честь имею!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.