Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

Кокошки, токачки, птици Рух... строители, къщи... Толко шум за едно двойно тройно правило... известно ви (предполагам) още и като сложно тройно правило. Щото...  нали има и просто... сеш'те се...
Предпочитам кокошките (пред строителите на къщи), заради любимия ми отговор "кокошка и половина не може да снесе яйце и половина" ... или некъф друг кокоши отговор, базиран върху някоя от по-одушевените половинки... Не бях разочарован и таз година.

И така всяка година. (даже 2024 имахме "спор" с ined 9 за 9 или 6 за 6 е оригинала... към които бих добавил и предпочитаните напоследък от мен 9 за 6 и 6 за 4 (да не се бърка с 5 за 4). Вече почти не се забавлявам с тая задачка, щото нетът е бъкан с вариантите "9 за 9" и "6 за 6"... а се появи и оня шибaняк ии... е, него поне го прeeбах с една друга... както и да е.

и потвърждението на 36-те яйца, получени нееднаж назаде у темата

1.5 за 1.5 -->   1.5
    за 6 дни   1.5 за 6.0 -->  1.5х4 =   6.0 (4 пъти повече)
9 кокошки   9.0 за 6.0 --> 6.0х6 = 36.0 (6 пъти повече)

и повтарящият се почти всяка година поздрав за всички математици... и вашият покорен слуга естествено. Любима песен (и изпълнение)!

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 386,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 18 минути, kiro 2025 написа:

В момента приятелче никой не ходи в Германия освен най заблудените

Случайно около мен много ходят там - и знеш ли какво - трябва да те пратят там за превъзпитание.

Вече съм в Англия, даже тук много българи искат да дойдат и често във фейсбук групите питат как да си докарат семействата. Знаеш, че зле положението в България,  щом българите предпочитат да живеят във Великобритания след Брекзита, отколкото в милата ни родина...

преди 4 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Вече съм в Англия, даже тук много българи искат да дойдат и често във фейсбук групите питат как да си докарат семействата. Знаеш, че зле положението в България,  щом българите предпочитат да живеят във Великобритания след Брекзита, отколкото в милата ни родина...

Връщайте се в България и да се борим за Родината си. Да стане добро и богато място за живеене. То най-лесно е да избягаш. Добре че като сме паднали под турско, българския народ не се е изнесъл в Англия.

Велев 

няма да се върнат в България, а тия които заминават няма да идат в Англия

Хората заминаваха в Германия когато имаше ред, правила и нямаше тарамбуки на улицата

Тука в БГ си имаме достатъчно мангали

преди 3 минути, В. Велев написа:

Връщайте се в България и да се борим за Родината си. Да стане добро и богато място за живеене. То най-лесно е да избягаш. Добре че като сме паднали под турско, българския народ не се е изнесъл в Англия.

Къде бяхте на протестите на Възраждане. Масата хора си харесваме родината в момента, примири се.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Масата хора си харесваме родината в момента, примири се.

Със сегашното и управление ли?

преди 5 минути, kiro 2025 написа:

Велев 

няма да се върнат в България, а тия които заминават няма да идат в Англия

Хората заминаваха в Германия когато имаше ред, правила и нямаше тарамбуки на улицата

Тука в БГ си имаме достатъчно мангали

За съжаление в Европа не остана спокойно и нормално място за живеене. Така че по-добре е да си в Родината си при близките и познатите. Иначе си дърво без корен.

АБе щях да питам ванката как е в Испания - добре ли е ?

Скоро българите пак ще тръгнат за Аржентина - като едно време

ПП

Но предупреждавам - и там има мангали - много

преди 1 минута, В. Велев написа:

Със сегашното, с предишното и т.н.

1000 човека протест ли са онези 60% където не искали ЕЗ.

Смешници.

Примири се че вярващите в загубената ви кауза сте малцина.

преди 1 минута, kiro 2025 написа:

АБе щях да питам ванката как е в Испания - добре ли е ?

Скоро българите пак ще тръгнат за Аржентина - като едно време

ПП

Но предупреждавам - и там има мангали - много

Свободни сме, що да не ходим.

А в Испания си е топ. Сиеста, сиеста.... маняна.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Със сегашното, с предишното и т.н.

1000 човека протест ли са онези 60% където не искали ЕЗ.

Смешници.

Примири се че вярващите в загубената ви кауза сте малцина.

И все пак не трябва да се предаваме и отчайваме. Оказа се че българина за някой лев и възможността за почивка в Гърция продава майка си и баща си, а за Родината да не говорим.

Вярвам че ще дойде поколение, което да не е с толкова ниски критерии за благополучие, а за обичта към Родината ще е малко по-трудно.

А като написааме 36, се сетих, че къде 36, там и 32...

Наложило му се на Ржевски да преплува река. Тъкмо стигнал до средата, някаква ръка го сграбчила за яйцата и учтив глас попитал:
- Плюс 2 или минус 2?
- Плюс 2 - изплашено реагирал Ржевски.
Излязъл на другия бряг, погледнал, яйцата му 4.
«Ще преплувам още един път и когато попита "Плюс 2 или минус 2?", ще кажа "минус 2"»
Заплувал, по средата ръката отново го сграбчила и учтивият глас попитал:
- Плюс 4 или минус 4?
...
Така си плувал той насам-натам, докато му писнало (на ония работи ) и решил «Край, бал съм ти яйцата»
Заплувал пак, ръката го сграбчила, гласът попитал:
- Плюс 32 или минус 32?
- Минус! Изтребал ми е тоя грозд!
Ръката се свила в юмрук и му избила всички зъби...

преди 2 минути, lebel написа:

А като написааме 36, се сетих, че къде 36, там и 32...

Наложило му се на Ржевски да преплува река. Тъкмо стигнал до средата, някаква ръка го сграбчила за яйцата и учтив глас попитал:
- Плюс 2 или минус 2?
- Плюс 2 - изплашено реагирал Ржевски.
Излязъл на другия бряг, погледнал, яйцата му 4.
«Ще преплувам още един път и когато попита "Плюс 2 или минус 2?", ще кажа "минус 2"»
Заплувал, по средата ръката отново го сграбчила и учтивият глас попитал:
- Плюс 4 или минус 4?
...
Така си плувал той насам-натам, докато му писнало (на ония работи ) и решил «Край, бал съм ти яйцата»
Заплувал пак, ръката го сграбчила, гласът попитал:
- Плюс 32 или минус 32?
- Минус! Изтребал ми е тоя грозд!
Ръката се свила в юмрук и му избила всички зъби...

То винаги може да нагласиш някое число, за да го имаш като повод да разкажеш тъп виц :)

преди 6 минути, В. Велев написа:

И все пак не трябва да се предаваме и отчайваме. Оказа се че българина за някой лев и възможността за почивка в Гърция продава майка си и баща си, а за Родината да не говорим.

Вярвам че ще дойде поколение, което да не е с толкова ниски критерии за благополучие, а за обичта към Родината ще е малко по-трудно.

Родината си я обичаме, вие сте тези които пречите на нейният просперитет и бъдеще. Трябва като Владимир Расате да ви пратят всички в тъмница. 

преди 1 минута, В. Велев написа:

То винаги може да нагласиш някое число, за да го имаш като повод да разкажеш тъп виц :)

Мога. Но в случая това е инсинуация. А че е тъп си прав. Нямаш представа колко прав. Толко е тъп, че всеки път се смея, като го чуя/прочета/напиша...

Григор Сарийски - както винаги е точен в комeнтарите си! Винаги познава! Респект!

grigor-evroto.png

Доц. Григор Сарийски пред Lupa.bg: В чакалнята на еврозоната може да поискат от нас и 20 лв. за евро! - Lupa BG

преди 25 минути, В. Велев написа:

За съжаление в Европа не остана спокойно и нормално място за живеене. Така че по-добре е да си в Родината си при близките и познатите. Иначе си дърво без корен.

Корените не ми плащат висок стандарт на живот. Българите могат да се радват на българското без да са в България и да се мъчат от ужасното здравеопазване, покъртителните пътища, плачевното ниво на образованието и тн.

Има си българи в Манчестър, има български магазин, стига ми. И без друго по-добре се разбирам с чужденци и имам повече приятели тук, отколкото в България. На мен лично никой не ми е забивал нож в гърба, така както българина. Затова гледам да се отдалеча от племето.

В. Тинтерова

Като слушам радостта от въвеждане на еврото от януари и инвестициите, които ще докара, си преставям следната картина - откъм Дунава,  в летящ старт чакат двама шведи в 6 СААБА, и трима с пръчки стомана в ръце и се гледат на кръв, трима датчани с кофи с риба, норвежци с шишета с нефт и няколко с  торби с нокии.... От изток дебнат руснаци с хибридни атаки в раници и кохорта китайци с шевни машини, японци във влакове стрели и двама трима чаршафи с камили, натоварени с фурми. От запад са наредени в разгъната фаланга десетки беемвета и стотици иженери с рула  четежи на пътища, язовири и още болници... Чакат на гюме еврото, за да почнат моментално да инвестиат, без да губят време. И да ни увеличат заплатите....

преди 4 минути, lebel написа:

Толко е тъп, че всеки път се смея, като го чуя/прочета/напиша...

Това ви е проблема на електронното поколение. Дето мозъка му не държи спомен повече от дваесе мисисипи.

преди 4 минути, БаалБек написа:

ustoychivost-lev.png

"Паричната реформа ликвидира излишните пари."

Няма такъв цирк. Трябва на Велев и компания да им вземат спестяванията под същият предтекст че да млъкнат.

преди 12 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Има си българи в Манчестър, има български магазин, стига ми.

За теб това ли е България? Магазините?

току-що, BANKATA написа:

Трябва на Велев и компания да им вземат спестяванията

Аз нямам спестявания. 

преди 38 минути, Sliderum2 написа:

Това ви е проблема на електронното поколение. Дето мозъка му не държи спомен повече от дваесе мисисипи.

Мой'то поколение... и срещу него да тичаш...

Преди години, в датата, некъф ме заби уземи (като Чудо-юдо Иван селския син на Калиновия мост) с лафа "Ваште как не са ти спрели нета". Те тогава беха още живи, светла им памет... Чичо ви Сашо па ми обеща да се запопи, ако наистина съм му батко. Са сигурно пише от некой метох... От теб к'во да зема... на босия еврото. Живей! Радваш!

- Вашето поколение е прекалено зависимо от електрониката!
- Мхм... а кой има пейсмейкър?

едит: не, Слайд, тва за електронното поколение ш'си го запазя. От ена страна ше мога да си го чета в трудни моменти... а от друга...На внуците ми им трее още съвсем малко (да са ми живи и здрави), за да го оценят подобаващо. Направи ми вечерта. Благодаря!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.