Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 11 минути, Staff. написа:

Яяяя, кой го казва тове! Човека дето вчера се прибера от разходка в Германия! 😂

Не беше вчера. То пък 2*20 дни и то първият път зимъска февруари-март, а и вторият през април-май пак имаше доста дни със слана. Да е почти средата на май и да трепериш не е хубаво. Тия шваби ни крадат и дъждовете, като гледам каква е прогнозата там и каква суша е в България.

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 386,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

ИЗЛИШНО Е ДА СИ ПРАВИМ ИЛЮЗИИ - натикаха ни мълниеносно и истерично в еврозоната, защото ни стягат за плацдарм в предстоящата война срещу Русия.
"Елитът" живееше в режим на оцеляване до 8 юли.
Ангажиментът бе поет лично лично от Борисов, той гарантираше пред урсулите с главата си - буквално и преносно.
Неслучайно дни преди приема отиде на поклонение при украинската посланичка, а цялата българска жандармерия бе впрегната да пази като светиня украинското знаме на общината.
България е украинизирана, милитаризирана, окупирана, това е положението. Анексията ще бъде платена с ритуалното погребение на българския лев.
Какво следва?
- Масово обедняване, в държавата няма пари, инфлацията се натиска изкуствено за пред "началниците" и статистиката, в магазинната мрежа царят хаос и спекула. И това е само началото.
- Австрия от вчера е в процедура по свръхдефицит, като най-видимият ефект от нея е ескалиращата безработица. В подобна процедура са и Италия, Франция, Португалия, Испания. ЕЦБ мисли спасителен план за почти фалиралата Франция (с външен дълг от 3 трилиона евро, около 120% от БВП). Самата ЕЦБ отчете рекорден дефицит за миналата година, дефицит отчете и германската Дойчебанк, като същевременно германската икономика изпадна в рецесия.
- Франция поиска "общ, колективен дълг" на държавите от еврозоната. Това означава, че оттук нататък вече сме солидарни длъжници в "клуба на на богатите", който всъщност е "клуб на разорените".
- Сламеният премиер Желязков щедро обеща да даваме по 5% от БВП годишно за превъоръжаване (разбирай, за хунтата на Зеленски), но не обясни откъде точно ще набави тези 10 милиарда лева; от кое перо ще ги "отчупи" - социални програми, пенсии, здравеопазване, образование, култура...Вероятно от всичко накуп.
- Словения обяви, че не може да отчислява въпросните 5% и ще насрочи референдум за излизане от НАТО. Фицо и Орбан казват същото. Евроатлантическата общност е пред разпад, а тепърва в Чехия на власт ще идва крайният евроскепик Бабиш. Знаем и как ще бъде пометен Макрон на президентския вот във Франция. А падне ли Франция...
- Излиза, че България ще бъде зверски разграбена и употребена от агонизиращата розово-соросоидна шайка по върховете в Брюксел и Давос. Веднъж - като предмостие за военни действия срещу Москва, втори път - като хранилка на дълговата криза на "Колективния Запад".
Трябва да е исторически ясно, че това се случва заради зависимостите, алчността и тежката характеропатия на двама-трима корупционери и мизантропи, които са узурпирали политическата власт чрез фалшифицирани избори, репресии над противниците си по линия на прокуратурата и КОНПИ, медийни манипулации, похищаване на синдикати, опозиция, едър бизнес, криминални структури и цели гилдии, включително спортни федерации, творчески съюзи, футболни агитки...
Процесът илюстрира класическата типология на автокрация с наченки на тоталитаризъм - доколкото изпълнителната, законодателната и съдебната власт са се слели, а партийната система е абсорбирана от две партии - ГЕРБ и Ново начало, които на практика са една.
Тоталитарна, изнасилена България в безпорядъка на геополитическа буря и разпадащ се Европейски Съюз, възседнат от лунатици-реваншисти! "Дрънчи" на война, макар че войната вече е загубена. Народът е зает или да се мрази взаимно, или да оцелява поединично.
Ето тук е разковничето, както се случва в сърцата и умовете на българите, готови ли са да загърбят разделението и котерийните страсти и да застанат рамо до рамо в тази борба за спасението на България.
Истината е, че тиранинът е уплашен, хапе силно, защото умира. Колос на глинени крака. Само трябва да го бутнем. Продължаваме. Ако ще се мре, да се мре за България, не за Украйна.
May be an image of 12 people, beard, blonde hair and text
преди 11 минути, Sliderum2 написа:

Абе затворена е нечия куха кратуна. През соца маса българи работеха в чужбина. Вярно, не е страните, на които са подлоги гейпросащесср трололинките, но пък в СССР, която сама по себе си беше 22.4 милиона километра². Във всички останали социалистически страни по света, които също бяха доста и на всички континенти. Затворени били границите. Ти сега да не си пасеш пръча в Гърция, или Румъния като ти е отворена границата и да прескачаш браздата където ти падне, като контрабандист, а не да минаваш през граничните пунктове?

За кухата кратуна... ти по-добре се познаваш... аз мога само да попитам, с лека нотка на завист...Ты такой умный... Тебе череп не жмёт?

Съвсем изтрещя от всичките "гeйблаблалинки" в главата ти.  Що ти трее на баир лозе.

- Пламенка се оплакала, че кметът на Варна Благомир Коцев й искал рекет. Искал процент от обществена поръчка за 1.5 милиона лева.
- Комисията за противодействие на корупцията и Софийска Прокуратура веднага образува дело и седмица по-късно арестуват Коцев. Само седмица след сигнала на Пламенка.
- Няма доказателства, няма данни, няма нищо. Само Пламенка и нейната дума.
- Явно ще се натискат служители в община Варна да свидетелстват срешу Коцев.
Тъй като всичко лежи на "показанията" на Пламенка, ето коя е тя:
- Пламенка е активист на Герб, бивш партньор на Община Варна от 16 години.
- Нейната фирма “Залива-47-СП” АД има спечелени 17 обществени поръчки за милиони по време на мандата на предишния кмет на Варна (Портних от ГЕРБ).
- Портних се разследва от Европейската прокуратура за злоупотреби и корупция за стотици милиони. Варна е разсипана. Има стотици сигнали от граждани. Прокуратурата обаче 16 години не вижда проблем.
Развитието на ситуацията:
- Миналата година “Залива-47-СП” АД кандидатства за нова обществена поръчка и този път я губи. Пламенка е ядосана и обжалва загубата си в Комисия за защита на конкуренцията (КЗК).
- КЗК излиза с ясно решение – “Оставя без уважение искането за възлагане” и осъжда фирмата да заплати разноските.
- “Залива-47-СП” АД обжалва и във Върховния административен съд (ВАС).
- Съдът потвърждава решението на КЗК и ОСЪЖДА фирма “Залива-47-СП” АД да заплати съдебните разходи.
- И след цялата тази сага, когато регулаторите казват, че всичко е наред, Пламенка изведнъж се оплаква, че била рекетирана от кмета. Даже вкарва в разказа уж някакъв депутат, за да направи скандала национален.
Върховния административен съд казва, че няма проблем с тази поръчка, но Антикорупционната комисия взема решение да арестува кмета Благомир Коцев. Защото Пламенка, активистката на ГЕРБ, се оплакала.
Това е горе-долу всичко, което трябва да знаете за Антикорупционната комисия.
Само два допълнителни щриха:
- зам.кметица от казуса с районните кметове в София каза, че е с повдигнато обвинение, защото отказала да лъжесвидетелства срещу ПП.
- ЕК констатира в доклад, че "решението на българския Конституционен съд да отмени голяма част от съдебната реформа, включително ограничаването на правомощията на главния прокурор, предизвиква безпокойство."
Т.е. това е Прокурорска държава, докато вие си мислите, че има някаква демокрация. Няма. Прокуратурата може да арестува всеки и да му разсипе живота, и нищо не може да направите.
Остават три въпроса:
- Ако за думи на една загубила активистка се арестува кмет, то за изтеглени 65 милиона в черни чували не трябва ли да се арестува премиер?
- Ако Пламенка не може да докаже думите си и се окаже, че лъже, ще бъде ли арестувана и съдена за лъжесвидетелстване?
- Сега разбирате ли колко е важно да не обръщате внимание на парапети и други глупости, а да гласувате, за да има поне малък шанс България да се оправи?
Линкове:
Спечелените поръчки от Пламенка може да видите тук: https://clubz.bg/163534
Подробности за последната поръчка може да видите тук: https://www.segabg.com/.../svidetel-razkaza-za-kakvo-e...
Унищожителният доклад на ЕК срещу действията на Конституционния съд и безконтролността на прокуратурата: https://clubz.bg/163521
Спокоен ден!

Знаех си, че напразно питам. А съм си написал мнението, в което споделям, че много българи и преди работеха в чужбина. Изброил съм и къде. Това не го забеляза нарочно, щото те оборва напълно.

преди 14 минути, В. Велев написа:

- Пламенка се оплакала, че кметът на Варна Благомир Коцев й искал рекет. Искал процент от обществена поръчка за 1.5 милиона лева.

Това е вярно. Иска 20%

преди 14 минути, В. Велев написа:

- Комисията за противодействие на корупцията и Софийска Прокуратура веднага образува дело и седмица по-късно арестуват Коцев. Само седмица след сигнала на Пламенка.

Това не е вярно. От 2-3 месеца кмета (вече бивш, от ПП) е "оперативно интересен". Има и СРС-та

преди 16 минути, В. Велев написа:

Няма доказателства, няма данни, няма нищо. Само Пламенка и нейната дума.

Ще има. Просто трябва малко време да се систематизират

преди 16 минути, В. Велев написа:

Явно ще се натискат служители в община Варна да свидетелстват срешу Коцев.

Това твърдение е твое и ти трябва да го докажеш, а не можеш

преди 17 минути, В. Велев написа:

- Пламенка е активист на Герб, бивш партньор на Община Варна от 16 години.

Това е вярно, до някъде.....

преди 18 минути, В. Велев написа:

- Нейната фирма “Залива-47-СП” АД има спечелени 17 обществени поръчки за милиони по време на мандата на предишния кмет на Варна (Портних от ГЕРБ).

Това е вярно, но Портних искаше 5%, а не 20% и то като доброволни дарения за Партията, не за себе си. 

преди 20 минути, В. Велев написа:

- Портних се разследва от Европейската прокуратура за злоупотреби и корупция за стотици милиони.

Разледван, но не и осъден. Правиш ли разликата?

преди 20 минути, В. Велев написа:

Варна е разсипана.

Ела да видиш, колко е разсипана :) 

преди 21 минути, В. Велев написа:

Има стотици сигнали от граждани.

Какви "граждани"? Спонсорираните от ПП, копейкин и онова "величие" ли? Никой не го е еня за тези сигнали

преди 22 минути, В. Велев написа:

Прокуратурата обаче 16 години не вижда проблем.

Значи няма проблем

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Сега пък разграден двор. Всеки си влиза както и когато си иска. Никакъв контрол. Стрелят само свестните.

По теб не стрелят- нали?

преди 1 час, ivottoshev написа:

Тогава са искали да бягат, но не са могли. Сега обаче от какво бягат? Та нали вече изповядваме евроатлантическите ценности, в европейското семейство сме, членове сме и на НАТО...

Сега не бягат, а се преместват- правото на свободно придвижване!

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Знаех си, че напразно питам. А съм си написал мнението, в което споделям, че много българи и преди работеха в чужбина. Изброил съм и къде. Това не го забеляза нарочно, щото те оборва напълно.

Сега... фразата "не го забеляза нарочно", вероятно ще се съгласиш (ха-ха-ха) с мен , си е нонсенс. Мога да не го забележа... или  мога да го забележа и да не отговоря нарочно... чат ли си? В случая е валиден варианта "Забелязах и отговорих". Очевидно отговорът ми не те удовлетворява. Или ме смяташ за малоумен, опитвайки да ме провокираш по изключително тъп начин.

И изобщо, докато фрашът от глупости във въпросното мнение е проява на явно неуважение, то да очакваш от мен и да отговарям (пак) на тях си е явна обида. Пак, щото оборването им е нещо което вече съм правил - последния път твърде отдавна, в опит за дискусия с Янко (а май и с "Бушона", който надявам се е жив и здрав), който тогава беше Полуянко... сеш'се... таз година Полуянко, догодина цял - и да го направя пак, ще означава, че и аз не се уважавам. Явно. А това не е вярно. Нито явно, нито неявно. Дано не прозвучи твърде намаано, но аз си се уважавам.

"щото те оборва напълно". Ше омръ. Виртуалността винаги е била, е и ще бъде пълна с "шахматисти", да спориш с които е "все едно да играеш шах с гълъб. Ще събори фигурите, ще се изсeрe на дъската и ще отлети да разкаже на всички как не можеш да го обориш и напрао те е размазал."

Та... ъъ, ко ше спиш спокойно, напрао ми разказа играта. И да сънуваш преброяванията от 1985 и 2021... и особено к'во и как е броено!

• Автор

стига сте се оправдавали с товаа колко бил диктатор Путин и колко било модерно еврото, Да, модерно е, но не и за работещия човек. МОдерно е за свръхбогатите, които не сме ние от форума за жалост.Борихте се нахалост , надявахте се нахалост. Тежко ни и горко, и на нас, дето бяхме против еврото, и на вас, дето бяхте ЗА,

преди 37 минути, teo-glavata написа:

Ти, какво работиш, ако не е тайна?

А дали работи изобщо?

преди 53 минути, teo-glavata написа:

Ти, какво работиш, ако не е тайна?

Цитат

Завещавам

на птичката Орехче -

от сърце - трохички,

на Листото жълто -

ветрове,

на бедния - останалото - всичко.

На другите - ако поискат нещо -

давам пурпурното,

слизащо кълбо -

на моята душа гореща.

Пише, ти такива работи не можеш. Както вече сподели, също е математик и народна лечителка. Поне по снимка съвпада, така че едва ли се бъркам с друга Веси Филипова.

преди 2 часа, teo-glavata написа:

Това е вярно. Иска 20%

Това не е вярно. От 2-3 месеца кмета (вече бивш, от ПП) е "оперативно интересен". Има и СРС-та

Ще има. Просто трябва малко време да се систематизират

Това твърдение е твое и ти трябва да го докажеш, а не можеш

Това е вярно, до някъде.....

Това е вярно, но Портних искаше 5%, а не 20% и то като доброволни дарения за Партията, не за себе си. 

Разледван, но не и осъден. Правиш ли разликата?

Ела да видиш, колко е разсипана :) 

Какви "граждани"? Спонсорираните от ПП, копейкин и онова "величие" ли? Никой не го е еня за тези сигнали

Значи няма проблем

Тео, залагаш на куция кон. 

• Автор
преди 15 минути, jhoro написа:

А дали работи изобщо?

още съм много далече от пенсионната възраст, работя, даже давам и уроци. Не е там работата, аз мисля за бъдещите поколения/. Връзкарството , политиканстването, пофесията депутат и политик , журналисти/-гъзомийници. Те ще се облажат , за нас остава трудът и нервите. ОБЩЕСТВО, в което един учител е принуден да се страхува от разни богати гаменчета, не е общество.

преди 7 минути, Sliderum2 написа:

Пише, ти такива работи не можеш. Както вече сподели, също е математик и народна лечителка. Поне по снимка съвпада, така че едва ли се бъркам с друга Веси Филипова.

МЕРСИ СЛАЙДЕРУМ 2. Да, учител съм по математика, поетеса и се занимам и с билколечение, най-голчм успех имам в подготовка на ученици за кандидатствуване с математика. Това ми е първата професия.

преди 1 час, Веси Филипова написа:

още съм много далече от пенсионната възраст, работя, даже давам и уроци. Не е там работата, аз мисля за бъдещите поколения/. Връзкарството , политиканстването, пофесията депутат и политик , журналисти/-гъзомийници. Те ще се облажат , за нас остава трудът и нервите. ОБЩЕСТВО, в което един учител е принуден да се страхува от разни богати гаменчета, не е общество.

МЕРСИ СЛАЙДЕРУМ 2. Да, учител съм по математика, поетеса и се занимам и с билколечение, най-голчм успех имам в подготовка на ученици за кандидатствуване с математика. Това ми е първата професия.

Нищо лично, ама заради учителки като вас, България е на дъното в ЕС по образование и резултати от PISA. 

За жалост, отдавна изгубихме войната, още когато комунистите ни избиха интелигенцията. Умните хора избягаха от България и за жалост, останаха само орките.

преди 7 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Нищо лично, ама заради учителки като вас, България е на дъното в ЕС по образование и резултати от PISA. 

Нищо лично, ама сигурно искаш ти да влезеш при децата в ролята на gender queer и така да им помогнеш да си вземат пицата с кристали. Аре нема нужда, бегай у десно с 300.

преди 22 минути, The Lone Star написа:

Какви умни хора са избягали от България като комунистите са избили интелигенцията?

Фактът, че не правиш разлика между интелигенция и умни хора, достатъчно ми доказва тезата за покъртителното ниво в България... 

Много умни хора в България бяха репресирани и маргинализирани по време на комунизма, защото не се позволяваше да се отклоняваш от идеологията на партията. Затова трябваше да се преструват на послушни безмозъчни роби... И когато дойде свободата, веднага си намериха живот в щатите и западна Европа, но не са бягали към РуZия.

преди 39 минути, The Lone Star написа:

А ти си живял по времето на т.нар. комунизъм, нали?!

Много малък бях, но знам от опита на родителите ми, че комунизмът саботира нашето развитие. Зароби ни Москва и сега искат същия сценарии да го повторят. Сега с Еврото ще им е по-трудно на ватниците.

преди 7 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Много малък бях, но знам от опита на родителите ми, че комунизмът саботира нашето развитие. Зароби ни Москва и сега искат същия сценарии да го повторят. Сега с Еврото ще им е по-трудно на ватниците.

комунизмът трябваше да сложи соц рейтинг и да ликвидира  лошия ген чрез лимит на раждаемостта  на   неперспективините  но вместо това лозунга е бил всеки му според нуждите в момента северна корея има  много добра политика за култивация на правилния ген  просто тия дето са направили престъпление децата им лежат в лагер няколко поколения....

преди 2 минути, Banesc54 написа:

комунизмът трябваше да сложи соц рейтинг и да ликвидира  лошия ген чрез лимит на раждаемостта  на   неперспективините  ...

Е то така са щеше да си кукуваш сам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.