Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 2 минути, чичо Сашо написа:

Много смели изказвания правиш! Ти да видиш! Ако имаш семейство с три деца, възрастна майка и баща които трябва да се грижиш за тях, имаш заеми и някаква мижава работа някъде в някой затънтен край и цялото ти съществуване, и на близките ти зависи от тая твоя работа работа! Идва един и ти казва: "Ще гласуваш за тоя!" Иначе оставаш без работа, а може и други неприятности, я къща да ти вземат или друго да ти се случат,ми се иска да те видя какви ще ги свършиш?

ЗКПЧ от кога е "работа"? Чувал ли си за чатен бизнес?

• Отговори 12k
  • Прегледи 415,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 24 минути, чичо Сашо написа:

Много смели изказвания правиш! Ти да видиш! Ако имаш семейство с три деца, възрастна майка и баща които трябва да се грижиш за тях, имаш заеми и някаква мижава работа някъде в някой затънтен край и цялото ти съществуване, и на близките ти зависи от тая твоя работа! Идва един и ти казва: "Ще гласуваш за тоя!" Иначе оставаш без работа, а може и други неприятности, я къща да ти вземат или друго да ти се случат,ми се иска да те видя какви ще ги свършиш?

п.п. Даже и да не е мижава. Да взимаш 2000 лева примерно и да се грижиш за всички, а?

Нямаше толкова лесно да се давам, а и откъде знаят за кого съм гласувал? Дядо ми и баща ми направо си псуваха на воля комсомолчеъата по време на комунистическата репресия и ке ги разстреляха, само защото иначе нямаше къде да намерят други инженери. 

Аз на първо място защитавам принципите си. Ако Левски и Ботев мислили като вас, нямаше да има българска държава... Това, че след това паднахме под съветско владичество, си е друг въпрос.

• Автор
преди 10 часа, jhoro написа:

е основал Велика България!!!

че какво му е на момчето, поне има смелост да каже-продължаваме напред, и зда защити българскич лев

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Нямаше толкова лесно да се давам, а и откъде знаят за кого съм гласувал? Дядо ми и баща ми направо си псуваха на воля комсомолчеъата по време на комунистическата репресия и ке ги разстреляха, само защото иначе нямаше къде да намерят други инженери. 

Аз на първо място защитавам принципите си. Ако Левски и Ботев мислили като вас, нямаше да има българска държава... Това, че след това паднахме под съветско владичество, си е друг въпрос.

по-добре съветско владичество отколкото брукселски хомосексуализъм.

преди 14 минути, Веси Филипова написа:

че какво му е на момчето, поне има смелост да каже-продължаваме напред, и зда защити българскич лев

по-добре съветско владичество отколкото брукселски хомосексуализъм.

По време на съветското владичество, трябваше да се чака от сутрин до обяд на опашката за кУрекома, банани имаше само 2 пъти в годината, за пералня се чакаше 6 месеца, за кола 2 години (ако имаш връзки), единствено партийните гъзолизци имаха достъп до "лошите западни" продукти...

А сега чрез "брукселския хомосексуализъм", имам магистратура от престижен британски университет и мога да си позволя да пътувам из Европа и Азия. А родителите ми са обикновени работещи хората, който бяха прецакани и спъвани на всяка крачка от комсомолците.

Трябва ни човек като Пиночет! Всеки комунист заслужава да се повози на хеликоптер и да скочи с бънджи, ама без въжето.

преди 56 минути, HelpMeGetOut1 написа:

И какво точно нередно имаше в записите? 100% съм убеден, че изобщо не сте ги изслушали, а само прочетохте заглавията от медиите на Бойко и Пеевски...

Какви далавери са правили ППДБ? Коя друга партия се опита да направи конституционна реформа, въпреки че всички останали са срещу тях?

Благодарение на финансовата политика на Асен Василев, инфлацията се овладя до 3% и бюджетният ни дефицит покри критерия за ЕЗ. 

Пуделът, Бейк Ролс???

images?q=tbn:ANd9GcRtoc3EP718fVxGiCwoypC

lena-bake.jpg

преди 10 минути, HelpMeGetOut1 написа:

По време на съветското владичество, трябваше да се чака от сутрин до обяд на опашката за кУрекома, банани имаше само 2 пъти в годината, за пералня се чакаше 6 месеца, за кола 2 години (ако имаш връзки), единствено партийните гъзолизци имаха достъп до "лошите западни" продукти...

А сега чрез "брукселския хомосексуализъм", имам магистратура от престижен британски университет и мога да си позволя да пътувам из Европа и Азия. А родителите ми са обикновени работещи хората, който бяха прецакани и спъвани на всяка крачка от комсомолците.

Трябва ни човек като Пиночет! Всеки комунист заслужава да се повози на хеликоптер и да скочи с бънджи, ама без въжето.

Абсолютни простотии, както винаги. 

преди 40 минути, Веси Филипова написа:

че какво му е на момчето

Нищо му няма. Но, ако е този - за когото си мисля - той е боксьор, не щангист.

Официално!!!

България вече е в т.нар. А-рейтингова група благодарение на повишението на кредитния ѝ рейтинг до А- (от BBB+) от най-голямата европейска кредитна агенция Scope Ratings.

Цитат

В момента България има най-високия рейтинг от В-групата (BBB+) от трите най-големи световни агенции, като S&P и Fitch повишиха рейтинга ни само преди ден, а последната голяма (Moody’s) го повиши отдавна до BBB+, което означава, че и ако тя вдигне рейтинга ни с една степен, България ще има два рейтинга от А-рейтинговата група.

Всичко това води след себе си понижаване на държавния риск и привличане на по-консервативни, но същевременно по-големи инвеститори, което е свързано с повече инвестиции в страната, по-висок растеж и увеличение на доходите. Според Scope растежът за тази година ще бъде 2.6%, приблизително колкото са и прогнозите на останалите рейтингови агенции, което е далеч повече от консервативната прогноза на ЕК от преди няколко месеца от 2%.

А какво ще напишат промитите мозъци (еврофоби, путинофили, русофили) няма никакво значение....

преди 33 минути, АСПЕКТ написа:

Пуделът, Бейк Ролс???

images?q=tbn:ANd9GcRtoc3EP718fVxGiCwoypC

lena-bake.jpg

Абсолютни простотии, както винаги. 

И какво нередно има в този цитат взет извън контекст? Щом това е най-лошото, което може да намерите срещу ППДБ, значи идеална работа вършат.

преди 13 часа, lebel написа:

На теб ти е лесно да се радваш. И даже да се гордееш. Щото за теб съдят по мен. Но за мен си е товар! Кръст!! Понякога даже Голгота!!! 
Ето, във Франция за мен съдят по гастролиращите римляни (да не се бъркат с местните клошари), с вигвами под мостовете. И те българи, и те сигурно се гордеят... В Германия за мен ще съдят по АСПЕКТ... Също не е повод за особена гордост... Ше земеш да идеш и ти някъде, ше мина оттам (ко съм жив) след теб... па и да не мина, достатъчна ше ми е мисълта, че ако мина, ш'си кажат - нема справедливост, малко ни беше Николов, ами са и тоа... 
Та... не е лесно. Но ш'се справя. Както обикновено, ш'се справя. Пари си имам, младите не ми пречат, те нямат вина, че одъртях...  а трогателно-несръчните ти опити могат само да ме разсмеят... което, чесно, много ми помага. И за което благодаря. Надявам се да продължиш да се навърташ наоколо. За мен е удоволствие.
Жив и здрав! От здраве да се не куртулишеш!

Щом не правиш секс, значи не ставаш за нищо. Особено за българин.

преди 22 часа, lebel написа:

Защо да няма, аз съм читав. Не правя бизнес, секс и избори.

По-нечитав от тебе няма.

преди 46 минути, БаалБек написа:

Официално!!!

България вече е в т.нар. А-рейтингова група благодарение на повишението на кредитния ѝ рейтинг до А- (от BBB+) от най-голямата европейска кредитна агенция Scope Ratings.

А какво ще напишат промитите мозъци (еврофоби, путинофили, русофили) няма никакво значение....

Какви групи те гонят? Народа беден, цените растат, ама сме в клуба на богатите. Само ще ни вдигат рейтингите, ще ни потупват по рамото и ще ни доят.

на 11.07.2025 г. в 19:45, Веси Филипова написа:

ПРОПУСНА ДА СПОМЕНЕШ един велик български щангист Кубрат Пулев-също е срещу еврото, и изглевда доста добре човекът.

Кубрат може и да вдига щанги, но не е щангист. А и какво казва Кубрат за еврото няма никакво значение, от много бой в китарата на ринга акъл не му е останал.

преди 1 минута, ined написа:

Кубрат може и да вдига щанги, но не е щангист. А и какво казва Кубрат за еврото няма никакво значение, от много бой в китарата на ринга много акъл не му е останал.

Още един маймуняк се появи.

Въпроса е че тебе без да са те били в главата нямаш акъл.

преди 10 минути, В. Велев написа:

Какви групи те гонят? Народа беден, цените растат, ама сме в клуба на богатите. Само ще ни вдигат рейтингите, ще ни потупват по рамото и ще ни доят.

Народа когато беше беден и гладен протестираше и сваляше правителства.

В момента е толкова беден че задръсти пътя към Гърция (за поредна година).

А растежа на цените е нещо мормално. Винаги го е имало.

преди 7 минути, BANKATA написа:

В момента е толкова беден че задръсти пътя към Гърция (за поредна година).

Всички казват че отиват в Гърция, защото там било по-евтино. Значи са бедни. Тук не могат да смогнат на цените.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Всички казват че отиват в Гърция, защото там било по-евтино. Значи са бедни. Тук не могат да смогнат на цените.

Виж скъпогията тук https://www.facebook.com/share/p/1YGKA5TPrL/

FB_IMG_1752347774966.thumb.jpg.03f91db56c82eabb04c72dee101502af.jpg

преди 16 минути, В. Велев написа:

Ти не си "всички". Никой не говори за евтино или скъпо - става дума за точно 2 фактора:

1. Разнообразие, в бг мога си ходя дето си искам целогодишно

2. Цялостна презентация на туристичрския продукт.

ПС: Няма как, калмара в бг, да е по евтон, отколкото в Гърция, нито другите морски дарове.

Но....ти никога няма да разбетеш, защо е така

туризма и хората да ходят по морета лятото и да ходят  на тъпия спорт футбол   или да го гледат по телевизията е завещано от кумунизма

чаветата на комунистите са закърмени с тоя начин на живот обикновено  проваленото поколение набор 1960-1980.

ако някой им направи интервю на плажа и ги пита защо ходите  на море ще  вдигат рамена 

преди 1 час, В. Велев написа:

Още един маймуняк се появи.

Въпроса е че тебе без да са те били в главата нямаш акъл.

Хубаво, лични нападки, ама на мен ми биете бана, нали така? Стига да са на ваша страна, няма значение в тоя форум...

преди 11 часа, HelpMeGetOut1 написа:

И какво нередно има в този цитат взет извън контекст? Щом това е най-лошото, което може да намерите срещу ППДБ, значи идеална работа вършат.

Да, идеална работа вършат. Корупция, измами, рекет...

преди 13 часа, В. Велев написа:

Щом не правиш секс, значи не ставаш за нищо. Особено за българин.

По-нечитав от тебе няма.

...

Боя се че си прав, особено за българина. В смисъл, че ако смяташ "барането на мечове" (жарг.) по възстановки (или там както им викате) около историческия парк за единствено българоопределящо, боя се, че съм го закършил. Баси, колко боязлив съм станал... 

А колкото до второто... като знам какво смяташ за читаво, бих... не, не бих го казал по-добре от Поета...

В живота си нивга не бях се надявал
на толкова мил комплимент...

едит:

преди 12 часа, Banesc54 написа:

... тъпия спорт футбол...

...

Брат, не искам да те тревожа, но в момента, освен пенсионерските клубове за които те предупредих вече, те търсят и от Миньоро. Първите - за да ти се отбият, вторите... предполагам за да ти пръснат вафлата.  Пази се и бъди здрав!

Източник на цитатите!

Цитат

Нямат ли основания руските опорни хора у нас, които „бранят“ лева и казват, че нашата валута е въпрос на суверенитет и с приемане на еврото ще се откажем от собствената си монетарна политика. Щяха да са прави, ако те в действителност се интересуваха какво иска народът. Забелязал съм, че руските интереси обикновено аргументират анти-народна теза с аргумента, че това искал народът. Проглушиха ни главите дори за измислени референдуми за еврото. 

Цитат

фалшив наратив е, че народът не искал интегриране в еврозоната. За да се аргументира тази неаргументируема теза (след малко ще стане дума защо е такава) руските опорни хора тук привеждат в сила тезата за социологическите изследвания. Първо, социологията не е точна наука. Тя хваща тенденции, хваща моментни нагласи, прави временни снимки на действителността.

Цитат

трябва да правим разлика между повърхностни, т.е. временни и волатилни настроения, и фундаментални разбирания. На въпрос дали приемат еврото, може някаква част да каже „не“, но на контролен въпрос дали искат интеграция с ЕС или с Русия, същите хора ще кажат, че категорично искат ЕС. Това е измервано многократно от всички. Как тълкуваме този факт? Просто – на повърхностно и декларативно ниво има уплах, характерен за всяко ново нещо. Но на фундаментално и принципно равнище спор няма и не може да има. Българският народ не просто е избрал, той системно от деселетия препотвърждава избора си като преимуществено гласува за партии, в чиято програма основна точка е по-дълбока интеграция с ЕС. 

преди 13 часа, В. Велев написа:

Това, че ти си беден, не означава, че целият народ е като теб. Наскоро ми излезе новина, че българите масово купуват имоти в Гърция, заведенията и моловете са пълни и за 5 звездни хотели, трябва да си направиш резервация месеци предварително. Много беден народ, няма що... 

Проблемът на България не са парите, пари отдавна има. Проблемът е главно, че българите са тъпи на мотика.

преди 4 минути, HelpMeGetOut1 написа:

българите са тъпи на мотика.

1. Страашен изказ. Ноу енталагентен.
2. Ти мотика виждал ли си? Явно не. С тъпа мотика баба ти да ко́па градинката, щот няма нива...

• Автор
преди 13 часа, ined написа:

Кубрат може и да вдига щанги, но не е щангист. А и какво казва Кубрат за еврото няма никакво значение, от много бой в китарата на ринга акъл не му е останал.

знам какъв е, ама грешка на езика , от яда ми, че ще приемем еврото та чак пиша глупости понякога. Щангист е Карлос насар. Кобрата е боксьор и доста често беше побеждаван къде от Кличко, къде от Джошуа, знам, но бързах та писах тая глупост , Отлично го знам-той заряза певицата Андрея, а тя изперка след това и си фантазира, че още я обича. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ Е КОБРАТА-важното е, че е патриот и си иска ЛЕВА.

преди 25 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Това, че ти си беден, не означава, че целият народ е като теб. Наскоро ми излезе новина, че българите масово купуват имоти в Гърция, заведенията и моловете са пълни и за 5 звездни хотели, трябва да си направиш резервация месеци предварително. Много беден народ, няма що... 

Проблемът на България не са парите, пари отдавна има. Проблемът е главно, че българите са тъпи на мотика.

Според теб българи купуват масово имоти и това значи че са богати,

а същото време отхвърляш това, че по време на комунизъма, социализъма, времето преди 1990 година, масово българите са имали жилище и това не било признак за богатството или просперитет. Според вас от ПППП.

Имали са и 2 деца освен жилище. И това не е признак, нали?  Пак от вас.

След 1990 година е било признак за богатството, преди 1990 година е било признак за бедност, нещастие. Гаден комизъм. Хубав демократизъм. Богати при демократизъма, бедни при комунизъма.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.