Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 2 часа, M.Николов написа:

"българин да се наричам -
първа радост е за мене."

Явно за някои е кръст, бреме.

Трудно е да се гордееш, че си българин, когато мнозинството се държат като неандерталци, нямат никакво възпитание, но и на всичкото отгоре са нагли, шумни и с огромно самочувствие. Затова в чужбина, чуя ли българска реч, бягам надалеч.

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 387,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 14 часа, Веси Филипова написа:

ПРОПУСНА ДА СПОМЕНЕШ един велик български щангист Кубрат ...

е основал Велика България!!!

преди 2 часа, BANKATA написа:

Fіtсh и Ѕ&Р пoвишиxa дългocpoчния ĸpeдитeн peйтинг нa Бългapия.

https://money.bg/finance/fitch-i-s-p-povishiha-dalgosrochniya-krediten-reyting-na-balgariya.html

Иначе нямало полза от ЕЗ.

За първи път България има рейтинг от високия инвестиционен клас. Европейската рейтингова агенция "Scope Ratings" повиши дългосрочния кредитен рейтинг на страната ни от "BBB+" на "A-". Трета агенция след "Standard & Poor’s" и "Fitch Ratings" отчита положителната перспектива за България. Това написа във Facebook лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

"Държавата е стабилна и с възходящ хоризонт, сочат обективните международни оценки", допълва той.

По думите му това е още един добър знак за инвеститорите и за българската икономика, който идва след решението България да стане член на еврозоната.

Борисов: Това е още един добър знак за инвеститорите и за икономиката ни - България - Vesti.bg

преди 22 минути, АСПЕКТ написа:

А, въпросното лице гордее ли се със ставащото във Велинград?

https://m.youtube.com/watch?v=wYGbZemUOtY

А, е компетентен да си дава гласа и после 5 години минимум да избере моите палачи, които ще ми определят живота? 

Едно време избраха Хитлер в управлението и какво стана?

Аз гласувам за хора които да определят МОЯ живот.

Трета агенция повиши кредитния рейтинг на България! 

Scope Ratings повиши дългосрочния кредитен рейтинг на България на ’A-’ от ’BBB+’ в местна и чуждестранна валута. С тази оценка България за първи път получава рейтинг, който е от високия инвестиционен клас.

Перспективата пред рейтинга е стабилна, съобщиха от Министерството на финансите.

Според агенцията присъединяването към еврозоната ще укрепи кредитния профил на България чрез подобрения на множество области, свързани с рейтинга, включително чрез елиминирането на валутния риск, подобрение на гъвкавостта на паричната политика и улеснявайки достъпа до развитите капиталови пазари на еврозоната. Допълнително, присъединяването ще осигури достъп на местните банки до улесненията на ЕЦБ и на държавата до Европейския стабилизационен механизъм, което ще подпомогне финансовата стабилност и ще намали разходите за финансиране, както за публичния, така и за частния сектор.   

Scope Ratings очакват в средносрочен план икономическата перспектива на България да бъде подкрепена от продължаващия приток на европейски фондове и членството в еврозоната. БВП прогнозират да нарасне с 2.6 % през 2025 г. и с 2.9 % през 2026 г. в реално изражение, след растеж от 2.8 % през 2024 г. Траекторията на растежа е подкрепена от съществени европейски средства.

В средносрочeн период присъединяването към еврозоната се очаква да насърчи преките чуждестранни инвестиции и да задълбочи търговската интеграция с други държави членки на еврозоната, което допълнително ще засили благоприятните макроикономически перспективи.

Scope Ratings повиши рейтинга на България до A- със стабилна перспектива - България - Vesti.bg

Аз казах ли ви? 😀

Големите пари идват!!!!! :dollars:

Българи, Юнаци! :clap:

преди 15 часа, Веси Филипова написа:

ПРОПУСНА ДА СПОМЕНЕШ един велик български щангист Кубрат Пулев-също е срещу еврото

Или не говориш за щангист, или не става дума за Кубрат Пулев! Няма щангист с такова име!

преди 27 минути, Staff. написа:

Scope Ratings повиши дългосрочния кредитен рейтинг на България на ’A-’ от ’BBB+’ в местна и чуждестранна валута. С тази оценка България за първи път получава рейтинг, който е от високия инвестиционен клас.

Перспективата пред рейтинга е стабилна, съобщиха от Министерството на финансите.

Според агенцията присъединяването към еврозоната ще укрепи кредитния профил на България чрез подобрения на множество области, свързани с рейтинга, включително чрез елиминирането на валутния риск, подобрение на гъвкавостта на паричната политика и улеснявайки достъпа до развитите капиталови пазари на еврозоната. Допълнително, присъединяването ще осигури достъп на местните банки до улесненията на ЕЦБ и на държавата до Европейския стабилизационен механизъм, което ще подпомогне финансовата стабилност и ще намали разходите за финансиране, както за публичния, така и за частния сектор.   

Scope Ratings очакват в средносрочен план икономическата перспектива на България да бъде подкрепена от продължаващия приток на европейски фондове и членството в еврозоната. БВП прогнозират да нарасне с 2.6 % през 2025 г. и с 2.9 % през 2026 г. в реално изражение, след растеж от 2.8 % през 2024 г. Траекторията на растежа е подкрепена от съществени европейски средства.

В средносрочeн период присъединяването към еврозоната се очаква да насърчи преките чуждестранни инвестиции и да задълбочи търговската интеграция с други държави членки на еврозоната, което допълнително ще засили благоприятните макроикономически перспективи.

Scope Ratings повиши рейтинга на България до A- със стабилна перспектива - България - Vesti.bg

Аз казах ли ви? 😀

Големите пари идват!!!!! :dollars:

Българи, Юнаци! :clap:

И това как радва <<^^малкият човек^^>>?

Малката Дорит ще бъде ли радостна?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Малката_Дорит

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Трудно е да се гордееш, че си българин, когато мнозинството се държат като неандерталци, нямат никакво възпитание, но и на всичкото отгоре са нагли, шумни и с огромно самочувствие. Затова в чужбина, чуя ли българска реч, бягам надалеч.

Първо, доста преувеличаваш.

Второ, както написах вече - това е вътрешно усещане.Никой не може да те накара насила да обичаш народа си(със всичките му кусури).

Явно ще бъдеш вечния емигрант, дърво без корен.

И трето, като избягваш българите в чужбина, по какъв начин помагаш да се промени положението?

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

За Кирето и Асенчо ли...?!

Вие наистина ли вярвате на приказките на ГЕРБ? Съдебната система е бухалка на мафията, много ясно, че ще са против тези, които искат истинска промяна. Ама ви е лесно само заглавието да четете, нали? ППДБ са единствените качествени и честни политици, ама Ганьовците ги оплюха, подигравайки им се, че са по-умни от тях (само в България се смята за обида, че си завършил Харвард).

Затова умните хора бягат!

преди 3 минути, M.Николов написа:

Първо, доста преувеличаваш.

Второ, както написах вече - това е вътрешно усещане.Никой не може да те накара насила да обичаш народа си(със всичките му кусури).

Явно ще бъдеш вечния емигрант, дърво без корен.

И трето, като избягваш българите в чужбина, по какъв начин помагаш да се промени положението?

А ти като мрънкаш в онлайн форум как помагаш да се подобри положението? Ти си типичният псевдопатрЕот, който не си знае историята, но се прави на голямото националистче и после в чалготеката въртиш турски кючеци. Вашият вид ми е познат.

Иначе си имам корени и си ги засадих в Англия. Едно здраво дърво не може да цъфне в мръсна почва, затова може да се наложи да се смени. Аз това направих, избрах си хубава страна, която ми цени труда, с умни, мили и топли хора, вместо злобни, тъпи и нагли българопитеци.

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

А ти като мрънкаш в онлайн форум как помагаш да се подобри положението? Ти си типичният псевдопатрЕот, който не си знае историята, но се прави на голямото националистче и после в чалготеката въртиш турски кючеци. Вашият вид ми е познат.

М-да, определено си познавач.

😄

преди 7 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Иначе си имам корени и си ги засадих в Англия. Едно здраво дърво не може да цъфне в мръсна почва, затова може да се наложи да се смени. Аз това направих, избрах си хубава страна, която ми цени труда, с умни, мили и топли хора, вместо злобни, тъпи и нагли българопитеци.

Много се радвам за теб, само не разбрах какво правиш в български форум тогава?😄

преди 10 минути, M.Николов написа:

Много се радвам за теб, само не разбрах какво правиш в български форум тогава?😄

Кефи ме как ви дразня и ми стана нещо като хоби да ви храня. После ме докладвате и ревете на модераторите 🤣

А-ха, а пък аз си помислих, че всъщност в новата ти родина няма с кой една нормална приказка да си кажеш....

Но това явно е било само моя заблуда.😄

Споко, няма повече да те мисля.

преди 55 минути, БаалБек написа:

Vasil-Levski.png

Сега пък се гаврите с българските герои.

преди 4 часа, BANKATA написа:

Аз гласувам за хора които да определят МОЯ живот.

Ти избираш хора, които са като теб, а не избираш хора, които могат да свършат работа.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Сега пък се гаврите с българските герои.

Ти избираш хора, които са като теб, а не избираш хора, които могат да свършат работа.

Русороби като вас ли да избирам? 

преди 3 часа, БаалБек написа:

Vasil-Levski.png

равни  в новото робсто джендеромутренско

в интерес на истината нещо спряха рекламаните за джендерите и  шарените знамена

нещо кранчето ли им  спряха не знам

преди 6 часа, Staff. написа:

тя държавата във фалит те   рейтинг  вдигат :giggle1:

сметай какви  са тия агенции нещо като рекламите по телевизията

с една капка препарат чистиш  100 чинии 

и долара фалира

сега ще си исзтегли  кеш парите  от европа  чрез мита

преди 6 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Вие наистина ли вярвате на приказките на ГЕРБ? Съдебната система е бухалка на мафията, много ясно, че ще са против тези, които искат истинска промяна. Ама ви е лесно само заглавието да четете, нали? ППДБ са единствените качествени и честни политици, ама Ганьовците ги оплюха, подигравайки им се, че са по-умни от тях (само в България се смята за обида, че си завършил Харвард).

Късно ви дойде акъла, че ще си сърбате попарата. В Харвард не са ви научили, че има " Видовден"...

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

То ясно, че е простак, ама така само изкопа ново дъно... То си е ясно, че обвинява ППДБ за корупция, защото само ТЕ успяха да разкрият схемичките на ГЕРБ и се опитаха да направят реформа в съдебната система. Но уви, народът е прост и обича да го управлява мафията. Това е положението.

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

То ясно, че е простак, ама така само изкопа ново дъно... То си е ясно, че обвинява ППДБ за корупция, защото само ТЕ успяха да разкрият схемичките на ГЕРБ и се опитаха да направят реформа в съдебната система. Но уви, народът е прост и обича да го управлява мафията. Това е положението.

Таранколу, какво е крив народа, че казваш че е прост?!

Бяхте на власт и се одри*кахте! Станахте за смях! Правили били опити... ми що не постигнахте нищо като сте най-кадърните бре?! Що от бойци срещу корупцията се превърнахте в нейно знаме?!

Да, прост е народа, но за друго, че не ви е измел още всички пишманхарвардчета и сие, барабар с Боко и Шиши!

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Таранколу, какво е крив народа, че казваш че е прост?!

Бяхте на власт и се одри*кахте! Станахте за смях! Правили били опити... ми що не постигнахте нищо като сте най-кадърните бре?! Що от бойци срещу корупцията се превърнахте в нейно знаме?!

Да, прост е народа, но за друго, че не ви е измел още всички пишманхарвардчета и сие, барабар с Боко и Шиши!

И как искаш да постигнат резултати, като нямат мнозинство и ги спъваха при всеки опит да направят смислени реформи? Въпреки саботажите на ГЕРБ, ППДБ свършиха идеална работа. Благодарение на външната политика и на Асен Василев като финансов министър, България вече е в Шенген и Еврозоната, нещо, което ГЕРБ не успя да постигне за почти 2 десетилетия.

Лошото е, че българинът не иска да си вдигне задника да гласува и е ОК с това Бойко и Шиши да са на власт. И когато искаш смислена промяна, ти се подиграват, че си "умнокрасив"... Затова за мен народът си заслужава страданието, реално сам си го причинява.

преди 17 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Благодарение на външната политика и на Асен Василев като финансов министър, България вече е в Шенген и Еврозоната, нещо, което ГЕРБ не успя да постигне за почти 2 десетилетия.

Я пак?! Наредете се на опашка със "заслугите си за ЕЗ"...

преди 17 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Лошото е, че българинът не иска да си вдигне задника да гласува

Това го казват всички опозиционни партии, но никой не ви е крив точно на вас, които имахте властта, че сте си създали образа на крадци, далавераджии и корупционери.

Да вадим ли записите за "ала, бала..." и т.н.?! Всичко се помни и всеки си получава заслуженото.

преди 35 минути, Joss Bomon написа:

Това го казват всички опозиционни партии, но никой не ви е крив точно на вас, които имахте властта, че сте си създали образа на крадци, далавераджии и корупционери.

Да вадим ли записите за "ала, бала..." и т.н.?! Всичко се помни и всеки си получава заслуженото.

И какво точно нередно имаше в записите? 100% съм убеден, че изобщо не сте ги изслушали, а само прочетохте заглавията от медиите на Бойко и Пеевски...

Какви далавери са правили ППДБ? Коя друга партия се опита да направи конституционна реформа, въпреки че всички останали са срещу тях?

Благодарение на финансовата политика на Асен Василев, инфлацията се овладя до 3% и бюджетният ни дефицит покри критерия за ЕЗ. 

преди 57 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Затова за мен народът си заслужава страданието, реално сам си го причинява

Много смели изказвания правиш! Ти да видиш! Ако имаш семейство с три деца, възрастна майка и баща които трябва да се грижиш за тях, имаш заеми и някаква мижава работа някъде в някой затънтен край и цялото ти съществуване, и на близките ти зависи от тая твоя работа! Идва един и ти казва: "Ще гласуваш за тоя!" Иначе оставаш без работа, а може и други неприятности, я къща да ти вземат или друго да ти се случат,ми се иска да те видя какви ще ги свършиш?

п.п. Даже и да не е мижава. Да взимаш 2000 лева примерно и да се грижиш за всички, а?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.