Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 2 минути, Bubbles написа:

Тъкмо гледах "По света и у вас" и вече съм сигурен, тия дето ви управляват са пълни малоумници

Седнал Желязко да обяснява, че видиш ли референдум било противоконституционно понеже закона за ЕС и еврозоната бил ратифициран.

Абе аланкоулу парламента е ратифицирал закон без определен срок а референдума не е на тема ДАЛИ а КОГА, КОГА БЕ КОГА, кое не е ясно? Кое е противоконституционално? Още по-смешното е, че една камара дебили повтарят като папагали Желязковата мантра.

И вие гласувате за тия, заеби.

Какво каза сега???

• Отговори 12k
  • Прегледи 415,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

току-що, Bubbles написа:

ДАЛИ а КОГА, КОГА БЕ КОГА, кое не е ясно?

Това го решава Правителството! А правителството се избира от Народното събрание! А Народното събрание се избира от гласовете на хората!

КОЕ НЕ Е ЯСНО?

Който е ходил да гласува не квичи, само копейките сте шумни!

kopejki.png

преди 1 минута, jhoro написа:

Какво каза сега???

Че референдума не е на тема ДАЛИ а КОГА, но явно за много хора това е непосилно да го разберат.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Тъкмо гледах "По света и у вас" и вече съм сигурен, тия дето ви управляват са пълни малоумници

Седнал Желязко да обяснява, че видиш ли референдум било противоконституционно понеже закона за ЕС и еврозоната бил ратифициран.

Абе аланкоулу парламента е ратифицирал закон без определен срок а референдума не е на тема ДАЛИ а КОГА, КОГА БЕ КОГА, кое не е ясно? Кое е противоконституционално? Още по-смешното е, че една камара дебили повтарят като папагали Желязковата мантра.

Ама как нямаше една мисирка да му зададе въпроса - след като 2005 България и Румъния бяха приети в ЕС, защо сега румънците не искат еврото. Защото плазмодия каза  че като сме влезли с Румъния 2005 сме се задължили да приемем еврото.

преди 6 минути, Bubbles написа:

Аланколу, отхвърления референдум на Израждане пак беше KOGA BE KOGA, 

Цитат

„Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 г.?“

Кое не е ясно? Айде като ще скачате като мажоретки, поне се запознайте с минали действия. 

преди 1 минута, БаалБек написа:

Това го решава Правителството! А правителството се избира от Народното събрание! А Народното събрание се избира от гласовете на хората!

КОЕ НЕ Е ЯСНО?

Който е ходил да гласува не квичи, само копейките сте шумни!

Драга не измествай въпроса моля. Говорим за това, че тия дето сте ги избрали нямат никой в кратунките и си измислят закони или пък просто не ги познават.

А копейките са хубава монета, а сред по-старите има някои доста редки.

току-що, N1K17Y написа:

Аланколу, отхвърления референдум на Израждане пак беше KOGA BE KOGA, 

Мне, на Възраждане беше ДАЛИ, това вече Е против конституцията при наличието на ратификацията, прави разлика.

Лично на мен за какво ми е това Евро?  По-заможен ли ще стана?   Урсула и Кая водят Европа към усложнения с лошо развитие.   Почти са изгонили САЩ от НАТО и от Европа.     ЕС може да се разпадне дори преди Руската федерация.    Урсула и Кая за нищо не са подходящи.   Заради тях двете е под въпрос Евроатлантическата солидарност.   

преди 2 минути, Bubbles написа:

Че референдума не е на тема ДАЛИ а КОГА, но явно за много хора това е непосилно да го разберат.

Какъв е проблема за датата, ако доклада е положителен?

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Чакай наистина ли това е бил въпрса от техния референдум? Не го знаех. 
Е това е един доста дълъг срок и на практика си е дали а не кога още повече знаеки че Възраждане са против ЕС и еврото и т.н.

преди 2 минути, jhoro написа:

Какъв е проблема за датата, ако доклада е положителен?

Не би имало проблем само ако данните за този доклад НЕ СА манипулирани, ако всичко с данйите е ок и България е наистина готова, аз ще съм най щастливия човек.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Драга не измествай въпроса моля. Говорим за това, че тия дето сте ги избрали нямат никой в кратунките и си измислят закони или пък просто не ги познават.

А копейките са хубава монета, а сред по-старите има някои доста редки.

Мне, на Възраждане беше ДАЛИ, това вече Е против конституцията при наличието на ратификацията, прави разлика.

Ми не, не е. Цитирах ти го. 

преди 4 минути, Bubbles написа:

Говорим за това, че тия дето сте ги избрали

Благодаря за вниманието!

току-що, N1K17Y написа:

Ми не, не е. Цитирах ти го. 

Да видях го след като вече пуснах отговора, извинявай.

току-що, БаалБек написа:

Благодаря за вниманието!

Моля.

преди 10 минути, В. Велев написа:

защо сега румънците не искат еврото.

Докажи го с неоспорими факти?

И докажи, че румънците като нас са във валутен борд обвързан с еврото, тоест лева няма значение и не можеш да го девалвираш както пожелаеш!

:newspaper:

преди 5 минути, БаалБек написа:

Докажи го с неоспорими факти?

Може ли да го докажа с оспорими факти?

преди 3 минути, В. Велев написа:

Може ли да го докажа с оспорими факти?

В Казанлък произвеждат боеприпаси за режима в Киев и това е неоспорима глупост.   

В момента, в който левът беше привързан към германската марка, а после към еврото, реалният суверенитет в паричната ни политика изчезна. Защото загубихме правото да определяме собствени лихвени проценти и да регулираме паричното предлагане – решенията вече се вземат във Франкфурт, а не в София.

Вие квичащите за лева помните ли защо въведохме валутния борд?

Защото "суверенната" парична политика на България ни доведе до 3000 лева за долар, хиперинфлация и масово обедняване.

Толкова бързо ли ви изветряха спомените? А помните вкуса на храната при бай тошо. Много сте жалки!

преди 1 час, Staff. написа:

Браво! :)

Мен точно това ме интересуваше, каква част отива в ЕЦБ, каква остава и как ще се управлява занапред, по какъв начин и за какво? 

Мен друго ме притеснява! То е ясно, че така или иначе трябва да приемем шиб.то евро, но защо е това бързане? Кога Бойко би се съгласил да работи/управлява България с БСП и ИТН? След всички тези мистерии, Радев който е ЗА еврото и знае, иска референдум не за да изберем дали искаме еврото или не го искаме, а за да забави процеса с една година?

Възможно ли е Радев да знае нещо, което ние не знаем? 

Финансистите бързат. Повече опции за делавери.

Що се отнася до Радев може и да има някаква информация но мисля , че по скоро е политически ход от негова страна защото явно знае какво се задава. 

Боко си мени мнението според това , което му наредят от Брюксел. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Имало едно време едно евро, то било тежко дрогирано и не знаело кой пол ще е утре, нещо повече, не знаело кой пол е в момента.

преди 7 часа, Staff. написа:

Реално всичко е в евро, но държавата го превалутира в лева.

Защо го прави? Не става ли автоматично при фиксиран курс?

България трябвало да плаща дълговете на Италия и Франция в еврозоната, ако евентуално някога те имат нужда от помощ. Невярна и силно подвеждаща информация. Подпомагането на държави с финансови трудности в еврозоната става по следния начин:

1) Тъй като цялата еврозона е с отличен кредитен рейтинг, тя може да вземе общ кредит на много ниски лихвени нива. Еврозоната е с по-малка обща задлъжнялост от САЩ и Япония, което и позволява много ниски лихви по дълга. Например, задлъжнялостта й е около 80-90% от БВП, а на Великобритания е 94%, на САЩ е около 120%, на Япония - над 200%;

2) Парите, взети като общ кредит от еврозоната, се дават като нисколихвен заем на закъсалата икономика с малка печалба за еврозоната. Парадоксално, но еврозоната спечели малко пари от заемите, които даде на Гърция, например. Гърция самостоятелно не можеше да вземе кредити на пазарите по време на кризата, но с помощта на еврозоната всъщност получи финансов ресурс на много, много ниски лихвени нива. Кредитите са изплатени, или се изплащат от Гърция. Т.е. на практика никой не е дал пари на гърците, за да им покрива дълговете. Печелят и двете страни - и Гърция (която получава шанс да обслужва дълга си) и еврозоната (която по този начин демонстрира сила и стабилност);

3) Този модел може да работи, докато в еврозоната има доверие като цяло и докато общата й задлъжнялост не е на високи нива. Голям стабилизатор е Германия, която има публичен дълг под 70% от БВП (а самата Германия е около 40% от еврозоната). Франция и Италия имат по-висока задлъжнялост, но тя е сравнима с тази на САЩ, а и двете държави самостоятелно обслужват дълговете си и не са търсили и нямат нужда от помощ от еврозоната. През 2012 г. Марио Драги като шеф на ЕЦБ спря спекулативния натиск срещу дълговите книжа на Италия с едно съобщение -че ЕЦБ няма да позволи ликвидна криза в системата на търговските банки на ЕС. Оттогава и след приемането на редица допълнителни стабилизиращи механизми не е имало особено критична ситуация в еврозоната и гръцкия случай е по-скоро пример за успеха на механизмите;

4) С членството в еврозоната България ще получи огромен допълнителен стабилизатор във финансовата си политика. Тя ще може да се възползва от описаните механизми, ако (недай Боже) се налага. Но самият факт, че те съществуват, е огромен финансов плюс за страната и повдига нейния финансов и икономически статус.

/ Д. Смилов /

И сега Урсула и Кая са на контра с Тръмп?   Та той не им обръща внимание за нищо.   

преди 4 минути, attj написа:

И сега Урсула и Кая са на контра с Тръмп?   Та той не им обръща внимание за нищо.   

Пррзидента на ДАЩ, независимо от името му, както и от псртината му принадлежност, ИМА ПРАВО ДА ОБРЪЩА ИЛИ НЕ ВНИМАНИР, НА КОГОТО И КОГАТО РЕШИ

Ето как нахраних под един пост на БТВ арогантното и самозабравило се същество, наречено "председател на парламента". "Българите били избрали" - в някоя паралелна вселена! Българите бяха подведени, излъгани и зверски манипулирани!:angry::angry::angry:

Цитат

Понеже никъде не го намирам неадекватното, арогантно и високопарно изказване на госпожата "председател" на парламента, ще го постна тук: Госпожо, нашите родители може и да са били подведени преди 30 години да изберат запада, но не и аз! Родена към през 1984 година. Вашата промяна ми донесе само разочарование! Оказа се, че не можем да си позволим кукла "Барби" или конструктор "Лего", защото са стрували 50 000лв поотделно! Защото бях обект на дискриминация от страна на учителите през демокрацията и нямах право да уча английски език, а имах голямо желание! Вие ни излъгахте, най - нагло ни измамихте! Вие, всички демократи! Пуснахте рекламите на куклите, без да споменете колко точно струват и че това всъщност са кукли за дъщерите на елита! Нищо западно не беше достъпно за нас! а през 1997 ми се наложи да се лиша от любимото си списание "Мики Маус". После вече пораснах за него. Демокрацията ви ми донесе само разочарования! Пътувания? Сериозно ли? "Дисниленд" остана за мен просто една детска мечта, която няма да се сбъдне никога. Сега научавам за тези 50 000 лв тогава и знаете ли как се чувствам? ОМЕРЗЕНА! От вас и долнопробните ви лъжи! Сега съм човек с увреждания, трудно изкачвам стълби, а не можем да имаме асансьор! Държавата е държава само за богатите, мутрите и такива като вас - лицемери и лъжци! БСП от мен глас повече няма да видят, след като се сдушиха с мафията за постове! САЩ също няма да подкрепям повече! Майната ви на всички вас!

Ако се чудите - на следващите избори ще гласувам за госпожа Нинова!

преди 2 часа, Staff. написа:

..

Възможно ли е Радев да знае нещо, което ние не знаем? 

Да , възмовно е. Много е вероятно, аз мисля ,че е така радеФФ да му позволяват, а и той да настоява да играе тази игра, за да получи „билет“ за продълвение на представлението и след мандата му - т.е. да остане на „трапезата във Властта“ . Според мен това е просто симулация, защото те са наясно ,че без нчкой да организира и финансира народонаселенческия Гнчв - нищо сериозно няма да се случи. На кръговете около радеФФ им е обещана „сочна Порция“-за копринковците, пловдивските сланчасали масони и „халките“ около другите двама. това нищожество радеФФ  сега се опитва да Заблуди масите.Твърде примитивен опит.  Има нчкаква вероятност и да греша, но ..........едва ли!

Шанса е „Извънредно Събитие“ до нчколко седмици, Война, Глобална криза, съобщение за открит Живот на Марс, Летящи чинии, или Добрия Стар нчкоплкохиляди тонен Метеорит !😁

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.