Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Сега формулировката еа  бШ друга. Явно има юридическо значение, иначе Радев нямаше да внася такова предложение

Зстоес ли още преди 3 дена, баш юрист на фатмака казс, че напускс

• Отговори 12k
  • Прегледи 415,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Сега формулировката е друга. Явно има юридическо значение, иначе Радев нямаше да внася такова предложение

„Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?“

"Съгласни ли сте България да приеме единната европейска валута евро през 2026 година".

Голямата разлика :) 

За съжаление, НС ще гласува против и няма да се налага съдът пак да го отхвърля. 

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Сега формулировката е друга. Явно има юридическо значение, иначе Радев нямаше да внася такова предложение

Може като Путьо да формулира няколко въпроса в един, току виж си удължил и мандата.

преди 8 минути, N1K17Y написа:

„Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?“

"Съгласни ли сте България да приеме единната европейска валута евро през 2026 година".

Голямата разлика :) 

Ти юрист ли си, че да кажеш дали разликата е голяма? Аз не съм и поради тази причина предпочитам да се доверя на Радев, който се е допитал до такива.

преди 8 минути, N1K17Y написа:

За съжаление, НС ще гласува против и няма да се налага съдът пак да го отхвърля. 

И къде отиде демокрацията? А логиката? Тези които сме избрали, твърдят че сме малоумни и не можем да избираме.

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Ти юрист ли си, че да кажеш дали разликата е голяма? Аз не съм и поради тази причина предпочитам да се доверя на Радев, който се е допитал до такива.

И къде отиде демокрацията? А логиката? Тези които сме избрали, твърдят че сме малоумни и не можем да избираме.

На ти ги юристите

https://nova.bg/news/view/2025/05/10/497185/румен-ненков-референдум-за-приемането-на-еврото-не-е-конституционно-допустим/

https://offnews.bg/temida/40-iuristi-sreshtu-referenduma-za-evroto-tova-e-suspendirane-na-kons-844056.html

Що се правиш на тъп, като знаеш, че Радев си прави ПР? 

Всъщност, сега като каза, има ли някой юрист излязъл с името си да обясни, защо референдумът на Радев не е противоконституционен? 

преди 42 минути, Без умствен капацитет написа:

ДА , дали сега или след година - шока ще е еднакакъв, като стане - всяка промяна е стес

Не съм съгласен но благодаря за отговора. :) 

преди 30 минути, N1K17Y написа:

Има критерии за "минаване" и ги изпълняваме.

Много силно се надявам да е така защото това е което аз опявам тука, че държавата трябва да е готова за тази стъпка ама наистина а не да се манипулират данни от зор както ми се струва че се случва, това е, а дали съм прав вие ще кажете на според джоба си и цените които плащате но ако съдя по това което виждам като цени  на ebag доста над 2% трябва да е инфлацията.

Противозаконно, противоконституционно, безсмислено, така или иначе няма да мине... пък голям рев , писъци, паника, пенявене, страх и ужас...

Прав е Божинката: "Влизам в една стая, гледам няма нищо, викам си - тука има нещо..."

Тези, които твърдят, че сме малоумни, самите те са точно такива! Едва са завършили училище,  в университети са влезли чрез пари и протекции, не по честния начин, самите те са пълни с комплекси, те са глупави и прости, и си избиват комплексите, като обиждат нас!

А помните ли им гафовете в парламентите? Как някои не могат да четат и едва сричат като първокласници? Как други не познават римските цифри?  Трети пък не могат да пишат правилно и пишат с правописни грешки. Нищо чудно че не ги и канят в "Стани богат", много са прости миличките и ще се изложат зверски със знания. Мутрафона се хвали наляво и надясно как е прочел само една книга през живота си. То това не е за хвалба, а за срам!  Помня и гафа на един, дето беше объркал номер на мобилен телефон с ЕГН. Помним му и немския на Мутрафона, аз, дето малко съм го учила, но мога да чета свободно, тоест без да сричам, ми идеше да потъна в земята от срам! Защото не всички, които сме учили немски, сме такива тъпи и се излагаме така. И английският на някои помним. Да се благодарят, че не са били препитвани на френски.

А за да бъдеш пилот на самолет, особено военен пилот, трябва да разбираш от сложни науки като математика, физика, механика, електроника, оптика, а също така и от военни стратегии, плюс това президентът ни е бил и нао обучение в САЩ и владее перфектно английски език, никога не ползва преводач.

А на Зельо му видяхме английския през януари. Не знае тъпанарът, че освен пряко, думите имат и преносно значение. Английски език е учил, ама е бягал от часовете по руски и уроците за граматиката.

Та, кой е малоумния в случая?

Колко от вас могат да си служат с алегорията? Защото аз мога!

преди 3 минути, Anneliese написа:

Тези, които твърдят, че сме малоумни, самите те са точно такива! Едва са завършили училище,  в университети са влезли чрез пари и протекции, не по честния начин, самите те са пълни с комплекси, те са глупави и прости, и си избиват комплексите, като обиждат нас!

А помните ли им гафовете в парламентите? Как някои не могат да четат и едва сричат като първокласници? Как други не познават римските цифри?  Трети пък не могат да пишат правилно и пишат с правописни грешки. Нищо чудно че не ги и канят в "Стани богат", много са прости миличките и ще се изложат зверски със знания. Мутрафона се хвали наляво и надясно как е прочел само една книга през живата си. То това не е за хвалба, а за срам!  Помня и гафа на един, дето беше объркал номер на мобилен телефон с ЕГН. Помним му и немския на Мутрафона, аз, дето малко съм го учила, но мога да чета свободно, тоест без да сричам, ми идеше да потъна в земята от срам! Защото не всички, които сме учили немски, сме такива тъпи и се излагаме така. И авглийският няа някои помним. Да се благодарят, че не са били препитвани на френски.

А за да бъдеш пилот на самолет, особено военен пилот, трябва да разбираш от сложни науки като математика, физика, механика, електроника, оптика, а също така и от военни стратегии, плюс това предидентът ни е бил и нао обучение в САЩ и владее перфектно английски език, никога не ползва преводач.

А на Зельо му видяхме английския през януари. Не знае тъпанарът, че освен пряко, думите имат и преносно значение. Английски език е учил, ама е бягал от часовете по руски и уроците за граматиката.

Та, кой е малоумния в случая?

Колко от вас могат да си служат с алегорията? Защото аз мога!

Я да видим твоя английски и твоята математика

преди 16 минути, N1K17Y написа:

Всъщност, сега като каза, има ли някой юрист излязъл с името си да обясни, защо референдумът на Радев не е противоконституционен? 

Има. Сутринта го гледах по някоя от телевизиите. Ся ще потърся, само да се сетя какво точно гледах.

Ей го на. Проф. Пламен Киров, бивш конституционен съдия:

https://bntnews.bg/news/prof-plamen-kirov-ns-tryabva-da-se-proiznese-po-predlozhenieto-na-prezidenta-1338369news.html

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Противозаконно, противоконституционно, безсмислено, така или иначе няма да мине... пък голям рев , писъци, паника, пенявене, страх и ужас...

Прав е Божинката: "Влизам в една стая, гледам няма нищо, викам си - тука има нещо..."

като махнаха 3 нули от лева преди 30 години, нямаше такъв вой - сега явно някой стимулира паниката - а и сега пак лева е вързан за еврото

https://www.facebook.com/reel/1357016148940806

Ти, който мразиш с такава огромна любов към омразата

Ти, който наричаш "руска опорка" и "копейка" всеки който обожава родината си

Ти който наричаш "глупак" този, който си задава въпроси, а себе си "умник", защото вярваш на всичко което ти се каже

Точно теб питам (и отговор не искам):

Защо смяташ, че тези, които нарязаха родината ти и я издадоха за скрап. Тези, които убиха икономиката, здравеопазването, образованието, културата... Точно те искат ти да влезеш в еврозоната за да живееш добре.

Помисли малко

преди 26 минути, N1K17Y написа:

защо референдумът на Радев не е противоконституционен? 

а някой казал ли е че е законен

40 юристи: Референдумът за еврото е ...

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Има. Сутринта го гледах по някоя от телевизиите. Ся ще потърся, само да се сетя какво точно гледах.

Ей го на. Проф. Пламен Киров, бивш конституционен съдия:

https://bntnews.bg/news/prof-plamen-kirov-ns-tryabva-da-se-proiznese-po-predlozhenieto-na-prezidenta-1338369news.html

Киров казва, че НС трябва да се "произнесе", и е най-добре КС реши въпроса, никъде не казва, че референдумът не е противоконституционен, още по-малко пък да се обоснове за това :) 

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Я да видим твоя английски и твоята математика

Демократично на два пъти ми отказаха да уча английски език. Уж имаше свобода, а се оказа голяма лъжа. Първия път съучениците ми ме натиснаха да не идвам с тях на уроци по английски език. Още помня как едно междучасие дойдоха на чина ми и чисто мутренски ме заплашиха да не идвам с тях на уроците по английски език. Бяхме в трети клас. Оплаках се на нашите, но резултат нямаше. Втория път, в началото на пети клас имаше много грозно разделение, направо дискриминация! Събраха ни трите паралелки в една класна стая. Идва учителката по английски език, горда и надута, сяда, отваря миналогодишните ни двенвици и - отличниците имат право да избират между руски, немски и английски език. Останалите - между руски и немски език. Избрах немския, защото ми се учеше западен език, но точно немски никога не съм искала. Малко по - късно, съм средата на учебната година тая псевдоучителка изгони наш съученик, в нашата група по английски език, защото дошъл без домашно! Даже учителката по немски не каза нищо.  Едва по - късно, вече като учех в другото училище, прочетох в нашия, градския вестник оплакване и протест на група родители срещу тази псевдоучителка, заради дискриминацията на деца. Стана ми болно и мъчно, че нашите родители не протестираха и си траяха. Нашите права като ученици бяха тотално потъпкани от една тъмносиня самозабравила се пача!

Поне във второто ми училище ми позволиха да уча френски, но беше само две години - 7 и 8 клас. Не стига това, а и ни смениха господина по френски с една госпожа. Аз френски не знаех и учех отделно от другите, с учебника за първата година френски, накратко казано за 1 клас френски. Казах на госпожата, че не съм добра с френския и трябва да почвам втората година, ама не - наравно с четвъртокласниците! Изпуснах куп знания по френски език и от отличничка, оценките ми паднаха на тройки и четворки, защото много неща от граматиката не бях учила. Още ми е тежко, като се сетя за това.

В училището в София учихме английски, но беше пак само две години и ни го спряха в 11 клас. Нямам представа защо. Даже не учехме по учебници, за нас, в специалногто училище нямаше учебници за гимназистите. Всичко пишехме на ръка, преписвахме от дъската и от листове, които ни даваха учителите и така 4 години. По абсолютно всички учебни предмети. Развали ми се краснописа, хванах мускулна треска. И досега пиша грозно, благодарение на тия 4 години! Но какво ли се чудя, в демонокрацията краснописът не е важен!

Това са учебниците, по които така и не учих английски език! С тях учеха моите съученици.

979062.jpg

1057095.jpg

scan1186.jpg

scan1187.jpg

51160z.jpg

52518z.jpg

800x600-2_76978.jpeg

800x600-2_76975.jpeg

800x600-2_76973.jpeg

800x600-2_76974.jpeg

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Киров казва, че НС трябва да се "произнесе", и е най-добре КС реши въпроса, никъде не казва, че референдумът не е противоконституционен, още по-малко пък да се обоснове за това :) 

КС се е произнесъл вече! Сега кво... фатмаха си брои овцете. Няма проблем. Да, импаса не излезе, но това е друго разпределение

800x600-2_76976.jpeg

800x600-2_76977.jpeg

преди 3 минути, N1K17Y написа:

Е как така, хем КС да се произнесе и да реши въпроса дали е противоконституционен, хем е противоконституционен? За какво да се произнася тогава КС?

преди 13 минути, ivottoshev написа:

Е как така, хем КС да се произнесе и да реши въпроса дали е противоконституционен, хем е противоконституционен? За какво да се произнася тогава КС?

Ми ей така, имаш бивш съдия, който казва, че е противоконституционен. Имаш 40 юриста излезли с подписка, че е противоконституционен. Имаш решение на КС от минлата година, че почти същия въпрос е противоконституционен. Твоята защита е, че един бивш съдия казва, че може да е противоконституционен, може да не е противоконституционен :)

Ми хубаво, НС ще го отхвърли, Костя, Чалгарчо и мечоносеца да се оплачат на КС като искат, ама ти казвам да не се надяваш, че ще има референдум. 

преди 21 минути, N1K17Y написа:

Ми ей така, имаш бивш съдия, който казва, че е противоконституционен. Имаш 40 юриста излезли с подписка, че е противоконституционен. Имаш решение на КС от минлата година, че почти същия въпрос е противоконституционен. Твоята защита е, че един бивш съдия казва, че може да е противоконституционен, може да не е противоконституционен :)

Ми хубаво, НС ще го отхвърли, Костя, Чалгарчо и мечоносеца да се оплачат на КС като искат, ама ти казвам да не се надяваш, че ще има референдум. 

Имаш и бивш съдия, който казва че трябва да се пита КС

Имах и 500 интелектуалци, дето казваха че трябва да се пратят европейски войски в Украйна. Не видях обаче Иво Инджев и сие да са се снаражили и да са потеглили с "марш на скок". С две думи: не вярвам на такива декларации от интелектуалци, будни граждани и каквитотамсесетиш други. Не и докато има НПО-та, които щедро заплащат за да се събират такива групи.

Ми да го отхвърли. Пак питам къде е тогава демокрацията? Шведи и датчани могат да бъдат питани по такива въпроси, ние обаче не може да си кажем мнението. Само че нали уж нашата цел са евроатлантическите ценности? Тези ценности не са ли същите като на нашите партньори от Швеция и Дания? Ако референдумът бъде отхвърлен - явно отговорът ще е "не, ние не се стремим към тези ценности"

пп: Аз лично бих бил на далавера от еврото, защото при всички положения ще закръглям цените в сервиза ми на горе, или пък направо ще ги вдигна. Далаверата ми няма да е огромна, но все пак ще я има. Въпросът за референдума обаче за мен е принципен и бих гласувал с "не", защото смятам че не покриваме изискванията, а те изобщо не са сложени случайно като праг за влизане в еврозоната и има риск при заобикалянето им да попаднем в небрано лозе. 

преди 2 минути, ivottoshev написа:

пп: Аз лично бих бил на далавера от еврото, защото при всички положения ще закръглям цените в сервиза ми на горе, или пък направо ще ги вдигна. Далаверата ми няма да е огромна, но все пак ще я има. Въпросът за референдума обаче за мен е принципен и бих гласувал с "не", защото смятам че не покриваме изискванията, а те изобщо не са сложени случайно като праг за влизане в еврозоната и има риск при заобикалянето им да попаднем в небрано лозе. 

А какво ти пречи в момента да ги удвоиш?

Какъв точно ти е сервиза?

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Порцеланов, китайски от династията Мин 

Ако знаят въобще какво е това!:giggle1:

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Порцеланов, китайски от династията Мин 

Мани тая керамика - питах и друго!

Пп. Моите са от династията Суей, ама се изпочупиха повечето!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.