Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 3 минути, teo-glavata написа:

Или вече няма решение на КС по зазуса?

По кой зазус? 

• Отговори 12k
  • Прегледи 415,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 1 минута, laplandetza написа:

Да изчака отхвърляне или протакане от парламента и да рискова да призове „народа“ да потърси Законната си Власт !

Ми той това прави. Малко ли е че иска свикване на референдум за толкова важен казус като приемането на еврото?

преди 2 минути, laplandetza написа:

Да изчака отхвърляне или протакане от парламента и да рискова да призове „народа“ да потърси Законната си Власт !

Така по бива.

току-що, communismatic написа:

Ми той това прави. Малко ли е че иска свикване на референдум за толкова важен казус като приемането на еврото?

Нчма да има ефект, освен да има частична „реабилитация“ на радефф  . Нужна е следващата стъпка и ако народа откликне - да организира „цветната пролет“

преди 1 час, communismatic написа:

Я кажи, защо да приемем еврото, че много ми е интересно мнението ти...

В тази тема на 71 страница съм написал в няколко коментара какво ми е мнението за еврото...

на 10.05.2025 г. в 9:36, Staff. написа:

Грешиш!

Жестоко грешиш!

Няма такъв вариант да не ми хареса резултата от референдум за еврото.... какъвто и да е резултата ми е все едно!

Тоест за мен няма никакво значение паричната единица, и без това винаги имам евро в джобовете. Дали ще приемем еврото или не ми е все едно, ако го приемем разликата ще е, че в джоба няма да имам левове... 

Дали ще го приемем или не - за мен няма никакво значение!

Специално заради теб мога да го напиша още стотина пъти... 😂

преди 1 минута, Staff. написа:

Тогава защо си против референдума?

преди 2 минути, Staff. написа:

В тази тема на 71 страница съм написал в няколко коментара какво ми е мнението за еврото...

Е, Бойко иска да го въвежда, нали ти е гуру. Пепейците и те, недей така да се разграничаваш от тяхното мнение, те са истински демократи и евроатлантици.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Щото пише колкото да не заспи...

преди 23 минути, jhoro написа:

Утре ще пита - "Искате ли дъжд?"

Защо не. В Швейцария имаше някакъв референдум във връзка с канарчетата какъв цвят да се отглеждали.

току-що, M.Николов написа:

Това нали вече го казах? Офффф, не ми се рови пак в коменатарите...

Защото аз няма да гласувам на този референдум, разумните хора също няма да гласуват, тези които имат работа и са в добро финансово състояние също не можеш да ги накараш да отидат да гласуват! Тези които ще гласуват, ще го направят за кебапчета и бира или някакво обещание...

Ето виж какви хора ще решават бъдещето на България!!! 

Това нормално ли е?

преди 2 минути, Staff. написа:

Защото аз няма да гласувам на този референдум, разумните хора също няма да гласуват, тези които имат работа и са в добро финансово състояние също не можеш да ги накараш да отидат да гласуват! Тези които ще гласуват, ще го направят за кебапчета и бира или някакво обещание...

Ти за "разумен" ли се имаш? 😆😆😆😆😆😆

Инфлацията в България се задържа на 4% през март и на косъм покрива критерия за еврото.    НСИ публикува и регулярни данни за инфлацията с натрупване - за последните три години потребителските цени са нараснали с общо 22.2%, а за последните пет - с цели 38.2%.  Тези уж официални проценти ми изглеждат лъжливи,  нагласени и натъкмени   -  и  Европа ли ще пробваме да лъжем!?    Доходите (заплати и пенсии) са увеличени над два пъти - поне с 200 %.  Не виждам  да сме  по-богати - при такава уж мижава инфлация.

40 юристи призоваха срещу референдума за еврото

Свикването на противоконституционен референдум, съзнателно или не, цели суспендиране на българската Конституция, заявяват 40 преподаватели от юридическите факултети на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Нов български университет, Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", цитирани от правния портал lex.bg.

Те призовават професионалната общност на българските юристи да заеме категорична позиция в защита на върховенството на правото и на развитието на България като демократична европейска държава, в съответствие с Конституцията и международните ангажименти на страната.

Поводът за апела им е предложението на президента Румен Радев Народното събрание от четвъртък да свика референдум, на който да бъде поставен въпросът: "Съгласни ли сте България да приеме единната европейска валута евро през 2026 г.?".

Юристите посочват, че при наличието на Решение №3 от 8 февруари 2024 г. по к.д. №13/2023 г. на Конституционния съд свикването на подобен референдум би представлявало нарушение на Конституцията. "Правно необосновано е президентът на Републиката да предлага на българския парламент да пренебрегне конституционната уредба на страната и задълженията ѝ като член на Европейския съюз", пишат те.

"Такъв акт подкопава доверието между България и нейните партньори..., уронва международния ѝ авторитет и най-вече поставя под въпрос конституционните устои на българската демократична държава и принципа на върховенството на правото – основополагащ за българския правен ред", допълват преподавателите по право. "Опитът парламентът да бъде поставен в положение да свика противоконституционен референдум представлява акт, който – съзнателно или не – цели суспендиране на българската Конституция и връщане на страната десетилетия назад, зачерквайки достиженията в обществения и правния ѝ напредък след 1989 г.", категорични са преподавателите от юридическите факултети.

Те отправят призив към професионалната общност на българските юристи да заеме категорична позиция в защита на върховенството на правото и на развитието на България като демократична европейска държава. Призовават и Народното събрание да не нарушава Конституцията и да не поставя под въпрос мястото на България в ЕС.

Пълният списък с подписалите апела може да се види в портала lex.bg.

40 юристи призоваха срещу референдума за еврото - Новини СЕГА

Апелът е подписан от:

1. Ас. Александър Кацарски, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  2. Проф. д.ю.н. Ангел Калайджиев, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  3. Гл. ас. д-р Борислав Ганчев, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  4. Доц. д-р Боряна Мусева, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  5. Доц. д-р Васил Пандов, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  6. Доц. д-р Велина Тодорова, Юридически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“
  7. Доц. д-р Венцислав Петров, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  8. Гл. ас. д-р Виктор Токушев, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  9. Доц. д-р Деяна Марчева, Департамент по право, НБУ
  10. Ас. Димитър Гочев, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  11. Доц. д-р Димитър Деков, Юридически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“
  12. Гл. ас. д-р Димитър Стоянов, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  13. Гл. ас. д-р Димитър Топузов, Юридически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“
  14. Доц. д-р Ева Касева, Юридически факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“
  15. Проф. д.ю.н Екатерина Матеева, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  16. Ас. д-р Екатерина Методиева, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  17. Доц. д-р Здравка Кръстева, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  18. Доц. д-р Ивайло Костов, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  19. Доц. д-р Иван Стойнев, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  20. Гл. ас. д-р Илиан Байчев, Юридически факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“
  21. Доц. д-р Искра Владова-Недкова, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  22. Доц. д-р Катерина Йочева, Департамент по право, НБУ
  23. Доц. д-р Красимир Манов, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  24. Ас. д-р Кристиан Райчев, Юридически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“
  25. Ас. Люба Ковачева, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  26. Гл. ас. д-р Мартин Бъбаров, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  27. Доц. д-р Мира Манолова, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  28. Ас. Мирела Андреева, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  29. Доц. д-р Ралица Костадинова, Департамент по право, НБУ
  30. Гл. ас. д-р Силвия Спасова, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  31. Доц. д-р Силвия Цонева, Департамент по право, НБУ
  32. Доц. д-р Симеон Гройсман, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  33. Доц. д-р Станислав Костов, Юридически факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“
  34. Ас. Стоян Мадин, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  35. Гл. ас. д-р Христина Танчева, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  36. Доц. д-р Христо Христев, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  37. Гл. ас. д-р Цвета Попова, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  38. Ас. д-р Цветелина Байрактарова, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  39. Гл. ас. д-р Цветелина Димитрова, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
  40. Доц. д-р Юлия Захариева, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

тея „юристи“ са ОПГ-„юридически факултет“ - след цветната пролет тяхното бъдеще е наложително да се преразгледа!

преди 10 минути, Staff. написа:

Защото аз няма да гласувам на този референдум

Защо, кой ти пречи?

В демокрация имаш не само права, имаш и задължения!

Защо се хабят въобще?  Очевидно ще си караме и още с левове.   Кирчо и Кокорчо не са лъгали достатъчно.      За последните 20 години средната заплата се е увеличила 8 пъти, а покупателната способност - близо 4 пъти.   А една соцпанелка от 10 000 лв преди 40 години вече гони  цена 200 000 Евро.     Не пишат нищо за това.   

преди 24 минути, Staff. написа:

Защото аз няма да гласувам на този референдум

преди 12 минути, M.Николов написа:

Защо, кой ти пречи?

В демокрация имаш не само права, имаш и задължения!

Аз още не съм решил- ще гласувам или не. Най-вероятно да - ако има референдум.

Също така не съм решил - за или против ще е този вот.

Но най-вече се чудя - КАКВА ЩЕ Е РАЗЛИКАТА???

Стана като във вица

Цитат

- Врано, ти на изборите ще гласуваш ли?

- Не!

Сиренцето паднало. Враната седи и мисли: "Ако бях казала ДА, нещо щеше ли да се промени,"

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Ивайло Караньотов.

Този е Психо Минджев 2.

Искам тези които тука плякат глупости от рода на "Вие сте против еврото" да ги попитам и да отговорят с да или не : Съгласни ли сте България да приеме еврото дори и да НЕ е готова за това?

преди 6 минути, jhoro написа:

Но най-вече се чудя - КАКНА ЩЕ Е РАЗЛИКАТА???

Жоре, важна е идеята в случая.

Щом мнозинство от хората иска някакъв въпрос да се подложи на референдум, то политиците трябва да се вслушат в това искане.

преди 7 минути, jhoro написа:

Аз още не съм решил- ще гласувам или не. Най-вероятно да - ако има референдум.

Също така не съм решил - за или против ще е този вот.

Но най-вече се чудя - КАКВА ЩЕ Е РАЗЛИКАТА???

Стана като във вица

Съвсем сериозно му казах, че не ми пука дали ще приемат еврото или няма да го приемат, а той ме пита защо няма да гласувам ако има референдум..... 😂

След това чакат и отговор да им напиша...:lol6:

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

преди 3 минути, M.Николов написа:

Щом мнозинство

Къде е? Докажи го с факти?

преди 3 минути, M.Николов написа:

иска някакъв въпрос да се подложи на референдум

Кой въпрос? Има значение според законодателството ни! Ти как мислиш? Признаваш ли нашето БЪЛГАРСКОТО законодателство?

преди 12 минути, Bubbles написа:

Този е Психо Минджев 2.

Искам тези които тука плякат глупости от рода на "Вие сте против еврото" да ги попитам и да отговорят с да или не : Съгласни ли сте България да приеме еврото дори и да НЕ е готова за това?

И оная не остъпва, нямам идея кои са. Пенчева ли е, каква е... Май беше от сериала Дунав Мост

https://www.bgdnes.bg/shou/article/20483346

Цитат

Веднъж се сби с една жена на един концерт! И се сбиха, умрях от смях! Аз тръгнах да ги разтървавам и аз викам тоя маникюр пари съм давал, чакай да ги разтърва! Оглеждах се да не дойде кавалера на другата жена... Един идва и вика остави ги да видим коя е по-яка.... ама те нямат техника!, разсмя Лора Крумова Ивайло.

Двойката дълго време отбягва интервюта и гостуване по предавания и сега разбираме защо. Дойдем ли тук започват скандали. Като поканите някоя двойка после тя се разделя. Хората завиждат. Но ние взехме мерки и се скарахме преди да дойдем, продължи с шегичките Ивайло.

преди 4 минути, Staff. написа:

Съвсем сериозно му казах, че не ми пука дали ще приемат еврото или няма да го приемат

Чудно тогава защо толкова се бъхтиш в тази тема.

Която уж не те интересувала.

:D

преди 6 минути, M.Николов написа:

важна е идеята в случая.

Имаш ли осми клас? Идеята ли е важна или спазването на законите в БЪЛГАРИЯ?

преди 2 минути, БаалБек написа:

Къде е? Докажи го с факти?

Бъбрече, според теб почти 10% от населението дали представлява някакво мнозинство?

Има събрани над 600000 подписа, доколко знам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.