Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Tехники за да не паднете в капана на самоувереността

Featured Replies

24chasa.bg

И най-умният си е малко прост, или техники да не паднете в капана на самоувереността

Димитрана Александрова

Търсете причините, поради които може да грешите, а не причините, поради които сте прави

Имате самоувереност на отлични професионалисти и ви я дават досегашните успехи. Смятате се за умни, рационални, винаги мислите реалистично и се стараете да предвиждате последствията от своите действия.

Е, честито, попадате в категорията на хората, които май имат предубеждение към самите себе си - че са непогрешими.

Адам Грант, психолог и професор в бизнес училището "Уортън" към Университета на Пенсилвания, твърди, че "колкото сте по-умен и колкото по-висок е резултатът ви на тест за интелигентност, толкова по-вероятно е да станете жертва на това предубеждение". Причината е, че по принцип сте наясно със съществуването на когнитивни пристрастия, но сте твърде самоуверени, за да ги търсите у себе си и да се стараете да не ви вкарват в заблуда.

"Когнитивни пристрастия" учените наричат стремежа на хората да обичат ( и вкопчват в ) това, в което вярват, и все да намират "доказателства", че е то е правилното. Отчитат само това, което потвърждава мнението им. Игнорират онова, което му противоречи или го опровергава. Не осъзнават тези свои собствени ограничения в мисленето, понеже се смятат за рационални, неподдаващи се на предубеждения.

Грант нарича тази странност в мисленето на умните хора предубеждението "Не съм предубеден".

Ако сте действително умни, трябва да отчитате този риск и да се борите съзнателно да не попаднете в мисловния капан на самоувереността си. Изоставете ирационалната вяра във вечната си рационалност и култивирайте у себе си начин на мислене, при който да откривате кога може да грешите.

Грант препоръча да се опитате да възприемете подхода на учените, в който предпочитате интелектуалното смирение пред гордостта и любопитството пред убеждението. Търсете причините, поради които може да грешите, а не само причините, поради които трябва да сте прави, подчертава той.

Впрочем не е лошо да отчитате и т.нар. ефект Дънинг-Крюгер.

Откриват го психолозите Дейвид Дънинг и Джъстин Крюгер от университета "Корнел". Накратко, той гласи, че хора с ниски интелектуални способности не проумяват собствената си некомпетентност. Те твърдо вярват в правотата на своите мисли и действия. Докато умните допускат, че може и да грешат.

Но предубеждението "Не съм предубеден", както го нарича Грант, е коварно и идва неусетно при всекиго.

"Ефектът на Дънинг-Крюгер е феномен, който рано или късно засяга всички ни. Някои изразяват невежеството си по грандиозен начин с гръмки изказвания и впечатляващи със своята нелепост действия. Другите не са толкова изразителни, често се измъкват от неудобните ситуации, като просто си мълчат. Незнанието на мащаба на собственото ни невежество обаче е характерно за всички ни. Това е част от човешката природа", обяснява Дейвид Дънинг.

Той дава полезни съвети как да не станете жертва на самоувереността си.

Добър начин е да се вслушвате и да разчитате повече на чуждата преценка. "Много от проблемите ни произтичат от това, че се стараем да правим всичко сами, да разчитаме само на себе си. Когато се консултираме с други хора, получаваме различни гледни точки, които могат да ни бъдат от огромна полза", казва Дънинг.

Следващата му препоръка е да си представите най-лошия възможен сценарий. "Когато сте изправени пред важно решение, трябва да си зададете въпроса "Къде може да бъркам". Трябва да се запитате какво може да попречи на плана ви, как той може да завърши с провал и да премислите нещата внимателно", подчертава психологът.

Според него успешен подход е да се фокусирате върху вероятностите и да забравите за абсолютните стойности. Това означава да се откажете от мислене в черно и бяло, при което отговорът може да бъде само "да" или "не". Вместо това мислите за вероятности. Не "Дали X или Y ще се случи", а "Какви са шансовете X или Y да се случи - 10, 50, 80%".

В подкрепа на този съвет Дънинг цитира психолога от Пенсилванския университет Филип Тетлок, който експериментално открива, че "хората, които гледат през призмата на вероятности, са много по-добри в предвиждането на бъдещето от хората, които работят с абсолютни стойности".

Задължително разграничавайте личното си мнение от фактите.

Днес все повече хора забравят за тънката, но съществена разлика между двете. "Ако искате да станете по-умни, трябва постоянно да си припомняте, че има неща, които не са предмет на лични интерпретации. Единственото, което може да направите, е да потърсите данните и да ги отразите", посочва Дънинг.

Свикнете с "Не знам", добавя той. Интернет търсачките правят намирането на фактите лесно. Трудната част е в човешката психология. Преди да потърсите определена информация, първо трябва да признаете на себе си, че не я знаете или че може да имате грешна представа. "Това изисква интелектуално смирение, което много хора не са готови да си позволят. Като че ли се страхуват да казват "не знам". А всеки има граници на познанието. Не гледайте на незнанието като на недостатък, от който да се срамувате, и не се страхувайте да си признаете, че не знаете нещо. Това е единственият начин да се учите и да станете по-умни", обобщава Дънинг.

---- 7 мисловни капана по ЦРУ

Има 7 особености на съзнанието, които оказват най-голямо негативно влияние върху способностите за анализ и решаване на проблеми, пише бившият анализатор от ЦРУ Морган Джоунс. Той е автор на книгата "Решаване на проблеми по наръчниците на спецслужбите".

1. Емоции. Те пречат на логичното мислене. Често вземаме необмислени решения спонтанно. Но има лесна рецепта за противодействие - ако чувствата бушуват във вас, отложете за известно време вземането на решение, посочва Джоунс.

2. Опростяване. Подсъзнанието се стреми към опростяване въз основа на усвоени с житейския опит шаблони на мислене, наслоените обществени представи и т.н. Това влияе негативно на рационалното мислене. Мозъкът попада в капана на рефлективно действие и автоматично избира най-краткия път.

3. Шаблони. Разумът инстинктивно възприема света през шаблони. Лицата на хората са такъв шаблон - познаваме тези, които сме виждали по-рано. Разумът намира познатия шаблон, след това предава на съзнанието име и информация, свързана с този шаблон. Или друг пример: когато угасне токът, не изпадаме в паника, защото вече сме се сблъсквали с такава ситуация и знаем, че токът пак ще дойде. Тази особеност на съзнанието ни помага да живеем нормално. Но и ни принуждава спешно да се хванем за шаблон, който ни се струва познат, и да правим неверни изводи, пише Джоунс.

4. Предубеждения и лъжливи предположения. Предубежденията са подсъзнателна увереност, задаваща тон на нашето поведение и определяща нашите реакции. Те не са само лоши, благодарение на тях повтаряме привични действия - ядем супа с лъжица например. Проблемът настъпва, когато игнорираме нова информация, която не отговаря на нашите предубеждения. Така предубежденията унищожават обективната истина.

5. Стремеж да намираме обяснение на всичко. Обясненията ни помагат да се справяме с опасности. Но понякога тази черта ни води до задънена улица: намерим ли веднъж обяснение на нещо, не мислим вярно ли е или не. Не се опитваме да осмислим критично своята версия и да я сравним с алтернативи.

6. Игнориране на противоречия. Когато се фокусираме върху едно от възможните решения, отхвърляме всички останали. Възприемаме само онези факти, които потвърждават нашето мнение. Мозъкът отстоява своята позиция, не сме готови да погледнем и от друга страна. Така губим обективност.

7. Склоност да се придържаме към неверни убеждения. Много от убежденията, които са ни особено скъпи, са погрешни. Ако не искаме да възприемаме действителността, убеждаваме сами себе си "Това не е истина". Стремежът да се придържаме към неверни убеждения разрушава способността ни да анализираме ситуации и да решаваме проблеми, заключава бившият експерт от ЦРУ.

• Отговори 170
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е също толкова погрешно, да не кажа по-вредно доколкото заменя увереността с неувереност, ниско самочувствие, несигурност и др. ниски състояния на съзнанието.  За реална самооценка е необходимо д

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

В основата на всеки успех и прогрес е увереността. Когато става въпрос за увереност в себе си, то всеки трябва да знае, че всичко, което други вече са постигнали някога във времето, е поттижимо и за н

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Тук няма никакъв популизъм и самовнушения, а разбиране на вътрешно-присъщия  потенциал във всеки човек. Точно неосъзнаването на този потенциал е признак за недостатъчно израстване на индивида. Зрялото

Публикувани изображения

:beer:

преди 56 минути, _ramus_ написа:

Търсете причините, поради които може да грешите, а не причините, поради които сте прави

Е също толкова погрешно, да не кажа по-вредно доколкото заменя увереността с неувереност, ниско самочувствие, несигурност и др. ниски състояния на съзнанието. 

За реална самооценка е необходимо да се излезе от рамките на личността с целия й набор от психични заблуди и ограничения. Мисълта да се насочи към бъдещето - към надграждане на това, което сме, към реални действия восещи до опитност, задълбочаване на това, което знаем и предполагаме. Тогава и несъответствията с действителността постепенно ще започнат да отпадат.

Иначе голяма част от написаното в статията е вярно, но то не решава проблема, а просто описва възможните заблуди на единия полюс - този на самонадценяването. Пасочват се едни заблуди за да се попадне в капана на други. Неувереният и скептикът дори няма да опитат да надскочат скептицизма си и да опитат нещо несигурно. Самоувереният глупак може и да се опари, но какво от това?

• Автор
преди 25 минути, Theros написа:

Е също толкова погрешно, да не кажа по-вредно доколкото заменя увереността с неувереност, ниско самочувствие, несигурност и др. ниски състояния на съзнанието. 

благодаря за чудесния пример на посочения в антрето 'синдром". Чудесно е когато сам си го спишеш :) Пак увереността е проблема, защото принципно там ти е спукана черупчицата и чука на 'слабичко'... 

А "ниски състояния на съзнанието" е просто фраза трепач - еталон за невежеството и комплексарските изцепки сред целия форум.

За реална самооценка е необходимо да се излезе от рамките на личността с целия й набор от психични заблуди и ограничения

:lol6:Дори и едно клише не можеш да спишеш правилно... Но напорът е толкова силен... пък и така даваш пример за "фалшивата самоувереност", с която си толкова популярен тук вече години...

Мисълта да се насочи към бъдещето - към надграждане на това, което сме, към реални действия восещи до опитност, задълбочаване на това, което знаем и предполагаме. Тогава и несъответствията с действителността постепенно ще започнат да отпадат.

А това е просто знаково... - за да си решите проблемите започнете да "мислите за бъдещето" - щото с проекции и вярвания сичко се 'надгражда' дори и когато се плескат глупости...

---------

Не друг - точно ти си най-важния пример сред целия раздел. Точно относно описаното. Няма толкова ярък и контрастен автор - точно като за описаните психични явления. Бях сигурен, че ще се изцепиш подобаващо. :) 

Цитат

"Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата, личностното развитие, отношенията на работното място, за добрите практики на работодателите, за новини от HR сектора и мениджмънта, за пазара на труда и свободни работни места.

Извън "този" сектор, то не представлява "капан"!!! 

преди 37 минути, Theros написа:

Самоувереният глупак може и да се опари, но какво от това?

Ще навреди на фирмата!!! 

Моя опит по това:

Навремето идват двама младежи и търсят работа във фирмата в която работих. 

Питам ги: Какво можете? Те: Какво предлагате? Казвам им, че има нужда от ..... причие ... Те -> Можем всичко. А, какво предлагате като заплащане?! Казвам им (нарочно) ниска ставка. Те ми теглиха една майна .... 

Ей на такива се казва: Самоуверен глупак! 

преди 28 минути, _ramus_ написа:

благодаря за чудесния пример на посочения в антрето 'синдром". Чудесно е когато сам си го спишеш :) Пак увереността е проблема, защото принципно там ти е спукана черупчицата и чука на 'слабичко

В случая ти търсиш в моите думи потвърждение на правотата си (и на статията), вместо да се усъмниш. Сам се компрометираш. А виждаш ли как издаваш и целта си, а именно че публикуваш статията само за да потвърдиш чрез нея оценките и анализите си спрямо няколко участника във форума, отново вместо да се усъмниш първо в себе си. Ето, при първата "провокация" не издържа и включи отново на любимите коментари на участници. Но ти друго не можеш. Пускаш от време на време някоя статия тук, изкопирана наготово, за да симулираш компетентност. Това е твоя (само)оценка, защото другите като цитират, го интерпретираш по този начин... Е, аз поне оценявам, че в статиите има много полезни неща, въпреки че ги подбираш тенденциозно...

преди 7 минути, Theros написа:

Е, аз поне оценявам, че в статиите има много полезни неща, въпреки че ги подбираш тенденциозно...

:) Определено не ставаш за HR специалист!!! :) (Да не говорим за шеф (лидер)!!!) :) 

п.п. Добре, че форума е свободен ... :) 

преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

:) Определено не ставаш за HR специалист!!! :) 

п.п. Добре, че форума е свободен ... :) 

А трябва ли? Да съм дал някакъв сигнал, че искам да съм такъв? Тогава какъв смисъл имат думите ти...

Форумът не е свободен

• Автор
преди 30 минути, Theros написа:

Е, аз поне оценявам, че в статиите има много полезни неща, въпреки че ги подбираш тенденциозно...

Поне - това ли? :) 

преди 30 минути, Theros написа:

потвърждение на правотата си

не ми трябва "правота". Все ми е тая. Толкова години въобще и не схвана защо и какво правя. Няма и как, нямаш и с какво...

Претенциите са ти основния проблем... и когато си чуруликаш за "увереност", за "полезно и вредно", за правилно или утвърдително... се изписваш като онова, което си и което е в дефицит. Мен ми е все едно за бялото или черното, за правилното или грешното и нямам никакви проблеми нито да съм грешен, нито да съм тъпчо. Но с 'БЕБЧО'то не е така :) не е защото няма как иначе да си играе на "послания", няма кой да му обърне внимание, няма как да върви театрото на 'проповедите' пред важната и многобройна публика...

И да - друго не можеш. Ако можеше - щеше.

Пускам от време на време статия - някои неща в нея са полезни на едни, други - на други. За трети - е все едно. Това не се определя от "статиите"... а те служат на няколкото дежурни кукувички да си изкукат програмирания си припев. Рамус в кукувичкането им няма никаква заслуга - просто чете следите им на невежества и комплесарщини. Ама те били "гледни точки"... ми да бе - как не се сетих за мимикрията...

Но ти - коментарите на невежество и склонността да си припикаваш където докопаш... само и само да си... да има там нещо си дори и глупости, клишенца, заготовки, хрумки... но да ги има, да се утвърждават повярванките ти... и да върви форумния сън на духовния ти герой. 

А на мен ми е все едно дали ти е пълен памперса или идва кръгъл час и кукувичката й идва времето да "припее". С невежества и глупости от комплексари форумът е пълен. Рядкост е нещо различно от тях, но то е така и извън виртуала.

преди 1 минута, Theros написа:

Да съм дал някакъв сигнал, че искам да съм такъв?

А писанията ти за Агни Йога какви са?! :) 

Да не говорим за пререканията ти с модераторите ....  

преди 10 минути, Theros написа:

Форумът не е свободен

Форума си има правила!!! Никой тук не е санкциониран по прищевките на някой!!! 

След като нямаш елементарни знания по психология, то за какво изобщо коментираш темата??? 

Защо отново я превръщаш в личен спор с някой???

преди 7 минути, _ramus_ написа:

не ми трябва "правота". Толкова години въобще и не схвана защо и какво правя. Няма и как, нямаш и с какво...

Да, често лъжеш и изобщо не предполагам, че се стремиш към правота. Но когато нямаш какво да отговориш, започват да се сипят личностните квалификации, целящи да компрометират човека отсреща и така да отклониш вниманието от собственото си невежество. Правиш точно противоположното на написаното в статията.

Ако пък случайно живееш с нагласата да накараш някой друг да се усъмни в себе си... да статията е удачно средство за това, но се предполага, че човек сам следва да направи това по свое желание, а не да бъде притискан отвън. И тук ще задам въпроса: колко ниско трябва да бъде свалено нечие самочувствие за да е достатъчно? 

преди 22 минути, (:IdioibI:) написа:

А писанията ти за Агни Йога какви са?! :) 

Да не говорим за пререканията ти с модераторите ....  

Какво са? Цитати и пререкания с "модераторите". Ти тези неща като знак, че искам да съм HR специалист или пък шеф ли ги тълкуваш? Много странно.

• Автор
преди 15 минути, Theros написа:

и изобщо не предполагам, че се стремиш към правота

преди 49 минути, Theros написа:

ти търсиш в моите думи потвърждение на правотата си

Та... рамус там, нещо си, бил невеж... Огледални номерца, с огледални думички - точно както опитва и дупнишкия бакшиш да се фука колко бил "божествен", щото се надявал "бог да му върне изгубеното"... и няколкото други със същите изтъркани и инфантилни защитни номерца.

Вероятно е трудно... :) Самочувствия, ранени фтички... като че КАЛДАТА е обещано място за ранени души, зависими или депресирани... като теб. ФАЛШЪТ - не е извор на самочувствие. Ако за някого вживяването е патеричка, той е вече предварителна жертвичка и ако ще да се гърчи всякак, патеричката живее вместо него.

Сигурно живееш с фантазията как им помагаш, колко сила и увереност им носиш, как ги спасяваш... което си е само твоя работа и въобще не ме интересуват нечии фантазии и делюзии. 

Става въпрос за положения извън субективните изтрещявания на някого си, но той няма как да избяга от "затвора" който сам си е създал. И примерите се списват самички... при все че в статиите е написано именно с примери "като техните", но те няма как да се разпознаят, за бързат само и единствено в битката за потвърждения на тяхното си...

преди 18 минути, Theros написа:

Какво са? Цитати и пререкания с "модераторите". Ти тези неща като знак, че искам да съм HR специалист или пък шеф ли ги тълкуваш? Много странно.

Не разбираш ли, че си в "капан" на своята самоувереност??? 

ОК, намерил си положителни неща в статията, но темата е за "капаните". = И "попадна" в такъв!!! :) 

= Което означава, че си с ниско самочувствие, което тук компенсираш с висока увереност!!! 

п.п. И после се чудиш, защо ти се подиграват....

• Автор
преди 23 минути, Theros написа:

колко ниско трябва да бъде свалено нечие самочувствие за да е достатъчно

самочувствие е народен битов термин - в твоята интерпретация, запълнен с мъгляво съдържание...

Но "ниското самочувствие" се "сваля" само при подрастващите. Ако някой продължи да се гърчи под напора на условия или социални сигнали - това значи че той е още в детска възраст и емоционална и личностна незрелост. Глупотевина е целият живот, навсякъде да се привижда като в твоят личен свят. Там - на никого не му пука, щото само ти си му автора.

И между другото - защо не сполучваш никога да "паднеш самочувствието на рамус"? :) 

Ниската самооценка е типична за онова, дето сред народа и популистите наричат "комплексари". Мачканите хора... и не успели да устоят и отработят натиска... остават така цял живот. И какво им остава - да се дрогират с афирмацийки ли, бебчо? Ми разбира се - иначе как ще играеш на любимата си духовна роля - там в главицата ти ти играеш на спасение на други... само и единствено заради "себе си"... Но тия работи са за грамотни и компетентни хора, а не за "примерите" в учебниците.

преди 1 час, Theros написа:

Е също толкова погрешно, да не кажа по-вредно

В психологията няма грешно, погрешно, вредно или по-вредно. Има основен принцип: Годен за обществото (или работата) или не. Останалото са твои интерпретации и склонности отново и отново да виждаш "капани" и прочие... 

Ако за теб е погрешно или вредно, то не "рекламирай" противното!   

преди 26 минути, (:IdioibI:) написа:

В психологията няма грешно, погрешно, вредно или по-вредно. Има основен принцип: Годен за обществото (или работата) или не. Останалото са твои интерпретации и склонности отново и отново да виждаш "капани" и прочие... 

Ако за теб е погрешно или вредно, то не "рекламирай" противното

Тук изискване да пишат психолози, няма. Отделно, грешката навсякъде е грешка, а вредата - вреда. В психологията няма еднозначност в оценката на правилно и погрешно, тъй като в живота всяко съдържа и другото, а оценката кое е правилно и изборът се оставят на всеки за себе си. Това не означава, че няма правилно и аз по-горе съм посочил какво е то за мен със съответната обосновка. 

• Автор
преди 35 минути, Theros написа:

Отделно, грешката навсякъде е грешка, а вредата - вреда.

В психологията няма еднозначност в оценката на правилно и погрешно, тъй като в живота всяко съдържа и другото

дори и сред фейковете и безумията е налице нонсенс... :) Първото изречение си е идиотизъм отсякъде, но при такава степен на невежество си е естественост. Обаче следва второто изречение.... което отстрелва една нефелност с друга. 

И клишетата... горките, не е лесно да ги събираш и да ги изразиш - щото дори и през заготовки нелепостите напират да си проличат...

Ей, Иларионеееееее - да можеше да си прибереш вересиите, че са се оакали отвсякъде и така те оакват и теб. Обаче на въпросния 'владика' не му пука особено. Дори се сещам и "защо"... :) Настоявам "управителя" да вземе мерки по духовния театър сред КАЛДАТА, който разиграват от негово "име"... Ако не го направи, ще го посоча с пръст и даже ще го шамаросам, ... пък!!!

Настоявам и да ме изслуша адвокатът ти... но както и с владиците и управителите - така ще си и остана с чакането!

преди 6 минути, _ramus_ написа:

дори и сред фейковете и безумията е налице нонсенс... :) Първото изречение си е идиотизъм отсякъде, но при такава степен на невежество си е естественост. Обаче следва второто изречение.... което отстрелва една нефелност с друга. 

преди 1 час, Theros написа:

Да, често лъжеш и изобщо не предполагам, че се стремиш към правота. Но когато нямаш какво да отговориш, започват да се сипят личностните квалификации, целящи да компрометират човека отсреща и така да отклониш вниманието от собственото си невежество. Правиш точно противоположното на написаното в статията.

• Автор

Бебчо, за втори път пишеш лична някаква фантазия, но когато няма въпроси, няма и отговори. Няма и да има - в театъра ти 'въпросите' са само мизансцен на останалите глупости от личните ти сънища.

Колкото до "собственото ми невежество"... :) няма нужда да отклонявам някого - ще очаквам с него твоите многогодишни напъни за 'респект'... Чакам си :) и викам на помощ огнените духовни йоги, владици и управители - щото така и не ги дочаках... А изтрещяването се усилва и с весела тревожност очаквам отново поредното 'новолуние'

преди 3 часа, Theros написа:

и аз по-горе съм посочил какво е то за мен със съответната обосновка

Обосновка на кое? Че си противоположно на кой? :) 

преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:

Не разбираш ли, че си в "капан" на своята самоувереност??? 

ОК, намерил си положителни неща в статията, но темата е за "капаните". = И "попадна" в такъв!!! :) 

= Което означава, че си с ниско самочувствие, което тук компенсираш с висока увереност!!! 

п.п. И после се чудиш, защо ти се подиграват....

Защо да съм попаднал в капан? Или си мислиш, че не виждам как ти също се опитваш да ме вкараш в такъв, И ти почна с "анализите" и оценките кой какъв бил и какво правил...  ами дотолкова ви стига "компетентността". То си е за вас, а по темата предварително ми е ясно, че нищо не можете да напишете и в един момент, особено рамус, ще започне да повтаря до безкрайност едни и същи заучени фрази. 

• Автор
преди 6 минути, Theros написа:

Защо да съм попаднал в капан?

оо, Всички знаем защо, бебчо - написаното е заглавието на антрето. :) 

преди 7 минути, Theros написа:

а по темата предварително ми е ясно, че нищо не можете да напишете

Ти самия си списваш глупостите, бебчо. Въобще не са по темата, както и по никоя тема не са - ти темите ги разбираш единствено и само като места сред които да си списваш делюзиите си колко си духовен и с чисти помисли.

А колкото до "докъде стига компетентността" - :) има значение само от компетентни, а ти никога не си бил такъв. Днес ти изтипосах вече два случая на елементаризми и нонсенси - дори и в глупостите и клишетата си успяваш да ги вместиш. И ... това е пък "твоята компетентност"... 

преди 9 минути, Theros написа:

Защо да съм попаднал в капан?

Попаднало си, защото тръгна с противопоставяне с кой?! 

Твоята психика обаче е лабилна!!! 

преди 11 минути, Theros написа:

а по темата предварително ми е ясно, че нищо не можете да напишете и в един момент, особено рамус, ще започне да повтаря до безкрайност едни и същи заучени фрази. 

Аз по темата съм си дал мнението. 

Вашето (и твоето и на рамусчуглу) поведение е повторяемо. Дали ти ще го режисираш или то е без значение за мен.  

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.