Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Tехники за да не паднете в капана на самоувереността

Featured Replies

• Автор
преди 13 минути, Banesc написа:

като си затворя  очите  и с ръка си пипам носа

:lol6:Само него ли - ми доста далеч сте "стигнали"... Това - на уиски или пърцуца?.... Като и ""гейминга". Сливенския народен академик да ви обясни повече относно величието на сливовата... Така с простотиите ставате "велики" - направо клони към "10"

• Отговори 170
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е също толкова погрешно, да не кажа по-вредно доколкото заменя увереността с неувереност, ниско самочувствие, несигурност и др. ниски състояния на съзнанието.  За реална самооценка е необходимо д

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

В основата на всеки успех и прогрес е увереността. Когато става въпрос за увереност в себе си, то всеки трябва да знае, че всичко, което други вече са постигнали някога във времето, е поттижимо и за н

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Тук няма никакъв популизъм и самовнушения, а разбиране на вътрешно-присъщия  потенциал във всеки човек. Точно неосъзнаването на този потенциал е признак за недостатъчно израстване на индивида. Зрялото

Публикувани изображения

преди 4 минути, Banesc написа:

ай ще ходя до кауфланда да похарча някой лев  за ддс да ви изкарам пенциите 

Пак не разбра, аз не получавам пенсия от България! :) 

НО, това е друга тема!!! :) 

Големи сте психолози. @Banesc е зевзек ,голем чешит и ве заняса.Толкова има във вашета глава.Нали сте по вече от другите ? Каква оценка си давате? Особено за автора.

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Пак не разбра, аз не получавам пенсия от България! :) 

НО, това е друга тема!!! :) 

получава получаваш

кауфланда  изкарва парите в  германия и ти ги дават от там като пенция 

• Автор
преди 3 минути, nusho73 написа:

@Banesc е зевзек ,голем чешит и ве заняса.

така като ви чета - и вас е "занесъл". Но не че ме интересува... нито зевзечеството на някого... нито простотиите - само се забавлявам колко е светнат докато слепецът опипва в тъмното.

преди 4 минути, Banesc написа:

получава получаваш

кауфланда  изкарва парите в  германия и ти ги дават от там като пенция 

Фантазирай си. :) Това харесва @_ramus_, т.е. да си "играе" с делюзии на самоуверени глупаци! :) 

:cheers:

напазарувал съм за 25 лв

тва е 5 лв ддс 

пенсионерчета 

може да си разделите  по  1 лв , 2   пенсионера , 2 държавни чантажия  и 1 лев за разходи по  подрръжка пътища и  улично осветление 

тва ви е дажбата...

всичко друго е напечатани пари и инфлация .

мисията  за  днес си я  направих

утре пак.

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

.е. да си "играе" с делюзии на самоуверени глупаци! :) 

няма делюзии

математиката  е точна  наука

психологията  не е 

• Автор
преди 2 часа, Banesc написа:

няма делюзии

да, да - това е изцепка, характерна за всеки изтрещял. За него всичко е само "истини" - той толкова напира да е сигурен, успял, стабилен и убеден...

математиката  е точна  наука

психологията  не е 

Мдааам - обаче напирахте по-горе да се пробвате с "квадратите" :) Което означава, че си нямате въобще компетентност за какво става въпрос, но нахакания маниер и парадна категоричност издават именно комплексаря.

Знаенето не е проблема в синдрома, а вие въобще няма как да схванете що е "САМОЗАБЛУДА" и какво е значението и ролята й за живота ви. Именно затова е заблуда - защото тя "ослепява" взора и му поднася "рози", вместо да вижда бодли. 

преди 13 минути, _ramus_ написа:

Мдааам - обаче напирахте по-горе да се пробвате с "квадратите"

квадратите  са математическа функция геометрия вкарана  в логиката на психологията за прикачане на точната наука към неточната

и стават скачени съдове и позволява   психологията до стане точна наука по моя медод

може да ми дадат нобелова награда 

но не искам

подарявам това знание на човечеството

не ми трябва патент и пари

• Автор
преди 1 минута, Banesc написа:

може да ми дадат нобелова награда

може, ама надали! :) 

преди 2 минути, Banesc написа:

квадратите  са математическа функция геометрия вкарана  в логиката на психологията за прикачане на точната наука към неточната

и стават скачени съдове и позволява   психологията до стане точна наука по моя медод

раздувките на комплексарите не са "точна наука" и никога няма да станат.

Да си зевзек, също има "ск'ала". ХУМОРЪТ е сложна работа, а не просто комплексарски напъни на някого да оригиналничи с папагалене и клишета.

преди 4 часа, Banesc написа:

Ползвай или шестостени или осмостени. :) -> По може да се доближиш до психологията. :) (Най-добре се върни в първи клас - Логиката на множествата). :) 

Принципно днешната психология е по-развита, т.е. тя по-скоро е достигнала до Кибернетиката -> "Изкуството да управляваш!" ;) 

Дерзай! 

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Ползвай или шестостени или осмостени. :) -> По може да се доближиш до психологията. :) 

дай пример

начертай го 

преди 7 часа, _ramus_ написа:

може, ама надали! :) 

раздувките на комплексарите не са "точна наука" и никога няма да станат.

Да си зевзек, също има "ск'ала". ХУМОРЪТ е сложна работа, а не просто комплексарски напъни на някого да оригиналничи с папагалене и клишета.

имам  чувствато че имаш  крюгер ефект в областта на логиката и психологията 

преди 5 минути, Banesc написа:

дай пример

начертай го 

Твоето бе на база знаещ и не знаещ. Без идея и организатор няма движение. ;) 

Светът постоянно е в движение, т.е. нищо не е постоянно, включително и психиката на човек. 

Именно чрез определени психически манипулатори човек се управлява към забързване или забавяне! 

В противен случай полудява!!! 

Психиката на човек е като софтуера в даден компютър, т.е. без външна намеса, то тя остава константа, но все нещо ще укаже влияние върху нея. 

Примерно: Чрез социалните мрежи, то може да влезне зловреден софтуер. Той може да доведе до зацикляне на човек (компютъра). Това навремето се казваше циклофрения, а по модерно му БАР (Биполярно афективно разстройство).  

Което означава, че трябва да има и защита, а така също и почистване. 

Та, за теб пачавра е лека жена, ОК, но не всеки обича да чисти, ъ? И ко правим? :) 

Афект – Уикипедия

В момент на въпросния дадена психика попада в "капана" на своята увереност и по-може да сгреши! 

Затова и е препоръчително да не се реагира при определени провокации. ;) 

преди 1 час, Banesc написа:

имам  чувствато че имаш  крюгер ефект в областта на логиката и психологията

Цъ!

При него има изкривена мнемоника. Асоциациите му са примитивни. ;) Затова и постоянно споделя, че нещата са сложни. :) 

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Светът постоянно е в движение, т.е. нищо не е постоянно, включително и психиката на човек. 

постоянни  са  константите

прочее  твърдението не е вярно защото си противоречи  логически 

аз знам ти не знаеш

психиката  не е постоянна  защото за нея отговарят процеси на микро  ниво  на които не може да се въздейства 

на основата на материя и  енергия  .

Та, за теб пачавра е лека жена, ОК, но не всеки обича да чисти, ъ? И ко правим? :) 

пачавра  означава  парцал

а парцала в човешки план женски е лека жена  да не  кажа друга  дума по известна

В момент на въпросния дадена психика попада в "капана" на своята увереност и по-може да сгреши! 

Затова и е препоръчително да не се реагира при определени провокации. ;) 

случвало ми се е 

един човек ме нападна без да съм виновен

и после като му станаха ясни нещата му стана неудобно .

а причината беше че  го излъгаха

за твае хубаво да не сълже и мами

защото идва лошата карма 

• Автор
преди 5 часа, Banesc написа:

имам  чувствато

с чувствата е така - всеки изтрещял има "чувства" за нещо си. Дори не се наричат така, но той пък... си ги има. Понеже няма как да си обясни друго, ползва народни клишенца.

Тук ви хвалят колко иначе сте светнат. :) Светите наоколо - комплексарски лъч - над 10000 лумена. Направо ослепителен... !!! 

Само да е посмял някой да лъже и мами - направо го сполетява "кофти кармата"... :lol6:

психиката  не е постоянна  защото за нея отговарят процеси на микро  ниво  на които не може да се въздейства 

на основата на материя и  енергия  .

Аааа - тва е уникален бисер, просто. :lol6:Глупорекордите сред форума паднаха до един, "простреляни" от "яката карма, в комбина с логиката и психологията".

преди 6 минути, _ramus_ написа:

с чувствата е така - всеки изтрещял има "чувства" за нещо си.

прав си тук ме хвана  че лъжа

не е  чувство а  знание

направих  го за да приемеш истината по-леко 

някой като ти каже че има чувство

го приеми че не иска  да   не те обиди .

мечешка услуга кво да се прави 

приемам си кармата ...

• Автор
преди 2 минути, Banesc написа:

направих  го за да приемеш истината по-леко

Мдааа - поредния комлексар ( и "зевзек" ), дето се фантазира как е "носител на истината". :lol6:Даже и внимателен - да не обидил някого...

Модата да се играеш на идиот, докато сам се претопиш в същото. Всъщност липсват още началните годинки в развитието. Напъните резултатът да изглежда весел и смешен, всъщност са тъжни - точно като за клоун.

току-що, _ramus_ написа:

Мдааа - поредния комлексар ( и "зевзек" ), дето се фантазира как е "носител на истината". :lol6:Даже и внимателен - да не обидил някого...

имаш крюгер  ефект

и имам чувството че имаш крюгер ефект ...

по значение  са еднакви

но едното се приема по-леко ....  от диагностицираните .

• Автор
преди 10 минути, Banesc написа:

имаш крюгер  ефект

Много ясно - щом вие казвате.:lol6: Синдромните сред виртуала и те се изхождат с 'диагнози' - щото са много яки в това. Тва чувства, тва ефекти, тва значения...

И кво - имал съм ефект... :lol6:Ако и вие имате ще си ги мерим ли... или нямам шанс?

преди 6 минути, _ramus_ написа:

Ако и вие имате ще си ги мерим ли... или нямам шанс?

как ще мерите 

като не знаете нито мерки нито теглилки  нито математика 

а от  10 годишен съм почнал работа да  продавам краставици  на пазара .

пачавра  означава  парцал

И кой ще го държи? 

Надявай се на лека жена да се хвани с парцал да свърши работа! :) 

Дори не знаеш за какво се използват въпросните! :) 

п.п. Благодаря ти, че ме развесели! :) 

• Автор

а от  10 годишен съм почнал работа да  продавам краставици  на пазара .

ааа, това дава известна светлина на показаното когнитивно ниво на 10годишен. Вероятно "краставиците" са ви оставили на тази възраст доживот. Вероятно така е станало и с Мирча Кришан ... :lol6:

ученик по психология цял живот ученик по психология 

и имаше един случай

един психолог  ядосал  един съсед  и   съседа го набарал  и го застрелял понеже се прави на психолог  а всичко с купени дипломи 

• Автор

10 годишен - цял живот. Капсула във времето

и имаше една история - мармотите завивали шоколади, докато си чатят в Калдата от САЩ. Те там даже и мармотите са са с пушки, дори когато чатят. Освен с пушки са и с краставици... - още от 10годишни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.