Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Tехники за да не паднете в капана на самоувереността

Featured Replies

преди 45 минути, Solly написа:

Не виждам смисъл да се развива тема, в която не е казана цялата истина, и в която самият автор не взима участие.

Не желая да правя догадки, но усещам, че авторът крие много неща и не може да се види цялата картина, за да се прецени обективно ситуацията.

Самият автор изглежда има проблеми с алкохола, след като е поставил тема за алкохолизма.

Така че, проблемът не е едностранен, а вие веднага се хващате на въдицата.

Не е пояснено в какво точно се състои болестта на съпругата му, и няма да е обективно да се коментират думите му в които има много неизвестни.

Попадна в капана на своята увереност. 

Нормално е да не е изказана цялата истина. 

Примерно: Ако споделя, че моята жена е с такова разстройство, то => Какво ще ме посъветваш да направя? 

О, ще кажеш, че това е моята карма. :) Че, трябва да чета и стана грамотен и прочие. :) 

Жените винаги са по-емоционални в сравнение с мъжете. В момента в който мъж прояви емоция => директно го дискредитират, че е женчо, бебчо, олигофрен и т.н. .... А, пиянде и прочие. :) 

Самият "автор" го е споделил: Това го е довело не към алкохолна зависимост, а към пристрастяване към хазарта. => И, то защото е зависим от съпругата си и детето им. => Това не схвана! За него този свят е станал ад!!! =>Не вижда спасение! В безизходица е и е изчерпал лимита си на търпимост! 

"Изпратих" свой познат в следствие на подобна ситуация. Да, именно защото вместо хазарт предпочете алкохола. Друга пък моя позната "изпрати" детето си, въпреки, че беше го лекувала от пристрастяването към наркотици. 

Дори не знаеш какво е да си дете на "самотен родител"! =>В случая не автора и истината е важна, а детето им! 

Запомни едно: Хазарта, алкохола, наркотиците зависят от човека, а не обратното!

В конкретния случай трябва не сме компетентни каква психоза е довела съпругата му до тази диагноза, а трябва да помогнем на "автора" и на детето им от това той да не стане пристрастен към хазарта, защото в този случай = цялото семейство е "алт" => А, това ще доведе до ментални отклонение в 7 годишното им дете. 

• Отговори 170
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е също толкова погрешно, да не кажа по-вредно доколкото заменя увереността с неувереност, ниско самочувствие, несигурност и др. ниски състояния на съзнанието.  За реална самооценка е необходимо д

• В основата на всеки успех и прогрес е увереността. Когато става въпрос за увереност в себе си, то всеки трябва да знае, че всичко, което други вече са постигнали някога във времето, е поттижимо и за н

• Тук няма никакъв популизъм и самовнушения, а разбиране на вътрешно-присъщия  потенциал във всеки човек. Точно неосъзнаването на този потенциал е признак за недостатъчно израстване на индивида. Зрялото

Публикувани изображения

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

Самият "автор" го е споделил: Това го е довело не към алкохолна зависимост, а към пристрастяване към хазарта.

Само че, от писаното във въпросната тема, е загатнато, че партньорката, т.е. жената, е пристрастена към хазарта, а не той. 

Цитат

Когато човек се сблъска с проблеми като кражба на финансови средства, хазартна зависимост и неспособност на партньора да поеме отговорност за домакинството, ситуацията става още по-тежка. В моя случай това означава, че аз поемам 90% от домакинските задължения, а освен това трябва да нося и финансовата отговорност.

преди 10 минути, Solly написа:

Само че, от писаното във въпросната тема, е загатнато, че жената, е пристрастена към хазарта, а не той. 

Чети внимателно! "Загатнато" е, но в много случаи обектът ползва друг, за да не се разбере, че той е субекта. :) 

Може аз да съм с такъв вид разстройство, но по-горе споделих, че жена ми е с такова. Какво "загатвам"? :) 

Доволно тук съм си изградил образ на пиянде и то сливенско. :) Как се убеди, че казвам истината или, че спекулирам за моя користна цел с това? 

Във форума всичко е хипотетично! Всеки който почне да го приема лично => губи обективна представа! ;) 

И попада в капана на самоувереността!

преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

Чети внимателно! "Загатнато" е, но в много случаи обектът ползва друг, за да не се разбере, че той е субекта.

Аз чета и виждам, но вие нито четете, нито виждате!

Ето, тук същият автор е поставил дори специална тема за хазарта и казва, че тя влиза да играе в хазартни сайтове!

Цитат

Ами аз вече съм пуснал за 1 година забрана то няма как да се правят изключения.Тъпото е че на нейния телефон не можах да сложа защото е с стара версия на андроид и сега си го нахаках двойно ем тя ще си играе ем аз не мога да си влезна в борсата .

преди 5 минути, Solly написа:

Аз чета и виждам, но вие нито четете, нито виждате!

Хипотези! => Може изобщо никой от родителите да е обекта. ;) => Зад "пердето" може да е някой техен роднина. :)  => Брат, сестра на съпруга или съпругата. 

преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

Хипотези! => Може изобщо никой от родителите да е обекта. ;) => Зад "пердето" може да е някой техен роднина. :)  

Цитат

Жена ми всеки месец пускаше някакви ваучари към хазартни сайтове 30лв беше максимума и аз го забраних свързах се с оператор въпроса е че сега и на мен ми се прецъка  и не знам как да махна забраната ,някой има ли идея

И ти като Рамус, не четеш и не вдяваш и си наивен и лековерен ... като повечето мъже!

......................

Също така, като се има предвид стилът и начинът на писане на въпросният автор в предишни постове, е съмнително дали той е писал новата тема, или някой му е помогнал в това.

преди 5 минути, Solly написа:

И ти като Рамус, не четеш и не вдяваш и си наивен и лековерен ... като повечето мъже!

За Рамус всичко е сценарий, т.е. той счита тук е мизансцена. За него всички тук играят. Вживяват се в роля! ;) 

Забравяш едно: Тук е виртуален свят, т.е. ти изграждаш определен образ. Няма как да знаеш въпросното семейство с колко други образи са тук! ;) 

преди 6 минути, (:IdioibI:) написа:

За Рамус всичко е сценарий, т.е. той счита тук е мизансцена. За него всички тук играят. Вживяват се в роля!

😅 🤣

• Автор
преди 3 часа, Solly написа:

ку-ку...

За диагнозата припомни ли си - там първия ти прошляшки коментар. :)  Понеже си много отворена, съчувствена, вдената.. и се пробваш да изнамериш от 10кладенеца водица... пък те пресъхнали горките... Затова и преди всичко дупнишния изтрещял бакшиш ти налита нонстоп - надушвате се помежду си, заедно със сливенския академик по ракията. Въобще - отбрана тълпа бърборковци и фантазьори...

И гледай кога идва кръгъл час, защото избързваш или забавяш с кукането и така часовника ще се развали съвсем. :) 

Дали и кой е написал тази тема е без всякакво значение. Основното е, че заложеното в нея излиза далеч извън конкретиката на автора й. Именно това се коментира в нея - казусите, които повдига, а не личностния елемент, който за евтини клюкарки като теб е най-важното.

Както се вижда и по други сходни теми - винаги първо напъплят в тях именно неграмотници, въздухари, комплексари и изтрещели... Те са си в очакване на ново местенце в което бързат да се изплющят, а и трябва да си маркират новичкото, с "тяхното си". 

С лекота могат всички съфорумци да забележат огромното "свободно време", с което се запълваш сред форума ( а вероятно и сред други виртуални места ,докато иначе се забавляваш). Тъжно е толкова духовен, състрадателен, информиран и мъдър съфорумник да не се заеме с дейност и някъде извън виртуала... :) И да намери забавлението и запълването си единствено и само фантазно и сънуващо, докато играе скучния си форумен театър. 

преди 6 часа, _ramus_ написа:

ку-ку...

Пак са те изпуснали от психото и си изписал купища глупости. 

Колкото и да се опитваш да прехвърляш вината върху мен, не можеш да замажеш факта, че сам попадна в капана на прибързаните заключения и пролича колко си наивен и лековерен.

Казах ти да не вървиш след мен, но ти е толкова скучно, че никой не ти обръща внимание и се закачаш за всеки мой пост бълвайки традиционния си репертоар!

• Автор
преди 31 минути, Solly написа:

да прехвърляш вината върху мен

Вина? :) Чия вина бе... Че си празничка отвътре се оказва че било "вина" ли? Ти си пълно куку.

След "подиграването с баба ти" делюзиите ти стават схема. Таман сега да покажеш допълнително и по-широко какви са мащабите на изтрещяването ТИ. Като гледам как си избухнала с глупостите - като на поточна линия. Изглежда че ще трябва да ги изтърпим докато мине етапа на пълнолунието. 

Няма човек сред тия раздели на форума, който да не му е ясно колко ти е пипето и какви ги сипеш вече толкова години и  за какво те ползват дежурните ти "колеги" сред раздела.  Тази инфантилно-сладка игра на наивинет ти минаваше досега. А сега ще си покажеш рогцата и "духовността" си в пълна мяра. :) Което само сваля поредната 'духовна маска'.

преди 58 минути, Solly написа:

Казах ти да не вървиш след мен

:lol6:куку

преди 22 часа, Solly написа:

като повечето мъже!

Мъжете по-обичат играчките си. За меня любими бяха автомобилчетата, но явно на @_ramus_ са били куклите. :) 

Да, мъжете не обичаме познанието, а по-предпочитаме знанията! :) Иначе, хобито ни е насочено към играчките ни! :) 

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

но явно на @_ramus_ са били куклите. :) 

На същия сигурно му е било забранено да играе с играчки и е имал строги родители, и дори приятелчета не е имал може би.

преди 27 минути, Solly написа:

На същия сигурно му е било забранено да играе с играчки и е имал строги родители, и дори приятелчета не е имал може би.

Не ставаш за психо профилиране!  :) Имал е отвеяни родители и затова не се е оформил с праведни ментални способи за комуникация с действителността. :) => По скоро майка му е била подобна на теб, т.е. именно срещу такива се изправя. Отделно явно баща му е бил пияница. 

п.п. На по-късен етап в пубертета е проектирал света в своя сцена. А, желанията му са стремеж да е велик композитор! => Той да е на сцената и да развява палки и т.н., а други да свирят неговото творчество. :)  

• Автор
преди 1 час, Solly написа:

мдааа :) Креатора не ми ги даде... "приятелчетата" и играчките. ИИИ - само строги родители ми даде... ама много строги... :lol6:

Затва му се разсърдих на креатора - щот е льольо. Некви бръмбари е направил, даже и Гаутама е направил... а едни приятелчета за мен - не. За отмъщение креатора направи гладните негърчета в Африка и веганизма като дъвка за мляскане на изтрещели по форумите.

преди 43 минути, (:IdioibI:) написа:

По скоро майка му е била подобна на теб,

Толкова строга ли ти изглеждам?!😅

преди 2 минути, Solly написа:

Не, но си достатъчно радикална! :) 

п.п. Не мисля, че майка му е била строга, т.е. по-скоро е сгрешила с пияница. :) 

Форумната комуникация дава чудесно поле за търсенията и анализите на Рамус, който от години се е съсредоточил в изследване на човешката психика. Но със сигурност причината се крие в неговото детство, в което е бил психически малтретиран.

преди 38 минути, Solly написа:

Но със сигурност причината се крие в неговото детство, в което е бил психически малтретиран.

Малтретиран от баща му ли? Психичната му травма не е в следствие от малтретиране, т.е. по скоро е на когнитивно ниво. ;) 

Едва ли тук очаква да бъде излекуван! -> Виж какви статия го вълнуват. ;) 

Менталното здраве не се базира основно на родителската среда, а и на взаимодействие със съучениците си и прочие. Там е претърпял вид неуспех и затова тук се похвали с едно нещо. Може и да не си го съзряло, но това е по скоро неговата мотивация да е по-по-най над другите! ;) 

Няма как да знаем кои е блокирал, но поне едно стана ясно: Бесен е и, е в безизходица! :) => Достигнал е на ниво: търси подкрепа от "власт" имащ! :) 

Не може сам да се справи! :) => Липсва му най вече самостоятелност! 

преди 56 минути, Solly написа:

Да ти обясня твоето радикално отношение: Със забрани не може да се постигне ефект, т.е. ти може да ги прилагаш върху други над които имаш власт. 

Дали ще обсъждаме баба ти или неговите родители, то едва ли ще му подобрим когнитивната му способност, т.е. по-вероятно е да я сринем. => Само виж, че е започнал да ползва 

преди 16 часа, _ramus_ написа:

:lol6:куку

емоции. ;) => Неговите решения вече се базират на това! => Почна да кукурига! :) 

Ку! :) 

• Автор
преди 1 час, Solly написа:

Но със сигурност причината се крие в неговото детство, в което е бил психически малтретиран.

от строги майки, които са СИГУРНИ в причините. А майките също ги е направил креатора - това ми го прошепна Гаутама снощи, когато ми се яви за да ми обясни за веганите, духовността и яденето на месо.

Глупостите, които множиш, са просто израз на типичната вътрешна нищета, характерна за празните душици. Глупостите са лични фантазии, които трябва да се измислят, защото изразяващия се няма какво друго да изрази. Няма, защото отвътре е празно... И напъна е с глупости и фантазии да се имитира че празното е някак си пълно. Но няма как... и идва смешното, от смешковците.

И милиони глупости да изпишеш това няма стойността на едно единствено умно, разумно и смислено нещо си. И работата е там, че ти не си способна дори на ЕДНО ЕДИНСТВЕНО. Затова е целия този цирк от измишльотинки сред детската градина. Празното... така и ще си остане, залъгано от имитациите и белия шум.

преди 6 часа, (:IdioibI:) написа:

Почна да кукурига! :) 

Нека го оставим да си "говори" сам!

Сега ще продължава да върви след моите постове, за да може да си развива анализите. Страшно му е самотно и скучно, а празнотата вътре я запълва занимавайки се с критикуване непрекъснато другите. Ние нямаме вина за неговото състояние, но той ползва форума като отдушник и място да излива подтиснатият си гняв!

преди 13 часа, Solly написа:

но той ползва форума като отдушник и място да излива подтиснатият си гняв!

Гняв не съзрях! Подразнен е от друго. => Други са уверени в себе си. Счита, че въпросните са попаднали в "капана" на други. => Това е ревност! В неговия случай е на база отвращение, т.е. той се гнуси от хора с различен начин на мислене. 

Неговата ментална обремененост е от друго естество. Възприема форума като форма за спор в която дадена теза да бъде утвърдена или отхвърлена. Дори не е проумял това:

Цитат

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Няма роли, сцена за изява и прочие! 

Кратко: Официалността е извън форума в "новините" които предлага платформата! => Там е "рекламата", а форума е "маркетинга". ;) => Това вулгарно изказано! 

Друг е въпроса, ако ти "хареса" някой из форума, как ще го привлечеш в екипа си! ;) 

Някой не ти харесва ли?! -> Игнорираш го и не му обръщаш внимание! Елементарно е! 

И сега: Помисли, защото те коментира теб или друг!? = Защо е "гневен" към теб или ползва негативна конотация към всеки с различно мнение?! 

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Това е ревност! В неговия случай е на база отвращение, т.е. той се гнуси от хора с различен начин на мислене. 

Да, може би има и някаква ревност, но има голяма злоба в него, която не съм срещала в нито един друг форумен потребител.

Самият той в стари свои постове споделя, че е социопат и психопат. Така че, с такъв човек е трудна всяка нормална комуникация.

Но самият той е достатъчно хитър, след толкова години по форумите, и умишлено и целенасочено избягва конфронтация с модераторите, и никога не говори против тях, за да не му наложат бан.

преди 47 минути, Solly написа:

Самият той в стари свои постове споделя, че е социопат и психопат.

Цитат

Те лесно изпадат в състояния на гняв или ярост, трудно се владеят, лесно избухват и тази тяхна проява има признаците на обикновена психоза.

Излъгал е! => Тези диагнози са тежки, т.е. такива индивиди "изобщо" отдавна да са в психиатрично заведение! 

Поведението му е да доведе другия до психоза! => Именно за това и ползва негативна конотация! 

В интернет на такива им се казва: Хейтъри! И, да, сложен интернет трол е!  

Всичките му усилия са: Да дискредитира даден потребител във форума! Да омаловажи чуждото мнение или чуждата тема. 

Би следвало в момента да се радва, че го "обсъждаме" в тема повдигната от него в този форум! :) 

Как само ги "разклатих" тез "чумави" и непрокопсани бебчовци, пияници, когнитивно бедни маймуни мислещи се за умни! :)

+> Вижте ме колко съм умен! => Така разсъждава то или той! :) Аз съм "вашия" човек => Изберете мен! :) 

=> Поведението му по вулгарно е: "Тез червени домати, как ги аз мамо разклатих"! => Кажи ми браво мамо! :)  

А, иначе, тръгна да се обяснява като "ученичка"! :) = Това е друга тема! :) 

Многократно му предложих да го запозная с Акад. проф. д-р Иван Господинов Миланов, т.е. пред него да демонстрира своите когнитивни умения за решаване на "сложни" казуси! :)  

преди 24 минути, (:IdioibI:) написа:

Излъгал е! => Тези диагнози са тежки, т.е. такива индивиди "изобщо" отдавна да са в психиатрично заведение! 

Цитат

При мен, всичко това, с което се занимавам, има само единствен слушател - това съм аз. Аз съм основния си читател на написаното си. Всичко в моя свят вече се затваря при мен самия. При мен, онова, което наричаш "състрадание", поне така, както го видях и в будизма... не съм това. Не съм насочен към "слушател" и няма как според него при мен нещо да е "според капацитета" на слушателя. Просто аз не съм обърнат към слушател, към "другия". За мен, стойността е да се отразя през него към себе си. И с писането имам разработена своя техника и стратегия.

============================

И сега ще разкажа нещо пак зад завесата - защо пиша... и защо по форуми.

Никога не съм бил добър в писменото слово, още от ученическите си години в музикалното у-ще в Пловдив. Като дойдеше момент за "писане" и дотук. Със живо слово нямам проблем, но писането винаги ми е било "тегаво" нещо.

Преди повече от 15 години обаче Цветкашки предложи да напиша нещо във списанието за бойни изкуства, което издаваше тогава. Беше голям цирк вече имах първия си компютър, превърнат във факт, след като продадох пианото си. Почнах с писането... и си останах само с почването. То толкова да не вървеше. Имах идеи... много идеи, опит... ама на говорене. Абстракциите тепърва откривах че като ги пиша... и опаааа - не вървят, нямам основите им, открих огромни пропуски и видях че всичко е доста разхвърляно в главата ми.

Наложи се спешно да се подрежда и извежда, тогава започнах с първия си "описателен модел". То това е и работата на който и да е модел - да събере, подреди в единство множеството от натрупан опит. Повече от 4 месеца правих първите си опити за подреждане, систематизиране... Опитите за писане си останаха само до "почването". А бях поел срокове, и всяка книжка излизаше, а все казвах на Стоян - нека да е за следващата. :)

Както и да е - замисъла беше поредица от статии - в 5 части. Заглавието - "Човекът и Духът". Мъка беше първата част. Голяма мъка. Но.. за втората част бях научил първата наизуст и вече имах поне визия какво ще е. И все пак - беше си мъка.

Но третата... за нея нещо "стана". Просто един ден, когато за пореден път стоях и изграждах какво ще пиша... някак си се "почна". Тръгнах за едно нещо... а писането сякаш придоби някакъв свой живот. И потече сякаш само. Думите се заредиха сякаш сами. Първоначално нещо се стъписах, щото беше странно. После се оставих и повече от денонощие писах. Толкова задържах, защото концентрацията си беше много натоварваща.  Отделих и ресурс да "запомня и поопозная това "състояние", в реално време, докато се случваше"...

Та - третата част се написа сякаш сама. Оттогава разбрах че в писането има нещо много важно. И може да се ползва целенасочено и управляемо.

Вече години след това, след като реших да "излезна" и да използвам капацитета на социалната комуникация в интернет, в изворите ком, това го задълбочих. Но се и получи типичния първи сблъсък - със статуквото. Не че за мен това е нещо ново - живота ми е белязан целия с тия сблъсъци. В изворите.ком и от тях се възползвах - доста време и практически извеждания ми отне. Оформях модела няколко години, имаше доста промени. И сега се променя... защото самия живот се променя. Защото самия аз се променям. Аз съм отражението на Живота. Живота е отражението на мен. Едновременно.

Разработих поредица от прийоми и способи - за "писане" и после "четене". Използвах това, че писането оставя следи. Трайни и неизменчиви. За разлика от словото. Започнах внимателно да чета написаното от себе си - в "онова състояние". Експериментирах по две линии - "анализ", от една страна и опознаване и смяна на състояния на съзнанието, от друга.  Сред информацията която ползвах намерих разработки на т.н. "прагматичен и семантичен анализ". Използвах каквото можах от това, но се наложи доста да го нагласям според моята насоченост. Пък това беше само по едната линия.

Цитат

Написаното от самия себе си носи състоянието, от което се пише. После, чрез "четенето" се изучавам и опознавам тия състояния, като се работи с тях през тях, докато се изследва как се влиза, какво се случва. Става нещо като Тренинг, отработва се. Например, дори сега, дори в момента, едновременно "чета" и "пиша", и то на няколко нива. Двупосочно се завъртат множество отработени похвати през годините. Когато го правих за себе си в началото не знаех, че ще се получи страничен ефект - тая, да "чета" по специален начин и написаното от "други".

Така превърнах писането в техника за самоанализ и самовглъбяване. Писането предлага чудесна възможност и дадености от които се възползвах и ги задълбочих.

Ето защо - аз съм основния си потребител, основния си "читател", когато пиша. То е преди всичко за мен. Писането от "другите" само го ползвам за провокация, за различна гледна точка, за разликата в отражението. Хората не разбират това. Те го приемат според техния си групов начин, както е и тук, и това разминаване в началото доста се опитвах да го обяснявам, но видях че няма никакво разбиране и говоря на "китайски". После отделих доста време да изуча какво става в "другите пишещи"... но това е вече друг разказ.

Цитат

В почти пълен смисъл аз съм социо-пат. Никоя принадлежност няма никакъв смисъл за мен... и не съм нито съпруг, нито баща, нито българин или европеец. Не съм будист, християнин или ню-ейджист. Не се кланям на никого, нямам учители, не съм учител, нито ученик. Не съм музикант, философ, дори психолог или физик. Използвах ги, защото така или иначе живея в среда - и я използвам, вместо да я отричам или боря. И това е проста форма на мой лозунг - вместо да се бориш или отричаш, бягаш или криеш - по-добре го използвай. Всичко около мен е просто дадености, от които виждам възможности - всеки човек, всяко събитие, всяка дума. Включително тук - моите думи, вашите такива... сайта, форума... интернет,... Всичко е онова, което ЖИВОТА ми предлага - да се възползвам.

Според приетата идея що е нормална психика, аз съм и психопат. Ако е зависело от някои хора досега да се ме освидетелствали и да съм сред решетки и хапчета :) Хората трудно издържат такива като мен около себе си. И го играят на наранени, защото нищо от мен, не се движи според представите и сънищата им сред които те имат взаимна конвенция.

https://www.kaldata.com/forums/topic/162600-вярвате-ли-в-прераждането-част-іі/page/40/#comment-2560483

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.