Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българките обичат аборта ?

Featured Replies

• Автор

Просто вие три умни жени отричате каквито и да е било права било то морални , юридически или социални на мъжа , става напълно невъзможно да се води диалог с хора които са убедени че тяхната власт е безусловна ,едно доста широко мнение сред жените днес впрочем.

• Отговори 597
  • Прегледи 26,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Предполагам , че не са добре усведомени за начините за правене на секс без да се зачеват деца , втора причина - финансови причини.

• Емил Костов
    Емил Костов

И как по-точно реши, че българките обичат аборта и не обичат българските мъже, че пък са и на първо място по аборт в Европа. Тоест ти вярваш на един жълт сайт и не си направил справка.  Днес е пр

• isi-to-fi-a
    isi-to-fi-a

това е само част от градинката ни, другото няма да ти го и покажа щото си злобар

Публикувани изображения

преди 37 минути, Greta Simmer написа:

Нищо подобно не съм казала. Прочети си темата пак.

Той дори не чете какво му се пише, аз останах с това впечатление и дрънка едно и също.... :( За мен това си е чисто болестно състояние, ама кво ме засяга - да се оправя :)

• Автор

Да теб твърде малко неща те засягат...
Съгласна ли си обаче на този компромисен вариант , аборта остава тъй като жените не могат да живеят без него , но закона да бъде сменен и  мъжа да решава дали да се прави или не аборт. Това приемлив вариант ли е за теб ? 

преди 6 часа, BulgarianYouguart написа:

но закона да бъде сменен и  мъжа да решава дали да се прави или не аборт

Природата е дала правото и функцията единствено на жената да може да забременява и да износва плода. И съответно, тъй-като всичко принадлежи на нейното тяло, следва, че никой няма право да се бърка в нейните избори и решения какво може да прави с тялото, което е нейна лична собственост.

Ти ако желаеш да имаш деца ти се посочиха възможностите за това. Или си намираш жена с която взаимно решавате да имате дете, или ако не можеш да намериш, има други начини, които ти се посочиха по горе.

преди 1 час, Solly написа:

Природата е дала правото и функцията единствено на жената да може да забременява и да износва плода. И съответно, тъй-като всичко принадлежи на нейното тяло, следва, че никой няма право да се бърка в нейните избори и решения какво може да прави с тялото, което е нейна лична собственост.

Не е ли редно и мъжът да има право на глас, а да не е едноличен избор на жената?!

преди 22 минути, The Lone Star написа:

Не е ли редно и мъжът да има право на глас, а да не е едноличен избор на жената?!

Редно е, ако живее на семейни начала с жената. Ако не са сключили брак, жената има пълна свобода да решава какво да прави с тялото си, защото това е част от нейното тяло.

Когато не са сключили брак се води, че живеят на семейни начала. Предполагам, че и мъжа има пълната свобода какво да прави с тялото си?!

преди 2 часа, Solly написа:

Ти ако желаеш да имаш деца ти се посочиха възможностите за това. Или си намираш жена с която взаимно решавате да имате дете, или ако не можеш да намериш, има други начини, които ти се посочиха по горе.

Без да съм ти прочела коментара мислех да му го напиша същото ама по друг начин :) Но си ми взела думите от клавиатурата :) 

преди 8 минути, The Lone Star написа:

Когато не са сключили брак се води, че живеят на семейни начала. Предполагам, че и мъжа има пълната свобода какво да прави с тялото си?!

Да. Мъжът също има свобода да прави каквото иска с тялото си и в днешно време никой не ви забранява вече :) КОгато не живеят заедно мъжът няма право да й казва как да действа, най-вече ако не се интересува от нейната бременност. Когато живеят заедно дори без брак едва ли жената ще посегне към аборта - не съм чувала за такива случеи....Не ни мислете за толкова тъпи. Има много жени по света, които раждат въпреки че бащата не иска или не признава детето и си го гледат съвсем сами - това са майки героини.  Така, че изобщо не виждам смисъла в пуснатата тема.

преди 8 часа, BulgarianYouguart написа:

Да теб твърде малко неща те засягат...
Съгласна ли си обаче на този компромисен вариант , аборта остава тъй като жените не могат да живеят без него , но закона да бъде сменен и  мъжа да решава дали да се прави или не аборт. Това приемлив вариант ли е за теб ? 

Не, не е приемлив - мъжът няма право да решава какво ще прави майката с плода, който носи в утробата си. Казаха ти, ако живеят заедно - да, но тогава не мисля, че има случеи на аборти, абортите се правят на 100 % по вина на мъжете. Не съм виждала двойки, живеещи заедно в които жената да направи аборт, освен ако не е спонтанен. Но това вече не е по нейно решение... А просто така се е случило :( Тогава пак ли ще й забраниш ха ха :)

преди 19 минути, The Lone Star написа:

Когато не са сключили брак се води, че живеят на семейни начала. 

С брак или без брак, когато живеят заедно, тогава решават заедно.

преди 20 минути, The Lone Star написа:

Предполагам, че и мъжа има пълната свобода какво да прави с тялото си?!

Има и никой не твърди обратното! Стига да не насилва други същества, а да прави каквото желае със собственото си тяло.

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Съмнявам се, че решават заедно. По-скоро жената решава, а мъжа се съгласява.

Да, жената винаги е водеща в решенията които се взимат уж на пръв поглед взаимно! 🤣

преди 10 минути, Solly написа:

Стига да не насилва други същества, а да прави каквото желае със собственото си тяло.

Противниците на абортите използват този аргумент. Че плода е друго същество, въпреки, че е свързано с женското тяло. А абортът е убиване на това същество.

преди 5 минути, The Lone Star написа:

Противниците на абортите използват този аргумент. Че плода е друго същество, въпреки, че е свързано с женското тяло. А абортът е убиване на това същество.

Абортът не е убийство, а спиране на процеса, преди той да е довел до развитие на жизнеспособен зародиш.
Или не може да се нарече сграда нещо, което е само схема или скица.

• Автор

Трите умници да отговорят тогава , защо мъжа да не изнасилва(каквото и да означава това) жената след като природата му е дала по-силна физика  , а на жената не и дреме изобщо за мъжа и неговите желания ?

преди 48 минути, The Lone Star написа:

Аз също съм против аборта и се радвам, че никога не съм била в позиция дори да го обмислям, като вариант. 

Но какво да направи жена, която е забременяла, няма възможност да се грижи за детето и няма подкрепа от никъде? Някои се свързват със социалните служби, други си раждат децата в болницата и изчезват, а има и трети.

В провинцията, в която живея, всеки ден намират по 3-4 бебета на улицата, само 1/3 от намерените са живи. Представи си до каква степен се е отчаял човек, способен на подобно нещо. И в България ли трябва да стане така?

преди 23 минути, BulgarianYouguart написа:

Трите умници да отговорят тогава , защо мъжа да не изнасилва(каквото и да означава това) жената след като природата му е дала по-силна физика,  а на жената не и дреме изобщо за мъжа и неговите желания ?

преди 14 часа, BulgarianYouguart написа:

Аз не го искам. Това е някакъв социален мит с който жените манипулират мъжете. 

Моля, обясни малко по-разширено, какво имаш предвид с това, че изнасилването е социален мит?  Поправи ме ако греша - да не би да намекваш, че когато жената казва "не", то всъщност е "да"?

Редактирано от Greta NX (преглед на промените)

• Автор

Не казвам, че щом мъжа казва "не" пък жената отива и абортира децата му щото иска да се разведе например и да му вземе имуществото. Когато жената казва "не" когато той иска да прави секс , защо изобщо и поради какви основания ще трябва да се съгласява с нейното "не" , трябва да отговорите на въпроса след като на жените не им пука за мъжете , защо на мъжете да им пука за жените ? То е ясно жените имат власт и мъжете биват наказвани от закона , тоест мъжа трябва да се откаже от задоволяването на сексуалния си инстинкт щото ще го вкарат в панделата. Вашите глави поради някаква причина не могат да разберат концепцията за реципрочност - тя е изобразена в нашенската поговорка "каквото повикало , такова се обадило"

преди 20 минути, BulgarianYouguart написа:

Не казвам, че щом мъжа казва "не" пък жената отива и абортира децата му щото иска да се разведе например и да му вземе имуществото. Когато жената казва "не" когато той иска да прави секс , защо изобщо и поради какви основания ще трябва да се съгласява с нейното "не" , трябва да отговорите на въпроса след като на жените не им пука за мъжете , защо на мъжете да им пука за жените ? То е ясно жените имат власт и мъжете биват наказвани от закона , тоест мъжа трябва да се откаже от задоволяването на сексуалния си инстинкт щото ще го вкарат в панделата. Вашите глави поради някаква причина не могат да разберат концепцията за реципрочност - тя е изобразена в нашенската поговорка "каквото повикало , такова се обадило"

Т.е. жената прави аборт и това е насилие към мъжа, в отговор жената също получава насилие.

А на теб конкретно някоя жена абортирала ли е твое дете или взимаш за основание закона по принцип?

• Автор

Не на мен не са ми абортирали дете , но знам много случаи на отвличания на деца от страна на жените , мъжете не могат да ги виждат щото съда винаги застава зад жената , също знам и за случай на недоволни от аборт на децата им мъже. 

преди 5 минути, BulgarianYouguart написа:

Не на мен не са ми абортирали дете , но знам много случаи на отвличания на деца от страна на жените , мъжете не могат да ги виждат щото съда винаги застава зад жената , също знам и за случай на недоволни от аборт на децата им мъже. 

А ти самият, колко деца си създал и за колко деца си се грижил, та си се загрижил за неродените?

преди 22 минути, BulgarianYouguart написа:

А ти защо си толкова си глупава ? Ah there it is the proper question.

Нито на български език можеш да пишеш, нито на английски. Но пък когато нямаш какво да кажеш - обиждаш!

• Автор

Какъв ви е проблема г-не ? Ако нямате мнение или въпрос по темата не разводнявайте !
Досега разбрахме че обществения договор е провален тъй като няма начин да се достигне до консенсус. 

преди 4 минути, BulgarianYouguart написа:

Какъв ви е проблема г-не ? Ако нямате мнение или въпрос по темата не разводнявайте !
Досега разбрахме че обществения договор е провален тъй като няма начин да се достигне до консенсус. 

Няма как да има нито консенсус нито дискусия когато има като долното :

"А ти защо си толкова си глупава ? Ah there it is the proper question."

Та значи когато си ти можеш да пишеш простотии , но ако е някой друг - ти разводнява темата!

There is no question. If you're searching for wisdom, start by reflecting on yourself

преди 2 часа, The Lone Star написа:

До третия месец ( включително ) не се води живо същество . След това е трудно да се определи дали е убийство .

• Автор

преди 7 минути, Belefor написа:

Няма как да има нито консенсус нито дискусия когато има като долното :

"А ти защо си толкова си глупава ? Ah there it is the proper question."

Та значи когато си ти можеш да пишеш простотии , но ако е някой друг - ти разводнява темата!

There is no question. If you're searching for wisdom, start by reflecting on yourself

Да не си съпруга на Грета ? Ти защо обичаш аборта ?

преди 2 часа, BulgarianYouguart написа:

Трите умници да отговорят тогава , защо мъжа да не изнасилва(каквото и да означава това) жената след като природата му е дала по-силна физика  , а на жената не и дреме изобщо за мъжа и неговите желания ?

Точно на изнасилвачите не им дреме за желанията на другите , мислят си че светът се върти около тях а са с ум на кроманьонци.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.