Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Социологически въпрос: Чувствахте ли величието на Народна Република България?

Чувствахте ли величието на Народна Република България? 9 гласували потребители

1. 1. Чувствахте ли величието на Народна Република България?

• Да, чувствах го (моля споделете как в коментарите)
      55%
    • Не, не бяхме велики, но не беше зле
      11%
    • Абе беше зле, но се живееше
      0%
      0
    • Въобще не понасях тази държава
      11%
    • Набор след 89-та съм и смятам, че е била велика (или по-добре от сега)
      22%
    • Набор след 89-та съм и смятам, че е била по-зле от сега
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Тази вечер ми е интересно следното:  

За родените преди 89-та: Чувствахте ли величието на Народна Република България?

За родените след 89-та: Смятате ли че Народна Република България е била по-велика от сегашната Република България?

• Отговори 152
  • Прегледи 10,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Martin Dinev
    Martin Dinev

Искреното ми е мнение е, че в какъвто и стой да живееш, обикновения човек винаги е прецакан по някакъв начин. Не може предния режим да се изкарва най-лошият и черния в историята на България, че не вид

• Martin Dinev
    Martin Dinev

А сега са времена на джендъри, транс, и хомота! Имат паради и цял месец! Какъв е проблема? Не са се променили нещата много! Просто сега сме в гейска дружба със Западна Европа.   

• Еееей доживях да видя някой в този раздел да мисли!

Публикувани изображения

преди 2 минути, Martin Dinev написа:

Не знам, но сега усещам величието на ДЕМОКРАТИЧНА Република България! 

А какво е искреното ти мнение? Би ли искал да живееш в НРБ, ако можеше сега да избираш между демократична република България и нея?

преди 3 минути, BulgarianYouguart написа:

Тази еврогейщина дето си пуснал не виждам как е тематична. Пускам тематично химна на НРБ и то на най-кулминационното място да потупкат сърцата.

Искреното ми е мнение е, че в какъвто и стой да живееш, обикновения човек винаги е прецакан по някакъв начин. Не може предния режим да се изкарва най-лошият и черния в историята на България, че не видиш ли всичко е било зле. Това е пропагандата на съвременна България. Колко е било зле преди 1989 година... А сега как е? Както е имало пропаганда тогава, така има и днес. Дали ще те управлява БКП или ГЕРБ....
- Съдебната ни система ли ? Ако някои Пази Боже му се случи нещо... я хванат престъпника, я не. Ако има присъда ще е смешна и жалка, особено ако е човек на когото трябва.....
- Здравеопазването наред ли е? Ако влезеш в болница, може и да не излезеш. Доста често се попада на изнервен и нетолерантен персонал. Държат се така все едно си виновен, че си болен и си пълен идиот.
- Енергетиката ли? 
- Пенсиите ли? 
Днес има "свобода" всеки да си изказва мнението по форумите и да избива комплекси в нета. Напреднали сме доста....

преди 27 минути, Martin Dinev написа:

Не знам, но сега усещам величието на ДЕМОКРАТИЧНА Република България! 

В парламента комунисти ти говорят за демокрация.

По телевизията комунисти те учат на демократични ценности.

Дори антикомунистите ни са комунисти, Динев.

Пък ти си усещай величието на ДЕМОКРАТИЧНА Република България! Даже, за да ти е по- велико, на следващите избори може да гласуваш за Величие.

преди 6 минути, Michigan111 написа:

В парламента комунисти ти говорят за демокрация.

По телевизията комунисти те учат на демократични ценности.

Дори антикомунистите ни са комунисти, Динев.

Пък ти си усещай величието на ДЕМОКРАТИЧНА Република България! Даже, за да ти е по- велико, на следващите избори може да гласуваш за Величие.

Написано е с голяма доза ирония, но както да е това е един от многото проблеми при писането по форуми.. Все тая. 

преди 15 минути, Martin Dinev написа:

Написано е с голяма доза ирония, но както да е това е един от многото проблеми при писането по форуми.. Все тая. 

Значи не те притеснява, че написаното е вярно, а че е написано с ирония?

Нещата са елементарни. Лицето Х става член на БКП, понеже твърди, че е по убеждение комунист. Идват "промените" (всъщност перестройката) и същото лице е вече демократ, удобно забравил, че е бил по убеждение комунист. Влизаме в НАТО и ЕС, и същото лице е вече евро-атлантик. Истината е, че никога въпросния не е бил нито комунист, нито демократ, нито пък сега е евро-атлантик, действията се водят от келепира и от "международното положение". 35 години след "промените" такива с лопата да ги ринеш, в парламент, в общини, в институции, в съдебна система, в "медии" и във всякакви организации. Вече и деца и внуци запонаха да поемат контрола над очертаната територия, която някои наричат държава. Други пък се чудят, ще сме видели ли осъден политик...  И ти си усетил ирония. Направо се трогнах, Динев. Само не разбирам, без ирония, с такива в управлянието какво точно очакваш да се случи?

... и отново Гост-енечето не гласува в собствената си анкета. Що бре, джанъм? Струват ти се прекалено олигофренски и считаш че е под достойнството ти да гласуваш в тях ли? 

преди 1 час, Martin Dinev написа:

Искреното ми е мнение е, че в какъвто и стой да живееш, обикновения човек винаги е прецакан по някакъв начин. Не може предния режим да се изкарва най-лошият и черния в историята на България, че не видиш ли всичко е било зле. Това е пропагандата на съвременна България. Колко е било зле преди 1989 година... А сега как е? Както е имало пропаганда тогава, така има и днес. Дали ще те управлява БКП или ГЕРБ....
- Съдебната ни система ли ? Ако някои Пази Боже му се случи нещо... я хванат престъпника, я не. Ако има присъда ще е смешна и жалка, особено ако е човек на когото трябва.....
- Здравеопазването наред ли е? Ако влезеш в болница, може и да не излезеш. Доста често се попада на изнервен и нетолерантен персонал. Държат се така все едно си виновен, че си болен и си пълен идиот.
- Енергетиката ли? 
- Пенсиите ли? 
Днес има "свобода" всеки да си изказва мнението по форумите и да избива комплекси в нета. Напреднали сме доста....

Еееей доживях да видя някой в този раздел да мисли!

Да знаете, че сме на тоя хал, понеже в момента ни управляват внуците на комунистите...

Обичайното извинение на умнокрасивите...

Ми те умнокрасивите са внуците на комунистите, ама докато си чел вагона книги си го пропуснал.

преди 6 часа, Michigan111 написа:

Ми те умнокрасивите са внуците на комунистите, ама докато си чел вагона книги си го пропуснал.

Мичигън клъвна на голата кука, каква изненада... 😆😆😆

преди 10 часа, Martin Dinev написа:

- Енергетиката ли? 
- Пенсиите ли? 

Да. Ама сега по всяко време има банани.

преди 11 часа, Гoст написа:

Цитат

Величие е качество, което предизвиква чувства на благоговение, почит и възхищение. Величието може да се отнася до личности, природни явления, произведения на изкуството и други.

Лично аз изпитвам носталгия. Но, това е защото тогава децата израствахме в щастие и благодат. 

Уви съзнателния ми живот бе след '89. Трудни бяха годините от '89 до '98! => Успях да се адаптирам. 

Сега, след "новото" '18 на "новия" век, то все още България е моята Родина! 

Та, въпроса е следния: България бе "спъната" в своето развитие през '89 и до "новата" '28 ще е в крах! 

За да достигне нивото което бе през '82 => То уви ще трябва да стане "новото" '82, т.е. чак тогава може би българите ще я почитат и ще и се възхищават! 

= Реално две поколения българи са "погребани"! => В момента България изживява поредна държавна катастрофа! 

Никаква мисъл за величие не може да преобърне мирогледа на сегашните младежи! 

Извод: Не сме велик народ, но имаме велики личности! Считам, че и в момента имаме личност като Стефан Стамболов, но за разлика от оригинала постъпва като наследника му Константин Стоилов. 

Принципно величеството е характерно за монархичните държави! ;) 

преди 7 часа, ined написа:

Бяха времена на гейска дружба със СССР

А сега са времена на джендъри, транс, и хомота! Имат паради и цял месец! Какъв е проблема? Не са се променили нещата много! Просто сега сме в гейска дружба със Западна Европа.  :D 

преди 12 минути, The Lone Star написа:

Лошото е, че сме пасивната страна в тази дружба.

Е, как да сме активна страна: Нали ще на нарочат, че сме насилници?! :) 

п.п. Основния проблем е: Повечето младежи в момента са продукт от разведени родители!

преди 13 часа, Гoст написа:

Тази вечер ми е интересно следното:  

За родените след 89-та: Смятате ли че Народна Република България е била по-велика от сегашната Република България?

Това е форум, където ти просто си чешеш егото и си човек без работа. Тук не можеш да направиш подобно проучване. Като искаш излез навън и питай 1000 или 10 000 човека.

По-горе се спомена за проблем, аз бих го нарекъл закономерност. Почти неизбежно е. Рано или късно се стига до "еехх, ние какви бяхме, а глей са тея к'ви са".  Било е, е, и ще бъде! Конфликтът (сблъсъкът или некой друг синоним, намерен за по-подходящ) се дължи на това, че в човешкото развитие липсва стадий "какавида". 

Цитат

Какавидата е стадий в развитието и растежа на някои видове, основно насекоми, които търпят трансформация. При този стадий се формира възрастното насекомо.
... Наличието на етап какавида дава уникалното предимство на новия организъм да не се конфронтира с възрастните организми заради различните периоди в техния жизнен цикъл.

"Почти" (ако трее съм сериозен, макар че, аз и досега бех такъв), щото чат-пат се появява некой възрастен екземпляр, който е наясно с тая закономерност... всъщност, те много са наясно, но неясно защо си мислят, че са извън обхвата и.  Абе... то и това е ясно... определен вид обремененост, но да не задълбавам. Накратко, всеки (подчертавам всеки), ако прекали (па и без да прекали) с конструкциите от типа "ние, па те", може да получи от некой набор отрезвяващото (независимо вярно или не) "ае млъкни бе, кой знае к'во лaйнo си бил и ти".

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

п.п. Основния проблем е: Повечето младежи в момента са продукт от разведени родители!

По-точно ще е да се каже от разделени родители. Но дали това е основният проблем - не се наемам да преценя.

преди 36 минути, The Lone Star написа:

По-точно ще е да се каже от разделени родители. Но дали това е основният проблем - не се наемам да преценя.

Заради това ли Джокович, Баалбек, Госта, Мичигън, Ванката и прочее са на тоя акъл? 😆

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.