Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Социологически въпрос: Чувствахте ли величието на Народна Република България?

Чувствахте ли величието на Народна Република България? 9 гласували потребители

1. 1. Чувствахте ли величието на Народна Република България?

• Да, чувствах го (моля споделете как в коментарите)
      55%
    • Не, не бяхме велики, но не беше зле
      11%
    • Абе беше зле, но се живееше
      0%
      0
    • Въобще не понасях тази държава
      11%
    • Набор след 89-та съм и смятам, че е била велика (или по-добре от сега)
      22%
    • Набор след 89-та съм и смятам, че е била по-зле от сега
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 5 часа, Гoст написа:

тук горе-долу познавам хората

Верно ли? Значи когато ти изнася - "горе-долу познавам хората", а когато не ти изнася:

на 27.02.2025 г. в 10:51, Гoст написа:

А форумът е много четен

Фурнаджийска лопатчице, последно? Форумът е много четен, или познаваш всички? Ае разбери се сам със себе си, и после ела да ни кажеш до какво заключение сте стигнали ти и ти  :angry:

• Отговори 152
  • Прегледи 10,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Martin Dinev
    Martin Dinev

Искреното ми е мнение е, че в какъвто и стой да живееш, обикновения човек винаги е прецакан по някакъв начин. Не може предния режим да се изкарва най-лошият и черния в историята на България, че не вид

• Martin Dinev
    Martin Dinev

А сега са времена на джендъри, транс, и хомота! Имат паради и цял месец! Какъв е проблема? Не са се променили нещата много! Просто сега сме в гейска дружба със Западна Европа.   

• Еееей доживях да видя някой в този раздел да мисли!

Публикувани изображения

преди 5 часа, Michigan111 написа:

Потресаващото е, че има хора, които отричат очевидната и лесно проверима истина. И от тези, които днес, 36 години след "падането на режима", те управляват, май само Славчо не е комуне, макар че и той е бил младежки комсомолски секретар. Така че, гледай си добре такъмите, пускачо на въдици, че май сам си кълвеш на собствената кукичка. За това се иска или много талант, или много изгледана телевизия :D 

Само да питам... ако баща ти е бил изнасилвач, това автоматично ли значи, че и ти си "лош" материал? Щото, между другото, едно време комунистите точно така са разсъждавали. Ама какво да обяснявам на човек, който не е прочел една книга през живота си. Бях задал на parmobil-а въпроса, какво е виновен Васил Терзиев, че родителите му били от ДС и трябва ли той да се откаже публично от тях? И щом родителите му били от ДС, това автоматично ли означава, че и от него не става чеп за зеле... Още не ми е отговорил.

преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:

Разделени произлиза от: Всеки от тях дели нещата на свое и чуждо. Кое е негово и кое е чуждото нещо в едно семейство по което имат различно мислене?

Разведени произлиза от: Всеки от тях води семейството в една или друга посока. Каква е неговата и какво е другата посока към която всеки дърпа/бута семейните ценности? 

Разведени произлиза от развод. За да има развод, преди това е трябвало да има брак. А в днешно време браковете са малко като в повечето случаи хората се събират и живеят заедно на семейни начала. И ако не потръгнат нещата, тогава се разделят.

преди 4 часа, The Lone Star написа:

Разведени произлиза от развод. За да има развод, преди това е трябвало да има брак. А в днешно време браковете са малко като в повечето случаи хората се събират и живеят заедно на семейни начала. И ако не потръгнат нещата, тогава се разделят.

Цитат

Броят на самотните родители нараства от 12,2% през 2001 г. на 14,7% през 2011 г. Всеки пети българин (21,9%) сам отглеждат децата си през 2021 г., сочат данните на националната статистика.

Сам намери статистиката колко са в следствие на разводи и колко в следствие на раздели! 

Т.е. гарантирам ти, че повечето са разведени, а не разделени и като включиш бройките на самотните родители + стъпили в повторен брак и живеещи на семейни начела без включен официално граждански брак, то ще видиш, че броя на децата на разведени родители е повече от "разделените" родители! :) НО, ти докажи чрез съответната статистика, че твоето е правилното! 

Считам, че почваш излишен спор, т.е. хващаш се за думата развод и раздяла. Трябва ли да уточнявам точния термин "разбити" семейни отношения, който съм вложил в моя смисъл? 

ОК, да, моята статистика е на база това: Познавам много разведени родители, а ти едва ли имаш повече разделени родители.

Самия процент да разведените сред разделените родители е повече! Примерно: 2/3 от общия брой разделените ще е показател . Аз също имам познати които живеят на семейни начела, но те не са сключвали изобщо брак! Показателен е процента на самотните родители!!! Колко от тях са в следствие на развод или раздяла с партньора си? => Знаеш ли, за да е вярно твоето, че е по-правилно да се казва разделени родители? 

преди 6 минути, (:IdioibI:) написа:

Сам намери статистиката колко са в следствие на разводи и колко в следствие на раздели!

Не се води статистика на разделите. Такава има само при разводите. Според мен съотношението е някъде 4:1 на разделени спрямо разведени. Но спора вярно е излишен и затова спирам. Нека ти да си прав.

преди 16 часа, communismatic написа:

Само да питам... ако баща ти е бил изнасилвач, това автоматично ли значи, че и ти си "лош" материал? Щото, между другото, едно време комунистите точно така са разсъждавали. Ама какво да обяснявам на човек, който не е прочел една книга през живота си. Бях задал на parmobil-а въпроса, какво е виновен Васил Терзиев, че родителите му били от ДС и трябва ли той да се откаже публично от тях? И щом родителите му били от ДС, това автоматично ли означава, че и от него не става чеп за зеле... Още не ми е отговорил.

Доста повече книги съм прочел от теб, успокой се. На "вагона" прочетени от теб книги, само ти си вярваш. С четене ка книги, човек развива определени качества, като едно отях е паметта. А на теб доста ти куца паметта, вече няколко пъти твърдиш, че съм казвал неща, които не съм казвал. Така че, на някой друг се хвали колко книги си прочел.

Само и аз да питам, ако те управлява преименуваната БКП + партия с вожд член на БКП + партия с вожд агент на ДС + Славчо (мадежки комсомолски секретар), ти настина ли вярваш, че съм толкова наивен да приема, че някаква демокрация има тука?

За Васил Терзиев, не знам кой какво си питал, но като споменаваш родителите му, забравяш да споменеш и дядо му, който също е светило в партията. Също така удобно забравяш как си е стартирал кариерата въпрсния Терзиев. Ама то сигурно е случайно :D И никога не съм казвал, че като предприемач чеп за зеле е ства от него, казах че управляват деца и внуци ка комунисти. И ето, ти отвори темата за Васил Терзиев, не аз, но и той е точно доказателство за това, което казвам. Та, уж ме иронизираш, а даваш примери, които потвърдават думите ми. 

преди 41 минути, Michigan111 написа:

А на теб доста ти куца паметта, вече няколко пъти твърдиш, че съм казвал неща, които не съм казвал.

Кое не си твърдял по-точно? Аз написах, че най-големите дебили у нас още се оправдават с децата на комунистите. Ти тръгна, да подскачаш? Та... кое не си твърдял? И ако не твърдиш това, за какво изобщо се включваш в дискусията, при положение, че никой не ти е искал мнението? Интересни въпроси...

преди 43 минути, Michigan111 написа:

Само и аз да питам, ако те управлява преименуваната БКП + партия с вожд член на БКП + партия с вожд агент на ДС + Славчо (мадежки комсомолски секретар), ти настина ли вярваш, че съм толкова наивен да приема, че някаква демокрация има тука?

Коя е тая "преименувана" БКП, първо от там да почнем? И второ... какво разбираш под понятието "демокрация" и къде по света има такова чудо? Благодаря ти предварително...

преди 44 минути, Michigan111 написа:

И ето, ти отвори темата за Васил Терзиев, не аз, но и той е точно доказателство за това, което казвам.

Кое казваш? Аз казвам, че само мега тъпо парче, може да се оправдава със сегашната си тотална несъстоятелност с някакви роднини на някакви комунисти... Пак да вметна, че едно време, веднага след "Народният съд", точно комунистите са разсъждавали по този начин. Та... кво твърдиш?

преди 1 час, communismatic написа:

Кое не си твърдял по-точно? Аз написах, че най-големите дебили у нас още се оправдават с децата на комунистите. Ти тръгна, да подскачаш? Та... кое не си твърдял? И ако не твърдиш това, за какво изобщо се включваш в дискусията, при положение, че никой не ти е искал мнението? Интересни въпроси...

Не ми се обяснявай като ученичка, а чети внимателно. Написах "вече няколко пъти твърдиш, че съм казвал неща, които не съм казвал". Никъде не съм казвал, че си ги написал във въпросния пост. Напомянм ти за "стратегическото местоположение", което ти перефразира като "Огромен геополитически фактор". Това, второто, не съ, го твърдял, но ти твърдеше, че съм го казал. Загря?

Коя е тая "преименувана" БКП, първо от там да почнем? И второ... какво разбираш под понятието "демокрация" и къде по света има такова чудо? Благодаря ти предварително...

Ти ако не знаеш, коя е преименуваната БКП, къде си тръгнал дискусия да водиш?

Типичен пример за демокрация е Швейцария, където освен представителната демокрация, пряката демокрация чрез референдуми е широко застъпена. Впрочем, необходимите подписи за провеждане на референдум са доста по- малко отколкото в България, което показва, че там управляващите (явно не са били част от комунистическа партия) нямат желание да възпрепятстват провеждането на допитвания, докато тук се прави точно обратното. Именно това разбирам аз под демокрация. Това в Швейцария, не това в България. Моля.

Кое казваш? Аз казвам, че само мега тъпо парче, може да се оправдава със сегашната си тотална несъстоятелност с някакви роднини на някакви комунисти... Пак да вметна, че едно време, веднага след "Народният съд", точно комунистите са разсъждавали по този начин. Та... кво твърдиш?

Пак дрънкаш изсмукани от пръстите блъфове. Къде съм се оправдавал за нещо аз, камо ли за някаква своя несъсътоятелност? Нищо не твърдя, пиша ти факти. Управляват ли те комунисти? Управляват те. Примера, който ТИ даде, потвържадва ли написаното от мен? Потвърждава го. Само мега тъпо парче може САМ да даде конкретен пример, и после да обяснява, че не е баш така.

преди 7 часа, Michigan111 написа:

Загря?

Аз загрях, ама там е работата, че при теб положението е много тежко. Потърси помощ, медицината е напреднала доста през последните години.
Тъй... Да започнем със самото ти включване в "дискусията". Аз съвсем умишлено подхвърлих малоумната теза за комунистите, а ти тръгна да подскачаш на амбразурата. Та... въпроса ми е, ако изобщо не твърдиш това, а именно, че сме на тоя хал заради децата на комунистите, за какво изобщо се включи в дискусията и за какво изобщо тръгна и да подскачаш на амбразурата. Да задам въпроса по най-елементарният начин, че вече наистина се чудя как да ти пиша, просто четенето с разбиране при теб е напълно непосилна задача.
Що се отнася до останалото... не знам, защо реши отново да се излагаш. Ти твърдиш, че България била на "стратегическо място", а като тръгнахме да дискутираме какво й е "стратегическото" се оказа (по твои думи), че то е толкова "стратегическо", че никой не ни бръсне за живи. Доколкото си спомням, ти написа мега простотията, че Сталин и Хитлер се били скарали за Румъния и това им попречило после да завладеят цяла Европа. Нещо подобно беше, парафразирам... Личи си, че четеш Виктор Суворов. Те такива като теб го четат основно.

Ти ако не знаеш, коя е преименуваната БКП, къде си тръгнал дискусия да водиш?

Че аз не водя дискусия с теб, а само ти се подигравам на акъла. Пак не си разбрал.

Типичен пример за демокрация е Швейцария, където освен представителната демокрация, пряката демокрация чрез референдуми е широко застъпена. Впрочем, необходимите подписи за провеждане на референдум са доста по- малко отколкото в България, което показва, че там управляващите (явно не са били част от комунистическа партия) нямат желание да възпрепятстват провеждането на допитвания, докато тук се прави точно обратното. Именно това разбирам аз под демокрация. Това в Швейцария, не това в България. Моля.

Абсолютно никъде по света няма такова чудо наречено "демокрация". В Швейцария не знам точно как са нещата, понеже не ме е интересувало изобщо, но е показателно какво се случва из европейските държави (че и в "демократичната" САЩ), където не допуснаха бъдещ президент, да се яви на избори, понеже имало Тик-Ток пропаганда. Да не говорим за свободата на словото, където никъде я няма. Още повече и у нас, където основните медии са на хранилка при "Америка за България".

Управляват ли те комунисти?

Би ли ми обяснил най-неадекватните хора в родната политика - Просто Киро, Просто Кокорчо, Просто Лена и Просто Наско, как по-точно са обвързани с БКП? Ама искам много точно, да ми обясниш...

После ще си напиша мнението... Не, че ще го разбереш, ама...

Къде съм се оправдавал за нещо аз, камо ли за някаква своя несъсътоятелност?

Правилно, то да се пише, че сме на тоя хал заради децата на комунистите (явно се предавало по роднинска връзка), не е оправдание... Умно момче си, няма шест-пет.

преди 10 часа, communismatic написа:

Аз загрях, ама там е работата, че при теб положението е много тежко. Потърси помощ, медицината е напреднала доста през последните години.
Тъй... Да започнем със самото ти включване в "дискусията". Аз съвсем умишлено подхвърлих малоумната теза за комунистите, а ти тръгна да подскачаш на амбразурата. Та... въпроса ми е, ако изобщо не твърдиш това, а именно, че сме на тоя хал заради децата на комунистите, за какво изобщо се включи в дискусията и за какво изобщо тръгна и да подскачаш на амбразурата. Да задам въпроса по най-елементарният начин, че вече наистина се чудя как да ти пиша, просто четенето с разбиране при теб е напълно непосилна задача.

Айде преди да си съвсем заподскачал, да вземеш да се върнеш в началото на темата, че пак маъничко се осираш до ушенцата. Няколко поста преди да "подхвърлиш" тезата, аз съм го написал това. Така че, това че си "подхвърлил" нещо ще го разправяш на някой друг, който помни като тебе - 20 секунди. Имаш някакъв проблем с осмислянето на написаното, написах че вече децата и внуците поемат властта, къде си видял да твърдя, че сме на тоя хал заради тях? Или не си го видял, ама така си го запомнил? Не е мох проблем. Изобщо искренно се изненадвам с какво самочувствие дрънкаш небивалици, на които и сам не си вярваш.

Що се отнася до останалото... не знам, защо реши отново да се излагаш. Ти твърдиш, че България била на "стратегическо място", а като тръгнахме да дискутираме какво й е "стратегическото" се оказа (по твои думи), че то е толкова "стратегическо", че никой не ни бръсне за живи.

Сега последно, това ли съм твърдял, или че сме Огромен геополитически фактор :D 

Не е въпроса дали ще се съгласиш с написаното от мен, или не, а в това че си измисляш и лежш за това, какво съм написал. Другия момент е, че на който и да кажеш, че не сме на стратегическо място, ще ти се смее със задните си части.

Доколкото си спомням, ти написа мега простотията, че Сталин и Хитлер се били скарали за Румъния и това им попречило после да завладеят цяла Европа. Нещо подобно беше, парафразирам...

Пак грешно си спомняш. Много грешно. Един съвет, не се опитвай да помниш, не ти се отдава. Проверявай, или се излагай.

Че аз не водя дискусия с теб, а само ти се подигравам на акъла. Пак не си разбрал.

Странно разбиране за подигравка имаш :D 

Абсолютно никъде по света няма такова чудо наречено "демокрация". В Швейцария не знам точно как са нещата, понеже не ме е интересувало изобщо

Тоест, дерзаеш на принципа на простолюдието - "Не знам, но не ме е и интересува" :D 

Поне си признаваш. 

Би ли ми обяснил най-неадекватните хора в родната политика - Просто Киро, Просто Кокорчо, Просто Лена и Просто Наско, как по-точно са обвързани с БКП? Ама искам много точно, да ми обясниш...

.

Еми бащата на Кирчо е агент на ДС, случайно се озовава в Канада 88-ма година. Един вагон книги си прочел, няма начин точно обазован индивид като теб да не знае, че по това време случайни хора не "изпускаха" в гнилия капитализъм. Кокорчо си е нагаждач към всички, а на Лена си и личи че е продукт на демократите в САЩ. Ако трябва да съм честен, на Кокорчо и Лена не съм им търсил родословните дървета, щото не са някакъв фактор. Не че кирчо е. Реалните фактори са в други партии, тези са си еднодневки. 

преди 11 часа, communismatic написа:

Правилно, то да се пише, че сме на тоя хал заради децата на комунистите (явно се предавало по роднинска връзка), не е оправдание...

Тая лъжа в един пост я повтори "само" 2 пъти. Следващия път се постарай повече.

преди 11 часа, communismatic написа:

Умно момче си

Загря най- накрая :D 

преди 3 часа, Michigan111 написа:

Имаш някакъв проблем с осмислянето на написаното, написах че вече децата и внуците поемат властта, къде си видял да твърдя, че сме на тоя хал заради тях?

Аз имам проблем с "осмислянето на написаното", а над 20 пъти те питах, защо изобщо тръгна дискусията, при положение, че аз твърдя обратното. Та... пак да задам въпроса си, понеже още не си ме разбрал. Ти не твърдиш това, за какво изобщо ме цитираш тогава? Благодаря за вниманието, ще се радвам на отговора. Не за друго, а защото ще продължа, да се хиля.

Другия момент е, че на който и да кажеш, че не сме на стратегическо място, ще ти се смее със задните си части.

Да, де... Ние сме на "стратегическо място", а в същото време Великите сили не ни бръснат изобщо за слива... Странна работа. 😆

Тоест, дерзаеш на принципа на простолюдието - "Не знам, но не ме е и интересува"

Ми, мисля, че точно в същият пост съм ти дал и пример с е*аният Европейски съюз. Не знам, там разбра ли какво имах предвид? Щото до момента все е непосилна задача за теб.

Еми бащата на Кирчо е агент на ДС, случайно се озовава в Канада 88-ма година.

Да? И? Щом бащата на Кирил Петков е агент на "Държавна сигурност", следователно и Кирчо е комунист? Стига бе човек? Ебаси мамата... Че то при 900 000 комунисти през 1989-а, то няма начин в която и да е партия, да няма ни един, който да не е с чичо, леля, баща, майка, дето да са били членове на БКП... Ама то това не е основният проблем. После идват внуци, правнуци, праправнуци, праправнуци... т.е. в следващите 200 години, да не чакаме оправия?

Реалните фактори са в други партии, тези са си еднодневки. 

Да... Сигурен съм, че на хора като Вигенин, Биков, Тошко Йорданов, Костадин Костадинов, Петър Москов и прочее, дядовците им са бесели хора по време на "Народният съд", т.е. и те не стават за чеп за зеле.

Пак грешно си спомняш. Много грешно. Един съвет, не се опитвай да помниш, не ти се отдава. Проверявай, или се излагай.

Ми, мисля, че точно в същият пост написах, че "парафразирам". Не мога, да разбера... ти бавноразвиващ ли си? Как по-елементарно да започна, да пиша, че да влезеш малко в час? Предния път ти написах "Да ти го нарисувам?", ти взе, че го прие на сериозно...

преди 37 минути, communismatic написа:

Аз имам проблем с "осмислянето на написаното", а над 20 пъти те питах, защо изобщо тръгна дискусията, при положение, че аз твърдя обратното. Та... пак да задам въпроса си, понеже още не си ме разбрал. Ти не твърдиш това, за какво изобщо ме цитираш тогава? Благодаря за вниманието, ще се радвам на отговора. Не за друго, а защото ще продължа, да се хиля.

Айде за втори път днес да те върна назад в темата, да погледнеш кой кого цитира първи и да се убедиш, че ти мен цитираш. А сега ме питаш "защо тръгна дискусията". Тоест, питаш ме защо си ме цитирал. Ми то си е смешно, друже, продължавай да се хилиш.

Ми, мисля, че точно в същият пост съм ти дал и пример с е*аният Европейски съюз. Не знам, там разбра ли какво имах предвид? Щото до момента все е непосилна задача за теб.

Ти можеш да ми дадеш пример и със Севрна Корея ако искаш. Попита къде има демокрация, отговорих ти. За теб със сигурност ще е непосилна задача да покажеш къде съм твърдял, че в ЕС има демокрация, че да ми даваш такива примери.

Да? И? Щом бащата на Кирил Петков е агент на "Държавна сигурност", следователно и Кирчо е комунист? Стига бе човек? Ебаси мамата... Че то при 900 000 комунисти през 1989-а, то няма начин в която и да е партия, да няма ни един, който да не е с чичо, леля, баща, майка, дето да са били членове на БКП... Ама то това не е основният проблем. После идват внуци, правнуци, праправнуци, праправнуци... т.е. в следващите 200 години, да не чакаме оправия?

Първо, продължаваш да си дрънкаш небивалици и лъжи. Къде съм казал, че кирчо е комунист? Правиш ли разлика между "комунист" и "дете на комунист" (деца и внуци беше точния израз). Този, който е комунист и дете на комунист се нарича потомствен комунист, доста такива имаме, единия и в момента управлява.

Начин има, и ти го показа онези в Централна Европа. Направиха лустрация и лъснаха всички комунета. А тука комунетата си направиха СДС, приватизираха и нарязаха каквото могат, държат си медиите и капиталите, държат си държавата и си живеят живота. И им е все тая, че вече им излизат досиетата, няма кой да ги пипне и врякат "не ви ли писна 35 години с комунизма да се оправдавате". И такива като тебе повтарят като папагали каквото им е казал някой другар по телевизора.

И за това като погледнеш Чехия и Полша виждаш що годе нормални, средноевропейски държави, а като погледнеш България виждаш една посткомунистическа кочина. И не 200, ами 1200 години няма оправия.

Да... Сигурен съм, че на хора като Вигенин, Биков, Тошко Йорданов, Костадин Костадинов, Петър Москов и прочее, дядовците им са бесели хора по време на "Народният съд", т.е. и те не стават за чеп за зеле.

Вигенин, мигенин... Руди гела забрави. Не ми се прави на ощипана мома. Реалните фактори в нашата пишман политика са Боко, Шиши и Меди, които имат пари, медии и фирми.

Ми, мисля, че точно в същият пост написах, че "парафразирам". Не мога, да разбера... ти бавноразвиващ ли си? Как по-елементарно да започна, да пиша, че да влезеш малко в час? Предния път ти написах "Да ти го нарисувам?", ти взе, че го прие на сериозно...

Може пък ти да си бавноразвиващ. Започни елементарно, на първо време като научиш какво означава термина "перефразирам" преди да го използваш. Това е, най- общо,  да използваш различни думи, но да не промениш същността на казаното. А ти хем използваш различни думи, хем същността няма нищо общо с казаното. Което не е перефразиране, а обикновена лъжа. Не знам какво разбираш под "да влезеш малко в час", но ако очакваш да съм с ниска обща култура като теб, има да чакаш доста.

А сега ме питаш "защо тръгна дискусията".

Да, де... Ето откъде тръгна дискусията. Както се вижда и за хора, които са бавноразвиващи, изобщо не съм ти и искал мнението, ти сам се включи без никой да те пита...
1.jpg

За теб със сигурност ще е непосилна задача да покажеш къде съм твърдял, че в ЕС има демокрация, че да ми даваш такива примери.

Мичигън, започна, да ми става лошо вече от дискусията с теб. Аз не съм писал, че ти си твърдял, че в ЕС има демокрация. За пореден път не си разбрал нищо.

Този, който е комунист и дете на комунист се нарича потомствен комунист, доста такива имаме, единия и в момента управлява.

Тъй? И? Това по какъв начин влияе в управлението на държавата? Нали това те питам? С какво Кирчо е по-различен от теб например? Че той Кирчо може и да се окаже по-умен от теб, съдейки по постовете ти...

Направиха лустрация и лъснаха всички комунета.

Би ли ми обяснил как се прави "лустрация" на 900 000 души в 9 000 000 държава (след 1989-а). Благодаря за вниманието.

А тука комунетата си направиха СДС, приватизираха и нарязаха каквото могат, държат си медиите и капиталите, държат си държавата и си живеят живота. И им е все тая, че вече им излизат досиетата, няма кой да ги пипне и врякат "не ви ли писна 35 години с комунизма да се оправдавате". И такива като тебе повтарят като папагали каквото им е казал някой другар по телевизора.

Мдааааааааа... Стигнахме и до оправданията... 😆😆😆😆
Пак клъвна на голата кука, както винаги...

Реалните фактори в нашата пишман политика са Боко, Шиши и Меди, които имат пари, медии и фирми.

Правилно, това е щото са децата на комунистите. А не щото са корумпирани боклуци...

Започни елементарно, на първо време като научиш какво означава термина "перефразирам" преди да го използваш.

Т.е. като пиша, че си написал мега тъпотията, че Сталин и Хитлер се скарали заради Румъния, това означава (по твоя логика), че не знам какво означава самата дума? Т.е. това не е "перефразиране"? А човече с "висока" култура? 😆

Уникален! Уникален! 😆😆😆😆

Да, де... Ето откъде тръгна дискусията. Както се вижда и за хора, които са бавноразвиващи, изобщо не съм ти и искал мнението, ти сам се включи без никой да те пита...
1.jpg

Явно бавноразвиващия се продължава да се прави на ощипана мома, да си върти задника и удобно да "не е видял" какво му написах в предния пост. Ей от тук тръгна всичко:

на 10.03.2025 г. в 22:34, Martin Dinev написа:

Написано е с голяма доза ирония, но както да е това е един от многото проблеми при писането по форуми.. Все тая. 

Вече и деца и внуци запонаха да поемат контрола над очертаната територия, която някои наричат държава.

И случайно, след  час и 5 мин ти си бил "пуснал кукичката" :D Да ти го копи-пейстна, че може и сега да не го видиш - публикувано Понеделник в 22:48

Ти "пускаш кукичката" в 23.53. Май и тебе никой не те е питал, а?  Не минават селските номерца май. 

Мичигън, започна, да ми става лошо вече от дискусията с теб. Аз не съм писал, че ти си твърдял, че в ЕС има демокрация. За пореден път не си разбрал нищо.

Ами то на тебе нищо не ти се разбира по принцип :D Питаш ме ни в клин, ни в ръкав имало ли демокрация в ЕС. Попей ми за Швейцария пак, дето хабер си нямаш как са нещата, ама не те и интересува, но пък знаеш че и там я нямало демокрацията, какво се опитваш да се измъкнеш вмъквайки "между другото" простотията за ЕС. Евтини номерца  :D 

Че той Кирчо може и да се окаже по-умен от теб, съдейки по постовете ти...

Що, аз ли казах "не знам и не ме интересува"? Или аз "пАрАфразирах" (твоя правопис е това) без да знам какво всъщност означава това :D Съдейки по твоите постове, друже, вероятно кучето ми е по- умно от теб. И не е Бордър коли ;)

Би ли ми обяснил как се прави "лустрация" на 900 000 души в 9 000 000 държава (след 1989-а). Благодаря за вниманието.

Благодаря за тъпия въпрос. Самия факт, че очакваш лустрацията да обхваща 900К души показва колко не си в час. Моля за вниманието.

Мдааааааааа... Стигнахме и до оправданията... 😆😆😆😆
Пак клъвна на голата кука, както винаги....

Ами, предния или по- предния пост явно ти показах, че всъщност ти сам си кълвеш на куката. Самия факт, че пак пишеш безсмислици показва, че нямаш аргументи. То по принцип във всеки твой пост аргументи няма, само бръщолевене. Което показва, че просто не умееш нищо смислено да напишеш.

Правилно, това е щото са децата на комунистите. А не щото са корумпирани боклуци...

Естсествено, че е правилно. С второто си изречение, без да искаш естествено и с всичката ирония, която си се опитал да вложиш, направо си уцелил 6-та. Тези създават корупцията, конкретно изброените.

Ква ирония, веднъж да напишеш нещо вярно и ще е без да искаш :D 

Т.е. като пиша, че си написал мега тъпотията, че Сталин и Хитлер се скарали заради Румъния, това означава (по твоя логика), че не знам какво означава самата дума? Т.е. това не е "перефразиране"? А човече с "висока" култура? 😆

Уникален! Уникален! 😆😆😆😆

Тоест, точно така. Първо твърдеше, че съм казал, че са се скарали заради България. Сега твърдиш, че съм казал, че са се скарали заради Румъния. И едното, и другото са неверни твърдения, тоест лъжи. А лъжата няма как да е перефразиране, това е оксиморон. Ама един вагон книги си прочел, на теб са ти ясни тези неща.  И е потресаващо как продължаваш да повтяряш една и съща неистина, понеже те мързи да провериш какво съм написал. Утре може да твърдиш, че съм написал, че Хитлер и Сталин са се скрали на Румъния заради България, ще е също толкова вярно, колкото и това, което пишеш сега. Но на тебе изобщо да не ти дреме! Да не знаеш, но да упорстваш е твое суверено право.

преди 9 минути, Michigan111 написа:

Ти "пускаш кукичката" в 23.53.

Именно, да. И ти я налапа... 😆

Или аз "пАрАфразирах" (твоя правопис е това) без да знам какво всъщност означава това

Да, как се пише...? Човеко с "висока" култура? 😆

Цитат

Правилно е да се пише перифразирам и парафразирам. Значенията им се припокриват – ’предавам дадено съдържание с други думи, с други фрази’, ’предавам със свои или с други думи смисъла на някой израз, текст’. В Нов правописен речник на българския език. С., БАН, Хейзъл, 2002, с. 628, 635 парафразирам и перифразирам фигурират като дублети.

Самия факт, че очакваш лустрацията да обхваща 900К души показва колко не си в час.

Аз нищо не очаквам, ти си тоя, дето говориш за "лустрация". Факт е, че няма как да се извърши подобна, понеже просто няма кой да остане. Или да "лустрираме" само тия, дето ни харесват?

Което показва, че просто не умееш нищо смислено да напишеш.

Това го пише човека, който твърдеше, че България била "на стратегическо място", ама е толкова "стратегическо", че нито един пример не можа, да даде, кога Великите сили са ни смятали за такова... Забавно. 😆

Тези създават корупцията, конкретно изброените.

Създават ми оная работа. Всичките крадат като изоглавени без всякакво изключение. Само мега дебилите останаха, да се оправдават с някакъв паднал строй преди повече от 35 години. Ти имаш ли представа какво се е случвало преди 1944-та? Нали си с "висока" култура?

А лъжата няма как да е перефразиране, това е оксиморон.

Аха... ОК. 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

Именно, да. И ти я налапа... 😆

Ясно. Вярваш, че възможно някой да клъвне на кукичка час и 5 минути преди да е пусната кукичката. Явно си фен на "Завръщане в бъдещето" :D 

преди 9 минути, communismatic написа:

Аз нищо не очаквам, ти си тоя, дето говориш за "лустрация". Факт е, че няма как да се извърши подобна, понеже просто няма кой да остане. Или да "лустрираме" само тия, дето ни харесват?

Лустрират се тези, които имат лостовете да упражняват контрол и тези, които са били на ръководни позиции в държавата. Също така се вадят досиетата за да се знае кой кой е.

преди 12 минути, communismatic написа:

Това го пише човека, който твърдеше, че България била "на стратегическо място", ама е толкова "стратегическо", че нито един пример не можа, да даде, кога Великите сили са ни смятали за такова... Забавно. 😆

Радвам се, че ти е забавно. Това го твърдя аз и всеки, който има познания по география и геополитика. Между другото, същото мнение за цяла Източна Европа има и Макиндер, който се води за един от основателите на геостратегията. Но какво значение има за теб мнението на някакви си учени :D 

преди 20 минути, communismatic написа:

Създават ми оная работа. Всичките крадат като изоглавени без всякакво изключение. Само мега дебилите останаха, да се оправдават с някакъв паднал строй преди повече от 35 години. Ти имаш ли представа какво се е случвало преди 1944-та? Нали си с "висока" култура?

Само глупак ще мисли, че някакъв строй е паднал, щом вождовете още държат властта. Единствено не стрелят по границите, напускащите "социалистическия рай". Другарите си приватизираха каквото имаше и пак си е тяхно. Управляват ли комунета? Управляват. Пък ти си дрънкай каквито глупости си искаш, фактите са такива.

Имам представа какво е било преди 44-та, но темата е за след 44-та.

преди 28 минути, communismatic написа:

Аха... ОК. 😆

Естествено, че е ОК.

току-що, Michigan111 написа:

Вярваш, че възможно някой да клъвне на кукичка час и 5 минути преди да е пусната кукичката.

Ми самият факт, че още ми се обясняваш като ученичка... Кво стана с "парафразирането", между другото... Последно, как се пише? Нали си с "висока" култура? 😆

преди 6 минути, Michigan111 написа:

Лустрират се тези, които имат лостовете да упражняват контрол и тези, които са били на ръководни позиции в държавата.

Аха. Добре... 😆

преди 7 минути, Michigan111 написа:

Радвам се, че ти е забавно.

Ми, забавно ми е, да. Още не си дал нито един пример, как сме "на страгическо място", а никой не ни бръсне за живи. 😆

преди 7 минути, Michigan111 написа:

Пък ти си дрънкай каквито глупости си искаш, фактите са такива.

Фактите са, че си от поредните лаладжии, дето търсят оправдание за собствената си несъстоятелност.

преди 8 минути, Michigan111 написа:

Имам представа какво е било преди 44-та, но темата е за след 44-та.

Ти ако имаше представа, нямаше да пишеш глупости. Никаква представа нямаш... То, ти от какво ли имаш, ама това е отделна тема.

на 15.03.2025 г. в 1:31, communismatic написа:

Ми самият факт

Самия факт е, че това, което ти наричаш "пускане на кукичка" съм го написал час и 5 мин преди това, или се правиш на прост, или пък не се правиш :D Трети вариант да не си го разбрал просто няма. 

Ми, забавно ми е, да. Още не си дал нито един пример, как сме "на страгическо място", а никой не ни бръсне за живи. 😆

А забавно ли ти е, да ти напомня че вече няколко пъти ти давах пример. И то в предния пост. Макиндер твърди едно, ама формумния експерт по чесане на езици ( в случая гимнастика на пръстите) има друго мнение. Той от света хабер си няма, обаче има мнение :D 

Фактите са, че си от поредните лаладжии, дето търсят оправдание за собствената си несъстоятелност.

Факта е, че на аргументите отговаряш с глупости. Обратни аргументи нямаш. То няма и как да имаш. С писане на глупости просто показваш, че съм прав, но не ти харесва, а нямаш и достойнство да го признаеш.

Ти ако имаше представа, нямаше да пишеш глупости. Никаква представа нямаш... То, ти от какво ли имаш, ама това е отделна тема.

Разбира се. Нека позная, ти си този, който има представа. :D Дето не знаеш и не те интересува, ама имаш мнение :D Те товите "мнения" всичките са такива, врякаш, врякаш, пък не знаеш и не те интересува. За Швейцария просто си го призна. Убеден съм че и познанията ти за времената преди 44-та са същите. Най- малкото подозирам, че "вагона" книги вероятно е прочитане на "История на БКП", 700 000 пъти :D Че като ти гледам мисловните и аналитични способности, горе-долу на такова ниво са, на работническо- селски плебей :D 

Ако все пак желаеш да дискутираш времената от преди 1944-та, направи друга тема, както вече ти казах, и ще се включа и там да ти дам знания. Тази е за след 44-та. И това ли е сложно да разбереш?

А забавно ли ти е, да ти напомня че вече няколко пъти ти давах пример.

Тоя пример ли беше? 😆😆😆

България и Румъния са една от причините Сталин и Хитлер да не се разберат за подялбата на Европа. Явно не сме били толкова маловажни, колкото си мислиш. В този ред на мисли, не можеш да вадиш заключения защо Чърчил ни е дал на СССР.

Факта е, че на аргументите отговаряш с глупости. Обратни аргументи нямаш

Напротив, имам. Вече ги написах. Да се оправдаваш с някакъв паднал строй повече от 35 години след неговото рухване не говори изобщо добре за менталното здраве на оправдаващите се. Това е истината. Другата истина е, че у нас се е крало като за последно почти през целият период от 1878 г. до 1944 г. без никакво изключение. Мога да започна с далаверите по време на Стефан Стамболов, където за да се "оравни" столицата се появяват нови и нови парцели, които отиват все у наши хора. Да не говорим за далаверите му с оръжие след Руско-турската война, там колко пара е направил... Бих продължил с далаверите на Александър Стамболийски, когато всички "апетитни" имоти в София са раздадени все на хора около него. Буквално на безценица. После идва Военния съюз на власт, тия имоти пък отиват при тях. Създават фонд "Обществени осигуровки" само дето парите от хората, които УЖ се осигурявали отивали не по предназначение. Тотални залоупотреби, лошо медицинско обслужване съответно и т.н. Идва времето на царчето - пак същите далавери. Репресии срещу евреите, банковите им сметки са източени, имотите им са разпродадени... всичко това отива пак при "нашите" хора.

Общо-взето, абсолютно всяка власт през годините е гледала, да си оправи живота... БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!

Ако все пак желаеш да дискутираш времената от преди 1944-та, направи друга тема, както вече ти казах, и ще се включа и там да ти дам знания.

Представям си... 😆

Meжду другото, кво стана с думата "пЕрЕфразирам"? А, човеко с "висока" култура? 😆

Да, чувствах величието, понеже държавата през социализма успяваше да прибере лудите от улиците и ги лекува. А в капиталистическите страни, те определят дневния ред.

Ш'ме прощаа авторът (борих се дълго, но безрезултатно с асоциацията), но... неведоми са пътищата асоциативни. Всеки път щом мерна въпроса "Чувствахте ли величието на Народна Република България?", мелодиката му некак странно ме връща назад във времето и упорито напомня за предпредпоследната реплика от краткия финален диалог в един мноо стар виц, последната реплика (придружена от няколко приплясквания с две ръце) в който е "А ръцете ми са тукааа".

преди 19 часа, communismatic написа:

Тоя пример ли беше? 😆😆

Решил си се най- накрая да намериш написаното. Похвално, след няколко намека най- накрая се сети.

Това е един от примерите, да. В общи линии ти казах вече няколко пъти, че няма учен, анализатор или геополитически коментатор, който да пропусне да ти се смее и със задника си, като твърдиш, че България не е на стратегическо място. Казах ти, ако не се лъжа, и за мнението на Макиндер, който е един от бащите на геостратегията, за разлика от теб, който си никой. Така че, не се обиждай, но неговото мнение важи, твоето - не.

Напротив, имам. Вече ги написах. Да се оправдаваш с някакъв паднал строй повече от 35 години след неговото рухване не говори изобщо добре за менталното здраве на оправдаващите се. Това е истината.

Истината е, че ако един строй падне твърде лесно, то той не е паднал, а само се е префасонирал. Не е моя мисъл, забравих чия е и не помня кой цитирам. Но е твърде вярна. Както ако една глутница вълци облече овчи кожи, няма да се превърне в стадо овце, а ще си остане глутница вълци. Е, друже, ти в момента ми обясняваш, че вълците са станали овце. И лошото е, че май го вярваш. Ами що да не го вярваш, гледането на телевизия до това води. При положение, че в момента те управляват член на БКП + преименуваната БКП+агент на ДС+мледжкия комсомолски секретар, и да твърдиш че оня строй си бил отишъл... :D Строя са хората бре, а хората са същите комунета. Или най- малкото продукт на оня строй. И говориш за ментално здраве. Ти си тотално изпушил от болшевишка пропаганда. Бил РУХНАЛ строя хахахахаха Рухна за народа, другарите своето си го взеха, или както се бъзикаха с КАНДИДАТ ЧЛЕНА на БКП Иван Костов - "Общо взето, всичко общо е вече взето". От "демократите" обаче, ама с партийните книжки :D 

Meжду другото, кво стана с думата "пЕрЕфразирам"? А, човеко с "висока" култура? 😆

Ще ти обясня на драго сърце. И то веднага след като ти ми обясниш, защо твърдиш, че в Швейцария няма демокрация, при положение че сам признаваш, че не знаеш и не се интересуваш от положението там. ;)

Това е един от примерите, да.

"Един от примерите"? Не думай? Ама то имало и други? Я кажи...

Така че, не се обиждай, но неговото мнение важи, твоето - не.

Само да питам, ти чел ли си "Моята борба"? Знам, че не си, ама имаш ли представа каквo e възприятието на Адолф Хитлер за силна Германия, техните врагове през годините и прочее? Като си отговориш на тия въпроси (в което силно се съмнявам, че е по силите ти), ще узнаеш, какви чудовищни глупости пишеш... Благодаря за вниманието.

Ти си тотално изпушил от болшевишка пропаганда.

Принципно, смятам, че тоя дето продължава, да вижда комунисти тук и там, би трябвало той да е "изпушил", но както и да е.

Истината е, че ако един строй падне твърде лесно, то той не е паднал, а само се е префасонирал.

Как се разбира един строй, дали е паднал лесно или трудно? Щото социалистическият е рухнал много по-трудно от монархическият. Само да вметна... При първият поне имаш огромна привърженическа маса... Общо-взето пак пишеш брутални глупости, ама това не е новина.

Ще ти обясня на драго сърце. И то веднага след като ти ми обясниш, защо твърдиш, че в Швейцария няма демокрация, при положение че сам признаваш, че не знаеш и не се интересуваш от положението там.

Не, бе. Просто ми беше много смешно, как тръгна, да ми се подиграваш за правописа, аз стоях... гледах, реших, да продължа, да те гавря... ти дори не разбра, продължи да човъркаш и накрая спря да "виждаш", че всъщност неграмотният си именно ти. Това е смешното... Нищо, де. Карай... традиция е при теб, да те смятат за бавноразвиващ.

Е, друже, ти в момента ми обясняваш, че вълците са станали овце.

Обяснявам ти, че каквото е било преди 1944 г. е било и след 1944 г., та и след 1989 г. Абсолютно същите далавери, абсолютно същите кражби, абсолютно същите партийни назначения и прочее. Просто, ако беше прочел и една книга през живота си, нямаше да пишеш такива брутални глупости.

На българина му дай оправдания...

преди 21 часа, communismatic написа:

"Един от примерите"? Не думай? Ама то имало и други? Я кажи...

Ей сега, почвам да пиша ферман за нещо, което е ясно на всеки с повече от една мозъчна клетка.

Само да питам, ти чел ли си "Моята борба"? Знам, че не си, ама имаш ли представа каквo e възприятието на Адолф Хитлер за силна Германия, техните врагове през годините и прочее? Като си отговориш на тия въпроси (в което силно се съмнявам, че е по силите ти), ще узнаеш, какви чудовищни глупости пишеш... Благодаря за вниманието.

А на тебе дали ти е по силите да осъзнаеш, че Макиндер и Хитлер не са една и съща личност? Защото аз пиша нещо за първия, ти дрънкаш нещо за втория... чудовищни глупости може би :D 

Принципно, смятам, че тоя дето продължава, да вижда комунисти тук и там, би трябвало той да е "изпушил", но както и да е.

Ако са с партийни книжки и досиета, не е изпушил друже. Другия, който не ги вижда е или кьорав, или просто истината му е неприятна. Така като гледам, не си кьорав. А истината е такава каквато е, без значение дали ти харесва или не.

Как се разбира един строй, дали е паднал лесно или трудно? Щото социалистическият е рухнал много по-трудно от монархическият. Само да вметна... При първият поне имаш огромна привърженическа маса... Общо-взето пак пишеш брутални глупости, ама това не е новина.

"Огромната привърженическа маса" са всъщност 5-6000 шумкари, ятаци и подлоги. Които, ако не е била Червената армия, са щели да вземат властта точно на Кукуво лято. Това, че 1989 год има близо милион членска маса е друг въпрос и е въпрос на манталитет и интерес. А иначе комунистическия строй е паднал толкова трудно, че още не е паднал. Пак без да искаш потвърждаваш думите ми. В общи линии забелязвам, че правилните неща обикновено ги пишеш без да искаш :D 

Не, бе. Просто ми беше много смешно, как тръгна, да ми се подиграваш за правописа, аз стоях... гледах, реших, да продължа, да те гавря... ти дори не разбра, продължи да човъркаш и накрая спря да "виждаш", че всъщност неграмотният си именно ти. Това е смешното... Нищо, де. Карай... традиция е при теб, да те смятат за бавноразвиващ.

Докато стоя и гледа, чопли ли и семки? И измисли ли отговор на въпроса, защо дрънкаш, че в Швейцария няма демокрация, след като признаваш че не знаеш и не се интересуваш какво е положението там? Ще отговориш ли или ще потвърдиш, че не знаеш на кой свят живееш, но ръсиш акъл. Точно като всеки един безхаберник.

Относно правиписа ти го написах ясно и точно като за бавноразвиващ, очевидно имаш фетиш към тая дума, отговаряш ми на въпроса и аз отговарям на твоя. Сложно ли съм ти го написал? Кой спря да вижда? Май ти, а? :D 

Обяснявам ти, че каквото е било преди 1944 г. е било и след 1944 г., та и след 1989 г. Абсолютно същите далавери, абсолютно същите кражби, абсолютно същите партийни назначения и прочее. Просто, ако беше прочел и една книга през живота си, нямаше да пишеш такива брутални глупости.

На българина му дай оправдания...

Абе ти хубаво ми обясняваш, ама нито си в позицията да ми обясняваш, нито имаш знанията, нито пък имаш безпристрастен поглед върху събитията. Най-малкото "абсолютно същите кражби" е тотална безхаберщина. Такава кражба, като след 44та не е имало никога. Другарите откраднаха всичко, на някои хора и къщите даже. Фабрики,стопанства, животни и нивите на хората. С паричната реформа - и парите. Ама от вагона книги, точно тази си взел и си я пропуснал. Да дрънкаш простотии и да се правиш на умен е лесно, лесно е и да повтаряш като папагал колко книги си бил прочел. Само дето и ти не си вярваш :D 

преди 4 часа, Michigan111 написа:

Ей сега, почвам да пиша ферман за нещо, което е ясно на всеки с повече от една мозъчна клетка.

Правилно, да. Ти вече го доказа, за какво да си правиш труда, да даваш някакви примери. 😆😆😆😆

Защото аз пиша нещо за първия, ти дрънкаш нещо за втория... чудовищни глупости може би

Ъ, бавняр... ти твърдиш, че Хитлер и Сталин се били скарали заради Румъния и България (нали това ти е малоумната теза), та... питам те чел ли си "Моята борба". Очевидно не си... Аз и не съм очаквал, да си я чел. Много трудна става дискусията с теб, направо, не мога, да ти насмогна на простотията вече...

А истината е такава каквато е, без значение дали ти харесва или не.

Естествено, че е такава. Грам съмнение няма... 😆

"Огромната привърженическа маса" са всъщност 5-6000 шумкари, ятаци и подлоги.

Мичигън, ти си на един акъл с Баалбек, за пореден път се убеждавам. Кви 5 000 - 6 000 шумкари, говоря за рухването му през 1989-а? Монархистите как се борят срещу налагането на социалистическия режим? Къде са ти съпротивителните движения? А БСП/БКП печелят дори първите демократични избори веднага след промените. СДС още се оправдават с "манипулации". Интересно, щото БСП ги бият с има-няма 700 000 гласа. Това не е ли "огромна привърженическа маса"? Или? Във вашето село как го наричате?

Сложно ли съм ти го написал?

Толкова сложно, че чак написа думата с правописна грешка, а се присмиваше на мен... После изведнъж спря, да "виждаш"... Нормално, за човек с твоите възможности. 😆

И измисли ли отговор на въпроса, защо дрънкаш, че в Швейцария няма демокрация, след като признаваш че не знаеш и не се интересуваш какво е положението там?

Ъ, бавняр... Не помня, да съм писал НЯКОГА, че в Швейцария НЯМА демокрация, написах ти, че не съм се интересувал там. Говорех по принцип, че не съществува такова нещо като "демокрация". Ти освен, че си умен, ще се окаже и че не лъжеш никога.

Абе ти хубаво ми обясняваш, ама нито си в позицията да ми обясняваш, нито имаш знанията, нито пък имаш безпристрастен поглед върху събитията.

Така е, да. До момента точно това се доказва... 😆

Такава кражба, като след 44та не е имало никога.

Аха, тия преди комунистите били крали, ама не били крали толкова. 😆

Уникален! Уникален! 😆😆😆

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.