Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Социологически въпрос: Чувствахте ли величието на Народна Република България?

Чувствахте ли величието на Народна Република България? 9 гласували потребители

1. 1. Чувствахте ли величието на Народна Република България?

• Да, чувствах го (моля споделете как в коментарите)
      55%
    • Не, не бяхме велики, но не беше зле
      11%
    • Абе беше зле, но се живееше
      0%
      0
    • Въобще не понасях тази държава
      11%
    • Набор след 89-та съм и смятам, че е била велика (или по-добре от сега)
      22%
    • Набор след 89-та съм и смятам, че е била по-зле от сега
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

на 10.03.2025 г. в 21:42, Гoст написа:

ази вечер ми е интересно следното:  

За родените преди 89-та: Чувствахте ли величието на Народна Република България?

Социалогически въпрос ? Поръчител на въпросната анкета ? Или просто пляссс ... и дрън парици в джеба? :getout:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 152
  • Прегледи 10,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Martin Dinev
    Martin Dinev

Искреното ми е мнение е, че в какъвто и стой да живееш, обикновения човек винаги е прецакан по някакъв начин. Не може предния режим да се изкарва най-лошият и черния в историята на България, че не вид

• Martin Dinev
    Martin Dinev

А сега са времена на джендъри, транс, и хомота! Имат паради и цял месец! Какъв е проблема? Не са се променили нещата много! Просто сега сме в гейска дружба със Западна Европа.   

• Еееей доживях да видя някой в този раздел да мисли!

Публикувани изображения

преди 15 часа, Sliderum2 написа:

Да ти напомня ли, че тия "ниски" заплати, стигаха за доста неща.

С двеста лева заплата как се купуваше Жигула която струваше 6000 лв, а ?
И се чакаше 10 години след като си внесъл вноска 1500 лв, за да ти продадат кола.
А гадните мръсни комунистически подлоги на диктатора бае Тошо ги возеха с мерцедеси из София. И правителствен магазин и правителствена болница и т.н.
А суеверната му дъщеря Людмила министърка на културата, пратена да учи в Англия, за сметка на работещите за по 200 лв.

Това че сега управляват подлогите на хамериканците и е голяма беднотия, не означава че преди 1989г. е било добре.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

двеста лева заплата как се купуваше Жигула която струваше 6000 лв, а ?

Ами купуваше се, щото всички работеха. Няма смисъл да ми а-каш. В много страни автомобили не се произвеждат и заплатите не са били кой знае какви, да те питам ли за там, или ти си се вторачил само в богатите и големите страни. Защо ли и в тях не всички са имали автомобили, защо ли Форд се е наложило да изобретява "народен" автомобил, макар че и неговата цена не е била достъпна за всички? Защо, хайде да ти дам по-съвременен пример, толкова народ чакаше евтина тесла, за $25000, или дори надолу?

Не знам за тесла, аз си карам Дачия купена нова от магазина със само 60 дена чакане да я произведат в мароко.
Синчето си изкара теоретичния изпит за правилника за движение, сега остава да се запише на курс по кормуване и като го изкара и него, да си купи и той една чисто нова Дачия от магазина, с малко повечко чакане де, щото много се харчели. Не могат да смогнат да ги произведат. 
Та той ще става на 18 години.
При гадните мръсни долни комунисти, кой завършил гимназия си е купувал нова кола почти веднага от магазина ?

преди 21 минути, Белгиеца написа:

При гадните мръсни долни комунисти, кой завършил гимназия си е купувал нова кола почти веднага от магазина ?

Каква кола бре? Какви са тези битовизми?

Едно време си взимахме колкото си искаме бойни самолети, чисто нови веднага от завода, сега първо им плащаме пълната цена а след години и я дойдат, я не.

Кое е по-важно? Някакъв таралясник (парите за който синчето ти е изкарало незнайно как), или защитата на отечеството?

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Едно време си взимахме колкото си искаме бойни самолети, чисто нови веднага от завода, сега първо им плащаме пълната цена а след години и я дойдат, я не.

Кое е по-важно? Някакъв таралясник (парите за който синчето ти е изкарало незнайно как), или защитата на отечеството?

Таралясникът е по-важен естествено! Пеша ли ще тръгнеш да бягаш, ако тръгнат да ни нападат?

преди 1 минута, Гoст написа:

Пеша ли ще тръгнеш да бягаш, ако тръгнат да ни нападат?

А ти ще се биеш ли?!

току-що, The Lone Star написа:

А ти ще се биеш ли?!

С кого и за какво?

Против някой, който напада България.

Не харесвам войната, бедните хора умират насила за нищо, за да пазят на богатите имотите и децата. Кво ти е дала държавата, че да умираш за нея? Приятел ли ти е? Дом ли ти е дала, ще те гледа ли достойно като остарееш?

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Значи ще избягаш?!

Не съм казал какво ще направя. А и те питах теб няколко много основни въпроса и ти не ми отговори. Отговори ми, за да ти отговоря.

Не питай какво може да направи държавата за теб, а какво може ти да направиш за нея. Този, който е казал това, не е ли от вашите?

Не ми е нужно да ми казваш какво ще направиш. 100% ще избягаш.

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Не питай какво може да направи държавата за теб, а какво може ти да направиш за нея. Този, който е казал това, не е ли от вашите?

Не ми е нужно да ми казваш какво ще направиш. 100% ще избягаш.

Моля? Аз да правя нещо за държавата? Защо? Какво ми е дала държавата? А на теб какво ти е дала държавата? Защо не ми отговори на въпросите дали смяташ, че държавата ще се отнесе достойно с теб като остарееш и си ѝ вече ненужен?

преди 4 минути, The Lone Star написа:

Разбира се, че няма да се отнесе достойно.

Тогава защо мислиш, че държавата ти е приятел?

Кой ти е втълпил тия глупости? Разбира се, че държавата не ми е приятел.

Тогава да видим, няма да се отнесе достойно с теб като остарееш, не ти е приятел и ти се подиграва цял живот. Тогава защо ще умираш за нея? Питам те.

Разбира се, че няма да умирам за нея.

Тогава защо питаш другите дали ще умират за нея?

на 27.03.2025 г. в 15:54, ivottoshev написа:

...

И Белгия и България са колонии на САЩ, да ни защитават негрите от Вашингтон тогава.
Те да мрат на бойното поле.

баща ми беше партиен секретар  от истинските комунисти

но поколението раждано 1960-1970  се изроди и влезе и корумпира   партията главно с некъдърност

силното време роди слаби хора

спомням  си в началото на демокрацията как ударих едно  момиче баща и беше  психодесен партиец  на власт

а причината да я ударя  баше че се опита да ми вземе една вещ и баща ми ме накара да и се извиня....

говори се че комунистическите деца сме яли специална храна по време на аварията в чернобил

няма такова нещо ял съм краве мляко и  съм имал вътрешни проблеми

ако някой е знаел за аварията в чернобил това са хората от БАН  българската академия на  науките  ако се разровят архивите и се види  дали някой от бан е ходил командировка в чужбина точно тогава косвено може да се разбере  може и случайно да е напуснал страната...

а в червените куфарчета нямаше пари а имаше власт

идеята беше хората да станат капиталисти акционери

но по -умните се възползваха и разграбиха материалните  неща и си ги занесоха вкъщи и заводите  затвориха  и се издадоха за скрап 

баща ми беше  партиен секретар  на стомана  малкото заводи които  още работят

баща ми се е справил добре нищо не е откраднал от червените куфарчета ...

преди 1 час, Белгиеца написа:

И Белгия и България са колонии на САЩ, да ни защитават негрите от Вашингтон тогава.
Те да мрат на бойното поле.

върти ми се  една мисъл че искат да съсипят жизнения стандарт на европейците и срещу пари да ги пращат на фронта да  започнат  да привикват  безработни и на соц плащания в бюрото по труда и да им дават пушка и ако откажат да им спират помощи и пенсии 

на 27.03.2025 г. в 16:54, ivottoshev написа:

Това не е вярно. Не лансирай желаемото в тебе за действително. Това няма да хване дикиш дори у инфантил.
Не е взимано на корем, а е плащано както поп. Точно 1:1 дремането за мечтаната жигула или посмъртно недосегаемата лада 2107.

И съветски самолет не е бил близнак на продадения в България. Питай "зеления чорап". Това важи и за танковете. Войните в Ирак или Сирия доказаха, че те съществено се отличават. Нарича се тайна на военната технология. За КПСС бе кошмарен сън, някой си Ахмед, да се предаде с съветското чудо вундервафе. Има статия на руски какъв военен авиопарк е бил наличен до 1990г.

За този период сме можели да покажем частично зъби на Турция, защото нейната авиация е била морално остаряла. На Гърция обаче - не. Тя е бяла държава и  любимка на Франция, Швеция, Германия. Гърция има зъб заради кипърската война с Турция и си взима поука. Нейните натовски аналози са били по-модерни от  турските. И днес това статукво се одържа, заради политиката на Ердо около газа и спорните острови. За периода 1980 - 1990г   нашите съветски антики за гърците са щели да изглеждат като досадни комари.

Ирационалната политика на нарциса обезсмисля покупки на американско оръжие. То е най-доброто, но е с софтуер. А този софтуер е троянски кон за шантаж. Пример, Нейлон Вгъск дистанционно превърна в кирпич сайбертрака на чеченския коч и онзи го прибра на платформа. Обиди му се и цяла тирада излъчи в тубата, но не стоеше на колене и му остава да извади батериите и си направи фенерчета с поялника.

Израелски F-16 не е еквивалент на американски F-16. Египетски, йордански или турски F-16 e в по-неизгодно позиция и те го знаят. Евреите не вярват дори на своя покровител. Изхвърлят американската електроника и софтуер и слагат своя израелска. Да, факт. При F-35 важи същото. Кипър и Гърция си платиха за подобна самобитност на евреите.

Върха на технологията е специалния шлем разработен в Израел, чрез който пилота вижда в реално време на 360' около самолета. Американците нямат подобно чудо и с неохота, повтарям с неохота купуват израелския за своите пилоти. F-16 без AWACS e реактивен кукурузник. Кой ще поеме тази роля за българската авиация? Турция? Гърция?

Най-добре тези, които обещаха реновираните F-16, да бъдат публично на мегдана кастрирани без упойка. Крумови закони, а после на ръка с лопати, да копаят уран в Бухово. 16 страни са шашнати от политиката на тромпета и подхвърлят, че само лична плутониева или уранова ще им гарантира суверинитета. Парите, да се пренасочат към европейски прозводители.

Защита на отчеството?
Това го крещят само диванните  патриоти. Турската армия е в ТОП-10 на най-силните армии в света. В Европа тя ще е на първо място, макар че рисуват украинската такава. Ясно, Шипка 2 или Върбишкия проход 2 също са варианти за защита. М да, като се почне от Клокотница и се стигне до  Видин. Реално може да се озъбим единствено на нашите, макетата, като идем и пръднем по раз и им изкрещим какви супер педали са, за повече йок.

И не блокирай повече бащата на фундаменталната теория "Как да си намеря качествена булка?". Моля!
Тези титанични откровения водят началото си от преди две десетилетия. Аз съм на щрек - кога най-после малкият Магдаленчо ще изригне с чисто нов  марокански "таралясник". Пренадах се!!! И някак си не се нарежда пъзела. Без тоалетна на третия етаж е нормално, да пускаш бойлера през джамчето, а после "милионерчето от Люкса", да ръси парици за белина. Кой компенсира тази загуба?  Пак ли ангелът опъва каиша? Суша по тази сюжетна линия!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.