Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Социологически въпрос: Чувствахте ли величието на Народна Република България?

Чувствахте ли величието на Народна Република България? 9 гласували потребители

1. 1. Чувствахте ли величието на Народна Република България?

• Да, чувствах го (моля споделете как в коментарите)
      55%
    • Не, не бяхме велики, но не беше зле
      11%
    • Абе беше зле, но се живееше
      0%
      0
    • Въобще не понасях тази държава
      11%
    • Набор след 89-та съм и смятам, че е била велика (или по-добре от сега)
      22%
    • Набор след 89-та съм и смятам, че е била по-зле от сега
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Чувствахте ли величието на Народна Република България?  

No photo description available.

• Отговори 152
  • Прегледи 10,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Martin Dinev
    Martin Dinev

Искреното ми е мнение е, че в какъвто и стой да живееш, обикновения човек винаги е прецакан по някакъв начин. Не може предния режим да се изкарва най-лошият и черния в историята на България, че не вид

• Martin Dinev
    Martin Dinev

А сега са времена на джендъри, транс, и хомота! Имат паради и цял месец! Какъв е проблема? Не са се променили нещата много! Просто сега сме в гейска дружба със Западна Европа.   

• Еееей доживях да видя някой в този раздел да мисли!

Публикувани изображения

преди 17 часа, communismatic написа:

Правилно, да. Ти вече го доказа, за какво да си правиш труда, да даваш някакви примери. 😆😆😆😆

Точно така е.

Ъ, бавняр... ти твърдиш, че Хитлер и Сталин се били скарали заради Румъния и България (нали това ти е малоумната теза), та... питам те чел ли си "Моята борба". Очевидно не си... Аз и не съм очаквал, да си я чел. Много трудна става дискусията с теб, направо, не мога, да ти насмогна на простотията вече...

Ъъъ, намери го, прочете го, и пак не го запомни :D Малоумно повтаряш простотия след простотия, Явно ти е много трудно да осмислиш цяло изречение. И 110 пъти да ме питаш дали съм чел Моята борба, първо - никога не съм твърдял, че съм я чел, и второ - книгата е написана доста години преди събитието, което обсъждам, така че не виждам какво общо има. Ами трудна ще ти е дискусията, като не можеш да си структурираш мислите. Е, мисли... :D 

Мичигън, ти си на един акъл с Баалбек, за пореден път се убеждавам. Кви 5 000 - 6 000 шумкари, говоря за рухването му през 1989-а? Монархистите как се борят срещу налагането на социалистическия режим? Къде са ти съпротивителните движения? А БСП/БКП печелят дори първите демократични избори веднага след промените. СДС още се оправдават с "манипулации". Интересно, щото БСП ги бият с има-няма 700 000 гласа. Това не е ли "огромна привърженическа маса"? Или? Във вашето село как го наричате?

Тука тотално отърва чайника. Първо, понеже не съм медиум (ако не си разбрал), не мога да знам за кой точно период говориш. За това и в поста, който цитира избирателно и само част от него, съм ти го написал като за малоумник, и преди 9ти септември, и преди 10 ноември. В бъдеще прочитай първо всичко и тогава подскачай.

Съпротивителното движение се нарича Горянско движение и е по-масово от партизанското от преди 9ти. И по- важното, не са били платени като някои партизани и не са избивали мандраджии, кметове, попове и други невинни хора, за разлика от получовеците с петолъчки в главите.

СДС (съюза на държавна сигурност) също не помня да съм ги наричал някакви демократи, антикомунисти, радетели за промяна .. и като пример няма нужда да ми ги даваш. И не знам дали се оплакват с манипулации, но самата абревиатура СДС е манипулация, какви демократични сили могат да бъдат ченгетата и доносниците от ДС? Пред такива като тебе номера минава, пред мене - не.

Аха, тия преди комунистите били крали, ама не били крали толкова. 😆

Аха, точно така. По- точно, в сравнение с "делото" на комунягите, кражбите на онези преди тях са по- скоро като първолак да открадне дъвка. Единствените, които могат да се сравнят по кражби с комунягите след 9 септември, са комунягите след 10 ноември.  Първите заграбиха всичко от народа и го национализираха, вторите си го приватизираха и повечето го нарязаха. Кога по царско време подобно разграбване се е случвало? Нали си прочел много книги, дай няколко примера, не се стеснявай.

преди 6 часа, Michigan111 написа:

Ами трудна ще ти е дискусията, като не можеш да си структурираш мислите.

Да, де... До момента излиза, че аз не мога, да си "стуктурирам" мислите, а не ти. 😆

И 110 пъти да ме питаш дали съм чел Моята борба, първо - никога не съм твърдял, че съм я чел, и второ - книгата е написана доста години преди събитието, което обсъждам, така че не виждам какво общо има.

Ъ... бавняр, аз не твърдя, че си чел "Моята борба", пак не си разбрал. Питам те, дали си я чел, понеже в цялата книга Хитлер развива тезите си въз основа на омраза си към евреите и славяните. Това по повод "съюза" му със Сталин. Пак ти куца четенето с разбиране, но както преди това писах, това не е никаква изненада. Книгата била писана доста години преди събитието. Има логика, да. 100% след това ще е почнал, да харесва славяните... Много е сериозно положението. 😆

Първо, понеже не съм медиум (ако не си разбрал), не мога да знам за кой точно период говориш.

Т.е. ти наистина си признаваш, че си бавноразвиващ? Щото и за човек с две мозъчни гънки ще му е пределно ясно, кога е паднал социалистическият строй...

Съпротивителното движение се нарича Горянско движение и е по-масово от партизанското от преди 9ти.

Айде бе? По-масово? Колко са били? И не са били платени? Историците да си сверяват часовниците с теб... 😆😆😆😆

Цитат

И по- важното, не са били платени като някои партизани и не са избивали мандраджии, кметове, попове и други невинни хора, за разлика от получовеците с петолъчки в главите.

Ъхъ. Вършели са само дела за благото на народа - примерно да се трови някое блато... 😆

Пред такива като тебе номера минава, пред мене - не.

Правилно, ти си човек с много акъл в главата. 😆
Как си обясняваш първите демократични избори, когато БСП/БКП ги печелят веднага след "лесното" падане на строя? Тук какво е обяснението?

Кога по царско време подобно разграбване се е случвало? Нали си прочел много книги, дай няколко примера, не се стеснявай.

Мисля, че обясних - примерите са безброй. Абсолютно всяка власт през годините е гледала да си оправи живота. Ама от човек, който ми твърди, че горяните не били "платени" и че били повече от партизаните, откъде да ги знае тия работи... Иначе за пример - ограбването на евреите у нас по време на войната, то направо си е било държавна политика.

преди 18 часа, communismatic написа:

Да, де... До момента излиза, че аз не мога, да си "стуктурирам" мислите, а не ти. 😆

През цялото време ти го повтарям, време беше да ти светне лампичката в кратуната.

Ъ... бавняр, аз не твърдя, че си чел "Моята борба", пак не си разбрал. Питам те, дали си я чел, понеже в цялата книга Хитлер развива тезите си въз основа на омраза си към евреите и славяните. Това по повод "съюза" му със Сталин. Пак ти куца четенето с разбиране, но както преди това писах, това не е никаква изненада. Книгата била писана доста години преди събитието. Има логика, да. 100% след това ще е почнал, да харесва славяните... Много е сериозно положението. 😆

Несвързани бръщолевици. Говорим за едно, ти философстваш за нещо друго. И не само че филсофстваш, ами и дървенееш чак. Няма никакво значение кой кого харесва или не харесва, а кой е надежден съюзник и кой не. Справка - Анте Павелич и хърватите, нали и те са "славяни". На тези гпупости, че бил нападнал СССР защото били "славяни", само такива такива като тебе вярват.

Т.е. ти наистина си признаваш, че си бавноразвиващ? Щото и за човек с две мозъчни гънки ще му е пределно ясно, кога е паднал социалистическият строй...

Не, по- скоро ти напомням, че ти си бавноразвиващ, който пише несвързани неща. За това, казвам ти само за втори път, ти го написах като за такъв, и преди 9ти септември, и преди 10 ноември. Ти говориш за "огромна членска маса", от къде да знам за кога говориш. Все пак си любител на строй, който вдига "антифашистко въстание" още преди да е измислен фашизма, от такива като тебе всякакви шизофрении могат да се очакват.

Айде бе? По-масово? Колко са били? И не са били платени? Историците да си сверяват часовниците с теб... 😆😆😆😆

Няма нужда историците да си сравняват мнението с мен, фактите са си факти. Партизаните, по данни на бкп, не по мои данни, заедно с ятаците и подлогите са 5-6 хил човека. Горяните са 7-8 хиляди. И да, нито са били платени, нито ссср им е пращал оръжие. И ти да видиш, горянското движение е всъщност по- дълготрайно от пратизанското.

Ъхъ. Вършели са само дела за благото на народа - примерно да се трови някое блато... 😆

Ъхъ, ако под "да трови някое блато" визираш опита да се отрови водата на София, припомни си, че това е дело на ГеМе-то, ортака на комунягите в ОФ. Може и някоя взривена църква да се опиташ да им припишеш, Св. Неделя примерно, но пак няма да промени факта, че и това е дело на комуняги.

Що се опитваш да мислиш, като знаеш, че не ти се отдава...

Как си обясняваш първите демократични избори, когато БСП/БКП ги печелят веднага след "лесното" падане на строя? Тук какво е обяснението?

Стокхолмски синдром, науката го е обяснила отдавна.

Ти май не схвана каква е логиката на поговорката с "лесното" падане на строя. Какво май, със сигурност не си я схванал :D 

Мисля, че обясних - примерите са безброй. Иначе за пример - ограбването на евреите у нас по време на войната, то направо си е било държавна политика.

Абе ти си малко като Пуловера, знам едно нещо, ама няма да ви кажа :D Обяснил си, че примерите са безброй, ама не можеш да изброиш и няколко. Това с ограбването на евреите как точно го измъдри? Кои евреи са ограбени в България? Единственото, което са усетили, е че са носили отличителни знаци и действително част от тях са били разселени в страната, което им е спасило живота. Нещо им е национализирано от Царство България ли? Нищо не им е национализирано, нито нещо им е откраднато. И колкото и да го дъвчиш, от това далавера няма да излезе. Далаверите ги търсиш при цар Борис, а трябва да ги търсиш при Фердинанд. Ама нали си прочел вагон гниги... :D И аферата с Барон Хиршовата железница, и Деклозиеровата афера, и всякакви подобни, са както вече ти казах, като първолак да открадне дъвка от кварталния магазин, в сравнение с грабежа който комунягите спретнаха на българския народ. И не се напъвай да даваш някой от "безброй" примерите, на всеки здраво мислещ е ясно, че нищо такова няма да измъдриш. 

Абсолютно всяка власт през годините е гледала да си оправи живота.

Само комунистическата, освен това, е гледала и да стъжни живота на другите.

През цялото време ти го повтарям, време беше да ти светне лампичката в кратуната.

Така, така... 😆😆😆

Справка - Анте Павелич и хърватите, нали и те са "славяни". На тези гпупости, че бил нападнал СССР защото били "славяни", само такива такива като тебе вярват.

Мичигън, великий мислителю... Павелич и хърватите са само инструмент за постигане на цели. То по тая логика, те и украинците са "славяни", ама УПА и ОУН постоянно си сътрудничат с нацистите и мустакатото фюрерче. Ама откъде да ги знаеш ти тия работи... Нали "стратегическото място" Румъния и България е причината за неразбориите между аверите Сталин и Хитлер. 😆

Ти говориш за "огромна членска маса", от къде да знам за кога говориш.

Нормално... откъде да знаеш. То по време на целият "спор" си не особено "в час"... 😆

Партизаните, по данни на бкп, не по мои данни, заедно с ятаците и подлогите са 5-6 хил човека.

Айде бе? Не думай? БКП го казват? Ми много странно, щото в разговор между Добри Терпешев и Кимон Георгиев става ясно, че сумарно с ятаците и помагачите са към 14 000 в навечерието на 9-ти септември. Без избитите... Интересно, откъде ги извади тия 5-6 000 човека!? Ти си направо уникален екземпляр, до момента не си написал нито едно вярно нещо... 😆

И да, нито са били платени, нито ссср им е пращал оръжие.

Тъй ли? Откъде предава радио "Горянин"? И кога се появяват основно горяните? Много искам, да те видя, как се гърчиш... 😆😆😆😆

И ти да видиш, горянското движение е всъщност по- дълготрайно от пратизанското.

То може да е по-дълготрайно, ама това няма нищо общо с численост, организираност и прочее... Колко продължава, междувпрочем горянското движение? И пак да попитам... около кои години почва да се отключва? Благодаря за вниманието, ще се скъсам от хилене... 😆

Ти май не схвана каква е логиката на поговорката с "лесното" падане на строя.

Че то и логика ли да търсим в писането ти на глупости? 😆

Абе ти си малко като Пуловера, знам едно нещо, ама няма да ви кажа

А ти си малко като бавноразвиващият от Карлуково, мисля че точно преди един-два поста ти дадох пример с почти целият политически елит и как са се облагодетелствали от положението си. Оправданието беше "те са крали, ама другите са крали повече от тях". Т.е. оправдание на бавноразвиващи...

Кои евреи са ограбени в България?

Само да питам, като пращаш Авив и Аарон към лагерите на смъртта, според теб, какво се случва с имотите им, банковите им сметки и прочее? По какъв начин се случва изпращането им към лагерите на смъртта в "новоприсъединените територии"? Искам много точно да ми обясниш... Питам човека, който е супер наясно с нещата... 😆

Благодаря за вниманието, чакам си отговорите... Голям смях ще има. 😆

Мичигън, великий мислителю... Павелич и хърватите са само инструмент за постигане на цели. То по тая логика, те и украинците са "славяни", ама УПА и ОУН постоянно си сътрудничат с нацистите и мустакатото фюрерче. Ама откъде да ги знаеш ти тия работи... Нали "стратегическото място" Румъния и България е причината за неразбориите между аверите Сталин и Хитлер. 😆

Велики непомнителю и лъжеписателю :D Тая дъвка с България и Румъния я дъвчеш, дъвчеш, и все грешно я цитираш. Явно или си глупав, или умишлено изкривяваш думите. Което и от двете да е, не ми дреме особено. 

Това, което наричаш "инструмент" е всъщност интерес. Изпушва ти логиката, че Хитлер искал да избива руснаци, защото са "славяни", при положение, че има и други "славяни", които не иска да избива, защото са му съюзници. Любимите ти сърби впрочем също му стават съюзници, после се отмятат, но след като окупира Югославия няма данни за избиване на "славяни". Като кон с капаци си. 

Нормално... откъде да знаеш. То по време на целият "спор" си не особено "в час"... 😆

Аз не съм в час, пък ти не можеш да запомниш едно изречение и сигурно 10 пъти го цитира грешно. Може би пък ти не знаеш какво е това "в час".

Айде бе? Не думай? БКП го казват? Ми много странно, щото в разговор между Добри Терпешев и Кимон Георгиев става ясно, че сумарно с ятаците и помагачите са към 14 000 в навечерието на 9-ти септември. Без избитите... Интересно, откъде ги извади тия 5-6 000 човека!? Ти си направо уникален екземпляр, до момента не си написал нито едно вярно нещо... 😆

5-6 хиляди са по данни след 9 септември. А преди 9ти:

По искане на Георги Димитров за справка относно числения състав на партизанските отряди, на 12 март 1944 г. от ЦК на БРП е изпратена шифрована телеграма, в която се докладва че:

„...В партизанските отряди около 25 – 30 % са комунисти, толкова са комсомолците, останалите са безпартийни. По възрастов състав – в отрядите главно са младежи, от тях 70 – 75 % са селски бедняци, около 20 % са работници, останалите са от интелигенцията.[75] и „...в 12 окръга има 26 отряда с обща численост 2320 души" и още, че има окръзи само с по няколко десетки партизани например – Хасковски – 20 души, Варненски – 40 души, Старозагорски – 50 души, а в Русенски, Бургаски и Търновски въобще не съществува партизанско движение.

Май преди 9-ти са били кажи речи двойно по- малко. Да, петолъчке, твоите го казват на Гошо Тарабата, за твое съжаление не е моя измислица :D 

Тъй ли? Откъде предава радио "Горянин"? И кога се появяват основно горяните? Много искам, да те видя, как се гърчиш... 😆😆😆😆

По принцип, вероятно ще се изненадаш, но по радиото е невъзможно да се пратят пари и оръжие. Но в "твоята глава" може и да е възможно :D 

ще се скъсам от хилене... 😆

Приятно хилене. Ако ожаднееш, пиши да ти пратя една водичка, по радиото :D 

А ти си малко като бавноразвиващият от Карлуково, мисля че точно преди един-два поста ти дадох пример с почти целият политически елит и как са се облагодетелствали от положението си. Оправданието беше "те са крали, ама другите са крали повече от тях". Т.е. оправдание на бавноразвиващи...

Мисленето не ти се отдава, вече го изяснихме. Мислел той. :D Мислиш, че си дал пример, ама никакъв пример не си дал, тоест пак не успяваш да мислиш.  Защото не можеш, защото не знаеш. И защото нямаш какъв пример да дадеш. Безсилен си, затова повтаряш една и съща глупост като папагал. Всеки елит, всички крадат... хленчиш като уличница. Дай пример конкретен, нещо което да доближава грабежа извършен от комунягите.

Само да питам, като пращаш Авив и Аарон към лагерите на смъртта, според теб, какво се случва с имотите им, банковите им сметки и прочее? По какъв начин се случва изпращането им към лагерите на смъртта в "новоприсъединените територии"? Искам много точно да ми обясниш... Питам човека, който е супер наясно с нещата... 😆

Благодаря за вниманието, чакам си отговорите... Голям смях ще има. 😆

Аха, болшевишката логика за "Новоприсъединените територии". Само дето "Новоприсъединените територии", първо - нито са присъединени, нито Царство България упражнява фактическа власт над тях, нито може да влияе на депортациите, нито дори може да дава българско гражданство на евреи (това е изрично условие на германците, защо ли), и второ - по същите причини с имуществото на евреите от "Новоприсъединените територии" не се разпорежда България.

В Старите предели е иначе регулирано как ще се процедира с имуществото им. И понеже питаш по- знаещия, по- знаещия ще ти каже. Недвижимото имущество се отчуждава в полза на държавата, като същото се заплаща. Дори е предвидено, ако има ипотека, държавата да поеме и нея, като разбира се това, което остава да се изплати се приспада от стойността на отчуждения имот и се изплаща разликата. Движимото имущество се продава и парите се вкарват в сметката на евреина, а ако собственика не е ясен, се вкарват в сметка на Евреиската община. Това е предвидено за депортираните евреи. И понеже няма нито един депортиран евреин от Царство България, нищо от това не се изпълнява. Така че и тоя "пример" можеш да си го завреш сещаш се къде :D 

Приятен смях ти желая. Но ако не забелязваш с хилене тип "шизо с биполярно разстройство" не променяш факта, че нищо не знаеш. Чети повече, не само на думи.

преди 5 часа, Michigan111 написа:

Тая дъвка с България и Румъния я дъвчеш, дъвчеш, и все грешно я цитираш.

Ми, както и да го напиша, пак е чудовищна тъпотия, честно казано...

Изпушва ти логиката, че Хитлер искал да избива руснаци, защото са "славяни", при положение, че има и други "славяни", които не иска да избива, защото са му съюзници.

Именно, да. Към тоя етап на войната Хитлер няма интерес от избиването на въпросните славяни, понеже са му нужни за съюзници. Странно за теб, нали? По абсолютно същата причина Хитлер си играе и с украинските националисти в онзи период, понеже са му нужни за войната срещу СССР. То е близко до акъла, ама... при твоите възможности.

5-6 хиляди са по данни след 9 септември.

Това кой го пише?

Цитат

Пенчо Ковачев

Коментатор

Благодаря за вниманието... Даже не съм го и чувал.

По принцип, вероятно ще се изненадаш, но по радиото е невъзможно да се пратят пари и оръжие. Но в "твоята глава" може и да е възможно

Мичигън, титане на мисълта... аз не казвам, че са пращали оръжие по радиото. Ти си феноменален, пак да го повторя. Питам те откъде предава радио "Горянин"? Просто ми отговори на тоя елементарен въпрос.

Приятно хилене.

Смяташ ли, да ми отговориш на въпроса, кога се отключва горянското движение?

Мислиш, че си дал пример, ама никакъв пример не си дал, тоест пак не успяваш да мислиш. 

Ами виж сега... аз не съм виновен, заради това, че не си в състояние, да осмислиш нещо, което съм го написал като за бавноразвиващи...

Само дето "Новоприсъединените територии", първо - нито са присъединени, нито Царство България упражнява фактическа власт над тях, нито може да влияе на депортациите, нито дори може да дава българско гражданство на евреи (това е изрично условие на германците, защо ли), и второ - по същите причини с имуществото на евреите от "Новоприсъединените територии" не се разпорежда България.

Айде бе? Българска администрация там, ама Царство България не упражнявала фактическа власт над тях? Всички, които се разпореждат във въпросните територии... от полицайчето, дето ги отараши до кмета са си все българи, а ти си вярвай на глупостите, че не сме се разпореждали. На българска земя "Комисарството по еврейските въпроси" създава закони, които да репресират икономически и по всячески друг начин българските евреи... Например...

Цитат

Лица от еврейски произход, не могат, да притежават, владеят или държат под наем, лично или чрез подставено лица, непокрити полски имоти, а в селските общини, изключвайки курортните общини, и покрити имоти. Притежателите от еврейски произход на непокрити имоти са длъжни в тримесечен срок, да ги предложат за покупка от ДПФ.

Интересно, какво се случва с въпросните имоти и как се "откупуват" от държавата. Оставям на хората с две мозъчни гънки, да се сетят сами...
Ето ти нещо и от дневника на съветника на царя - Лулчев /едва ли си го чувал, ама.../

Цитат

По вътрешните работи: комунистите са турени под надзор. Това не е лошо, но те сега са безопасни. След десетина дни събитията ще ги сломят съвсем. Срещу евреите се продължава политиката на ограбването. Говори се за висши лица, които са „купили“ сребърни сервизи и килими от евреи. Когато се провери и документира, ще Ви кажа имената.

Чети повече, не само на думи.

Мани майтапа, ама е хубаво като пишеш някакви простотии, да си даваш и сметка, на кого ги пишеш... Щото изглеждаш адски смешен и жалък в очите ми. До момента, не помня да си написал и едно вярно нещо. Да не говорим, че постоянно трябва и да си дообяснява нещо по 200 пъти, понеже си на един акъл с титани на мисълта като Баалбек, ВАНКАТА и прочее...

Мани майтапа, ама е хубаво като пишеш някакви простотии, да си даваш и сметка, на кого ги пишеш... Щото изглеждаш адски смешен и жалък в очите ми. До момента, не помня да си написал и едно вярно нещо. Да не говорим, че постоянно трябва и да си дообяснява нещо по 200 пъти, понеже си на един акъл с титани на мисълта като Баалбек, ВАНКАТА и прочее...

Знам на кого ги пиша, на оня дето е прочел един вагон книги и се пъне колко много били шумкарите, а не знае, че според тях си са били 2-3 хил калпака :D До момента не бил помнел, помненето не ти се отдава, обясних ти го преди няколко поста още. Вероятно не помниш :D 

Това кой го пише?

Пак някой комунист. След като са били 2-3 хил преди 9-ти, редно е след 9-ти да се представят за двойно повече. Върни се на предния пост и виж в кои области самите комунета си признават, че няма никакви шумкари. После провери колко много "активни борци" има след 9-ти в същите области. Как става тая работа?  В Русе даже има "блок на активните борци", нищо че един шумкар е нямало, в последствие цял блок изнамират :D Та, по някое време може и 50 000 да ги изкарат, но по никакъв начин не променя факта, че са били 2-3 хил. Освен ако не смяташ, че са излъгали Гошо Тарабата.

Ми, както и да го напиша, пак е чудовищна тъпотия, честно казано...

За тебе може и да е тъпотия, но това са думи на Хитлер. Моята борба уж си я чел, а речите му си ги прпуснал. Отделно Сталин много държи да "даде гаранции" на България и да прави военни бази във Варна и Бургас. Още докато са съюзници настоява пред Хитлер, че България трябва да е в съветската зона на влияние. Единия гледа към Истанбул, а другия знае, че Югославия не е съюзник, на който може да се довери, а Гърция си е в Британската сфера по принцип, и вероятно ще трябва да се воюва и с двете държави за да осигури сигурност от юг, както и става. Тоест и двамата оценяват местоположението на България в центъра на Балканите. Нещо, което май само ти не можеш да оцениш.

Смяташ ли, да ми отговориш на въпроса, кога се отключва горянското движение?

Когато ми отговориш на въпроса, кой го е заключил, че да се отключва.

Или като ми обясниш, каква връзка има това с факта, че са били повече от шумкарите.

Ами виж сега... аз не съм виновен, заради това, че не си в състояние, да осмислиш нещо, което съм го написал като за бавноразвиващи...

Явно само си го мислил като бавноразвиващ, щото си пропуснал да го напишеш :D Ама то как да напишеш това, което не съществува. Не съществува грабеж на народа, който дори да доближава този, извършен от комунягите. И 100 пъти да повториш, че си дал пример за такъв, не си дал, няма и да дадеш. Защото няма.

Айде бе? Българска администрация там, ама Царство България не упражнявала фактическа власт над тях? Всички, които се разпореждат във въпросните територии... от полицайчето, дето ги отараши до кмета са си все българи, а ти си вярвай на глупостите, че не сме се разпореждали. На българска земя "Комисарството по еврейските въпроси" създава закони, които да репресират икономически и по всячески друг начин българските евреи... Например...

Ами ти си вярваш на елементарната пропаганда. Което за пореден път доказва, че всъщност не знаеш нищо. Тези отношения не се регулират на принципа "видях една карта". Имаш Хагски конвенции за водене на война, които регулират кой носи отговорноста. Този, който нападне друга държава, победи армията и окупира територията и, носи и отговорността. Това е Германия, не е България. И окупираните територии се управляват от губернатор, който е германец. Българската администрация и армия влизат по спогодба, администрацията - защото е предвидено след войната тези територии да бъдат предадени на България, а армията - най- вече за да се освободят немските части и да бъдат използвани другаде. Някои решения въпрсната администрация е можела да вземе, но за това, което обсъждаме е нямала правомощия. В една от спогодбите е изрично упоменато от немците, че България може да предоставя българско гражданстово само на етнически българи. Ти си отговори на въпроса кой държи реалната власт в тези земи.

В крайна сметка, присъединяването на тези земи към Царство България може да стане само и единствено с договор, какъвто няма. Оставен е за след войната. Другото са глупости и лъжи.

Интересно, какво се случва с въпросните имоти и как се "откупуват" от държавата. Оставям на хората с две мозъчни гънки, да се сетят сами...

Напомняме на хората с две мозъчни гънки, че процедурта за имуществоото е за депортираните евреи. И понеже депортирани няма, няма и отчуждени имоти по тази процедура. А "как" съм ти написал в предния пост. Не помниш, знам :D 

преди 57 минути, Michigan111 написа:

Знам на кого ги пиша, на оня дето е прочел един вагон книги и се пъне колко много били шумкарите, а не знае, че според тях си са били 2-3 хил калпака

Ми не, не са били 2-3 хиляди калпака. Това, че ти пишеш, че са били толкова, не го прави истина. Постваш ми някаква тъпотия от световнонеизвестният журналист от "24 часа" Пенчо Ковачев. Дай да видя документ, шифрограма и прочее... Да не ми постнеш само книга на Христо Христов.

След като са били 2-3 хил преди 9-ти, редно е след 9-ти да се представят за двойно повече.

Кой да ги "представи", бавния? Това е шифрограма между Кимон Георгиев и Добри Терпешев? Препоръчвам ти книгите на академик Георги Марков за гражданската война, там я е постнал. Да, академик Георги Марков, а не Пенчо Ковачев от "24 часа".

Та, по някое време може и 50 000 да ги изкарат, но по никакъв начин не променя факта, че са били 2-3 хил.

2-3 хиляди може да са в празната ти глава. Не са 50 000, но не са 2-3 хиляди. Долу-горе, колкото са партизаните, толкова са били и горяните. Те двете съпротивителни движения са адски сходни, между другото. Ама това е тема, която се дискутира с хора, които са с повече от две мозъчни гънки, а ти не си от тях.
Принципно, партизанското движение тук, ако го сравним с това което се случва в Югославия и Гърция е смешно (в Гърция има даже гражданска война), но все пак България е била съюзник на Хитлер към този момент. Искра Баева и Евгения Калинова в книгите си твърдят, че сумарно са били към 9-10 000 души, а по-добри специалисти в тая област от тях няма. С това което си говорят Терпешев и Кимон Георгиев долу-горе се връзва. Все пак има доста избити от тях, има и ятаци, има и помагачи. 2-3 000 партизани е плод на хора, които живеят в паралелен свят.

За тебе може и да е тъпотия, но това са думи на Хитлер. Моята борба уж си я чел, а речите му си ги прпуснал.

И какво казва в "речите" си? Че е готов за съюз със СССР ли? Брато, ти си зверски елементарно парче... 😆😆😆

Явно само си го мислил като бавноразвиващ, щото си пропуснал да го напишеш

Верно? Щото съм ти дал примери с цялата политическа история до 9-ти септември 1944 г. Пак казвам - "четене с разбиране" му е майката.

преди 1 час, Michigan111 написа:

Отделно Сталин много държи да "даде гаранции" на България и да прави военни бази във Варна и Бургас. Още докато са съюзници настоява пред Хитлер, че България трябва да е в съветската зона на влияние.

Това 100% е от Евелина Келбечева. Гаранция! 😆😆😆

Когато ми отговориш на въпроса, кой го е заключил, че да се отключва.

Виж сега... аз мисля, че над 20 пъти ти писах, че за да дискутираш на историческа тематика с мен, трябва доста така да се поограмотиш. Понеже явно няма да получа отговор, та да обясня... Партизаните и горяните като цяло са доста сходни движения, но имат и своите различия. Сходни са понеже и двете движения са инспирирани отвън. Не случайно те питах, откъде предава радио "Горянин", явно че не знаеш отговора (каква изненада само), та да те светна. Радио "Горянин" предава от американската база в Кифисия. Само, че... горяните не са еднородна маса за разлика от партизаните, това е разликата. Първоначално горяните са репресирани бивши опозиционери, които просто се крият от новата власт. Но... идва войната в Корея и САЩ вероятно се опасяват, че отношенията между Изтока и Запада са толкова обострени, че може да прерастнат в трета световна, че на тях им е угодно, да има някой, който да мъти водата в бившият Източен блок. Идеята е естествено, да се удари по СССР, да не ми кажеш пак, че сме особено важни за САЩ. И почват да текат пари от тук и от там... Оборудването става от южните ни съседки. Това "отключва" горянското движение. Не случайно преди да се случат тия събития, това "горянско" движение е направо смехотворно. Доколкото си спомням... най-числената група беше "Светиврачката" и беше от 45 души. Това каква съпротива е изобщо!? Но тогава вече идват и "николапетковисти", и "трайчокостовисти", и противници на колективизацията и т.н. Общо-взето, доста НЕхомогенна смес от репресирани хора. То и... движението не е особено силно. Доколкото знам ДС просто се внедрява вътре в групите и ги елиминира. Спират и парите от Запада, понеже Корейската война приключва.
Според мен, има доста силна връзка между Гемето (нелегална опозиция) и Никола Петков (легална опозиция) в онзи момент. Ако ме разбираш какво казвам (в което силно се съмнявам)... Но нямам доказателства в тая насока.

Някои решения въпрсната администрация е можела да вземе, но за това, което обсъждаме е нямала правомощия.

Великий мислителю, не само, че е имала провомощия, а даже поемаме и пътните разноски до лагерите, което е върха на унижението. Така се случва като в "Комисарството по еврейските въпроси" е от горе до долу пълно с ратници...

Спираме кражбичката...
1.jpg

Еми...
3.jpg

Aха...
4.jpg
300 000 лева...
5.jpg
Белев (ръководителя на "Комисарството по еврейските въпроси") бил много заможен човек...
6.jpg

И понеже депортирани няма, няма и отчуждени имоти по тази процедура.

Няма да, само някакви си 11 343-ма. Интересно, що в Израел махнаха паметника на царчето...

По времето на гадната мръсна комунистическа диктатура ни караха задължително да ходиме на работа за по 200 лв заплата и стреляха на българо-гръцката граница на месо, ако на някой му се искаше да избяга от робството.
След това хамериканците ви натресоха хиперинфлация и разграбване на всичко изградено с робския труд до 1989г.
Сега урсула ви командва яко с редовни клизми и не знаете на кой господар да се кланяте, щото той пък доналд с перчема, нещо не ги люби трансджендърите.

Абе не ви е леко там у родината, ама поне не ви пращат да мрете за радост на нагло-саксите от мъгливия остров, както става в украйна от 3 години.

преди 21 часа, communismatic написа:

Ми не, не са били 2-3 хиляди калпака. Това, че ти пишеш, че са били толкова, не го прави истина. Постваш ми някаква тъпотия от световнонеизвестният журналист от "24 часа" Пенчо Ковачев. Дай да видя документ, шифрограма и прочее... Да не ми постнеш само книга на Христо Христов.

Кой да ги "представи", бавния? Това е шифрограма между Кимон Георгиев и Добри Терпешев? Препоръчвам ти книгите на академик Георги Марков за гражданската война, там я е постнал. Да, академик Георги Марков, а не Пенчо Ковачев от "24 часа".

2-3 хиляди може да са в празната ти глава. Не са 50 000, но не са 2-3 хиляди. Долу-горе, колкото са партизаните, толкова са били и горяните. Те двете съпротивителни движения са адски сходни, между другото. Ама това е тема, която се дискутира с хора, които са с повече от две мозъчни гънки, а ти не си от тях.
Принципно, партизанското движение тук, ако го сравним с това което се случва в Югославия и Гърция е смешно (в Гърция има даже гражданска война), но все пак България е била съюзник на Хитлер към този момент. Искра Баева и Евгения Калинова в книгите си твърдят, че сумарно са били към 9-10 000 души, а по-добри специалисти в тая област от тях няма. С това което си говорят Терпешев и Кимон Георгиев долу-горе се връзва. Все пак има доста избити от тях, има и ятаци, има и помагачи. 2-3 000 партизани е плод на хора, които живеят в паралелен свят.

И 60 реда глупости да изпишеш, фактите са такива. Гошо Тарабата пита "колко са шумкарите", комунетата му казват че са 2-3 хиляди. Колкото и да твърдиш, че "аз го пиша", "че са в празната ми глава", не променя факта, че комунетата го пишат, аз ги цитирам. 2-3 хиляди шумкаря. Предния пост ти дадох пример с "активните борци" от Русе, където няма и един шумкар. От където се изнамериха тези активни борци, от там се изнамират и повече от 2-3 хиляди шумкари след 9-ти. Трудно ли е за осмисляне от кухата ти кратуна?

И какво казва в "речите" си? Че е готов за съюз със СССР ли? Брато, ти си зверски елементарно парче... 😆😆😆

Ами не знам кой е елементарното парче. Говорим за ситуация, в която Райха и СССР са вече във война. Такъв сериозен въпрос само много НЕелементарно парче може да зададе. В крайна сметка съм ти написал какво говори, ако се интерсуваш просто ги намери и чуй. Или продължавай да дрънкаш простотии, това воля.

Верно? Щото съм ти дал примери с цялата политическа история до 9-ти септември 1944 г. Пак казвам - "четене с разбиране" му е майката.

Верно. Защото правиш едно от нещата, които най- ти се отдават - лъжеш. Никакъв приемр не си дал и не си способен да дадеш. Ти си един обикновен лаладжия, нямаш как да дадеш пример.

Това 100% е от Евелина Келбечева. Гаранция! 😆😆😆

Единствената гаранция е, че нямаш хабер за фактите и събитията.

Виж сега... аз мисля, че над 20 пъти ти писах, че за да дискутираш на историческа тематика с мен, трябва доста така да се поограмотиш. Понеже явно няма да получа отговор, та да обясня... Партизаните и горяните като цяло са доста сходни движения, но имат и своите различия. Сходни са понеже и двете движения са инспирирани отвън. Не случайно те питах, откъде предава радио "Горянин", явно че не знаеш отговора (каква изненада само), та да те светна. Радио "Горянин" предава от американската база в Кифисия. Само, че... горяните не са еднородна маса за разлика от партизаните, това е разликата. Първоначално горяните са репресирани бивши опозиционери, които просто се крият от новата власт. Но... идва войната в Корея и САЩ вероятно се опасяват, че отношенията между Изтока и Запада са толкова обострени, че може да прерастнат в трета световна, че на тях им е угодно, да има някой, който да мъти водата в бившият Източен блок. Идеята е естествено, да се удари по СССР, да не ми кажеш пак, че сме особено важни за САЩ. И почват да текат пари от тук и от там... Оборудването става от южните ни съседки. Това "отключва" горянското движение. Не случайно преди да се случат тия събития, това "горянско" движение е направо смехотворно. Доколкото си спомням... най-числената група беше "Светиврачката" и беше от 45 души. Това каква съпротива е изобщо!? Но тогава вече идват и "николапетковисти", и "трайчокостовисти", и противници на колективизацията и т.н. Общо-взето, доста НЕхомогенна смес от репресирани хора. То и... движението не е особено силно. Доколкото знам ДС просто се внедрява вътре в групите и ги елиминира. Спират и парите от Запада, понеже Корейската война приключва.
Според мен, има доста силна връзка между Гемето (нелегална опозиция) и Никола Петков (легална опозиция) в онзи момент. Ако ме разбираш какво казвам (в което силно се съмнявам)... Но нямам доказателства в тая насока.

Ти виж сега, уикипедски професори на мен акъл не могат да ми дават. Интересно ми беше какво ще родиш за радиото и ти го роди, достойно точно за твоя мозък :D ЦРУ започва да се занимава с България след февруари 1950-та, горянското движение започва още 45-та. Да тъврдиш, че нещо от 50-та е "отключило" събития от 45-та е малко смехотворно, но за теб нормално. Радио Горянин е само едно от нещата с което се занимават американците, искат и бойци да подготвят, пазарят се с ГеМе-то, с Ванчо Михалов и един от легионерите (забравих името), търси се и финансиране (реки от пари няма). И нищо общо няма войната в Корея, идеологическо противопоставяне. Не се занимават и само с режима в България

преди 22 часа, communismatic написа:

Ами не знам кой би те разбрал какво дрънкаш, това са събития, които започват 1950, а Никола Петков е убит 1947 год. Как може да е легална опозиция 3 год след убийството му, само ти си знаеш.

Много интересна "дискусия"... "Нищо не разбираш", "нищо не разбираш", "нищо не разбираш", "горяните са платени, ама парите идват по-късно..." 😆😆😆😆😆😆

В интерес на истината, не си с нищо по-различен от останалите балалайкаджии, дето не са в състояние, да защитят каквато и да било теза, ама въртят една и съща мантра по 200 пъти, колкото да се намират на приказка. Ако желаеш дискусията, да продължи... хубаво е малко, да почнеш и да влизаш в час. Не за друго, а защото май само правя ненужни движения върху клавиатурата... Благодаря за вниманието.

преди 2 минути, communismatic написа:

Много интересна "дискусия"... "Нищо не разбираш", "нищо не разбираш", "нищо не разбираш", "горяните са платени, ама парите идват по-късно..." 😆😆😆😆😆😆

В интерес на истината, не си с нищо по-различен от останалите балалайкаджии, дето не са в състояние, да защитят каквато и да било теза, ама въртят една и съща мантра по 200 пъти, колкото да се намират на приказка. Ако желаеш дискусията, да продължи... хубаво е малко, да почнеш и да влизаш в час. Не за друго, а защото май само правя ненужни движения върху клавиатурата... Благодаря за вниманието.

Доста съм по- различен, най-вече от теб. Че си лаладжия и повърхностен елемент разбрах, още като ми писа на лично, че съм свестен :D Нормален човек няма да напише нещо такова, на такъв който не познава. 

Ами ти наистина нищичко нито знаеш, нито разбираш. Аз ти говоря с факти и дати. Ти ми твърдиш, че Никола Петков бил опозиция 3 години след смъртта му и след това ми пишеш аз да съм влизал в час :D Че да съм имал честта да водя дискусия с другаря незнайков хахахаха Да ми говори как събития от 1950 год "отключили" такива от 1945-та :D 

Моля за вниманието, дано нещо ти е влезнало в кратунката все пак.

преди 19 часа, Белгиеца написа:

Абе не ви е леко там у родината, ама поне не ви пращат да мрете за радост на нагло-саксите от мъгливия остров, както става в украйна от 3 години.

Поне не стрелят по границите вече.

преди 52 минути, Michigan111 написа:

Нормален човек няма да напише нещо такова, на такъв който не познава. 

Това още колко пъти смяташ, да го изтъкваш тук? Смяташ, че ще ме уязвиш ли? Да, писах, че ми изглеждаш "свестен", оказа се, че с нищо не си по-различен от 85% от останалата паплач тук, дето е толкова плоска, че няма и накъде... Баси елементарните похвати.

Аз ти говоря с факти и дати.

С абсолютно никакви факти и дати, не ми "говориш". До сега мантрата беше, че горяните не били "платени", а сега се оказа, че били, ама парите дошли по-късно. Че даже и оръжия не им давали. Което пак е лъжа и никакъв факт. Ето ти го точният цитат черно на бяло.

на 20.03.2025 г. в 1:08, Michigan111 написа:

Партизаните, по данни на бкп, не по мои данни, заедно с ятаците и подлогите са 5-6 хил човека. Горяните са 7-8 хиляди. И да, нито са били платени, нито ссср им е пращал оръжие.

Кажи си просто, че грам нямаш понятие по темата, та поне да отмиеш срамът.

Относно "фактите" и "датите", ти ми даваш пример с някаква статия на някакъв журналист, дето никой дори не го е и чувал. Изключвам факта, че дори не е и историк. Та... всичко това било така и "фактите са такива". А това е толкова "факт", колкото е "факт", че Сталин и Хитлер се били скарали заради България и Румъния. Някакви си твои свободни съчинения, дето си ги чел в медии на хранилка при "Америка за България". Ни шифрограма, ни документ, ни поне цитат от книга на някой доказан капацитет в историческата наука. Общо-взето, пишем колкото да не заспим.

Ти ми твърдиш, че Никола Петков бил опозиция 3 години след смъртта му и след това ми пишеш аз да съм влизал в час

Оказа се за втори път, че не стига, дето грам нищо не разбираш от нещата, за които се опитваш, да пишеш, а и лъжеш и мажеш на поразия. Никога не съм твърдял подобно нещо, просто има страшно много съмнителни неща около неговото избухване в НС и думите срещу Георги Димитров ("подлога" и т.н.) Определено остава съмнения, че има солиден гръб на западна държава. Затова казвам, че има връзка между легална опозиция и нелегална опозиция. Ама както над 200 пъти писах, такива сериозни дискусии се провеждат с хора, които поне имат някаква основа. А ти определено не си от тях.

Да ми говори как събития от 1950 год "отключили" такива от 1945-та

Именно, да. То се вижда от документите, какво е било горянското движение непосредствено след промените и около Корейската война... Ти чел ли си документите, между впрочем? През 1945 г. "горяните" са невероятните 173-ма души. До 1948-ма са още по-невероятните 780. В периода 1952-1953 по данни от ДС са 3130 души, т.е. четири пъти повече от 1948 г. и осемнадесет пъти повече от 1945 г. Това не е ли "отключване" на съпротивата или...? Как го наричате у ваш'то село?

И нищо общо няма войната в Корея, идеологическо противопоставяне.

За теб може и да няма "нищо общо", защото ти абсолютно нищо не разбираш, ама това не променя фактите, че горяните са използвани от Запада и са платени. Точно както партизаните са платени и използвани от СССР няколко години по-рано...

Никакъв приемр не си дал и не си способен да дадеш. Ти си един обикновен лаладжия, нямаш как да дадеш пример.

Напротив, дадох пример и със Стефан Стамболов, и със Стамболийски, и с "пионката" Цанков, и с времето около антисемитизма у нас. Между другото, относно тараша на евреите, нещо спря, да лаеш? Документите щото сочат нещо коренно различно от малоумните ти теории, че българските власти нямали никакви "правомощия"... Има напредък значи, поне ти стига акъла, да спреш, да коментираш неща, от които нищо не разбираш. Е, за повечето неща, продължаваш, да пишеш тъпотии, ама то промяната в повечето случаи идва бавно...

В крайна сметка съм ти написал какво говори, ако се интерсуваш просто ги намери и чуй.

Мичигън, титане на историческата мисъл... изобщо не ме интересува кой какво говори, за всеки човек, който поне малко от малко има познания в този период, му е пределно ясно, че пакта "Рибентроп-Молотов" е подписан от Хитлер и Сталин за да си дадат време. Написах ебаси пространния коментар, защо е така. Останалото са глупости на болни мозъци..

преди 19 часа, communismatic написа:

Именно, да. То се вижда от документите, какво е било горянското движение непосредствено след промените и около Корейската война... Ти чел ли си документите, между впрочем? През 1945 г. "горяните" са невероятните 173-ма души. До 1948-ма са още по-невероятните 780. В периода 1952-1953 по данни от ДС са 3130 души, т.е. четири пъти повече от 1948 г. и осемнадесет пъти повече от 1945 г. Това не е ли "отключване" на съпротивата или...? Как го наричате у ваш'то село?

Явно у вашето село сте учили до първи клас, това са образованите. Под "отключване" нормалния човек разбира нещо, което е било заключено и вече не е. Увеличените бройки нормалния човек ги разбира, като нарастване на движението. Ти обаче ги разбираш, като нещо друго. Факт е, че горяни има от 1945 год и няма как движението да се "отключи" 5 год по- късно. Но пък за теб що да няма как, все пак нали казваш, че Никола Петков е опозиция 3 год след убийството му...

Това още колко пъти смяташ, да го изтъкваш тук?

Колкото си искам.

С абсолютно никакви факти и дати, не ми "говориш". До сега мантрата беше, че горяните не били "платени", а сега се оказа, че били, ама парите дошли по-късно. Че даже и оръжия не им давали. Което пак е лъжа и никакъв факт. Ето ти го точният цитат черно на бяло.

Къде съм казвал. че са били платени и парите са дошли по- късно. Пак лъжеш.

Горянското движение възниква от самосебе си. Има убедени антикомунисти, има действително и много земеделци, най- вече след колективизацията, има дори комундели, на които им светва лампичката, че не са се борили баш за това, което става. това, че след време ГеМе-то се опитва да политизира движението, че янките се опитват да го използват по никакъв начин, не прави движението платено. Нито агитаторите, които са подготвени в Кифися, нито тези, които получават военна подготовка, са горяни. А аналогията ти с комунистите е просто несъстоятелна, както повечето ти "анализи". Докато Райха и СССР са съюзници, за нашите комундели немците са "социалистически братя", пишат ли позив Царя да вкара България в Тристранния пакт? Пишат. Посрещат ли германците като братя? Посрещат ги. Стават "антифашисти" едва когато Райха напада СССР. Горяните, истинските, за разлика от тях, не чакат някой да им каже, че комунетата са им врагове, усещат го още в началото.

преди 20 часа, communismatic написа:

Това още колко пъти смяташ, да го изтъкваш тук? Смяташ, че ще ме уязвиш ли? Да, писах, че ми изглеждаш "свестен", оказа се, че с нищо не си по-различен от 85% от останалата паплач тук, дето е толкова плоска, че няма и накъде... Баси елементарните похвати.

Кажи си просто, че грам нямаш понятие по темата, та поне да отмиеш срамът.

Относно "фактите" и "датите", ти ми даваш пример с някаква статия на някакъв журналист, дето никой дори не го е и чувал. Изключвам факта, че дори не е и историк. Та... всичко това било така и "фактите са такива". А това е толкова "факт", колкото е "факт", че Сталин и Хитлер се били скарали заради България и Румъния. Някакви си твои свободни съчинения, дето си ги чел в медии на хранилка при "Америка за България". Ни шифрограма, ни документ, ни поне цитат от книга на някой доказан капацитет в историческата наука. Общо-взето, пишем колкото да не заспим.

Оказа се за втори път, че не стига, дето грам нищо не разбираш от нещата, за които се опитваш, да пишеш, а и лъжеш и мажеш на поразия. Никога не съм твърдял подобно нещо, просто има страшно много съмнителни неща около неговото избухване в НС и думите срещу Георги Димитров ("подлога" и т.н.) Определено остава съмнения, че има солиден гръб на западна държава. Затова казвам, че има връзка между легална опозиция и нелегална опозиция. Ама както над 200 пъти писах, такива сериозни дискусии се провеждат с хора, които поне имат някаква основа. А ти определено не си от тях.

За теб може и да няма "нищо общо", защото ти абсолютно нищо не разбираш, ама това не променя фактите, че горяните са използвани от Запада и са платени. Точно както партизаните са платени и използвани от СССР няколко години по-рано...

Напротив, дадох пример и със Стефан Стамболов, и със Стамболийски, и с "пионката" Цанков, и с времето около антисемитизма у нас. Между другото, относно тараша на евреите, нещо спря, да лаеш? Документите щото сочат нещо коренно различно от малоумните ти теории, че българските власти нямали никакви "правомощия"... Има напредък значи, поне ти стига акъла, да спреш, да коментираш неща, от които нищо не разбираш. Е, за повечето неща, продължаваш, да пишеш тъпотии, ама то промяната в повечето случаи идва бавно...

Мичигън, титане на историческата мисъл... изобщо не ме интересува кой какво говори, за всеки човек, който поне малко от малко има познания в този период, му е пределно ясно, че пакта "Рибентроп-Молотов" е подписан от Хитлер и Сталин за да си дадат време. Написах ебаси пространния коментар, защо е така. Останалото са глупости на болни мозъци..

Напротив, дадох пример и със Стефан Стамболов, и със Стамболийски, и с "пионката" Цанков, и с времето около антисемитизма у нас.

Страшен пример си дал, далаверките на тези за теб са равностойни на ограбването на всичко от целия народ? Както казах, не можеш да дадеш пример за кражба, която дори да наближи мащабите на кражбата извършена от комунделите.

Между другото, относно тараша на евреите, нещо спря, да лаеш? Документите щото сочат нещо коренно различно от малоумните ти теории, че българските власти нямали никакви "правомощия"... Има напредък значи, поне ти стига акъла, да спреш, да коментираш неща, от които нищо не разбираш. Е, за повечето неща, продължаваш, да пишеш тъпотии, ама то промяната в повечето случаи идва бавно...

Аз не съм започвал да лая, че да спирам. Твърдиш, че моите твърдения били "малоумни", а малоумщините ги пишеш ти :D Правомощия казах, че българските власти не са имали над съдбата на евреите в Македония и Беломорието. Ти ми показваш някакви документи за Александър Белев, който е един от видните антисемити в България. Какво общо има това с евреите от Македония и Беломорието? Та, при тебе напредък определено няма :D 

Иначе никога и никъде не съм казвал, че срещу евреите в България няма репресивни мерки. Има дори приет закон, според който се облагат с еднократен данък в размер между 20 и 25% от активите, което е пак един вид ограбване. Но в сравнение с това, което се случва с евреите в други държави си е направо нищо. Има и разслелвания разбира се. Но в крайна сметка нито един не е депортиран. А пред германците някаква дейност трябва да се отчете за да се дава вид, че държавата репресира евреите. Защото въпросния Александър Белев действително е човек на немците и при един преврат срещу Цар Борис би бил идеалната марионетка на Берлин. Ти може би наистина да мислиш, че е било лесно на Царя да се разправя и пазари с Хитлер, и също наистина да вярваш, че е можел да прави каквото си иска, само че реалностите са други.

Написа предимно глупости във всичките си коментари. И тука изобщо не те интересува и не знаеш, но знаеш това което не те интересува :D Ей това си ти, баш дървен философ :D Интересно е защо приемаш "моята борба" за достоверна информация, а реч от същия автор вече не е достоверна информация. Или не си чул речта и не знаеш какво казва, ама ти се иска да умуваш? :D За Соболевата акция да си чувал? Нали си уикипедски професор, дори в Уикипедия са добре описани предисторията, събитията и причината за самата акция. После чуй самата реч и тогава коментирай, защото си смешен. 

преди 3 часа, Michigan111 написа:

Увеличените бройки нормалния човек ги разбира, като нарастване на движението.

Да, де... нарастване, ама то нараства, просто защото е подпомагано от външни фактори. Затова пиша и че се отключва от тях... Гледам да ти обяснявам по най-елементарния начин, щото виждам, че ти е доста сложно.

Но пък за теб що да няма как, все пак нали казваш, че Никола Петков е опозиция 3 год след убийството му...

Нима? Я дай да видя, къде точно съм твърдял подобно нещо? Продължаваш да лъжеш и мажеш...

Къде съм казвал. че са били платени и парите са дошли по- късно. Пак лъжеш.

Ти добре ли си с главата? Я си чети малоумните постове...

на 23.03.2025 г. в 2:54, Michigan111 написа:

ЦРУ започва да се занимава с България след февруари 1950-та, горянското движение започва още 45-та.

Това какво ще рече? Че ЦРУ се занимава с България, ама горяните не са платени? Това ще е поредното феноменално умозаключение... 😆

Горяните, истинските, за разлика от тях, не чакат някой да им каже, че комунетата са им врагове, усещат го още в началото.

Ъ... бавняр, ти направо чупиш всякакви антирекорди по писане на глупости. Едно съпротивително движение се подпомага от външни фактори, когато се вижда, че има условия това да се случи. Да, има хора, които започват да никнат по горите без да са получили щедро финансово рамо, оборудване и прочее от Запада, ама с просто око се вижда, че горянското движение е абсолютно нищожно в първите години и се ОТКЛЮЧВА (пак да го напиша, понеже си доста елементарен), когато просто идват парите от Запада. Т.е. съпротивителното движение е платено, както и да го погледнем. Ако не е платено, то горянските групички щяха да си останат от по 10-15 души. То по твоята мега малоумна логика, то и Септемврийското въстание не е платено, понеже голяма част от хората, които се вдигат срещу властта, се вдигат спонтанно понеже Стамболийски е заклан като прасе и те се надигат в знак на погнуса. Но това не изключва факта, че те са щедро подпомагани всячески от СССР и че Зиновиев дава акъл на Васил Коларов да се надигне бунт и че има условия за всичко това.
Направо не ми побира акъла, какви глупости се налага, да обяснявам... Много е зле положението...

преди 4 часа, Michigan111 написа:

това, че след време ГеМе-то се опитва да политизира движението, че янките се опитват да го използват по никакъв начин, не прави движението платено.

Уникален... 😆

Докато Райха и СССР са съюзници, за нашите комундели немците са "социалистически братя", пишат ли позив Царя да вкара България в Тристранния пакт? Пишат. Посрещат ли германците като братя? Посрещат ги. Стават "антифашисти" едва когато Райха напада СССР.

Ми, напълно нормално. Те си играят на съюзници в този период и нашите комунисти ги подкрепят всячески. Не виждам абсолютно нищо нелогично. Това и на интелектуалната ти близначка - Баалбек го обяснявах, ама и двамата надали ще ме разберете.

Както казах, не можеш да дадеш пример за кражба, която дори да наближи мащабите на кражбата извършена от комунделите.

Ти кое не разбра, че принципа е абсолютно същият? На какъв език, да ти го напиша? Властта е бъркала яко в кацата с меда през абсолютно целият период на монархията. Това е и основният проблем България в тоя период, да е в десета глуха.

Правомощия казах, че българските власти не са имали над съдбата на евреите в Македония и Беломорието. Ти ми показваш някакви документи за Александър Белев, който е един от видните антисемити в България. Какво общо има това с евреите от Македония и Беломорието?

Не са ли? Сериозно?
1.jpg

Та... само да вметна, че между Белев и Данекер има споразумение за предаване на евреите в концлагери. Има споразумение за точната бройка, която трябва да се предаде от българска страна. Тая мантра с "ние нямаме вина"... на някой друг. Иначе е върха на унижението, че не стига, дето им ги предаваме все едно са някаква стока за унищожение, а дори Белев е съгласен да поемем и пътните разноски до там.

Има дори приет закон, според който се облагат с еднократен данък в размер между 20 и 25% от активите, което е пак един вид ограбване.

Браво, ама комунистите повече крадяха... Нали?
Елементарен на n-та степен...

А пред германците някаква дейност трябва да се отчете за да се дава вид, че държавата репресира евреите.

Т.е. ограбването на българските евреи е "отчитане на дейност" пред Хитлер? Уау... 😆😆😆😆😆

Защото въпросния Александър Белев действително е човек на немците и при един преврат срещу Цар Борис би бил идеалната марионетка на Берлин.

Ае... (ай да не обиждам), кой е назначавал Белев, какъв е той, кой е напълнил абсурдната институция наречена "Комисарство по еврейските въпроси" с ратници, те какви са и прочее... Баси нелепите извинения и оправдания.

Интересно е защо приемаш "моята борба" за достоверна информация, а реч от същия автор вече не е достоверна информация.

Ами защото той пише книгата, когато е в затвора през 1924 г. когато е абсолютно никой. Там той може да изложи мислите си абсолютно необезпокояван, необременен от политическа конюнктура и т.н. А съвсем различно е когато изнасяш речи, където те слушат сума ти хора, политическата обстановка не го предразполага и прочее. Толкова е елементарно, че няма накъде... Просто няма база за сравнение.

Нали си уикипедски професор, дори в Уикипедия са добре описани предисторията, събитията и причината за самата акция.

Аз съм "уикипедски професор"? Твърди го същият жалкар, дето ми цитираше статия от "24 часа" от някакъв тъпунгер и написаното го представяше за абсолютна достоверност... Бахти жалкото създание... 😆

Да, де... нарастване, ама то нараства, просто защото е подпомагано от външни фактори. Затова пиша и че се отключва от тях... Гледам да ти обяснявам по най-елементарния начин, щото виждам, че ти е доста сложно.

Ти пишеш, че се отключва, ама са си глупости. Сам написа, че в началото са 170. 1950-та са над 1500, тоест 9 пъти повече. Тогава ЦРУ започват да се занимават с България. И да си въртиш задника, и да не го въртиш, движението нараства БЕЗ чужда намеса и е нормално да продължи да нараства. Теб кое точно те кара да мислиш, че ако до 1950 год горяните всяка година са двойно повече от предната, то след 1950 година това се дължи задължително на помощта на американците? Това че те устройва да е така, не означава че е така. Обясняваш по елементарен начин, не заради друго, а защото мислиш по елементарен начин.

Ти добре ли си с главата? Я си чети малоумните постове...

Какво да си чета аз постовете бе :D Ти май забрави, че помненето не се отдава на теб, не на мен. Това, че били платени, но парите дошли по- късно ти го издрънка, може би имаш предвид да чета ТВОИТЕ малоумни постове :D 

Това какво ще рече? Че ЦРУ се занимава с България, ама горяните не са платени? Това ще е поредното феноменално умозаключение... 😆

Ами ти си мислиш, че парите идват по радиото. Що да не си мислиш, че през 1950та могат да се платят събития от 1945та. Това ще рече.

Ъ... бавняр, ти направо чупиш всякакви антирекорди по писане на глупости. Едно съпротивително движение се подпомага от външни фактори, когато се вижда, че има условия това да се случи. Да, има хора, които започват да никнат по горите без да са получили щедро финансово рамо, оборудване и прочее от Запада, ама с просто око се вижда, че горянското движение е абсолютно нищожно в първите години и се ОТКЛЮЧВА (пак да го напиша, понеже си доста елементарен), когато просто идват парите от Запада. Т.е. съпротивителното движение е платено, както и да го погледнем. Ако не е платено, то горянските групички щяха да си останат от по 10-15 души. То по твоята мега малоумна логика, то и Септемврийското въстание не е платено, понеже голяма част от хората, които се вдигат срещу властта, се вдигат спонтанно понеже Стамболийски е заклан като прасе и те се надигат в знак на погнуса. Но това не изключва факта, че те са щедро подпомагани всячески от СССР и че Зиновиев дава акъл на Васил Коларов да се надигне бунт и че има условия за всичко това.
Направо не ми побира акъла, какви глупости се налага, да обяснявам... Много е зле положението...

Ами зле е положението. Много телевизия гледаш и за това е така. За "откючването" на движението вече ти обясних с математика за втори клас, че докато се "отключи" нараства 9 пъти. Доколко продължаващото след това нарастване е следствие от действията на ЦРУ и доколко е естествен процес е само и единствено въпрос на спекулации. След като движението е растяло до него момент устойчиво, е нормално да се очаква, че ще продължи по същия начин, понебе не са на лице причини за обратното. И без значение колко глупости ще изпишеш това са фактите.

Уникален... 😆

Обективен по-скоро.

Ми, напълно нормално. Те си играят на съюзници в този период и нашите комунисти ги подкрепят всячески. Не виждам абсолютно нищо нелогично. Това и на интелектуалната ти близначка - Баалбек го обяснявах, ама и двамата надали ще ме разберете.

Значи си признаваш, че никаква идеология няма при шумкарите. Чакат заповед и почва "съпротивата" срещу довчерашните немски братя. Горяните от кой получават заповед?

Ти кое не разбра, че принципа е абсолютно същият? На какъв език, да ти го напиша? Властта е бъркала яко в кацата с меда през абсолютно целият период на монархията. Това е и основният проблем България в тоя период, да е в десета глуха.

А, сега принципа станал същия :D Да де, ама мащаба е малко различен. То и да откраднеш дъвка и да откраднеш кола принципа е същия, ама разликата във вредата е осезаема. Както казах вече няколко пъти, не съществува грабеж, който дори да доближава грабежа извършен от комунягите. 

Не са ли? Сериозно?
1.jpg

Та... само да вметна, че между Белев и Данекер има споразумение за предаване на евреите в концлагери. Има споразумение за точната бройка, която трябва да се предаде от българска страна. Тая мантра с "ние нямаме вина"... на някой друг. Иначе е върха на унижението, че не стига, дето им ги предаваме все едно са някаква стока за унищожение, а дори Белев е съгласен да поемем и пътните разноски до там.

Ти пак ми показваш единственото си "доказателство", което доказва, че сме имали правомощия единствено да платим транспорта, което вече го уточнихме. Което не отменя по никакъв начин факта, че тези територии НЕ СА предавани на България и де факто не са част от България, решенията се вземат от Берлин, а Царя е имал право да дава гражданство само и единствено на етнически българи, не и на евреи. Това ако за тебе е "имане на правомощия" значи си много облъчен.

И Белев ти казах да не ми го даваш като пример, ако зависи от него би пратил където каже Хитлер всеки един евреин и от Старите предели. Не случайно Белев е там да съблюдава процесите, германците отлично знаят, че това което правят Царя, политиците и обществениците в България за спасяването на евреите е отражение също и на нагласите на българите като цяло. Същото важи и за т.нар. администратори, което е засвидетелствано от евреи, които не са ги третирали като втора ръка хора. Неслучайно по- голямата част от еврейското население в Югославия се концентрира в Македония, където администрацията е българска. Защо ли е станало така?  Войниците впрочем също не са били особено бдителни като трябва да охраняват влаковете. Така че твоята мантра, че имаме вина, си я остави за себе си и за други индоктринирани като теб. Белев и групата психари около него не са отражение нито на българската власт, нито на българския народ.

Браво, ама комунистите повече крадяха... Нали?
Елементарен на n-та степен...

Ами, всичко от всички е занчително повече от 20-25% от под 1% от населението. Елементарен е този, който не умее да прави елементарна сметка. Интересно, ако питаш един евреин, който тогава е обложен с 20% данък, а няколко години по- късно комунделите му вземат всичко, кой го е окрал повече, какво ли ще каже? М? Не ми отговаряй :D 

Т.е. ограбването на българските евреи е "отчитане на дейност" пред Хитлер? Уау... 😆😆😆😆😆

Ае... (ай да не обиждам), кой е назначавал Белев, какъв е той, кой е напълнил абсурдната институция наречена "Комисарство по еврейските въпроси" с ратници, те какви са и прочее... Баси нелепите извинения и оправдания.

Няма Уау, има малко мислене. Пак ти задавам елементарен въпрос. Кога Цар Борис, преди началото на ВСВ, е имал нещо против евреите? Правени са компромиси с цел да се запази държавността до колкото е възможно и да се държи българския войник далеч от фронта. Ти наистина ли мислиш, че България може да стане само уж член на Оста, без да поеме никакви ангажименти? Естествено, че някакъв компромис трябва да се направи и антиеврейското законодателство е един такъв. Ограбване е това, което направиха кимунделите, за разлика от тези 20%, те вземат всичко.

А Белев виж кога е назначен. Или си мислиш, че разузанването на Райха, което намери Мусолини из италианските планини, не слухти и в България, не следи какво се случва и Царя не е знаел, че трябва да е внимателен. Бахти смешния си, ти май си мислиш, че срещу Цар Борис е стоял Кирчо Петков, а не Хитлер, който е можел с една заповед да го свали и даде цялата власт на такива като Белев.

Ами защото той пише книгата, когато е в затвора през 1924 г. когато е абсолютно никой. Там той може да изложи мислите си абсолютно необезпокояван, необременен от политическа конюнктура и т.н. А съвсем различно е когато изнасяш речи, където те слушат сума ти хора, политическата обстановка не го предразполага и прочее. Толкова е елементарно, че няма накъде... Просто няма база за сравнение.

Необременен от политическа конюнктура? :D Че той нали е в затвора за пуч и е искал да взема властта. Значи за теб книгата на такъва човек е достоверна информация? Ами всъщност да, нали залиташ по кoмунягите, които така вземат властта по принцип :D

Аз съм "уикипедски професор"? Твърди го същият жалкар, дето ми цитираше статия от "24 часа" от някакъв тъпунгер и написаното го представяше за абсолютна достоверност... Бахти жалкото създание... 😆

Уикипедски професор и нищо повече. Индоктриниран, комунизиран и облъчен. Човек, който казва "Не знам как е, и не ме интерсува, но не е така". Не знам какво си видял написано в 24 часа и от кого, броя на комунделите, който ти цитирах е от книга на Ивайло Знеполски и се позовава на телеграма до Гошо Тарабата в отговор на негово питане. 2-3 хиляди шумкари, толкова са. Но ти знаеш, че не е така, въпреки че не знаеш и не те интересува. :D 

Сам написа, че в началото са 170.

Да? И? Огромно съпротивително движение, предполагам? 😆

преди 7 часа, Michigan111 написа:

1950-та са над 1500, тоест 9 пъти повече.

Да, де... Тя войната в Корея вече е започнала през 1950-та. Знам, че не са ти ясни нещата, ама все пак го вмятам. Та... интересно, що са нарастнали толкова много в тоя период. Но това няма да е от парите, не... абсурд. През 1953 г. са вече над 3000 души. Но по-важното е, че горяните не са платени. 😆

Това, че били платени, но парите дошли по- късно ти го издрънка, може би имаш предвид да чета ТВОИТЕ малоумни постове

Напротив, това бяха точно твоите думи. Горе даже съм ти постнал и точен цитат. Странно, що прехвърляш собствените си глупости на мен. Вероятно, понеже вече си тотално безпомощен...

Ами ти си мислиш, че парите идват по радиото.

Не, бе... бавняр, не мисля, че парите идват по радиото. Ти верно си феноменално елементарен. Над 20 пъти ти зададох въпроса, откъде предава радиото им, понеже ако имаше поне две мозъчни гънки в кратуната си, щеше да ти светне, че щом радиото им предава от американската база, то най-вероятно някой им удря щедро финансово рамо. То просто е близко до акъла. Откъде накъде САЩ ще се занимават с някакви съпротивителни групички тук!? Ама за жалост... явно не си достигнал до този извод. Ти какво работиш по принцип? Да не миеш кенефи на автогарата?

Горяните от кой получават заповед?

Ми обяснил съм вече от кой, ако си бавноразвиващ... там вече не мога, да ти помогна.

Както казах вече няколко пъти, не съществува грабеж, който дори да доближава грабежа извършен от комунягите. 

Ти какво казваш... ми е през оная работа. Крало се е на абсолютно всички нива от 1878 г. до 1944 г. без никакво изключение. Каквото правят тия до 1944 г., това правят и тия след тях. Естествено, това трудно може да се осъзнае от човек с два пръста чело.

Това ако за тебе е "имане на правомощия" значи си много облъчен.

Ти май нямаш никаква представа за договорките между Белев и Данекер, а? Каква изненада... Наясно ли си със задрасканият документ? Явно не... 😆

Белев и групата психари около него не са отражение нито на българската власт, нито на българския народ.

Ама естествено, че Белев е по-различен от останалите. Е, то ратник е и министъра на вътрешните работи на България, ама това са бели кахъри... 😆

Кога Цар Борис, преди началото на ВСВ, е имал нещо против евреите?

Той може да не е имал нищо против, ама ние приемаме антисемитското законодателство дори преди да станем част от съюза с Хитлер. После вече обясних какво се случва... Определено му е било през шмайзера. Не казвам, че Борис е антисемит, ама казвам, че определено не му е пукало за тяхната съдба. Доказах и с документи.

Няма Уау, има малко мислене.

За "мислене" точно ти да говориш... айде няма нужда. 😆

Ограбване е това, което направиха кимунделите, за разлика от тези 20%, те вземат всичко.

Така е, да. Комунистите грабеха, а монархистите просто им взеха само 20%. Това е! Факта си е факт!

Много е тежко положението тук! 😆😆😆😆😆😆😆

Бахти смешния си

Така е, да. До момента ме "размазваш"... от смях. 😆

Значи за теб книгата на такъва човек е достоверна информация?

Обясних по-горе какво смятам и го обясних като за бавноразвиващ човек. Повече не мога, да ти помогна.

Не знам какво си видял написано в 24 часа и от кого, броя на комунделите, който ти цитирах е от книга на Ивайло Знеполски и се позовава на телеграма до Гошо Тарабата в отговор на негово питане.

Ивайло Знеполски? Да, той е доказан фактор в историческата гилдия... 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

преди 15 часа, communismatic написа:

Ивайло Знеполски? Да, той е доказан фактор в историческата гилдия... 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Ами учен от времето на любимия ти строй, болшевиче. Професор. До колкото помня даже и делегат от БКП е бил. Цитира телеграма. Има ли телеграма? Има. Харесва ли ти? Не ти харесва :D На кой му пука? На никой. 

Обясних по-горе какво смятам и го обясних като за бавноразвиващ човек. Повече не мога, да ти помогна.

По- точно, обясни го като бавноразвиващ се човек ;)

Така е, да. До момента ме "размазваш"... от смях. 😆

Всеки един студент първи курс по психология ще ти каже, че когато един индивид постоянно обяснява колко някой му е смешен, то въпросния индивид заема дефанзивна позиция, опитвайки се да се прави на какъвто не е. Та, ясно ми е, че не ти е баш смешно, няма нужда да се хабиш. 

Така е, да. Комунистите грабеха, а монархистите просто им взеха само 20%. Това е! Факта си е факт!

Много е тежко положението тук! 😆😆😆😆😆😆😆

Разбира се, че е така. Комунделите взеха всичко от всички, а по този закон се облагат с 20-25% под 1% от населението. Това ти е гениалния пример за "подобна кражба", разликата е САМО около 400-500 пъти. Тоест, това, което ми даваш като пример е в мащаб 1:500. Пак математика за втори клас, която ти куца. Вероятно за това ти е тежко положението.

За "мислене" точно ти да говориш... айде няма нужда. 😆

Каза другаря "не знам и не ме интерсува" :D 

Той може да не е имал нищо против, ама ние приемаме антисемитското законодателство дори преди да станем част от съюза с Хитлер. После вече обясних какво се случва... Определено му е било през шмайзера. Не казвам, че Борис е антисемит, ама казвам, че определено не му е пукало за тяхната съдба. Доказах и с документи.

Нищо не си доказал с документи. Доказа, че сме имали правомощия да платим транспорт.

Закона за защита на нацията е приет действително преди, но със сигурност във връзка с присъединяването към Тристранния пакт, т.нар. синхронизиране на законодателството, което и преди години го правихме във връзка с влизането ни в ЕС. Само, че тогава е било под натиск. Иначе Цар Борис управлява от 1918 година, ако много е искал да граби евреите е имал повече от 22 години да го направи, при все че първите години от управлянието му са особено трудни. А ако му е било през шмайзера, просто щеше да остави Белев да прави каквото си иска и да се оправдае с германците. Конкретоно 40та и началото на 41ва години Царя е бил под много силен натиск, не само от Хитлер, но ако си забравил (че обичаш да забравяш) и от Сталин. Заедно с про-германските и про-съветските кръгове вътре в държавата, които го притискат да вкара България в Оста. А и на него вече му е правен преврат и знае, че не е невъзможно, особено като продължава да се дърпа на силните на деня. Ти май наистина не знаеш кои реално са Хитлер и Сталин и какво му е коствало да постигне това, което е постигнал.

Ти май нямаш никаква представа за договорките между Белев и Данекер, а? Каква изненада... Наясно ли си със задрасканият документ? Явно не... 😆

Ако е документа, за който подскачаш вече няколко поста, доказваш, че България поема транспорта. Впрочем и храната, за около 2 седмици. Също впрочем, там е регулирано и как ще се слчува отнемането на гражданството. А в "новите предели" България не е можела да дава гражданство на други хора, освен на българи. Как регулират отнемането на гражданство на хора, които няма как да имат българско гражданство?  Обясни, моля.

Ти какво казваш... ми е през оная работа. Крало се е на абсолютно всички нива от 1878 г. до 1944 г. без никакво изключение. Каквото правят тия до 1944 г., това правят и тия след тях. Естествено, това трудно може да се осъзнае от човек с два пръста чело.

Да, това вече го прочетохме сигурно 10 пъти. До колко ще караш, до 100? Разчитайки, че "повтори една лъжа 100 пъти и ще стане истина"? Ми не, няма да стане.

"Великия" ти пример за грабеж, който се излъга да дадеш (че преди това горе долу правилно мълча с примерите, като и сам знаеш колко са стойностни),сравнен с грабежа от комунделите е в мащаб поне 1:500. Но за теб е същото :D Математиката, друже. Даже и аз, с двата пръста чело, щом го смятам толкова лесно, колко ли пръста ще да е твоето челце :D 

Не, бе... бавняр, не мисля, че парите идват по радиото. Ти верно си феноменално елементарен. Над 20 пъти ти зададох въпроса, откъде предава радиото им, понеже ако имаше поне две мозъчни гънки в кратуната си, щеше да ти светне, че щом радиото им предава от американската база, то най-вероятно някой им удря щедро финансово рамо. То просто е близко до акъла. Откъде накъде САЩ ще се занимават с някакви съпротивителни групички тук!? Ама за жалост... явно не си достигнал до този извод. Ти какво работиш по принцип? Да не миеш кенефи на автогарата?

Я виж ти, болшевика има напредък, което е странно :D Изведнъж пишеш, че "най- вероятно" някой им удрял финансово рамо, щото преди нали течаха пари :D . Накрая ще се окаже, че финансовото рамо е, че плащат радиопредаванията :D Близко до акъла, но не и до твоя е, че до преди радиопредаванията, предполагаемите финансови рамена и т.н. броят на горяните нараства 9 пъти. Впрочем, и някой който мие кенефи на автогарата ще ти потвърди, че това нещо няма как да е следствие от последвали събития. Следствие можеш да имаш само от предшестващи събития. За което не се изисква много мозък за да се сети човек, ама все някакъв е нужно да има... 

Напротив, това бяха точно твоите думи. Горе даже съм ти постнал и точен цитат. Странно, що прехвърляш собствените си глупости на мен. Вероятно, понеже вече си тотално безпомощен...

Ами айде не бъди "тотално безпомощен" като мен и ми покажи, къде АЗ пиша тази глупост. Щото предния път пусна "точен цитат", в който ТИ го пишеш. Гениалната мисъл е твоя, не ми прехвърляй интелектуалните си диарии.

Интелектиалната ти диария:

на 23.03.2025 г. в 3:37, communismatic написа:

До сега мантрата беше, че горяните не били "платени", а сега се оказа, че били, ама парите дошли по-късно.

Ето ти го точния цитат. Вече и сам почна да си наричаш писанията - глупости :D 

Да, де... Тя войната в Корея вече е започнала през 1950-та. Знам, че не са ти ясни нещата, ама все пак го вмятам. Та... интересно, що са нарастнали толкова много в тоя период. Но това няма да е от парите, не... абсурд. През 1953 г. са вече над 3000 души. Но по-важното е, че горяните не са платени. 😆

Ами, за тебе очевидно е възможно и войната в Корея, която започва средата на 50-та, и действията на ЦРУ, които започват също 50-та, да са повлияли на събития от периода 1945-1950. За нормалномислещ човек това е невъзможно, но не и за облъчения :D Може пък и машина на времето да са имали горяните, от 50-та са се върнали в 45та и са почнали да плащат. А може и да имали екстрасенс, който да им е казал, че от 50-та "най-вероятно някой ще им удари финансово рамо". А може и прсто да не си особено в час, което от трите е най- вероятното.

Да? И? Огромно съпротивително движение, предполагам? 😆

Превръща се в такова, особено на фона на 2-3 хил шумкари.

Ами учен от времето на любимия ти строй, болшевиче. Професор. До колкото помня даже и делегат от БКП е бил.

Значи е много достоверен източник, да ти кажа. Едновремешен комунистически гъзолизец, който след промените е обърнал гъзицата... Изключвам факта, че дори не е и историк. То в случаят, това е най-малкият му проблем... 😆

Всеки един студент първи курс по психология ще ти каже, че когато един индивид постоянно обяснява колко някой му е смешен, то въпросния индивид заема дефанзивна позиция, опитвайки се да се прави на какъвто не е. Та, ясно ми е, че не ти е баш смешно, няма нужда да се хабиш. 

Мичигън освен от история, бил вещ и по психология... Ти да видиш! 😆

Комунделите взеха всичко от всички, а по този закон се облагат с 20-25% под 1% от населението. Това ти е гениалния пример за "подобна кражба", разликата е САМО около 400-500 пъти.

Уникално елементарно създание... Пича се доближава до титани като Баалбек и Джокович. 😆😆😆

Само, че тогава е било под натиск.

Има логика, да. Ние не сме съюзници на Хитлер, но имало натиск от негова страна... 😆

Иначе Цар Борис управлява от 1918 година, ако много е искал да граби евреите е имал повече от 22 години да го направи, при все че първите години от управлянието му са особено трудни.

Борис управлява еднолично от 1935-та, ама на фона на останалите глупости, дето си изписал... това са бели кахъри направо. 😆

А ако му е било през шмайзера, просто щеше да остави Белев да прави каквото си иска и да се оправдае с германците.

Правилно, той Белев е бил направо притиснат до стената. Борис постоянно го е удрял през пръстите и е бранил храбро евреите. То и документите това показват... 😆

Ако е документа, за който подскачаш вече няколко поста, доказваш, че България поема транспорта.

Ми не, не е този документ...
Sg5103.jpg

Така като гледам... България и Белев не са имали никакви правомощия. То и от документа това личи. ;)

Математиката, друже.

Така е, да. 😆

Изведнъж пишеш, че "най- вероятно" някой им удрял финансово рамо, щото преди нали течаха пари

Пича още не е успял, да асимилира написаното... Аз направо съм потресен! 😆😆😆😆😆

Може пък и машина на времето да са имали горяните, от 50-та са се върнали в 45та и са почнали да плащат.

Да, както написах по-горе... Още не е вдянал, горкия... 😆😆😆

Изкуството, да бъдеш елементарна частица! 😆😆

Превръща се в такова, особено на фона на 2-3 хил шумкари.

Така е, да... И във вестник "24 часа" пишеше същото... От там го знам. 😆

на 22.03.2025 г. в 8:01, Белгиеца написа:

По времето на гадната мръсна комунистическа диктатура ни караха задължително да ходиме на работа за по 200 лв заплата и стреляха на българо-гръцката граница на месо, ако на някой му се искаше да избяга от робството.

Така е. Но едновременно с това е изградена и съвременна България. Не казваш как западняците гледат на това, че 98% от хората в България имат собствени жилища и ги считат за богати заради това. За 45 години имаше огромен скок във всичко. Преди 44-та година е имало 1% висшисти. През мръсния комунизъм са многократно повече. А какво направиха демократите за 35 години демокрация?! Всичко разсипаха...

Мичиган, комунисте, минете на лични по-добре.

преди 15 часа, The Lone Star написа:

А какво направиха демократите за 35 години демокрация?! Всичко разсипаха...

Произведоха гейпросащесср трололинките. 😁

преди 16 часа, The Lone Star написа:

За 45 години имаше огромен скок във всичко.

Благодарение на ниските заплати на всички еднакво бедни има построено.

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Благодарение на ниските заплати на всички еднакво бедни има построено.

Да ти напомня ли, че тия "ниски" заплати, стигаха за доста неща.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.