Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предстои най-неудачният петък от почти 500 години

Featured Replies

Идващият петък може да е кошмарен за суеверните хора, твърди германски професор, цитиран от ДПА. Не само че ще е петък 13-и, но сборът на всички цифри от датата 13.10.2006 също образува 13, а за суеверните това число е кутсуз.

Хайнрих Хеме, преподавател по физика в престижния технически университет на Ахен, който не е суеверен, установил съвпадението, докато се забавлявал с различни изчисления. Според него предишният път, когато при събиране на цифрите на датата на петък 13-и се е получило 13, е бил на 13 януари 1520 г. Следващият път, когато цифрите ще се наредят пак толкова злокобно, е по-скоро - на 13 май 2011 г.

Проф. Хеме също изчисли, че 2006 г. е първата от 1411 г. досега с два петъка 13-о число. Първият петък 13-и вече мина през януари.

В Германия една трета от хората се притесняват, че ще им се случи нещо неприятно на петък 13-и.

Не вярвам в суеверия. Всеки си има добри и лоши дни..

...Проф. Хеме също изчисли, че 2006 г. е първата от 1411 г. досега с два петъка 13-о число. Първият петък 13-и вече мина през януари. ...

Е какво му е лошото на петъка. Аз на 13 януари си взех изпита шофьорския с третия път при това. Винаги ми е носило късмет това 13. :help::help:

...Проф. Хеме също изчисли, че 2006 г. е първата от 1411 г. досега с два петъка 13-о число....

Поне това със сигурност не е вярно. Демек пълна глупост... Например, 2004 имаше поне 2 петъка, а и даже проста математика би показала колко е абсурдно това твърдение.

Петък, 13 си е ден като всички останали.

Четох статия,в която учени доказваха,че Петък 13 е щастлив ден.При сбор на 1 и 3,както и сметнати поотделно,числата 1,3 и 4 носят късмет и символизират добри неща.1 е символ на верността и доброто приятелство.3 е символ на живота,жизнеността,вътрешната сила,завършеността,въображението,изобретателността,енергията и себепознанието.Означава също така трилогия,например миналото,настоящето и бъдещето,или бащата,майката и детето.Във всеки случай числото три е предвестник на нещо ново и хубаво.4 е символ на духовната завършеност,ако мога така да го обобщя.13 е парадоксално число.То е симвон на както на живота,така и на смъртта,на началото и края,на промяната и застоя.То е знак за препятствията,с които трябва да се справи човек,за да постигне онова,към което се стремим.То е и предупреждение,че трябва да положи човек много труд и упорство,за да постигне целите си.Спасителят е бил разпънат на този ден.Той завършва жизнения си път и преминава към по-високо ниво,дава Му се всяка власт над небето и земята.Това е триумф и завършеност на духа и волята.Ние трябва много да се радваме за това,че Той премина всички изпитания.Този ден трябва да е много радостен за нас,защото земният живот трябваше да приключи,за да се стигне до съвършенството.Вижте сега,какво ще се получи,ако съберем всички символи,които описах по-горе,няма ли да потвърдят тези думи?Прочете ги отново,и вижте защо си позволявям да твърдя,че тази дата е щастлива.Кой знае-може би въпросният Петък 13 да е и по-сполучлив от всички други,през последните почти 5 века...

P.S Да вземат да напишат - "Петък 13-част 11" към култовата филмова колекция biggrin.gif

Четох статия,в която учени доказваха,че Петък 13 е щастлив ден.При сбор на 1 и 3,както и сметнати поотделно,числата 1,3 и 4 носят късмет и символизират добри неща.1 е символ на верността и доброто приятелство.3 е символ на живота,жизнеността,вътрешната сила,завършеността,въображението,изобретателността,енергията и себепознанието.Означава също така трилогия,например миналото,настоящето и бъдещето,или бащата,майката и детето.Във всеки случай числото три е предвестник на нещо ново и хубаво.4 е символ на духовната завършеност,ако мога така да го обобщя.13 е парадоксално число.То е симвон на както на живота,така и на смъртта,на началото и края,на промяната и застоя.То е знак за препятствията,с които трябва да се справи човек,за да постигне онова,към което се стремим.То е и предупреждение,че трябва да положи човек много труд и упорство,за да постигне целите си.Спасителят е бил разпънат на този ден.Той завършва жизнения си път и преминава към по-високо ниво,дава Му се всяка власт над небето и земята.Това е триумф и завършеност на духа и волята.Ние трябва много да се радваме за това,че Той премина всички изпитания.Този ден трябва да е много радостен за нас,защото земният живот трябваше да приключи,за да се стигне до съвършенството.Вижте сега,какво ще се получи,ако съберем всички символи,които описах по-горе,няма ли да потвърдят тези думи?Прочете ги отново,и вижте защо си позволявям да твърдя,че тази дата е щастлива.Кой знае-може би въпросният Петък 13 да е и по-сполучлив от всички други,през последните почти 5 века...

P.S Да вземат да напишат - "Петък 13-част 11" към култовата филмова колекция biggrin.gif

Е то какво излиза... има ли "лоши" числа? :whist:

Е то какво излиза... има ли "лоши" числа? :down:

Може ли без :whist: ?Има неблагоприятни комбинации.Например-една такава,която е с три еднакви цифри.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Майка ми е родена петък 13-ти :whist: А аз последния път когато беше петък 13-ти си намерих 80лв. Помняго това много добре точно заради датата biggrin.gif Ще се радвам и този петък да имам късмет. Пожелавам го на всички!

Поздрави и Успех!

С уважение: Biskata

Следващият път, когато цифрите ще се наредят пак толкова злокобно, е по-скоро - на 13 май 2011 г.

Моята сестра е родена на 13 май.Ще празнуваме един особен рожден ден, ако тези неща са верни... :ph34r:

Затваряме форума в петък biggrin.gif

Аз примерно се "сгаджосах" на 13-то число и вече 6 години се чувствам много щастлив на миниюбилейчето. Имало е и празнуване в петъци на празника ми и ако това е кутцуз... все така дааа е :ph34r:

Защо, петъка не е лош ден и ти го знаеш и какво като е 13 -ти .Предлагам на 13-ет минути да се вижда твоя аватар ,така всички ще се докосваме до щастието. :ph34r:

Вие по - добре летището в Бургас затворете biggrin.gif да не избиите някой самолет с чужденци без да искате biggrin.gif

А представяш ли си този който ги е изгубил тези 80 лв. дали за него Петък 13 е бил щастлив ден!

;)

От къде си сигурен, че тези пари са загубени точно в същия ден?

Ето пример: Дядо ми си загуби ключовете и аз ги намерих седмица по-късно близо да блока, в който живея.

Аз пък цял живот живея в апартамент номер 13 и си ми е добре. Също постъпих на работа на 13то число.

По силата на внушението ако решиш, че нещо ужасно ще се случи, то ще стане. Аз в петък си чакам да пуснат радио z rock, взимам си заплатката и отивам на диско, пък другите да лежат под юрганите от шубе цял ден.

Редактирано от SKY (преглед на промените)

На една приятелка и откраднаха колелото на петък 13 преди 3,4 години ;) .Иначе аз в 7-ми клас бях номер 13 и се представих блестящо на изпита.Щом я има тая дата петък 13 значи има нещо гнило.Не може пък да не е "измислена" с някаква цел или поради някаква причина. :)

Аз не мога да разбера какво толкова хората се хващат на митът за петък 13-ти. Това че някога в историята се е случило някакво клане на 13 еди кога си Петък не осначава че оттам нататък всеки 13-ти в петък ще е такъв. То по тази логика на всяка дата в определен ден когато са се случвали и други лоши неща...ще трябва и те да са каръшки дни и всеки да се плаши от тях!

Ауе простотия колкото искаш. Рибки да се хващат на това БОЛ.

П.С. Единственно че е направен филм за петък 13-ти и са направили някаква аналогиа там с убийства кара някои хорица да вярват в тези....булшитс (меко казано)

Уф...суеверия.До преди време и аз вярвах и подклаждах "огъня наречен СУЕВЕРИЕ"

...,но ми писна и спрях и разбрах какво е силата на вярата в нещо - ИЛЮЗИЯ. angry.gif

И СТАНАХ ПО- СВОБОДЕН :whist:

Уф...суеверия.До преди време и аз вярвах и подклаждах "огъня наречен СУЕВЕРИЕ"

...,но ми писна и спрях и разбрах какво е силата на вярата в нещо - ИЛЮЗИЯ. angry.gif

И СТАНАХ ПО- СВОБОДЕН :whist:

Поздравявам те за свободата ти.Аз обаче се питам, защо в нито един хотел няма стая номер 13.Как строят високите згради без тринадесети етаж.Защо практични и здраво стъпили на земята хора придават значение на това.

Всъщност, темата толкова е дъвкана вече в този раздел...

Родена съм на 13.03...

13 петък е един от любимите ми дни...все чакам некъв Апокалипсис и все хубави работи ми се случват...Въобще обичам числото 13...пък, който го е страх да не излиза от вкъщи...Ама то и там не е безопасно... :whist:

:whist:

...все чакам некъв Апокалипсис и все хубави работи ми се случват...

Ми то Апокалисиса е това - все хубви работи. biggrin.gif

Не мисля, че петък 13 е толкова лош ден...Поне на мен ми върви страшно много тогава :whist: и всеки такъв петък е един от най-хубавите дни в живота ми, макар да има само прости и обикновени случки.

Очаквам и този петък нещо феноменално за мен biggrin.gifcool.gif

Не мисля, че петък 13 е толкова лош ден...Поне на мен ми върви страшно много тогава :P и всеки такъв петък е един от най-хубавите дни в живота ми, макар да има само прости и обикновени случки.

Очаквам и този петък нещо феноменално за мен biggrin.gifcool.gif

:whist::whist::wors: Разбира се, че петък е най-хубавия ден. Петък --> край на работната седмица

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.