Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли България?

Featured Replies

• Отговори 482
  • Прегледи 27,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Приятелю! България е загинала. Без значение кой каквото иска да ми говори. Аз го виждам с очите си всеки ден. 

• " ватенки,русороби,копейки" -само това има в главите на тъпейките... Шарлатания  

• 1. Не разбирам защо, но по някаква причина българските управляващи неистово драпат към еврозоната и манипулират данни с едничката цел да влязат час по-скоро там. Неведнтж съм казвал, че съм привържени

Публикувани изображения

• Автор

Не се притеснявайте хора , няма инфлация няма стагнация!!!

Само дето вчера говорих с един приятел таксиджия от Варна. И той разправя няма работа. Всички ходят пеша , защото си кътат еврото за хляб и мляко и нямат пари за нищо друго. Цените на тока двойни спрямо декември, цените на храните 50% нагоре, всички е поне 50% нагоре. Само по новините на телевизиите обясняват, че няма инфлация и всички са доволни от приемане на еврото! Даже празнуват!

преди 2 часа, Belefor написа:

Само дето вчера говорих с един приятел таксиджия от Варна. И той разправя няма работа. Всички ходят пеша , защото си кътат еврото за хляб и мляко и нямат пари за нищо друго. Цените на тока двойни спрямо декември, цените на храните 50% нагоре, всички е поне 50% нагоре. Само по новините на телевизиите обясняват, че няма инфлация и всички са доволни от приемане на еврото! Даже празнуват!

Че има инфлация, която никой не обявява по ТВ-то, но всички я усещат на гърба си - това е така, обаче твоят приятел не ти казва истинската причина за отлива на клиенти в техният бранш. Нямат работа защото съвсем официално, най-нагло вдигнаха цените с цели 18%. Таксито от бара до вкъщи ми беше 11-12лв, а сега е 7€. 

• Автор
преди 6 часа, ivottoshev написа:

Че има инфлация, която никой не обявява по ТВ-то, но всички я усещат на гърба си - това е така, обаче твоят приятел не ти казва истинската причина за отлива на клиенти в техният бранш. Нямат работа защото съвсем официално, най-нагло вдигнаха цените с цели 18%. Таксито от бара до вкъщи ми беше 11-12лв, а сега е 7€. 

Ще го питам и ще ти кажа.

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Извинявай ама предвид цените които имате в магазините цените на такситата все още са твърде ниски, това не променя факта, че и те очевидно са поскъпнали.

Просто гледам ей тука на следващия линк и се чудя вие нормални ли сте да давате такива пари  2 кинта едно кисело мляко, почти 4 лева един хляб, 7 лева за 10 яйца, 25лв. кило сирене, близо 40лв. килограм кашкавал(Умишлено ги пиша в лева за да се види по-добре разликата)

https://www.ebag.bg/categories/krave-sirene/3286

преди 10 часа, Belefor написа:

Странно, защото от роднините ми в София чувам, че всичко е пълно - магазини, кафенета, ресторанти и молове... Пък 5-звездните хотели трябва да ги резервираш месеци напред, защото са препълнени, а говорим за нощувки от 200 евро нагоре! А по улиците чисто нови коли, и то БМВ-та, Аудита, Мерцедеси, тук-таме и Поршета, даже ми снимаха едно Ламборгини паркирано пред блока.

В ресторант за 2 души дали 60 евро, а не са поръчали кой знае какво (една салата е вече 15 евро), а всички места заети, трябвало резервация!

То като че ли проблемът на еврото е, че хората не знаят как да го харчат...

преди 3 минути, Bubbles написа:

Извинявай ама предвид цените които имате в магазините цените на такситата все още са твърде ниски, това не променя факта, че и те очевидно са поскъпнали.

Просто гледам ей тука на следващия линк и се чудя вие нормални ли сте да давате такива пари  2 кинта едно кисело мляко, почти 4 лева един хляб, 7 лева за 10 яйца, 25лв. кило сирене, близо 40лв. килограм кашкавал(Умишлено ги пиша в лева за да се види по-добре разликата)

Такъв ни е материала. Докато Бочко, Шиши и сие си имат твърд електорат от купен и административен вот, с който печелят избори, а насреща си имат "не гласувам защото няма за кой", положението ще е такова. Ганьо отива в магазина, вижда кашкавал за 40лв и плюе по управляващите, но на изборите на не е направил нищо за да се противопостави на същите тези управляващи, които му направиха същият този кашкавал 40лв.

Цените на тока двойни спрямо декември,

Не цените са двойни. Сметките са двойно, по обясними причини. Само една от причините е отчетния период - това си е стар трик на ЕРП

всички е поне 50% нагоре

Няма такова нещо. Единствено в сферата на услугите има повишение (и то е 100%), но това се наложи още август м.г.

ПС: Говоря за Варна.

преди 11 минути, ivottoshev написа:

същият този кашкавал 40лв.

Ако се купува на 20€, ще стане 25€ - щом има търсене, цената расте.

ПС: Чак 20€.....само качествени вносни продукти (ака кашкавал) - бг производството е много по надолу - натиснати яко са млекарската мафия

преди 26 минути, HelpMeGetOut1 написа:

То като че ли проблемът на еврото е, че хората не знаят как да го харчат...

Аз зная как да ги харча. Само ми дай...

преди 1 минута, В. Велев написа:

Аз зная как да ги харча. Само ми дай...

E хайде мятай се на работа, на строежите дават до 2000 евро на месец и няма кой да бачка!!! 

преди 9 минути, HelpMeGetOut1 написа:

E хайде мятай се на работа, на строежите дават до 2000 евро на месец и няма кой да бачка!!! 

Депутатската работа по ми харесва.

преди 49 минути, Bubbles написа:

Който има пари - дава. Който няма - търси нещо по-евтино. Редовните цени по магазините в момента са следните: хляб - около 1 евро, 10 яйца - 2,50, кг. сирене - около 6,50, кг. кашкавал - около 9 евро. По-голямо повишение има при услугите. 

преди 5 минути, The Lone Star написа:

Който има пари - дава. Който няма - търси нещо по-евтино. Редовните цени по магазините в момента са следните: хляб - около 1 евро, 10 яйца - 2,50, кг. сирене - около 6,50, кг. кашкавал - около 9 евро. По-голямо повишение има при услугите. 

Така де, то ясно че който няма пари купува по-евтиното ама по-евтиното е заместители, имитации и прочее...

преди 23 минути, Sliderum2 написа:

@kaldata1 ще излезе прав накрая, че сме руска губерния...

преди 24 минути, communismatic написа:

@kaldata1 ще излезе прав накрая, че сме руска губерния...

Защото има географски познания като на господарите си кравари, които не знаят къде се намират повечето държави и даже не знаят за съществуването на много държави. 

преди 33 минути, Sliderum2 написа:

Защото има географски познания като на господарите си кравари, които не знаят къде се намират повечето държави и даже не знаят за съществуването на много държави. 

След като вчера ми извадиха аргумента "Тротоара пред Руското посолство го кръстиха "Героите на Украйна", вече съм напълно убеден, че руско влияние и бизнес кръгове у нас няма. 

Поради обстановката навън ще си посипя главата не с пепел, а със сняг.

преди 1 час, kaldata1 написа:

След като вчера ми извадиха аргумента "Тротоара пред Руското посолство го кръстиха "Героите на Украйна", вече съм напълно убеден, че руско влияние и бизнес кръгове у нас няма. 

Поради обстановката навън ще си посипя главата не с пепел, а със сняг.

А нима това за тротоара не е показателно че ни управляват русофоби, а не русофили? По другите точки що млъкна и изобщо не ги коментира? Не ги видя ли?

"Тиквичките поскъпват с 5,30 на сто до 2,74 евро за килограм"

Може би е излишно да уточня, че става въпрос за цена на едро на борсата. И е по-висока от цената на всички останали зеленчуци, което е абсолютно ненормално и агонизиращо.

преди 3 часа, ivottoshev написа:

А нима това за тротоара не е показателно че ни управляват русофоби, а не русофили? По другите точки що млъкна и изобщо не ги коментира? Не ги видя ли?

Какво има да ги коментирам? Кирил Петков с триста зора изгони 70 градинари, които преди това са седели 15 години в държава от ЕС и НАТО да градинарстват, 13 години от които - с ЕНП-рската ГЕРБ на власт. Пращаме муниции на Украйна, защото капе яко пара оттам и защото на примоцията са се навързали един куп партии (вкл. БСП на Корнелия, която иначе 5 пари не дава за Украйна). СОК Камчия продължава да бъде руски анклав и дори не 10, а 20 американски самолета да пренощуват на Софийското летище, няма кой да ги бутне. 

преди 25 минути, kaldata1 написа:

Какво има да ги коментирам? Кирил Петков с триста зора изгони 70 градинари, които преди това са седели 15 години в държава от ЕС и НАТО да градинарстват, 13 години от които - с ЕНП-рската ГЕРБ на власт. 

Аха-а-а-а, значи Кирил Петков не е про-руски ориентиран. Ама той не управляваше ли България? 

Пращаме муниции на Украйна, защото капе яко пара оттам и защото на примоцията са се навързали един куп партии (вкл. БСП на Корнелия, която иначе 5 пари не дава за Украйна). 

Значи и те не са про-руски ориентирани, щом дават оръжие на Украйна.

Е, кажи ни кой български управляващ тогава е про-руски? 

дори не 10, а 20 американски самолета да пренощуват на Софийското летище

Това пак е про-руски акт бре, джанъм. Имаме тук един колега-съфорумец, дето разправя че сме в НАТО за да разузнаваме вражеските технологии и да снасяме на руснаците. Ся нарочно позволихме на тези самолети да кацнат, та ако можем да гепим някоя тайна  :wink12:

преди 25 минути, ivottoshev написа:

Ся нарочно позволихме на тези самолети да кацнат, та ако можем да гепим някоя тайна  :wink12:

Те са дърти пърдялки, с технологии от преди не ми се брои колко десетилетия. Никакви технологични тайни нямат.

П.П. Не ми били само фърчалки, имало и наземни конвои. Един от камионите закъсал  на Дунав мост, да ходят гейпросащесср трололинките да бутат.

Пак да повторя - абсолютна ку*ва на САЩ, при това унизително нископлатена, ние поне да бяхме високоплатена... По времето на социализма СССР ни строи АЕЦ "Козлодуй" и сме първата държава на Балканите с атомна електроцентрала. После половината от нея я закрихме, за да влезем в ЕС.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.