Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли България?

Featured Replies

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

С покачването на стандарта неминуемо фирми, които са разчитали на евтина работна ръка на минимална работна заплата ще се махнат. Това лошо ли е?

Накрая всички в България ще работите като държавни чантаджии и калинки! 🤣🤣🤣

За да качваш заплати, преди това трябва да имаш съответен ръст на производителността, а при нас не е такъв случаят, но ние продължаваме да вдигаме минималната работна заплата, която повлича след себе си и всички останали заплати, а реално тези пари за увеличение не са изработени.  

• Отговори 482
  • Прегледи 27,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Приятелю! България е загинала. Без значение кой каквото иска да ми говори. Аз го виждам с очите си всеки ден. 

• " ватенки,русороби,копейки" -само това има в главите на тъпейките... Шарлатания  

• 1. Не разбирам защо, но по някаква причина българските управляващи неистово драпат към еврозоната и манипулират данни с едничката цел да влязат час по-скоро там. Неведнтж съм казвал, че съм привържени

Публикувани изображения

преди 6 минути, Flashback написа:

Накрая всички в България ще работите като държавни чантаджии и калинки! 🤣🤣🤣

За да качваш заплати, преди това трябва да имаш съответен ръст на производителността, а при нас не е такъв случаят, но ние продължаваме да вдигаме минималната работна заплата, която повлича след себе си и всички останали заплати, а реално тези пари за увеличение не са изработени.  

Сега последно имаме ли производство или нямаме производство, че да говорим за ръст на производителността? Дай първо това да уточним. 

преди 11 минути, Proshark написа:

Аз не ти ли казах,че на тяхно място други не идват!? Само в страни от третия свят се ползва евтин труд...На луд ли се правиш?

edit

Забравих последната мода-вкарваш евтина работна от индия,пакистан..и от на ма.ната си...а оставаш без собствен ресурс...ония си тръгват и пак си на дъното...

Да бе не идват ама в Linkedin ме спамят през ден. В момента при нас има недостиг на кадри, на луд ли се правиш? 

преди 8 минути, Proshark написа:

Аз не ти ли казах,че на тяхно място други не идват!? Само в страни от третия свят се ползва евтин труд...На луд ли се правиш?

edit

Забравих последната мода-вкарваш евтина работна от индия,пакистан..и от на ма.ната си...а оставаш без собствен ресурс...ония си тръгват и пак си на дъното...

Това с Индия го пробват руснаците в момента. Или не си запознат? А в складовете на wildberries има другари от С. Корея. Вероятно не ти е попаднало. Или просто се преструваш, че не знаеш.

преди 5 минути, parmobil написа:

Това с Индия го пробват руснаците в момента. Или не си запознат? А в складовете на wildberries има другари от С. Корея. Вероятно не ти е попаднало. Или просто се преструваш, че не знаеш.

Така е. Западна Европа обра милионите инженери и лекари от Афганистан, Сирия, Пакистан и тн. и за руснаците останаха само калпави и нискоквалифицирани индийци.

преди 19 минути, Proshark написа:

Не бъркай любимите ти руснаци с ЕС. 

india_worker.png.baa2907dae16f37fa934105afb9cc5a9.png

преди 8 минути, parmobil написа:

Абе,онзи...нас що ни взеха в ЕС бре,заради сините очи!?Ама Русия ти е трън в за.ника...

преди 1 минута, БаалБек написа:

Не бъркай любимите ти руснаци с ЕС. 

india_worker.png.baa2907dae16f37fa934105afb9cc5a9.png

Ей го и другия облъчен...

преди 13 минути, Gaming_Solutions написа:

Сега последно имаме ли производство или нямаме производство, че да говорим за ръст на производителността? Дай първо това да уточним. 

Да бе не идват ама в Linkedin ме спамят през ден. В момента при нас има недостиг на кадри, на луд ли се правиш? 

Като вкарат Северна Македония в ЕС ще попълните бройката...

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Така е. Западна Европа обра милионите инженери и лекари от Афганистан, Сирия, Пакистан и тн. и за руснаците останаха само калпави и нискоквалифицирани индийци.

Нали не очакваш да им съчувствам?

преди 1 минута, Proshark написа:

Абе,онзи...нас що ни взеха в ЕС бре,заради сините очи!?Ама Русия ти е трън в за.ника..

Можеш ли да си формулираш питането ясно? Защото изобщо не го разбрах.

преди 51 минути, Gaming_Solutions написа:

Ако вземем за пример сметосъбиращите фирми на Румен Гайтански-Вълка, то мислиш ли, че тук си харчи парите или жена му ги оползотворява по Малдивите. Абе много си наивен.

Не съм наивен, но не ми се спори по темата към която отиваме. В смисъл глупавата фраза : "Капитализма не е най-справедливия строй, но човечеството друго не е измислило."

преди 17 минути, Gaming_Solutions написа:

Ами чуждите инвеститори бягат от България, а нови не идват, въпреки че се набутахме в Еврозоната, дори еврото не ги блазни да останат при нас. И бягат не само заради увеличените разходи за труд, бягат и защото липсва квалифициран персонал, застаряваща нация сме. Раждаемостта намалява, миналата година са се родили едва  48 414 деца (спад от 2024 г., когато са родени 53 428 деца), а починалите са твърдо над 100 000 всяка година.

преди 2 минути, Flashback написа:

Ами чуждите инвеститори бягат от България, а нови не идват, въпреки че се набутахме в Еврозоната, дори еврото не ги блазни да останат при нас. И бягат не само заради увеличените разходи за труд, бягат и защото липсва квалифициран персонал, защото сме застаряваща нация. Раждаемостта намалява, миналата година са се родили едва  48 414 деца (спад от 2024 г., когато са родени 53 428 деца), а починалите са твърдо над 100 000 всяка година.

Аз разбирам чуждестранен инвеститор като Самсунг например да отвори завод за SSD-та, или DDR5.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Не съм наивен, но не ми се спори по темата към която отиваме. В смисъл глупавата фраза : "Капитализма не е най-справедливия строй, но човечеството друго не е измислило."

Как да не е измислило друго? Маркс и Енгелс измислиха. Руснаците се пробват от 1917 г да приложат измисленото и все не им се получава. А къде ли не пробваха.

преди 2 минути, Flashback написа:

Ами чуждите инвеститори бягат от България, а нови не идват, въпреки че се набутахме в Еврозоната, дори еврото не ги блазни да останат при нас. И бягат не само заради увеличените разходи за труд, бягат и защото липсва квалифициран персонал, защото сме застаряваща нация. Раждаемостта намалява, миналата година са се родили едва  48 414 деца (спад от 2024 г., когато са родени 53 428 деца), а починалите са твърдо над 100 000 всяка година.

Ти затова ли избяга? Що за наглост от теб, да коментираш България, а си дезертирал в страна, която скоро ще приеме еврото.

sweden.thumb.png.2db6c29a592d9d7e0b3b0b30564a28ee.png

преди 2 минути, parmobil написа:

Как да не е измислило друго? Маркс и Енгелс измислиха. Руснаците се пробват от 1917 г да приложат измисленото и все не им се получава. А къде ли не пробваха.

Докато има тарикати и келепирджии ще караме на капитализъм.

Маркс не е измислил това което стана. Той е написал че ще стане в най-развитата капиталистическа страна и то с банкрута на банките.

Русия не е пробвала, а и го натресоха в бедна почти фодална Русия. Защото се улашиха че наистина може да се получи.

Когато се оправи самосъзнанието и хората се отнасят към другите така както искат да се отнасят към тях, тогава ще се премине към друг строй. Наистина сега това ни се вижда утопия, защото около нас само крадци (меко казано).

преди 7 минути, БаалБек написа:

Ти затова ли избяга? Що за наглост от теб, да коментираш България, а си дезертирал в страна, която скоро ще приеме еврото.

sweden.thumb.png.2db6c29a592d9d7e0b3b0b30564a28ee.png

Умерената партия няма да остане на власт след изборите, затова може да си плещи каквото си иска. 

Що не я назначи тази комисия сега, когато е на власт, а ще чака чак след септември евентуално да спечели и тогава да действа. 

Пълни глупости!

преди 8 минути, Flashback написа:

Ами чуждите инвеститори бягат от България, а нови не идват, въпреки че се набутахме в Еврозоната, дори еврото не ги блазни да останат при нас. И бягат не само заради увеличените разходи за труд, бягат и защото липсва квалифициран персонал, застаряваща нация сме. Раждаемостта намалява, миналата година са се родили едва  48 414 деца (спад от 2024 г., когато са родени 53 428 деца), а починалите са твърдо над 100 000 всяка година.

Чужди инвеститори идват, ама как да го знаеш точно ти. Ти само четеш каквото ти е наредено.

преди 4 минути, В. Велев написа:

Когато се оправи самосъзнанието и хората се отнасят към другите така както искат да се отнасят към тях, тогава ще се премине към друг строй.

И докато чакате да се оправи самосъзнанието на хората не спирате да плювате по ЕС и България...

преди 3 минути, В. Велев написа:

Докато има тарикати и келепирджии ще караме на капитализъм.

Маркс не е измислил това което стана. Той е написал че ще стане в най-развитата капиталистическа страна и то с банкрута на банките.

Русия не е пробвала, а и го натресоха в бедна почти фодална Русия. Защото се улашиха че наистина може да се получи.

Когато се оправи самосъзнанието и хората се отнасят към другите така както искат да се отнасят към тях, тогава ще се премине към друг строй. Наистина сега това ни се вижда утопия, защото около нас само крадци (меко казано).

Кой и го натресе на Русия? Немски философи.

А Русия и СССР защо започнаха да го изнасят? Без успех, но колко време финансираха и опитваха? И продължава да има (щях да кажа тъпаци) лековерни, които се връзват с тази глупост.

Специално за Баалбукащата:

Според най-новите достъпни данни от Statistics Sweden (SCB) – Официалната статистическа агенция на Швеция – към май 2025 г. подкрепата за въвеждане на еврото в Швеция е едва 32%.

- 32% от шведите подкрепят приемането на еврото.

- 49.5% са против. :)

- oколо 18.5% са нерешили

Опозиционните социалдемократи, най-голямата партия в Швеция, заявиха, че въпросът вече е решен с референдум. От 8 партии в шведския парламент само Умерените и Либералите (тези вторите вероятно ще са аут след следващите избори) са "за", 4 от останалите партии, между които първата и третата по големина са "твърдо против", а две от по-малките партии са на кантар, като повече клонят да не се бърза и са по-скоро скептични към Еврозоната. Няма почти никакъв шанс за еврото в Швеция. 

https://www.reuters.com/business/benefits-joining-euro-zone-outweigh-downside-sweden-new-report-says-2025-12-02/

преди 36 минути, В. Велев написа:

Между другото, във фразата, която преиначаваш, се говори за демокрация, а не за капитализъм.

преди 1 час, parmobil написа:

Нали не очакваш да им съчувствам?

Нали не очакваш да повярвам, че не си схванал иронията в поста ми?

Ай честито ни тротинет закон. Това ако не е признак на упадък и агония не знам какво трябва да е. Закон за регистрация на интимните въшки кога?

преди 12 часа, parmobil написа:

Чужди инвеститори идват, ама как да го знаеш точно ти. Ти само четеш каквото ти е наредено.

Мхм, голям наплив от чужди инвеститори...

По лесно на инвеститорите да отидат до Македония и да предложат заплати 500евро

Както се случи след като ни приеха в ЕС - хиляди шивашки цехове затвориха

ПП

Това Парамобил не го пише в красивите доклади. Шиехме огромно количество итлианска мода - сега к@р

Ми, веднага давам за пример завода на VW, дето бай Тиквун все се хвалеше с него. Кво се случи? Естествено, че абсолютно нищо... Кой да работи? Братовчедите от Столипиново?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.