Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли България?

Featured Replies

преди 22 минути, БаалБек написа:

Значи, не ти е приятно да се споменава Украйна, избити цивилини и деца и отвлечени в Московията деца! ОК! Разбрах.

Няма отвлечени деца от руснаците. Има спасени деца от руснаците, които украинските фашисти ги продаваха на запад за органи.

• Отговори 488
  • Прегледи 28,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Приятелю! България е загинала. Без значение кой каквото иска да ми говори. Аз го виждам с очите си всеки ден. 

• " ватенки,русороби,копейки" -само това има в главите на тъпейките... Шарлатания  

• 1. Не разбирам защо, но по някаква причина българските управляващи неистово драпат към еврозоната и манипулират данни с едничката цел да влязат час по-скоро там. Неведнтж съм казвал, че съм привържени

Публикувани изображения

преди 1 минута, Bubbles написа:

Ако ти се говори за Украйна има тема по въороса, питай ме там какво те интересува и ще ти отговоря

То пък защото тази тема е за Газа 

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Според мен Нетаняху извършва геноцид в Газа. Много европейски лидери също се обявиха срещу него. ЕК наложи санкции на Израел, сега ще гласуват нови. И? Това по някакъв начин оправдава ли Путин? Защо всеки поддръжник на руснята намесва Израел и Газа? Двете войни даже нямат много общо

Има доста разлики между това което се случва в Украйна и гнусотията в Газа : Не оправдавам ни Путин ни Зельо, за мен и двамата са в една и съща игра а обикновените хора плащат, но в Газа се стреля на месо, хората гладуват, няма вече здрава сграда а ония отпадъци не допускат и помощ.
ЕК щял да налага санкции..
Армия трябва там, армия която да защити тия хора и твърда позиция против тръмп и чифутняху, точно както има такава срещу Путин.

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

То пък защото тази тема е за Газа 

И ти си прав ама са подхванали въпроса. 🙂

преди 4 минути, Bubbles написа:

Какво написа?
Отговори на въпрса ми или нещо не ти е удобно?
Ако ти се говори за Украйна има тема по въороса, питай ме там какво те интересува и ще ти отговоря.

Сега отново : Има ли геноцид в Газа? 

Репликата ми към @Proshark е защото в темата "Загива ли България" пише това:

преди 5 часа, Proshark написа:

Та, мисирчици любими, чухте ли, че ООН оповести доклад, в който заключава, че в Газа се извършва геноцид от Израел, а?

А чухте ли, че либерализиран идиот уби млад човек - съпруг и баща, в САЩ, само защото е техен политически опонент и се опитваше да говори с тях нормално и човешки, а?

И го провокирах с Украйна и избитите цивилни и деца, както и за отвлечените такива в Рф.

Защото някак пропускате такива неща, но за други скачате на амбразурата.

Стана ли ти ясно?

П.П.

Само като ти чета това:

преди 6 минути, Bubbles написа:

Не оправдавам ни Путин ни Зельо, за мен и двамата са в една и съща игра

Става видно, че си с ушанка и петолъчка. Уж неутрален. СмеХ.. 

"Путин"; "Зельо" !!!

Дали си неутрален?

преди 17 минути, Bubbles написа:

Има доста разлики между това което се случва в Украйна и гнусотията в Газа : Не оправдавам ни Путин ни Зельо, за мен и двамата са в една и съща игра а обикновените хора плащат, но в Газа се стреля на месо, хората гладуват, няма вече здрава сграда а ония отпадъци не допускат и помощ.
ЕК щял да налага санкции..
Армия трябва там, армия която да защити тия хора и твърда позиция против тръмп и чифутняху, точно както има такава срещу Путин.

И ти си прав ама са подхванали въпроса. 🙂

Какво, каква твърда позиция пък има срещу Путин. Изпращат се на Украйна оръжия в хомеопатични количества и то предимно стари. Утилизирахме си старите боеприпаси там, какви армии, няма един изпратен войник. А иначе какво предлагаш, да въоръжим Хамас 😄

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Смешното е, че християнска Европа се е загрижила повече за арабите в Газа, отколкото самите арабски страни!

П.П.

По-правилно е - трагично е!

преди 17 минути, БаалБек написа:

Репликата ми към @Proshark е защото в темата "Загива ли България" пише това:

И го провокирах с Украйна и избитите цивилни и деца, както и за отвлечените такива в Рф.

Защото някак пропускате такива неща, но за други скачате на амбразурата.

Стана ли ти ясно?

П.П.

Само като ти чета това:

Става видно, че си с ушанка и петолъчка. Уж неутрален. СмеХ.. 

"Путин"; "Зельо" !!!

Дали си неутрален?

А знаеш ли защо "Зельо"?
Защото тоя боклук окраде Европа и продължава да иска още а ние вече и нямаме но наш'те слабоумници продължават да си играят на война.

Иначе и двамата с Путин са в една игра в това съм убеден.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Смешното е, че християнска Европа се е загрижила повече за арабите в Газа, отколкото самите арабски страни!

Това в Газа е гнусотия а не война, там се избива целенасочено населението. Разлика правиш ли?

преди 3 минути, Bubbles написа:

Това в Газа е гнусотия а не война, там се избива целенасочено населението. Разлика правиш ли?

Аз дадох пример с ЕС. Ти дай пример с арабските страни! Какво правят за Газа?

Все пак са една вяра.

:popcorn2:

П.П.

преди 6 минути, Bubbles написа:

Иначе и двамата с Путин са в една игра в това съм убеден.

Каква е тази игра? 

преди 7 минути, БаалБек написа:

Аз дадох пример с ЕС. Ти дай пример с арабските страни! Какво правят за Газа?

Все пак са една вяра.

Там е работата, че не правят нищо и според мен се страхуват защото САЩ подкрепят тая гадост. 

преди 7 минути, БаалБек написа:

Каква е тази игра? 

Не мога да знам каква е, но се вижда, че и единия и другия печелят добре от събитията в Украйна.

_____________________________________________________________________________________________________________________

И за да се върнем в темата : България вече е загинала, няма пари, няма вода, няма производство, няма нищо, всичко е разграбено, който има някой лев е в София, Пловдив, Варна, Бургас или някой курортен град, всичко друго е тотал мизерия.

Апропо одеве четох за няква потребителска кошница в която кило кашкавал струвал 17 лева? Интересно ми стана и погледнах но като глдеам под 30 лева за килограм кашкавал няма.

Capture d’écran (11).png

преди 1 час, Bubbles написа:

Защото тоя боклук окраде Европа и продължава да иска още а ние вече и нямаме но наш'те слабоумници продължават да си играят на война.

Искаш да кажеш, че Франция е натрупала трилионите задължения от 2022г, когато Путин започна войната срещу Украйна?

И сега, когато министър-председателя, когото свалихте от власт искаше да ореже разходи за да намали дълговете, ви му спретнахте погроми в Париж.

Тоест подкрепяте разходите и сте против намаляването им! Ок. 

Знаеш ли изобщо какво искаш?

преди 5 минути, БаалБек написа:

Искаш да кажеш, че Франция е натрупала трилионите задължения от 2022г, когато Путин започна войната срещу Украйна?

И сега, когато министър-председателя, когото свалихте от власт искаше да ореже разходи за да намали дълговете, ви му спретнахте погроми в Париж.

Тоест подкрепяте разходите и сте против намаляването им! Ок. 

Много си объркана нещо, търсиш под вола теле.
Дълговете на Франция не са от 2022 година, но тук става дума не за покриване и/или намаляване на дългове а за харчене на средства за да се финансира войната в Украйна, надявам се правиш разлика.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Дълговете на Франция не са от 2022 година, но тук става дума не за покриване и/или намаляване на дългове а за харчене на средства за да се финансира войната в Украйна, надявам се правиш разлика.

Орязването на бюджета го наричаш харчене? Ок. Благодаря за вниманието!

преди 20 минути, БаалБек написа:

Орязването на бюджета го наричаш харчене? Ок. Благодаря за вниманието!

Нещо ти куца четенето с разбиране. 

преди 5 минути, Bubbles написа:

Нещо ти куца четенето с разбиране. 

Винаги когато свършат аргументите и обоснованите отговори, започват опитите да се покаже, че опонента не разбира нищо. Но това само потвърждава, че нямаш адекватен отговор на елементарен въпрос.

И констатацията ми се оказа вярна!

преди 42 минути, БаалБек написа:

преди 3 минути, БаалБек написа:

И констатацията ми се оказа вярна!

Ква констатация, ти даже не знаеш значението на тая дума... 😆

преди 11 минути, БаалБек написа:

Винаги когато свършат аргументите и обоснованите отговори, започват опитите да се покаже, че опонента не разбира нищо. Но това само потвърждава, че нямаш адекватен отговор на елементарен въпрос.

Какви аргументи?
Аз говоря за едно, ти за друго, после хващаш трета тема, изобщо скачаш от тема на тема с едничката цел да кълвеш.
Искам да водя дискусия но с теб не става, та ти не поиска и елемнтарно да или не да ми кажеш, това как ще го обаясниш?

След 2021 г. станахме по-богати и неравенството намаля.

"Между 2015 и 2024 г. номиналните доходи на българите са нараснали с внушителните 110%. Ако се приспадне инфлацията, остава 44.5% средно покачване на доходите, което е много висок резултат за период от 10 години, особено за страна, която не е в групата на крайно бедните."

Цитат

Казаните тук думи и цитирани статистики противоречат на общия гневен тон сред българските коментатори и може да засегнат нечии чувства.

:newspaper:

преди 5 часа, БаалБек написа:

След 2021 г. станахме по-богати и неравенството намаля.

"Между 2015 и 2024 г. номиналните доходи на българите са нараснали с внушителните 110%. Ако се приспадне инфлацията, остава 44.5% средно покачване на доходите, което е много висок резултат за период от 10 години, особено за страна, която не е в групата на крайно бедните."

:newspaper:

Единственото нещо,което нараства при вас е вакуума между ушите ви,а при народа-цените на стоките...А ако се приспадне резултата от социологическите платени проучвания,до сега да бяхте линчувани..за водна криза,за покачване на цени и за сива икономика....търпелив народ е българския..и много глупав...но ако му пипнете ракията...жална ви майка....

Европа в кома, България – в будна смърт!

Докато по площадите на Париж горят гуми, в Лондон падат премиери като круши, а в Берлин се чудят как да крепят разпадаща се коалиция – „обединена Европа“ изглежда като разбит кораб, който потъва бавно, но сигурно.

Франция е в капан от протести, блокади и хаос – Макрон смени премиер, но не и посоката.

Великобритания – „ново начало“ с лейбъристите? По-скоро нова криза – Фараж вече ги изпреварва по рейтинг.

Германия – коалиция, която се тресе, а AfD става все по-силна.

Испания, Португалия, Белгия – политическа шарения, която не може да изкара едно стабилно управление.

Нидерландия – пъзел от партии, където всяко решение отнема месеци.

А пазарите? Те вече нямат нерви. Инвеститорите вдигат ръце от европейските „демокрации“, а доходността на държавните облигации расте. Казано просто – никой вече не вярва в стабилността на континента.

И докато лидерите се чудят кой с кого да прави коалиция, Русия, Китай и САЩ вече си играят шах върху европейската дъска.

А България?

Ние сме класиката в жанра: парламент, който прилича на сборище от каращи се съседи; правителства, които се държат на крехки сделки; инфлация, която изяжда хората; и институции, които съществуват само за да отбиват номера.

Последният вот на недоверие? Разбира се, отново не мина – не защото има стабилност, а защото никой няма смелост да поеме отговорност. И докато едни броят гласове, а други се борят за постове, хората броят стотинки, за да изкарат месеца.

България е огледален образ на европейската немощ – държава в постоянен преход, която никога не стига до своето бъдеще.

Европа е в криза, но България е перманентен пациент на системата – в будна смърт, закачена на системи и чакаща чудо, което … няма да дойде.

Въпросът вече който си задаваме всички е, не е дали Европа ще се промени, включително и България, а дали ще оцелее. И за съжаление – страната ни не е наблюдател, а жертва в първата линия.

Най-опасният ефект обаче е ерозията на доверието в демокрацията. Когато правителствата изглеждат трайно неспособни да защитават обществата, пътят към авторитаризъм и крайности е широко отворен.⸻

Източници:

Politico Europe – Europe’s political leaders face impotence and paralysis (2025)

Financial Times – Bond markets signal waning patience with Europe’s weak governments

Le Monde – La France piégée dans un cycle de blocages et de protestations

BBC – Starmer’s struggles as Reform UK surges in polls

Deutsche Welle – Germany’s AfD gains momentum amid coalition weaknes

преди 5 часа, БаалБек написа:

"Между 2015 и 2024 г. номиналните доходи на българите са нараснали с внушителните 110%.

Това добре, но инфлацията с колко е нараснала?
Щот 2015та със 100 лева се пълнеха три четири торби с манджа и пиене а ся със същите пари само млечните не можеш си купи.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Това добре, но инфлацията с колко е нараснала?
Щот 2015та със 100 лева се пълнеха три четири торби с манджа и пиене а ся със същите пари само млечните не можеш си купи.

Личи си, че не си чел линка!

Да повторя:

преди 7 часа, БаалБек написа:

Казаните тук думи и цитирани статистики противоречат на общия гневен тон сред българските коментатори и може да засегнат нечии чувства.

:hush:

преди 9 минути, БаалБек написа:

Личи си, че не си чел линка!

Да повторя:

:hush:

Мда линка

Цитат

Между 2015 и 2024 г. номиналните доходи на българите са нараснали с внушителните 110%. Ако се приспадне инфлацията, остава 44.5% средно покачване на доходите, което е много висок резултат за период от 10 години, особено за страна, която не е в групата на крайно бедните.

Не знам дали си даваш сметка каква глупост е това.

преди 5 минути, Bubbles написа:

Не знам дали си даваш сметка каква глупост е това.

Е ти нали си даваш. От Франция де....от там е по-ясно.

Като с орязването на френския бюджет. Било харчене на средства.

преди 23 часа, Bubbles написа:

преди 15 минути, БаалБек написа:

Е ти нали си даваш. От Франция де....от там е по-ясно.

Като с орязването на френския бюджет. Било харчене на средства.

И кое от казаното от мен не е вярно?

Колкото до статията :

Цитат

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 419 ОТ 17 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НОВИ РАЗМЕРИ НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЗА СТРАНАТА

Обн. ДВ. бр.105 от 19 Декември 2014г. 

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:

Член единствен. (1) Определя от 1 януари 2015 г. нов размер на минималната месечна работна заплата за страната 360 лв. и на минималната часова работна заплата 2,20 лв. при нормална продължителност на работното време 8 часа и при 5-дневна работна седмица.

Ся сметни 360 + 44.5% = 520.20

Направо са забогатели хората.

преди 40 минути, Bubbles написа:

И кое от казаното от мен не е вярно?

Колкото до статията :

Ся сметни 360 + 44.5% = 520.20

Направо са забогатели хората.

44,5% като се приспадне инфлацията пише

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.