Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли България?

Featured Replies

НЕ НИ ОСВОБОЖДАВАЙТЕ ПОВЕЧЕ – МАХНЕТЕ НИ СЕ ОТ ГЛАВИТЕ

"Срещу Путин реве целият Запад. И помага на Украйна, без да спира, ден и нощ. И колкото повече помагаме, толкова повече Украйна загива.
Иран обаче не може да изпраща дронове на Русия. Не може да има ядрена програма. Не може да има аятолах начело. Иран може да има само това, което му кажат другите – разбирайте Нетаняху и САЩ. 
Пред очите ни беше извършен най-големият геноцид на двайсет и първи век – жива душа не остана в Газа. Газа се превърна в огромен крематориум, в най-големия концлагер на света. И светът си трае, и най-много с половин уста прави някакви забележки на Нетаняху. Да се готви за още по-голям концлагер Украйна.

Едно от най-ужасяващите неща е, че Нетаняху и режимът му убиват своите противници, както си спят по къщите. Убиват военни, учени, убиват всеки, който им мъти водата. 
И сега представяте ли си – САЩ ги били спрели да не убият религиозния водач на Иран. 
В какъв свят живеем, дами и господа… И как още изобщо сме живи? 
Най-страшният и жесток човек на света бил Ким Чен Ун – от Северна Корея. Преди беше баща му, по-преди – дядо му. 
Най-страшният диктатор, но не запали нито една война. А най-големите миротворци изгориха Югославия, Сирия, Либия, Ирак, Ливан, Газа, сега горят Иран. 
Такива миротворци харесвам най-много. Дето пръскат огън и жупел навсякъде, където минат, но крещят като бесни за човешки права на други хора и на други народи. 

Това даже не е лицемерие – това е гаврата на силния и с живота на другите, и с истината, и с думите изобщо. 
И как всички повтаряме като папагали това, което ни казват да повтаряме. Как се нагаждаме на секундата и как гледаме да ни забележат. 

Значи е правилно атомно оръжие да има Украйна, но не е правилно атомно оръжие да има Иран. И по тоя повод Путин е чудовище, а Нетаняху – надигащ се библейски лъв. Да ви имам морала и критериите…
Винаги се е знаело, че разузнаването на Израел – Мосат, е едно от най-силните в света. Парите и властта плюс амбицията могат да направят всичко. 
Гледам как нашите хора и хората от колективния Запад се радват на Мосат, че бил проникнал навсякъде в Иран, обаче вият срещу нашите чистачки и хорица от Лондон, които шпионирали за Русия. 

Вече не ми дреме за Путин. И за Медведев не ми дреме. И за Шойгу. Не ми дреме за Зеленски, за фон дер Лайен, за шефа на НАТО. Не ми дреме за Нетаняху и за Тръмп. За Байдън и да ми дреме – той няма да разбере нищо. 
Дреме ми, че всички ще изпукаме като кучета от амбициите и от оскотяването на лидери, които правят, разбира се, всичко заради нас и в наша полза. 

Моля ви, войнолюбци такива, моля ви се, богоизбрани и небогоизбрани, бонапартчета, моля ви се, натовски и руски генерали, не правете повече нищо за нас, не ни освобождавайте, не ни мислете, не ни спасявайте от тирани и тоталитаризъм, махнете ни се от главите и ни оставете, че не можем да дишаме от вашите грижи и от вашата любов. "

• Отговори 488
  • Прегледи 28,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Приятелю! България е загинала. Без значение кой каквото иска да ми говори. Аз го виждам с очите си всеки ден. 

• " ватенки,русороби,копейки" -само това има в главите на тъпейките... Шарлатания  

• 1. Не разбирам защо, но по някаква причина българските управляващи неистово драпат към еврозоната и манипулират данни с едничката цел да влязат час по-скоро там. Неведнтж съм казвал, че съм привържени

Публикувани изображения

Абе, то има ли я още България? :) 

Вси читави българи са вън от нея?! :) 

Автор: Дивак Турлак

Братя българе, отнеха ми идентичността. Събуждам се преди малко, а в мен не е останало нищо българско. Процесът, започнал от детството бе завършен, мамка им англосаксонска!

Всичко започна когато се научих да чета. И попаднах на една книжка за Том Сойер и Хък Фин. Зарезах българските народни приказки и се ровех за англосаксонски, френски, арабски….

После бавно започна промяната.

Не исках да тричам кучета, а да си играя с тях. Не исках да убивам котки, а да мъркат до мен. Ако щете вервайте, даже и боклука си не хвърлях където ми падне.

По едно време разбрах, че не искам България на три морета. И едно ни е много. И Македония не ми трябва. А когато разбрах, че руснаците са ни откраднали кокошките и ракията, докато са ни освобождавали, намразих и тях.

Бавно и сигурно идентичността ми си отиваше. Не завиждах на успелите. Не говорех за познати зад гърба им. Не пречех на никого, а се опитвах да помогна на всеки. Не клеветех съученици и колеги пред даскали и милиционери. Слушах Пърпъл, а не Машина времени.

После ми се родиха два сина. Норвежците не ми ги взеха. Джендъри не съсипаха християнското ни семейство. Всички около мен ги ръсеше кемтрейлс, перкаше ги 5G и тресеше ХААРП, а мен не. Мъск не ме чипира, Гейтс не ме ваксинира и и не виждах как илюминати и рептили се разхождат по плоската земя.

А процесът бе пред финализиране преди 3 години. Разбрах го, когато започна войната в Украйна. Истинските българи виждаха, че Украйна е нападнала Русия, а аз се лъжех, че Русия е нападнала Украйна.

И всичко свърши тия дни. Истинските българи ревяха за Паметника на СА, аз се радвах на тоя вандалски акт. Всички ревнаха за Шипка, аз си налях една водка. После някой ни посегна на АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ. А аз си налях един бърбън.

Това е, братя българе. Отнеха ми идентичността. Даже вече не вервам, че Раковски, Ботев, Левски и Бенковски са били роби.

Съсипаа сичко българско у мен. И си ба мамата!

А догодина ще ми земат лева. Ама пък ще ми оставят стотинките.

Автор: Васил Ованес

20% от нашите сънародници са неграмотни, бедни, тъпи и нещастни, и за съжаление с достъп до Интернет. На всичкото отгоре имат право да гласуват!

Те не правят разлика между "войни" и "воини", но коментират конфликта в Близкия изток.

Те не знаят, че природен газ и газта пропан-бутан са две различни неща, но искат да имаме "руска газ", за да си карат колите с евтино гориво.

Те не знаят какво е "фиксинг" и "номинал", но искат да запазят българския лев.

Те не знаят и една молитва, но се считат за "православни християни".

Те не знаят и един стих на Ботев, но го имат татуиран на левия си прасец.

Те не знаят истинското име на Васил Левски, но го имат татуиран на рамото си.

Те не знаят, че битките на Шипка са били през август и ходят на паметника на 3-ти март.

Те бяха чували, но доскоро не знаеха почти нищо за Украйна, а сега обясняват как такава държава никога не имало. Нищо че един украински княз е занулил Първото Българско царство.

20% е голям процент. Та това си е една пета. Една пета от българите са неграмотни, тъпи, бедни и заради това нещастни. Работят или не им се работи за 511 евро на месец.

Това е ситуация, която трябва да се поправи.

Почти е невъзможно да се ограмотят от сега нататък. Имали са достатъчно време досега.

Глупостта им е природна даденост. Тя също не може да се промени.

Бедността им е функция на неграмотността и тъпотата им. Ясно е. А нещастието им е резултат от бедността им.

Взаимовръзката е повече от очевидна, нали?

В тези 20 процента не са ли избирателите на "възраждане" и "величие"?

на 22.06.2025 г. в 14:53, БаалБек написа:

Те бяха чували, но доскоро не знаеха почти нищо за Украйна, а сега обясняват как такава държава никога не имало. Нищо че един украински княз е занулил Първото Българско царство.

Му-ха-ха!

Бъбречета цитират "произведения" на псевдоинтелигенти.:giggle1:

• 2 седмици по-късно...

ИМА ЛИ НЕЩО ОБЩО МЕЖДУ ТЕЗИ БЪЛГАРИ ОТ ЕСЕНТА НА 1918 ГОДИНА И ДНЕШНИТЕ, ОСТАНАЛИ 5 МИЛИОНА В ГРАНИЦИТЕ НА РОДИНАТА НИ, СЛЕД ЗАПОЧНАЛАТА В КРАЯ НА 1989 ГОДИНА ЕМИГРАЦИЯ НА 2,5 МИЛИОНА СЪНАРОДНИЦИ, ТРЪГНАЛИ ПО  СВЕТА  ДА ОЦЕЛЯВАТ?

" Знаете ли,че през есента на 1918 г. Антантата решава да приключи с малка България. Замисълът е чрез два пробива при Добро поле и при Дойран 600-хилядната ни армия в Македония да попадне в "чувал" и да бъде ликвидирана, а страната ни окупирана и извадена от войната. Румънците искат всичко до Стара планина, Гърция - всичко до Пловдив, а Сърбия — до Места и Искър. Планът тръгва успешно — французите успяват да пробият нашата отбрана при Добро поле. В този момент, когато фронтът рухва, а в тила избухва метеж, една-единствена българска дивизия ще спаси страната си от смъртна опасност. 34 500 мъже от Плевен, Ловеч, Троян и околиите им ще нанесат най-страшното поражение на английската армия в цялата й история.

Край красивото Дойранско езеро Антантата е струпала колосални сили - 4 английски, 2 гръцки и една френска дивизия. Девета плевенска е сама. Резерви няма. Знаейки съотношението на силите, нашите се готвят да умрат. Много офицери обличат парадните си униформи, войниците слагат приготвените за последно бели ризи. На 16-ти септември по тях са изстреляни 350 000 снаряда, включително и газови, но фортификациите на генерал Вазов пак си казват думата — даваме 9 убити и 40 ранени. В 5.00 ч. на 18 септември три английски и една гръцка дивизия тръгват в атака. В този момент 220 артилерийски дула започват да бълват огън. Генерал Вазов не пести снарядите - няма вече за кога. 400 български минохвъргачки превръщат скатовете на хълмовете в ад. 440 картечници направо косят настъпващите. Измъкналите се от бункерите българи поддържат такъв плътен огън, че до окопите стигат едва 20-30 процента от атакуващите. А там пък ги посрещат с ужасна и съкрушителна контраатака на нож.

Противникът е спрян и обърнат в бягство, което скоро обхваща целия Дойрански фронт. На бойното поле остават повече от 10 000 трупа в британски униформи. Отчаяният британски генерал Милн праща резервните две дивизии в обход през Беласица да опитат пробив между 9-та плевенска и 11-та македонска дивизия. Нашите ги пускат на 50 метра и ги избиват от упор с картечниците и огнехвъргачките си. 10 000 гърци изгарят по скатовете на Беласица.
На 19-ти септември генерал Милн събира всичко , което може да носи оръжие, за да попълни оределите си части. Но и последната атака е удавена в кръв. Побеснялата българска артилерия коси с барабанен огън, за първи път използва и газови снаряди. Това е най-кръвопролитното сражение в цялата Първа световна война, с най-голяма плътност на убитите на километър фронт. В никоя война англичаните не са давали наведнъж толкова много жертви, както при Дойран.

В цялата тая сеч Девета плевенска дава само 494 убити и 1208 ранени. На 20 септември разузнаването докладва на генерал Вазов, че пред него няма вражески части. Той пита София да настъпи ли към незащитения вече от никого Солун. Не му разрешават. Благодарение на Дойранската победа, обаче, в подготвяното там споразумение за примирие, загубилата войната България е спасена от окупация.
През 1936 г. в Лондон е организирана среща на ветераните от първата световна война. Българската делегация се води от специално поканения о.з. генерал Владимир Вазов. На гара Виктория я посреща лично лондонският кмет, носител на най-високото английско благородническо звание. Генерал Вазов е настанен в замъка на лорд Харболи, където е пребивавал Наполеон. На парада на ветераните участват 3000 запасни войни и 200 бойни знамена. При появата на нашата делегация фелдмаршал лорд Милн командва:
 «Свалете знамената! Минава генерал Вазов - победителят от Дойран!»
 Англия свежда знамена пред генерал Владимир Вазов.
Българската победа при Дойран - най-голямата в цялата ни 14-вековна история - се изучава във всички военни академии. Тя е записала една невероятна статистика: близо 70 хиляди убити от Антантата срещу по-малко от 500 загинали българи. Седем дивизии - напълно унищожени от една.

Споделяйте! Помнете Героите!"

на 22.06.2025 г. в 14:53, БаалБек написа:

Те не знаят, че битките на Шипка са били през август и ходят на паметника на 3-ти март.

Една добавка
Те даже не знаят, къде е връх Шипка и ... ходят на връх Свети Никола!

преди 1 час, M.Николов написа:

Можело значи.

И на дракончето любимците му кроят шапка...

НАП отива при всеки с имот в Гърция, ще доказва доходи за 5 г. назад | NOVA

току-що, БаалБек написа:

На днешния 16 юли 1969 г. излита космическия кораб Apollo 11, който носи със себе си и лунният модул Eagle. След четири дни Аполо 11 достига Луната, от него се отделя Eagle и плавно каца на Луната. Нилс Армстронг прави първите крачки на човек на Луната с думите: "Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството." След изпълнение на мисията Eagle се отделя плавно от повърхността, излиза в орбита около Луната и обратно се скачва с Аполо 11. В резервоара е останало гориво само за 17 секунди.

Да! Двигателите на Лунният модул са конструирани от българския инженер Иван Ночев с помощта на друг български инженер в екипа - Петър Петров, както и на българския ядрен физик Иван Михов, създал лазера, с който се изчислява свръхточно разстоянието до повърхността на Луната, за да се осигури плавно кацане. Телевизиите по цял свят излъчват директно кацането на Луната. За наш срам, само Русия и България не го излъчват. Сещате се защо. Иван Ночев бяга от България през 1951 г. и първоначално се установява в Канада. Роден през 1916 г., той е завършил техникума в Карлово и после започва работа на летището в ДАР Божурище. Скоро талантът му е забелязан и момчето е пратено да следва технически университет в Берлин. През 44-та година университетът е разрушен и Ночев се мести в Прага. През същата година се завръща в България, но много скоро след като България е окупирана от Русия, нашите три самолетостроителни завода са разкостени и разграбени от руснаците. Ночев разбира, че за него бъдеще в България няма и успява да избяга в Канада, а после се мести в САЩ, където започва работа при знаменития ракетен инженер Вернер фон Браун. Геният му е забелязан от НАСА и е назначен за ръководител на екипа, който трябва да осигури плавното кацане и излитане от Луната. 70 години по-късно цялата руска ракетна наука не може да се справи с това. Ночев е от хората, заради които можем да се гордеем, че сме българи!

Колко талантливи българи унищожиха или прогониха слугите на съветските окупатори! И никой не е чувал за тях! А сега техните наследници бранят със зъби и репресии съветското статукво.

:newspaper:

Кой казва, че децата са важни?

Вместо за някаква напълно ненужна болница, можем да дадем парите на някой голям външен инвеститор

Докато се възпалявахме на темата кой как и срещу какво протестира, изтече и някаква информация на ръба на досадата.

Ценообразуваха новата детска болница. Някакви си триста милиона. По-точни изчисления сочат между триста милиона и милиард. А по най-точни изчисления – повече.

Не че ги нямаме тези пари. Имаме ги, ама бива ли да ги харчим така безразсъдно за някаква си болница, при това детска? Я по-добре да си купим още една "ефка", та да станат две и да могат да си говорят. Да не им е скучно. А ако се харесат, могат и семейство да направят, и цяло котило "ефки" да излезе оттам. После може и да ги продаваме. Така не само пари ще даваме, а може и да спечелим.

Или пък направо да си вдигнем с още един процент бюджетът за отбрана. То за отбраната ни няма какво да говоря. Всички знаем, че под отбрана се разбира да плащаме на американците да сипват бомби на украинците. Хубавото е само да не ни закачат и да не ни подкарат по някакво общо споразумение лично да им караме бомбите. Иначе гласуваме с единодушие в парламента, фрас-прас и вдигаме.

Вместо за някаква напълно ненужна болница, можем да дадем парите на някой голям външен инвеститор. Да ни ги инвестира едно хубаво, че повече да не ги видим и ако си отворим устите да си ги искаме, да вземе и да ни осъди в някой международен съд.

Като се замислите как я карат децата ни без нова болница. Ами – оправят се, завалиите. Този кихне, онзи пръдне и накрая нещата все се наместват. За какво ни е нова болница? То и старите са ни в повече. Нали?

Бе, хора. Ние деца нямаме, вие болница искате. Я по-добре да дадем пари за нова клиника за смяна на пола. Защото пол така или иначе имаме и никога не се знае с какво пиле в главата ще се събудим. Колкото до децата – те наистина са в пълна безопасност. Освен това са на изчезване. Само трябва да увеличим пиар кампаниите за ползване на презервативи и съвсем ще се отървем от този досаден елемент. Дори няма нужда да правим болница, а направо да създадем един резерват. Резерват за деца. И в резервата е достатъчно да има един доктор да им бие ваксини. Как така какви ваксини? Вие да не сте антиваксъри нещо? Като казах ваксини, жегнах ли ви?

Ето как успях за няма и две минути да спестя един милиард лева на бюджета. Сега ще има за нов автопарк за бонуси и за комбинирани частни симпозиуми в Дубайско с размяна на секретарки по европрограми, разбира се.

Няма нужда да ми благодарите.

https://fakti.bg/mnenia/986961-koi-kazva-che-decata-sa-vajni

• 1 месец по-късно...

ВОДА НЯМАМЕ, БАРУТ ЩЕ ПРАВИМ

В България няма вода, няма и разговор. Няма никаква чуваемост, както е модерно да се казва напоследък. И капка вода няма. 
В Плевен се губела близо осемдесет процента от питейната вода по изгнилите тръби. В цяла България е горе-долу така. 
А къде се губи истината за това, което става около нас? Къде се губи истината? Кой е запушил тръбите на истината? 
Иначе протестите в Сърбия ги отразяваме целите – опиваме се да ги отразяваме. Бойко Василев душа дава да ги отразява тия протести – изцяло им се е отдал. Потиснатият сръбски народ му е и на устата, и на сърцето.
Но за барутните протести – по десет секунди, не повече. 
Пълна цензура. 

Пълен провал на официалната ни журналистика. И даже там, където имаше някакви проблясъци на истина, вчера се видя, че копчето е щракнато и лампата е угасена. 
Барут е думата, която олицетворява официална България днес – барут. Барутни същества са на власт. Запомнете думата барут. И ги запомнете всички тези, които са се пльоснали върху тръбата на истината и са я запушили с предателските си тела. 
Извинявайте за израза тръба на истината, но така, както тръбите пренасят под земята каквото е останало от водата ни, така и истината в България стана подземна истина, скрита истина, тайна истина, опасна истина. 
Да пристигне тука в България тайно, като диверсант, една от най-мразените жени в Европа, обвинена в смъртоносна корупция с ваксини и всевъзможни тулупи да ѝ се мазнят, е неописуем позор. От този момент връзката власт-народ е прекъсната като водоподаването в Плевен. 
Градът на Плевенската епопея няма вода. 
Един от градовете на Българското освобождение от турско робство няма вода. 
Градът на руската бойна слава по време на освобождението ни от турско робство няма вода, обаче в Сопот ще строим завод на барута против руснаците. 

В града на „Под игото“ ще правим барут срещу руснаците. 
Най-хубавият барут.

Николай Милчев

Реално, България вече е мъртва! Тя стана резерват на хомо-сапиенси със съмнителна хигиена, на които не им трябва вода, а оръжие!

И, тук е въпроса => къде са българите?! Другите етноси пращат пари. 

И, по-лошото е: Северна България се мисли за какво княжество?! Само там ли са истинските българи?! 

След като подарявате на Източна Румелия дадена територия от България = ходете жадни и мръсни! 

Фактите говорят сами и пак да Ви попитам: Поради каква причина уж говорите българи се срамувате от себе си и по-предпочитате да живеете извън България?! Държава се прави от хора, а не чрез поставени лица! = Какво слагате в Парламента ни?! Войни против какво?! Против православни братя! 

С чужда пита помен правите! Вразумете се! 

Момче, потърси помощ... 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

• Автор
преди 15 минути, communismatic написа:

Момче, потърси помощ... 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Това е проблема, той търси помощ само от ИИ.... Който манипулира ИИ манипулира него...

на 18.07.2025 г. в 14:19, M.Николов написа:

Кой казва, че децата са важни?

Вместо за някаква напълно ненужна болница, можем да дадем парите на някой голям външен инвеститор

Или пък да последваме рашисткия пример!

От днес в Русия: Учат и 3-годишните, че украинците са нацисти

Народ, който от малък се учи, да мрази.

• Автор
преди 1 минута, БаалБек написа:

Или пък да последваме рашисткия пример!

От днес в Русия: Учат и 3-годишните, че украинците са нацисти

Народ, който от малък се учи, да мрази.

Тази тема е за България и българите в нея. Пропагандата в другите теми!

преди 59 минути, (:IdioibI:) написа:

Фактите говорят сами и пак да Ви попитам: Поради каква причина уж говорите българи се срамувате от себе си и по-предпочитате да живеете извън България?! Държава се прави от хора, а не чрез поставени лица!

Много е странно точно ти да го казваш. Всеки път, когато повдигна темата "Човек е част от обществото", ти си този, който започва да развива теории как си си самодостатъчен, не си част от никакво общество и те интересува само семейството ти. Е, и ние сме така. Защо мрънкаш сега?

П.П. Не се срамуваме от това, че сме българи, и не сме направили нищо, с което да посрамим името българско. 🌸

преди 4 минути, Greta Simmer написа:

Много е странно точно ти да го казваш. Всеки път, когато повдигна темата "Човек е част от обществото", ти си този, който започва да развива теории как си си самодостатъчен, не си част от никакво общество и те интересува само семейството ти. Е, и ние сме така. Защо мрънкаш сега?

П.П. Не се срамуваме от това, че сме българи, и не сме направили нищо, с което да посрамим името българско. 🌸

Е, той Джокович е от турски произход, доколкото знаем... 😆

преди 1 минута, Greta Simmer написа:

Защо мрънкаш сега?

Укора така ли се изказва вече?! ОК! Прощавайте! 

И, как ще докажете, че България не загива?! => Като все повтаряте, че тези които са останали в България сами са си виновни за положението си. 

И, да напомня: Всеки лев (за момента) го харча в България! Колкото дадох на софиянци = толкова.  Сега гледам да давам парите си в друг регион. Това лошо ли е?! = Може да е малко, но от сърце! ;) 

Прощавайте, че Ви привлякох вниманието! => Мир и на Вас и на семейството Ви! Амин 

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.