Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли България?

Featured Replies

Цитат на един роб с робско мислене!

Чакай от такива роби да бъдат творци и създатели на блага.

преди 12 минути, Proshark написа:

• Отговори 488
  • Прегледи 28,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Приятелю! България е загинала. Без значение кой каквото иска да ми говори. Аз го виждам с очите си всеки ден. 

• " ватенки,русороби,копейки" -само това има в главите на тъпейките... Шарлатания  

• 1. Не разбирам защо, но по някаква причина българските управляващи неистово драпат към еврозоната и манипулират данни с едничката цел да влязат час по-скоро там. Неведнтж съм казвал, че съм привържени

Публикувани изображения

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Нема и милион деца, пенсионерите кажи речи колко работещите...
Лошо Седларов лошо.

През оная ми работа ми е за еврото. Винаги за мен е била важна България! Но явно вече много малко мислят като мен.

/ Манол Пейков /

"Известният полски журналист Кшищоф Становски прекрати на 57-ата секунда интервюто си с кандидата за президент на Полша Мачей Мачяк, който систематично разпространява руска пропаганда и заявява, че се възхищава от Путин.

Първият въпрос на Становски към Мачяк беше правилно ли е чул – наистина ли Мачяк е съобщил в ефир, че се възхищава от главата на Кремъл, на което привърженикът на "руския мир" отговори утвърдително.

Веднага след това Становски каза, че интервюто е приключило и излезе от студиото. Разговорът продължи общо 57 секунди.

Мачяк остана на мястото си и започна монолог, но микрофонът му беше изключен. Съвсем скоро някой съобщи с есемес на кандидата (нищо чудно да са го направили от Москва или Минск), че предаването е без звук, и той напусна студиото.

След напускането му в студиото влязоха работници и започнаха да го дезинфекцират. 

Още едно доказателство, че в журналистическата професия все още има място за отстояване на принципи.

Кога ще се случи в студио на някои от националните телевизии, след изява на някого от многобройната русофилска антибългарска и***т.

• Автор
преди 16 часа, БаалБек написа:

Кога ще се случи в студио на някои от националните телевизии, след изява на някого от многобройната русофилска антибългарска и***т.

Аз не разбрах - ако си русофил - това как те прави анти-българин?

Русофил - роден и живеещ в България, защитава интересите на Русия. Мрази и плюе по всичко българско и българите!

Русофоб - роден и живеещ в България, защитава интересите на България. Обича и защитава всичко българско и българите! тоест Българин.

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

• Автор

Ами...аз какъв съм тогава. Не мразя нито Русия нито България и никога няма да кажа лоша дума нито против Русия нито против България??? Но си защитавам доколкото мога интересите на България!

Може би русонеутрален българофил.... ;) 

И аз не мразя Русия нито народа и, руснаците. Вече не знам за кой път ще го кажа, но не харесвам това което прави диктатора с Украйна. Тоест не харесвам сегашните управляващи в Русия и техният лидер....

Какъв се водя не знам, може би - Звяр! 😂

• Автор
преди 2 минути, Staff. написа:

И аз не мразя Русия нито народа и, руснаците. Вече не знам за кой път ще го кажа, но не харесвам това което прави диктатора с Украйна. Тоест не харесвам сегашните управляващи в Русия и техният лидер....

Какъв се водя не знам, може би - Звяр! 😂

Ти не, но бълбукащата ги мрази до мозъка на костите си!

преди 5 часа, Belefor написа:

Ами...аз какъв съм тогава.

Ако не си лягаш и ставаш със "Слава Кокаине" на уста, значи си ватенка и русороб.

Всеки който не възхвалява ежеминутно укрите, трябва да бъде публично линчуван. Точка!

• 2 седмици по-късно...
на 29.04.2025 г. в 17:10, Bubbles написа:

Нема и милион деца, пенсионерите кажи речи колко работещите...
Лошо Седларов лошо.

И то какви работещи.80-90% в  администрацията ,  доктори , учители,свещеници, полицай, военни и др. Това всичко е в сферата на УСЛУГИТЕ.

А най важното , ПРОИЗВОДСТВОТО дали има и 10%.Цели региони са изоставени без никакво препитание.Работят само горните.

Защо г-жо Киселова?

"Преди Месец един от представителите на „баба Пена и бай Хасан“, захвърли в лицето Ви куп книжа. Случайно /благодарение на телевизора/ станах свидетел на този позорен факт. Признавам – бях потресена. Като една от милион български баби Пени, възпитана в други времена, ми се поиска да издърпам ушите на този наш „избраник“. Поведението му беше недопустимо. Вие с достойнство приехте обидата?! Дали? Преди да влезете в НС, с доверие слушах Вашите анализи. Струваше ми се, че освен високо изграден професионалист, сте и почтен човек. Излиза, че отново съм се излъгала. Колко му е на полит-хитреците, както, родеещи се с телефонните измамници, да излъжат баба Пена.

Какво става г-жо Киселова? Чувствате ли се удобно – Вие и всичките Ви колеги /най-вече социалисти/ в ролята на телефонни измамници? Вие се отвращавате от популизма. Вие не сте популисти. Нито един от вас, на които баба Пена и бай Хасан, повярваха и които все още ви хранят, отделяйки от мизерните си заплатки /защото на пенсия не се живее/, не е популист. Тогава сте длъжни да отговорите, кой и как по Конституция защитава интересите на баба Пена и бай Хасан – „широките народни маси“/популу?/ Гласувах за Вас, въпреки вътрешната ми съпротива. Повярвах. Усъмних се, когато БСП влезе в правителството. За съжаление излязох права. Понякога и баба Пена, /макар и късно/ проглежда и осъзнава истината.
Вие забихте последния пирон в ковчега на БСП. За другите не съм изненадана, те се оказаха потомствени измамници.. За Вас – да! Жалко! Жалко, защото Вие се изхрачихте в лицето на народа си. Унищожихте последните му надежди. Унижихте и унищожихте и себе си, въпреки, че се съмнявам първо – осъзнавате ли го? И второ ако го осъзнавате, на колко се оценихте? Що се отнася до г-н Президента – крайно време е да докаже, че е човек с достойнство, човек на честта. Длъжен е да продължи започнатото, защото оказва се, че е единствената алтернатива! И надежда за Народа си. Никой не се ражда Президент. И още едно мнение от баба Пена, като отговор на всички, които задават не особено умния и безкрайно некоректен въпрос. „Защо сега, а не по-рано, г-н Президент?“ Ами защото, както те самите твърдят, ситуацията в света и Европа, е прекалено динамична. Преди всичко в геополитически аспект… И защото нашите прародители са казали „Три пъти мери – един път режи!“ Един въпрос виси във въздуха – Защо бързате, г-да непопулисти? Защо точно сега? Да не би да ни очаква фалит на милата ни татковина? Да не би да се надявате на спасение, както Гърция? А какво още имаме за продан? Освен душите…"

КОГА МОЖЕ ДА ТРЪГНЕ СОФИЙСКИЯТ ТРАНСПОРТ?

Спирането на обществения транспорт в българската столица вече е световна новина.
Световни и български лидери коментират ситуацията.

Руският президент Путин казал, че ако се заеме със случая, ще реши проблема за три дни.
Доналд Тръмп обещал да го реши за 24 часа.

Бойко Борисов заявил, че това е работа за пет минути. Щял да звънне на Алибегов и да разпореди.

Само Делян Пеевски още не е дал отговор. „И протестиращите са хора, и пътниците са хора – казал той.- А нали ние работим за доброто на хората въобще“
на 5.05.2025 г. в 19:53, ivottoshev написа:

Ако не си лягаш и ставаш със "Слава Кокаине" на уста, значи си ватенка и русороб.

Всеки който не възхвалява ежеминутно укрите, трябва да бъде публично линчуван. Точка!

Никой не вика Слава кокаине, нио възхвалява някакви си укри. Ватенка и русороб са тези копейки които защитават агресора а не жертвата.

И които изпозлват незнайно защо термини като "укри" и "кокаине"  с цел унижаване на жертвата.

Колко тъп трябва да си за да се подиграваш на жертва, и да възхваляваш агресора, е въпрос към психолозите ви .

По темата :

Gru2RKCWoAA30my?format=jpg&name=small

преди 19 часа, miro20 написа:

Ватенка и русороб са тези копейки .....

" ватенки,русороби,копейки" -само това има в главите на тъпейките...

Шарлатания

Цитат

Опитват се да ни оглупят по всевъзможни начини. Народният театър „Иван Вазов“ обяви, че в навечерието на 24 май билетите за представленията му ще струват 5 и 10 евро. Това трябвало да подскаже, че там, в светинята на българското театрално изкуство, вече са приобщени към европейските ценности и постижения. Всъщност, няма да плащате с евро, а с левчета – съответно 9,78 и 19,56 лева! Е, този кьорфишек заслужава най-предно място в инфантилната дандания около приемането ни в еврозоната.

Вместо това, можеха да ни кажат, че си остават приобщени към славните постижения на Първия ни театър, към бляскавото му минало, ако то все още има някакво значение – дори билетите им все още да се предлагат срещу обречените левчета, а предаността им към западните ценности да се потвърждава от авантюрите с Малкович. Впрочем, така и не чухме сериозен дебат за работата му върху пиесата на Шоу. И тогава данданията и скандалът бяха достатъчни, за да си въобразим, че вече сме приобщени към света – само дето в театралното дело и изобщо в културата и изкуството това е далеч по-сложен процес, отколкото чифтосването ни с еврото.

Цитат

.... Оказа се, че прехвалените заплати от над три хиляди лева получават едва триста хиляди души – от общо два милиона и триста хиляди работещи българи. В употребявания като витрина ай-ти сектор плащат добри пари, но едва на 130 хиляди души. Огромна част от наетите/работещите са в София – 800 хиляди от два милиона и триста хиляди. Най-много хора са заети в преработващата промишленост – над 440 хиляди души, но при тях брутната средна заплата е малко над две хиляди и сто лева. Разломът между няколко големи града и огромната част от страната е направо чудовищен.

Неизбежно е да стигнем до заключението, че населението се намира в състояние, което може да предизвика трагични противоборства. Огромна част от него направо е изоставена и трябва да се задоволи със скотско съществуване. Фалшиви са надеждите, че драмата може да се предотврати в някаква степен с увеличаването на дела на младите образовани хора – понеже значителна част от българските ученици остават фактически необразовани. Сякаш наистина сме обречени.

Шарлатанията извира отвсякъде, сякаш друго освен нея няма. Лъжите и измислиците за Миналото минаха всякаква мярка, вече толкова свикнахме с тях, че не им обръщаме внимание и те не вършат никаква работа на властовата пропаганда.

Примерна практика

• В последния годишен отчет можеш да видиш, че е посочено например:
    „Одитът е извършен от [име на фирмата], която потвърждава, че финансовите отчети отразяват вярно и справедливо финансовото състояние на БНБ към 31 декември 2023 г.“

Ако искаш, мога да ти помогна да намериш точно коя фирма е одитирала последния отчет на БНБ. Кажи!

You said:
да
ChatGPT said:

В последните години Българската народна банка (БНБ) е избирала различни одиторски фирми за извършване на външен одит на своите финансови отчети. През периода 2015–2017 г. одиторската фирма, избрана за извършване на външен одит на БНБ, е била „Ърнст и Янг Одит“ ООД (Ernst & Young). Това решение е взето след открита процедура по Закона за обществените поръчки, като фирмата е избрана за тригодишен период — за финансовите години 2015, 2016 и 2017 г. frognews.bg+3Actualno.com+3Actualno.com+3Actualno.com+3offnews.bg+3Actualno.com+3

Преди това, през 2014 г., одиторският екип на БНБ е включвал одитори от „КПМГ България“ (KPMG), като отчетите за 2014 г. са заверени от Гергана Мантаркова и Цветелина Колева. Banker

След 2017 г. информацията за избора на одитор за БНБ не е публично достъпна в предоставените източници. За най-актуална информация относно външния одитор на БНБ, препоръчвам да се консултирате с официалния сайт на БНБ или да се свържете директно с институцията.

ти да видиш ....абе нещо след ковида няма инфо публично

Живата легенда – историкът и проницателен мислител проф. Андрей Пантев изригна с тезата, че
народът ни върви към изродение. От написаното от него става ясно, че той тъне в прагматичен тарикатлък, малогработност и комерсиално предпочитание. Поводът за думите му е празника 24-ти май.
Цитат
И е тревожното е как един народ, чиято идентичност е създадена и потвърдена още през средновековието, днес да има угнетението на малограмотност, на безразличие, на прагматичен тарикатлък и комерсиално предпочитание.
Има опасност всичко онова, съградено, което празнуваме на този ден, да бъде ако не заличено завинаги, то поне силно корозирало и останало нетолкова значително, колкото е било.
Да работиш само за пари е отблъскващо.
Кирил и Методий, книжовниците от търновската килифаревска школа, нашите възрожденци, бедни, не са работили за пари. Трябва все по-малко да се мисли за материалния израз и възнагражденията на твоите усилия.

Днес 24 май звучи романтично. Има усещане за училищни празници. Звучи като отдавна забравен спомен у нас. Това е тъжно.

преди 24 минути, Proshark написа:

Не вървите - вие вече сте там!

Цитат

Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша.

Колкото до другото

преди 24 минути, Proshark написа:
Да работиш само за пари е отблъскващо.

Да работиш за БЕЗ пари е ... невъзможно!.

• 3 седмици по-късно...

ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ Е, ЧЕ НИ ВЪВЛИЧАТ ВЪВ ВОЙНА

" Ново бойно учение на НАТО в България - щели да се готвят "отбранително". Военни от НАТО идват на учебни стрелби на полигона в Ново село, който е не на НАТО, а на САЩ. Това трябва добре да се осмисли - военните бази в България не са на НАТО, а на Съединените американски щати по споразумение с българското правителство.

Интересно е, че за първи път Сухопътните войски на Турция ще участват в това учение в България. Аз лично бих се замислила преди да пускам вековен враг да води военно учение на българска земя, но явно в правителството не е останал нито един българин и всички са за затвора заради държавна измяна.
Борбата за лева е много важна, но не трябва да ни отклонява вниманието от това, в което ни въвличат. След еврото може и да останат българи, но след война на наша територия не е толкова сигурно.
Трябва по всякакъв начин да се противодейства на опитите на ЕС да започне война с Русия. Това е важното. Защото, ако от територията на България започнат да се изстрелват или излитат оръжия срещу Русия, мазно петно няма да остане от нас. И тогава ще е все тая каква ще е валутата на приключената територия."

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.