Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли България?

Featured Replies

• Отговори 488
  • Прегледи 28,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Приятелю! България е загинала. Без значение кой каквото иска да ми говори. Аз го виждам с очите си всеки ден. 

• " ватенки,русороби,копейки" -само това има в главите на тъпейките... Шарлатания  

• 1. Не разбирам защо, но по някаква причина българските управляващи неистово драпат към еврозоната и манипулират данни с едничката цел да влязат час по-скоро там. Неведнтж съм казвал, че съм привържени

Публикувани изображения

преди 2 минути, communismatic написа:

Тъй ли? Ти ги виждаш? Ми що твърдиш, че годишната е 2,2% тогава? Само за сведение... цигарите ми ги вдигнаха към четири пъти за последните две години. Сиренето е вече 18 лева килограма, и то даже не е и сирене. Хляба поскъпна и той. Цените на електроенергия и вода... там пък да не говорим.

Пича е пепераст, това обяснява всичко...

Чакай сега, помолихте да ми кажеш как усещаш инфлацията на годишна база за изминалата година, ти продължаваш да ми говориш за изминалите две. И не подбирай продукти моля те, аз ако тръгна да подбирам мога да изкарам, че има не инфлация, а дефлация. Дрехите и обувките например са поевтинели. Аз също съм пушач, знам колко са вдигнали цигарите. 

А кои продукти, да ти давам? Само тия, дето на теб ти харесват? И не съм давал пример за последните две години, дадох ти най-обикновен пример, как цените не спират, да растат. А това, че дрехите и обувките били поевтинели е такава смехория, че няма накъде. Пича явно визира тия дрешки, дето са на промоцийки тук-там... 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

А кои продукти, да ти давам? Само тия, дето на теб ти харесват? И не съм давал пример за последните две години, дадох ти най-обикновен пример, как цените не спират, да растат. А това, че дрехите и обувките били поевтинели е такава смехория, че няма накъде. Пича явно визира тия дрешки, дето са на промоцийки тук-там... 😆

Ами не ми давай продукти, за трети път ще те питам каква е общата инфлация според теб на годишна база. Да има инфлация, въпроса е колко е тя. И да при инфлация цените растат, но ако е в умерени граници и с инфлацията се покачват и доходите, то това е дори полезно, защото по този начин се качва и стандарта.

Нямам идея колко е, не съм икономист. Казвам ти, че не е 2,2%... Аз самият съм в сферата на ресторантьорството, ако инфлацията беше 2,2% нямаше да се налага, да вдигам цените преди няколко месеца. Просто всичко расте...

преди 25 минути, communismatic написа:

Нямам идея колко е, не съм икономист. Казвам ти, че не е 2,2%... Аз самият съм в сферата на ресторантьорството, ако инфлацията беше 2,2% нямаше да се налага, да вдигам цените преди няколко месеца. Просто всичко расте...

Ами официалните данни казват, че е толкова, аз също я усещам по този начин. Не случайно те питам според тебе колко е, как я усещаш. Ако ми беше казал 3-4% изобщо нямаше да те питам повече, толкова си я усетил според твоята потребителска кошница, ОК, но този на когото пригласяш твърди, че годишната инфлация е месечна, а годишната била 20%, което е абсурдо и комично дори. Няма никаква връзка с реалността.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

И не подбирай продукти моля те, аз ако тръгна да подбирам мога да изкарам, че има не инфлация, а дефлация. 

Именно!!! Ако в условията за приемането ни в еврозоната пишеше че трябва да имаме дефлация за да влезем, точно това щяха да напишат и от НСИ. За това ти казах че трябва да ползваш специализирана помощ за свалянето на розовите очила и да погледнеш реалността  :)

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Именно!!! Ако в условията за приемането ни в еврозоната пишеше че трябва да имаме дефлация за да влезем, точно това щяха да напишат и от НСИ. За това ти казах че трябва да ползваш специализирана помощ за свалянето на розовите очила и да погледнеш реалността  :)

Ти си скаран с реалността

преди 13 минути, Gaming_Solutions написа:

Ти си скаран с реалността

Ъхъм. Я излез на улицата и питай десет човека колко е според тях инфлацията за миналата година. Ще поемеш риска сам да разбереш кой от двама ни е скаран с реалността, или ще го играеш щраус?

преди 27 минути, Belefor написа:

@ДзВяРа! Аз пуснах тази тема заради теб... а ти не я отрази нито 1 път 😭

Че какво го интересува него България? Русия му е по-важна.

преди 54 минути, ivottoshev написа:

Ъхъм. Я излез на улицата и питай десет човека колко е според тях инфлацията за миналата година. Ще поемеш риска сам да разбереш кой от двама ни е скаран с реалността, или ще го играеш щраус?

Е, да се само цитирам ли? Българина е цар да се оплаква, това е национален спорт, но реалностите често са различни

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Е, да се само цитирам ли? Българина е цар да се оплаква, това е национален спорт, но реалностите често са различни

Значи щарус. Ясно.

пп: Ся се сетих че то и корупция нямаме. В българина само се е насадило някакво усещане за корупция. Та така и за инфлацията. Сигурно имаме само "усещане" за инфлация :D 

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Значи щарус. Ясно.

Баща ми е пенсионер, а майка ми все още работи на минимална заплата. Нямат странични доходи. Парите им стигат днес повече, отколкото преди няколко години. Не само, че отказват да им помагаме, но и често глезят внучето си с подаръци, които не са и евтини. Пък нека аз да съм щрауса.

• Автор
преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Баща ми е пенсионер, а майка ми все още работи на минимална заплата. Нямат странични доходи. Парите им стигат днес повече, отколкото преди няколко години. Не само, че отказват да им помагаме, но и често глезят внучето си с подаръци, които не са и евтини. Пък нека аз да съм щрауса.

Това е възможно САМО и САМО ако не дават 40% от минималната заплата , и  40% от пенсията си за лекарства! Мойте родители са пенсионери и двамата и ЕДВА се оправят! Като дойдат времена за данъци и такси или нещо ново да се купи - питат младите!

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

преди 16 минути, Gaming_Solutions написа:

Това е по навик- за спорта!

Нещата, които ги има- се приемат за даденост, които ги няма - там ке реве. Щото мислят, че им се полагат хо дефиниция. 

преди 5 минути, Belefor написа:

Това е възможно САМО и САМО ако не дават 40% от минималната заплата , и  40% от пенсията си за лекарства! Мойте родители са пенсионери и двамата и ЕДВА се оправят! Като дойдат времена за данъци и такси или нещо ново да се купи - питат младите!

Баща ми преди години направи инсулт, слава богу сега е добре, но пие по една шепа хапчета от тогава. За разреждане на кръвта и за кръвното. Мисля, че една част се поемат от здравната каса. 

преди 9 часа, Belefor написа:

Това е възможно САМО и САМО ако не дават 40% от минималната заплата , и  40% от пенсията си за лекарства!

Е, друго си е полковнишка пенсия 3400лв. ... пък буля нека да буха за минимална.

преди 16 минути, Joss Bomon написа:

Е, друго си е полковнишка пенсия 3400лв. ... пък буля нека да буха за минимална.

@Joss Bomon Това за кого се отнася?

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

@Joss Bomon Това за кого се отнася?

Автора на темата! 

@Belefor

"По време на Втората световна война при окупацията на Полша немски СС военни части залавят трийсетина младежи, членове на съпротивителното движение. Конспиративната група е окована във вериги и демонстративно я развеждат по варшавските улици за назидание на населението. Бащата на едногодишната тогава Ана, объркан и уплашен, крачи по тротоара редом с арестуваната група, в която са оковани двама от най-близките му приятели. Изведнъж неиздържал, разтърсен от мъка, внезапно се втурва в редицата от арестанти и тръгва заедно с тях, решил да сподели тяхната съдба! Тръгва, без да има нищо общо с революционната им дейност, но от солидарност отива на стрелбището и заедно с тях е разстрелян.

Нямам нищо против България. Обичам си я. Нямам нищо против нашите герои. Обичам си ги. Но справедливостта изисква да бъдем дотолкова скромни и дотолкова горди, колкото наистина заслужаваме! Трябва да изпитваме също и толкова срам, колкото сме заслужили. Подобен пример за саможертва в нашата история, както на бащата на Ана Пруцнал, до този момент лично на мен не ми е известен.

Мнозина от нас хитро, националистически ще ме нахокат: „Спокойно, българино! Какво ти става Животът е пред нас, и ние някога ще родим своите полски герои“. Кога? Възможността се отдалечава в бъдещето. Май вече е късно и съмнително. Особено след саможертвеното и родолюбиво изтичане на мозъци, макар че в последно време нещо се туткат уморени."

"Полша"

/от книгата "Всички ще умрем, а сега наздраве" на Рангел Вълчанов/

Страната на казината и бързите кредити

Нямаме модерна индустрия и иновационна среда за развитие, за сметка на което имаме игрални зали, сайтове за залози и магазини за пари

Едва ли някой може да бъде изненадан от факта, че игралните зали и офисите на бързите финанси у нас никнат като гъби, а общественото влечение към тях расте подобно на вирусно заболяване. Хазартът и лихварството в България са толкова мащабно присъстващи и така силно втъкани в обществения живот, че нищо чудно скоро да ги обявим за отрасли на националната икономика. Нямаме модерна индустрия и иновационна среда за развитие, за сметка на което имаме игрални зали, сайтове за залози и магазини за пари.

За това предупреждава доц. д.н. Вилиян Кръстев.

Услугите на bet и cash са навсякъде – от реклами и форми на директен маркетинг до спонсорство на културни събития, медийно присъствие, спортни форуми и дори благотворителни инициативи. Много от тях спонсорират директно културата и спорта, създавайки новия стопански имидж на страната. Но няма как да е другояче, след като сведената до примитивност българска икономика върви ръка за ръка с деградация на основни социални системи – култура, образование, спорт. Набралата скорост порочна симбиоза намира изражение в изродени форми на социално поведение, които са вече стил, модел и норма на подражание.

Политическият чадър над хазарта и лихварския бизнес на държавно равнище подсказва за дълбоки зависимости между управленския елит и олигархията, контролираща подобни дейности. За прикриване на този цинизъм е отдавна впрегнат и българския елит от културата и спорта, чиито иконизирани образи на прославени личности култивират картината на нова обществена нормалност. „Да вземеш бонуса”, „да уцелиш джакпота”, „да имаш пари навреме” или „кеш по всяко време” са фòрмата на днешната изродена социална потребност. Потребност, основана на наивни и анемични желания, от която се развива силна зависимост, а впоследствие болестно състояние, деградация, опростачване и оскотяване на хората.

Несигурният, бедният и сведеният до първични удоволствия живот на голяма част от българското общество създават реална среда за повсеместно разпространение на хазарта и лихварството. Тези две дейности заразяват с измамно усещане за бързо забогатяване и още по-бързо решаване на битови проблеми, а впоследствие водят до много тежки социални травми. Изпадането на все повече хора в „капана” на зависимост от хазартни дейности и парични кредити е силно повлияно от потребителското поведение, заложено чрез агресивни реклами, игри на късмета, социални експерименти, смс аукциони и т.н.

Зависимостта на обществения живот у нас от хазарта и лихварството е толкова мащабна, че влияе върху процесите в самите сфери на култура и спорт. Финансовата поддръжка на тези две дейности се установява от решаващо значение за авторитета, придвижването и успеха на отделни културни и спортни субекти, които впоследствие обаче изпадат в зависимост от интересите на своите корпоративни покровители. Битката за прогрес и лидерство в културата и спорта е всъщност битка на финансовото поприще, където онзи, който управлява залозите или отпуска кредитите, решава съдбата на културните приоритети и спортните достижения.

Постоянно увеличаващият се брой на заболелите от хазартна зависимост и кредитна мания хора трайно дефектира здравето на националната общественост. Пристрастяването към подобен род дейности у нас е вече с шокиращи мащаби, от чиято зависимост страдат стотици хиляди. Следствие от нея са социални патологии, като ученическата агресия, разпадащите се семейства, наркоманията, малолетната проституция…

https://fakti.bg/mnenia/960533-stranata-na-kazinata-i-barzite-krediti

преди 5 часа, M.Николов написа:

Страната на казината и бързите кредити

Нямаме модерна индустрия и иновационна среда за развитие, за сметка на което имаме игрални зали, сайтове за залози и магазини за пари

Едва ли някой може да бъде изненадан от факта, че игралните зали и офисите на бързите финанси у нас никнат като гъби, а общественото влечение към тях расте подобно на вирусно заболяване. Хазартът и лихварството в България са толкова мащабно присъстващи и така силно втъкани в обществения живот, че нищо чудно скоро да ги обявим за отрасли на националната икономика. Нямаме модерна индустрия и иновационна среда за развитие, за сметка на което имаме игрални зали, сайтове за залози и магазини за пари.

За това предупреждава доц. д.н. Вилиян Кръстев.

Услугите на bet и cash са навсякъде – от реклами и форми на директен маркетинг до спонсорство на културни събития, медийно присъствие, спортни форуми и дори благотворителни инициативи. Много от тях спонсорират директно културата и спорта, създавайки новия стопански имидж на страната. Но няма как да е другояче, след като сведената до примитивност българска икономика върви ръка за ръка с деградация на основни социални системи – култура, образование, спорт. Набралата скорост порочна симбиоза намира изражение в изродени форми на социално поведение, които са вече стил, модел и норма на подражание.

Политическият чадър над хазарта и лихварския бизнес на държавно равнище подсказва за дълбоки зависимости между управленския елит и олигархията, контролираща подобни дейности. За прикриване на този цинизъм е отдавна впрегнат и българския елит от културата и спорта, чиито иконизирани образи на прославени личности култивират картината на нова обществена нормалност. „Да вземеш бонуса”, „да уцелиш джакпота”, „да имаш пари навреме” или „кеш по всяко време” са фòрмата на днешната изродена социална потребност. Потребност, основана на наивни и анемични желания, от която се развива силна зависимост, а впоследствие болестно състояние, деградация, опростачване и оскотяване на хората.

Несигурният, бедният и сведеният до първични удоволствия живот на голяма част от българското общество създават реална среда за повсеместно разпространение на хазарта и лихварството. Тези две дейности заразяват с измамно усещане за бързо забогатяване и още по-бързо решаване на битови проблеми, а впоследствие водят до много тежки социални травми. Изпадането на все повече хора в „капана” на зависимост от хазартни дейности и парични кредити е силно повлияно от потребителското поведение, заложено чрез агресивни реклами, игри на късмета, социални експерименти, смс аукциони и т.н.

Зависимостта на обществения живот у нас от хазарта и лихварството е толкова мащабна, че влияе върху процесите в самите сфери на култура и спорт. Финансовата поддръжка на тези две дейности се установява от решаващо значение за авторитета, придвижването и успеха на отделни културни и спортни субекти, които впоследствие обаче изпадат в зависимост от интересите на своите корпоративни покровители. Битката за прогрес и лидерство в културата и спорта е всъщност битка на финансовото поприще, където онзи, който управлява залозите или отпуска кредитите, решава съдбата на културните приоритети и спортните достижения.

Постоянно увеличаващият се брой на заболелите от хазартна зависимост и кредитна мания хора трайно дефектира здравето на националната общественост. Пристрастяването към подобен род дейности у нас е вече с шокиращи мащаби, от чиято зависимост страдат стотици хиляди. Следствие от нея са социални патологии, като ученическата агресия, разпадащите се семейства, наркоманията, малолетната проституция…

https://fakti.bg/mnenia/960533-stranata-na-kazinata-i-barzite-krediti

А аз мога да ти покажа неща на д-р Петър Кичашки, които изобщо не кореспондират с горното. И какво правим сега?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.