Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли България?

Featured Replies

преди 46 минути, Belefor написа:

Тази тема е за България и българите в нея. Пропагандата в другите теми!

Така ли наричате неудобните ФАКТИ?

А тези, които са се отрекли от България и са я напуснали! Имат ли право да пишат в нея?

• Отговори 482
  • Прегледи 27,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Приятелю! България е загинала. Без значение кой каквото иска да ми говори. Аз го виждам с очите си всеки ден. 

• " ватенки,русороби,копейки" -само това има в главите на тъпейките... Шарлатания  

• 1. Не разбирам защо, но по някаква причина българските управляващи неистово драпат към еврозоната и манипулират данни с едничката цел да влязат час по-скоро там. Неведнтж съм казвал, че съм привържени

Публикувани изображения

преди 1 час, Belefor написа:

Това е проблема, той търси помощ само от ИИ.... Който манипулира ИИ манипулира него...

И иронията е, че когато ти казах колко платих за стек в Лондон, ти се консултира с изкуствен интелект, който даде съвсем грешни цени, ако говорим high end. Нещо присмял се хърбел на щърбел?

преди 53 минути, Belefor написа:

Тази тема е за България и българите в нея. Пропагандата в другите теми!

България и българите в нея, а ти живееш извън България 🤣 Щом е толкова хубаво, защо напусна? 🤡

Иначе да отговоря на темата... България отдавна е загинала, защото в нея са останали само простите българопитеци, докато умните хора отдавна напуснаха това сметище (@Belefor не е от тях, той е от Ганьовците, които се държат като неандерталци в чужбина). Затова Бойко и Пеевски са още на власт. По-долно племе от българското няма!

преди 10 минути, HelpMeGetOut1 написа:

България и българите в нея, а ти живееш извън България 🤣 Щом е толкова хубаво, защо напусна? 🤡

Иначе да отговоря на темата... България отдавна е загинала, защото в нея са останали само простите българопитеци, докато умните хора отдавна напуснаха това сметище. Затова Бойко и Пеевски са още на власт. По-долно племе от българското няма!

Е, а ти къде си в момента, т.е. явно не си умен или си от друга етнос!? :) = Ходи си в Родината! :) 

преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

Е, а ти къде си в момента, т.е. явно не си умен или си от друга етнос!? :) = Ходи си в Родината! :) 

В Англия съм, нормална държава, която е културно разнообразна и не се управлява от мафията. Радвам се, че напуснах септичната яма Булгаристан. 

преди 6 минути, HelpMeGetOut1 написа:

В Англия съм, нормална държава, която е културно разнообразна и не се управлява от мафията. Радвам се, че напуснах септичната яма Булгаристан. 

Ми, живей си там ве .... :) Ко се правиш на българин?! :) И, моли се да не те депортират. :) 

Великобритания включи България в системата си "депортация сега, обжалване после" - News.bg

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Ми, живей си там ве .... :) Ко се правиш на българин?! :) И, моли се да не те депортират. :) 

Великобритания включи България в системата си "депортация сега, обжалване после" - News.bg

Имам Settled Status, няма как да ме депортират.

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Имам Settled Status, няма как да ме депортират.

Е, за к'во ти пука тогава ко ке става в България?! => Като "гледам" нямаш разум! :) 

п.п. Твоето поведение е: На умрял нож вадиш! Проумяваш ли го или си малоумен?! 

Докато се тресем от примитивна пещерна русофобия и злорадстваме колко "зле" са руснаците, а не си погледнем собствената мизерна и обречена на изчезване кочинка!

Покъртителни данни:

Акад. Петър Иванов: Етническите българи намаляват с 21 души на час, а ромите се увеличават с 4 души

Населението на България в края на 2024 г. е 6 437 360 души, като спрямо предходната година страната е загубила 8121 души. Това показват последните данни от текущата демографска статистика. Особено притеснителна е тенденцията при раждаемостта – регистрирани са 53 727 родени деца, което е с 3 769 (6,6%) по-малко в сравнение с 2023 г.

Академик Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ), анализира демографската ситуация в страната, представяйки по-малко известни аспекти на проблема.

Според експерта, броят на умрелите през 2024 г. е 100 736 души, което съответства на коефициент на обща смъртност от 15,6‰. Въпреки че това е по-ниска стойност спрямо предходни години, той посочва, че намаляването на броя починали всъщност се дължи на факта, че "вече няма кой да умре у нас".

Академик Иванов подчертава, че етническите българи намаляват с 21 души на час, докато ромското население се увеличава с 4 души на час. 

Особено притеснителни са данните за абортите. Според експерта, за 65 години в България са направени 6 милиона аборта. 

"Докато в католическите страни по света абортите в някаква степен или напълно са забранени, у нас от 1956 г., когато са разрешени, всяка година изкуствено са прекъсвали бременността си средно по 100 000 български жени", посочва академикът.

Академик Иванов отбелязва тревожни данни и за здравето на нацията. България е на първо място в ЕС по смъртност от сърдечносъдови заболявания. По данни на НСИ, над 60% от всички смъртни случаи в страната през 2024 г. (61 100 случая) се дължат на болести на органите на кръвообращението.

Особено тревожна е статистиката за онкоболните. По думите на експерта, в България от рак страдат 410 000 души, което представлява 6% от населението.

Експертът критикува сегашния подход към демографските проблеми, като посочва, че въпреки многобройните стратегии и програми, България продължава да заема първо място в света по намаляване и изчезване на населението.

"Борбата с демографската катастрофа у нас е трогателно тъпа и смешна, особено като се има предвид, че за демографията все отговарят хора, които не са и чували за нея", критичен е академик Иванов.

По думите му, стотици учени и милиони левове за финансиране не са довели до положителни резултати. Въпреки разработените национални стратегии за демографско развитие, демографските показатели на България продължават да се влошават.

Според експерта, ситуацията изисква радикални промени в подхода към демографската политика. Той призовава за създаване на министерство на демографията и етническите проблеми, като посочва примери на страни като Полша, Унгария и Русия, които са предприели сериозни мерки за справяне с подобни предизвикателства.

Експертът подчертава, че без решителни действия, демографската криза ще продължи да се задълбочава, поставяйки под въпрос бъдещето на нацията.

https://epicenter.bg/article/Akad--Petar-Ivanov--Etnicheskite-balgari-namalyavat-s-21-dushi-na-chas--a-romite-se-uvelichavat-s-4-dushi-/397633/11/0

преди 1 час, БаалБек написа:

Така ли наричате неудобните ФАКТИ?

А тези, които са се отрекли от България и са я напуснали! Имат ли право да пишат в нея?

Неадекватността на това момиче е направо достойно за окарикатуряване... 😆

И докато ние си даваме задните части да спасяваме Украйна и да строим заводи за барут чрез нови заеми, заприличваме на пустиня. Пустинята на Европа, в която градове и села са без вода в 21-ви век!

Плевен, Долна Митрополия и прилежащите им населени места вече са в бедствено положение, но ние теглим милиарди за оръжия и барутени нерентабилни фабрики, за да сме привидно на върха. Ами не сме, само повече затъваме в дълговото блато.

Тулуп Баце ни "водел към светлото бъдеще", пък дебелият Шиши работи "само и единствено за хората"... О, свещена простота!

преди 14 минути, Flashback написа:

И докато ние си даваме задните части да спасяваме Украйна и да строим заводи за барут чрез нови заеми, заприличваме на пустиня. Пустинята на Европа, в която градове и села са без вода в 21-ви век!

Плевен, Долна Митрополия и прилежащите им населени места вече са в бедствено положение, но ние теглим милиарди за оръжия и барутени нерентабилни фабрики, за да сме привидно на върха. Ами не сме, само повече затъваме в дълговото блато.

Тулуп Баце ни "водел към светлото бъдеще", пък дебелият Шиши работи "само и единствено за хората"... О, свещена простота!

Твоето мнение не интересува форума, защото си от тази група на отреклите се от България. Не се напъвай излишно.

Такива като теб много точно са ви определили:  "вътрешната симпатия към постсъветското, авторитарното и олигархичното, прикрита зад уж патриотична реторика."

преди 1 час, БаалБек написа:

Твоето мнение не интересува форума...

То и твоето мнение не интересува никого във форума, ама продължаваш ежедневно, ежечасно и ежеминутно да се напиняш във всяка тема!

Твоята "работа" е - луд умора няма, само се поти! 🤣🤣🤣

преди 1 час, Flashback написа:

Ние? Ти си в Швеция и раздаваш акъл оттам.

Българка в Англия: Цените там са много по-ниски, а заплатите по-високи

https://petel.bg/m/607203

Вие ще обиждате ли женицата както мен ме обиждахте? И тя забелязва, че в Англия цените са по-евтини, отколкото в Булгаристан.

Стокхолм, тук и аз съм съгласен с по-горните... Не се обиждай, ама винаги съм бил на мнението, че хората, които не живеят тук, не трябва да гласуват. Не се заяждам, казвам просто какво ми е мнението. Сега... някакъв пич, дето ми живее на хиляди километри от тук (не визирам теб, а говоря по принцип), откъде-накъде ще решава съдбата на българите, понеже бил пращал пари на майка си!? Що за тъпотия!?

преди 8 минути, communismatic написа:

Сега... някакъв пич, дето ми живее на хиляди километри от тук (не визирам теб, а говоря по принцип), откъде-накъде ще решава съдбата на българите, понеже бил пращал пари на майка си!? Що за тъпотия!?

Имам приятели във Виена и Милано, които съвсем сериозно обмислят да се пенсионират и да се върнат да си харчат австрийската и италианската пенсия в България. Защо те да не могат да определят какво да заварят тук при завръщането си?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Имам приятели във Виена и Милано, които съвсем сериозно обмислят да се пенсионират и да се върнат да си харчат австрийската и италианската пенсия в България. Защо те да не могат да определят какво да заварят тук при завръщането си?

Е, ако смятат, да се върнат един ден... ОК. Аз говоря за такива, дето от 20 години живеят в развитият капитализъм и които нямат никакво намерение да се върнат тук. От тая гледна точка, за какво изобщо ще гласуваш?

преди 29 минути, ivottoshev написа:

И като се разболеят, ще избягат пак в Италия или Австрия, когато видят какво е в болница в Булгаристан (как даже няма сапун в тоалетните и в Плевен пускат водата само 1 час на ден)...

преди 4 минути, HelpMeGetOut1 написа:

И като се разболеят, ще избягат пак в Италия или Австрия, когато видят какво е в болница в Булгаристан (как даже няма сапун в тоалетните и в Плевен пускат водата само 1 час на ден)...

А, това го обясни на ВАНКАТА. Той твърди, че здравеопазването у нас било на ниво.

преди 2 минути, communismatic написа:

А, това го обясни на ВАНКАТА. Той твърди, че здравеопазването у нас било на ниво.

Достатъчно е просто да отвори HelpKarma и да види колко хора (в това число и деца) просят пари за лечение в Италия, Германия, Турция и тн... Защото здравеопазването при нас е много хубаво.

преди 1 минута, HelpMeGetOut1 написа:

Достатъчно е просто да отвори HelpKarma и да види колко хора (в това число и деца) просят пари за лечение в Италия, Германия, Турция и тн... Защото здравеопазването при нас е много хубаво.

Ми не знам... Нека да се включи и да обясни. Той е много вещ в материята... @BANKATA

Това че в цитираните страни има лекари които се хващат да извършват безнадеждни процедури в името на парите няма нищо общо със здравеопазването в съответната страна като цяло. Днеска ако въпросната "експериментална" процедура, забележете без никакъв гарантиран положителен ефект струва 200000 евро и има желаещи. догодина ще струва повече - 300000, 500000 важното има ли клиенти да им се вземат парите.

преди 1 час, parmobil написа:

Ние? Ти си в Швеция и раздаваш акъл оттам.

И като съм в Швеция това как променя неприятния факт, че 300 000 души в България живеят без вода!?

Явно на мен повече ми пука за тези наши сънародници, докато вие предпочитате да си заровите главите в пясъка като щрауси, вместо да сте по площадите и да искате оставка на това некадърно корумпирано правителство. 

преди 1 час, communismatic написа:

Стокхолм, тук и аз съм съгласен с по-горните... Не се обиждай, ама винаги съм бил на мнението, че хората, които не живеят тук, не трябва да гласуват. Не се заяждам, казвам просто какво ми е мнението. Сега... някакъв пич, дето ми живее на хиляди километри от тук (не визирам теб, а говоря по принцип), откъде-накъде ще решава съдбата на българите, понеже бил пращал пари на майка си!? Що за тъпотия!?

Откакто живея в Швеция никога не съм гласувал на български избори. Никога!

На мнение съм, че щом не плащам данъци в България, нямам моралното право да определям кой ще управлява и кове бюджета, който се формира от вашите данъци. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.