Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли България?

Featured Replies

преди 8 часа, Flashback написа:

На мнение съм, че щом не плащам данъци в България, нямам моралното право да определям кой ще управлява и кове бюджета, който се формира от вашите данъци. 

Което автоматично означава, че нямаш и моралното право да напишеш долният пост:

преди 12 часа, Flashback написа:

И докато ние си даваме задните части да спасяваме Украйна и да строим заводи за барут чрез нови заеми, заприличваме на пустиня. Пустинята на Европа, в която градове и села са без вода в 21-ви век!

Плевен, Долна Митрополия и прилежащите им населени места вече са в бедствено положение, но ние теглим милиарди за оръжия и барутени нерентабилни фабрики, за да сме привидно на върха. Ами не сме, само повече затъваме в дълговото блато.

Тулуп Баце ни "водел към светлото бъдеще", пък дебелият Шиши работи "само и единствено за хората"... О, свещена простота!

• Отговори 482
  • Прегледи 27,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Приятелю! България е загинала. Без значение кой каквото иска да ми говори. Аз го виждам с очите си всеки ден. 

• " ватенки,русороби,копейки" -само това има в главите на тъпейките... Шарлатания  

• 1. Не разбирам защо, но по някаква причина българските управляващи неистово драпат към еврозоната и манипулират данни с едничката цел да влязат час по-скоро там. Неведнтж съм казвал, че съм привържени

Публикувани изображения

И като съм в Швеция това как променя неприятния факт, че 300 000 души в България живеят без вода!?

Аз като казвам, че такива като теб, които са се отрекли от България не знаят фактическата обстановка тук, но пишат глупост след глупост.

Хайде сега да покажеш кои са тези 300 000 души и колко време живеят, без вода? Така както си го написал манипулативно излиза, че постоянно в България, без вода живеят 300 000 човека. СмеХ...

Реалността ти се губи. Затова са прави хората за психиката на такива особи, като твоята: "Изплискали до степен, която вътрешната симпатия към постсъветското, авторитарното и олигархичното е прикрита зад уж патриотична реторика."

Явно на мен повече ми пука за тези наши сънародници, докато вие предпочитате да си заровите главите в пясъка като щрауси, вместо да сте по площадите и да искате оставка на това некадърно корумпирано правителство. 

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Което автоматично означава, че нямаш и моралното право да напишеш долният пост:

Добре, нямам моралното право да пиша, че 300 000 души в България са без вода, нищо че имам родители и близки, които утре също могат да се окажат без вода през 21-ви век в "евроатлантическа" и "цивилизована" Бълагрия! 

Ти също не си застрахован!

Но нека се преструваме, че в България всичко е цветя и рози! 🤡🤡🤡

преди 2 часа, БаалБек написа:

Аз като казвам, че такива като теб, които са се отрекли от България не знаят фактическата обстановка тук, но пишат глупост след глупост.

Чиста проекция! 

Ти си типичен пример за нискоинтелигентен платен трол, който ежедневно плещи глупост след глупост и готов да продаде страната си шепа грантове!

преди 27 минути, Flashback написа:

Добре, нямам моралното право да пиша, че 300 000 души в България са без вода, нищо че имам родители и близки, които утре също могат да се окажат без вода през 21-ви век в "евроатлантическа" и "цивилизована" Бълагрия! 

Ами тогава долният пост какъв е?

преди 16 часа, Flashback написа:

На мнение съм, че щом не плащам данъци в България, нямам моралното право да определям кой ще управлява и кове бюджета, който се формира от вашите данъци. 

Имаш възможност да гласуваш и да се опиташ да промениш нещо но не го правиш, обаче се възмущаваш че нещата не се променят. Искаш близките ти да живеят по-добре, но не било морално да им помагаш, по-добре сами да се оправят. Не мога да те разбера  :speak:

преди 1 час, ivottoshev написа:

Ами тогава долният пост какъв е?

Имаш възможност да гласуваш и да се опиташ да промениш нещо но не го правиш, обаче се възмущаваш че нещата не се променят. Искаш близките ти да живеят по-добре, но не било морално да им помагаш, по-добре сами да се оправят. Не мога да те разбера  :speak:

За разлика от теб аз не съм толкова наивен, за да вярвам, че нещо може да се промени чрез избори, които се провеждат по досегашния модел.

Не виждам никакъв смисъл да гласувам, дори да живеех в България!

Изборите отдавна са опорочени, защото не е важно дали си гласувал и за кого, а #КОЙ брои бюлетините и наглася протоколите. 

И за съжаление не виждам никакъв изход освен революция. Ситуацията в момента е завладяна държава от Баце и Шиши, които продължават да успиват овчето стадо с розови мантри за "светлото бъдеще в Еврозоната" и как работели "единствено и само за хората", докато техните корупционни практики са извън контрол.

По темата за Плевен, има милиони (за крадене) за скандално скъпа спортна зала, но няма пари за тръби и справяне с водната криза:

"Перфектна дойна крава". Как Плевен няма пари за тръби, но ще строи най-скъпата спортна зала насред водна криза

Най-скъпата спортна зала в България на кв. м. строеж. С това може да се сдобие Плевен на фона на водна криза. Според опозиционни политици в поръчката за 36 млн. лв. има съмнения за корупция. А фирмата изпълнител е същата, която неуспешно оборудва досегашната най-скъпа зала - тази в Бургас.

Три години подред в Плевен има воден режим. Но Плевен не определя като приоритетен нито един сериозен проект, свързан с водата. Вместо това управата на града избира за приоритетно да похарчи рекордно много пари за нова спортна зала.

Става дума за обект на стойност 36 милиона лева. Ако бъде построена според сегашния договор, това ще е най-скъпата спортна зала в историята на България по критерия цена на квадратен метър - над 4200 лв./кв.м.

Има две неща, които трябва да запомните за проекта за "Арена Плевен", те са:

- той не просто е рекордно скъп

- едната фирма, избрана за изпълнител, е същата като от скандалния проект за "Арена Бургас". Зад другата през свързани лица и фирми наднича сянката на Делян Пеевски.

Какъв е проектът

Проектът за изграждане на голяма зала за няколко спорта в Плевен е одобрен още през 2014 г.. На власт е второто правителство на Бойко Борисов, а кмет на Плевен е Димитър Стойков, също избран с подкрепата на ГЕРБ.

Тогавашното правителство отпуска 2 млн. лв. за първата фаза на проекта за залата. С тази първоначална сума е разчистен теренът и е излята основата.

Целият проект към онзи момент се оценява на близо 13 млн. лв. Но през следващите 10 години, в които кметът не е от ГЕРБ, така и не се стига до действия по строежа.

През август 2023 г. обаче Общинският съвет на Плевен приема изграждането на залата като приоритет за града. На местните избори за кмет два месеца по-късно е избран кандидатът на ГЕРБ Валентин Христов. Така през ноември 2024 г. без обществено обсъждане е пусната обществена поръчка за строителство на залата.

Това става, въпреки че проектът не е актуализиран и е почти изцяло идентичен с този отпреди 10 години. Според опозицията в Общинския съвет в Плевен документацията не отговаря на съвременни изисквания за спортна зала - включително на норми за енергийна ефективност, акустика, система за сграден мениджмънт.

"Буди учудване експедитивността, с която общината се опитва да го реализира в този момент, въпреки липсата на каквато и да е финансова, социална и рационална обосновка", посочват тогава общинските съветници извън ГЕРБ.

Колко ще струва

Основната критика на опозицията в Плевен обаче е заради цената на проекта. Тя е 36 млн. лв. с ДДС според споразумението, подписано между общината и регионалното министерство през декември 2024 г.

Само 5 месеца по-късно е подписан и договорът с консорциума от фирми, избран да изпълни поръчката. Стойността му е близо 35 млн. лв.

Дори без да се смятат първоначалните 2 млн. лева, дадени още през 2014 г. за изграждането на фундамента, спортната зала в Плевен може да се превърне в най-скъпата, строена някога в България - с цена от над 4200 лв./квадратен метър.

Според общински съветници от опозицията зад тази стойност стоят неоправдано завишените цени, а потенциалът за корупция е огромен.

"Само по две пера - конструкция и архитектура, има 8 млн. лв. завишение. А общо корупционната ставка излиза около 17 млн. лв.", каза депутатът от ПП-ДБ Богдан Богданов. По-рано тази година той подаде сигнал до няколко институции за нередности в търга.

"Проектът е безумно раздут като стойност спрямо пазарните цени", каза и съветникът от партия "Единение" Чавдар Христанов.

"В този си вид той е адски удобен за източване на средства. Той е перфектната дойна крава, нищо друго не мотивира ГЕРБ-Плевен да се вкопчват в този проект със зъби и нокти", добави той в коментар още преди няколко месеца.

Кои са фирмите, спечелили поръчката

Поръчката е спечелена от консорциума ДЗЗД "Плевен Спорт АТ", в който влизат две фирми - "Арете Строй" и "Тъндербилд".

- "Арете Строй" - тази фирма е добре позната - има десетки спечелени обществени поръчки по време на управлението на ГЕРБ.

През 2016 г., под името "Спортни настилки", тя взима ремонта на зала "Фестивална" в София за 7 млн. лв. Същата година преборва "Джи Пи груп" за изграждане на спортен комплекс в Бургас. През 2023 г., докато министър на вътрешните работи е Калин Стоянов, който след това мина към ДПС на Пеевски, фирмата печели и поръчки за стотици хиляди левове за ремонта на спортни съоръжения под управлението на МВР.

Но най-известният проект, в който участва, е строежът на "Арена Бургас". Той продължава вече повече от 10 години. Там "Арете Строй" спечели търга за оборудване на залата.

Емблематичен за случая беше примерът с електронния стартов пистолет, станал известен от журналистическо разследване като "златния пистолет". За него бяха предвидени над 200 000 лв., докато пазарната му цена е около 2000 - 2600 лв.

Впоследствие стана ясно, че част от оборудването липсва, въпреки че на "Арете Строй" е било платено, и през февруари тази година беше пусната нова обществена поръчка за въпросните монтажи.

- "Тъндербилд" ЕООД - втората фирма в консорциума е по-малко позната. Тя е регистрирана през 2022 г. с предмет на дейност - търговия с недвижими имоти, консултантска и проучвателна дейност и други. Няма информация да има опит със строеж на спортни зали.

Собственик на фирмата е Даниела Чакалова - Андреева, чийто съпруг Кристиян Андреев има участие в по-известни компании. Редица медийни публикации определят Кристиян Андреев като "новия строител на Пеевски".

Изпратихме писмени въпроси до пресцентъра на "ДПС-Ново начало" за потенциална обвързаност на нейния лидер Делян Пеевски с компаниите, но не получихме отговор до публикуването на материала.

Изпратихме запитвания и до двете фирми, спечелили поръчката за залата в Плевен, относно обвиненията, че цените, заложени в проекта, са неоправдано завишени. Получихме отговори само от "Арете Строй", които казаха, че офертата им е "изцяло съобразена" със спецификите на обекта и изискванията на възложителя.

Какви са критиките

От опозицията в Плевен посочиха, че около самата обществена поръчка има още множество въпросителни.

Консорциумът между "Арете Строй" и "Тъндербилд" беше единственият кандидат, допуснат до етапа финансова оферта. Останалите бяха дисквалифицирани още на предната фаза, заради което по думите на Чавдар Христанов "нямаше реално състезание".

Критика предизвика и фактът, че през февруари кметът Валентин Христов предложи на Общинския съвет част от терена за залата да бъде продаден на "Търговска лига – глобален аптечен център" – дружеството собственик на болница "Сърце и мозък" в Плевен. Така и се случи. Преди да бъде избран за кмет, самият Христов беше директор на същата болница.

"Ако този проект е толкова важен, защо продават терените му?", коментира пред Свободна Европа депутатът от ПП-ДБ Богдан Богданов. По думите му решението "буди съмнения за конфликт на интереси".

В сигнала си до отговорните институции още през февруари Богданов поиска те да проверят въпросната поръчка, но до момента това не се е случило.

"Нека има зала, но да е на разумна цена и да не се краде", посочи Богданов сега и отново припомни, че той от месеци призовават парите за залата да бъдат пренасочени за решаване на много по-спешния въпрос с водната криза.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/pleven-sportna-zala-za-milioni-na-fona-na-bezvodie/33513450.html

преди 2 часа, Flashback написа:

Чиста проекция! 

Т.е. потвърждаваш, че това, което си написал за "300 000 души в България живеят без вода" е манипулативно. ОК!

И продължаваш да пишеш глупости.

преди 23 минути, Flashback написа:

По темата с Плевен, има милиони (за крадене) за скандално скъпа спортна зала, но няма пари за тръби и справяне с водната криза:

В друга тема беше показана вероятната причина за безводието на Плевен!

Ето най-старата статия

П.П.

Но както съм писала и преди. Излишно се напрягаш да плякаш смешни постове, когато си се отрекъл от България и си загубил реална представа за случващото се тук.

Баалбукащата простотии, колкото и да се напиняш като Матросов на амбразурата, за да браниш Баце и Шиши, твоите любими медии не спират да изсветляват корупционните им практики. 

Ето поредната, ако не беше тъжно, щеше да е смешно. България на ГЕРБ е бетер бананова република:

Цялата схема: Как държавата на ГЕРБ е въртяла милиони през краден касов апарат на кебапчия

В схемата за около 4 млн. лв. са министерства, общини и дори АДФИ

Това е удивителната история на Ивайло Костов, дребен продавач на скара по софийските пазари. Изведнъж Ивайло се превръща по документи от дребен търговец в крупен доставчик на стоки, услуги и забавления за милиони левове за общини и министерства по време на управлението на ГЕРБ.

Как се случва това? През 2011 г. бусът на Ивайло е разбит пред дома му, а касовият му апарат е изчезнал. Данъчните са уведомени за кражбата на фискалното устройство, той получава входящ номер от НАП, а полицията започва разследване.

Прокуратурата също се намесва и образува досъдебно производство.

Това обаче е само началото на една история, която в нормална държава би изглеждала абсурдно, но за България си е в реда на нещата. Никой не е застрахован.

Десет години след гореописаната кражба, кебапчията Ивайло няма информация докъде е стигнало разследването, но пък му излиза данъчна ревизия, от която се разбира как почти цялата държава, управлявана в онзи момент от ГЕРБ, е използвала неговия откраднат касов апарат.

Както установи журналистическото разследване на Mediapool, устройството се е превърнало във фантом, който обикаля страната, трупа оборот за милиони и издава касови бележки за общински рап-концерти и новогодишни празненства.

През него се продава служебно облекло за общинари и служители в домове за хора с умствена изостаналост,  осчетводяват се ремонти за стотици хиляди, продават се застраховки и каквото друго човек може да се сети.

Оказа се, че съм сменял гумите на колата на иракския посланик. В НАП има фактура, разказва Ивайло пред Mediapool.

Десетки общини, управлявани от кметове на ГЕРБ, държавни институции, министерства, дори полицията, Народното събрание и Държавната финансова инспекция, се оказват клиенти на кебапчията Ивайло.

Стига се до абсурдната ситуация, в която полицията уж търси касовия апарат, а Национална служба "Полиция" си купува неща от него.

През това време Ивайло е в неведение, но на негов гръб се трупат обороти за милиони. От време на време хора от НАП му звънят да го питат дали е издал една или друга фактура и той им отговоря отрицателно.

"Толкова време съм прекарал в НАП-Надежда да им обяснявам, че не съм издавал фактури, че по едно време се чувствах, че все едно работя там. Влизам, поздравявам, питам дали може едно кафе...", разказва той.

През по-голямата част от времето Ивайло Костов обаче няма идея колко мащабен бизнес се прави на негов гръб с крадения му касов апарат.

Кебапчията – милионер

Аз съм известен със своята скара”, казва Ивайло в откровен разговор с Mediapool. Той няма представа как е възможно подобна схема да се случи и да му причини години обиколки, размотаване и безплодни обяснения из офисите на НАП.

Микробусът на Ивайло Костов е разбит на 9 януари 2011 година. Уведомени са всички институции, включително териториалната дирекция на НАП – София, офис "Надежда".

Две години по-късно служители на НАП започват да го търсят за част от касовите бележки и фактурите, издавани от негово име.

Така се стига до 2021 година, когато на Ивайло е издаден пълен ревизионен доклад, с който е установено, че той е направил оборот от 3.775 милиона лева за периода 2015–2019 година. Но това не е най-интересната част.

НАП установява, че от името на Ивайло и с неговия касов апарат неустановени хора са правили бизнес буквално с цялата държава. Най-големият клиент е Столичната община, на която чрез открадното успройство са издадени над 500 фактури и касови бележки за повече от 100 000 лева за периода 2015–2019 година, показват документите, с които Mediapool разполага. Тогава кмет е Йорданка Фандъкова (ГЕРБ).

Поне да ме бяха направили почетен гражданин“, шегува се Ивайло. “Аз съм най-известен в София с кебапчетата си, но така разбрах, че съм се занимавал с толкова много други неща.”

Изчисленията на Mediapool от данните в данъчната ревизия, връчена на кебапчията от София, показват, че най-големият клиент на откраднатия касов апарат са общини, ръководени от кметове на ГЕРБ. Това не е изненадващо, защото по това време повечето общини са с кметове от партията на Бойко Борисов.

Безспорен първенец е Столичната община, която е получила над 500 фактури с касови бележки от крадения апарат на стойност над 104 000 лева.

И до днес никоя институция не е проверила Столична община за тези сделки, които са добре известни на прокуратурата и НАП.

Второто място се оспорва от общините Ловеч и Симитли. И докато служителите на ловешката община с кметица Корнелия Маринова (ГЕРБ) са си купували предимно дрехи чрез касовия апарат на Ивайло, то в Симитли нещата стават наистина странни.

Община Симитли, прочула се с масовия преференциален вот за Стефан Апостолов (ГЕРБ), син на кмета Апостол, е правила наистина як бизнес с откраднатия касов апарат.

Издадените фактури, присъединени към ревизията, показват, че кебапчията Ивайло е организирал значителна част от новогодишното парти в Симитли през 2015 година.

Какво е продавано и кой е купувал?

През крадения касов апарат е продаден рап-концерт на община Симитли за 4800 лева и отделно хумористична програма за 4900 лева. По документи Ивайло е организирал и празника на Симитли за 5000 лева през 2017 година.

През апарата са осчетоводени също великденски пакети от рекламни материали за социално слабите в общината.

Издадени са фактури за близо 60 000 лева на община Симитли през крадения касов апарат за периода от 2015 до 2019 година. Подобна е общата сума на издадените касови бележки в полза на община Ловеч.

В топ 10 на общините, правили бизнес с крадения касов апарат през този период, влизат още Сандански (ГЕРБ), Благоевград (ГЕРБ), Перник (ГЕРБ), Луковит (БСП – Лява България), Годеч (ГЕРБ), Роман (широка коалиция), Божурище (ГЕРБ). Но в края на този списък сумите по сделките започват да спадат под 10 000 лева.

МФ и АДФИ са сред обслужените по схемата

Това не е всичко. Касовият апарат на Ивайло е осчетоводил продажби към най-различни държавни и общински органи, търговски банки, застрахователни дружества, Народното събрание, университети и училища, спортното министерство, транспортното министерство, здравното министерство, образователното министерство, финансовото министерство.

Има множество сделки с Министерството на финансите и дори Агенцията за държавна финансова инспекция! Откраднатият касов апарат е ползван десетки пъти от Информационния център на Министерството на отбраната. Ползван е от БФС, НСИ, Агенция “Пътна инфраструктура“, БАБХ, МВР, ВиК и още много други. Дори АЕЦ “Козлодуй“ е купувал от призрачния касов апарат.

Откраднатият касов апарат е използван буквално от половината държава за малки и не толкова малки покупки на дрехи, техника, автомобилни ремонти, строителни работи, доставка на храна за социални патронажи, празнични събития и почти всичко, което човек може да си представи.

Всичко това на обща стойност близо 3.8 милиона лева, превъртяни през един касов апарат.

По фактури Ивайло се оказва дори застрахователен брокер, който е навъртял стотици хиляди левове по договори с посредници.

Разбира се, кебапчията не е видял нищо от парите, които са превъртени през общините на ГЕРБ, държавните институиции и дружества по време на управлението на Борисов.

Преди си бил известен със скарата си, Ивайло. А сега какво правиш?“

Сега продавам сладолед”, смее се бившият кебапчия, който твърди, че от една година никой от НАП не го е тормозил и се надява нещата да си останат така.

Според него причината данъчните да продължават проверката срещу него е “безхаберието“. “Нали нещо трябва да казват, че работят“, предположи той.

Дали някой е разследвал?

Върху фактурите са написани имената на служителите, които са извършвали сделките с хората, които са държали касовия апарат. Много от тях са попълнени ръчно – има три имена, подписи, точни суми, дати. Любопитното е, че Софийската районна прокуратура явно не е направила нищо, за да изясни схемата.

Ивайло Костов е защитаван про боно от столичната адвокатска кантора „Джулева и Аврамов“. Пред Mediapool адв. Антони Аврамов разказва как прокуратурата е спряла разследването през 2023 г., след което го е прекратила същата година, без реално да свърши нещо съществено.

Получателите на фактурите наброяват стотици юридически лица, държавни и общински учреждения, но Софийската районна прокуратура е избрала да проведе разпит на представители само на 8 от тях”, разказва адв. Аврамов.

Прави впечатление, че половината от разпитаните лица са представители на търговски дружества, а останалите – общински служители от провинциалните общини Луковит, Сандански, Ловеч, Симитли, при положение че около 80% от фактурите са осчетоводени не от частни лица, а от държавни и общински служители със седалище в София, казва той.

Въпреки събраните показания, от които става ясно, че трети лица са представили и/или осчетоводили фактурите, прокуратурата просто не ги е призовала.

Любопитното е как прокуратурата е привикала като свидетел самия шеф на “Спиди“ Валери Мектупчиян в очакване той да знае нещо по въпроса. Мектупчиян очаквано обяснява, че не познава човек на име Ивайло Костов. По веригата прокурорите стигат до служителка в “Спиди“, която излиза в документите, но тя не е призована за показания.

Същото се случва и с разпитите в община Сандански, която е купувала рап-концерти и всякакви други стоки и услуги с касови бележки от крадения касов апарат. Прокурорите стигат до Валентина Чорбаджийска, която е отговорна за счетоводството на „Домашен социален патронаж", където са били заведени издадените от ЕТ „Ивимекс-Ивайло Костов" документи. Чорбаджийска не е била призована да даде показания.

Не са разпитани дори лицата, за които в представените разходо-касови ордери има данни, че са предали неистинските документи и въз основа на тях са получили суми без основание, при положение че наброяват стотици”, казва Аврамов.

Вреди за бюджета в огромни размери, но на кого му пука?

През 2025 г. разследването е прекратено заради изтичане на абсолютната давност от 5 години. Адв. Антони Аврамов обжалва от името на Ивайло Костов с твърдението, че прокуратурата е започнала разследване по грешен състав от Наказателния кодекс – създаване на документ с невярно съдържание.

Това е възможно най-лекият състав, по който може да се разследва схемата за милиони, въвлякла голяма част от държавата. Адв. Аврамов твърди, че минималното, което трябва да се разследва, са извършени данъчни престъпления и престъпления по служба.

От държавния бюджет на министерства и агенции въз основа на неистински документи са изплатени парични суми, каквито не са били дължими. Доколкото общият размер на установените от НАП суми по фактурите възлиза на близо 4 милиона лева, то безспорно вредата за бюджета е в особено големи размери”, твърди адв. Аврамов в жалбата си до съда.

Бездействието на прокуратурата да разкрие схемата обаче лишава и Ивайло Костов от възможност да се защити пред НАП, напомня адвокат Ралица Даярова-Нюхтерен, която също се занимава с казуса с Ивайло.

Тези приходи продължават да се водят на негово име, въпреки че е подаден сигнал“, казва тя и допълва: „Той излиза като най-големия доставчик на стоки и услуги за общините в България. Не можем да знаем дали има недобросъвестни служители, които си оправдават разходите чрез него. Или става въпрос за кметове, общински съветници или министри. Но винаги има някой недобросъвестен и той при всички положения не е Ивайло, чийто касов апарат е изчезнал и на чието име са генерирани приходи от почти четири милиона лева.”

В отговор на въпросите на Mediapool НАП обясни, че законът забранява да се коментират ревизионни производства. Приходната агенция казва, че прокуратурата все още не е приключила окончателно разследването за това как различните институции са използвали касовия апарат.

https://www.mediapool.bg/tsyalata-shema-kak-darzhavata-na-gerb-e-vartyala-milioni-prez-kraden-kasov-aparat-na-kebapchiya-news374736.html

преди 9 часа, БаалБек написа:

Хайде сега да покажеш кои са тези 300 000 души и колко време живеят, без вода? Така както си го написал манипулативно излиза, че постоянно в България, без вода живеят 300 000 човека. СмеХ...

Реалността ти се губи. Затова са прави хората за психиката на такива особи, като твоята: "Изплискали до степен, която вътрешната симпатия към постсъветското, авторитарното и олигархичното е прикрита зад уж патриотична реторика."

Тия дни много си се развилняла. Простите сте ценен кадър за сородоидалните непеота.

Цитат

Четирима души са задържани за побоя над шефа на полицията в Русе старши комисар Николай Кожухаров. Ще преследваме най-тежките наказания за нападателите, каза вътрешният министър Даниел Митов пред репортери в Русе. По думите му един от биячите е заявил, че не го интересува кой е потърпевшият и че искал личното си пространство. Надявам се личното му пространство да е много, много стеснено оттук насетне, подчерта Митов. Заместник-директорът на полицията в Русе Александър Викторов заяви, че трима от задържаните са на 19 години, а най-малкият е 15-годишен. Всички са с чисто съдебно минало. Представител на болница "Канев", където е настанен Кожухаров, заяви, че той загубил над 1,5 литра кръв и е настанен в интензивно отделение. Извършена му е животоспасяваща операция, като в момента е в стабилно състояние.

Кожухаров получи адски много критики от тук и от там по време на случаят с убитата журналистка. Понеже познавам един от най-близките й хора, полицията си е свършила работата. В смисъл... циганина си влезе в затвора, хванаха го и т.н. Тезата с ГЕРБ-ерска поръчка е... дори не ми се коментира. Но това подчертаното е направо потресаващо. 

От доста време не бях гледал Цанов, но в събота вечерта си го пуснах. Тия неща са пределно ясни. Даже... понеже имам доста добър приятел в търговският отдел на "Дунарит", мога и доста други неща да споделя. Общо-взето ние сме просто черноработниците, изнасяме евтина продукция за европейски страни, които просто я препродават на Украйна. Не за друго, а просто защото явно им излиза доста изгодно. Примерно, имаме износ за Чехия от порядъка на 400 милиона евро. Къв е проблема чехите да си произвеждат те? Чешката военна индустрия, да не би да е по-слаба от нашата!?

преди 4 минути, communismatic написа:

Тия неща са пределно ясни.

Като са ясни, що на протести няма хора?! Всеки се е примирил и се кротка вкъщи...

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Като са ясни, що на протести няма хора?! Всеки се е примирил и се кротка вкъщи...

Ми както сам виждаш, протестите не водят до абсолютно нищо. Справка - огромният протест в краят на май месец за влизането в еврозоната. Да виждаш някаква промяна? Някой от НС нещо да е предприел? Изобщо не им пука дори, въртят си далаверите на гърба на българският народ и това е. По-забавно е как разни промити мозъци си вярват, че влизането в Еврозоната ще донесе някакъв особен просперитет за България. Говоря за т.нар. умнокрасив жълтопаветник.

преди 1 час, communismatic написа:

По-забавно е как разни промити мозъци си вярват, че влизането в Еврозоната ще донесе някакъв особен просперитет за България. Говоря за т.нар. умнокрасив жълтопаветник.

Никой от тях няма да си признае че са го излъгали. За неволите си ще обвинява руснаците, Путин, китайците, Тръмп, извънземните, после пак Путин, пак руснаците и тн., но никога няма да каже че виновни са Бочко, Шиши и останалите продажни политици, вкарали ни в еврозоната чрез фалшиви данни и без да покриваме критериите.

Барут

"Урсула прилича на генерал, който се готви за минала война, както гласи един стар армейски лаф. Това, разбира се, едва ли изобщо я тревожи – за нея най-важното е бизнесът да върви"

Mисирчици любими, чухте ли, че ООН оповести доклад, в който заключава, че в Газа се извършва геноцид от Израел, а?

Цитат

Та, мисирчици любими, чухте ли, че ООН оповести доклад, в който заключава, че в Газа се извършва геноцид от Израел, а?

А чухте ли, че либерализиран идиот уби млад човек - съпруг и баща, в САЩ, само защото е техен политически опонент и се опитваше да говори с тях нормално и човешки, а?

А чухте ли, че май дроновете в Полша не са баш това, за което ни проглушихте ушите и нашето МВнР се скара на посланик Митрофанова, а?

А, разбрахте ли, че немската прокуратура вече е наясно кой взриви Северен поток и че това не са агенти на Путин, а?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Мисирляци, съберете си чантичките, гримчетата, костюмчетата и бегом вкъщи, че обществената атмосфера вече е отровена от смрадта, която вие и дежурните ви гости, непрекъснато разнасяте

Spoiler

Ехооо, мисирчици любими /не се отнася за сериозните журналисти, които все още се, макар и рядко, се намират в медиите/,

Та, мисирчици любими, чухте ли, че ООН оповести доклад, в който заключава, че в Газа се извършва геноцид от Израел, а?

А чухте ли, че либерализиран идиот уби млад човек - съпруг и баща, в САЩ, само защото е техен политически опонент и се опитваше да говори с тях нормално и човешки, а?

А чухте ли, че май дроновете в Полша не са баш това, за което ни проглушихте ушите и нашето МВнР се скара на посланик Митрофанова, а?

А, разбрахте ли, че немската прокуратура вече е наясно кой взриви Северен поток и че това не са агенти на Путин, а?

Защо, мисирчици любими, не питате дежурните си говорещи глави по тези въпроси? Защо мълчите вие, а и когато се появят за поредното си платено участие при вас, вие не ги питате? Или децата на Газа не са ви важни, както бяха неважни сирийските деца, а?

Ехооо, защо хуманизмът, който извира и от ушите ви е така избирателен и сърцераздирателен, когато става дума за украйна и нейните "бежанци" с лексуси, шофирани от млади мъже, и го няма никакъв, когато палестинските деца умират ОТ ГЛАД В ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ВЕК?

Мисирляци, съберете си чантичките, гримчетата, костюмчетата и бегом вкъщи, че обществената атмосфера вече е отровена от смрадта, която вие и дежурните ви гости, непрекъснато разнасяте.

Моля да бъда извинена за този пост от ИСТИНСКИТЕ И ДОСТОЙНИ ЖУРНАЛИСТИ, които работят в медиите. Имам честта да познавам лично доста от тях! На тях благодаря за огромните усилия, които полагат да защитят честа на професията и личното си достойнство!!!

От другите екранни лица не очаквам отговор. Те ни презират откровено и от сърце, без да мислят, че все някога ще излязат от защитената среда на студията си и ще се наложи да ходят по улиците и да гледат хората в очите. Знам, че са нагли и може би няма да се смутят особено, но все някога ще усетят народната любов. От позицията на възрастта си мога да твърдя, че за всичко, което правим на този свят, все някога си плащаме.

Как се нарича твоето заболяване?

Пишеш за Газа, за геноцид, а все забравяш да споменеш за Украйна и избитите цивилни и деца и за отвлечените в Рф деца, които са бъдещите еничари.

Странно...

преди 4 часа, Proshark написа:

преди 9 минути, БаалБек написа:

Как се нарича твоето заболяване?

Пишеш за Газа, за геноцид, а все забравяш да споменеш за Украйна и избитите цивилни и деца и за отвлечените в Рф деца, които са бъдещите еничари.

Странно...

Тоест според теб в Газа не се извършва геноцид?

преди 10 минути, Bubbles написа:

Значи, не ти е приятно да се споменава Украйна, избити цивилини и деца и отвлечени в Московията деца! ОК! Разбрах.

преди 9 минути, БаалБек написа:

Значи, не ти е приятно да се споменава Украйна, избити цивилини и деца и отвлечени в Московията деца! ОК! Разбрах.

Отговори на въпроса ми моля.
Украйна е друга тема, пуитам нещо и искам да ми отговориш с Да или Не - Има ли геноцид в Газа?

преди 4 минути, Bubbles написа:

Украйна е друга тема

Разбрах де. Нали и аз това написах.

преди 15 минути, БаалБек написа:

:hush:

преди 33 минути, Bubbles написа:

Според мен Нетаняху извършва геноцид в Газа. Много европейски лидери също се обявиха срещу него. ЕК наложи санкции на Израел, сега ще гласуват нови. И? Това по някакъв начин оправдава ли Путин? Защо всеки поддръжник на руснята намесва Израел и Газа? Двете войни даже нямат много общо

преди 5 минути, БаалБек написа:

Разбрах де. Нали и аз това написах.

Какво написа?
Отговори на въпрса ми или нещо не ти е удобно?
Ако ти се говори за Украйна има тема по въороса, питай ме там какво те интересува и ще ти отговоря.

Сега отново : Има ли геноцид в Газа? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.