Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

Имам следния проблем!Често ми се случва да чатя едновременно с много хора при което за всеки чат се отваря нов прозорец.Така се получава претрупване което затруднява при получаване а отговор..Имали начин всички разговори да се осъществяват в един главен прозорец в който има табове за всеки отделен чат.. За пример ще дам QIP...Трябва ми нещо подобно и за Skype

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 302,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Точно това е - имам два акаунта обаче не ми дава да стартирам повече от едни път skype и съответно само един акаунт мога да ползвам sad.gif

Трябва да имаш два или повече акаунта регистрирани в Windows - т.е. поне един стандартен потребител и Администраторския акаунт. Имай в предвид, че вторият акаунт трябва да има парола.

Еднократно хватката става лесно - щракваш с десен бутон на мишката върху иконата на Skype и от контекстното меню избираш Run as и ти се отваря прозорче, в което избираш другият акаунт регистриран на компютъра.

Ако искаш за постоянно да ползваш два Skype акаунта на един компютър, си правиш още една иконка на Skype. Цъкваш с десен миши бутон върху втората иконка и от менюто избираш Properties. В новото прозорче цъкваш на бутона Advanced; на следващия джам цъкваш отметка на Run with different credentials. Даваш ОК и си пускаш Skype от новата иконка, ще ти поиска потребителско име и парола - въвеждаш данните от втория Windows акаунт и си готов.

Диспечер на екстри в Skype

Първо се уверете, че раполагате с последната версия на Skype за Windows.

Изтеглете я и премахнете вашия клиент, като запазите хронологията и списъка с абонати.

След това инсталирайте и от първия екран на инсталатора натиснете Настройки. Там изберете първите две настройки. Ако ползвате ИЕ или ФФ - изберете и другите две.

Вижте дали при първо зареждане ще се отвори Диспечера на екстри в Skype. Ако не се отвори излезте от Skype, извикайте Диспечера на задачи (Ctrl + Alt + Del) и ръчно затворете SkypePM.exe и всяки друг изпълним файл на екстра.

Стартирайте Skype отново. Сега всичко трябва да е наред.

Не става,ето виж как е:

http://img208.imageshack.us/my.php?image=skypehelp7ov.jpg

Редактирано от RePlay^92 (преглед на промените)

Моят скайп е версия 3.0.0.198. Имам следния проблем - сложил съм отметка на "Изведи уведомяване, в случай че някой се завръща на линия", но въпреки това скайпа не ме уведомява. По принцип ползвам limited акаунт. Възможно ли е оттам да е проблема...

Моят скайп е версия 3.0.0.198. Имам следния проблем - сложил съм отметка на "Изведи уведомяване, в случай че някой се завръща на линия", но въпреки това скайпа не ме уведомява. По принцип ползвам limited акаунт. Възможно ли е оттам да е проблема...

Да, в предходните версии след 3.х.х.х (и тези преди скоризлезналата версия на програмата) това беше бъг.

Казваш на програмата да те известява, а тя не го прави.

Както споменах в последната версия този проблем е оправен.

Може да изтеглиш последната работеща версия на програмата от тук - Skype 3.0.0.205.

След като изтеглиш и инсталираш гореспоменатата версия на програмата, проблем би трябвало да нямаш.

Редактирано от krisku (преглед на промените)

Имали начин всички разговори да се осъществяват в един главен прозорец в който има табове за всеки отделен чат...
За Windows все още няма. Работи се по въпроса, но сме още далеч от елегантно решение. Версията на клиента за Mac OS X има.

Само да отбележа, че tabs се наричат преградки и съответно начинът на разглеждане - преградено браузване...

За Windows все още няма. Работи се по въпроса, но сме още далеч от елегантно решение. Версията на клиента за Mac OS X има.

Само да отбележа, че tabs се наричат преградки и съответно начинът на разглеждане - преградено браузване...

дали скоро се очаква да го направят и по този начин?

Искам да попитам дали издателите на скайп са помислили в бъдеще да издадат малко по-леки нови версии?Например нещо като LITE?

и също искам да попитам в случай че не искам да се възползвам от новите игри и разни джунджурии има ли начин да ги унинстална? а ако няма на коя версия да се върна която е достатъчно ограничена от излишни екстри...?

мерси на всички.Страшни сте!

дали скоро се очаква да го направят и по този начин?
Скоро? Не не бих могъл да ангажирам когото и да било. Просто има идеи в тази насока. Дали въобще ще се случи - също.

Искам да попитам дали издателите на скайп са помислили в бъдеще да издадат малко по-леки нови версии?Например нещо като LITE?
За Windows едва ли. Има проект "Naked Skype", но той е свързан по-скоро с възможността клиентът да се ползва от софтуер на трети страни и да се държи като черна кутия, т.е. управлението, ползването на функциите да стават през тази черна кутия. Ако идеята е да се ползва клиент, нуждаещ се от по-малко ресурси версиите на Skype за мобилна ОС и за смарттелефон са такива по същество. Отскоро има ново разграничение (все още не е достъпно, но ще стане вероятно от февруари т.г.), което се казва Skype Pro. Но по принцип това е услуга, а не различна версия на софтуера. Въобще не мисля, че това в скоро време ще се случи, поне докато не отворят кода. И предвид навлизането на Виста мисля, че и ние трябва да се огледаме и да завишим малко критериите си за хардуер и системни изисквания.

...също искам да попитам в случай че не искам да се възползвам от новите игри и разни джунджурии има ли начин да ги унинстална?
Обикновенно се казва "да ги премахна". Да винаги е имало. Контролът над собствените екстри става от панел "Моите екстри". Щракнете с десен по "Меню" и изберете "Премахни екстрата". Терминологията, която използвам е от нашия нов превод на Диспечера на екстри в Skype. Можете да го изтеглите от тук. И да допълня, че обновяването на всяка екстра става от същото контекстно меню: когато има по-нова версия на дадена екстра там се появява съответна команда, така че проверявайте по-често панел "Моите екстри"...

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Имам малак проблем със звука.Когато приказвам не ме чуват кажете ко да прая.Аз чувам като ми приказват.Пробвах от настроиките на skype но не е от там.

...Когато приказвам не ме чуват кажете ко да правя. Аз чувам като ми приказват.
Отговор ще намериш тук.
Като говорите за теми вероятно имате предвид смяната на тапета на прозорците. Ето: трябва да щракнете веднъж по вашето име в основния прозорец на клиента; ще видите полето за настроение, а под него вдясно бутон Лични данни. Щракнете го и изберете Смени тапета на прозорците.

Готово!

Днес следобед излезе гореща поправка за Windows: публична 3.0.0.205 и бизнесверсия 3.0.32.205

Няма промени в езиковия файл към клиента (всъщност има, но ще обновим при следващото издание) и в езиковия файл към диспечера.

Можете да се информирате и да изтеглите малко по-нови версии на двата преводни файла тук (статия №386).

Благодаря ви много !

Напоследък забелязвам, че скайпа не обновява листата с потребителите.Трябва да го рестартирам за да обнови.Доста неприятно.Някой има ли идея защо се получава това и как може да се оправи

Напоследък забелязвам, че скайпа не обновява листата с потребителите.Трябва да го рестартирам за да обнови.Доста неприятно.Някой има ли идея защо се получава това и как може да се оправи

Същото!

След обновяване към версия 3

95% съм сигурен, че въпроса не е в нашия телевизор :ph34r:

можем ли по някакъв начин да направим автоматично да се сменя статуса в DND когато пускам игри и филми?

Да се оплача от, до колкотo разбрах, съвсем типичния за Skype® проблем - 'CPU Usage - 100%'... Или с две думи - супер насича при пускане (абсолютно всичко, се само скайпа) и няма оправия, освен 'End Task'... Преинсталирах 3 пъти, като го теглих от различни места и все същото... До колкото разбрах се оправя само с преинстал на уиндоуса (който и без т'ва при мене си плаче за въпросната операцийка), но все пак, ако някой знае друг начин - да свирка!

Редактирано от ViR2aL (преглед на промените)

Аз никога не съм имал проблем със 100% cpu usage. Проблем с обновяване на листата онлайн/офлайн - наистина има такова нещо. Но не винаги.

Към всички: моля, давайте данни за: ОС, версия на Skype, версия на DirectX.

Определено след .198 има промени в системата за присъствие в интернет и в системата за уведомяване.

можем ли по някакъв начин да направим автоматично да се сменя статуса в DND когато пускам игри и филми?
Практически не. Все пак можеш да опиташ да намалиш времето за автоматична смяна на Отсъстващ в Настройки.

Би било възможно и с ползване на Pamela for Skype Professional. Тя има функция Разписание и могат да се задават времеви интервали от-до за превключване на статусите. Възможно е да съществуват и други безплатни екстри/приложения, за които да не съм информиран.

От 205 и нагоре обновяването на списъка с абонати, както и обновяването на публичните и груповите чатове става в зависимост от времето, през което сте на линия. Колкото повече, толкова повече. Ако често се вписвате и отписвате се получава така. Споко: оставете машината и Skype на линия и всичко ще се оправи.

По този начин се разтоварват централните системи и се дават повече правомощия на супервъзлите, към които сте.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Бяхте ми казали да опитам да се регна от друг компютър в скайп но пробвах и не става някаква друга идея ?

Аз забелязах друг проблем. когато имаме инсталирани East Asian Languages, се появява проблем със статус съобщенията. А именно - пунктуационните знаци в края на изречението минават в началото на изречението. Например, написали сме следното: "The whole world can talk for free!!!". Когато погледнем след това какво сме написали, Skype показва това: "!!!The whole world can talk for free". Така се изписват и статус съобщенията на всички контакти в листата.

Skype version: 3.0.0.209

DirectX: December 2006 Redist

И без да имаш инсталриана такава поддръжка - пак е така :speak:

Още на първа страница се вижда. Интерсно, че след като се логна се оправят препинателниет знаци !

Аз тези дни го забелязах това. При мен когато не е сложена отметката за езиците си е добре, ама сложа ли я - нещата се оплескват.

От 205 и нагоре обновяването на списъка с абонати, както и обновяването на публичните и груповите чатове става в зависимост от времето, през което сте на линия. Колкото повече, толкова повече. Ако често се вписвате и отписвате се получава така. Споко: оставете машината и Skype на линия и всичко ще се оправи.

По този начин се разтоварват централните системи и се дават повече правомощия на супервъзлите, към които сте.

Скайпа работи нон стоп.Разбирай 24/7.Само при рестарт на машината се спира.Проблема който описвам е след преинсталация на Win Xp SP2 directx 9c последна версия на скайп

Проблема със знаците също го имах на предната инсталация

Редактирано от CCCP (преглед на промените)

Аз не можах да разбера за какви статус съобщения става дума? Направо ми покажете скрийншот за да ми е по-ясно

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.