Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е бъдещето на Европейският съюз?

Какво е бъдещето на Европейският съюз? 29 гласували потребители

1. 1. Какво е бъдещето на Европейският съюз?

• Ще продължи, да съществува в сегашният му вид
      6%
    • Ще има преструктуриране, ще има промени, но все пак ще се запази
      51%
    • Ще се разпадне до няколко години
      34%
    • Кво ме занимаваш с глупости, пърцуцата ми е по-важна от някакви тъпи анкети
      6%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 3 часа, цър-вул написа:

В коя минута Путин казва че: "България е виновна за войната в Украйна"?

• Отговори 529
  • Прегледи 24,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В. Велев
    В. Велев

ОБИКНОВЕН ФАШИЗЪМ, 80 години по-късно. - Забраниха на Фицо и Вучич да прелитат над Полша, Латвия и Литва на път за Москва. Ограничено е свободното придвижване на държ

• Украйна ли ни защитава!?А стига бе,верно ли?Първо идиотите(ЕС и НАТО) провокираха войната,сега пък и трябва и да им плащаме за това...на другите идиоти в Украйна...Абе вие верно нямате грам връзка с г

• Мдаа, днес и тук се празнува ден на Европа, 80 години от победата над фашизма, даже е почивен ден и няма лошо, обаче глупавото е, че отричат историята, забравят, че ако не не са били ония срещу които

Публикувани изображения

на 7.05.2025 г. в 21:59, communismatic написа:

Не, бе. Напълно те разбрах. Ние сме държавата, която се управлява от "копейки", които дават ударно безвъзмезна помощ на Украйна, която ударно предоставя възможността на американските компании, да печелят всички търгове, но и най-важното... която не дава възможност на руската посланичка, да си каже думата, понеже Волгин бил от "копейска" партия. А, да... имало и будни граждани, дето се възмутили и тия от БНР решили, да вземат нещата в свои ръце. Наистина има много логика в думите ти, наистина не се бях замислял досега... 😆😆😆😆

Кух си на цистерна, ако до сега не разбра поне няколко пъти мнението ми, че ти обясних, че Волгин е пристрастен, и вероятно купен и затова съм против да интервюира руския посланник и да получава отгоре на всичко пари затова от моите данъци. Ти като искаш да слушаш посланника има много други медии от които можеш. Даже беше при Карбовски, който е милионер вече, явно защото никой не го гледа, безпристрастен е и никога не пропагандира. Пенсионерите можеш да излъжеш, че БНР го слушат повече от Карбовски, но мен не. Никой не е забранил на Митрофанова да бъде излъчена, каналът на Карбовски също е регистрирана медия, не национална, но е в национален ефир (онлайн).

Правилно, да. Той Бойко тогава е бил "американски" лизач, сега изобщо не е. Интересно само, защо всички търгове се печелят все от американски компании и ние бяхме една от страните, които първа обърна гръб на Русия след началото на СВО-то. Странно, наистина. Вероятно имаш някакво обяснение и за това? 😆😆😆

Казах ти вече, че няма вечни приятели, има интереси. Търговете може да се купуват от американски компании, но геополитическите проекти като Балкански поток се печелят от Русия. Вече споменах, че американците натиснаха Борисов да спре проекта, но Русия му спретна майдан и му показа какво ще се случи с него, ако не го завърши. А завърши ли го Борисов въпреки това, че на САЩ не им хареса? Завърши го? Е, какво ще кажеш сега, а? Отново те питам как ще коментираш статията, но ти удобно пропускаш въпреки, че аз показвам огромно търпение към теб.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/01/10/4014745_nomerut_na_borisov_s_balkanski_potok_ne_mina_v_sasht/

Ти обаче успяваш, да ме изненадаш след всеки твой пост. Направо си като машина за писане на глупости. ЕС била загрижена за глобалното затопляне!? 😆😆😆
Т.е. понеже ЕС е загрижена за глобалното затопляне, та затова и ударно се секат гори за да се произвежда "зелена" енергия!? Сега... следващият малоумен въпрос ще бъде "Ти отде знайш, че ЕС знае за всичко това!?" 😆😆😆 
Между другото, имаш ли идея, какво се случва с птиците, когато наоколо има "перка"? Много им е приятно, да ти кажа... Е, по-важното е, че ЕС е загрижена за "глобалното затопляне". 😆

Отново питам къде и кога ЕС задължава някоя държава да строи ветрогенератори?

Е, аз не съм очаквал и да видиш нещо подобно. То... до момента не доказваш особено, че излизаш от сайтове като "Свободна Европа", "Дойче Веле", "Дневник", "Фактор БГ" и прочее... Много е странно, защо швабите почнаха така рязко да внасят електроенергия!? На какво ли се дължи!?

Не знам дали внасят електроенергия, но пазарът на ЕС е свободен, ако им изнася да внасят електроенергия ще го правят. Не всичко е нужно да произвеждаш сам и да си самодостатъчен, когато си в най-богатият и платежоспособен съюз с 500 000 000 жители.

Кое от написаното не е вярно? Бъди по-конкретен. Но те предупреждавам, че гаврата ще продължи с пълна сила... Просто вмятам. До момента единственото, което правиш е да се излагаш като кифладжия.

Това ли да коментирам?

на 6.05.2025 г. в 22:58, communismatic написа:

------------------------------------------
Само да дообясня на хората, които умеят да мислят. Нещата са навързани. Пределно е ясно, че на Доналд Тръмп му е през оная работа и за мигрантска измет, и за негрите, и за ЛГБТИ+ извращенията и т.н. Просто той желае, да не пуска властта. Кой беше "закрилникът" на мигрантите и гей парадите? Демократическата партия, разбира се. Хората около Джо Байдън и след това Камала Харис. Харис малко преди изборите дори беше обещала помощ за всички негри, до 20 000 долара... и забележете... "опростими". Демократите даже искаха да дадат американско гражданство на над 11 милиона мигранти. Защо им е да го правят, според вас? Ами защото искат просто да си бетонират властта... това е. Тя корупцията не е измислена у нас, има си я навсякъде. Имайте предвид, че демографската криза в САЩ също е доста сериозна. Има огромна вероятност след 20-30 години САЩ да си е абсолютно еднопартийна държава. Бялата жена не ражда повече от едно дете...
Как това се отразява у нас и в Европейският съюз? Виктор Блъсков нали направи едно журналистическо разследване относно това дали Тръмп(инатора) е спрял парите за американските неправителствени организации. И какво се оказа? Че парите изобщо не са спирали, просто ги е пренасочил тук и там, за да не правят толкова силно впечатление. Вие наясно ли сте, че 90% от основните медии у нас са на хранилка при "Америка за България" или "Отворено общество"? Защо една американска НПО ще дава пари на телевизия като БТВ примерно? Официално ги дават за проект. Ама реално? Ми, естествено, че е за да се манипулира общественото мнение. Вие по БТВ или по Нова да сте чули различна гледна точка от украинската? Различна гледна точка от американската? Различна гледна точка от тази на ГЕРБ и ПП-ДБ? Ми, няма и да чуете... Защо се канят само удобни хора като Любомир Жечев, Асен Генов (вечно неработещият), Евгени Дайнов, Иво Инджев и прочее? Каква е идеята? Защо се наливат толкова много пари от "Америка за България" в проекти като "Второто освобождение", в сайта "ДеСе.БГ", в една дузина книги на Христо Христов, Иво Инджев, Евелина Келбечева и прочее? Каква е логиката, според вас? Ами логиката е много проста. Манипулирането на общественото мнение води и до накланяне везните по време на избори. И когато зомбираш едно население, то започва и да насочва гласа си по време на избори... за който трябва. Я ми кажете... кой нормален човек би се аргументирал, защо гласува например за "Продължаваме промяната"? Наистина ми е много чудно. Кирил Петков, завалията... тоя няма нито едно логически издържано изказване от както влезе в политиката. За Лена Бориславова, да не коментираме. Ама когато се гласува за подобни... открито проамерикански партии, самите американски компании, които стоят зад "Козяк" намазват здравата от цялата работа. Държат ги и с комромати, естествено. Как става така, че търговете се печелят все от американски компании? То, голяма случайност, голямо чудо... Взимаш F16 дето е самолет на 50 години на същата цена, на която Гърция са си взели F35. Даваме на Украйна оборудването за АЕЦ "Белене", понеже на нас не ни трябва... а им го даваме на тях, щото на тях ще им потрябва?! Логика!? Логиката е, че американците ще ни го продадат оборудването на нас, а ние ще пием по една студена вода от това което ще дадем на Украйна. Страйкърите? Пак американски компании... Иначе БТР-ите и МТЛБ-тата им ги подарихме на Украйна, то щото ние си имаме предостатъчно. Ама нали после САЩ ще ни продадат на нас по-хубави, по-демократични и по-либерални машини. Това е положението...

Така... Искам да погледнете по-горе постовете на Госта и да ми кажете "Това работи ли?". Искам да погледнете глупостите, които пишат една дузина съфорумци тук и да ми кажете "Това работи ли?". Аз знам отговора... вас питам. :))))

Кажи кое по-точно е за коментар, защото в тая логорея се обърквам.

• Автор
преди 3 часа, Гoст написа:

Кух си на цистерна, ако до сега не разбра поне няколко пъти мнението ми, че ти обясних, че Волгин е пристрастен, и вероятно купен и затова съм против да интервюира руския посланник и да получава отгоре на всичко пари затова от моите данъци.

Ти понеже си умен, та така и не вдяна, че аз не те питам, дали ти си против или за, да бъде интервюирана Елеонора Митрофанова. Боли ме шпека за теб, ти си тотално промит мозък, да не използвам по-тежки думи, че ще получа бан. Питам те, как става така, че държавата ни се управлява от "копейки" (по твои думи), а дори не допускат руският посланик, да си изкаже мнението в медиите? Нещо, което ти дори не можеш, да обясниш и ми развиваш всякакви малоумни теории... граничещи направо с параноя.

Никой не е забранил на Митрофанова да бъде излъчена, каналът на Карбовски също е регистрирана медия, не национална, но е в национален ефир (онлайн).

Никой не е забранил, да. Само Българското национално радио, което се издържа с нашите данъци. Много трудно ти е осмислянето на някои реалности очевидно.

Търговете може да се купуват от американски компании, но геополитическите проекти като Балкански поток се печелят от Русия. Вече споменах, че американците натиснаха Борисов да спре проекта, но Русия му спретна майдан и му показа какво ще се случи с него, ако не го завърши. А завърши ли го Борисов въпреки това, че на САЩ не им хареса? Завърши го? Е, какво ще кажеш сега, а? Отново те питам как ще коментираш статията, но ти удобно пропускаш въпреки, че аз показвам огромно търпение към теб.

Извинявай, ти не написа ли, че въпросният "геополитически проект" е от полза за България? Т.е. "копейката" Борисов сключва сделка, която е "копейкаджийска", ама в същото време е и изгодна за България? Да или не? И ако не, още чакам, да ми обясниш, от коя държава, да купуваме газ. Искам ясен и конкретен отговор, щото ми е напълно известно, че ти нямаш никакъв отговор относно това, та... искам да те видя отново как се гърчиш в собствената си лой...

Отново питам къде и кога ЕС задължава някоя държава да строи ветрогенератори?

Ти като питаш, поне да беше наясно с нещата, а не да гледаш тъпо екрана както обикновено. Въглеродните квоти са "задължението" и то е към всички страни от Европейският съюз, Идеята е да се строят ударно ВЕИ-та. Просто енергията поскъпва. Дадох ти и пример с България, която изнася въглища за Сърбия, те произвеждат електричество, което после ни го препродават на нас на огромна печалба. Това е ЕС в пълният му блясък.

Не знам дали внасят електроенергия, но пазарът на ЕС е свободен, ако им изнася да внасят електроенергия ще го правят.

Естествено, че не знаеш, то ти нищо не знаеш. Естествено, че на швабите им "изнася" да внасят електроенергия. Въпроса ми обаче е защо вече го правят, след като преди не са го правили. Т.е. (обяснявам ти го по най-елементарният начин за да схванеш) защо в момента внасят повече ток отколкото изнасят? Коя е причината? Отново искам ясен и конкретен отговор, да видим как пак ще ми се пулиш в екрана.

Кажи кое по-точно е за коментар, защото в тая логорея се обърквам.

То ти поначало си объркан, не е до текста. Искам да ми напишеш, с кое не си съгласен. Ясен и конкретен отговор отново...

Гаврата очевидно ще продължава с пълна сила...

преди 34 минути, communismatic написа:

Ти понеже си умен, та така и не вдяна, че аз не те питам, дали ти си против или за, да бъде интервюирана Елеонора Митрофанова. Боли ме шпека за теб, ти си тотално промит мозък, да не използвам по-тежки думи, че ще получа бан. Питам те, как става така, че държавата ни се управлява от "копейки" (по твои думи), а дори не допускат руският посланик, да си изкаже мнението в медиите? Нещо, което ти дори не можеш, да обясниш и ми развиваш всякакви малоумни теории... граничещи направо с параноя.

А аз няколко пъти ти обясних и те питах как ще коментираш тази статия

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/01/10/4014745_nomerut_na_borisov_s_balkanski_potok_ne_mina_v_sasht/

Ако Борисов го контролират от САЩ, тогава защо не им се подчинява? Чакам отговор на това.

Никой не е забранил, да. Само Българското национално радио, което се издържа с нашите данъци. Много трудно ти е осмислянето на някои реалности очевидно.

Отново те питам, Волгин ли е подходящият човек да интервюира Митрофанова?

Извинявай, ти не написа ли, че въпросният "геополитически проект" е от полза за България? Т.е. "копейката" Борисов сключва сделка, която е "копейкаджийска", ама в същото време е и изгодна за България? Да или не? И ако не, още чакам, да ми обясниш, от коя държава, да купуваме газ. Искам ясен и конкретен отговор, щото ми е напълно известно, че ти нямаш никакъв отговор относно това, та... искам да те видя отново как се гърчиш в собствената си лой...

Къде съм писал между редовете, когато говорих че ще излезем на плюс чак след десетилетия от този проект, че това е изгодна за България сделка? Докато дойдат ползите, вече тръбата може и да я няма или да не е в употреба. Това е високорисков проект с оглед на геополитическото положение, в което се намира света в момента.

Ти като питаш, поне да беше наясно с нещата, а не да гледаш тъпо екрана както обикновено. Въглеродните квоти са "задължението" и то е към всички страни от Европейският съюз, Идеята е да се строят ударно ВЕИ-та. Просто енергията поскъпва. Дадох ти и пример с България, която изнася въглища за Сърбия, те произвеждат електричество, което после ни го препродават на нас на огромна печалба. Това е ЕС в пълният му блясък.

Никъде не я пише тази идея ударно да се строят ударно ВЕИ-та. А твърдението ти за Сърбия е лъжа и отново ставаш за смях:

Това твърдение е подвеждащо. Сърбия купува много повече ток от нас, отколкото ние от нея. България действително има внос на енергия от Сърбия и част от нея би могла да е произведена от изнесени български лигнитни въглища. Става дума обаче за незначителни количества. Енергийният обмен между двете страни по начало не е голям, а вносът от Сърбия през 2024 г. е само 5% от целия внос на електроенергия в България. През април например са внесени само 7 гигаватчаса, което се равнява на количеството, произведено от АЕЦ Козлодуй за няколко часа. В същото време през 2024 г. България изнася за западната ни съседка близо 4 пъти повече ток, отколкото внася от нея.

https://factcheck.bg/politicheck-ot-iznositel-na-tok-stanahme-vnositel-i-drugi-podvezhdashti-tvardeniya-za-zeleniya-prehod/

Естествено, че не знаеш, то ти нищо не знаеш. Естествено, че на швабите им "изнася" да внасят електроенергия. Въпроса ми обаче е защо вече го правят, след като преди не са го правили. Т.е. (обяснявам ти го по най-елементарният начин за да схванеш) защо в момента внасят повече ток отколкото изнасят? Коя е причината? Отново искам ясен и конкретен отговор, да видим как пак ще ми се пулиш в екрана.

Германия си е Германия, остави я намира. Аз ти доказах, че лъжеш за България.

То ти поначало си объркан, не е до текста. Искам да ми напишеш, с кое не си съгласен. Ясен и конкретен отговор отново...

Гаврата очевидно ще продължава с пълна сила...

Помолих те за ясен и конкретен въпрос. Логореи не смятам да коментирам.

• Автор
преди 12 минути, Гoст написа:

Ако Борисов го контролират от САЩ, тогава защо не им се подчинява? Чакам отговор на това.

Ми, подчинява им се. Питах те, защо взимаме руски газ вече, но чрез посредник? Коя е причината за всичко това? И на въпрос не се отговаря с въпрос. За пореден път бягаш като дявол от тамян от неудобен въпрос, понеже капацитета ти е огромен.

Отново те питам, Волгин ли е подходящият човек да интервюира Митрофанова?

За пореден път не отговаряш на въпроса, който съм ти задал. Дали Волгин е подходящ да интервюира Митрофанова не е обект на спора. Отговор чакам да получа...

Къде съм писал между редовете, когато говорих че ще излезем на плюс чак след десетилетия от този проект, че това е изгодна за България сделка? Докато дойдат ползите, вече тръбата може и да я няма или да не е в употреба. Това е високорисков проект с оглед на геополитическото положение, в което се намира света в момента.

Добре, дай идея откъде да взимаме газ? Отговор искам...

А твърдението ти за Сърбия е лъжа и отново ставаш за смях

Такава лъжа е, че дори не ти е минало през акъла, да погледнеш диаграмите и да видиш как от 2024-та сме започнали ударно да внасяме електричество. Т.е. това което твърдя е самата истина. Майко мила... 😆 
И това ми го дава като аргумент...

Иначе... това е култов цитат от Фактчек... Соларните панели щели да заместят силата на АЕЦ-а... 😆😆😆😆😆

Цитат

От 5 май е в ход годишният планов ремонт на пети блок на АЕЦ „Козлодуй“, който се очаква да продължи до около средата на юни. Намаленото производство на ядрена енергия може временно да промени баланса между износа и вноса, но увеличеното производство от соларните мощности през летните месеци вероятно ще компенсира това.

Германия си е Германия, остави я намира. Аз ти доказах, че лъжеш за България.

Отново никакъв отговор на зададеният въпрос... Каква изненада.

Логореи не смятам да коментирам.

Не съм и очаквал коментар, както се вижда с просто око... ти не си в състояние, да коментираш абсолютно нищо...

на 28.04.2025 г. в 14:58, nikolov2020 написа:

Ще приемат Турция в ЕС

Британска партенка :)

Македония великодушно ще приеме есср в частта от своята територия наречена Земя. С особеното условие да се въведе задължително изучаване на македонскиот язик.

преди 14 минути, attj написа:

И кога въобще смятат да я пенсионират?   Не, че Кая Калас дори е още много по-зле....

Все тая кой/коя/кое. есср, са роби на сащ и това няма да се промени от никаква пърцуца, ъъъ, персона, де.

Да бе, не слушат. Те не биха могли да не слушат, получават командите направо в чипа в главата по радиото. Могат от сащ да ги командват кат роботи с дистанционно. Направи крачка напред с левия крак и така нататък.

на 9.05.2025 г. в 23:18, communismatic написа:

Ми, подчинява им се. Питах те, защо взимаме руски газ вече, но чрез посредник? Коя е причината за всичко това? И на въпрос не се отговаря с въпрос. За пореден път бягаш като дявол от тамян от неудобен въпрос, понеже капацитета ти е огромен.

Е как им се подчинява на САЩ като построи Балкански поток? Пак те каня да коментираш статията

За пореден път не отговаряш на въпроса, който съм ти задал. Дали Волгин е подходящ да интервюира Митрофанова не е обект на спора. Отговор чакам да получа...

Как да не е обект на спора като точно това е проблемът? Казах ти как аз го виждам, ти не си доволен. Спориш и ти давам аргументация. Тъп ли си?

Добре, дай идея откъде да взимаме газ? Отговор искам...

Иначе... това е култов цитат от Фактчек... Соларните панели щели да заместят силата на АЕЦ-а... 😆😆😆😆😆

От много места може да се купува газ. Не само Русия е единственият източник. Като искат войни с Европа, няма да им купуваме тъпата газ. Европа нито фалира, нито замръзваше през последните 3 зими. Само некфи имбецили се връзват на пропагандата ви. А за соларните панели не съм казал, че ще заместят АЕЦ-а, това е диверсификация на източниците. Какво лошо има да се строят соларни панели? Я да те чуем?

Такава лъжа е, че дори не ти е минало през акъла, да погледнеш диаграмите и да видиш как от 2024-та сме започнали ударно да внасяме електричество. Т.е. това което твърдя е самата истина. Майко мила... 😆 
И това ми го дава като аргумент...

Дадох ти аргумент с линк и цитат. Сега просто си говориш сам някакви брътвежи щом не искаш да адресираш къде бъркат аргументите ми, които даже съм обосновал с линк. Явно дискусията за теб не е важна ами само тролската ти тактика да мине.

Отново никакъв отговор на зададеният въпрос... Каква изненада.

Не съм и очаквал коментар, както се вижда с просто око... ти не си в състояние, да коментираш абсолютно нищо...

Аз ти отговорям постоянно, друг е въпросът че ти не ми адресираш аргументите. Толкоз линкове, толкоз нещо и ти пак си пишеш все едно не си ги чел и удобно ги прескачаш и се стремиш да се правиш, че си чел нещо друго, за да си върви спора, в който пишеш страшни тъпотии.

• Автор
преди 1 час, Гoст написа:

Е как им се подчинява на САЩ като построи Балкански поток? Пак те каня да коментираш статията...

И какво като е построил Балкански поток? Ти сам казваш, че е било от полза за България, а сега питаш що го бил построил... Т..е той е "копейка", ама иначе договора бил изгоден за България. Ти постоянно ли ще си противоречиш, по дяволите?! Я ми кажи каква е изгодата на България от договорите за Ф16, Страйкърите и оборудването за АЕЦ-а? Кое му е изгодното? Конкретно...

Тъп ли си?

Не, бе... кой е "тъп", мисля, че е пределно ясно. Пак да задам въпроса си, щото отново изумяваш с неумението си да вникваш в написаното. Ти твърдиш, че България се управлява от "копейки", а не допускат по националното радио интервю с руската посланичка? Какво е обяснението тук? Абсолютно всеки нормален човек с две мозъчни гънки би ти се смял с цяло гърло на подобни противоречия. Ти дори не успяваш, да разбереш, как си противоречиш с всяко свое умозаключение... Даже стигнахме да коментираме и дали Петър Волгин бил подходящ за да интервюира Елеонора Митрофанова. Кво да коментираме повече...

От много места може да се купува газ.

Откъде? Конкретно... Щото аз знам отговора, ама ти не го знаеш. Ако го знаеше, нямаше да приказваш глупости.

Не само Русия е единственият източник.

Гост, ние може да взимаме газ и от Занзибар примерно, въпроса е това да излиза максимално евтино на държавата за да не ни излиза през носът после. Именно заради това и цените скочиха, просто защото започнахме да купуваме азерски газ, който в края на краищата пак си беше руски, просто минаваше през посредник. За пореден път доказваш колко нямаш никакво понятие от нещата, за които се опитваш, да спориш. Но това не е изненада, де... Не съм и очаквал нещо по-различно от теб. Ти си направо като някакъв програмиран гласоподавател на "Продължаваме промяната". Отговаряш точно както един типичен техен гласоподавател, който по цял ден чете "Дневник" и "Свободна Европа".

Като искат войни с Европа, няма да им купуваме тъпата газ. Европа нито фалира, нито замръзваше през последните 3 зими.

Аха. И що немците са почнали, да внасят ударно електричество тогава?

Какво лошо има да се строят соларни панели? Я да те чуем?

То не е лошо, просто силата на една ВЕИ няма как да замести силата на една въглищна електроцентрала. Енергията поскъпва и производството се изнася от Европа. Точно заради това те питах за разликата между ВЕИ-тата и АЕЦ-а, само дето ти изобщо нямаш грам понятие по нещата и умишлено избягваше отговора на този въпрос. Толкова си можеш, просто...

Дадох ти аргумент с линк и цитат.

Даде ми, да... Оказа се, че дори не си и разбрал какво точно си ми дал. Фактически ти потвърди това което твърдя и аз, започнали сме ударно да внасяме електричество отвън. Интересно, каква ли е причината?

Аз ти отговорям постоянно, друг е въпросът че ти не ми адресираш аргументите.

Напротив, не ми отговори на една дузина въпроси, просто защото абсолютно нищо не знаеш.

• Автор

Сетиха се... 😆

Цитат

Bъзoбнoвяeмaтa eнepгия caмa пo ceбe cи нe мoжe дa зaxpaнвa нaдeжднo и нa дocтъпни цeни индycтpиaлнa нaция ĸaтo Гepмaния, зaяви нoвият pecopeн миниcтъp Kaтepинa Paйxe пo вpeмe нa eднo oт пъpвитe cи oфициaлни изĸaзвaния. Πo тoзи нaчин тя пocтaви пoд въпpoc aмбициятa зa 100% възoбнoвяeми изтoчници, oтбeлязвa издaниeтo Fuеl Сеll Wоrld.

• Автор

Брюксел в пълният му блясък...

Цитат

Налагането на електрически автомобили чрез закон от страна на ЕС не може да накара хората да купуват електромобили. Това би могло да срине европейската автомобилна индустрия. Такова накратко е посланието отправено от Джон Елкан, президент на Stellantis, и Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault Group, в съвместно интервю за Le Figaro. Според двамата водещи мениджъри, ако Европа не промени курса си бързо рискува да загуби централното си място в производството на коли и да се превърне в обикновен пазар за автомобили, произведени другаде. През 2025 г. Китай ще произвежда повече автомобили, отколкото Европа и САЩ, взети заедно", казва Елкан. "Това е решаващ момент: или ще решим дали все още искаме да бъдем индустриална Европа, или ще се примирим с това да бъдем просто пазар без производство. С тези темпове след пет години ще бъде твърде късно."

на 14.05.2025 г. в 22:37, communismatic написа:

И какво като е построил Балкански поток? Ти сам казваш, че е било от полза за България, а сега питаш що го бил построил... Т..е той е "копейка", ама иначе договора бил изгоден за България. Ти постоянно ли ще си противоречиш, по дяволите?! Я ми кажи каква е изгодата на България от договорите за Ф16, Страйкърите и оборудването за АЕЦ-а? Кое му е изгодното? Конкретно...

Къде съм казал, че е от полза или да броим как слагаш още една лъжа за мои думи? Казах, че полза нямаме, не и в следващите няколко десетилетия сигурно, а докато дойдат ползите, тези тръби сигурно ще се амортизират до тогава, което ще наложи подмяната им и съответно нови разходи, които може и никога да не се покрият. А и не ми отговори как САЩ предупреждават Борисов, че ще му дърпат ушите, ако завърши Балкански поток, и защо той въпреки това го завършва.

Не, бе... кой е "тъп", мисля, че е пределно ясно. Пак да задам въпроса си, щото отново изумяваш с неумението си да вникваш в написаното. Ти твърдиш, че България се управлява от "копейки", а не допускат по националното радио интервю с руската посланичка? Какво е обяснението тук? Абсолютно всеки нормален човек с две мозъчни гънки би ти се смял с цяло гърло на подобни противоречия. Ти дори не успяваш, да разбереш, как си противоречиш с всяко свое умозаключение... Даже стигнахме да коментираме и дали Петър Волгин бил подходящ за да интервюира Елеонора Митрофанова. Кво да коментираме повече...

Какво има да повтарям като папагал, че не може копейка, която е подозирана за един от най-ключовите четирихилядници да интеревюра руският посланник задавайки му предварително договорени въпроси с него, а при това и да му се плащат пари от данъкоплатците. Не тъп ами малоумен си просто.

Откъде? Конкретно... Щото аз знам отговора, ама ти не го знаеш. Ако го знаеше, нямаше да приказваш глупости.

Как от къде? От много други места. Притрябвала ми е на мен руска газ.

Гост, ние може да взимаме газ и от Занзибар примерно, въпроса е това да излиза максимално евтино на държавата за да не ни излиза през носът после. Именно заради това и цените скочиха, просто защото започнахме да купуваме азерски газ, който в края на краищата пак си беше руски, просто минаваше през посредник. За пореден път доказваш колко нямаш никакво понятие от нещата, за които се опитваш, да спориш. Но това не е изненада, де... Не съм и очаквал нещо по-различно от теб. Ти си направо като някакъв програмиран гласоподавател на "Продължаваме промяната". Отговаряш точно както един типичен техен гласоподавател, който по цял ден чете "Дневник" и "Свободна Европа".

Да, бяхме цъфнали и вързали с руската газ просто. Живееше се много по-добре преди 3 години, когато течаха реки от евтина руска газ. Така ли беше?

Аха. И що немците са почнали, да внасят ударно електричество тогава?

Не ме занимавай с немците, не живеем в Германия. Токът ми не е поскъпвал от години, ако е то е с някакви стотинки.

То не е лошо, просто силата на една ВЕИ няма как да замести силата на една въглищна електроцентрала. Енергията поскъпва и производството се изнася от Европа. Точно заради това те питах за разликата между ВЕИ-тата и АЕЦ-а, само дето ти изобщо нямаш грам понятие по нещата и умишлено избягваше отговора на този въпрос. Толкова си можеш, просто...

Ти па щото имаш понятие по тези въпроси. Толкова си невеж, че според теб ВЕИ не са екологични източници на енергия.

Даде ми, да... Оказа се, че дори не си и разбрал какво точно си ми дал. Фактически ти потвърди това което твърдя и аз, започнали сме ударно да внасяме електричество отвън. Интересно, каква ли е причината?

Пазарът е свободен, включително и за електроенергия. Ето затова внасяме, а не защото си нямаме. По тази логика що внасяме турски пластмасови домати? Отново защото пазарът е совободен, не че не произвеждаме тонове свои. Има разлика. Не знам дали я разбираш.

Напротив, не ми отговори на една дузина въпроси, просто защото абсолютно нищо не знаеш.

Като на кои по-въпроси? Задай ги конкретно по точки, моля... Въпреки че ти не отговори на много мои въпроси. Ако случайно аз не съм отговорил, то ти да не си отговорил на двойно повече минимум. И освен това извърташ посоката на разговор и се правиш на ударен, което е по-лошото.

• Автор

Казах, че полза нямаме, не и в следващите няколко десетилетия сигурно, а докато дойдат ползите, тези тръби сигурно ще се амортизират до тогава, което ще наложи подмяната им и съответно нови разходи, които може и никога да не се покрият.

Ти ще спреш ли да се извърташ през 20 минути? Ето ти го поста черно на бяло...

на 6.05.2025 г. в 12:48, communismatic написа:

Трябва да минат десетилетия преди да почнем от транзитните такси да сме на плюс.

Т.е. това е нещо от което след време може да спечелим... Я ми кажи, защо не печелим още от сега? Каква ли е причината?

А и не ми отговори как САЩ предупреждават Борисов, че ще му дърпат ушите, ако завърши Балкански поток, и защо той въпреки това го завършва.

Той може да го е завършил, ама в момента България не печели от въпросният "Балкански поток", понеже САЩ наредиха на България, да наложи санкции срещу Русия и да се удари по "Газпром".

Какво има да повтарям като папагал, че не може копейка, която е подозирана за един от най-ключовите четирихилядници да интеревюра руският посланник задавайки му предварително договорени въпроси с него, а при това и да му се плащат пари от данъкоплатците. Не тъп ами малоумен си просто.

Да, де... аз съм малоумен, а ти си противоречиш през десет минути. България се управлявала от "копейки", ама в националното радио не се допуска дори руската посланичка, да си изкаже мнението. Боже, слез и си прибери вересиите... 😆😆😆😆😆

Да, бяхме цъфнали и вързали с руската газ просто. Живееше се много по-добре преди 3 години, когато течаха реки от евтина руска газ. Така ли беше?

Отговори ми на въпроса, защо взимаме руски газ чрез посредник? Каква е причината?

Толкова си невеж, че според теб ВЕИ не са екологични източници на енергия.

Поредната демонстрация как пишеш някакви неща на човек, който очеизбождащо не може, да вникне в написаното... Я ми покажи, къде пиша това? Черно на бяло? Искам точен цитат...

Ето затова внасяме, а не защото си нямаме.

Т.е. ти предпочиташ да внасяме ток, отколкото самите да си произвеждаме?! И това как ще се отрази на цените на електроенергия, според теб?

Като на кои по-въпроси?

Защо Германия внася ток? Как ще се отразят цените на електроенергия след въвеждането на въглеродните квоти заради "зелените" политики? Откъде да внасяме газ? Защо взимаме руски газ чрез посредник... Какво печелим от сделките за Ф16-ките, Страйкърите, оборудването за АЕЦ-а и т.н.? И още една дузина други.

Ако случайно аз не съм отговорил, то ти да не си отговорил на двойно повече минимум.

Тъй ли? Не думай? Я дай да видя на кой въпрос не съм отговорил...

преди 8 часа, communismatic написа:

Ти ще спреш ли да се извърташ през 20 минути? Ето ти го поста черно на бяло...

Т.е. това е нещо от което след време може да спечелим... Я ми кажи, защо не печелим още от сега? Каква ли е причината?

Той може да го е завършил, ама в момента България не печели от въпросният "Балкански поток", понеже САЩ наредиха на България, да наложи санкции срещу Русия и да се удари по "Газпром".

Ти си невероятен просто. Никъде не съм се извъртял, а ти казах че ползи нямаме, не и ако не чакаме десетилетия, което не са реални ползи, защото тамън да стане времето за ползи и тия тръби ще са за подмяна поради изминалото време и амортизация. Чисто икономически са неизгодни ама ти ги защитаваш, нали са за руска газ, която преминава през нас, за да заоибкаля санкциите и Украйна и на всичкото отгоре ние никаква полза нямаме от тях, защото са само за пренос, а не за да получаваме и ние газ. И са строени за наша сметка с условието, че парите от строежа ще се избият от транзитни такси в следващите десетилетия. Тоест десетилетия наред, например 20-30 години ние няма да имаме никаква полза от тях и всеки инфраструктурен проект има нужда от обновяване и ремонти за такъв период от време. Така че сметките просто няма излязат. Но ти защитаваш проекта. Харесва ти.

Да, де... аз съм малоумен, а ти си противоречиш през десет минути. България се управлявала от "копейки", ама в националното радио не се допуска дори руската посланичка, да си изкаже мнението. Боже, слез и си прибери вересиите... 😆😆😆😆😆

Вече обясних няколко пъти, че Борисов клекна на Русия, а не на САЩ и ти показах линк как САЩ се опитаха да му "дърпат ушите", но не им се получи. Как така не успяха, а пък уж ти както твърдиш той е техен актив? Явно Русия много по-добре го е овъртолила в схеми и зависимости, даже и майдан му спретна 2020-та, за да му покажат какво ще се случи, ако не довърши проекта. И скоро след това същата година въртя тръбата.

https://www.segabg.com/hot/category-economy/balkanski-potok-e-zavurshen

Отговори ми на въпроса, защо взимаме руски газ чрез посредник? Каква е причината?

Не знаеш какъв газ взимаме

Поредната демонстрация как пишеш някакви неща на човек, който очеизбождащо не може, да вникне в написаното... Я ми покажи, къде пиша това? Черно на бяло? Искам точен цитат...

Ами против си зелената стратегия на ЕС, против си ветрогенераторите... Какво си говорим изобщо?

Т.е. ти предпочиташ да внасяме ток, отколкото самите да си произвеждаме?! И това как ще се отрази на цените на електроенергия, според теб?

Казах, че не свободния пазар както имаме право да изнасяме, имаме право и да внасяме. Т.е. да допуснем и други да продават ток тук. Не разбирам колко прост трябва да си, за да отричаш свободния пазар. По тази логика дай да забраним да българското село да продава доматите си на други пазари и да печели от това и да забраним на други държави също да внасят домати тук. Въобще дай да забраним свободните пазари и да си ставаме самодостатъчни. Гениална идея, нали?

Защо Германия внася ток? Как ще се отразят цените на електроенергия след въвеждането на въглеродните квоти заради "зелените" политики? Откъде да внасяме газ? Защо взимаме руски газ чрез посредник... Какво печелим от сделките за Ф16-ките, Страйкърите, оборудването за АЕЦ-а и т.н.? И още една дузина други.

Малоумните въпроси са много. Какво сме спечелили от оборудването ни? Националната сигурност се печели според теб явно купувайки оръжие не от съюзниците ни, а от други държави от друг военен лагер сигурно. Браво! Отличен 6 по материята!

Тъй ли? Не думай? Я дай да видя на кой въпрос не съм отговорил...

На нито един не отговаряш по същество, отправяш ни дискусията все в различна посока все когато те питам да коменитираш как Борисов според теб не е копейка, а пък позволи да се довърши мега гигантския руски проект Балкански поток, който всички разузнавателни партньорски служби го предупреждаваха да не прави, защото това отвърза ръцете на Путин да заобикаля санкциите и изобщо да позволи започването на войната в Украйна. Че то даже Путин имаше наглостта да "благодари" на България макар и под формата на хвърлянето на вина.

https://www.vesti.bg/sviat/bylgariia-i-rumyniia-novite-vinovnici-spored-putin-6227817

Само да вметна че есента почват преговорите за изтегляне на американците от европа

Та Гост - почвай да се готвиш.

Първи въпрос - за какво бяха Ефките след като не са европейски ?

току-що, Киро Н. написа:

Само да вметна че есента почват преговорите за изтегляне на американците от европа

Пак пишеш лъжи и пропаганда!

Американците няма да се изтеглят от Европа, а само ще се намали броят им в някои части....

• Автор
преди 13 минути, Гoст написа:

Чисто икономически са неизгодни ама ти ги защитаваш, нали са за руска газ, която преминава през нас, за да заоибкаля санкциите и Украйна и на всичкото отгоре ние никаква полза нямаме от тях, защото са само за пренос, а не за да получаваме и ние газ. И са строени за наша сметка с условието, че парите от строежа ще се избият от транзитни такси в следващите десетилетия.

Напротив, мойто момче. Изгодни са, само дето понеже сме управлявани от американски проститутки, при това нископлатени са неизгодни. Просто няма алтернатива на руският газ, колкото и да ти е неприятен този факт.

преди 14 минути, Гoст написа:

Но ти защитаваш проекта. Харесва ти.

Естествено, че ще защитавам нещо, което от полза за България.

преди 14 минути, Гoст написа:

Как така не успяха, а пък уж ти както твърдиш той е техен актив? Явно Русия много по-добре го е овъртолила в схеми и зависимости, даже и майдан му спретна 2020-та, за да му покажат какво ще се случи, ако не довърши проекта. И скоро след това същата година въртя тръбата.

Да, де. Те може да са успели, ама както сам доказах, това не носи никаква печалба на руснаците от наша страна. Единствено носи загуба за самите нас, понеже взимаме втечнен газ от Гърция. Това е по данни на Делян Добрев. И освен това, самият проект е адски международен и мащабен, Тиквата най-вероятно го е подписал за да се тупа в гърдите, както обича да прави. Но и така и обратното... факт е, че ние можем да спечелим много от този проект, но не го правим. И причината е, че сме управлявани от ГЕРБ и ПП-ДБ, които са американски проститутки, както вече написах.

преди 17 минути, Гoст написа:

Не знаеш какъв газ взимаме

Е, знам, как да не знам. То всички знаят... само ти не знаеш.

преди 17 минути, Гoст написа:

Ами против си зелената стратегия на ЕС, против си ветрогенераторите... Какво си говорим изобщо?

Научи се да четеш с разбиране. Не съм твърдял, че ВЕИ-тата не са "екологични", а че очевидно вкарването им в Брюксел като инструмент е основната им цел. Няма абсолютно никаква логика, да пропагандираш "опазване на околната среда", а да сечеш гори за да слагаш соларни панели. Или да не обръщаш внимание, че от ветрогенераторите се еб*ва майката на птиците.

преди 21 минути, Гoст написа:

Казах, че не свободния пазар както имаме право да изнасяме, имаме право и да внасяме. Т.е. да допуснем и други да продават ток тук. Не разбирам колко прост трябва да си, за да отричаш свободния пазар. По тази логика дай да забраним да българското село да продава доматите си на други пазари и да печели от това и да забраним на други държави също да внасят домати тук. Въобще дай да забраним свободните пазари и да си ставаме самодостатъчни. Гениална идея, нали?

Тая година ще спреш ли да ръсиш феноменални простотии? Какъв свободен пазар, какви пет лева? Брюксел ни налага въглеродни квоти, в следствие на което вече не е рентабилно, да се произвежда електричество от въглищни централи, стимулирайки ВЕИ-тата. Само дето... както над 200 пъти писах, това няма как да се случи, понеже ВЕИ-тата няма как да заместят силата на АЕЦ-ите и ТЕЦ-ите. И какво се получава? Получава се, че България, бидейки член на ЕС започва да внася електричество и това естествено се отразява и на цените. И кой страда? Страда българският народ.

преди 24 минути, Гoст написа:

Националната сигурност се печели според теб явно купувайки оръжие не от съюзниците ни, а от други държави от друг военен лагер сигурно. Браво! Отличен 6 по материята!

Национална сигурност с Ф16-ки, които са на цената на Ф35 и се падат по 5 ракети на самолет? Това ли е националната сигурност?

преди 3 минути, Киро Н. написа:

Ти сериозно ли си мислиш, че САЩ ще подари цяла Европа на Путин? Или пък че изтеглянето им, дори и то да стане толкова рязко и мащабно колкото ви се иска, ще остави Европа по гол гъз? Подценяваш стария континент точно както пропагандата ви иска от вас зомбираните да вярвате, че тук е Гейропа и някой буквално ще ни подари на Русия и всички ще пищят като ученички и няма да знаят какво да правят. Карай си животните по къра днес и си свиркай и не се занимавай с политика през уикедна, че се излагаш.

преди 1 минута, communismatic написа:

Напротив, мойто момче. Изгодни са, само дето понеже сме управлявани от американски проститутки, при това нископлатени са неизгодни. Просто няма алтернатива на руският газ, колкото и да ти е неприятен този факт.

Естествено, че ще защитавам нещо, което от полза за България.

Да, де. Те може да са успели, ама както сам доказах, това не носи никаква печалба на руснаците от наша страна. Единствено носи загуба за самите нас, понеже взимаме втечнен газ от Гърция. Това е по данни на Делян Добрев. И освен това, самият проект е адски международен и мащабен, Тиквата най-вероятно го е подписал за да се тупа в гърдите, както обича да прави. Но и така и обратното... факт е, че ние можем да спечелим много от този проект, но не го правим. И причината е, че сме управлявани от ГЕРБ и ПП-ДБ, които са американски проститутки, както вече написах.

По какъв начин този проект е от полза за България, когато не взимаме газ от него, проектът не е проектиран така, че изобщо да се включва даването на газ и за България. Тръбите са наляти вече както са и няма начин газопотокът да се спре, за да се правят поправки, които да направят така, че и за нас да тече газ? Ние освен транзитни такси няма да прибираме нищо и договорът е всички поправки и ремонти по тръбата да са за наша сметка, така както и построяването. Ние продаваме транзит на договорени цени за следващите десетилетия. Буквално нищо не печелим от този проект, после като се амортизират и хвърлим стотици милиони за ремонти все едно сме на нулата, че даже и на минус от този проект.

Е, знам, как да не знам. То всички знаят... само ти не знаеш.

Газът е на този, който ни го продава. Кажи сега, много добре ли живеехме като взимахме руски газ? Много добре ли бяха икономиката, заплатите? Тезата ти, че без руски сме замръзнали и голи и боси на улицата с какво се покрепя? Не бяхме ли бедни и преди това, въпреки "братската помощ с евтин руски газ"?

Научи се да четеш с разбиране. Не съм твърдял, че ВЕИ-тата не са "екологични", а че очевидно вкарването им в Брюксел като инструмент е основната им цел. Няма абсолютно никаква логика, да пропагандираш "опазване на околната среда", а да сечеш гори за да слагаш соларни панели. Или да не обръщаш внимание, че от ветрогенераторите се еб*ва майката на птиците.

Кои гори бяха изсечени в България, за да се построят ветрогенератори? Кога ги построиха и стана огромен обществен скандал, че явно съм пропуснал новните? Сееш раздори с проблеми, които не са се случили. Никой не ни е натиснал да си режем горите.

Тая година ще спреш ли да ръсиш феноменални простотии? Какъв свободен пазар, какви пет лева? Брюксел ни налага въглеродни квоти, в следствие на което вече не е рентабилно, да се произвежда електричество от въглищни централи, стимулирайки ВЕИ-тата. Само дето... както над 200 пъти писах, това няма как да се случи, понеже ВЕИ-тата няма как да заместят силата на АЕЦ-ите и ТЕЦ-ите. И какво се получава? Получава се, че България, бидейки член на ЕС започва да внася електричество и това естествено се отразява и на цените. И кой страда? Страда българският народ.

Аз те питам, какъв е проблемът да продаваме на всички и всички да ни продават? Знаеш ли какво е совожоден пазар? Отговори на тези два въпроса, моля.

Национална сигурност с Ф16-ки, които са на цената на Ф35 и се падат по 5 ракети на самолет? Това ли е националната сигурност?

По-назад ти обясних защо са такива цените. Има държави, които са от много по-отдавна клиенти в НАТО, нормално е да получават други оферти. Ти като отидеш в А1 например и ти предложат един план, а пък на твой познат друг и видиш, че си се минал, но после твоят познати ти каже, че е клиент от по-дълго време, не те ли успокоява малко, че и ти след време ще получиш по-изгодния план? Това е бизнес. А и в крайна сметка въобще не би получил на по-ниски цени тези самолети, ако по някакъв начин не си партньор в международно отношение на държавата, която ти ги продава. Разбира се, ти не би имал нищо против да се смени цялата геополитическа ориентация на държавата ни и тогава няма да квичиш срещу това по колко ни продават миговете руснаците и как плащаме по стотици милиони левове всяка година за тяхната поддръжка.

• Автор
преди 23 минути, Гoст написа:

По какъв начин този проект е от полза за България, когато не взимаме газ от него, проектът не е проектиран така, че изобщо да се включва даването на газ и за България. Тръбите са наляти вече както са и няма начин газопотокът да се спре, за да се правят поправки, които да направят така, че и за нас да тече газ? Ние освен транзитни такси няма да прибираме нищо и договорът е всички поправки и ремонти по тръбата да са за наша сметка, така както и построяването. Ние продаваме транзит на договорени цени за следващите десетилетия. Буквално нищо не печелим от този проект, после като се амортизират и хвърлим стотици милиони за ремонти все едно сме на нулата, че даже и на минус от този проект.

Ами сам си отговори на въпроса, защо България не печели нищо от този проект. Точно тоя въпрос ти го зададох над 200 пъти. Нали уж Бойко бил "копейка". Между другото, каква е разликата между втечнен и тръбен газ? Питах Джокович, но той не знаеше. Теб питам...

Кои гори бяха изсечени в България, за да се построят ветрогенератори?

Прочете ли за онова село край Варна, където хората са се вдигнали на протест? Явно не...

Кажи сега, много добре ли живеехме като взимахме руски газ? Много добре ли бяха икономиката, заплатите? Тезата ти, че без руски сме замръзнали и голи и боси на улицата с какво се покрепя? Не бяхме ли бедни и преди това, въпреки "братската помощ с евтин руски газ"?

Да, инфлацията дойде от тогава... Оная, дето не си я забелязъл даже. На какво ли се дължи? Странна работа...

Аз те питам, какъв е проблемът да продаваме на всички и всички да ни продават? Знаеш ли какво е совожоден пазар? Отговори на тези два въпроса, моля

Ти видя ли графиката, че сме почнали ударно да внасяме електричество? Януари и февруари 2024 г. /зимата/ сме внасяли ток, през останалите години винаги сме изнасяли повече отколкото сме внасяли. Кви глупости ми говориш за свободни пазари и т.н.? Ще спреш ли да изместваш темата? Свободен пазар, в който заради скапаните им ВЕИ-та внасяме ток и цените се вдигат? Има ли изобщо тема, по която да си компетентен? Каквато и да била?

По-назад ти обясних защо са такива цените.

Ти няма как да ми обясниш на мен нищо, понеже абсолютно нищо не разбираш. Ти твърдиш, че те са ни "съюзници"?! Нали така?! И как тая сделка, дето е същински пладнешки грабеш е сделка със "съюзници"? С по пет ракети на самолет ще браним националната сигурност? Не думай?!?!??!?!?!?!?

@communismatic Я малко да се ограмотиш, че яко си тъп!

Чети и реви:

Цитат

В Европа победата над нацизма се чества на 8 май. На 9 май 1950г. френският министър Робер Шуман, родом от Елзас – оспорвана стотици години територия между Германия и Франция, произнася историческа реч, в която предлага създаване на Европейска общност за въглища и стомана-стратегическите ресурси с военно значение.
Общото управление на тези ресурси биха направили войната невъзможна. Заслуга за това предложение има и предложението на Жан Моне – прочут френски икономист и държавник. В предложението има и нещо символично.
След деня, отбелязващ края на Втората Световна война в Европа, се поставя едно ново начало! Вместо противопоставяне - сътрудничество!
По този повод - заради приноса му за мира в Европа, папа Йоан Павел ІІ започна процедура по обявяване на Робер Шуман за блажен.

Другото е със спойлер да не е толкова дълъг поста:

Spoiler

На 18 април 1951г. в Париж се създава Европейската Общност за въглища и стомана с участието на Белгия, ФР Германия, Франция, Италия, Люксембург и Нидерландия. Франция и Германия си подават ръка. Процесът продължава и на среща в Месина, (1-2 юни)- страните решават да интегрират икономиките си.

На 25 март 1957 г. в Рим се подписват договорите за създаване на Европейска Икономическа Общност и Европейска Общност за Атомна Енергия. На 4 януари 1960 г. се подписва и договора за Европейската Асоциация за свободна търговия. През 1965 г. се взема решение изпълнителните органи на трите общности да формират Съвет (където заседават съответните министри на държавите -членки) и от 1967 г.- една Комисия -като изпълнителен орган на общата европейска политика, обединяваща Върховния орган на Европейската Общност за въглища и стомана и двете комисии на ЕИО и ЕОАЕ.
Това е началото на днешните институции на Европейския Съюз.
Създава се и парламентарна Асамблея на Европейските Общности, която често се нарича и Европейски парламент, но както и Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа , така и тази Асамблея се състои от депутати на националните парламенти на страните.
През 1974г. се създава и Европейският Съвет - като конференция на държавните глави и министър-председателите на страните – членки. На 7 юни 1979 г. се провеждат първите избори за Европейски парламент - в който депутатите са пряко избрани. Отначало той има 410 места. Започва разширяването на Европейските общности.
На 1 януари 1973 г. страните членки са 9, а през 1986 стават 12. Подписва се Единният европейски акт. През 1985 г. се подписва Шенгенското споразумение за свободно движение в ЕС.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.