Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Себеактуализация

Причинност 16 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли в свободата на избор?

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

За разлика от другите, то аз не "играя", т.е. живота не е игра, а друго! 

И, дори не знаеш житейския ми опит! 

животът е игра

изкуството на войната

и теория на играта

или трябва да станеш по-добър

или трябва да направиш другите да са по- слаби

човекът има капицитет

тъй че остава само да прави диверсии  така че другите да са слаби

и да вкарва плява в знанията на  другите ....

опитвам се да ви направя по- добри

защото  нивото наистина ви е ниско

акулите ще ви  схрускат като цаца .

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 58,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Абсолютната свобода и абсолютната зависимост са крайности. Нашият избор е свободен в рамките на позволеното от физичните закони, средата (включваща и другите хора), способностите ни, знанията и разбир

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Природата на плевелите е различна. Те изискват цялото пространство за себе си. Може директно да не искат да унищожат другите, но по всякакъв начин ще се опитат да отнемат пространството им.  Чове

• Прав си.Ако ти имаше свободна воля едва ли щеше да напишеш тая щуротия, но предполагам Буда ти е теглил един шут и те е пратил да ги редиш такива.  

Публикувани изображения

преди 5 минути, Banesc написа:

написъл съм

в пресяването на зърното от плявата в знанията си .

Напротив: Пресял съм важното от другото! Останалото което "излъчвам" (споделям) тук е "бледо подобие", а само личности с "високи" духовни качества разбират. :)   

преди 10 минути, Banesc написа:

защото  нивото наистина ви е ниско

акулите ще ви  схрускат като цаца .

ооо - алтруист и добродетелен помагач. Cool!! :lol6:Не е оригинално отдавна, но понеже е на аванта :) 

абе - коя игра е тва - дай линка на останалите мишочета да я поиграят и те - че техните версии са калпавки и твърде бъгясали. A през тва време ти ще им садиш фиданки - поне в главиците, с надеждата нещо да им порасне. Щото си як, и си над нещата. И щото го можеш, понеже си завършена личност...

преди 10 минути, Banesc написа:

В кое? :) 

Дори не осъзнаваш своето безумие, т.е. ти от кой род си въ?! :) 

Ти си израснал в някаква саксия и считаш, че другите са също! Е, не е така! 

Та, явно отново си в заблуждения! :) НО ... това мен лично не ме вълнува! 

ето

https://chitanka.info/text/3433-izkustvoto-na-vojnata

https://knizhen-pazar.net/products/books/2811890-politicheska-ikonomiya

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

В кое? :) 

преди 11 минути, _ramus_ написа:

абе - коя игра е тва - дай линка

Cool! :lol6:Ето кой е истинската личност тука. Браво! Няма по-як и по-над нещата!

Обаче... в тия ликове не пише как нещо може да се завърши, а да не е почнало. Ще светнеш ли останалите геймъри ква точно ти е играта, та в нея да намерят свободата... и те да са яки и да са над нещата. (Даже в рима - о, миг спри - вече съм пует... )

преди 13 минути, _ramus_ написа:

Обаче... в тия ликове не пише как нещо може да се завърши, а да не е почнало.

чети и учи

питай и може да ти се отговори

Цитат

Не повтаряй тактика, която веднъж ти е донесла победа. Нека способите ти се определят от безкрайното разнообразие на обстоятелствата.

Военната тактика е като водата. Естественият път на водата е не да се задържа нависоко, а скоростно да се стича надолу.

Така е и при войната: трябва да се изплъзваш от това, що е силно, и да се устремяваш към това, що е слабо.

Водата определя посоката си в съответствие с природата на терена, където тече. Пълководецът изковава победата си в зависимост от неприятеля, срещу когото се изправя.

И тъй както водата не приема постоянна форма, така и във военното дело няма постоянни образци.

пп всичко е скачени съдове

и преплетено като свински черва

Последните писания на някои никове звучат като класическа ирония на човешката природа - да обсъждаш себеактуализация, а поведението да показва всичко друго, но не и това. Има нещо почти трагикомично в начина, по който егото се промъква дори в теми, които би трябвало да го надхвърлят…

Саморекламата и нападките често са защитни механизми. Опит на хората да се утвърдят в несигурна среда или да се издигнат, като принизяват другите. Особено когато темата е “висока” като себеактуализация, егото бърза да се намеси: „Аз вече съм там! Погледнете ме!“ Смешно е, тъжно е, човешко е. И да, точно този контраст между нашите високи идеали и нашата понякога елементарна практика, е може би най-човешкото нещо от всичко.

Все пак, това, че хората говорят за себеактуализация, дори по крив начин, за мен означава, че някъде вътре в себе си усещат нуждата от растеж. Просто не всеки знае как да стигне до там без да мине през суета, страх и нуждата от признание. Дори „себеактуализираният“ човек си остава човек-пере, готви, понякога се дразни. Разликата е, че вече не се губи в егото, не се отъждествява със страха си. И най-важното, не обвинява света и хората, че не са такива, каквито му се иска.🙂

И да, невероятно е, че сме създали ИИ… но може би точно защото сме толкова противоречиви, сме били мотивирани да го направим. Иначе нямаше да имаме нужда от нещо, което да компенсира собствените ни дефицити…

Общуването, което за мен, само за мен, е като blessing, се усеща по следния начин: 

Поканен си на разговор, влизаш във вътрешното пространство на човека и всичко е спокойно. Светлина. Мек килим. Няма никой, който да те критикува, сравнява, принизява, въздига, поощрява или притиска.

Само надпис на стената: „Добре дошъл/а. Тук не се изисква нищо. Просто бъди.“

преди 27 минути, _ramus_ написа:

Обаче... в тия ликове не пише как нещо може да се завърши, а да не е почнало.

с диверсия за стартиране

предсказване на  бъдещето

чрез  анализ на информация 

не на приказките а на делата.

тъй че отсрещната страна сама да реши да не почне  защото ще разбере  че е  губеща.

пп  шпионите играят важна роля

в българия не е хванат нито един чужд  шпионин....

това според управляващите значи че в бг  няма шпиони....

пп защо тумбак войвода купи по едно време миноносец  за вчерно море за бг армията

и съвсем случайно едни заводи за боеприпаси изгърмяха ?

по едно време украйна  започна да се въоръжава кой  щеше да атакува европа или русия  или нато ?

eто премер

преди 1 час, marv написа:

Иначе нямаше да имаме нужда от нещо, което да компенсира собствените ни дефицити…

вие затова ли го използвахте - заради компенсацията на вашите дефицити и нуждата от "приемане, светлина, покой " и останалите идеализирани детски блянове ?

Все пак, това, че хората говорят за себеактуализация, дори по крив начин, за мен означава, че някъде вътре в себе си усещат нуждата от растеж. Просто не всеки знае как да стигне до там без да мине през суета, страх и нуждата от признание. Дори „себеактуализираният“ човек си остава човек-пере, готви, понякога се дразни. Разликата е, че вече не се губи в егото, не се отъждествява със страха си. И най-важното, не обвинява света и хората, че не са такива, каквито му се иска.

Ето така се дава пример за фейкове с напудрени общи приказки и идеализми. Всички ще минем през растежа - някога, някак си - и при всички случаи през суета, страх, пропадане, страдания и нуждата от признание, приемане, обич или разбиране. ВСИЧКИ - това е път и всеки ще си го мине по неговия си начин. Налични са етапи в съзряването и развитието и всичките са "болезнени за този аспект, който ще върви към отпадане". Жалко че ИИ не ги разбира тия неща, за да го ползвате за патеричка успешно.

Да се вживявате на спасител, щото имате нужда от компенсации на дефицити е матрична и банална поведенческа схема сред тоя форум, но първо опитайте да спасите вас си. Щото аман от форумни игри на спасяване и Спасители, които се фантазират щото се "давят".

преди 32 минути, _ramus_ написа:

Все пак, това, че хората говорят за себеактуализация

всъщност в темата никой не говори за нея - защото не я разбира и няма компетенцията да го разбере. Дори вие опитахте през ИИ да послъгвате и пак не се получава - при всички случаи забивате в емоционалщини и чувстварщини, а познанието и ИИ не са това. И всичко за да е нагласено някой си да бъдел приет... :)  сред някои си. Нито темата, нито разделът е религиозен, нито са за курсове по лечителство или помагане на бедни, малки и безсилни душички. 

Няма как Сакатият да спомогне на друг да му пораснат крачета - той просто го няма в опциите си за развитие, поради някои когнитивни и психични ограничения. Да се фантазират сакатичките как са големи ПОМАГАЧИ и как ще спасят някого и колко щял да стане добър, щастлив и любовен света - са просто игри за забавачка и комплексари и са банални повторения на едни и същи неизраснати  детински блянове. Нито ИИ, нито филанкишиевите ще спомогнат на някого да му пораснат крилца, а да му угаждат с проходилка цял живот и така да 'няма крачета'.

И да, точно този контраст между нашите високи идеали и нашата понякога елементарна практика, е може би най-човешкото нещо от всичко.

С човешките неща се занимават ХОРАТА, а не ИИ. Последния само имитира и подражава като така хората симулираме опитно разбирането ни за нас самите. Нищо повече... Обаче защо някой си да не го ползвал и за личните си високи идеализми и симулации на хуманистични банални идеали, които касаят именно непорасналите момченца и момиченца. Ами - не ви се получи и няма как. Даже и напирате с опитите - хем ви го написаха няколко човека, но не - вижте ме колко съм човеколюбив, колко добър и добри са ми намеренията.

Всъщност криенето на себичниците през високите социални идеали е съвсем защитен маниер - именно за дефицитите в егото им. Съвсем банална защитна стратегия... :) ползват я няколко ника сред тия раздели и така си списват сами профила.

И байдъуей - цитирането на имена, понятия и термини от психопознанията не прави никого психолог. Доста наивно е да пускате ваши си упражнения по психоанализ по слово, защото това е сериозна наука, а вие сте далеч от нея, при това - несериозен. Вместо да се вживявате на аналитик, опитайте ИИ да ви поясни разликата между ЕМОЦИЯ и ЧУВСТВО, че в опита да се цаните на специалист, за да си придадете тежест на фантазиите, изписахте бая нелепости и глупости. Поне основите да положите - за другото ще трябва сам - без патерички.

преди 50 минути, Banesc написа:

eто премер

да, да - фейковите поредици от простотии и делюзии - на изтрещелите... :lol6: Понеже сте як и над нещата

преди 37 минути, _ramus_ написа:

да, да - фейковите поредици от простотии и делюзии - на изтрещелите... :lol6: Понеже сте як и над нещата

щом не искаш да се себеактуализираш твоя си работа.

пази боже сляпо да прогледне .

....

Изкуството на войната

било делюзия и фейк...
:idea:

да, да - понеже сте як и над нещата. Не и над простотията де - тя винаги е по-голяма и по-високо от вас, за да ви дави в обятията си.

преди 59 минути, marv написа:

Поканен си на разговор, влизаш във вътрешното пространство на човека и всичко е спокойно. Светлина. Мек килим. Няма никой, който да те критикува, сравнява, принизява, въздига, поощрява или притиска

Природата на плевелите е различна. Те изискват цялото пространство за себе си. Може директно да не искат да унищожат другите, но по всякакъв начин ще се опитат да отнемат пространството им. 

Човек може да е градинар в собствената си градина. Във външния свят не може да избегне плевелите, но може да ги опознае, да се научи да се пази от тях и най-вече да не бъде като тях.

Аа - за плевелите ще ви обясни точно само "Якия и над нещата" :lol6:- няма смисъл от собствени импровизации и белетристика. Помолете го за няколко линка с велики писания и той ще ви ги поясни - понеже е як и е над нещата. Именно заради това е толкова "самоактуализиран". А вие не сте и сте далеч още дори и гейминга.

преди 20 минути, Theros написа:

но може да ги опознае, да се научи да се пази от тях и най-вече да не бъде като тях.

хората тук не искат да се себеактуализират и да учат

каквото са научили от старите учебници с правописни грешки това е 

завършен продукт са 

не подлежат на превъзпитание

брак са .

надеждата е в новото поколение

но първо трябва да се реформира образователната система и да се напишат новите учебници.

борбата с   плевелите е лесна

проверката е висша  форма на доверие

око да  види ръка да пипне

има хора дето още  вярват на телевизора и   корумпираната  държава и религия от плевели .

божа заповед  не пожелавай робът на ближния си ....

оксиморон

дървено желязо....

преди 1 час, Banesc написа:

щом не искаш да се себеактуализираш твоя си работа.

пази боже сляпо да прогледне .

....

Изкуството на войната

било делюзия и фейк...
:idea:

Ако не си ми видял изказването за онзи психар - да ти го напомня - Ако той се види в огледалото и каже нещо и огледалото го повтори същото като него - психаря веднага ще го обяви за фейк и делюзия....

преди 10 часа, _ramus_ написа:

всъщност в темата никой не говори за нея - защото не я разбира и няма компетенцията да го разбере.

Как разбираш, че някой е постигнал себеактуализация?

Не се хвали с това. Но кучето му вече го гледа с уважение.

преди 2 часа, marv написа:

Как разбираш, че някой е постигнал себеактуализация?

Не се хвали с това. Но кучето му вече го гледа с уважение.

Това ИИ ли го написа?

Много умен тоя ИИ, ей! :) ИИ се самоактуализира, обаче какво прави носителят на уж-естествения интелект? 

Голяма тема, много самоактуализатори - и все по кучетата се разбира че ги гледат с уважение, а и никакви хвалби... :) ама никакви - само да е посмял някой да се похвали и кучето вече ще го гледа с презрение.

От което следва - всеки самоактуализатор, особено от тия специалисти по темата, да си вземе веднага куче и по погледа му да следи дали влиза в заблуди. И никакви хвалби!

Освен куче трябва и ИИ - не знам последния "как ще гледа" великия си актуализатор, щото не е ясно изкуственото как би гледало "Естестения". 

Всъщност веселото е, че "уж Естествения пита Изкуствения... въпросът следва така - кой, на кого е инструмент?

преди 20 часа, _ramus_ написа:

Няма как Сакатият да спомогне на друг да му пораснат крачета - той просто го няма в опциите си за развитие, поради някои когнитивни и психични ограничения.

Открийте приликите с “Има Същности , чийто "въздушен коридор" , Трудно ще Осъзнаете , щото още не сте се "обзавели" със всички екстри.”

😉

самопровъзгласените психоаналитици. Всеки, който не ги харесва, е: незрял, травмиран, глупав или… “жертва на егото си”, докато те – разбира се – са свободни духове на високо еволюционно ниво.

ако имахте и двамата дълбочина, нямаше да крякате за внимание като жаба пред микрофон.

преди 2 часа, marv написа:

Всеки, който не ги харесва, е: незрял, травмиран, глупав или… “жертва на егото си”, докато те – разбира се – са свободни духове на високо еволюционно ниво.

открихте ли приликите? :)

Просто паднахте до естественото си ниво на обикновен комплексар - с горната фраза вие повторихте наратива на няколкото си 'колеги'. Всъщност - ако не е от ИИ, ще е от друг - папагала винаги повтаря каквото дочуе, каквото му допадне... 

Папагалът е чудесна птица, но когато той се прави на човек е просто смешно. А най-смешното идва, когато човек падне до ролята на папагал... и се мъчи толкова да си докаже че е умен човек, докато е просто на нивото на корели ( малък вълнист папагал), защото ако няма какво да повтаря е празен като кофа обърната с отвора надолу.

Припомних си за колективния интелект, някакви си претенции за "дълбочина" и горните изцепки от нагласации, призиви и имитации на благи думи - все клишета, но и тяхната роля е именно за запълват празните отвътре хора...

Много често се сещам за една шантава теория - за ДЕВОЛЮЦИЯТА... Като гледам толкова хора колко са празни отвътре и колко счупени се опитват да повтарят идеали през личните си въжделения... Пък си счупен отвътре и се чудиш с какво да се запълниш... и ставаш все повече счупен, докато чуруликаш световни, вселенски и всенародни "истини" - за да генерираш съдържание, за да привличаш внимание, за да се фантазираш как говориш на трибуна... и в тежки и напразни опити да се изиграеш че си приет, че имаш значение, че имаш смисъл, стойност. 

А това го правят вкопчено именно тия, за които отвътре това е точно обратното...  Защото мама и тати не са ги галили по главицата, когато е било времето и нуждата. Защото не са минали през ТИЙН етапите си... И колкото и образования, китапи, и специализации да имаш - празното отвътре никога не се е запълвало с тия неща, но мечтите и въжделенията остават - заедно с надеждата и напъна, с фантазията" просто другите не знаят колко съм важен, умен, искрен и добър"... Пък не си, и остава единствено театъра и имитациите "наужким". 

Всички деца така компенсират дефицитите и недостига си. А сред форума - тия деца си остават такива доживот.

===

п.с. - това с кучето беше най-голямата ви простотия... Толкова се смях... толкова напъни, само и само щото много ви се иска да си задържите личния си виртуален герой като "важен умен, начетен и задълбочен"... :) Така е комплексаря - той винаги сам списва дефицитите си, със заблудата че е именно такъв, какъвто мечтае да е. 

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Много често се сещам за една шантава теория - за ДЕВОЛЮЦИЯТА... Като гледам толкова хора колко са празни отвътре и колко счупени се опитват да повтарят идеали през личните си въжделения... Пък си счупен отвътре и се чудиш с какво да се запълниш... и ставаш все повече счупен, докато чуруликаш световни, вселенски и всенародни "истини" - за да генерираш съдържание, за да привличаш внимание, за да се фантазираш как говориш на трибуна... и в тежки и напразни опити да се изиграеш че си приет, че имаш значение, че имаш смисъл, стойност. 

Честито! Току-що се доказа като венец на реверсивната еволюция – напред към миналото с шапка от самохвалство!

Всичко, което казваш, звучи като опит да убедиш себе си. Аз само слушам. Ти крещиш в огледалото, а аз случайно минавам.

преди 10 минути, marv написа:

Всичко, което казваш, звучи като опит да убедиш себе си. Аз само слушам. Ти крещиш в огледалото, а аз случайно минавам.

да, да... И други сценарий на шантави  и  комплексарски театри сме чели тук, през годините. :lol6:Особено клишето "звучи ми"...  - ми вие сте направо 'ИИ-музикант'. Добре че поне ИИ не ви го е подсказал, а си е чисто популярно клише.

Добре че "минахте случайно"... :) Надявам се и да си подминете и заминете по същия начин, щото доста комплексари нямат къде другаде да си сънуват филмите сред които живеят.

преди 9 минути, marv написа:

Честито! Току-що се доказа като венец на реверсивната еволюция – напред към миналото с шапка от самохвалство!

@marv не останаха много хора тук , където да обръщат каквото и да е внимание на този психар. Скоро няма да има нито един и сам ще си "ГоворИ' и сам ще си отговаря :) 

преди 25 минути, Belefor написа:

Скоро няма да има нито един и сам ще си "ГоворИ' и сам ще си отговаря

Нееее - :) вие ще минавате редовно да напомняте кой какъв психар е и колко нищоговори. 

Така че... никога рамус няма да е 'сам". :lol6:Не че ме интересува, но друго си е да няма как да си САМ.

преди 25 минути, Belefor написа:

останаха много хора тук

Хора??? ! :) Тия фантазни игри на дигитални герои наричате "хора" ли?

Та вие, специално, дали сте човек? Къв е тоя "Белефор", некъв си - да не би да е "човек". Ако сте - сте за съжаление. Не че бих си направил труда. 

Крещенето действа успокояващо за някои. А понякога им доставя удоволствие да вдигат шум и  да всяват смут сред другите. Това създава илюзия за контрол и превъзходство. Сякаш силното и продължително викане е някакво скъпоценно умение и признак за зрялост. Но пък викането е забавно и яко.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.