Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Себеактуализация

Причинност 16 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли в свободата на избор?

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 26 минути, Śūnyatā написа:

Всичко идва от заблудата, че съществува някакъв "аз", който е върховен контрольор.

няма такава заблуда, освен някъде в твоята глава. Пристрастника винаги разполага с негова си "призма", която за него си е ок - тя е правилна, тя е рационална, тя е истинска. Той самият в своя си свят е "осъзнат", той знае как са нещата, нищо че само ги е прочел... но той знае истината, той даже я познава, той знае за 'емоционалните блокажи и нивото на осъзнаване" - нищо че тия същите само ги е прочел някъде и си ги папагали без никаква компетентност и разбиране

Същия пристрастник дори има себичността да "сподели" каква са някакви "факти", той мисли креативно и... даже спомагал да се подобри качеството на живот. Ето това са основите на неговата собствена заблуда, но не - той именно знае истината понеже той вярва в това и за него е важно точно така да му "изглежда".

За втори път въпросният ПРИСТРАСТНИК се надявал той да носил полза. Неговият блог, подбраните текстове, неговите напълно заблудни фантазии - да са полезни за някого. И да - щом за него са 'полезни", що да не си поиграе на "споделяне'.

преди 26 минути, Śūnyatā написа:

Благодаря за отделеното време. Надявам се да е от полза.

Типични заучени думички, папагалени по навик и със схемата че си говориш пред огледалото. :) 

ПОЛЗАТА е само твоя, както е за всеки себичник, потънал сред заблудите си именно заради нея - ПОЛЗАТА. Ама тя за него била 'спасение' - но само за него. Ама на него му изглеждало че това е обективна истина - сигурно, но само за пред неговата заблуда.

Няма толкова матрична схема, колкото са 'добряците' и духовните, сред форума. Нищо че те просто си списват каквото на тях им изглежда. И да не е така кво му плащаш - форум, анонимност, свободни приказки, изразяват си вътрешния си свят хорицата... Ама нещо си било друго - ама много важно, щом за тях е "истинското". Даже били и "рационални" и знаели за 'фактите'. :) 

Въобще тия идиотизми се въртят вече толкова години. Определена група от виртуални сенки се крие сред виртуалния сенчест свят със свобода, която не могат да си позволят в "другия". Именно така се разкриват, пък разкритото не им харесва, щото според тях е "духовното", пък според същите думички всичко е една игра на фантазии, блянове и заблуди.

За същия контингент, "споделянето" се изразява в представяне на личните заблуди на всеки, с мерака, жаждата и самоуверенията че именно това е "истинаТА". Според същата полза - те са именно духовните, те са морални, етични, споделящи, силни, осъзнати, умни, обичащи и спасяващи "човечеството"

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 58,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Абсолютната свобода и абсолютната зависимост са крайности. Нашият избор е свободен в рамките на позволеното от физичните закони, средата (включваща и другите хора), способностите ни, знанията и разбир

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Природата на плевелите е различна. Те изискват цялото пространство за себе си. Може директно да не искат да унищожат другите, но по всякакъв начин ще се опитат да отнемат пространството им.  Чове

• Прав си.Ако ти имаше свободна воля едва ли щеше да напишеш тая щуротия, но предполагам Буда ти е теглил един шут и те е пратил да ги редиш такива.  

Публикувани изображения

преди 10 часа, (:IdioibI:) написа:

Повече пари -> Повече неща -> Повече удоволствие -> Повече разнообразие. -> Повече власт!

Реално мотивацията е следната: Да не се съобразяваш с никой! 

В никоя социална система не се толерират хората които желаят да се "себе-актуализират".  Рано или късно разбираш, че си зависим. 

п.п. При положение, че проявиш свободна воля, то ще те "разпънат на кръст". :) 

Веригата се скъса още в началото, между "мотивацията да не се съобразяваш с никой" и "повече пари".😄 Парите дават много удобства, но възможността да не се съобразяваш с никой не е едно от тях. За да печелиш повече пари, трябва ежедневно да общуваш с много хора - доставчици, клиенти, работници. При всички положения трябва да притежаваш тактичност, дипломатичност и умение за комуникация. Не знам защо толкова си против съобразяването. Когато това е взаимно, общуването е приятно. ☺️

По-скоро приемам мотивацията за собствената изгода, но това съвсем не означава, че трябва да е за сметка на нечия друга изгода.

на 18.05.2025 г. в 13:52, Śūnyatā написа:

Ако говоря опирайки се на личния си опит, мисля, че загубата на вярата в усещането за свободна воля само подобри моята етика, увеличи състраданието и прошката ми и намали гордостта и собственическото чувството върху плодовете на моя успех.

Това са твоите ценности – състрадание, толерантност, смирение. Но сам ли избра да ги възприемеш, или просто са ти били генетично заложени?
Ако нямаш никакви заслуги за тях, защо тогава ти носят удовлетворение? 

На мен ми действа ползотворно идеята, че човек има контрол единствено над себе си, но не и над другите. Може да нямаме контрол над своите мисли и чувства, но можем да идентифицираме своите емоции, да анализираме какво ги провокира и да контролираме своите реакции. 

на 18.05.2025 г. в 11:16, Śūnyatā написа:

Всички хора се раждат невежи за причините зад нещата, като същевременно са водени от желанието да търсят собствената си изгода и са наясно с това свое желание. От това следва, че хората се смятат за свободни, защото са осъзнати за своите волеви прояви и желания, но дори насън не се замислят за причините, които ги подтикват към желание и воля, тъй като не ги осъзнават.

Тоест, тъй като човешките същества не знаят причините за своите желания, но осъзнават желанията си, те по необходимост вярват, че са свободни. Следователно свободната воля е илюзия, родена от невежество.

Бенедикт Спиноза

Всъщност, понякога човек търси обяснение за своите мисли, желания и действия. Оказва се, че са свързани със събития от миналото - нещо, което ни е направило силно впечатление; или се опитваме в своя живот да поправим грешката на някой родител/роднина; или сме преживели нещо, за което днес даже нямаме ясен спомен. 

Не всичко започва от теб - Марк Уолин

Миналото не може да се промени – но наистина ли нямаме власт над настоящето?  Можем съзнателно да изберем в каква среда да се намираме – книгите, които четем; хората, с които общуваме; местата, които посещаваме; музиката, която слушаме, т.е. съзнателно да изберем на какви влияния да се подложим. Това не е ли един вид упражняване на свободната воля, макар и не в пълния смисъл?

на 18.05.2025 г. в 13:52, Śūnyatā написа:

Ако се идентифицирате силно с мислите и желанията, които се появяват в ума ви, няма нужда да полагате особени усилия, за да опознаете себе си – мислите, че вече знаете точно кой сте. Но щом осъзнаете: „Хей, това не съм аз. Това е просто някакъв променлив биохимичен процес!“, тогава също разбирате, че нямате представа кой – или какво – всъщност сте. Това може да бъде началото на най-вълнуващото пътешествие на открития, което човек може да предприеме.

Ювал Ноа Харари 

Значи при всички положения стремежът е един и същ - да открием в себе си нещо повече и да станем по-добри, отколкото сме били вчера. Разбира се, това е според нашето възприятие за добро, което също може да се промени с времето.

• Автор
преди 54 минути, Greta Simmer написа:

Това са твоите ценности – състрадание, толерантност, смирение. Но сам ли избра да ги възприемеш, или просто са ти били генетично заложени?
Ако нямаш никакви заслуги за тях, защо тогава ти носят удовлетворение?

Защото така се намалява страданието, води до хармонично съществуване, сътрудничество и благополучие. Мозъкът на база осъзнаване си прави сметките и те излизат по един или друг начин. Ако щеш и проба-грешка. Някои се учат от грешките си - други не. Това не е задължително генетично детерминирано, а влияе и средата, мемите които пускат корени в ума, травмите и възможността (при определени обстоятелства) на мозъка да се справи с тях. 

В будизма има един стих: "Ненавистта не се прекратява с ненавист, а с отсъствието на ненавист. Този закон е вечен."

преди 22 минути, Śūnyatā написа:

В будизма има един стих: "Ненавистта не се прекратява с ненавист, а с отсъствието на ненавист. Този закон е вечен."

Що в будизма... навсякъде има такива ... " стихове". :) 

Въпросът е че от една страна - целият последен абзац няма нищо общо с детерминизма.

А от друга - въпросният втори абзац е типично клише, но освен това е погрешен от гледна точка на познанието. А последното изречение всъщност е фейк, защото няма такъв 'закон".

И толкова пъти повтаряш едно и също - и все "за мозъка как било", но ти от мозък, психология и неврология не разбираш нищо. Ама - съвсем нищо. Всеки път,. когато се пробваш да изразиш нещо важно за теб със свои думи, настава пълен крах. Примерът е дори в едно от последните изцепки

Мозъкът на база осъзнаване си прави сметките и те излизат по един или друг начин. Ако щеш и проба-грешка.

:) Абсолютно всичко ти е заемки, които ти допадат на "спасението". Ако щеш... ама нещеш - цитираното са пълни глупотевини. В личната си приказка ти си със заблудата че ги знаеш работите с мозъците. И си сипеш заготовки без дори да си си направил труда да прочетеш, да осмислиш, да се задълбочиш...

Защото така се намалява страданието, води до хармонично съществуване, сътрудничество и благополучие.

Това също е фейк - въобще със социалните ценности "НЕ СЕ НАМАЛЯВА СТРАДАНИЕТО". Дори напротив - в повечето случаи се увеличава.

Пречи ли на детерминизма идеята, че божеството определя всяко събитие и съществуване? Не! Идеята за бог е универсална. Тя заменя всяка неяснота, включително и тази. Бог може да е първопричина и ние да сме машини, които той командва. Същевременно той може да дава свободна воля и да вари в пъкъла тези "машини", които са кривнали от командите му. Както се казва "Неведоми са пътищата господни". 

А понеже темата е за самоактуализация, то това може да е в програмата на божеството, вложена в човека и който не разкрие напълно заложбите си и се отдаде на кротка ленност, отива в пъкъла. Ако случайно му провърви и обществото го признае за свестен, божеството без извинение отбелязва приносите му и го пише самоактуализиран. Лесно му е на божеството. Може да си мени нормите своеволно. Ама и аз мога. Ето сега е ракиено време, а Алах забранява пиенето. Ма.ната му. Буда пък сочи някакви стъпки към нирвана. А защо не сочи кебапчета с лютеница? Ма.ната и на него. Христос или ап. Павел пък ни насочват към това да се обичаме без да се събличаме. Ма.ната и на тях. Имам ли свободна воля или съм машина? А- де!!!

преди 10 часа, marv написа:

Да започнем с нещо по-лесно - да променим себе си? Спасението е в ръцете на всеки давещ се.

Да промениш себе си изобщо не е лесен процес и знаеш ли защо ? 

Защото за всяка една Трансформация е Нужен Катализатор , който преобразува механизмът , за да се случи процеса на Трансформация и съответно Промяната . 

С философстване не става определено ! 

Не става и със желание и "мислене " ! 

Не става и с целеустремено бягане към неясна цел .

Знаеш ли кой е Катализаторът , който Отключва този процес на Осъзната Трансформация ? 

Катализаторът е Сборна Система от няколко Фактора , които достигайки Точката на Кипене - Избухват в Съзнанието и Освобождават Естественият Път на Трансформацията , отключвайки една по една Затворените във Съзнанието Врати .

Можеш ли да Осъзнаеш написаното и за какво иде реч ? 

Можеш ли да предположиш коя е тази "Сборна Система " / Катализатор ? 

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

Ако имах вашите гени и житейски опит и идентичен мозък в идентично състояние - щях да мисля, пиша и действам точно като вас. Не съществува интелектуално обоснована позиция, позволяваща да се отрече този факт. Затова трябва да се отнасяме към другите с безусловно уважение, приемане без осъдителност, автентична ангажираност и емпатийно разбиране.

Благодаря за отделеното време. Надявам се да е от полза.

Това горното просто е невярно. При еднаква генетика, подобен „житейски опит“ и подобно здравословно състояние , „мисленето“ и действията е по - вероятно да са различни.

преди 19 минути, Inana.. написа:

Да промениш себе си изобщо не е лесен процес и знаеш ли защо ? 

Защото за всяка една Трансформация е Нужен Катализатор , който преобразува механизмът , за да се случи процеса на Трансформация и съответно Промяната . 

С философстване не става определено ! 

Не става и със желание и "мислене " ! 

Не става и с целеустремено бягане към неясна цел .

Знаеш ли кой е Катализаторът , който Отключва този процес на Осъзната Трансформация ? 

Катализаторът е Сборна Система от няколко Фактора , които достигайки Точката на Кипене - Избухват в Съзнанието и Освобождават Естественият Път на Трансформацията , отключвайки една по една Затворените във Съзнанието Врати .

Можеш ли да Осъзнаеш написаното и за какво иде реч ? 

Можеш ли да предположиш коя е тази "Сборна Система " / Катализатор ? 

За някои е лесно -фасулска работа. Преди време „променях себе си“ доста често , влизах в различни „роли“ . Ако имате в предвид промчна на съзнание, самосъзнание, идентичност и ценностна система , идейни комплекси и пр. .... също е лесно за мен. Просто аз съм Всичко Възможно в тази човешка биологична рамка.Ако пожелаех можех да променя за дълъг период „самосъзнанието“ и личността.Дали Трябва е въпроса, има набор от „положения“ , които са слабопроменливи и „имат живот“ хилядолетия, тях не е нужно да променям.

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

Ако имах вашите гени и житейски опит и идентичен мозък в идентично състояние - щях да мисля, пиша и действам точно като вас.

Абсолютно си прав ! Ако имаше моята Вибрация и Осъзнатост щеше да пишеш точно като мен .

Аз не искам да критикувам позицията ти , само апелирам към логическа мисъл и анализ .

Емпатията я има щом избрах да вляза в тази тема . Това е Избор , нали ? 

Свободен Избор да взема отношение точно към твоята тема .

Ти си развил личност , която аз уважавам и винаги бих се радвала да разгърна отношение към дадена тема .

Доказал си , че умееш да водиш емоционално стерилни разговори и владееш подходящ за Вибрациите ми топъл и мек тон. 

Как да не те уважавам ?   Та то ще е грехота да го отрека .

Харесвам и останалите участници в темата ти , без 1-2 изключения , но те си знаят мнението ми за тях .

На никого нищо не спестявам !  Това е Свободният ми Избор ! 

Както и уважавам и изслушвам мнението на отсрещната страна , стига емоционалният аспект да не възбужда отрицателно сетивата ми .

Няма как да толерираш безкрайно обекти , които поради невежество , комплекси , вътрешни обсесии , дисонанси и психопатии са решили да изхвърлят цялата мизерия от пазвите си върху теб .

Иначе е Допустимо и релевантно колкото са обектите - Толкова да са и мненията и "Истините " и Вярванията и "заблужденията " и т.н. .

Това са нормални неща и който не ги Осъзнава , значи не е достигнал съответната точка на Узряване и Мъдрост . 

преди 6 минути, Inana.. написа:

Абсолютно си прав ! Ако имаше моята Вибрация и Осъзнатост щеше да пишеш точно като мен .

:lol6:Е как - много ясно! Няма в близката вселена толкова глас от ДНК, което да е с толкова ВИБРАЦИЯ и осъзнатост.

Това са нормални неща и който не ги Осъзнава , значи не е достигнал съответната точка на Узряване и Мъдрост . 

Да бе - нормални неща...:lol6: Който не ги вижда така, още не е стигнал твоите нива на узряване и мъдрост.

преди 13 минути, laplandetza написа:

Това горното просто е невярно. При еднаква генетика, подобен „житейски опит“ и подобно здравословно състояние , „мисленето“ и действията е по - вероятно да са различни.

За някои е лесно -фасулска работа. Преди време „променях себе си“ доста често , влизах в различни „роли“ . Ако имате в предвид промчна на съзнание, самосъзнание, идентичност и ценностна система , идейни комплекси и пр. .... също е лесно за мен. Просто аз съм Всичко Възможно в тази човешка биологична рамка.Ако пожелаех можех да променя за дълъг период „самосъзнанието“ и личността.Дали Трябва е въпроса, има набор от „положения“ , които са слабопроменливи и „имат живот“ хилядолетия, тях не е нужно да променям.

Да влизаш в разни роли и да бъдеш актьорът в собствените си пиеси не е Трансформацията , за която аз пиша. 

Трансформацията , която аз Визирам е толкова Дълбока , че няма "връщане назад " ! Това не е роля за играене ! 

Маниерът , мисъл формите , които използваш при строежа на мнението ти не ухае на опитност , зрялост и мъдрост .

Ухае на конче - вихрогонче ...

преди 4 минути, Inana.. написа:

а такааааа - най-после... :) Ухае, та се не трае - като остър евтин одеколон. Та вие толкова си приличате - и по изцепките, по фантазиите, по вселенското си величие...

преди 1 минута, _ramus_ написа:

а такааааа - най-после... :) Ухае, та се не трае - като остър евтин одеколон. Та вие толкова си приличате - и по изцепките, и по фантазиите, и по величието...

Ти като ухаеш на нафталин , да не мислиш , че ми е по-приятно ? :D

Пинокио , стига ме дърпа за плитките , седнали сме да си говорим сериозни неща тук с хората 

Скучно ли ти е ?  Самотно ? Тегаво ? 

Като ме дърпаш за полата по-яко ли ти става ?

Какво чувстваш между другото , като ходиш да щипеш хората , да ти обърнат некакво внимание ? 

М ?  

преди 1 минута, Inana.. написа:

Да влизаш в разни роли и да бъдеш актьорът в собствените си пиеси не е Трансформацията , за която аз пиша. 

Трансформацията , която аз Визирам е толкова Дълбока , че няма "връщане назад " ! Това не е роля за играене ! 

Маниерът , мисъл формите , които използваш при строежа на мнението ти не ухае на опитност , зрялост и мъдрост .

, а може би ухае на „джибри“😁 . за мен е проблем да формирам „реч“ , винаги е бил проблем  , освен ако не ползвам „празнословие“ както повечето хора правчт и както почти всички „общественици“. Трудно ми е защото ........... да кажем мисълта изпреварва речта, в по-големия процент мисля без да „визуализирам“ с „реч. с език“ , когато трябва да го предам е голяма досада, забавям се и превключвам на „език и реч“ и тогава смесвам и всички езици с които някога съм имал работа, за мен езиковите норми се смесват и синтаксис, граматика излизат странни.

За такава трансформация говоря, Дълбока , но аз нчма нужда да се връщам където и да било , аз съм на Всякъде в „обема“ на човешкото съществуване , мога да бъда кварталния простак, селския хитрец, мога да съм „културтрегер“ да съм „джентълмен“ „поет, революционер, жесток бандит и благ богоязлив и благороден, аз съм всичко това................. тъй като над мен Няма Бог, аз съм „бог“ тук и сега !

преди 2 минути, laplandetza написа:

мога да бъда кварталния простак, селския хитрец, мога да съм „културтрегер“ да съм „джентълмен“ „поет, революционер, жесток бандит и благ богоязлив и благороден, аз съм всичко това................. тъй като над мен Няма Бог, аз съм „бог“ тук и сега !

Кое най-много ти харесва да бъдеш от всичко изброено ? 

Коя роля ти е любима ?

Кое най-много ти харесва да бъдеш от всичко изброено ? 

Коя роля ти е любима ?

ролята на „ходещия мъртвец“ ми е най - удобна, когато Всеки Ден ти е Последен, но пък имаш „мечти“ и „визия“ като един Жив Бог😀................ тогава съм в Моята Хармония и живота ми се изпълва със Смисъл😄😁

преди 1 минута, laplandetza написа:

ролята на „ходещия мъртвец“ ми е най - удобна, когато Всеки Ден ти е Последен, но пък имаш „мечти“ и „визия“ като един Жив Бог😀................ тогава съм в Моята Хармония и живота ми се изпълва със Смисъл😄😁

Каква е тази роля "ходещият мъртвец " ?  Кога се озоваваш в нея ? 

Когато ти е най-трудно в житейската серия ли ? 

Каква е тази роля "ходещият мъртвец " ?  Кога се озоваваш в нея ? 

Когато ти е най-трудно в житейската серия ли ? 

трудно -лесно .............. какво значение има? .... , когато Днешния Залез може да ти е Последен!😁

, а може би  съм оттегчен ......... от Вас😁

преди 28 минути, Inana.. написа:

седнали сме да си говорим сериозни неща тук с хората 

:lol6:така де. С тая диагноза всички сте много сериозни... :lol6:

И... жалко - само отегчаваш вселенския революционер... Кофти че не е като тия от "гепи,ме" ... но имате толкова вселенски сходства

преди 1 минута, laplandetza написа:

трудно -лесно .............. какво значение има? .... , когато Днешния Залез може да ти е Последен!😁

Има значение , понеже "роля и Състояние " са различни явления .

Според мен "ходещият ти мъртвец " не е роля , а Състояние , в което изпадаш при определени житейски ситуации . 

Хубаво е , да се научиш обективно , доколкото можеш да рамкираш ясно езиковото си поле .

Значение винаги има , когато искаш да споделиш навън визуална картина , тя да е достатъчно иносказателна , за да има някакъв обмен между теб и останалият свят . 

Не е важно само за повърхностни обекти .

Хубаво е , да се научиш обективно , доколкото можеш да рамкираш ясно езиковото си поле .

А така - дай му малко вселенски и възвишени съвети, насочи го, помилвай тази главица, дето за него 'всеки залез е последен'... и толкова роли влизал, излизал... И за свещените си вселенски деди може да ти разкаже - дето са демонични, но искали всички хора да ги направят богове. СИЧКО  ще ти каже, само да ... така ! Той толкова избягваше да те "среща" директно досега... 

Забавни сте! Браво! Запасил съм се с пуканки и... ако може малко по-динамично да се раздвижи театрото на всеки, пред същото на другия. Вие в това сте много талантливи и двамата. Може да обмените и правилните медикаменти... :) 

преди 2 минути, _ramus_ написа:

:lol6:така де. С тая диагноза всички сте много сериозни... :lol6:

С тези емотки ми приличаш на щастлив идиот .

Сигурно щастливото събитие е вниманието , което днес ти подарих ? 

:D

Пърха , пърха , драги зрители ! С две емоти в началото и в края на изречението подчертава "великото чудо " ! 

Сирена му обърна 3 поста внимание . 

Дерзай , ай .... изживей си щастието ..

преди 2 минути, Inana.. написа:

Има значение , понеже "роля и Състояние " са различни явления .

Според мен "ходещият ти мъртвец " не е роля , а Състояние , в което изпадаш при определени житейски ситуации . 

Значение винаги има , когато искаш да споделиш навън визуална картина , тя да е достатъчно иносказателна , за да има някакъв обмен между теб и останалият свят . 

Не е важно само за повърхностни обекти .

Приемам роля и състояние за едно и също, тъй като аз съм Всичко. Не изпадам, аз съм създаден да бъда Ходещия Мъртвец, това е било желанието на моите възпитатели и създатели, има Традиция. В стари времена е било нужно за членовете на „военната каста“ - за да приемат „твърдо“ риска и гибелта.

Има значение, съгласен, но толкоз си мога и най-важното „не ми пука“ , защото............. съм „ходещия мъртвец“ и срещата с теб ще бъде забравена и затрита от „фронта на времето“

преди 3 минути, _ramus_ написа:

А така - дай му малко вселенски и възвишени съвети, насочи го, помилвай тази главица, дето за него 'всеки залез е последен'... и толкова роли влизал, излизал... И за свещените си вселенски деди може да ти разкаже - дето са демонични, но искали всички хора да ги направят богове. СИЧКО  ще ти каже, само да ... така ! Той толкова избягваше да те "среща" директно досега... 

Забавни сте! Браво!

Не ревнувай ... :D Никакви главици няма да галя и пипам ! 

Пипането ме Възбужда и ставам Хищник ! 

преди 2 минути, Inana.. написа:

С тези емотки ми приличаш на щастлив идиот .

Сигурно щастливото събитие е вниманието , което днес ти подарих ? 

:D

Пърха , пърха , драги зрители ! С две емоти в началото и в края на изречението подчертава "великото чудо " ! 

Сирена му обърна 3 поста внимание . 

Дерзай , ай .... изживей си щастието ..

хмм,  ако приличаш  на онова „същество“ от аватара............, ши взема да ти обърна внимание😁

преди 9 минути, Inana.. написа:

С тези емотки ми приличаш на щастлив идиот

О-Прилича(ва)нето е личен акт - той се базира на рефлексии отвътре... сещаш ли се ? :) Не си пиши сама автопортрета, щото не те кефи и все някой ти е виновен. 

Зарежи ги глупостите и фантазиите за някакво "внимание" - обърни се към колегата по диагноза и айде малко по-динамично, без разсейвания и незначителни глупости

преди 6 минути, laplandetza написа:

хмм,  ако приличаш  на онова „същество“ от аватара............, ши взема да ти обърна внимание

е тва е приказка - най-после. :lol6:Двама "хищници", малииии! Едната надувка, другия надувкар - айде че пуканките ще свършат де. Пък и тия дето се получиха сега станаха много вкусни!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.