Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Някои хора обичат да си рискуват живота. Харесва им. Мислят, че ще им се размине...           

Да! Както вече установихме - ти не си от тези някои хора. За трети път (надали че схванеш, ама...) - добре че съществуват тези "някои хора",  защото ако всички бяха като теб, полицаи и пожарникари нямаше да има.

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Значи ако макетата, почнат да трепят тези, които се имат за българи, да влезем във война с тях, да спасяване чужди граждани...

Ми руснаците правят нещо подобно в ЛДНР. Знам че теб такова поведение те учудва, ама вече установихме причината за това - липса на емпатия и егоизъм.

• Отговори 4,3k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• crazy katon
    crazy katon

Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• ivottoshev
    ivottoshev

Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• Само за протокола - Tръмп твърди едновременно, че е спечелил войната, че в момента я печели, че се нуждае от помощ, за да я спечели и че не се нуждае от никаква помощ, за да я спечели. Всичко това, за

Публикувани изображения

преди 27 минути, ivottoshev написа:

Да! Както вече установихме - ти не си от тези някои хора. За трети път (надали че схванеш, ама...) - добре че съществуват тези "някои хора",  защото ако всички бяха като теб, полицаи и пожарникари нямаше да има.

Ми руснаците правят нещо подобно в ЛДНР. Знам че теб такова поведение те учудва, ама вече установихме причината за това - липса на емпатия и егоизъм.

Не напротив, съм от тях. Като млад съм работил за трибуквен застраховател, а там съвсем не беше безопасно. Само че хубави пари се изкарваха. Ако беше се случило нещо с мен, сам щях да съм си виновен, сложил съм си главата в торбата заради кинти... От мен би станал и добър полицай, и добър пожарникар, но съм преценил, че по друг начин мога да изкарвам много повече с много по-малък риск. А риск в бизнеса винаги има...

Ами да и един милион руснаци са или в гроба, или осакатени. Войната ще им струва вероятно трилиони долари. Да, може би ще ги избият от завладяните полезни изкопаеми, но някога в неизвестно бъдеще. Не съм привърженик на такава стратегия. Съгласен съм Путин (политиката му) си го харесват и затова страдат и умират...  То и със Зеленски е същото. Харесват си го украинците и те страдат и умират...Тъпи нации... Не че останалите в Европа са много умни при такива управници... 

преди 6 часа, Bubbles написа:

Бай Доне щял експортира кораби през протока...

Този ич го не слуша тиквата.:lol6:

Бай Дън беше президент-сомнамбул, ходеше спейки, ръкуваше се с духове, подпръдваше, не си признаваше, а какво да кажем за многосерийния "Падай трудно", този ще се окаже бълнуващия президент, обикновено ги наричам прецеденти, но когато всички са такива, вече не е прецедент. Първо искаше нобелката за мир, те на кого ли не я даваха компепенциите, можеха и на него, бил спрял осем войни, той си ги брои или по-точно бълнува. Сега за толкова дни, колкото минаха, толкова пъти победи, нищо че в една и съща война, и то не е баш война, само децата от училището не го разбраха, пък и не е съвсем победа, защото всеки ден той побеждава, а министърът му на войната обещава страховити удари. Бълнуването се превръща в явна лудост, но няма кой да го събуди, пък и да има, историята на тяхната демокрация (изобщо западналата) сочи, че всеки следващ е с пъти по-тъп от предишния, направо комедията "Власт на идиоти" (по ми харесва "Идиокрация") се оказа пророческа. Този път не знам какво ще стане, миналия път се усещаше, че бълнуващия малко се е посъбудил, сега обаче побеждава всеки ден, всеки ден обещават нови, страшни удари по победените, изобщо тук не може да се предвиди нищо, пълна откачалка. А аз го подкрепях, имах надежди ... кофти тръпка.

преди 1 час, nikssi написа:

Рижия разправя,че иранците гепили отнякъде томахавка и гръмнали девическото училище. За всеки случай пуснали две.

Баси разградения двор са кравите. Днес им крадат томахавки, миналата година Атлантически съвет ни докладва, че Радев е счупил първата ни ЕФ-ка, което трябва да е станало или още в завода, или по време на самият полет, защото тя кацна у нас вече счупена...

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Баси разградения двор са кравите. Днес им крадат томахавки, миналата година Атлантически съвет ни докладва, че Радев е счупил първата ни ЕФ-ка, което трябва да е станало или още в завода, или по време на самият полет, защото тя кацна у нас вече счупена...

Да бе , наистина е разграден двор и никаква поддръжка ... я канализацията на самолетоносач се задръстила , я някой без да иска подпалил самолетоносач ... падат самолети без никаква причина ... 

преди 3 часа, Bubbles написа:

...

И какъв е смисъла от твоето "дрънкане"?
Да убиеш безценно време? Че и колкото да дрънкаш нищо няма да промениш, защото си супер-никой в тази война.

Първото дрънкане на Тръмп и Биби вкара насралата в капан. Той клъвна и му изгякаха 88 тона тротил над бункера.
Второто подобно дрънкане вкара пихтията хаменеи в същия капан. Виткофф и Кушнер се "направиха на обидени" и отложиха визит в Израел. Пихтията събра хабибитата в капана и им изгякаха 33 тона тротил над двореца.

Не става ти да пишеш папируси с заповеди "смърт на големия дявол, смърт на малкия дявол, че и пореден - смърт на Трамп".  Над 10 години да шикалкавиш за урана и да не допускаш инспектори. Имат запас за 10 атомни бомби приготвен материал за далеч по-мощни от ВСВ. Изпуснаха навремето онзи болшевишки феодал с аеродинамичната прическа в Северна Корея и гледай как се гери над Япония и Южна. А тези фанатици са по-откачени и ако я имаха като нищо да са я метнали вече. Скунксовете са притиснати в ъгъла и сега или никога.

И ако бомбенето не ги докопа, парите ще го направят. Те са велика енергия на замисъла. За 1млн продадоха хания и го гръмнаха с граната в двореца на пихтията. Кой ли го помни от вас петолъчките какъв бе хания, ама нейсе. На ви жокер да си поправите банковите сметки.

ZWu4jWN.jpeg

От нета:

Въпреки, че Иран ще загуби войната, те промениха изцяло "правилата на играта" във военното дело.
Иранците много добре знаят, че нямат абсолютно никакви шансове да спечелят с традиционни оръжия и стратегия срещу най-силната и глобална империя в историята на човечеството, затова са се концентрирали върху това да направят войната възможно най-скъпа за противника.
Нека ползваме онова клише, което толкова често го споменават по нашите телевизии - Иран и превръщането на конфликта в "асиметрична война". Тоест избягване на силните страни на противника и използване на слабостите му.
Вместо да харчат пари за тежки и много скъпи екипировки, самолетоносачи, танкове, кораби, бронетранспортьори и т.н., иранците са се концентрирали върху производството на евтини дронове и балистични ракети. Един дрон последно поколение "Шахед 136" струва между 30-50 хиляди долара (някой твърдят дори 20000), може да измине 2000 км и да носи 50 кг взривно вещество.
Пуснати в огромни количества те стават трудни за отразяване. Особено, когато се пуснат и с още много по-евтини "паразитни дронове", които имат за цел само объркване на защитни системи.
Системи като Пейтриът или Thaad използват скъпи консумативи, често за да отразят един дрон им трябват 1, 2, дори 3 ракети, всяка от които струва около 1 до 3 милиона долара. Сами си направете сметките.
Дроновете могат да се сложат в тирове и камиони и да се пуснат от всяко място в Иран. Имат подземни тунели и множество изходи. Според данни Иран може да произвежда такива дронове по 500 на ден, като някои смятат, че в арсенала им има около 80000 дрона. Отразяването им е скъпо, а нанасят щети във възлови икономически (петролни) или военни структури.
Идеята на Иран не е да спечели войната, защото знаят, че не могат. Иран иска да я направи толкова скъпа, че за противника да не е финансово изгодна. Защото знаят, че войните са за пари. Тоест да стигнат до точката, в която войната вече не е финансово изгодна, а евентуалните бъдещи печалби от ресурси да са все по-малко до направо нерентабилни.
Същата стратегия е и с корабите. Иран не строи гигантски скъпи и трудни за поддържане кораби, а буквално евтини лодки в голям брой, заредени със снаряди. Така те са по-мобилни, по-трудни мишени и по-трудни за засичане, а заради големия брой ще струва повече за елиминирането им, т.е. ще изискват повече от скъпите ракети на противника.
Иранската армия е децентрализирана, с много отделни, малки и самостоятелни звена, т.е. унищожаването на едно звено не спира процеса. Другите продължават.
-----
Да, Иран ще загуби, но това ще е една от най-скъпите военни операции на САЩ, като може да има катастрофални икономически последици за Европа. И иранците с минимум усилия и разходи ще нанесат големи загуби (икономически), което всъщност показва опасна за Запада стратегия, която може да бъде ползвана от други страни. Как Давид да се бие с Голиат. И да, може да загуби, но ще нанесе максимум щети на неприятеля.

И малко от мен:
Тръмп обича да си измисля разни неща. Той просто ще излезе и ще каже: Унищожихме балистичните ракети на Иран (нали уж това беше официалният повод за започването на войната), също както миналата година каза че напълно е унищожил ядрената им програма. И тогава войната свърши, кравите просто ще спрат да атакуват Иран. Няма значение дали аятоласите ще си отидат или не. Тръмп ще е победител в очите на стадото.
Така до след някоя и друга годинка, когато пак си измислят някакъв повод да атакуват Иран... и пак да гризнат същото дръвце. 
За съжаление главните губещи от цялата история ще сме ние, европейците (освен иранците, разбира се)
преди 1 час, crazy katon написа:

Бай Дън беше президент-сомнамбул, ходеше спейки, ръкуваше се с духове, подпръдваше, не си признаваше, а какво да кажем за многосерийния "Падай трудно", този ще се окаже бълнуващия президент, обикновено ги наричам прецеденти, но когато всички са такива, вече не е прецедент. Първо искаше нобелката за мир, те на кого ли не я даваха компепенциите, можеха и на него, бил спрял осем войни, той си ги брои или по-точно бълнува. Сега за толкова дни, колкото минаха, толкова пъти победи, нищо че в една и съща война, и то не е баш война, само децата от училището не го разбраха, пък и не е съвсем победа, защото всеки ден той побеждава, а министърът му на войната обещава страховити удари. Бълнуването се превръща в явна лудост, но няма кой да го събуди, пък и да има, историята на тяхната демокрация (изобщо западналата) сочи, че всеки следващ е с пъти по-тъп от предишния, направо комедията "Власт на идиоти" (по ми харесва "Идиокрация") се оказа пророческа. Този път не знам какво ще стане, миналия път се усещаше, че бълнуващия малко се е посъбудил, сега обаче побеждава всеки ден, всеки ден обещават нови, страшни удари по победените, изобщо тук не може да се предвиди нищо, пълна откачалка. А аз го подкрепях, имах надежди ... кофти тръпка.

Много точно казано, там за съжаление населението е от идиот нататък, всичко се пули в екраните и слушка тъпотиите които му се сервират от журналята, принизяват всичко до шоу, дори и изкукуригалия им президент се държи като водещ на евтина шоу програма.
А това "Идиокрация" е може би най точната думата описваща строя в който всички живеем благодарение на кравите, затова ще си позволя да открадна и използвам в моите публикации. :) 

преди 27 минути, Zalmoxis написа:

И какъв е смисъла от твоето "дрънкане"?
Да убиеш безценно време? Че и колкото да дрънкаш нищо няма да промениш, защото си супер-никой в тази война.

Първото дрънкане на Тръмп и Биби вкара насралата в капан. Той клъвна и му изгякаха 88 тона тротил над бункера.
Второто подобно дрънкане вкара пихтията хаменеи в същия капан. Виткофф и Кушнер се "направиха на обидени" и отложиха визит в Израел. Пихтията събра хабибитата в капана и им изгякаха 33 тона тротил над двореца.

Не става ти да пишеш папируси с заповеди "смърт на големия дявол, смърт на малкия дявол, че и пореден - смърт на Трамп".  Над 10 години да шикалкавиш за урана и да не допускаш инспектори. Имат запас за 10 атомни бомби приготвен материал за далеч по-мощни от ВСВ. Изпуснаха навремето онзи болшевишки феодал с аеродинамичната прическа в Северна Корея и гледай как се гери над Япония и Южна. А тези фанатици са по-откачени и ако я имаха като нищо да са я метнали вече. Скунксовете са притиснати в ъгъла и сега или никога.

И ако бомбенето не ги докопа, парите ще го направят. Те са велика енергия на замисъла. За 1млн продадоха хания и го гръмнаха с граната в двореца на пихтията. Кой ли го помни от вас петолъчките какъв бе хания, ама нейсе. На ви жокер да си поправите банковите сметки.

Какви капани какви пет лева бе болен?
Я слез на земята! Убили били дъртия, мноо важно, той неговото си го е извижял, направил каквото е могъл за страна си. Какво друго постигнаха?
Аятоласи там бол, трябва да изтрепят 2/3 от населението на цялата страна за да ги изчистят и пак не е сигурно, че ще са успели.
Мен по ми е интересно не те ли е гнус от теб самия да подкрепяш убийци на деца? Знаеш цялата гнусотия която сътвориха чифутите в Газа, ся 200 деца с един удар затриха, палят война след война, а оня шут от белия дом им слугува. Освен ако не си чифут, друга причина не виждам да подкрепяш тия изроди...
...или 'ко си поредния акаунт на оня сбръкания.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Въпреки, че Иран ще загуби войната

Ко са загубили?

преди 7 минути, Bubbles написа:

... сбръкания.

Ебати напрегнатия франкофон! На каква ясла си там, на социални или като онази белгийската циклофрения.
Свършиха доводите и мина на лични.Нали женати била 16 години по-млада. Прати ми я, да ми сканира органа и ще си чат колко съм чифут. А'ре в  терариума при другите далбони. 😁

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Не чете целият ми пост, нали?

Само отгоре отгоре, но разбрах че е сарказъм, и все пак въпроса ми беше към тия които наистина го мислят.   

преди 3 минути, Zalmoxis написа:

Ебати напрегнатия франкофон! На каква ясла си там, на социални или като онази белгийската циклофрения.
Свършиха доводите и мина на лични.Нали женати била 16 години по-млада. Прати ми я, да ми сканира органа и ще си чат колко съм чифут. А'ре в  терариума при другите далбони. 😁

Сигурен бех че си ти но бях длъжен да пробвам, не съм виновен, че пишеш с 20 акаунта, спориш сам със себе си и се заяждаш с всички, навремето всички те уважавахме, а сега всичките ти се смеем. Сам си прави сметката.
И полека с желанията да не се запознаеш с показалката. 😋

преди 29 минути, ivottoshev написа:
И малко от мен:
Тръмп обича да си измисля разни неща. Той просто ще излезе и ще каже: Унищожихме балистичните ракети на Иран (нали уж това беше официалният повод за започването на войната), също както миналата година каза че напълно е унищожил ядрената им програма. И тогава войната свърши, кравите просто ще спрат да атакуват Иран. Няма значение дали аятоласите ще си отидат или не. Тръмп ще е победител в очите на стадото.
Така до след някоя и друга годинка, когато пак си измислят някакъв повод да атакуват Иран... и пак да гризнат същото дръвце. 
За съжаление главните губещи от цялата история ще сме ние, европейците (освен иранците, разбира се)

Хайде малко по-бодро от тебе.
Какъв е този песимизъм от 53 годишен инвалид на минамална заплата, любител на джибрите? Честно, мислех те за пенсионер текезесар, но като разкри, че си от София и останалото инфо от членовете на форума си изградих профайл за личността ти, но както и да е.

Тръмп е влюбен в ботоксното деди.
Тръм страда от прогресираща деменция и кралски нарцизъм. Днес е раздал обувки и на Марко Рубио е подарил някакви адски номера.
Тръмп мечтае да разруши ЕС, защото го приема като икономически конкурент, но както се изцепи онази пиянка медведев - пари няма, вие се дръжте, до нови срещи!
Биби шушна на Тръмп, че пихтията е издала фетва "Смърт на Тръм/Трамп или като там се произнася англосаксонката му фамилия, а това е кръвна обида. Така че като ти подарява обувки за Горила, ги обуваш и благодариш! Понял!

преди 40 минути, Zalmoxis написа:

Какъв е този песимизъм от 53 годишен инвалид на минамална заплата, любител на джибрите? Честно, мислех те за пенсионер текезесар, но като разкри, че си от София и останалото инфо от членовете на форума си изградих профайл за личността ти, но както и да е.

Не ти е за пръв път да си вадиш грешни заключения, въз основа на източници, които приемаш за достоверни :)

Не съм инвалид, не разчитам на заплата, пия по 150-200 грама уиски и то два или най-много три пъти в седмицата. Освен това бизнеса ми е такъв, че от началото на април до средата на май и от началото на ноември до средата на декември може и да не близна грам алкохол...

преди 48 минути, Zalmoxis написа:

Тръмп е влюбен в ботоксното деди.
Тръм страда от прогресираща деменция и кралски нарцизъм. Днес е раздал обувки и на Марко Рубио е подарил някакви адски номера.
Тръмп мечтае да разруши ЕС, защото го приема като икономически конкурент, но както се изцепи онази пиянка медведев - пари няма, вие се дръжте, до нови срещи!
Биби шушна на Тръмп, че пихтията е издала фетва "Смърт на Тръм/Трамп или като там се произнася англосаксонката му фамилия, а това е кръвна обида. Така че като ти подарява обувки за Горила, ги обуваш и благодариш! Понял!

Тръмп е кукла на конци на евреите. Това е. Естествено че играта не е това да се знае от всички, но няма друго обяснение за действията му в Близкият изток. 

преди 1 час, ivottoshev написа:

От нета:

Въпреки, че Иран ще загуби войната, те промениха изцяло "правилата на играта" във военното дело.
Иранците много добре знаят, че нямат абсолютно никакви шансове да спечелят с традиционни оръжия и стратегия срещу най-силната и глобална империя в историята на човечеството, затова са се концентрирали върху това да направят войната възможно най-скъпа за противника.
Нека ползваме онова клише, което толкова често го споменават по нашите телевизии - Иран и превръщането на конфликта в "асиметрична война". Тоест избягване на силните страни на противника и използване на слабостите му.
Вместо да харчат пари за тежки и много скъпи екипировки, самолетоносачи, танкове, кораби, бронетранспортьори и т.н., иранците са се концентрирали върху производството на евтини дронове и балистични ракети. Един дрон последно поколение "Шахед 136" струва между 30-50 хиляди долара (някой твърдят дори 20000), може да измине 2000 км и да носи 50 кг взривно вещество.
Пуснати в огромни количества те стават трудни за отразяване. Особено, когато се пуснат и с още много по-евтини "паразитни дронове", които имат за цел само объркване на защитни системи.
Системи като Пейтриът или Thaad използват скъпи консумативи, често за да отразят един дрон им трябват 1, 2, дори 3 ракети, всяка от които струва около 1 до 3 милиона долара. Сами си направете сметките.
Дроновете могат да се сложат в тирове и камиони и да се пуснат от всяко място в Иран. Имат подземни тунели и множество изходи. Според данни Иран може да произвежда такива дронове по 500 на ден, като някои смятат, че в арсенала им има около 80000 дрона. Отразяването им е скъпо, а нанасят щети във възлови икономически (петролни) или военни структури.
Идеята на Иран не е да спечели войната, защото знаят, че не могат. Иран иска да я направи толкова скъпа, че за противника да не е финансово изгодна. Защото знаят, че войните са за пари. Тоест да стигнат до точката, в която войната вече не е финансово изгодна, а евентуалните бъдещи печалби от ресурси да са все по-малко до направо нерентабилни.
Същата стратегия е и с корабите. Иран не строи гигантски скъпи и трудни за поддържане кораби, а буквално евтини лодки в голям брой, заредени със снаряди. Така те са по-мобилни, по-трудни мишени и по-трудни за засичане, а заради големия брой ще струва повече за елиминирането им, т.е. ще изискват повече от скъпите ракети на противника.
Иранската армия е децентрализирана, с много отделни, малки и самостоятелни звена, т.е. унищожаването на едно звено не спира процеса. Другите продължават.
-----
Да, Иран ще загуби, но това ще е една от най-скъпите военни операции на САЩ, като може да има катастрофални икономически последици за Европа. И иранците с минимум усилия и разходи ще нанесат големи загуби (икономически), което всъщност показва опасна за Запада стратегия, която може да бъде ползвана от други страни. Как Давид да се бие с Голиат. И да, може да загуби, но ще нанесе максимум щети на неприятеля.

И малко от мен:

Има много истина, но не се казва всичко. Да, Иран ще загуби, но можеше да спечели и предотврати войната, като сключи сделка с Тръмп. Сега ядат дървото, а покрай тях и ние европейците. Рискуват американците да им сринат енергийната система, която да възстановяват след това повече от десет години. Ако войната продължи, в страната ще настъпи глад. Ще дойде момент, когато айтоласите (тези, които оцелеят) ще се боят повече от собствения си народ, отколкото от американските ракети. Хаменей син колко ли дни му остават на този свят? Предполагам, че ти Тошев, ще го надживееш...

на 11.03.2026 г. в 1:47, "Саша" написа:

Украйна изпраща три екипа за борба с дронове в Близкия изток......

Дзвероооо, къде си бре? Току що получих достоверно инфо за дроновете:

https://www.facebook.com/reel/1209924684555160

преди 41 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да, Иран ще загуби, но можеше да спечели и предотврати войната, като сключи сделка с Тръмп. 

Ти наистина ли го вярваш? Миналата година нали им унищожиха ядрената програма? Тогава такава беше целта и я изпълниха. Всичко трябваше да приключи, нали? Да, ама не, сега целта им била балистичните ракети. Да речем че иранците сключат сделка и си ги унищожат сами. Нима всичко щеше да приключи? Ми не, защото целта на евреи и крави е самият Иран да приключи, а не някакви си сделки.

преди 41 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ще дойде момент, когато айтоласите (тези, които оцелеят) ще се боят повече от собствения си народ, отколкото от американските ракети.

Това го знаеш, защото западната пропаганда ти казва че народът на Иран е против аятоласите, нали? А ако истината не е баш такава? А ако убийството на духовният им водач ги е сплотило още повече около лидерите им? 

Spoiler

Съединените щати нанесоха масивен въздушен удар по стратегическия остров Харг в Персийския залив на Иран. Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърди, че операцията е извършена по негова пряка заповед и е една от най-тежките бомбардировки в Близкия изток.

Според Тръмп, силите на Централното командване на САЩ са атакували всички военни съоръжения на острова. Той твърди, че американските удари са „напълно унищожили всички военни цели“ на Харг.

Остров Харг се счита за ключов енергиен център за Иран. Нефтеният терминал, разположен там, обработва по-голямата част от износа на ирански петрол, което го прави стратегически важен за икономиката на страната и световния енергиен пазар.

Тръмп подчерта, че американските сили умишлено са се въздържали от нападения срещу нефтената инфраструктура на острова. Той заяви, че решението е взето „от съображения за благоприличие“, но може да бъде преразгледано.

Президентът на САЩ предупреди, че ако Иран или други сили се опитат да възпрепятстват свободното и безопасно преминаване на кораби през Ормузкия проток, Вашингтон може да нанесе удар по нефтените съоръжения на острова.

Тръмп също отправи строго предупреждение към иранските военни, заявявайки, че би било „разумно за тях да сложат оръжия“ и да се опитат да запазят това, което е останало от страната, намеквайки за по-нататъшно засилен военен натиск от страна на Съединените щати.

Ударите срещу Харг отбелязаха последния етап от рязката ескалация на конфликта около Иран. Експерти отбелязват, че атака срещу острова може да има сериозни последици за световните петролни пазари и безопасността на корабоплаването в Персийския залив.

Иранските въоръжени сили отправиха строго предупреждение към Съединените щати, декларирайки готовността си да отвърнат на удари в случай на атаки срещу петролната, икономическата и енергийната инфраструктура на Ислямската република.

В публикувано изявление иранската страна подчерта, че всякакви удари по енергийните съоръжения на страната ще се считат за сериозна ескалация и ще бъдат посрещнати с незабавен отговор.

Според ирански военни служители, в случай на подобен сценарий Иран е готов да атакува петролната и икономическа инфраструктура, както и енергийните съоръжения на компании в различни страни в региона, които имат американско участие или си сътрудничат със Съединените щати.

Честито!
Селският бензин А-95 вече се харчи над 8 шекела за литър.

HySkmSH.png

ттошев, това не е ИИ, а реален кадър от Иран.

Дилетанти! Един клонинг не могат да сделат като на хендрещия в чемоданчета.
И злите езици разпряват, че и двете ноги ампутирани и бая карантия изрезана, че и в кома. Жалко за апартаментите в Лондон. Колко инфлуенсърки можеше да го масажират, а сега на ти сульо от картон.

Иначе се радвам, че разби мита за клошарското ти житие. Човешко е да се греши.
Браво, здрав дух - здраво тяло! 2.4л уиски на месец - гледай да не те тресне цирозата и прикривай ръцете. Тремора и изпъкналите вени издават шотландския любител.

Хайде с здраве и шабат шалом!

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Ти наистина ли го вярваш? Миналата година нали им унищожиха ядрената програма? Тогава такава беше целта и я изпълниха. Всичко трябваше да приключи, нали? Да, ама не, сега целта им била балистичните ракети. Да речем че иранците сключат сделка и си ги унищожат сами. Нима всичко щеше да приключи? Ми не, защото целта на евреи и крави е самият Иран да приключи, а не някакви си сделки.

Това го знаеш, защото западната пропаганда ти казва че народът на Иран е против аятоласите, нали? А ако истината не е баш такава? А ако убийството на духовният им водач ги е сплотило още повече около лидерите им? 

Унищожили са, ама друг път. Само я забавиха. Целта на аятоласите винаги е била Израел да бъде унищожен, а това САЩ няма да го допусне. Тръмп е бизнесмен. Предложи им сделка, от които иранският народ щеше да спечели. Само че те са твърдоглави като украинците, даже още по-зле от тях...                                                        Голяма част от народа, която става все по-малка, подкрепя аятоласите. Нещо подобно на украинците са...                                    Когато гладът почука на вратата, а той вече чука, никакъв духовен водач няма значение. Бедата е, че ако Тръмп им срине енергийната система, ще тръгне вълна от бежанци. Той това не го иска. Желанието му е да прави бизнес...                      П.П. Както вече писах, работил съм в един трибуквен застраховател навремето. Ако не разбереш от добра дума, ще разбереш от много бой и лоша дума. Такова беше  правилото, което до голяма степен е валидно и днес в международните отношения...

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Унищожили са, ама друг път. Само я забавиха. 

Искаш да кажеш, че кравите са лъжци и само са се хвалели? 

Хегсет: САЩ унищожиха ядрената програма на Иран

Предложи им сделка, от които иранският народ щеше да спечели. 

Ти да си видял някога, някъде някой народ да е спечелил след като кравите му доставят "демокрация"? Либия според класациите беше "най-добро място за живеене в Африка"... но дойдоха крави. Ливан беше наричан "перлата на Средиземноморието", Ирак, Сирия, Афганистан...

Когато гладът почука на вратата, а той вече чука, никакъв духовен водач няма значение. 

За теб може, но никога недей да съдиш по себе си. Да не би да си помисли че на чалмите само водачите им са религиозни фанатици?

П.П. Както вече писах, работил съм в един трибуквен застраховател навремето. Ако не разбереш от добра дума, ще разбереш от много бой и лоша дума. Такова беше  правилото, което до голяма степен е валидно и днес в международните отношения...

И какво стана с този трибуквения? Още ли раздава "справедливост" с бухалки, или това време отмина?

Неверници, не унивайте! БРИКС никога няма да остави Иран! Ционистите вече летят в домовете на хората!

Още един самолетоносач отиде към дъното 

преди 1 час, ivottoshev написа:

Искаш да кажеш, че кравите са лъжци и само са се хвалели? 

Хегсет: САЩ унищожиха ядрената програма на Иран

Ти да си видял някога, някъде някой народ да е спечелил след като кравите му доставят "демокрация"? Либия според класациите беше "най-добро място за живеене в Африка"... но дойдоха крави. Ливан беше наричан "перлата на Средиземноморието", Ирак, Сирия, Афганистан...

За теб може, но никога недей да съдиш по себе си. Да не би да си помисли че на чалмите само водачите им са религиозни фанатици?

И какво стана с този трибуквения? Още ли раздава "справедливост" с бухалки, или това време отмина?

Преувеличени бяха хвалбите, да. Ти нещо друго ли си очаквал от Тръмп? Той не е известен със скромност... Ударът тогава имаше повече сплашващ ефект, отколкото реален...Става въпрос за американския удар. Израелският уби няколко ирански учени със семействата им, явно недостатъчно и късно... Сега гътнаха още един...                             В Либия, ако се е жиеело много добре, нямаше да има гражданска война. Там са племена, които се мразят едни други. Убиха и унижиха Кадафи и настана хаос. Логично....                                          О, не около половината иранци може би са повече или по-малко фанатици....Те се церят със смърт и глад... Да се надяваме, че разумът в по-голямата част ще надделее.                                               Отдавна не съм в този бизнес, а и от много години не съм привърженик на насилието и слагането на главата в торбата... Всяко правило обаче си има изключение...

Славните войни на Мохамед отново удари здраво

Който ще тренира за десанта на онзи остров - Battlefield 3 има подходяща карта от него. Бъдещето е в ръцете на геймърите, не на неверниците като вас!  Започвайте да се молите за живота си преди иранските ракети да се посипят върху главите ви! БРИКС е велик! Иран е велик! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.