Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мюсюлмански протести раздират Великобритания

Featured Replies

top_logo.jpg

Стотици забрадени мюсюлманки протестираха вчера в Лондон срещу желанието на правителството да им забрани да носят фередже, съобщи АФП. Вчера министърът на външните работи на Обединеното кралство Джак Строу подложи на обсъждане в Парламента забраната за изразяване на етническата принадлежност. Той подчерта, че воалът, с който мюсюлманките крият лицата си, подчертава различието между религиите и задълбочава разделението в британското общество. Протестиращите жени издигнаха лозунга “фереджето е избор, фереджето е свобода”. Дебатите продължават и все още не е ясно какво ще реши правителството.

Няма да спрат протестите, размириците, докато има ограничаване на личната свобода.Независимо дали е за фереджето, или за нещо друго......

Тъпо е да се забранява. Щом нещо не е против законите и конституцията.

Вместо с престъпници, държавата се бори с част от жените. Които и без това са с по-малко права.

Когато се нарушават закони и се потъпкват права и се убиват хора, тогава трябват спешни мерки.

Който създава "островни" общества трябва да очаква това което се случва и да не се прави на ощипан.

След като са избрали да живеят там ще се съобразяват с законите на съответната държава.Не мисля че английското правителство държи някой на сила там.Лятото работих с англичани и след разговори с тях разбрах че на хората им е писнало от разни пакистанци и всякакви други неподлежащи на цивилизация индивиди.

Редактирано от VEELVET (преглед на промените)

Няма да спрат протестите, размириците, докато има ограничаване на личната свобода.Независимо дали е за фереджето, или за нещо друго......

Така че на който не му харесва да си ходи там от където е дошъл!!!!

И там да си протестира и да се бори за личната си свобода колкото си иска, а ако иска и на ръце да ходи.

Аз мисля че трябва да се съобразяват с изискванията на страната домакин независимо от религията им.Имам леля която беше две години в Йемен на работа и там са ги карали да се обличат според техните правила.Представете си жена с гол гръб в Сана...невъзможно.Така че спазваш правилата и това е.

Не знам за мюсулманска страна, в която жени - чужденки да са принудени да носят черни фереджета, или да се покриват изцяло.Пътувам доста, и в нито една страна не са ме принуждавали.Разбира се, обличам се прилично - не нося къса пола там biggrin.gif

Ограничаването на личната свобода е глупост, независимо за какво става въпрос.

Прав е Вало - те с престъпността не се борят, тръгнали срещу група жени...

Не са ги карали да носят бурки ама разни поли и къси ръкави са били нещо немислимо.Не говорим за светски държави като Турция,там и моята приятелка ходи на плажа без горнище.

infinity1305, от Турция по-надолу слизала ли си? Там ако фланелката ти е без ръкав и се сърдят. Да не говорим гол до кръста да те видят. Определено си им спазваме техните порядки.

infinity1305, от Турция по-надолу слизала ли си? Там ако фланелката ти е без ръкав и се сърдят. Да не говорим гол до кръста да те видят. Определено си им спазваме техните порядки.

Макси, Турция, Иран, Ирак, Сирия, Авганистан и още няколко, но тези изброените стигат.Особено за теорията за фанатизма. :P

А и аз подчертах, че се обличам прилично там - не ходя гола до кръста.

Нещата не са черно-бели.

Много са сложни.

И няма еднозначно решение.

Гневът не е добър съветник.

Гневът е слабост.

Насилието не е.

Насилието поражда насилие.

И е лош стил.

Всеки вижда проекциите си за света. И смята, че единствено е прав.

Всеки трябва да спазва законите на държавата в която живее.

Всеки трябва да има свободата да избира да вярва или не.

Религията не трябва да е над държавността.

Смесването на религията и политиката води само до нещастия.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Хахаха някои ни изкара бай Ганьовци за забрадките в училищата, а сега се стига навсякъде във Великобритания. Закона обаче е за забрана за изразяване на етническата принадлежност, тоест християните също вероятно няма да можем да носим големи и набиващи се кръстове или нещо друго ... което смятам за съвсем нормално, религията е задължително да е на втори план, вкарва само различия и допълнителни проблеми.

edit: А и да казваш или да се обличаш по някакъв начин не те прави по-вярващ, тов авсе едно да си лепнеш етикет Аз съм красив - ми няма да станеш по-красив.

Редактирано от voxy (преглед на промените)

Ограничаването на личната свобода е глупост, независимо за какво става въпрос.

„Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека. Казвам ти го, Санчо, защото ти видя пиршествата и изобилието, на които се радвахме в замъка, който преди малко напуснахме. Е добре, сред онези вкусни ястия и ледени напитки на мене ми се струваше, че се измъчвам от глад, защото не им се наслаждавах свободно, както бих им се наслаждавал, ако те бяха мои. Задълженията да се отплатиш за направените ти благодеяния и милости са вериги, които пречат на духа да бъде свободен.“ — Мигел Сервантес, (Дон Кихот)

Хахаха някои ни изкара бай Ганьовци за забрадките в училищата, а сега се стига навсякъде във Великобритания. Закона обаче е за забрана за изразяване на етническата принадлежност, тоест християните също вероятно няма да можем да носим големи и набиващи се кръстове или нещо друго ... което смятам за съвсем нормално, религията е задължително да е на втори план, вкарва само различия и допълнителни проблеми.

Виж, тук си прав - страх ме е там да нося големи кръстове, само мъничко кръстче. biggrin.gif

Всъщност - не съм пробвала - не знам.

Хайде сега, не е нужно да ходиш гола до кръста и да изкушаваш мюсюлманите да си сменят религията :P . На мен са ми правили забележка за фланелка без ръкави. Има си опашки по магазините за жени и мъже. Ако се наредя на женската и веднага бръмчат. Я се опитай да пийнеш алкохол в Иран.

Така, че определено спазваме техните норми.

„Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека. Казвам ти го, Санчо, защото ти видя пиршествата и изобилието, на които се радвахме в замъка, който преди малко напуснахме. Е добре, сред онези вкусни ястия и ледени напитки на мене ми се струваше, че се измъчвам от глад, защото не им се наслаждавах свободно, както бих им се наслаждавал, ако те бяха мои. Задълженията да се отплатиш за направените ти благодеяния и милости са вериги, които пречат на духа да бъде свободен.“ — Мигел Сервантес, (Дон Кихот)

Ние живеем сред хора.Не сме на пустинен остров.Разбира се, че ще се съобразяваме с хората, сред които живеем.Но да се съобразяваш е едно, а да ти налагат - съвсем друго...

Хайде сега, не е нужно да ходиш гола до кръста и да изкушаваш мюсюлманите да си сменят религията :P . На мен са ми правили забележка за фланелка без ръкави. Има си опашки по магазините за жени и мъже. Ако се наредя на женската и веднага бръмчат. Я се опитай да пийнеш алкохол в Иран.

Така, че определено спазваме техните норми.

Спазваме навсякъде.И в България даже...особено когато бабичките започнат да шушукат колко е къса полата ми, ми става особено неудобно biggrin.gif Даже веднъж една баба в България ме заплю, защото реши че съм прекалено разголена biggrin.gif

А хора и хора има.И в Иран, и в Англия, и в България...

Макси, Турция, Иран, Ирак, Сирия, Авганистан и още няколко, но тези изброените стигат.Особено за теорията за фанатизма. :P

А и аз подчертах, че се обличам прилично там - не ходя гола до кръста.

Обясни ми защо ти ограничаваш личната си свобода там и не носиш къса пола ?

Според моите представи ( и на повечето християни ) приличното облекло не включва чаршаф на главата и мисля че и те трябва да се съобразяват с това в Европа.

Обясни ми защо ти ограничаваш личната си свобода там и не носиш къса пола ?

Според моите представи ( и на повечето християни ) приличното облекло не включва чаршаф на главата и мисля че и те трябва да се съобразяват с това в Европа.

Много прилича тази тема на една друга затворена вече biggrin.gif

Баба ми в България носи забрадка...и е православна християнка... biggrin.gif

Реакцията обаче е хубава - протести, ако няма протести означава че всяко ограничение може да си минава свободно и може да се стигне до по-големи. Примерите с някои мюсулмански страни не смятам за основателни, нали някои може да сме по-напред в развитието си? "око за око, зъб за зъб" не е максима на разумен човек.

Реакцията обаче е хубава - протести, ако няма протести означава че всяко ограничение може да си минава свободно и може да се стигне до по-големи. Примерите с някои мюсулмански страни не смятам за основателни, нали някои може да сме по-напред в развитието си? "око за око, зъб за зъб" не е максима на разумен човек.

И тази максима води и християни, и мюсулмани, когато въстават..

За тия забрадки, преди 2-3 дена в университета попаднах на няколко забрадени девойки, много бият на очи и се получава някакво дистанциране, ако искаш да си в тълпата, трябва да приличаш на нея, инак тълпата те отхвърля и изолира :P

Такааа...като теми за съпоставка "Новите карикатури на Мохамед" и тази за искането на мюсюлманките да ходят забулени във Великобритания са много интересни. Те искат да не им се гаврим с пророка като го изобразяваме, но ние казваме, че трябва да има свобода на словото, свободна воля и си държим на нашето, много ни пука за техните искания и забрани, да си ги държат за страните си. Но в един момент, те искат да ходят забулени във Великобритания, в този момент забравяме за свободната воля и искаме да им забраним да се обличат по определен начин. Това на мен ми прилича на игра на целенасочени провокации от наша страна.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.