Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мюсюлмански протести раздират Великобритания

Featured Replies

Примерите с някои мюсулмански страни не смятам за основателни, нали някои може да сме по-напред в развитието си?

Какви някои страни бе братчед. От Турция надолу, всичките страни си имат ограничения спрямо нашите разбирания.

И тази максима води и християни, и мюсулмани, когато въстават..

Кому е изгодно? Кой ще е жертвата и кой ще победи според теб?

Кому е изгодно? Кой ще е жертвата и кой ще победи според теб?

Няма отговор...

Знам само, че за това имат вина хората, а не боговете.

Какви някои страни бе братчед. От Турция надолу, всичките страни си имат ограничения спрямо нашите разбирания.

Ей брато biggrin.gif , ми значи сме по-напред в развитието от всички тези надолу от Турция в някои отношения. Едва ли щеше да се стигне до подобни мерки ако ги нямаше атентатите.

Има отговор,и той се крие в историята . А кой ще победи,историята показва че империите винаги падат,побеждават наглед по-слабите културно и технически. Затова съм спокоен,по-високия дух и морал побеждава винаги,по-слабия си отива.

Ей брато biggrin.gif , ми значи сме по-напред в развитието от всички тези надолу от Турция в някои отношения. Едва ли щеше да се стигне до подобни мерки ако ги нямаше атентатите.

Самоуспокоението е хубаво нещо,стига да е реална базата за успокоение а не грешна,или илюзорна :P

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Няма отговор...

Знам само, че за това имат вина хората, а не боговете.

Има въпроси които нямат отговори. Тия обаче с някаква достоверна вероятност имат.

Поредният абсурд! Като не им харесва в Англия,да се пръждосват оттам! Подай им пръст,те ще ти отхапят ръката...В една друга тема разправих за мой приятел от Манчестър и за проблемите,които имат там с разни пакистанци,иранци,и тем подобни.Положението в Англия в момента е доста кофти,специално относно тези мюсюлмани,които се държат нагло,не зачитат местните закони,и все претендират за разни права. В тази тема няма какво да спорим и да обсъждаме - право на британското правителство е да си решава проблемите в страната,така че щом на някой не му харесва там - вън!!! :wors:

Поредният абсурд! Като не им харесва в Англия,да се пръждосват оттам! Подай им пръст,те ще ти отхапят ръката...В една друга тема разправих за мой приятел от Манчестър и за проблемите,които имат там с разни пакистанци,иранци,и тем подобни.Положението в Англия в момента е доста кофти,специално относно тези мюсюлмани,които се държат нагло,не зачитат местните закони,и все претендират за разни права. В тази тема няма какво да спорим и да обсъждаме - право на британското правителство е да си решава проблемите в страната,така че щом на някой не му харесва там - вън!!! :baby:

Мюсулманин може да бъде всеки англичанин кореняк, както и фен на Левски София :)

Първата част от изречението ти е чист оффтопик,мисля че разбра какво имах предвид. За втората,имам наблюдения,че много повече от гореспоменатите има сред феновете на ЦСКА...

Цитатът е от пътеписа на арабският пътешественик Ибн Фадлан и се отнасят за Волжка България. Макар че населението на тази България е мюсюлманско, там се спазват старите обичаи. Вижда се че и тогава проблемът с покриването на главите на жените е съществувал, абе нищо ново под слънцето.

Българите не са спазвали и друго основно правило :lol6: :lol6:

Няма какво толкова да се говори, щом си решил да живееш в дадена страна, спазваш порядките и правилата, почнеш ли да се правиш на различен и да си искаш своето(и все на религиозна основа), нещата намирисват.Мнооого ме съмнява на тези протестиращите нещо в живота да им пречи и видите ли тез фереджета развалят всичко и те не могат да спят спокойно.Сигурно имат повече свобода и права и какво ли още не от много българи в нашата мила демократична държава, но забрадките.....Аз съм мюсюлманка, не ме закачайте.Дали си такава или не, определя това, което ти е в главата и сърцето, а не на главата или където и да било другаде.Тази показност не носи нищо добро и много ме съмнява да не се експлоатира по някакв начин, много е удобно според мен.Мир и свобода не са понятия, които съществуват извън законите и общоприетите ценности и стандартив дадена страна или общност като цяло.Ми дайте да дадем и свобода на убийците и тем подобни, да ги пуснем на свобода, що да им ограничаваме свободата?Има правила, които трябва да се спазват и свобода на която да се радваме и да сме благодарни, че я имаме и че имаме разбирането за нея.

След като са избрали да живеят там ще се съобразяват с законите на съответната държава.Не мисля че английското правителство държи някой на сила там.Лятото работих с англичани и след разговори с тях разбрах че на хората им е писнало от разни пакистанци и всякакви други неподлежащи на цивилизация индивиди.

Ами доколкото знам има държави, където е забранено на жените, независимо че не са християнки или други, да излизат без да са се забрадили, че и закрили напълно. Не виждам къде е проблема Англия или пък която и да е държава която се води светска да си държи на своите порядки. Най-малкото при такова изискване в Афгаистан или Пакистан например за чуденците, защо да протестират за същото като отидат в чужда държава.
Аха.Ти беше работил с много мюсулмани.И след тъй широките ти контакти тук да се опиташ да ни излъжеш така.А кой закон в Англия не е спазен от протестиращите?Не се опитвай да отговаряш.Просто няма такъв.

Хахаха някои ни изкара бай Ганьовци за забрадките в училищата, а сега се стига навсякъде във Великобритания. Закона обаче е за забрана за изразяване на етническата принадлежност, тоест християните също вероятно няма да можем да носим големи и набиващи се кръстове или нещо друго ... което смятам за съвсем нормално
Не ми стана ясно как големия или малкия кръст ще изрази етническата ти принадлежност.

А по воала как се разбира?

Още по интересно е как един Индиец или Китаец ще прикрие етническия си произход.Сигурно ще ползва Каска за мотоциклет.Или пък да си смени физиономията.Щото тя доста ясно го изразява.

Обясни ми защо ти ограничаваш личната си свобода там и не носиш къса пола ?

Според моите представи ( и на повечето християни ) приличното облекло не включва чаршаф на главата и мисля че и те трябва да се съобразяват с това в Европа.

Ау каква компетентност.Може и да ти се вижда странно,но за никакви чаршафи не става дума.

А сега ще те полея със студен душ.

Цитат

[11:1] Бъдете мои подражатели, както съм и аз на Христа.

[11:2] Похвалявам ви, братя, че ме помните за всичко и държите преданията тъй, както съм ви ги предал.

[11:3] Искам да знаете още, че глава на всеки мъж е Христос, а на жената глава е мъжът, на Христа пък глава е Бог.

[11:4] Всеки мъж, който се моли или пророкува с покрита глава, засрамя главата си;

[11:5] и всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамя главата си, защото все едно е, като да е обръсната;

[11:6] ако жена не иска да се покрива, нека се стриже; ако пък е срамотно за жена да се стриже или бръсне, нека се покрива.

[11:7] И тъй, мъжът не бива да си покрива главата, защото е образ и слава Божия, а жената е слава на мъжа.

[11:8] Защото не мъжът е от жената, а жената е от мъжа;

[11:9] и не мъжът е създаден за жената, а жената за мъжа.

[11:10] Затова жената трябва да има на главата си знак на мъжова власт над нея - заради Ангелите.

[11:11] Но все пак нито мъж без жена, нито жена без мъж бива в Господа.

[11:12] Защото, както жената е от мъжа, тъй и мъжът е чрез жената, а всичко е от Бога.

[11:13] Разсъдете сами в себе си: прилично ли е жена да се моли Богу гологлава?

[11:14] Нали и самата природа ви учи, че е безчестие за мъж, ако си оставя коса?

[11:15] Но, ако жена си оставя коса, то е чест за нея, понеже косата й е дадена вместо покривало.

[11:16] Обаче, ако някой иска да се препира, ние нямаме такъв обичай, нито църквите Божии.

Разбирам,че се явяваш по-голям християнин от Апостол Павел.Може ти пък да си някой нов светец.

Да разбирам ли че на света се е явило евангелието на VEELVET.

Един приятелски съвет от мен: Когато се дискутират религиозни въпроси е необходима известна достоверност на речта.Не е моя работа,но едва ли правиш добро впечатление,като представяш своето мнение,като мнение на повечето християни.Повярвай ми по-добре е първо да провериш.Така просто се излагаш.За разлика от теб,аз познавам християнството и такива писания веднага ми се набиват в окото.

Абе не лъжесвидетелствувай е казано.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.