Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генералното Правителство на Румен Радев

Featured Replies

преди 39 минути, Мери) написа:

Фейсбук е много по-достоверен от всички

Само като прочетох това ми стана ясно с какъв човек имам работа. След като и собственика на фейсбук си признава че фейсбук е пълен с фейк новини и е назначил модератори да се бори с тях .А колкото до Методиев нормално да сипе огън и жупел срещу човека който го уволни от президентството.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 28,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Той долара отдавна е умрял, стойността му се поддържа изкуствено щот иначе всичкото милиардери чието състояние е в долари ще се окаже че немат пари и за хлеб.

• Мирко,добре ли си?Нещо изнервен ми се виждаш...Между другото-Честит 9 септември...Като стар комунист,този ден сигурно ти навява хубави спомени от времето,когато държавата покриваше разходите...И да па

• А ти защо си в България а не в Украйна? А трола си ти.

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 часа, AAUUXX написа:

Ние не го заслужаваме това страдание ,не го прави topsecret

вие заслужавате -продай българия и селинджЪра копринкоффф

преди 12 минути, laplandetza написа:

вие заслужавате -продай българия и селинджЪра копринкоффф

Препоръчай ни друг ,но да не е дядо коледа ,кой според теб е по достоен да бъде премиер и защо?

• Автор
преди 30 минути, AAUUXX написа:

Препоръчай ни друг ,но да не е дядо коледа ,кой според теб е по достоен да бъде премиер и защо?

преди 30 минути, AAUUXX написа:

веднага-познавам няколко човека-образовани и с опит в управление на корпорации- като хората , които изготвят реалните планове за управление-заместници на началниците. Има поне 3-ма такива, които не са „послушни“ и могат да вървят срещу интереса на глобалния бизнес, дори с цената на собственитъе си животи-просто са такива-реално Неуправляеми.

От известните- дори с всичките му зависимости бих предпочел Копейкин-Коцето Костадинов, а от малко по-малко известните политици-и Общественици бих назначил примерно Страхил Ангелов. Ако говорим за напълно неизвестни хора и извън Големия бизнес и управление на Големи и сложни системи , но с икономически и управленски опит- тогава още по-лесно - имам имената на поне 4-ма подходящи.- ако ги издигне-Мощно Народно Движение-тогава стават.Мога да гарантирам за тях , няма да се пречупят лесно, те са патологични инати и страшно корави.

преди 57 минути, AAUUXX написа:

Тя е фенка на боко тиквоча!

• Автор

Георги Вулджев: Правителството угажда на лобистки интереси за внос на евтина работна ръка от страни извън ЕС

Актуално

15.07.2026

Автор: Обективно

https://obektivno.bg/wp-content/uploads/2026/07/image201385.jpg

Георги Вулджев

Георги Вулджев, икономист, Експертен клуб за икономика и политика: Днес Министерският съвет прие промени, с които срокът за регистрация на завръщащи се сезонни работници от държави извън ЕС се съкращава от 10 на едва 3 работни дни.

Въпреки нееднократните ни предупреждения и официално входирано подробно становище срещу това безумие, предложено първоначално от служебния кабинет на Гюров.

Решението се представя като привеждане на България в съответствие с европейското право, но това е напълно подвеждащо.

Да, европейската директива изисква улеснен режим за сезонни работници, които веднъж вече са получили разрешение. Не, никъде не изисква срокът да бъде толкова безумно кратък. Това е собствен политически избор на българското правителство.

На 27 май в становището ни от ЕКИП предупредихме Министерство на труда и социалната политика, че подобен срок е нереалистичен и рискува да превърне проверката на работодателите, договорите и условията на труд в чиста формалност.

Посочихме и нещо много очевидно – удвояването на издадените разрешителни само за една година сочи (по данни на Агенцията по заетостта) въобще не навежда на мисълта, че има „твърде бавна“ процедура.

Освен това, лично съм търсил неведнъж, и не съм открил нито една държава в ЕС с толкова кратък срок за одобрение на работници от трети страни. Нито една.

Приетите промени включват и „децентрализация“ на проверките към регионалните бюра по труда, както и промяна на състава на Националния съвет за трудова миграция и трудова мобилност от който отпада изискването за участие на лица с висок държавен ранг.

По отношение на регионалните бюра по труда въобще не е ясно дали имат необходимия капацитет, за да се справят с новото натоварване. А Националният съвет е основният междуинституционален и консултативен орган към МТСП по въпросите на трудовата миграция.

Това значи, че имаме абдикация от политическа отговорност.

Режимът за внос на работна ръка у нас и досега е разграден двор, който вече се превръща в кочина. Фирмите за „внос на работна ръка“ никнат като гъби защото няма никакъв контрол, никакъв лицензионен режим, а след изтичане на разрешителните няма никаква проактивна проверка от страна на държавата какво се случва с внесените работници.

Още по-притеснително е, че държавата ускорява процедурите, докато продължава да не публикува елементарна информация за резултатите от досегашната политика. Във връзка с тези промени МТСП и правителството така и не представиха сериозна оценка на потенциалното въздействие, особено що се касаят дългосрочните ефекти върху заплатите, производителността и икономическото развитие.

Правителството насляпо угажда на лобистките интереси на бизнеси, които вместо да търсят как да вдигнат качеството на своите продукти и услуги и да спомогнат икономиката на България, надуват печалбите си в неин дългосрочен ущърб.

За това ли беше избрана „Прогресивна България“ със самостоятелно мнозинство? За да продължи катастрофалните политики на предшествениците си в Министерски съвет?

Дълбоко разочароващо.

В обществото вече се надига много силно недоволство относно главоломно ескалиращият безконтролен и непрозрачен внос на евтин труд от трети страни. Ще става още по-силно.

преди 4 часа, laplandetza написа:

От известните- дори с всичките му зависимости бих предпочел Копейкин-Коцето Костадинов, а от малко по-малко известните политици-и Общественици бих назначил примерно Страхил Ангелов.

Ясна е работата.😀

преди 11 часа, laplandetza написа:

веднага-познавам няколко човека-образовани и с опит в управление на корпорации- като хората , които изготвят реалните планове за управление-заместници на началниците. Има поне 3-ма такива, които не са „послушни“ и могат да вървят срещу интереса на глобалния бизнес, дори с цената на собственитъе си животи-просто са такива-реално Неуправляеми.

От известните- дори с всичките му зависимости бих предпочел Копейкин-Коцето Костадинов, а от малко по-малко известните политици-и Общественици бих назначил примерно Страхил Ангелов. Ако говорим за напълно неизвестни хора и извън Големия бизнес и управление на Големи и сложни системи , но с икономически и управленски опит- тогава още по-лесно - имам имената на поне 4-ма подходящи.- ако ги издигне-Мощно Народно Движение-тогава стават.Мога да гарантирам за тях , няма да се пречупят лесно, те са патологични инати и страшно корави.

Аз много пъти съм писал че неразбирам от политика ,но ти си по неразбиращ от мен в това отнишение.

Управлението на фирма не е като управление на държавя. Ангажименти поети от минали правителства към международни партньори или съюзи също са задължебие да се изпълняват от когото и да е премиер. Можеш ли да бъдеш убеден в това ,че тези хора ще имат същите виждания за политиката както теб? Всеки може да създаде хаос ,но да балансираш из между всички и да запазваш достойнството на страната си е трудно. Ти от това което разбирам харесваш хаоса и сеира ,но дали би искал същия този хаос там където живееш?

• Автор
преди 1 час, AAUUXX написа:

Аз много пъти съм писал че неразбирам от политика ,но ти си по неразбиращ от мен в това отнишение.

Управлението на фирма не е като управление на държавя. Ангажименти поети от минали правителства към международни партньори или съюзи също са задължебие да се изпълняват от когото и да е премиер. Можеш ли да бъдеш убеден в това ,че тези хора ще имат същите виждания за политиката както теб? Всеки може да създаде хаос ,но да балансираш из между всички и да запазваш достойнството на страната си е трудно. Ти от това което разбирам харесваш хаоса и сеира ,но дали би искал същия този хаос там където живееш?

няма значение какво искам. казах- имам хора , на които бих доверил много, на някои от тях бих заложил живота си и този на цялото си семейство. На тоя свят познавам само 13 човека, които мислят подобно на мен и те са в моята „секта“ в Нашата секта - но не са подходящи за политика . Тези за които казах мислят различно, но са подходящи за Доброто на България - при тях не може да има хаос и „революции“ , не съм съгласен са тях, дори не ги и харесвам, но Те са Хората за тоя момент, тая кочина и тая работа !

ДУМИТЕ НА МУНЧО НЕ СТРУВАТ НИЩО, ТЕ САМО ХРАНЯТ ИЛЮЗИИТЕ НА ШАРАНИТЕ

MUN40.jpg

14 юли 2026 г. (Париж): Румен Радев отхвърля поканата на френския президент Еманюел Макрон и категорично заявява пред медиите, че мястото на България не е в „Коалицията на желаещите“. Европа трепери, НАТО се кръсти!

15 юли 2026 г. (Киев): На срещата на върха Украйна – Югоизточна Европа България е сред страните, които подписват общата декларация. В нея страната ни се ангажира точно с обратното – да продължи политическата, финансовата и военната подкрепа за Украйна. Нещо повече, подписалите документа изразяват готовност да засилят участието си точно в същата „Коалиция на желаещите“, от която Радев вербално се е оттеглил предния ден. Единствената държава участник, която не полага подпис под декларацията, е Сърбия.

Мунчо изнесе абсолютен мастърклас по геополитика. В понеделник реве пред Макрон: „Ние сме горди и суверенни, няма да дадем нито лев за Украйна!“. Във вторник в Киев тихо и кротко питаме: „Къде точно да подпишем декларацията за пълна военна подкрепа? Тук добре ли е?“.

Мунчо е най-великия илюзионист на нашето време, историята направо благоговее пред грандиозните му „успехи“…

Спомняте ли си епичната му битка за българския лев?  Мунчо излезе на амбразурата, размаха пръст, поиска референдум с най-строгия си и драматичен глас. Парламентът му каза „не“, и той… просто си седна обратно. Грандиозна съпротива, истински спасител на нацията.

Помним и представянето на Sigma AI, с която Мунчо щеше да  пребори Мафията: Очаквахме дигитален Терминатор, който да изкорени корупцията с безпощадни алгоритми. Тълпите отново примряха от гордост. Накрая се оказа, че това е обикновен агрегатор на публични данни (информационно табло), в което няма никакъв Изкуствен интелект, който да хваща крадците. Олигархията дори не се засмя.

Помним и обещанията за безпощадната чистка на чиновниците: Леле, каква сеч настана в държавната администрация! Той ги съкрати толкова брутално, че от зор чиновниците чак получиха солидно увеличение на заплатите. Стратегия за Оскар!

А да не ви припомням за невидимата съдебна реформа… Промяната е толкова съкрушителна и дълбока, че човешко око просто не може да я улови. Всички стари схеми са си бетонирани по местата, прокуратурата продължава да си спи зимен сън, но пък по телевизията физиономиите са изключително строги и загрижени. Ако направят още една-две работни групи, мафията направо ще се предаде сама от скука…

Думите на Мунчо не струват нищо, те само хранят илюзиите на шараните. Подписът обаче носи юридически, финансови и международни последствия. Затова Радев говори това, което шараните искат да чуят, но неговите хора подписват това, което ЕС изисква от тях.

проф. Николай Райнов

преди 4 минути, laplandetza написа:

няма значение какво искам. казах- имам хора , на които бих доверил много, на някои от тях бих заложил живота си и този на цялото си семейство. На тоя свят познавам само 13 човека, които мислят подобно на мен и те са в моята „секта“ в Нашата секта - но не са подходящи за политика . Тези за които казах мислят различно, но са подходящи за Доброто на България - при тях не може да има хаос и „революции“ , не съм съгласен са тях, дори не ги и харесвам, но Те са Хората за тоя момент, тая кочина и тая работа !

Защо не се кандидатират тези хора и ако наистина е както казваш на избори народа ще ги избере ? Или пък ти направи партия и на изборите събери нужния вот ,но трябва да кажеш преди това каква е твоята политика.

ПС: може и за президент ,предстои такъв избор.

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Защо не се кандидатират тези хора и ако наистина е както казваш на избори народа ще ги избере ? Или пък ти направи партия и на изборите събери нужния вот ,но трябва да кажеш преди това каква е твоята политика.

Ти глух ли си!? няма моя политика, моята политика е Неприемлива за Никого в никоя държава, аз имам таланта, дарбата да откривам някои неща в Хора , в тези съм намерил необходимото за да ви станат Началници. Да ги изберат хората не зависи от техните качества, а това е Политически Театър и продуцирането на роли в него. За да направя Успешно Народно Движение е нужно да работя със други „видове и типове“ хора, а тези , които съм „избрал“ за управление да ги направя „звездите на спектакъла“

............................

Нека да изясним, България ще плаща милиарди евро по парите, заемите по линия на НАТО и ЕС за Украйна, България и лъжливия червей радеффф и олигофренокрадливата му „бригада“ подкрепят плащането по тези направления и опитват да заблудят, че нямало да се плаща................ , но в „коалицията на желаещите“ , което е жълти стотинки в сравнение с онези милиарди. Има държави от НАТО и ЕС , които няма да плащат, но не наложиха вето и не са против схемите за ограбване на другите народи-просто техните държави няма да плащат!

преди 35 минути, laplandetza написа:

аз имам таланта, дарбата

Я имали сме във форума феномен

• Автор
преди 2 минути, nerazbral написа:

Я имали сме във форума феномен

все тая се потите тука и аз да си губя времето. масата народ в България са „невъзприемчиви“ както в почти навсякъде. Цялостно народа е „глупав“ и ще прави това за което е „програмиран“ ще слушка и ще папка и ще го управляват „посочени„ аватари и кукли на конци -палячовци разни гниди, охлйови и червеи - като ............... Луканов, Беров, кака Филипа, Първанов, Луджев, Костоффф, Софиянски„ Габровски,Тъпоселски и Копринкоффф, мармаладеф, Надебелян, Наедрян, Тиквата,Картофа и пр. програмирано-харесвани животни.

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Няма по-неразбиращ от теб. 😢

преди 17 часа, nerazbral написа:

Само като прочетох това ми стана ясно с какъв човек имам работа. След като и собственика на фейсбук си признава че фейсбук е пълен с фейк новини и е назначил модератори да се бори с тях .А колкото до Методиев нормално да сипе огън и жупел срещу човека който го уволни от президентството.

Фейк новини има навсякъде – не само във Facebook. Нито социалните мрежи, нито телевизията, нито радиото са напълно защитени от грешки или дезинформация. Най-добрата защита не е да избягваш определена платформа, а да проверяваш информацията, да сравняваш различни надеждни източници и да мислиш критично. Ти това не го можеш, тъй че продължавай си в същия дух, на мен лично не ми пречиш. 😉

Много хубави отзиви чета за Румен Радев. ЕС много го хвали и скоро очаквайте да ни замразят евро фондовете. Последствията си ги знаете, масова бедност и голяма мизерия за народа.... 😉

• Автор
преди 2 часа, Звяра! написа:

Много хубави отзиви чета за Румен Радев. ЕС много го хвали и скоро очаквайте да ни замразят евро фондовете. Последствията си ги знаете, масова бедност и голяма мизерия за народа.... 😉

глупости-само номера да му вдигат самолета на плужека радефф в кочината България -простонаселението да остане ц впечетление че тоя мухъл е борец и с големи топки, истината е, че е послушен като мушичка -удобен за британските сърове и европед-еругите , чувам ,че объркал нещо с хората на чичо Тръмп и някой от неговата малка армийка щял да отнесе шамари !

преди 6 часа, Мери) написа:

Фейк новини има навсякъде – не само във Facebook. Нито социалните мрежи, нито телевизията, нито радиото са напълно защитени от грешки или дезинформация. Най-добрата защита не е да избягваш определена платформа, а да проверяваш информацията, да сравняваш различни надеждни източници и да мислиш критично.

Да виждам колко ги проверяваш като непрекъснато публикуваш неща които ги има само в фейсбук и никъде другаде.А за мисленето е известно от отдавна че не ти се отдава

преди 7 минути, nerazbral написа:
  преди 6 часа, Мери) написа:

Фейк новини има навсякъде – не само във Facebook. Нито социалните мрежи, нито телевизията, нито радиото са напълно защитени от грешки или дезинформация. Най-добрата защита не е да избягваш определена платформа, а да проверяваш информацията, да сравняваш различни надеждни източници и да мислиш критично.

Да, знам, че не ти се отдава мисленето, ето още нещо по темата за правителството, което ни натресохте: https://www.facebook.com/reel/2129868007962919

Ако смяташ, че има нещо невярно в това, към което давам линк, ще трябва да го докажеш, другото са инсинуации. 😉

преди 56 минути, Miusuka написа:

May be an image of one or more people and text

Толкова тотално неграмотно малоумно правителство не сме имали .

И те не знаят какво правят.

А малоумник който не знае какво прави, който работи за чужди сили и е повече от очевадно ЗАВИСИМ от задкулисни влияния, са вредни за държавата

Да бе на локално ниво, както и да е... Жан Виденов го преживяхме, и тоя съсипник ще преживеем. Но срамът на международната сцена дълговреме ще ни е петно .

HNUiDhwXMAAPg2g?format=jpg&name=4096x409

прогресивните малоумници даже своята Ружа ядосаха

преди 38 минути, miro20 написа:

Толкова тотално неграмотно малоумно правителство не сме имали .

И те не знаят какво правят.

А малоумник който не знае какво прави, който работи за чужди сили и е повече от очевадно ЗАВИСИМ от задкулисни влияния, са вредни за държавата

Да бе на локално ниво, както и да е... Жан Виденов го преживяхме, и тоя съсипник ще преживеем. Но срамът на международната сцена дълговреме ще ни е петно .

HNUiDhwXMAAPg2g?format=jpg&name=4096x409

прогресивните малоумници даже своята Ружа ядосаха

Интересно е защо обвиняваш Радев за кашата която забъркаха БББ и Шиши?

А специално за чуждестранните инвестиции точно горните двама обясняваха че ще се увеличат като дойде еврото. Сега и за това ли е виновен Радев?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.