Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Магнитен Кинетичен генератор ( опити на Лапландеца , търсене на работещо решение)

Featured Replies

преди 11 минути, laplandetza написа:

Преразгледах плана за експеримента и прецених липсите на създаване на асиметрии и оразмеряване на полета чрез железни шини, които за момента са ми сложни за изработка. Намерих и хора по света-много сериозни, които според мен вече са направили работеща система -подобно на моя план за експеримент , но с 3 много големи итежки, масивни дискове. Очевидно тези хора не са случайни, разполагат със средства и поне един от тях ми прилича на човек с академично ниво -физика, а другия е предприемач, трети е ръководител на инжинерно-техничен екип от 3-ма души. Системата е заснета, без никакви разяснения, а само показно-като Съобщение, сглобиха я с електрокари и мобилна кранна система, управлчва се с хидравлики и пр.Единия диск сигурно тежи -статорен диск, поне 300 кила. Мащаба дори за експеримент е недостижим за момента, не мога да го направя, не и по този план. Принуден съм да използвам потенциали и така да работя с много по-компактни и леки системи , с по-малка прецизност-заради ролята на потенциалите компенсиращи грешки с по-малки повърхности и обеми пространство. Прецених , че новия принцип за експеримент -труда, усилията вложени в него са сравними с конструиране на работеща демонстрационна машина-генератор-направена с лесни, евтини, но нетрайни и износващи се материали-само за демонстрация . Започвам да правя план и чертежи и сметки директно за демонстрационен генератор , който е възможен и за експериментиране-замяна на елементи, цели модули. Това е за сега. Контрола върху магнитния път и неговия потенциал, ще го правя с прости и примитивни принципи и техники, прости и лесно изпълними, като само заради Демонстрирането няма да ползвам електромагнитни бобини и елементи за необходимия контрол и „гладкост“ , защото биха били коз за остроумноите критици-вънщна енергийна намеса и обявяване за измама. Но най-разумно и хитро и практично от инжинерна гледна точка е ползване на външна мощност за конструкцията- такава , която се компенсира безпроблемно от цщлостна генераторна система за електричество - с прикачената предавателна система, генератор-електрогенерат. за прав ток -система за контрол напрежение и акумулаторна система.

Като направиш всичко това и то заработи, какво ще правиш? На мен това ми е по-интересно и сложно, отколкото направата на самото устройство...

• Отговори 86
  • Прегледи 1,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

И на двама Ви, идеите са ГРАНДИОЗНИ! Чудя се, как до сега не са Ви забелязали от Българската Академия на науките! Единият открил, че водата кипи при 100 градуса, а другият скочил с парашут от кацнал

• Емил Костов
    Емил Костов

Ти ще се спреш ли вече с тия твои глупости. Ако ще му дадеш съвет или информация добре. Ако не, не пълни темата с глупости. Бог няма нищо общо, с това с което се е захванал.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ами като не те вълнува техниката не пиши глупости в техническия отдел. Ето мен не ме интересува твоя бог и аз не пиша в темите за религия.

• Автор

Какво ще правя? Да видим първо дали ще съм още тук , принципно колегите лекари са ме отписали, би трябвало , ако искам да живея като вампирите, поне едно ново сърце и черен дроб😄

Както вече разбра нямам планове😄 , това са последните дни на един soturi , един сабледържец и повелител на острието.

Ще го приложа като доказателство към моята Хипотеза, интереса ми е Природен - като повелител на острието съм длъжен да крача до самия край и другото -Природна „справедливост“ , Някой трябва да се „пожертва“ -вече го направих и да има сили да каже без задръжки Онова , което се разкрива на Хоризонта !

• Автор

Какво става форумни умници? , разгадахте ли експеримента със железното топче- реален експеримент -факт. Топчето по „ескалатора“ се изкачва и в горна точка с помощ на гравитация се откъсва от потенциала-попада в ускорителна писта за да се отдалечи още от по-високия потенциал-това добавено логично и хоп на новия „ескалатор“ за второ изкачване и така за всяко следващо изкачване има увеличена потенциална енергия - „гравитачна“ потенциална дошла без да се похарчи-сумарно енергия , ей тъй, от „нищото“ . Същото и с цилиндрите- от „нищото“ , а с ускорителните редици на американските „братя“ и там от „нищото“ - Що така се случи!?😄

преди 1 час, laplandetza написа:

Какво става форумни умници? , разгадахте ли експеримента със железното топче- реален експеримент -факт. Топчето по „ескалатора“ се изкачва и в горна точка с помощ на гравитация се откъсва от потенциала-попада в ускорителна писта за да се отдалечи още от по-високия потенциал-това добавено логично и хоп на новия „ескалатор“ за второ изкачване и така за всяко следващо изкачване има увеличена потенциална енергия - „гравитачна“ потенциална дошла без да се похарчи-сумарно енергия , ей тъй, от „нищото“ . Същото и с цилиндрите- от „нищото“ , а с ускорителните редици на американските „братя“ и там от „нищото“ - Що така се случи!?😄

Къде ги видя тия неща?

преди 15 часа, laplandetza написа:

Какво става форумни умници? , разгадахте ли

на 4.07.2026 г. в 22:59, laplandetza написа:

принципно колегите лекари са ме отписали, би трябвало , ако искам да живея като вампирите, поне едно ново сърце и черен дроб😄

Както вече разбра нямам планове😄 , това са последните дни на един soturi , един сабледържец и повелител на острието.

Ще го приложа като доказателство към моята Хипотеза, интереса ми е Природен - като повелител на острието съм длъжен да крача до самия край и другото -Природна „справедливост“ , Някой трябва да се „пожертва“ -вече го направих и да има сили да каже без задръжки Онова , което се разкрива на Хоризонта !

Отдавна сме разгадали схемата. То не остана нито един, дето да не си му показал "песента на кукувичката" от стария часовник.

Сега вече си "повелител на острието"... Това е нов елемент в поредния пристъп от делюзии. Иначе - мисията, природните (вселенски) справедливости, жертвата, великата метанаучна хипотеза и как "казваш работите без задръжки" ( ама малко са "без дръжки")... са вече изпети песни на кукувичката.

преди 14 часа, Miusuka написа:

Къде ги видя тия неща?

Вие сериозно ли му се вързахте? )

Не е срамно, не сте първия и не сте сам. Просто разликите са в това за колко време ще продължи. Той е трагичен случай, но иначе в главата си е як и велик, герой... който " е повелител на острието, с мисия, която го прави извънсистемен и направо "гениален".

Просто в темата не сте му зачели и останалите делюзии, още повече като го повлече по-тежката фаза на пропадането. Самотата и последните фази на остаряването не са лек кръст за "носене" и тия измишльотини и фантазии са начина да облекчат тежките усещания за празнота и безсмислие. И в допълнение - изтрещяването, носено още от детството... заедно с доста други дефицити наслагващи се цял живот, и сега просто влизат във "фокус" и нещо като апогей.

• 1 месец по-късно...

Приключи ли с този проект или се отказа от него?

Като белег на дисциплинираност е добре да драснеш някакви резултати и изводи, поне за етапа до който си стигнал.

Направи го!

• Автор
преди 2 минути, Търсещ истини написа:

Приключи ли с този проект или се отказа от него?

Като белег на дисциплинираност е добре да драснеш някакви резултати и изводи, поне за етапа до който си стигнал.

Направи го!

Не съм приключил, тъкмо почвам. Още планувам............ в последните седмици като паралелна работа обмислям прехвърляне не „хипотезата“ към електростатични и слабодинамични електр. полета.

Мдааа - Пеньо-засилката е особен случай, макар и доста сладурски. Това беше преди доста години. Беше се приютил някъде около Бунарджика, бездомник и скиталец. Виждал съм го лично няколко пъти и по принцип въпреки одърпания външен вид беше много слънчев и общителен като човек. Беше си намерил добри хора, които му даваха храна от един ресторант от северната страна.

Името му е дошло от "засилката" - когато изпаднеше в делюзионен епизод рязко потъваше някъде в неговия си свят и това най-много си личеше по повторяемото поведение. В него той играеше на сякаш "засилване да скочи нанякъде". Опитваше се да добие решителен вид , отдръпваше се от някаква решена от него точка за 'прескачане' или пък скок... и... не можеше да продължи. Сякаш някакъв миг на спирачка с който се бореше някъде в него си... и така за някакви минути, докато премине епизода. Въпросът е, че ми казаха че никога не е помнил тия моменти след като излезе от тях... Точно завършвах, 12 клас и беше едно от първите човешки странности които срещнах и си признавам че бях доста шокиран когато видях "епизода" - просто не бях срещал лично колко "далеч" може да избяга човек... само за миг...

В живота видях много други хора... които само се "засилваха" като даже уверяваха непрекъснато себе си колко и как ще направят нещо... даже го играят как са го направили.

И на форума има такива - играят се на много опитни правячи... ама така, пред огледалото на екрана пред себе си, за да покажат някъде в главите си онова, което никога не са правили, но много им се иска да са. И няма да го направят, и като няма, но много им се иска... го играят на театрална игра, на вживяване. За толкова много хора само да го преживеят, само на фантазия и въображение... и е равносилно "да го направят" и почват да се играят на "направили го". А много личи... ама много. Въздухарите винаги много си личат

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте! В последните седмици бях на други теми, а в малкото време за „наука“ обмислях пространственно-времево-вакуумно електростатични-емг -генеретор за гравиефект. Тази концепция в следствие на „хипотезата“ е за сега уникална, не съм попадал на нищо подобно. Тя е тайна и няма никога да стане публична.................. докато не е готова за практическо усвояване. Няколко седмици се борих за сърцето на системата-за да го наречем „двигателя„ на преобразуването.......... не намирам практически възможно реализиране на търсеното от мен. Технологично е налично, но не е масово-говорим за съставно-сложни на микрониво диелектрици с които да насочвам в пространството електр.полета. С помощ на ИИ намерих от 5 до 7 места по целия свят, които биха могли да изработят поръчковия материал, но след многократни повторни оценки на ИИ останаха само 3 организации-научнотехнически и корпоративни , които със 100 процента сигурност го правят. Разбирате, че това е свръхзадача-финансово и логистично за мен. Не е достижимо за сега, но се очаква излизане на „технологията“ в по-0широки приложения и по-лесен достъп. Плануване с достъпни стари „технологии“ материали и ръчна изработка не ми предоставя точности от стотни и десети от милиметър и не ми дава достатъчно „хомогенизиране“ и секвениране на пространството и полетата в него от там огромни съпротивления и Неефективност. Не мога да намеря задоволителни решения, а те са напълно възможни и съществуващи , но недостижими за физическо лице. В този експеримент е Големият Залог - ако се развие.......................... евтин, технологично „прост“ и масов Генератор директно на Електричен Ток без големи движещи се механизми и лесен за поддръжка , експлоатация ,а при мащабиране способен за Промишлен Енергодобив измерим и сравним с бъдещите електроцентрали с Чдрен Синтез., т. е. хиляди мегавати . Биха били нужни усвояване на технологиите за мащабно производство на тези сложносъставни диелектрици-метаматериали , за един „реактор“ нчколко стотици тона мед и десетки тона алуминий само за „двигателя“ и още много тонове мед за дебели големи проводници, или много,много алуминий. Преобразувателнои огромни трансформатори и огромни прекъсвателни системи или по -доброто -специално конструиране Електромотори-огромни работещи на ниски напрежения и огромни токове. Охлаждащи системи-вероятно водно-атмосферни- като за малък чдрен реактор.

Връщаме се към Магнитния Генератор. Мислих върху системата за саморегулация на потенциала, измислена от мен преди доста време, но сега възродена от експеримента и патентите на американците с тяхното предложение за управляема динамична магнитна левитация изцяло базирана на постоянни магнити без никакви електромагнитни въняни намеси- т.е. Теоретично абсурдна за сегашната теория.............. но е Неуспорим Факт! Мислих и планувах, но за да имам успешен експеримент и фактически сействащ прототип е нужна прекалено сложна и с много подвижни часи конструкция .планувах с 2 вертикални диска и разположени по периферия на всеки диск, дефазирани 2 по 30 постоянни магнита, които са ограничено подвижни,но с маса около 960 грама всеки се нуждаят от олекотено „лагеруване“ т.е. 60 лагрни системи само за условно статорната част. Прецизност- работим в юасти от милиметър-поне около 0,5 мм.трудна работа-висока точност за макроелементи, които трябва да са част от „механични вълни на движение“ - голяма амортизация и труден контрол. Роторната част също изобьо не е лесна. Този принцип за самонагласяне на потенциала избягва нарушаването на едни от законите и теорията , енергията нужна за кинетичните движения на всички детайли идва директно от „магнитните полета“ и парадоксално няма равновесие, придадения към „ротора“ импулс не се равнява на загубения при движението на статорните магнити , както и енергията-кинетична, кинет.потенц. на ротора, не е равна на общата кинетично-потенциална на магнитите в статора, не и като тела, обекти в гравитационни полке, потенциали и кинетично движение. Вероятно би могло да се натъкми запазване когато се включи състоянието на комплекса магнитни полета с квантовата теория за полетата и квантов електромагнетизъм, но това не е достатъчна защита на остарелите модели.................имаме Факт ! - то Съществува- експеримента на американците и разбира се базата с Италианския експеримент.

Насочих се да конструирам нещо далекоподобно и на този принцип както опита с желязното гюлле, топче на австралиеца и повече от столетие преди това правени неофициализирани експерименти-преди около 200 години, вероятно вдъхновени от епохата на Наполеон. Ще правя Магнитен Генератор с помощен гравитационен потенциало-кинетичен пробразувател. Системата е технологично и механично, кинетично мнохо проста.Не е тайна и за това няма патенти. Разширения план е за 2 ротационни диска, големи с по около 26 - 28 големите феритни магнити, по периферия в стена на цилиндър наклонени около 35 градуса разположени застъпващо се подравнени и „равни“ в непрекъсната обиколка, с нулев транслационен потенциал. Най-лесно се изработват за това се спрях на това. Над тях вертикално е „статора“ с дефазирани и противоразположени 4 ри магнита разположени подходящо. За всеки диск има по една двойка -Пътеводители от всяка страна отдалечени на 15 см от магнитите и на малко по-ниска позиция . Те правят 2 симетрични сдвоени пътя, по които ще лагерува „статора“ като ще има 4-ри сектора с път под наклон и коти от нула до 2 см, като след достигане на пика следва бързо но „омекотено“ падане с отдаване на гравипотенциала, натрупан чрез кинетичните загуби и осъществяване на „затворения цикличен процес“ Достатъчно тежкия „статор“ е със път на променлив вертикален потенциал, което дава на „ротора“ с диска от магнити -дава променлив транслационен и променлив вертикален потенциал при спазване принципа на симетрия и Нютоновия импулс. Сравнително просто. При сегашните теоретични модели на пръв поглед има „енергиен и импулсен баланс“ , но ............. ако не се включи теорията квантовия електромагнетизъм и квантоввакуум-полета, то имаме проблем! Тайната е............. че освен с „гюллето“ тук всъщност е в сила Италианската „пица-схема“ с експеримента на тяхното магнитно „оръдие“ самоп с постоянни магнити и без никакви потенциално натрупване тип-магнитна пружина. Двата диска и системите със „статорите„ са завъртени, дефазиранина 45 градуса. За по-лесно ще изработя само „половината“ само единия диск и „статора“ с нужните други „механики“ Това е за сега от мен.

• Автор

Добро утро!

Няма да мога по-лесно да направя „вълна“ от статора за МГ. Връщам се на още по-просто решение, но за да работи трябва да е „двойка“ нработни системи- дефазирани на 180 градуса. Пак ползваме гравитационен механизъм за „статора“ , той го опростяваме на 1 „елемент“ натрупване на потенциална енаргия и след прескачане на високия магнитен потенциал - бързо освобождаване чрез омекотено „падане“ и активиране на „магнитния ускорителен път“ , сетне отново плавно извеждане от пътя, приключва физически пътя и инерционно продължение - отрицателно ускорение и „натрупване“ в грави потенциал , сетне отдалечения статор-на по-високо-около 13-15 см, „прехвърля„ със минимални загуби вълната на високия магнитен потенциал, навлиза в позиция и „пада“ за да ускори ротора, цикъла се затваря. За стабилна работа- още едно такова „устройство“ свързани на общ вал- завъртяно на 180 градуса . Това е просто и сигурно като конструкция, но е по-тежко, голямо. Работим с едноименни „полета“ т.е с противоположно насочени полета - север-север или юг-юг. Работим така поради по-малко нужни елементи и по-лесно нареждане- по малък риск от „зацепване“ , но по-малко ефективно.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Добър ден и добър следобед! През последните седмици започнах да „изглаждам“ подробностите за изготвяне на инжинерния план и пр., но за около 10 дни открих много перспективна идея за конструкция , която не нарушава едни от принципите в магнито- квантовите теории за полето и пр. Технически изработка ще е трудна и не успявам да я „опростя„ Изгубих си там време, но за сериозни разработчици и изпълнители е много перспективно. Връщам се към стария си „модел“ , който обаче съм го усложнил за да премахна единия ротор и сега ще е само еднороторен-демонстрационен, за мощност и реално генериране на електричество ще са нужни 2 такива. Усложнил съм и съм променил много сериозно статорната част-усложнена, но сравнително проста , ако съпоставим с другите 3-4 перспективни концепции. Това за сега , предполагам ще разпитвам за фирми извършващи лазерно рязане на детайли в азотна среда-цени и пр., както и възможности за куриерно-транспортни доставки за сериозни килограми, ако изработвам „железни гърбове“ за магнитите -детайлите ще тежат към 90 кила. Това е за сега.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.