Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чакрите - седемте основни енергиини центъра

Featured Replies

Силвия, много интересно. Чела съм за висшите чакри, знам, че ги има, но досега инстинктивно не съм се забивала в теорията. По принцип не съм теоретик, а всичко търся в себе си. Литературата обикновено потвърждава само това, което вече сама съм открила. Съгласна съм, че всичко е в човека, и това е първата истина, която е добре да бъде осъзната. Пътя към освобождението от илюзията. Като намеря време, ще се позачета в тоя сайт, който си дала.

Честит трети март на всички българи, макар и при тъжни обстоятелства. Какво ли да кажа... по случай трети март изгоря директорът на археологическия музей в България, виден археолог и, доколкото имам впечатления, много хубав човек. Остави ни книгите си - те не изгоряха. Но бедна България, която се отнася така към хората си.

Извинявам се за отклонението от темата.

Редактирано от azbuki (преглед на промените)

• Отговори 56
  • Прегледи 49k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Силвия, много интересно. Чела съм за висшите чакри, знам, че ги има, но досега инстинктивно не съм се забивала в теорията. По принцип не съм теоретик, а всичко търся в себе си. Литературата обикновено потвърждава само това, което вече сама съм открила. Съгласна съм, че всичко е в човека, и това е първата истина, която е добре да бъде осъзната. Пътя към освобождението от илюзията. Като намеря време, ще се позачета в тоя сайт, който си дала.

Честит трети март на всички българи, макар и при тъжни обстоятелства. Какво ли да кажа... по случай трети март изгоря директорът на археологическия музей в България, виден археолог и, доколкото имам впечатления, много хубав човек. Остави ни книгите си - те не изгоряха. Но бедна България, която се отнася така към хората си.

Извинявам се за отклонението от темата.

Тук съм съгласен, че само от собствен опит и в себеавторитет има ...Път.

• 1 месец по-късно...

трябва да ви разочаровам няма никакви чакри, а дори и да има те не са толкова важни. Когато правите разни упражнения за чакрите и мисловно ги активирате всичките усещания които получавате уж от тези чакри ви ги пускат астралните разуми, понеже те са постоянно с вас. За разумите е съвсем елементарно да ви пуснат някакво усещане примерно когато се занимавате с чакрата в слънчевия сплит, такова хубаво усещане могат да ви пуснат, че и го правят да изглежда напълно истинско.

Мисълта ми е малко по-друга, то това учение за чакрите нарочно е измислено и дадено на хората от астралните разуми за да ви отдалечат от работата ви с основната ви "чакра" това с което мислите, което сте вие в главата ви. Именно това нещо, вие го наричате съзнание може да ви освободи от оковите на астралните разуми, ама вие продължавайте да се кефите там на будизъм тъпизъм и други псевдо издържани учения.

some_spirit

...основната ви "чакра" това с което мислите, което сте вие в главата ви. Именно това нещо, вие го наричате съзнание, може да ви освободи от оковите...

Хареса ми това за основната чакра.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Представяте ли си, на какво високо ниво са били древните майстори, чак да успеят да видят трептенията на Кундалини!

В крайна сметка те заключили че това е змия :biggrin: И наистина, неубузданата енергия може да хапе като змия.

Или просто са се чудели как да я обяснят на "подрастващите" йоги за които трептящата енергия е трудна теория. Всъщност тя е трудна за рабиране и от днешните инженери, доценти, професори. А разбиращите след 1989 отлетяха на запад с надеждата за по-добър живот.

Обичам да ползвам физичната терминология "трептения и вълни", тъй като "вибрация" от години е станало твърде банално и изтъркано клише. Всяка врачка, асролог или шарлатан го ползват под път и над път за да си придават важност. Да го оставим малко да си отдъхне :speak: Пък после пак.

Какво практически може да се прави с тези сили?

Йогите казват, че може да се прави всичко каквото си поискаме. Следователно нямаме нужда от нито едно технология, нито пък от лукс, нито от кой знае какви науки придружаващи технологиите. Но, имаме нужда от науки изследващи енергиите, от математически науки (колкото и неточна да е нашата числова математика), от науки за духовно извисяване.

Можем ли да постигнем всичко само с насочване и упражняване на Прана в дадена точка?

Вероятно можем, но още не сме достигнали на такава висота.

Смисълът на всичко, на мантрите, на медитациите, на ступите, на тантри, мудри, храмове и т.н. е Желанието. Желанието произтичащо от Словото. Ама не словото като реч и акустика, а словото като мисъл, като чувство, като Желание. Всяко желание е мисъл. Затова мислете положитлно.

На практика няма особено значение дали ще правите добро или лошо. Обаче тегликата е както накрая, така и докато живеем настоящия си живот ;) На практика няма значение добро или лошо - те си лежат на една равнина, но в перпендикулярната равнина лежат духовното принизяване и духовното извисяване. Всеки сам избира как ще се представи на изпита. Така че Позитивната мисъл определено има отношение към доброто представяне. А, освен това ако тръгнете с лошо не знаете на колко по-силен от вас ще попаднете и тогава може да стане засечка в случай че човека е с доста материални представи. Такива с лопата да ги ринеш на балканите.

Третити принцип на механиката (Нютон) гласи: -Всяко действие има равно по сила, но обратно по посока противодействие.

Тайните думи на Исус пред Дидимус Юда Тома гласят: - Нож вадиш ли, нож ще ти извадят; Обичай и ще те обичат.

Лао Дзъ в книгата си от 5000 йерогрифа също има такова тълкуване. Йогите и Ламите, Мохаммад - също. Така, че позитивните мисли и желания са основата към успех.

Следващото ниво след позитивната мисъл е прескачане на прага и отключване на силните насочени желания. Това е медитация за концентрация, която е добре да бъде предшествана от медитация за отмора (клишето релаксация).

Тъй като на времето ме вълнуваше единствено практическото приложение на "сигналите", в следващите редове, с риск да бъда грубо наруган, много ми се искаше да изложа практическите резултати до които съм достигнал, и следователно тези които нося като духовен багаж в процеса на развитие наречен живот. Не е необходимо да вярвате, единствено запомнете че и вие можете, при това далеч повече.

Една древна мъдрост гласи: -Никому съвет не давай щом не ти го е поискал, никому не помагай щом не ти е поискал помощ. Защото съветът и помощтта ще се обърнат срещу теб.

Е, не сме съвършени. Но и повече няма да изръся.

Ако искате да помогнете или съвет да дадете изпратете словото към човек или група хора. Затова ги има хор'ата около огъня в родния фолклор, затова ги има сурвакниците, затова ги има и обикновените пожелания. Пожелавайте си. Нека всеки сам открие силата на пожеланието. Това е като да откриете топлата вода, но който я е открил сам, е препатил и знае много много повече от този който само е слушал за нея.

Друга мъдрост пък гласи: -Малкото което много хора не виждат, е много за тези които го виждат.

С пожеланията можете да успокоите дори 2 враждуващи страни на някай конфликт, можете дори да предразположите даден човек да се държи добре с вас, та дори и група хора.

Не е трудно, стига да прокарате Кундалини.

Всяко живо същество има достъп до духа си. Всяко то прекарва Кундалини, но при ниските нива има само проблясъци.

Постарайте се да направите тези проблясъци в по-плътни зони и ще имате сериозен напредък. И мислете позитивно, защото няма по-големи сили от добродетелта и любовта.

П.П: Много "учители" говорят за позитивната мисъл, но малцина от тях казват какво всъщност се има предвид. Нека да форсираме позитивната мисъл и да изпреварим традиционните курсове по йога :nono:

Една тибетска мъдрост гласи: - Не завързвай страха за себе се, остви го да мине през теб.

Как обаче се прави това?

Нека всеки остави страха зад гърба си. Не противодействайте мислено на страха, а се устремете мислено към успех. Кажете си мантра от типа (ако трябва я повтаряйте): "-Искам да поря вълните напред, искам да катеря върховете на успеха."

Това е.

Колкото до музиката за медитация, тя е само предпоставка и презареждане с Прана. Музика има за всяка медитация и тя трабва да е такава каквато ви доставя удоволствие. Аз например слушам електронна trance музика, разни DJ сетове и това не ми пречи, напротив ободрява ме. Но по принцип медитацията класически се изпълнява без музика. Вглъбени в желанието. Колкото повече напредвате, толкова повече ще забелязвате че на практика музиката може дори да ви разколебаее, а при високите нива всяко принудително излизане от синхрон е лошо за медитиращия, дори опасно. Най-малкото, че не е приятно. За всяко нещо си има начин, стига той да бъде открита навреме.

За съфорумниците от разни "магьоснически" теми: Така наречените магии и проклятия са нищо пред възможностите на Йога. 100%

понеже ползваш думичката шарлатани относно врачки,астролози и т.н

на тебе кой ти дава право да ги наричаш така.Ти не си ли също шарлатанин,

който приказва за разни кундалини.Ти виждал ли си ги тези кундалини?а?

То е много лесно да копи-пействаш от разни книги и да плюеш всичко различно?

Та ти къде ги видя тези кундалини?да не би коноп нещо...

Постовете, несвързани с чакрите са преместени в специална тема

офф леле божееее :cool: ваша воля. смешки.

Не местене в друга тема, а горене на клада ми трябва :baby:

Що не бяхме 15-16 век да споделите мъките си с инквизитора :D :D :D пукате ме от смях.

----------------------

Уважаеми потребителю, преместих постовете Ви в нарочно направена тема, тъй като не са в пряка връзка с Чакрите - предмета на настоящата тема. С което не целя да Ви обидя, а да сложа ред тук.

Мерси много уважаеми г-н модератор. Всъщност те имат дост голяма връзка с чакрите, можете поне да сложите бърза към преместените теми :)

Към орегон

отиди в премесените тем :D :D не не ще се пукна от смях.

Вследствие на 15 годишно изследване установих, че всеки човек на Земята може да прилага тези сили. Абсолютно всеки , ама това се учи дълги години. То не е просто хоп с магическа пръчка и гтово.

Аз вече писах, че нямам аурично зрение и няма как да видя нито Кундалини , нито Чакрите. Но, нали модератора ми измести мненията. За това не си видял че вече съм го написал.

Не се различавам по нищо от всеки един човек. И не претендирам че съм специален, защото не съм.

Обаче не всеки може да си зауби 15г в изследвания на чакрите и да има резултат.

Усещам само собсвените си чакри. Мога с точност да 2-3mm да определя положението на всяка от тях. Има си спецефични усещания, които в медицината се наричат симптоми, ама някои хора и с фуния да им го наливаш пак ще отричат.

Абсолютно всеки човек има тези усещания.

-Докторе боли ме тук иии там.

-Я бягай на ангеографа и изпий това радиоактивното прахче. Ми нищо няма чадо.

А сега де, какво ли му има на пациента!?

Така че всички имаме едно и също ДНК. Различаваме се само по това, че някои обръщат внимание дори на нещата от ежедневието с които сме свикнали, нещата на които повечето хора не обръщат внимание.

-Малкото което много хора не виждат, емного за тези които го виждат.

Не че го виждат с поглед, но просто си задават въпроси, които повечето хора не си задават защото са свикнали с тези неща в ежедневието.

Товаааа е. Елементарно е. Изследването ми целеше да докаже, че всеки човек на планената Земя притежава и позва във всеки един момент своите пранични сили. Всички си влияем едни други във всеки един момент.

Това исках да кажа. Ама не ме оставяте. И най-важното не се и опитвате да мислите.

Всичко това се научава с йоги от вида на Раджа.

Това съм го обяснявал вече 5 години преди да разбера за Раджа. Единствено бях чувал за такива учения.

И симптомите свързани с чакрите са основата на която стъпвам.

Редактирано от PET2 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.