Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тормози ме непознат процес ...

Featured Replies

Да освен ако не редна компа, но и да го ресна акто зема го натваря малко и неможе да го смъкне, демект пак същата работа...

Наскоро имаше една тема до колкото помня свързана с автоматичните ъпдейти и заемане на много % от цпу-то.

Та въпроса ми е, автоматичните ъпдейти включени ли са ти?

Ако да, пробвай да ги изключиш и следи резултата ;)

Да не би да е от BitComet-a...?

Гледай още какво ти стартира с компютъра...

Правил ли си някакви магарии в БИОС-а (овърклок и т.н.)

В System MECHANIC 6 има отлични модули които проверяват стартиращите приложение и активните процеси и изключват ненужните...

http://www.kaldata.com/comments.php?id=159...system+mechanic

Пробвай и с програмката Advanced WindowsCAre за да ти спре ненужните услуги...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=12148&hl=

Да си качвал някаква програмка, която променя Windows Shell-a като Vista Transformation Pack?

Можеш да пробваш да възстановиш оригиналните файлове на Операционната Система с командата Start => Run => CMD => sfc /scannow (ще ти трябва инсталационния диск на Windows-a)...

Сканирай с онлайн скенера на Касперски

http://www.kaspersky.com/virusscanner

Виж тази тема за тестване на хардуера за грешки...Пусни някой тест на процесорът:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=34723&hl=

Автоматичния ъпдеът е изключен. Не съм барал нит биоса нит съм слагалл зопълнителни нещ. Сега ще пусна интернет сканирането на касперски, а защо да е от биткомета(той не е вкл)?

Влез под сейф мод и виж дали ти е натоварен така процесора и там.Ако не е,може да се получава от конфликт на някои драйвер.Погледни да не се е подмъкнала видео картата от слота,защото от нея е възможно да се получава.

MaTRiX' date='2.12.2006г. в 16:15' post='386107']Автоматичния ъпдеът е изключен. Не съм барал нит биоса нит съм слагалл зопълнителни нещ. Сега ще пусна интернет сканирането на касперски, а защо да е от биткомета(той не е вкл)?

Ми има доста хора които се оплакват от БитКомет или БитТорент и т.н. че много товарели.Не казваш и нищо за хардуера с който разполагаш...Ако дадеш по-пълна информация ще ти се помогне по-добре.Да възможно е и да е конфликт с някой драйвър, но затова си има Driver Verify Manager и Device Manager...

Какво става в Event Viewer-a?

В administrative tools => Performance => system monitors => add counters (в дясния панел) => processor time (можеш да задаваш различни задачки за да видиш как се справя процесорът)...

Появими се процес под име:UAService7.exe.Проверих в гугъла и там пише че има вероятност това да е червей и т.н...Моля за мнението ви отностно процеса.Таск менажера го отчита като потенциално опасна програма и временно съм го сложи под карантина.

Появими се процес под име:UAService7.exe.Проверих в гугъла и там пише че има вероятност това да е червей и т.н...Моля за мнението ви отностно процеса.Таск менажера го отчита като потенциално опасна програма и временно съм го сложи под карантина.

Наистина, че всяка зловредна програма може да се крие под добре известно име, но мисля че в твоя случай става въпрос за :

Process File: uaservice7 or uaservice7.exe

Process Name: SecuROM User Access Service

Description:

uaservice7.exe is a process belonging to the SecuROM User Access Service which is used to access disk images protected by SecureRom. This program is a non-essential process, but should not be terminated unless suspected to be causing problems.

Наистина, че всяка зловредна програма може да се крие под добре известно име, но мисля че в твоя случай става въпрос за :

Process File: uaservice7 or uaservice7.exe

Process Name: SecuROM User Access Service

Description:

uaservice7.exe is a process belonging to the SecuROM User Access Service which is used to access disk images protected by SecureRom. This program is a non-essential process, but should not be terminated unless suspected to be causing problems.

О.К.Значи да не го приемам като заплаха.

О.К.Значи да не го приемам като заплаха.

Ако не създава проблеми и не се стартира без да е отворен диск с такава защита, да не е заплаха :)

Ако не създава проблеми и не се стартира без да е отворен диск с такава защита, да не е заплаха :)

Прав си :)

Ами конфликти с драйвери няма, проверих. Видео картата също си е наред. Не намирам логика в това дигане на тази използваемост. Напарво незнам. Много е нервещо това да гледаш как ти стои на 40-45 а в същия момент няма нищо, което да натварва....

MaTRiX' date='6.12.2006г. в 22:00' post='389986']Ами конфликти с драйвери няма, проверих. Видео картата също си е наред. Не намирам логика в това дигане на тази използваемост. Напарво незнам. Много е нервещо това да гледаш как ти стои на 40-45 а в същия момент няма нищо, което да натварва....

Какво става в Event Viewer-a? Control Panel => Administrative Tools => Event Viewer

В administrative tools => Performance => system monitors => add counters (в дясния панел) => processor time (можеш да задаваш различни задачки за да видиш как се справя процесорът)...

За второто имаше една по-обстойна статия ще потърся и ще ти кажа как се прави...

Пробва ли и програмки от рода на Advanced WindowsCare, System Mechanic...да оптимизират услугите и излишните стартиращи програми...

MaTRiX' date='6.12.2006г. в 22:00' post='389986']Ами конфликти с драйвери няма, проверих. Видео картата също си е наред. Не намирам логика в това дигане на тази използваемост. Напарво незнам. Много е нервещо това да гледаш как ти стои на 40-45 а в същия момент няма нищо, което да натварва....

Искаш да кажеш, че като събереш процентите в TaskManager не правят 40 ?

Как така хем нищо не натоварва, хем е на 40% ?

Постоянно ли стои на 40% или само за момент ?

Да точно сборът от порцесите не дава 40 и 30 нямат. А това 40 варира ако пусна нещо стига 50-60, а в покой без се парви нищо е малко по-малко 35. В Event Viwer нещата стоят добре. А processor time не мърда по-надолу от 70 и максимално 100. sad.gif

Ако не си разбрал още какво ти товари процесора, пробвай да деинсталираш Spy Sweper. Имал съм на времето проблеми с тая програма. деинсталирането е трудно. Дори след деисталирането остават включени разни услуги.Борбата сус Spy Sweper беше доста продължителна, но успешна след преинстал на Windows ;) Възможно е и проблемите ти да идат от подобна програма. Друга програма, която може да ти прави проблеми е Winamp( да, при инсталирането на нови версии върху стари, затормозяването на процесора беше огромно) Разбира се, ако е Winamp, всичко се появява черно на бяло. Сещам се сега и за Norton, която обсебва системата ти. Просто няма оттърване от Norton или Symantec. Най вероятно е някоя програма. Пробвай да деинсталираш това онова, почисти регистрите, временните файлове, ... Борбата е трудна, но за сметка на това след успеха чувстваш удовлетворение! Успех!

По принцип е напълно нормално rundll32.exe да се стартира при отваряне на някой модул от контролния панел. Исках да видя дали случайно няма някоя друга причина. Ако при затварянето на дадения прозорец rundll32.exe спира, то значи всичко е напълно в реда на нещата и няма за какво да се притесняваш.

Единственият процес, който ми е непознат, е MemMan.dll.

Като цяло мисля, че няма за какво да се тревожиш.

Това ще да е някой Memory Manager...Надявам се,че не си е сложил някой глупав tweak/optimizer,че голяма беля са,всичките.

Изведнъж ми се появиха около 200-татина процеса.Securiti Task Manager ги засича.Не мога нито да ги изтрия или изолира.Как да се справя с тези процеси?Изписва ми да си закупя версията за да мога да видя процесите,а те са някакви драйвери.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.