Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ученичка пострада след удар със стол по главата

Featured Replies

Всичко това отдавам на факта, че българското училище вече не е институция, а бардак. Днес трябваше да проведа анкета сред осмокласници от моето училище, което уж е най - елитното в града ми. Леелее, от онези пишлигари ме деляха само 4 години, но имах чувството, че гледам хибриди между 4-годишни деца и неопитомени маймуни - бяха тъпи, адски грозни и се държаха отвратително помежду си и спрямо учителите. Затова "Ученичка пострада след удар със стол по главата" може да ме натъжи, но не и изненада.

• Отговори 64
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Такива неща са се случвали и преди. Но чак сега се сетиха да обърнат внимание на това какво се случва в училищата. И какво правят по въпроса - нищо. Медиите раздухват такива инциденти и до там. Вместо да се вземат някакви мерки, за да се повиши дисциплината сред учениците, какво правим ? angry.gif Всички само говорят и се възмущават. Така нещата няма да се подобрят... sad.gif

А как? Има ли конкретно и ясно разрешение на този въпрос ? Защото думичката възпитание звучи малко абстрактно в такива случаи ? Всички започнаха да се възмущават, когато май вече е късно :)

Много тъжно - че за днешните тийнейджъри агресията е начин за решаване на проблемите, а не проблем sad.gif

Хора, какво ви става? Нека се разбере какво е станало и тогава пращайте човека в ТВУ, зоопарка и къде ли още не. Може и да е случайно станало - може и да не е. Ама да се съди така прибързано - без достатъчно информация по случая е доста несериозно.

Хора, какво ви става? Нека се разбере какво е станало и тогава пращайте човека в ТВУ, зоопарка и къде ли още не. Може и да е случайно станало - може и да не е. Ама да се съди така прибързано - без достатъчно информация по случая е доста несериозно.

Каквото и да е това не е начина .Все още сме "нежният" пол и такова отношение :)

Каквото и да е това не е начина .Все още сме "нежният" пол и такова отношение :)

Аника, от къде си сигурна, че е отношение, то дори може и умисъл да не е имало. Поне никъде не пише, че е имало, а всички се хвърлихте срещу момчето. Аз предложих да видим дали не е поредният надут балон от тези, дето се наричат журналисти...

Аника, от къде си сигурна, че е отношение, то дори може и умисъл да не е имало. Поне никъде не пише, че е имало, а всички се хвърлихте срещу момчето. Аз предложих да видим дали не е поредният надут балон от тези, дето се наричат журналисти...

:) Вярно не съм сигурна .Мойте уважения към теб :)

.Все още сме "нежният" пол и такова отношение :)

Може да е била някоя яка гребкиня и да го е била нещо. biggrin.gif

Не беше толкова яко момичето cool.gif

Абе, олигофрении всякакви... :angry: Те се изпотрепаха тия ученици....не бяха ножове,заплахи,столове....стриптийзи.... :baby: Направо не е за говорене....

Имам чувството че подобни случаи на фрапиращо насилие

между учениците, зачестяват най-вече около и по време на

пълнолуние.

Аз имам следните наблюдения.

Значи училищата са на това дередже, понеже персонала в училищата(учители и ръководство) ги разпуска. А тези пък хора от своя страна го правят, защото им трябват бройки, за да не загубят работните си места. То така и така няма деца, но и даскалите го закъсват като ги няма учениците. Та определено училищата се примиряват с повечето проблемни дечица и си траят, за да не изгубят бройката.

Та лично аз смятам че проблема е комплексен.

Аз имам следните наблюдения.

Значи училищата са на това дередже, понеже персонала в училищата(учители и ръководство) ги разпуска. А тези пък хора от своя страна го правят, защото им трябват бройки, за да не загубят работните си места. То така и така няма деца, но и даскалите го закъсват като ги няма учениците. Та определено училищата се примиряват с повечето проблемни дечица и си траят, за да не изгубят бройката.

Та лично аз смятам че проблема е комплексен.

Абсолютно си прав,като аз искам да добавя и още една причина,за разпускането на дисциплината-страха на учителите от родителите на децата-връзките им ,положението в обществото,парите и силата с която разполагат.

На никой учител (предполагам-не съм в техният бизнес) сигурно не му е приятно да му се казва-"Внимавай с ей този ученик-знаеш ли кой е баща му/майка му".....И понеже гората си треперят за местата-така се получава.....

Повечето хора трябва да мислят преди да вършат такова нещо,защото по новините казаха,че след това този който я е ударил се е опитвал да Й се извини и съжалявал.Е,това е повечето хора винаги не мислят преди да пребегнат към действие!!!

Какво пък, всеки си има начини за сваляне на мадами. :down: Вярно, че младежът малко е попрекалил със свалките, но какво да се прави - малко останахме джентълмените. Пък и заради тези химии, където ги тъпчат в спортните децата нямат спирачки

Какво пък, всеки си има начини за сваляне на мадами. :help wanted3: Вярно, че младежът малко е попрекалил със свалките, но какво да се прави - малко останахме джентълмените. Пък и заради тези химии, където ги тъпчат в спортните децата нямат спирачки

Ученичката участва в предаването на Милен Цветков и каза,че навлези в голям спор с един и другия се намесил и хвърлил обеглката като фризби.Според мен не е заради свалки! :shake_puter:

Абсолютно си прав,като аз искам да добавя и още една причина,за разпускането на дисциплината-страха на учителите от родителите на децата-връзките им ,положението в обществото,парите и силата с която разполагат.

На никой учител (предполагам-не съм в техният бизнес) сигурно не му е приятно да му се казва-"Внимавай с ей този ученик-знаеш ли кой е баща му/майка му".....И понеже гората си треперят за местата-така се получава.....

Така си е било винаги sad.gif

И аз имах съученици-деца на влиятелни хора.

Учителите нарочно ги изпитваха за нещо лесно,все бяха с някакви привилегии.

Така си и израснаха.

Без да полагат никакви усилия-просто защото всичко им беше даром.

За какво да се мъчат да учат каквото и да било sad.gif

Чувстваха се нещо повече над нас,обикновените.

Не знам какви хора са днес-дали са пълноценни или...

Така си е било винаги sad.gif

И аз имах съученици-деца на влиятелни хора.

Учителите нарочно ги изпитваха за нещо лесно,все бяха с някакви привилегии.

Така си и израснаха.

Без да полагат никакви усилия-просто защото всичко им беше даром.

За какво да се мъчат да учат каквото и да било sad.gif

Чувстваха се нещо повече над нас,обикновените.

Не знам какви хора са днес-дали са пълноценни или...

Както е тръгнало ще се възроди правилото от дивия запад ...

"Бог създаде бедните за да служат на богатите. Тогава Колт създаде своя револвер за да ги изравни."

При нас ще е Макаров, Драгунов или нещо което дава откат след третия изтрел...

Тъжно приятели но на там сме тръгнали.

Ученичката участва в предаването на Милен Цветков и каза,че навлези в голям спор с един и другия се намесил и хвърлил обеглката като фризби.Според мен не е заради свалки! ;)

Да, и по новините дадоха момичето, каза, че е станало в час по английски език, с присъстваща учителка. Няколко деца са играли карти и това момиче (усети се разделението на зубъри инехранимайковци) май е направило забележка на един от тях или нещо подобно и се е стигнало до обиди и този я е фраснал с облегалката.

От негово име говори класната, тя каза, че неговата версия е, че е вдигнал облегалката, за да я защити от другите момчета и случайно било станало, ма не ми прозвуча правдоподобно.

Абе въобще подобен род новинки са яко жълти и търсещи евтина сензация и не заслужават въобще да започват новините с тях, но България си е България. Сега това се обсъжда и падането на мазилка от сградите и давай цялото внимание да е ангажирано с това.

Пък въобще пък няма общо с връзки и богати родители, просто има учители, при които може да се държат така децата и такива, при които не смеят и да си го помислят. Има също деца и деца. Отделен проблем е липсата на свестни наказания, с които младите учители да се справят с подобен род възпитание у децата.

Само с облегалката?Заглавието подвежда,аз мислех,че е с цял стол.Което никого не оправдава.

Само с облегалката?Заглавието подвежда,аз мислех,че е с цял стол.Което никого не оправдава.

Накрая ще се окаже, че не е било удар, а инцидент, и че не е имало за какво да се палят страстите и да се нервират хората, ама ей така трябва да има сензации...

• Автор

Ами нали и журналистите трябва да се хранят... а работата им е точто това - да правят от мухата слон и обратно...

Ученичка ранена при игра на покер в час

"Атанас ме удари с облегалката на стола. Хвърли я като фризби срещу мен." Това разказа 16-годишната ученичка от столичното 153-о училище Веселина Николова. Няколко часа преди да изрече тези думи момичето беше прието в института "Пирогов" с пукната глава.

Челото на момичето беше разцепено от нейния съученик Атанас Василев, който я ударил със стол по главата по време на час.

"Имахме английски. На първия чин пред учителката четирима мои съученици - 3 момчета и 1 момиче - играеха сварка. Това е вид игра на карти със залагане, нещо като покер", разказа Веселина пред "Монитор".

Според момичето съучениците й често се развличали с карти по време на час пред очите на учителката. "Госпожата преди им правеше забележки, но вече свикна и не им обръща внимание," обясни Веселина. Тъй като четиримата картаджии пречели на останалите деца, съученичката им решила да им направи забележка. "Тогава едното от момчетата - Лъчезар, се обърна и ме удари с пластмасова бутилка по главата", спомня си Вселина. Тя не му останала длъжна и го обидила. Тогава в спора се включил приятелят на Лъчезар Атанас. Момчето решило, че трябва да защити съученика си. "Наско извади облегалката на стола си и я хвърли по мен. Удари ме по главата", разказва девойката. От челото на момичето започнала да тече кръв. Тогава се намесила учителката, която я завела при училищната медицинска сестра. "След около половин час дойде линейка и ме закараха в "Пирогов," разказа още разтрепераното момиче. Докато стояла в лекарския кабинет и чакала да дойде линейка, нито един неин съученик не отишъл да види как е. "Момчета от друг клас ме пренесоха до линейката, а Атанас само дойде да попита сестрата дали съм добре", спомня си Веселина.

Според момичето враждата между нея и групата на Атанас и Лъчезар не е от вчера. "Те ми завиждат, защото съм отличничката на класа, а те са двойкаджии", убедена е Веселина. Тя разказа още, че Атанас получавал двойки по милост, а Лъчо не идвал редовно на училище. "Искам и двамата да бъдат изключени от училище, защото иначе баща ми няма да ме пусне в клас в понеделник," каза още десетокласничката.

Версията на побойника Атанас за случилото се обаче е различна. Пред полицаите от II РПУ в столицата той разказал, че е ударил Веселина без да иска. Според неговата версия момчета от класа се карали в часа по английски. Той посегнал да удари едно от тях, но тогава облегалката на стола случайно ударила Веселина, която стояла наблизо.

Трета версия за случилото се пък има директорката на 153-о училище Мая Куцарова. "Всичко е станало в края на четвъртия час - по английски. Тогава Веселина и Лъчезар започват да се карат за нещо", разказа директорката. Тя не знае причината за спора между двете деца. "Двамата си разменили любезности. Тогава се намесил Атанас, който искал да защити приятеля си Лъчезар, и затова ударил със стола Веселина", обясни Куцарова. Тя веднага била уведомена за случилото се и отишла при момичето. "Веселина беше напълно адекватна, но беше много изплашена от кръвта," спомня си директорката. Тя попитала Атанас, защо е ударил съученичката си, но той не отговорил. Пред директорката момчето казала, че е отшило да се извини на Веселина, но тя не искала да го чуе.

"Нямаме връзка с родителите на двете деца. Момичето живее само с баща си, а той не вдигна телефона. Атанас пък живее само с майка си, а нейният мобилен е изключен", обясни директорката. Тя не знае да е имало предишен конфликт между Атанас и Лъчезар, от една страна, и Веселина, от друга. "Ако е имало такова нещо, трябва да са уведомили класната си, защото при директора не се ходи за всичко", каза още Куцарова. Тя добави, че досега в училището не е имало подобни инциденти. Как ще бъдат наказани Атанас и Лъчезар пък ще стане ясно на следващия училищен педагогически съвет. Момчетата могат да бъдат наказани със забележка, предупреждение за преместване в друго училище, преместване в друго училище до края на годината или завинаги.

Източник: Монитор

Естествено, сега всеки ще разкаже оневиняващата го версия. Истината е някъде по средата вероятно. Но колко голямо е значението коя точно история е 100% точна. И коя истина би оправдала подобни взаимоотношения в час. Тъжно е, че всичко това се случва в българските училища. Още по-тъжното е, че това не е единичен случай. А най-тъжното е, че скоро нищо няма да се промени. А виновни - бол ...

Е нямало ли е други свидетели?!?

Само учителката , картоиграчите и момичето ли са били в стаятаю?!? :wors:

Най-истинска според мен е историята на пострадалата. Това за опита да защити съученичката си , нещо не се връзва според мен. Наско трябваше повече да се постарае в измислиците.

"Те ми завиждат, защото съм отличничката на класа, а те са двойкаджии"

Ясно е - момичето обича да си учи уроците , а двамата приятели явно не обичат зубрачите.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Министерството на образованието щяло да внася нов законопроект в парламента. Учениците да ходят с миньорски каски с фенерче. Каската за защита, а с фенерчето ще светкат вместо вдигане на ръка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.