Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имате ли кредитна карта?

Featured Replies

Имате ли кредитна карта и използвате ли я редовно? Първо да уточня че става дума за истински банкови кредитни карти като Visa, AE, MasterCard и т.н. а не за измислените и долнопробни Еуролайн или Транскард и други подобни .... Пазарувате ли редовно с кредитната си карта. Използвате ли я в интернет магазини. Регистрирали ли сте я в еPay.bg например за разплащане онлайн. Аз все се чудя дали е безопасно да си регистираш кредитната карта в еPay или друг подобен български сайт, дали в тези наши сайтове безопастността е на ниво. И изобщо споделете впечетления от навлизането на това чудо на капитализма - кредитната карта - на нашия пазар. На мен например ми се струва, че основния критерий дали България е станала европейска държава ще е когато PayPal се съгласят да приемат регистрации на кредитни карти от нашата страна на сайта си. Много ми е обидно например, че приемат кредитни карти от Андора например или от Тринидат и Тобаго а от България не се приемат кредитни карти. Доста унизително положение бих казал.

Не, имам 7 дебитни с общо 4,95 лв в тях :) .

А иначе съм "за" кредитните карти, но те са ни все още чужди, в колко магазина може да се пазарува с тях? Очевидно са удобство, а и онлайн разплащанията все някога ще станат най-нормалния начин за пазаруване. Не че сега ги няма, ама са твърде, твърде малко.

Проблемите са и в банките, за съжаление в повечето от тях не са наясно, че живеем вече в 21 век, ежедневно имам контакти с 1-2 банки, на които май само имената са гръмки.

Кредитна нямам, но имам 2 дебитни, които постоянно използвам.

Регистрирал съм ги и двете в epay.bg и не съм имал проблеми :)

American Express. Много ползвам електронните пари ! От две години плащам и всичко през Epay- 2 GSM-а,отделно 2 Предплатени карти зареждам,ток,телефон,вноски по Euroline и American Express !

Имам доверие,а и знам,че е сигурно това разплащане. Днес си поръчах и дрешки от един сайт,но плащането е на ръка ! Очаквам и БулсатКом,да въведат такова разплащане .

Мисля,че това е бъдещето.Носиш пластмаса,вместо книжни пари !

Имам 4 кредитни карти:

Виза, Американ Експрес, Маестро и Транскард(аз си я харесвам).

Много удобни приспособления. Рядко нося много парив себе си, а и ми спестяват ценно време :)

Обичам кредитните карти... малко са високи лихвените проценти, но всичко с времето си...

измислените и долнопробни Еуролайн или Транскард и други подобни

Много ми е интересно защо смяташ Транскард например за долнопробна.

Имам такава карта и не мога да се оплача. Проблеми има в някои магазини, които въпреки че са сложили стикера им нямат терминал и не може да платиш с нея покупките си.

А иначе чрез нея можа да платиш една купчина сметки през интернет без да се разкарваш по разни каси и гишета.

За e-Pay използвам дебитна. Също е полезна.

Аз имам две дебитни, те са ми за стипендията по принцип, ама си ги ползвам и за други цели. Кредитни нямам. Засега. :)

Имах няколко дебитни,всичките изхвърлих.Кредитна не съм имал пък и в България даже Визата не е истинска кредитна карта така че не е голяма загуба.

Имах няколко дебитни,всичките изхвърлих.Кредитна не съм имал пък и в България даже Визата не е истинска кредитна карта така че не е голяма загуба.

Само да поясня малко:Виза,Мастер кард,Американ Експрес и прочие кредитни карти са такива в целия свят,а не в различните държави.

Тоест това,че дадени банки в дадена държава предлагат услугите на някоя от въпросните карти,няма нищо общо с банката.Виза си е Виза и в България и в Русия и в Германия и условията за тези карти са еднакви навсякъде с много малки разлики,а въпросните условия се диктуват от Виза,а не от предлагащата банка.

Ако ме разбрахте де...щото и аз сам себе си не се разбрах много какво казах. biggrin.gif

пп.Имам от всички изброени по-горе,както и Транскард от нашенските и съм перфектно доволен.Ако ползваната сума се възстанови преди изтичане 15-то число на следващия месец,дори и лихва не се начислява.

За мен това е бъдещето,стига човек да не се увлича и да не забравя,че лесно се харчи огромната сума с която разполага,ама трудно се връща.А има доста хора,които се изкушават и после си блъскат главите как да връщат,но вече е свирено.

• 3 седмици по-късно...

Ох, как се оправяте с толкова кредитни и дебитни карти;)

Аз имам само една дебитна на Хеброс банк (не съм кой знае колко доволна, но от доста време си я ползвам, пък и всяко лято ходя на стаж там и колегите ще се сърдят ако си я сменя :P )

Кредитна нямам, но и не знам защо не искам да имам. Предпочитам дебитна карта с много пари, отколкото кредитна :P

Ох, как се оправяте с толкова кредитни и дебитни карти;)

Аз имам само една дебитна на Хеброс банк (не съм кой знае колко доволна, но от доста време си я ползвам, пък и всяко лято ходя на стаж там и колегите ще се сърдят ако си я сменя :P )

Кредитна нямам, но и не знам защо не искам да имам. Предпочитам дебитна карта с много пари, отколкото кредитна :P

Че какво има толкова да се оправяш с картата?

Основният проблем е как се пълни, а пък 'използването' е най-леката и лесна част ;)

Че какво има толкова да се оправяш с картата?

Основният проблем е как се пълни, а пък 'използването' е най-леката и лесна част :P

Да знам, но като чуя кредит и първата ми асоциация е "длъжник".

Пък и аз съм още малка за кредитни карти... ;)

Интересува ме нещо. Какво може да стане, ако някой ми разбере данните на дебитната карта. Номера и валидационния код, но без ПИН-а. Има ли някаква опасност?

Интересува ме нещо. Какво може да стане, ако някой ми разбере данните на дебитната карта. Номера и валидационния код, но без ПИН-а. Има ли някаква опасност?

Зависи от вида на картата. Какво ще рече валидационния код?!

Ако картата е международна, а валидационния код за който говориш се намира на гърба на картата - лошо, много лошо. Обади се да ти я блокират, защото са възможни транзакции в мрежата.

В противен случай няма притеснения.

Ако си се запалил по вчерашните случки по новините - там е друго!

Поздрави laugh.gif

Не, не съм се запалил по вчерашните новини :wors:

Картата е Visa Electron от Сосиете Женерал.

Да, става дума за валидационния код на гърба на каратата. По принцип на никого не съм давал данни, но обмислям да направя поръчка по нета, но като досега не съм правил... По принцип се интересувам как точно става процедурата. След като се въеде номера на картата и валидационния код, какво става после? Не трябва ли да потвърдя по някакъв начин транзакцията?

Валидационния код за който говориш се нарича CVV, поне така го знаят тези които това работят.

А след като го въведеш най-много да се наложи да изчакаш малко докато премине транзакцията през този който обслужва сайта до оторизационната система на издателя на картата - в твоя случай Борика.

Поздрави laugh.gif

Валидационния код за който говориш се нарича CVV, поне така го знаят тези които това работят.

А след като го въведеш най-много да се наложи да изчакаш малко докато премине транзакцията през този който обслужва сайта до оторизационната система на издателя на картата - в твоя случай Борика.

Поздрави laugh.gif

Благодаря ти за пояснението :help:

имам - Euroline. И така ми се иска да го изплатя и да се оттърва от него, ама все тегля и така вече 3-4 години. На всякъде по света има кредитни карти,но са с ниски лихви, а нашите са убиец.

имам - Euroline. И така ми се иска да го изплатя и да се оттърва от него, ама все тегля и така вече 3-4 години. На всякъде по света има кредитни карти,но са с ниски лихви, а нашите са убиец.

То продукта на BRS трудно може да се нарече карта!

Лошото е че докато има балами да им пълнят гушите ще има и такива като гадната гръцка компания!

Другото неприятно е и че преди време я сляха и с Пощенска банка, а сега Лацис груп купи и Росексим - просто ужас.

Общо взето нормална местна дебитна карта в БГ няма /заради обслужването им от Борика/, а за международна да не говорим.

То такива такси няма дори и в африка. Аз карти имам около 5-6, но нито една не ползвам и нямам намерение!

Поздрави laugh.gif

Аз имам една кредитна и една дебитна карта, които мисля, че са напълно достатъчни. Старая се да използвам по-често дебитната отколкото кредитната карта. Мисля, че е хубаво човек да има кредитна карта за "черни дни", но не и да я използва навсякъде и за всичко, защото в един момент усещаш как затъваш с все повече и повече кредити и в един момент се чудиш откъде ще платиш всичко това. 90% от сметките си ги плащам онлайн, но има една разлика, че не живея в България и мисля че в това отношение е плюс , за разлика от много други неща cool.gif .

Имах кредитна карта MasterCard,но не бях доволен и я закрих.Има такса за обслужване независимо от това дали я ползваш или не 50 лева.Такса за теглене на пари в брой 2%.18% лихва,и на всичкото отгоре вися по половин час за да внасям пари(трябва да бягам от работа)

Аз нямам, но най-близките ми хора използват главно дебитни. Аз попринцип чуя ли дума като кредит, започваща с кредит или нещо подобно бягам надалеч. Смятам, че борчовете към банки са най-лошото, което може да си докараш до главата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.