Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шампионската лига - дискусия

Featured Replies

Най - добрият е Меси :):angry:

И защо ? Защото онези самодейци от Хетафе му позволиха да им вкара "невероятен" гол или ?...По този начин в Англия дори и на Дарби няма да успее да отбележи Публикувано изображение Да не говорим за вкарване на 34 гола.

Добър е аржентинеца, но само толкова...

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 102,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

И защо ? Защото онези самодейци от Хетафе му позволиха да им вкара "невероятен" гол или ?...По този начин в Англия дори и на Дарби няма да успее да отбележи Публикувано изображение Да не говорим за вкарване на 34 гола.

Добър е аржентинеца, но само толкова...

Кой футболист на Арсенал е по - добър от него ?

Меси = Марадона , само че е нужно време ... за всичи хубави неща е така ...

Защо намесваш клубни пристратия ? Става въпрос, че няма как да сложиш Меси пред Криситяно Роналдо, който стана голмайстор на Висшата лига и беше с основна заслуга за дубъла на юнайтед. Сега, че е пълно лайно е съвсем друга тема на разговор. Колкото до сравненията с Марадона - преди години Андрес Д'Алесандро беше "новия Марадона" както и Денилсон беше "новия Пеле", но къде са те сега ? ;)

Защо намесваш клубни пристратия ? Става въпрос, че няма как да сложиш Меси пред Криситяно Роналдо, който стана голмайстор на Висшата лига и беше с основна заслуга за дубъла на юнайтед. Сега, че е пълно лайно е съвсем друга тема на разговор.

Колкото до сравненията с Марадона - преди години Андрес Д'Алесандро беше "новия Марадона" както и Денилсон беше "новия Пеле", но къде са те сега ? :)

Не вярвам ,че ще се случи това , което стана с двамата , които спомена ... просто Меси е няколко класи над тях , няма какво да си кривим душата .

Просто като гледам как играе и като съм гледал как играе Марадона , все едно гледам един и същи човек .... много е млад още , сигурен съм ,че ще постигне много във футбола .

Не съм привърженик на сравненията, защото не виждам полза от тях. В отклонението от главната тема, посветено на съпоставката между Меси и Роналдо, без колебание бих взел страната на аржентинеца, макар и да са различни по стил и маниер на игра и общите им точки в играта и поведението са съвсем малко. Не отричам класата им, но смятам Меси за далеч по-улегнал футболист, който знае мястото и цената си, не е лесно да си дадеш реалистична самооценка. По тази причина смятам, че Меси още дълги ще играе на Ноу Камп, докато португалецът вероятно няма да се замисли и за миг да смени фланелката при повече пари или неизбежния срив на Юнайтед.

неизбежния срив на Юнайтед.

Този срив не го виждам как ще стане поне в близките 3-4 години...Поне не и докато Сър-а е начело на тима...

Имат перфектна организация,финансова стабилност,умна трансферна политика,традиции...

Когато завърши цикълът "Фъргюсън",може би ще има лек спад,докато новият треньор се адаптира,но толкова...

Срив ще има, никой отбор не го е пропуснал. По-скоро бих акцентирал върху другата възможност - повечкото парици, които могат да дадат някои отбори от континентална Европа.

Да...И за мен е явно,че Роналдо е меркантилно човече и където му дадат повече пари,там и ще отиде... Но едва ли от Юнайтед ще го пуснат лесно. Не трябва много-много да слушаме какво говорят от Реал. Те наистина са доста нагли типове - постоянно мрънкат как искали този или онзи футболист,и само разбунват духовете. От една година насам Калдерон не спира да говори как ще вземе Кака,мадридските вестници се надпреварват да тиражират измислици,а Кака все още си е в Милан,с дългосрочен договор,и няма намерение да се маха. Сега са набелязали Роналдо...Той Сър Алекс нали затова избухна тия дни и ги обвини в непочтеност... И наистина е така...На мен също са ми супер неприятни с тази тяхна мания за величие...

...а Кака все още си е в Милан,с дългосрочен договор,и няма намерение да се маха. Сега са набелязали Роналдо...

Точно Милан имах най-вече предвид, а и Интер и Ювентус също са с далеч по-тежки кесии от Юнайтед, да не говорим за амбициите им.

Роналдо остава в Манчестър Юнайтед

Снимка: AP

петък, 23 май 2008

Мегазвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо обяви, че ще сложи край на слуховете за бъдещето си и следващата седмица ще подпише нов договор. Португалецът, който вкара единствения гол от игра за "червените дяволи" и пропусна дузпа във финала на Шампионската лига срещу Челси в Москва, е решил да остане на "Олд Трафорд". Въпреки слуха за трансфер в Реал, упорито потвърждаван от шефовете на кралския клуб в Мадрид. "Моето бъдеще ще стане ясно следващата седмица. Всички ще са доволни - и клубът, и аз. Мисля, че ще бъда тук и догодина, разкри Роналдо. - Обичам хората в Манчестър, играчите са страхотни, атмосферата е невероятна, а хората в клуба - фантастични. Това е причината, поради която оставам. Спечелихме най-важните трофеи този сезон. Искам да го направим отново и в следващия, но никой не знае какво крие бъдещето по-нататък", добави фамозното крило.

Точно Милан имах най-вече предвид, а и Интер и Ювентус също са с далеч по-тежки кесии от Юнайтед, да не говорим за амбициите им.

Това, че собствениците на Милан, Интер и Ювентус са богати хора не значи, че ще тръгнат да пръскат за отборите си, без да са сигурни във възвращаемост. Това го правят само собствениците на Челси и Реал(донякъде).

Не забравяй, че Юнайтед са обвинявани често, че са комерсиална машина за пари. Не е случайно или измислено. Също не случайно маркетинговият отдел на клуба залага толкова много на азиатският пазар.

А и за какви амбиции на трите италиански гранда говорим? Скудетото и до там. И прилично представяне в ШЛ(освен Милан, за тях само прилично представяне не е достатъчно)... А за отбори като Юнайтед, Челси и Ливърпул класиране по-малко от 1/4-финал и дори 1/2 финал в ШЛ е разочарование и ако сезона не е гарниран с голям трофей като Титлата или Купата се смята за провал.

Общо взето съм доволен, че отборът ми е богат, защото от там идват и успехите. ;]

Редактирано от NightNiki (преглед на промените)

Общо взето съм доволен, че отборът ми е богат, защото от там идват и успехите. ;]

ако говориш за Юнайтед не знам дали си чувал и чел, че имат дългове около 800 милиона паунда...

явно за теб са нищо работа...

това е само за статистиката...

А аз не знам дали си чувал или чел, че повечето големи европейски отбори имат дългове...

А аз не знам дали си чувал или чел, че повечето големи европейски отбори имат дългове...

Някои имат...Преди години примерно Реал бяха затънали до гуша,та се наложи да си разпродадат тренировъчния комплекс,и сума ти имоти,за да си погасят заемите...Както каза колегата по-горе,Юнайтед също имат огромни дългове.Те дефакто са кредитни милионери...Нямат нищо свое.И всичко това стана заради Малкълм Глейзър,който ги купи и прехвърли на тях своите дългове... В другата крайност е Милан - откакто са собственост на Берлускони,никога не са имали дългове. Издържат се изцяло от реклами,ТВ права,приходи от мачове,продажба на фен артикули,а когато това не е достатъчно,Берлускони вади от джоба си...Като цяло големият футбол е скъпо удоволствие...

Повтарям се, ама неслучайно акцентирам все върху Милан - шефът му е отново на власт, има солидна медийна империя, не му е чужд и всякакъв друг бизнес...

За амбициите на южняците - не чак толкова отдавна имаше италиански финал за ШЛ, хайде да не бива да забравяме и това. Правят черни каси (кой ли не ги прави, но там прекаляват), съдят ги, пращат ги в по-долни дивизии, където заемат мястото на някой положил огромни усилия отбор да премине едно стъпало по-горе, ама парите си ги има - далеч по-малко, отколкото при участие в Серия А и евротурнирите, но се дават луди пари*.

За английските отбори е ясно - всичко без шампионската титла на Англия и ШЛ е провал, Ливърпул вероятно е най-зле в това отношение, но заедно с Байерн, да не забравяме и баварците с тоталния им срив предишния сезон - участие в турнира на УЕФА, че и не го спечелиха за утеха. Вярно, взеха салатиерата, но първенството им е доста слабо за техните възможности, та за следващия сезон целите пак са ясни, май и резултатите.

През 90-те имаше момент, в който и фланелките на играчите на Реал бяха заложени, но това не навреди кой знае колко, за там винаги ще се намерят инвеститори.

---

* Държа да уточня - не харесвам нито един отбор от Италия, най-малко пък Милан, да не говоря за националния, така че спокойно можете да не ме упреквате в пристрастия към някой от тамошните отбори

Вижте това клипче и кажете дали според вас Тери заплюва Тевез. Според мен е видно от километри,че го плюе,и то на два пъти. Споря обаче в един друг форум с едни фенчета на Челси,които ми разтягат локуми,че наплюване нямало,не се виждало добре и т.н.,което за мен си е чиста проба лицемерие...

Публикувано изображение

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

а бе сичко е 50 на 50... оня примерно може просто да се почесва по врата, а да не забърсва плюнката на Тери... и да го е наплюл може би е с капка от потта си, която случайно се е озовала на устната му, готова да излети... първо щях да кажа, че не го е наплюл... после се загледах и щях да кажа, че го е направил... най-добре прекратете спора, щото е безмислен...

Баси,и на смъртния си одър ще продължавам да твърдя,че го наплю. Не че има такова значение,ами просто ме е яд,че се отрича нещо,което е очевадно...

Гледах клипчето n-пъти, но не мога да отсека категорично - струва ми се, че в момента на "наплюването" Тери е с отворена уста, опитайте да плюете по този начин, не става, нали? Освен това, косата на Тевез е предостатъчно дълга, та да послужи като щит и няма как да си бърше евентуално наплютия врат. Не знам, може и да греша... Всъщност, наистина няма смисъл сега да търсим по вола теле - те постоянно се плюят, а и при падане гледат "неволно" да закачат някой крайник на противника.

Гледах клипчето n-пъти, но не мога да отсека категорично - струва ми се, че в момента на "наплюването" Тери е с отворена уста, опитайте да плюете по този начин, не става, нали? Освен това, косата на Тевез е предостатъчно дълга, та да послужи като щит и няма как да си бърше евентуално наплютия врат. Не знам, може и да греша...

Всъщност, наистина няма смисъл сега да търсим по вола теле - те постоянно се плюят, а и при падане гледат "неволно" да закачат някой крайник на противника.

А ти можеш ли да плюеш със затворена уста? :) Ако можеш,значи си факир...

Много добре се вижда даже и характерното движение на устните на Тери...Наплю си го като пич.

Ама вече спирам да споря,баси...Явно почти никой не вижда очевидното...

• 2 седмици по-късно...

Порто аут от Шампионската лига

УЕФА изхвърли Порто от Шампионската лига. Португалската футболна федерация отне 6 т. от актива на синьо-белите и ги глоби със 150 000 евро за подкупване на съдии през сезон 2003/04. Въпреки санкцията обаче Драконите станаха шампиони на Португалия с огромна разлика пред втория Спортинг.

Член 1 на правилника на Шампионската лига обаче гласи, че до участие не може да бъде допуснат отбор, който е бил замесен в уговаряне на срещи или е повлиял на крайния им изход. Именно на основание на този член от УЕФА са преценили, че Порто няма право да участва в турнира. Португалският клуб има право да обжалва решението в 3-дневен срок. Ако решението не бъде отменено, директно в груповата фаза на лигата ще попадне Витория Гимараиш, а Бенфика ще играе в 3-и предварителен кръг.

Източник: 7 Дни Спорт

Футбол: Стяуа може да не играе в Шампионската лига, пише “Евениментул зилей”

05 юни 2008 | 09:18 | Агенция "Фокус"

Букурещ.

След вчерашното наказание от седем точки, наложено от дисциплинарната комисия към румънската футболна федерация, Стяуа може да загуби правото си на участие в Шампионската лига, пише вестник “Евениментул зилей”. “Червено-сините” запазват второто място в класирането, но отборът рискува да изгуби правото си на участие в европейските футболни турнири следващия сезон. Клубът влиза в тази част от правилника на УЕФА, която забранява на отборите, наказани за корупция да участват в европейските турнири, така както се случи вчера с португалския шампион ФК Порто. Вчера Стяуа беше наказан от дисциплинарната комисия с отнемането на седем точки заради скандала с “Куфарчето”. Пак вчера УЕФА реши да лиши ФК Порто от участие в Шампионската лига, защото клубът е бил замесен в корупция. При положение, че Стяуа бъде наказан по подобен начин, Рапид (Букурещ) може да заеме мястото на отбора в лигата. Клубът има само два начина за защита: апелативната и арбитражна комисия или спортния съд в Лозана, коментира вестникът. Другите наказания на дисциплинарната комисия са били свързани със забраната за достъп до стадионите в страната за две години на собственика на Стяуа, мултимилионерът Джиджи Бекали и Тони Добош. ФК Университатя - Клуж е бил наказан с отнемане на шест точки, а на футболистите Джиджел Коман и Петре Марин са били спрени правата за шест месеца.

Случаят с “Куфарчето” започва на 7 май, в края на шампионата на Румъния. За да спечели титлата, Стяуа е имала нуждата от помощта на Университатя, който трябвало да победи или да завърши наравно с ЧФР -Клуж. В същия ден прокурорите на “Антикорупция” са задържали четирима души от обкръжението на Джиджи Бекали с куфар, пълен с 1,7 млн. евро, предназначен да стимулира играчите на Университатя. Четиримата са гледали мача заедно с Джиджел Коман, играч на Университатя, дошъл в този отбор от Стяуа.

Източник

• 2 седмици по-късно...

Футбол: УЕФА върна Порто в Шампионската лига 16 юни 2008 | 20:13 | Агенция "Фокус" Нион. Португалският шампион Порто ще участва в Шампионската лига. Това съобщиха от Европейската футболна централа. Двукратните шампиони на Европа бяха извадени от най-комерсиалния европейски клубен турнир, след като бяха признати за виновни за уреждане на мачове в първенството на Португалия от преди няколко сезона. Така Португалската футболна федерация реши да извади Порто от европейските клубни турнири за следващия сезон. В крайна сметка обаче Апелативната комисия на УЕФА не призна решението на Дисциплинарния комитет и позволи на Порто да играе в Шампионската лига. някой пак е използвал лобито си и пари, за да постигне желаната цел... хората действат, а тук само плюем, чупим и правим митинги... циганска ни работа...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.