Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете автомобила си, но кажете и недостатъците му!

Featured Replies

Здравейте,

Аз карам Аudi А3, 1998, 1.8 Тurbo, 140 kW, 191 hp, 280 Hm, 20V(то в подписа си ми пише).

Предимства... ми доста са... малка(все намирам къде да се мушна из центъра) и много пъргава! Много съм доволен от мощността. Като екстериор и интериор много си я харесвам. Просто като си търсих кола и отделече я видях и ми грабна сърцето! Като седнеш вътре ти е кеф :) По мотора никакви забележки, просто турбо мотора предоставя по-голямо удоволствие от атмосферния, поне за мен де(карал съм и чистия мотор 1.8 на А3)

Недостатъци... освен разхода от 10/100 градско не се сещам... може би това, че е много тиха отвън, вътре в купето се чува повече мотора, което е много яко, и хората докат не им свирне не се усещат, че има кола зад тях. Двуврата е, от типа "стани да седна", ама мен не ми пука biggrin.gif Ако толкоз искат да се возят ще се мушкат, амаха laugh.gif

Пич, къде си чувал дори за А3 1.8 Т да е 191 hp?

Със сигурност много ти се иска да е толкова, но ЪЪЪЪЪЪЪЪЪ - няма начин!!!

• Отговори 111
  • Прегледи 87,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахахахахаха... пич изкърти сички пернишки печки барабар с кюнците... мухахаха...

• ами аз автомобил нямам и не смятам скоро да си взимам, та търсех тема за велосипеди... обаче - нъцки! та хайде тук да си го похваля моето добиче, което сам завърших преди около седмица - 21 скорости S

• Браво за мнението, абсолютно съм съгласен с всичко, което си написал Относно голфчето - именно високата цена бе причината да не карам този автомобил.. с какъв мотор е? А, ето на пежака малко сн

Публикувани изображения

Пич, къде си чувал дори за А3 1.8 Т да е 191 hp?

Със сигурност много ти се иска да е толкова, но ЪЪЪЪЪЪЪЪЪ - няма начин!!!

Не ми се иска... а е точно толкова.

Ъъъъ, за чип тунинг чувал ли си biggrin.gif 150 коня + чип = 191. Сега има различни видове чипове, всеки , от който качва различен процент. При мен увеличението беше толкова

Поздрави

Редактирано от Novkov (преглед на промените)

ами аз автомобил нямам и не смятам скоро да си взимам, та търсех тема за велосипеди... обаче - нъцки! та хайде тук да си го похваля моето добиче, което сам завърших преди около седмица - 21 скорости Shimano RTX, рамка тип "Enduro ATB" (пълно - 2 х предно и 1 х задно - окачване с амортисьори ZOOM Full Suspension Agressive), седалка Selle Royal Speedster, кормило Conquest тип "висяща рейка", гуми NYLON DuroBrave, олекотени алуминиеви капли Schwalbe 26", множество хромирани елементи и елементи от полиран алуминий...

а базата закупих за 20 евро от И-Бей! та за какво ми е автомобил? ;)

проблеми: след едно агресивно спускане преди седмица, при превключване на високите предавки след HI-4 се получава забавяне, понякога и прескачане. днес ще свалям задното движение за инспекция

скоро очаквайте снимки ;)

Toyota Yaris D4D 2007.Невероятен кола за класа си, супер маневрена и мн икомична.За 12000км разход по фактури 3.9/100.

Мн стабилна кола но и аз с повече от 130 не съм я карал.Въпреки че познати са казвали че и на 170 се държи отлично.

Като недостатък при мн остри ляви завои предната греда пречи на видимостта.Друг проблем е, когато слънцето свети мн силно отзад или от ляво таблото не се вижда мн добре.Но като затъмня стъклата това се надявам да отпадне.

движението се извършва с два автомобила...

първия...

Skoda-Superb-2-lg.jpg

Шкода Супърб с абсолютно всички екстри...

който иска да кара лимузина и в същото време да не плаща стотици хиляди левове, това е неговия автомобил...

комфорта е невероятен...

разстоянието пък за пътниците на задната седалка е ненадминат - доста автомобили съм карал и в още повече съм се возил, но това купе на шкодата е просто адски просторно...

двигателя е V6, турбо дизел и в първия момент като види човек 163-те конски сили малко стряскащо му идват...

но учудващо и за мен разхода от 9-12 литра на 100 км. градско си е направо песен за този мотор...

vw_touareg_largo.jpg

това е другата красавица...

ох...

тук каквото и да кажа, ще е малко...

струва си всяка една стотинка от безумно много високата цена...

може би това изречение отговаря точно и кратко на всичко, което мога да кажа...

6-цилиндров дизелов двигател 240 конски сили, Работен обем, литра/cm³ 3.0 / 2967, 6-степенна автоматична трансмисия, безумно много екстри, които са в помощ на водача...

даже не бих ги нарекъл екстри, а удобства...

не знам защо в спесификацията му дават 13 литра нафта разход, като трудно същия пада под 20-25 литра...

но пък не може тази мощност да има разход 6 на 100 баси...

виж на дълъг път е муцка...

като го юркам с около 200 километра в час, разхода е около 12-13 литра...

като го карам със 120-150 си държи 10 на 100...

невероятен автомобил е...

пп. между другото с милото дискутираме от една седмица, дали следващата кола да не е тази...

ако има някой впечатления от нея бих помолил да ги сподели...

благодаря...

само да те светна,че най мощното турбинирано Ауди А3 1.8T е именно:Ауди А3 8L 1.8 T quattro (180 Hp)-демек 180 коня-справка: http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/718.html

+ 1 тунинг чип толко...

Алико(известно като 2141) , с чип(+60коня), турбина(+100коня) , Ремус(+50коня) и stock двигателя му 70коня при 2 работещи цилиндри. Та общо 280кончета събрани в 2 цилиндъра , но при включване на ЦК ключе на таблото се активират и другите 2 цилиндъра и ДВГто става V4 с 360коня.И всичко тва на газ при разход 5л./100

Бас , че такъв дзвер не може да притежавате , само аз имам таз благословия.

:) :) :)

Редактирано от Tsqu@d (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

opel-corsa_5-door_2007_lancelot_1.jpg

opel-corsa_5-door_2007_lancelot_2.jpg

Количката е супер,недостатъци няма поне за мен.Нова е и в момента още се разработва.

Ето малко инфо> ТУК

Eлектросервоуправление (EPS).Адаптивното, в зависимост от скоростта действие на сервоусилвателя, подпомага максимално водача при паркиране и осигурява добър контакт с пътя и прецизност на управлението при движение с висока скорост. Специалната изключително директна и активна система е стандартна при Corsa GSi и OPC.

Преден мост.Двустепенните предни въздушни възглавници (за водача и пътника до него) са част от серийното оборудване. Към тях могат да бъдат поръчани по желание странични възглавници и въздушни завеси за осигуряване на оптимална защита (стандартно оборудване за Corsa Cosmo, GSi и OPC).

Система от въздушни възглавници.

Двустепенните предни въздушни възглавници (за водача и пътника до него) са част от серийното оборудване. Към тях могат да бъдат поръчани по желание странични възглавници и въздушни завеси за осигуряване на оптимална защита (стандартно оборудване за Corsa Cosmo, GSi и OPC).

Дизелов филтър за твърди частици без нужда от поддръжка.

Намалява емисиите на микрочастици с над 90 % без употреба на добавки. Предлага се серийно при двигателя 1.7 CDTI ECOTEC® и по желание при всички други дизелови мотори.

Климатична инсталация с електронен контрол (ECC).

Тази уникална система на Opel използва патентована превантивно-адаптивна схема на управление, гарантираща постоянен външни условия.

Круз контрол.

Позволява поддържането на постоянна скорост на големи разстояния и спомага за по-спокойно и икономично шофиране. Настройката на скоростта в зависимост от условията на пътя става с докосване на бутона (нагоре/надолу).

Индиректно осветени прибори.

Усъвършенствани, но лесни за употреба бутони за управление на радиото, климатика и светлините с вътрешно осветление за по-добра видимост в купето през нощта.

Електронна стабилизираща програма (ESP®Plus).

Контролираното подаване на спирачно усилие в до четири от колелата осуетява дори екстремното поднасяне на предницата (например при внезапни маневри за избягване на препятствие) и запазва цялостната стабилност на автомобила.

Адаптивни стоп-светлини.При спиране от скорост над 30 км/ч и задействане на системата ABS, стопсветлините примигват с честота пет пъти в секунда, предупреждавайки идващите отзад автомобили.

Халогенни адаптивни предни светлини (AFL).Видимостта при движение нощем се подобрява неимоверно от тази система, осигуряваща сигурно и приятно шофиране.

Осветление от врата до врата.Осигурява ви видимост в тъмнината след паркирането на новата Corsa. Предните и задната светлина за обратен ход се активират при заключване на вратите и остават включени още 30 секунди.

Двоен под на багажника.Подов панел, който може да бъде поставен и фиксиран на две различни височини и позволява хоризонтално разделение на багажния отсек.

Друго:

-автоматични фарове

-блутут

-нещо което затъмнява огледалата*не знам точно как се казва,пък и не мога да го обясня

-навигатор

-MP3,радио

-алуминиеви джанти

-Регулируем волан по височина и в дълбочина

-Делима в пропорция(60/40) и сгъваема задна седалка

-Регулиране височината на шофьорската седалка

-Черни уреди с индиректно светени пръстени

-Климатик

-Bолан с 3 спици

-Чувствителна към коростта кормилна уредба

-Пакет за пушачи запалка и пепелник

-Инсталационен комплект за радио CD 30 с 4 говорителя

-Деактивиране с ключ на въздушните възглавници

-Три регулируеми олегалки за глава на задната седалка

-Фарове за мъгла

-Топлоизолирано предно стъкло

-Сензор за дъжд

-Електрохроматично огледало за обратно виждане с

амбиентно осветление, автоматично управление на

фаровете (само ако няма светлини за движение през деня)

-Информационен дисплей с данни за час, дата и външна

температура

-Електронна стабилизираща програма

-Система Isofix за монтаж на детска седалка на

мястото до водача

-Втори сгъващ се ключ

Разход на гориво

(л/100 км)

градски -7,7 / 7,6

извънградски - 4,7/ 4,6

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Баща ми има Опел Астра 1.4 литров двигател. Не се хваля но откакто го зехме не сме му барали ни6то, а опела има няма 4 години откакто го зехме! Недостатъка му е 4е има малък двигател и бавно набира. :rolleyes:

• 1 месец по-късно...

начи кво даси похвалим количките ли ? добре .

карам мищубиши колт модел 2008г 1,3 пална инжекция ,

двувалка 95 коня , ама не вари :S nqkoi moje li dami aji 6to ne vari taq kola :S sad.gif

• 7 месеца по-късно...

1. жигули - както бяха писали по рано - няма друга кола с такова парно зимата...

2. москвич алеко

3. ситроен bx дизел с двигателя на пежо 9xud - отличен двигател и най добрия дизел според мен...

4. дачия логан

5. пежо 405 дизел пак с 9xud - сегашната ми кола (много икономична - 6/100 градско - 7/100 извънградско - настъпвам я яко, иначе съм докарвал и 4,6/100 извънградско)

6. тойота ярис

за 1 и 5 само хубави работи - мноого здрави коли. 2 и 6 каруци - возят много по зле от жигули... 3 разваляше се двигателя (тои си беше издухан май... според меренето на компресията) и хидравликата иначе возеше меко и бая дърпаше на баирите щото маслото дига мощността. 4 - като за нова кола става, не знам след 10 години как ще е но определено пежо 405 ще е по добре - даже и на 15 да е...

• 1 месец по-късно...

Пежо 307, ХДИ 110кс, 2005-та; 70 хиляди км навъртя вече. Единствения недостатък, за който се сещам, е че музиката е трагична, въпреки че е с 6 колони, мъка е. Ще сменям говорители по някое време, ако няма подорение и плеър.. иначе откъм возия, качество на материалите, двигател, окачване, ...трепач.

Имах фиеста 2006та, която едвам издържах цели две години. Нямаше и два месеца откак си я бях купил и вече съжалявах само като я погледна. За жалост бях се обременил да я изплащам. Като изключим ниския и разход на гориво , други нейни предимства не мога да посоча. Това беше първия ми нов автомобил и като си го купувах бях силно заслепен от цената и вобще не забелязах интериора, който силно наподобява дачия логан, който от своя страна много прилича на жигули от 82-ра. Е ... все пак си говорим за форд и то фиеста. Като най-голям недостатък ше посоча, че едвам се оттървах от него за 9000 лв. За двете години каране наистина разбрах какво са искали да кажат със "Тези които карали опел се утешавали, че има такива дето карат форд.

Сега карам голф 5. Kaто цяло е невероятен автомобил. Като недостатък ще посоча високата му цена.

Имах фиеста 2006та, която едвам издържах цели две години. Нямаше и два месеца откак си я бях купил и вече съжалявах само като я погледна. За жалост бях се обременил да я изплащам. Като изключим ниския и разход на гориво , други нейни предимства не мога да посоча. Това беше първия ми нов автомобил и като си го купувах бях силно заслепен от цената и вобще не забелязах интериора, който силно наподобява дачия логан, който от своя страна много прилича на жигули от 82-ра. Е ... все пак си говорим за форд и то фиеста. Като най-голям недостатък ше посоча, че едвам се оттървах от него за 9000 лв. За двете години каране наистина разбрах какво са искали да кажат със "Тези които карали опел се утешавали, че има такива дето карат форд.

Сега карам голф 5. Kaто цяло е невероятен автомобил. Като недостатък ще посоча високата му цена.

Браво за мнението, абсолютно съм съгласен с всичко, което си написал cool.gif Относно голфчето - именно високата цена бе причината да не карам този автомобил.. с какъв мотор е?

А, ето на пежака малко снимки:

sdc10537.th.jpg sdc10540.th.jpg

sdc10537.th.jpg

А коя е разголената кака на снимката? biggrin.gif

Eто я моята количка..pc130019.th.jpg

плюсове-малка,женска, автоматик, отлична за млад шофьор

минуси-ужасно скъпа подръжка,голям разход на гориво-особено зимата

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

някаква звезда от Чехия, която е със име, което ми е непосилно да запомня :)

Ейй, око рентген, аз три пъти отварях снимката докато подгрея къде и да я видя sad.gif

prwvu, на едната служебна 307 само че SW и врътнахме 180'000 вече за същото време, не е мръднала по никакъв начин. Като се има в предвид, че е служебна и я караме като чужда хххх laugh.gif Описанието на Progres е наистина много точно, евала както се казва ;)

Браво! Наскоро четох, че внасят по автокъщите 307-ци иранско производство, които били сделани с теслата...

• 1 месец по-късно...

Така. Значи имаме семейна Лада - 1984 г. производство. Не си знае километрите. Не трака много , само на моменти. :rolleyes:

По магистралата за Варна вдига и 110 км/ч. Забележително. Това лято ходихме до Варна и сравнително добре се държа ладичката. Само дето до 80 км/ч доста трепери. Може би защото гумите и четирите са различни - гумаджията вика, че били зимни, баджанака вика, че били за всички сезони. Абе знам ли ? Иначе за годините си върви. Верно - гори 12-13-14/100 газ, ама се трае. cool.gif

Тука е Аудито От москвич чист дванайсетак 75hp. Еи това рускто няма трошене много здрава машина. Прилично се държеше. Но ми беше умръзнало да сменям вежди всяка година защото много бързо избиваше ръждата. Една зима както обикновенно бях и сложил газово, че по тънко да минавам. Неще да запали и неще ама така ме ядоса, а трябваше на работа да ходя мацката да прибирам от работа после ех майкаму стара неще и неще да запали. Резервоара с бензина се беше пробил и беше изтекал целия резервоар. И другата сутрин викам на жената с тоя кошер няма да стане дай да търсим неква друга кола. Взимаме 1 такси към 5 сутринта и заминаваме за Плевен и аз вече бях готов Аудито ще земам и сега отивам сутринта то цялото покрито с сняг неможеш разбра, че кола има там. Викам еи сега ако запали на -7-8 градуса това ще е колата за мене. Запали от първия път ама западно немско а немците не си поплюват хванат ли нещо докрай го правят както и да е.

След това преди около 7 години в Плевен в автокъща. Първото, което казах на продавача беше само да не гние много. Той веднага каза: Ем колата за теб точно преди 2 седмици я докараха немска Убавица. Веднага ми хвана окото Ауди 80 Б3 сива 75hp карбураторче той ми вика е ся избери те тея двете няма да изгният и до 2020. Ама аз нямах много парички в джоба а пък и то пак как се случи за първи път да ми хареса по евтиното и аз незнам. . Веднага до нея имаше бЕло ауди б3 ама по мощно 90hp и то беше хубаво ама не ми стига парички. Та така зех сивото много съм доволен ама много от колицата. И още си я карам с мерак както се вика. Свидеше ми се и Москвето ама ко да се прай продадох го на мизерна цена. А трябваше да си го държа все пак ми беше първата колица. :lol6: Ем това е накратко моята историйка накратко.

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

голф 3, 1,8 моноинжекция, доволен съм от колата, върви много харчи прилично, развалят се ел. стъклата, гние задна врата и прагове, шибидаха прави проблеми. Като цяло много доволен вече 2 години

Golf 3, 1,6 пълна инжекция.

Плюсове: Върви! Много запазен отвън и отвътре. Предни вентилирани дискове Брембо (спира много). Всички екстри за модела.

Минуси: Яде ми ушите! Чат-пат едното ел. стъкло прави мизерии. GOLF!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.