Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате? (част 2) 340 гласували потребители

1. 1. Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

• Ad-Aware
      22%
      59
    • AVG Anti-Spyware (бивша ewido)
      6%
      18
    • CounterSpy
      2%
      6
    • Spybot - Search & Destroy
      19%
      52
    • Spy Sweeper
      8%
      23
    • Spyware Doctor
      12%
      33
    • Trend Micro AntiSpyware
      1%
      4
    • Windows Defender
      2%
      7
    • XoftSpy
      6%
      17
    • Друга
      17%
      48

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз съм със Spy Sweeper, защото почти всички други анти-спай програми са пълни бози. Преди около 2 месеца бях лепнал много упорита гадинка, пробвах да я махна със Ad-Aware, Spybot,Nod32 и какво ли още не, прехваления Ad-Aware (на Nod32 не трябва да се разчита за spyware) дори не засече гадинката, някои от другите я фащаха, но не можеха да я премахнат. Накрая пробвах с дотогава непознатата ми Spy Sweeper, гадината беше премахната и повече не се е промъквала в компа ми Публикувано изображение

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Отговори 359
  • Прегледи 70,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 2 седмици по-късно...

А защо не си сканирате компютрите и не си затворите ненужните му портове за атаки отвън с

GFI LANguard Network Security Scanner 7.0 ?Никой не може да влезе,ако не му отвориш вратата!

В комбинация с лека антивирусна и обикновен firewal компютъра става недостъпен дори в "Болницата за лекарства!" Публикувано изображение

Аз гласувах за Spybot-Search & Destroy,но когато реша да сканирам го правя с две програим ,а именно Spy Emergency и Spybot - S&D,досега не съм патил от гадинки ...

Spybot Search & Destroy Публикувано изображение

Преди използвах SpyBot SD и Adaware SE ,но после преминах на XoftSpy като разкарах Adaware SE . В последствие се оказа ,че започнах да използвам Kaspersky Internet Security 2006. Там си има защита в реално време ,която не е никак лоша,затова разкарах всички антиспай програми.Сега от време на време сканирам със XoftSpy или Spayware Terminator ,но винаги няма какво да се намери. Програми не инсталирам току така "само такива за който сам сигурен и знам ,че са от официялният линк" Никога нямам cookies и temp файлове в излишък. При това положение трудно се закача нещо от този род за да разчитам на антиспай софтуер. Иначе преди бях маняк имах цяла армия такъв софтуер ,като се почне от SpyBotSD ,Spyware Blaster,Adaware SE pro,вграденият във Outpost Firewall плъгин. И все се намираше по нещо .В последствие осъзнах каде бъркам и спрях за използвам повече от една програма със реал тайм протекция,прекратих инсталирването "тестването " на всякакви видове софтуер и сега не се оплаквам от такива бацилчета .

Здр И аз по-принцип като wowgeleto използвах SpyBot SD и Adaware SE но като почнах да ползвам НОД32 махнах Adaware SE понеже НОД-а уж също има реал протект, съм нямал много проблеми за сега от както го ползвам от около 6 месеца за да кажа с точност дали върши работа.

Преди използвах SpyBot SD и Adaware SE ,но после преминах на XoftSpy като разкарах Adaware SE .

В последствие се оказа ,че започнах да използвам Kaspersky Internet Security 2006.

Там си има защита в реално време ,която не е никак лоша,затова разкарах всички антиспай програми.Сега от време на време сканирам със

XoftSpy или Spayware Terminator ,но винаги няма какво да се намери.

Програми не инсталирам току така "само такива за който сам сигурен и знам ,че са от официялният линк"

Никога нямам cookies и temp файлове в излишък.

При това положение трудно се закача нещо от този род за да разчитам на антиспай софтуер.

Иначе преди бях маняк имах цяла армия такъв софтуер ,като се почне от SpyBotSD ,Spyware Blaster,Adaware SE pro,вграденият във Outpost Firewall плъгин.

И все се намираше по нещо .В последствие осъзнах каде бъркам и спрях за използвам повече от една програма със реал тайм протекция,прекратих инсталирването "тестването " на всякакви видове софтуер и сега не се оплаквам от такива бацилчета .

Здравейте, аз също съм голям фен на Касперски-миналата година на 5сер., но откакто излезе 6-та,съм пробвал всичките и акт.версии, дори и бетите.В момента съм с интернет секюрити 6.303 и съм много доволен.Но дори и тя не ми помогна със спайуера, който те плаши непрекъснато че РС ти е заразено и ти продава сътв. програма/преди 2 дни търсих помощ във форума по този в-с./.От вчера и на служ. компютър /с NOD 32!/ се е загнездил същия гад и сист. ни администратор загуби цял ден,за да го махне.Та думата ми е , че и най-добрия антивир. пакет не е неуязвим, затова е добре да имаш подръка в такива случаи специализир.антиспайуер програма-във форума ми препоръчаха Spy sweeper- не я виждам в класацията обаче?!

P.S. В моя случай си реших проблема с преинстал чрез огледалото-бързо и сигурно.

А защо не си сканирате компютрите и не си затворите ненужните му портове за атаки отвън с

GFI LANguard Network Security Scanner 7.0 ?Никой не може да влезе,ако не му отвориш вратата!

В комбинация с лека антивирусна и обикновен firewal компютъра става недостъпен дори в "Болницата за лекарства!" Публикувано изображение

Няма много да ти помогне.Оня отсреща ще сложи Mac OS и в комбинация с LINUX пак ще те изкриви.

Здравейте, аз също съм голям фен на Касперски-миналата година на 5сер., но откакто излезе 6-та,съм пробвал всичките и акт.версии, дори и бетите.В момента съм с интернет секюрити 6.303 и съм много доволен.Но дори и тя не ми помогна със спайуера, който те плаши непрекъснато че РС ти е заразено и ти продава сътв. програма/преди 2 дни търсих помощ във форума по този в-с./.От вчера и на служ. компютър /с NOD 32!/ се е загнездил същия гад и сист. ни администратор загуби цял ден,за да го махне.Та думата ми е , че и най-добрия антивир. пакет не е неуязвим, затова е добре да имаш подръка в такива случаи специализир.антиспайуер програма-във форума ми препоръчаха Spy sweeper- не я виждам в класацията обаче?!

P.S. В моя случай си реших проблема с преинстал чрез огледалото-бързо и сигурно.

Тоя проблем изглежда интересен.Напомня ми силно за Harnig? Иначе в подобна ситуация спрях

Месинджъра на Уина и нямаше повече съобщения.

Активирани ли бяха регистри гарда и проактивната защита на Касперски ?

Периодично използвам SpyBot SD и Adaware SE , временно ползвах и XoftSpy, от скоро съм със Spyware Terminator с активирана защита в реално време.Ползвал съм и Ewido Malware.Редовно обновявам дефинициите на всички програми.Всичките са ми хващали по "нещичко".

Аз бацам с вградената програма на Norton Internet Security,и нямам никакви оплаквания!

За допълнителна защита ползваите имунизиращите модули на Spyware Doctor, SpyBot и Advanced Windows Care. Те добавят много вредни саитове и техните Cookies в черния списък на IE със строги правила :). Също така не е зле, да има активен Anti-Spy модул, който да спира шпионите още преди да са влезли. Много добри реално-времеви щитове имат Spy Sweeper и Spyware Doctor. Според мен една от най-ефективните защити срещу вируси и шпиони е с Backup програма като Shadow User. Каквито и гадинки да наловиш, просто рестартираш компютъра и ги няма. Тази програма запомня моментното състояние на системата и един път включена, няма да допусне промени в защитаваната област, като след всеки рестарт всичко се връща в оригиналното състояние. С нейна помощ нямам проблеми с вируси и шпиони вече 2 години :clap:.

Става въпрос за Spy Sweeper и SpyStopper pro ?

Mогат и двете заедно, обаче няма съмнение, че Spy Sweeper e по-добрия.

А има ли смисъл да работят двете?Нямам защ.стена,с Avast съм .Или епо-добре да оставя SpySweeper и да сложа стена?

А има ли смисъл да работят двете?Нямам защ.стена,с Avast съм .Или епо-добре да оставя SpySweeper и да сложа стена?

Аз лично не смятам, че е нужно да имаш анти-спай в режим на real time protection - само хаби ресурси.

Но пък можеш да пробваш най-добрата (за мен) стена - Outpost Firewall - в нея има включен анти-спай модул базиран на Ad-Aware (един от най-реномираните анти-спай програми).

Мисля, че комбинацията Outpost + Avast e много подходяща...

Иначе, можеш да инсталираш колкото си поискаш анти-спай софтуеър - те не си пречат взаимно, за разлика от антивирустните или защитните стени.

Редактирано от stewie (преглед на промените)

Нямам добри впечатления от Spy Stopper, така че ти препоръчвам да го махнеш и да оставиш Spy Sweeper, който е една от най-добрите Anti-Spy програми. Real Time защитата му според мен си заслужава и е доста по-напред от тази в Outpost.

Махнах SpyStopper,оставям SpySweeper,тъи като няколко пъти ме е спасявала и ще потърся Outpost.Благодаря за отговорите :beer:

Аз съм доволна от SpySweeper Публикувано изображение

Замисли се за промяна на браузера, ако ползваш IE (internet Explorer). Пробвай Mozilla Firefox или Opera. Ако вече ползваш някой от изброените браузъри, но все пак продължаваш да имаш ад или спай гадинки, то виж какви програми инсталираш. Примерно безплатната версия на BS Player идва с Adware.

Firefox плюс Agnitum Outpost и леко подпиране от страна на NOD32.Ето това е за мен добра комбинация.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.