Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате? (част 2) 340 гласували потребители

1. 1. Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

• Ad-Aware
      22%
      59
    • AVG Anti-Spyware (бивша ewido)
      6%
      18
    • CounterSpy
      2%
      6
    • Spybot - Search & Destroy
      19%
      52
    • Spy Sweeper
      8%
      23
    • Spyware Doctor
      12%
      33
    • Trend Micro AntiSpyware
      1%
      4
    • Windows Defender
      2%
      7
    • XoftSpy
      6%
      17
    • Друга
      17%
      48

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Замисли се за промяна на браузера, ако ползваш IE (internet Explorer). Пробвай Mozilla Firefox или Opera.

Ако вече ползваш някой от изброените браузъри, но все пак продължаваш да имаш ад или спай гадинки, то виж какви програми инсталираш. Примерно безплатната версия на BS Player идва с Adware.

С правилна настройка на Security опциите, с прилагане на достъпните критични ъпдеити и с разширяване на функционалността чрез някоя надстройка в лицето на Avant Browser, Maxthon или др. , мисля че IE се превръща в един от най-сигурните и удобни браузъри. Е поне такова е положението при мен, защото съм бил и с конкурентните му приложения и в крайна сметка се спрях на комбинация IE + Avant и съм така от година-две, като съм нямал досега проблеми нито с вируси, нито със spyware гадинки ;)
  • Отговори 359
  • Прегледи 70,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
Spy Sweeper-най-добрата за мен !

Ако трябва да избирам конкретно между двете програми, категорично бих избрал SpySweeper.

Подкрепям мнението на kayovas, че и IE може да е сигурен браузър. С настройките по подразбиране хич не е, но може да бъде. Колкото до анти спай програмите, ами то няма най-добра, както е и при антивирусните. Няма анти спай програма, която да хваща всичко. Невъзможно е. При антиспай програмите е доста добре да се прибегне до т.нар. многопластова защита (layered protection). Иде реч за инсталиране на повече от една анти спай програма. Така ако някоя програма изпусне нещо, то има шанс да го хване следващата или по-следващата. Говоря за ръчно сканиране и не намесвам доста безсмислените според мен real time анти спай скенери. Лично аз ползвам Ewido Anti-Spyware, Ad-Aware SE Personal (не Professional) и Spybot - Search & Destroy, които се припокриват много добре. Вторите две са и безплатни. Spybot прави и имунизация на IE като блокира много сайтове. Като се добави и IE-Spyad, който добавя много файлове към листата за блокиране на Internet Explorer и защитата става добра.

Остава и потребителят да не си вре носа навсякъде и да не клика всеки втори банер и воала!

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Аз съм доволна от SpySweeper Публикувано изображение

Програмата наистина е добра,ползвах я повече от1.5год.,в момента съм със SpyStopper Pro и нямам досега забележки а посещавам едни от най-опасните сайтове.Накратко комбинацията:OPERA+NOD32+

SpyStopper Pro+стандартната защитна стена на Windows.А нека всеки сам да избира кое е най подходящо.

Подкрепям мнението на kayovas, че и IE може да е сигурен браузър. С настройките по подразбиране хич не е, но може да бъде. Колкото до анти спай програмите, ами то няма най-добра, както е и при антивирусните. ...

Само малка поправка: не аз, а myd говори за IE. Малко извън темата, но към настоящия момент IE6 има 18 незакърпени дупки. За повече инфо: ТУК.

Замисли се за промяна на браузера, ако ползваш IE (internet Explorer). Пробвай Mozilla Firefox или Opera.

Ако вече ползваш някой от изброените браузъри, но все пак продължаваш да имаш ад или спай гадинки, то виж какви програми инсталираш. Примерно безплатната версия на BS Player идва с Adware.

С правилна настройка на Security опциите, с прилагане на достъпните критични ъпдеити и с разширяване на функционалността чрез някоя надстройка в лицето на Avant Browser, Maxthon или др. , мисля че IE се превръща в един от най-сигурните и удобни браузъри. Е поне такова е положението при мен, защото съм бил и с конкурентните му приложения и в крайна сметка се спрях на комбинация IE + Avant и съм така от година-две, като съм нямал досега проблеми нито с вируси, нито със spyware гадинки :)

Само малка поправка: не аз, а myd говори за IE. Малко извън темата, но към настоящия момент IE6 има 18 незакърпени дупки. За повече инфо: ТУК.

:ph34r:

Малко офтопик, но ... Аз от повече от 2 години съм с Интернет Експлорер със стандартните му настройки! Никога не съм имал проблеми и това си остава най-удобният браузър. Е вярно, защитата на компютъра ми е на високо ниво, но си ползвам ИЕ със стандартни настройки и това е!

А по темата Spy Sweeper е по-добра!

Зависи,много зависи от това какво правиш.Ако постоянно инсталираш и пробваш нови програми,къде се разхождаш във WWW. ... .Да,SpySweeper според някои класации и много потребители е най-добрата.Не споря.Имал съм я и мисля,че е излишен разход на ресурси.Мисля,че защитата в реално време от Spy е излишна.

SpyStopper не познавам. Публикувано изображение

Аз съм доста доволен от Spyware Doctor,така че ако искаш може да пробваш и нея.

Spy Sweeper за мен е безпорен фаворит в комбинация с Adaware SE Поздрави

Най-добрата е зад клавиатурата!

Иначе за избор не може и дума да става - Spy Sweeper с "лицензен" номер си струва отвсякъде Публикувано изображение

Internet Explorer, Настройки по сигурността

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...ic=9440&hl=

SpySweeper е наистина много сериозно средство за борба с този вид паразити...Бих добавил и CounterSpy

Публикувано изображение

:yanim:

Малко офтопик, но ... Аз от повече от 2 години съм с Интернет Експлорер със стандартните му настройки! Никога не съм имал проблеми и това си остава най-удобният браузър. Е вярно, защитата на компютъра ми е на високо ниво, но си ползвам ИЕ със стандартни настройки и това е!

А по темата Spy Sweeper е по-добра!

Абсолютна подкрепа на това становище.

Spy Sweeper е за предпочитане пред повечето от останалите в бранша, но Night_Raven е посочил най-удачното решение - използването на повече от една антиспай програма.

Бих добавил - една програма с постоянен мониторинг (в моя случай - Trend Micro Antispyware) и онлайн скенери - на първо място универсалния за всякакви цели скенер на Panda - http://www.pandasoftware.com/products/ActiveScan.htm и (вече по темата) този на Spy Sweeper - http://www.webroot.com/services/spyaudit_03.htm срещу шпионски и рекламен софтуер, тегли се едно .exe, с което се сканира компютъра и после се визуализират в сайта резултатите от проверката. Не трие намереното, но и не ми се е налагало досега, мониториращата програма плюс KIS 6.0.303 са достатъчни да се ровя с ИЕ 6 къде ли не, но разумно!

От доста време съм на Spyware Doctor. Нямам забележки освен, че много бави компютъра.

• 4 седмици по-късно...

Свързва се с сайта си защото проверява за нови дефиниции,и след това пита дали да ги дръпне.Не знам но ми се струва че можеш да сканираш и при изключен нет,ако имаш някакви съмнения.По твойта логика не трябва да ъпдейтваме и антивируса,защото току виж ни изпял и майчиното мляко на производителя.А относно работата която върши програмата-сканирах с Ad-were,намери 9 "незначителни" обекта .Разкарах ги.Сканирах с XoftSpy и ми откри един trojn downloader ,някакъв друг троянец и няколко Data-miner-а.Всеки има предпочитания-това е моето.Успех. Публикувано изображение

а с каква антивирусна си че да имаш троянец? :ph34r:

Свързва се с сайта си защото проверява за нови дефиниции,и след това пита дали да ги дръпне.Не знам но ми се струва че можеш да сканираш и при изключен нет,ако имаш някакви съмнения.По твойта логика не трябва да ъпдейтваме и антивируса,защото току виж ни изпял и майчиното мляко на производителя.А относно работата която върши програмата-сканирах с Ad-were,намери 9 "незначителни" обекта .Разкарах ги.Сканирах с XoftSpy и ми откри един trojn downloader ,някакъв друг троянец и няколко Data-miner-а.Всеки има предпочитания-това е моето.Успех. Публикувано изображение

а с каква антивирусна си че да имаш троянец? :baby:

SpyBot S&D, защото има богата DB и доста други функции, но има бъгове в грфичния шел.

Редактирано от macrobe (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Преди използвах SpyBot SD и Adaware SE ,но после преминах на XoftSpy като разкарах Adaware SE .

В последствие се оказа ,че започнах да използвам Kaspersky Internet Security 2006.

Там си има защита в реално време ,която не е никак лоша,затова разкарах всички антиспай програми.Сега от време на време сканирам със

XoftSpy или Spayware Terminator ,но винаги няма какво да се намери.

Програми не инсталирам току така "само такива за който сам сигурен и знам ,че са от официялният линк"

Никога нямам cookies и temp файлове в излишък.

При това положение трудно се закача нещо от този род за да разчитам на антиспай софтуер.

Иначе преди бях маняк имах цяла армия такъв софтуер ,като се почне от SpyBotSD ,Spyware Blaster,Adaware SE pro,вграденият във Outpost Firewall плъгин.

И все се намираше по нещо .В последствие осъзнах каде бъркам и спрях за използвам повече от една програма със реал тайм протекция,прекратих инсталирването "тестването " на всякакви видове софтуер и сега не се оплаквам от такива бацилчета .

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Някой може ли да ми каже коя програма следи за spayware в реално време а не да се налага да проверявам аз

О, има много такива:

Ad-Aware SE Pro

Trend Micro Anty-Spyware

Spy Sweeper

Spyware Terminator

И т.н., ако искаш линк към някоя програма, казвай!

CounterSpy

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Download:

http://www.sunbelt-software.com/evaluation.../counterspy.exe

Скоро се очаква версия 2...

SpySweeper

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

http://kaldata.host.bg/www.kaldata.net/Web...aldata.com).exe

Поста ми е голям ,но искам да добиеш представа...

Продуктите не са от най-леките!!!

Благодаря за програмите Страхотнисте, за това за мен сте №1

Ползвам Spybot Search & Destroy и съм с нея от 2 години. Много добра програма.

Аз съм със AVG Anti - Spyware 7.0.0.50 и ме удовлтетворява

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.